Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 tekemistä Madridissa heinäkuussa

Kesä on täydessä vauhdissa, ja heinäkuu on loistava kuukausi nauttia Espanjan pääkaupungista; se on täynnä konsertteja, elokuvailtoja ja uima-allasbileitä, ja hauskanpito on taattu joka päivä!

Katherine Betances

Katherine Betances

6 minuuttia luettu

10 tekemistä Madridissa heinäkuussa

Plaza Mayor | © Mati Angulo

Niitä, jotka etsivät tekemistä Madridissa kesällä, onnistaa. Tämä on epäilemättä yksi parhaista ajankohdista tutustua kaupunkiin, sillä se tarjoaa aina monenlaista hauskaa ja viihdettä.

Sen lisäksi, että Madridissa on perinteisiä nähtävyyksiä ja tekemistä ympäri vuoden, kuten vierailu Prado-museossa, kierros kuninkaallisessa palatsissa tai valokuvan ottaminen Karhupatsaan ja mansikkapuun luona, seuraavassa on luettelo fa-bu-lo-sos-suunnitelmista, joita Madridissa voi tehdä heinäkuussa. Nauttikaa lomastanne!

1. Osallistu ikonisiin Botanic Nights -konsertteihin.

Kasvitieteelliset yöt.| ©Víctor Moreno Morales de Setién
Kasvitieteelliset yöt.| ©Víctor Moreno Morales de Setién

Koko heinäkuun ajan voit nauttia musiikkifestivaaleista, jotka keskittyvät pääasiassa jazziin, bluesiin, popiin ja rockiin. Jos haluat nauttia Madridin nuorisofestivaalien nuorekkaasta ilmapiiristä, tätä tilaisuutta et halua jättää väliin.

Perustamisestaan vuonna 2016 lähtien festivaali on erottunut edukseen kattavan konserttikalenterinsa ansiosta, jossa on keskimäärin 25-40 konserttia. Tämä tärkeä tapahtuma kokoaa yhteen paikallisen ja kansainvälisen näyttämön johtavia taiteilijoita, kuten Gloria Gaynor, Bomba Estéreo, Jorge Drexler, The Lumineers, Nathy Peluso, Pink Martini ja monet muut.

Missä se tapahtuu

Alfonso XIII:n kuninkaallisessa kasvitieteellisessä puutarhassa, joka sijaitsee Madridin Complutense-yliopistossa. Se sijaitsee Princesan turistialueella, ja sinne pääsee Madridin metrolla linjalla 16 Ciudad Universitarian asemalle.

Miten ostaa lippuja

Paras tapa ostaa lippuja ja saada lisätietoja esitysaikataulusta on Noches del Botánico-tapahtuman virallisen verkkosivuston kautta.

2. Liity Pride-kuukauden juhliin Madridissa

LGBT Pride -juhlat| ©Barcex
LGBT Pride -juhlat| ©Barcex

Vuodesta 2007 lähtien LCBT-yhteisön protestifestivaali on järjestetty Madridissa viikon mittaisilla juhlallisuuksilla. Ne alkavat yleensä kesäkuun viimeisenä keskiviikkona ja kestävät heinäkuun ensimmäiseen sunnuntaihin asti, joten jos olet Madridissa kuukauden ensimmäisinä päivinä, et voi jättää niitä väliin.

Juhlaan kuuluu pohdiskelevia tapahtumia, kuten manifestin lukeminen avajaispäivänä, mutta myös hauskoja juhlatapahtumia, kuten Chuecan kaupunginosassa järjestettävä perinteinen kantapääjuoksu.

Missä se tapahtuu

Juhlat järjestetään pääasiassa Chuecan alueella. Viikon aikana tärkeimmillä aukioilla järjestetään paikallisten ja kansainvälisten artistien esityksiä ja konsertteja. Toimintakalenteria kannattaa seurata Madrid Orgullonvirallisella verkkosivustolla.

Miten ostaa lippuja

Tapahtuma on täysin ilmainen ja avoin yleisölle.

Varaa opastettu kierros Madridissa

3. Nauti Madridin uima-altaista kesällä

Kaupungintalon uima-altaat| ©Jonathan Marquez
Kaupungintalon uima-altaat| ©Jonathan Marquez

Madrid on kaupunki, jossa on paljon nähtävää ja koettavaa riippumatta siitä, mihin vuodenaikaan vierailet; yksi Madridin kesän parhaista asioista on kuitenkin käydä kaupungin upeissa uima-altaissa.

Tämä on erinomainen tilaisuus, jos vierailet Madridissa lasten kanssa, sillä useimmilla lomakohteilla on oma lastenalue.

Madridin uima-altaat ja niiden aukiolopäivät

  • Kaupunginhallituksen uima-altaat: Ne ovat yleensä avoinna toukokuun puolivälistä alkaen. Katso luettelokunnallisista uimahalleista naapurustoittain.
  • Madridin yhteisön uima-altaat: Ne avataan kesäkuussa ja suljetaan syyskuussa. Tärkeimmät niistä ovat Canal de Isabel II -urheilukeskuksessa, Puerta de Hierron urheilupuistossa, M86-urheilukeskuksessa ja San Vicente de Paúlin urheilukeskuksessa sijaitseva urheilukeskus.
  • Complutense de Madridin uima-allas: Ainoastaan opiskelijoille ja professoreille, joten sinun on todistettava kuuluvasi opintokeskukseen.
  • Muut vaihtoehdot: Warner Beach Water Amusement Park ja Aquópolis de Villanueva.

4. Käy ulkoilmaelokuvissa

Elokuva Lope de Vegan talomuseossa:| ©Ignacio T
Elokuva Lope de Vegan talomuseossa:| ©Ignacio T

Paras tapa nauttia Madridin parhaista kesäöistä on osallistua elokuvafestivaaleille, joita järjestetään ympäri kaupunkia. Tutustu Madridin kesäelokuvateattereiden eri paikkojen aikatauluihin ja laadi matkasuunnitelma, jotta voit osallistua niin moniin niistä kuin elokuvaharrastajapuolesi vaatii.

Madridin parhaat kesäteatterit

  • Institut Français: sijaitsee osoitteessa Marqués de la Ensenada, 12. Siellä järjestetään yleensä torstaisin ja perjantaisin esityksiä kesä- ja heinäkuussa.
  • Fescinal: pidetään Parque de a Bombillassa, Avenida de Valladolidissa. Kesäkuun lopusta syyskuuhun.
  • Casa Museo Lope de Vega: Casa Museo Lope de Vega sijaitsee osoitteessa Calle de Cervantes, 11. Talomuseossa järjestetään ilmaisia näyttelyitä joka keskiviikko heinäkuussa.
  • La Terraza Magnética: sijaitsee osoitteessa Ronda de Valencia, 2; esityksiä pidetään heinäkuun alusta noin elokuun loppuun.

5. Mad Beach Club avaa ovensa kaikille lomailijoille

Mad Beach Club| ©timeout
Mad Beach Club| ©timeout

Yksi hauskimmista aktiviteeteista, joita voit tehdä Madridissa kesällä, on mennä Mad Beach Clubille. Sitä voi odottaa kesäkuun puolivälistä syyskuun puoliväliin.

Tälle viihdetilalle on ominaista se, että siellä järjestetään useita mielenkiintoisia ja ihanteellisia tapahtumia, joista voi nauttia lomalla ystävien, perheen tai pariskunnan kanssa. Vilkkaista konserteista, lentopallon pelaamisesta ja elokuvailloista tähtien alla, täällä on jokaiselle jotakin hauskaa!

Missä se tapahtuu

Mad Beach Club sijaitsee ikonisen Escenario Puerta del Ángelin esplanadilla. Sinne pääsee helposti Madridin metrolla; lähimmät asemat ovat Lagon asema (metrolinja 10) ja Puerta del Ángelin asema (metrolinja 16).

Miten ostaa lippuja

Lippujen hinnat julkaistaan hyvissä ajoin ennen avajaisia, ja voit ostaa ne ja seurata tapahtumakalenteria vierailemalla Mad Beach Clubinvirallisella verkkosivustolla.

6. Musiikkia ja runoutta CaixaForum Summer Nights -tapahtumassa

CaixaForum| ©Óscar Carnicero Sánchez
CaixaForum| ©Óscar Carnicero Sánchez

CaixaForum Summer Nights on yksi Madridin tunnetuimmista ja perinteisimmistä tapahtumista. Kesäkuun lopusta heinäkuun loppuun joka torstai ja perjantai lavalle nousevat lahjakkaat taiteilijat musiikin, runouden ja performanssin aloilta. Musiikillinen osuus sisältää yleensä jazz-, gospel- ja klassisen musiikin esityksiä.

Missä se tapahtuu

Perinteinen festivaali järjestetään taide- ja esityskeskus Caixaforum Madridissa, joka sijaitsee Plaza Paseo del Pradolla. Alueelle pääsee helposti kaupungin metrolla, sillä Estación del Arte-Atochan metroasema on vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Lavapiésin asema vain 10 minuutin kävelymatkan päässä.

Miten ostaa lippuja

Esityskalenteri, vierailevat taiteilijat ja lippujen hinnat ovat Caixaforum Madridin keskuksen virallisella verkkosivustolla.

Varaa opastettu kierros Madridissa

7. Kuninkaanlinnassa järjestetään oma jazzfestivaali.

Sisäänkäynti kuninkaalliseen palatsiin| ©Edmund Gall
Sisäänkäynti kuninkaalliseen palatsiin| ©Edmund Gall

Kaupungin todelliset jazzin ystävät odottavat vuosittain ikonisia Royal Palace-festivaaleja. Konserttisarja on joka vuosi tiivis, ja se alkaa yleensä heinäkuussa ja päättyy syyskuussa.

Esityskuukauden aikana järjestetään 25-30 konserttia. Aiempina vuosina lavalla on esiintynyt merkittäviä paikallisia ja kansainvälisiä esiintyjiä, kuten Chucho Valdés, Silvana Estrada ja Zenet.

Missä se tapahtuu

Tapahtuma järjestetään eri paikoissa, joista vaikuttavimmat ovat kaunis Jardines del Campo del Moro ja Plaza de la Armería, jossa on tilaa 1600 vieraalle. Varaukset on tehtävä etukäteen.

Miten ostaa lippuja

Tarkkaile esityskalenteria. Liput ovat myynnissä Kansallisen perinnön verkkosivuston "konsertit"-osiossa. Esityskalenterin aikana järjestetään vähintään yksi ilmainen konsertti.

Varaa opastettu kierros kuninkaalliseen palatsiin

8. Maastopyöräilykilpailut Pilgrim Race -kilpailussa

Pilgrim Race| ©Jesus Minguez
Pilgrim Race| ©Jesus Minguez

Kesäkuun lopun ja heinäkuun alun välisenä aikana Madridissa järjestetään Pilgrim Race -tapahtuma, joka keskittyy maastopyöräilyyn ja jonka tavoitteena on edistää pyöräilymatkailua Espanjan pääkaupungin asukkaiden keskuudessa.

Tapahtumapäivien aikana on kaksi päätapahtumaa: ensimmäinen kestää neljä päivää ja sen reitti on nimeltään "Camino de Madrid", joka alkaa keskustasta ja päättyy Sahagúniin. Toinen vaihe kestää kolme päivää, ja siihen kuuluu reitti, joka alkaa Astorgasta ja seuraa Sil-joen uomaa.

Missä se tapahtuu

Jos haluat osallistua tälle jännittävälle reitille juoksijana, tapahtumaan sisältyy majoitus Ilunion Hotels Atriumissa.

Miten rekisteröityä

Ilmoittautumislomake, hinnat ja muut tapahtuman yksityiskohdat Pilgrim Race-kilpailun verkkosivustolla.
hyvissä ajoin etukäteen, jotta voit suunnitella matkasi Madridiin.

9. Nauti teatterista Cervantesin kuoroyhdistyksen kanssa

Madrid Río| ©Nicolas Vigie
Madrid Río| ©Nicolas Vigie

Kesäkuun alusta lokakuun loppuun sinulla on mahdollisuus nauttia Madridissa järjestettävästä Cervantesin kuoroteatterifestivaalista, joka tuo Espanjan pääkaupunkiin kultakauden teatterin parhaat palat.

Festivaalin ohjelmisto on tiivis ja sisältää noin 200 esitystä. Tapahtuma on suunnattu kaikille yleisöille, ja se on avoin lapsille ja perheille. Tapahtumassa esiintyy noin 8 teatteriryhmää Madridista ja ympäröiviltä alueilta. Lisäksi järjestetään lukuisia konsertteja.

Missä se tapahtuu

Tapahtuma järjestetään Madrid Ríon kaupunkipuistossa, josta on kauniit näkymät Manzanares-joelle. Pääset tähän paikkaan erittäin helposti metrolla tai intercity-junalla, sillä lähin asema on Pirámidesin terminaali, ja sinne on vain 9 minuutin matka.

Miten ostaa lippuja

Tapahtumakalenteri löytyy Corral Cervantes-tapahtuman viralliselta verkkosivustolta. Historiallisesti näytelmien liput maksavat yleensä noin 15 euroa ja konserttien liput noin 17 euroa.

10. Musiikkia, tanssia ja ruokakulttuuria Veranos de la Villan kulttuurifestivaaleilla.

Veranos de la Villan kulttuurifestivaali| ©OkBlog
Veranos de la Villan kulttuurifestivaali| ©OkBlog

Yksi Madridin odotetuimmista kesäfestivaaleista järjestetään joka vuosi heinäkuun ensimmäisten päivien ja elokuun lopun välisenä aikana.

Festivaali pyrkii kunnioittamaan Madridin kulttuuria tarjoamalla laajan ohjelmiston, johon kuuluu eri genrejä edustavaa elävää musiikkia, esittäviä taiteenlajeja, sirkusesityksiä, käsityönäyttelyitä ja gastronominen messutapahtuma.

Missä se tapahtuu

Festivaalin mielenkiintoisin osa on sen tiivis esitysaikataulu, joka sisältää tapahtumia eri puolilla pääkaupunkia. Madridin 21 kaupunginosasta yli 10 kaupunginosaa, kuten Conde Duquen kulttuurikeskus, osallistuu juhlaan. Sen keskeisellä sisäpihalla järjestetään erilaisia musiikkiesityksiä ja hyvin usein myös festivaalin avajaiset.

Miten ostaa lippuja

Tarkempia tietoja festivaalin ohjelmasta ja seuraavan festivaalin lippujen hinnoista kannattaa käydä Veranos de Villan verkkosivuilla.