Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

11 asiaa lasten kanssa Madridissa

Madrid on ihanteellinen kaupunki vierailla lasten kanssa, jos tiedät paikat ja tavat, joilla se onnistuu. Tässä postauksessa löydät parhaat suunnitelmat Espanjan pääkaupunkiin tutustumiseen perheen pienimpien kanssa.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

6 minuuttia luettu

11 asiaa lasten kanssa Madridissa

Madrid, Espanja | ©Chris Yunker

Madrid on kaupunki, jossa on paljon nähtävää ja tehtävää, mutta sen kaduilla käveleminen ja sen turistikohteissa vieraileminen voi olla lapsille hyvin työlästä. Onneksi kaupunki tarjoaa satoja vaihtoehtoja, jotta pienimmätkin voivat viihtyä yhtä hyvin tai jopa enemmän kuin aikuiset.

On olemassa tapoja mukauttaa vierailuja museoihin ja muistomerkkeihin, jotka yleensä tylsistyttävät pienimpiä, ja muita aktiviteetteja, jotka on suunniteltu yksinomaan heitä varten, jotta he nauttisivat niistä eniten. Voit tutustua parhaisiin vaihtoehtoihin Madridin vierailuun lasten kanssa lukemalla eteenpäin.

1. Madridin historiallinen keskusta lasten kanssa

Madridin Plaza Mayor| ©Marco Chiesa
Madridin Plaza Mayor| ©Marco Chiesa

Madrid on kaupunki, johon on erittäin suositeltavaa tutustua kävellen. Kävely sen historiallisessa keskustassa miellyttää varmasti aikuisia... mutta ei ehkä niinkään lapsia. Ne eivät pidä pitkistä kävelylenkeistä, ellemme tarjoa niille strategisia pysähdyspaikkoja, joissa ne voivat leikkiä ja levätä.

Onneksi Madridin keskustassa tämä on helppoa. Historiallisen Plaza Mayorin kaltaiset paikat ovat täynnä katutaiteilijoita, joiden taidot herättävät aina lasten huomion. Samalta aukiolta löytyy usein myös karuselleja ja pieniä tivoleja sekä muita paikkoja, kuten puistoja ja aukioita, jotka sopivat erinomaisesti matkareittisi pysähdyspaikaksi.

Toinen tärkeä aktiviteetti Madridin keskustassa on pysähtyä lounaalle tai aamiaiselle. Tyypilliset churros madrileños ovat herkku, joka on yleensä talon pienimpien suosiossa.

Varaa Madridin keskustan kierros

2. Pelaa samalla kun näet Retiro-puiston

Iltapäivä Retiro Parkissa| ©Nicolas Vigier
Iltapäivä Retiro Parkissa| ©Nicolas Vigier

Retiro-puisto on toinen tärkeä vierailukohde Madridin matkallasi ja yksi parhaista paikoista, joissa lapset viihtyvät. Tässä laajassa puistossa on tuhansia metrejä viheralueita, joilla pienimmät voivat juosta ja leikkiä, keinuja, urheilukenttiä, katutaiteilijoita... lapsille on tarjolla kymmeniä vaihtoehtoja hauskanpitoon.

Myös aikuiset voivat viihtyä, ja itse asiassa tarjolla on täydellisiä aktiviteetteja koko perheelle, kuten veneajelu kuuluisalla Retiro-järvellä. Hotellissa on myös baareja ja ravintoloita, joissa on suuret terassit, joilla voit rentoutua samalla kun lataat akkujasi hyvällä ruoalla.

Kuten huomaatte, ei ole olemassa parempaa paikkaa perhepäivän viettoon kuin Retiro-puisto, joka sijaitsee aivan pääkaupungin keskustassa.

3. Museot ovat myös paikkoja pienimmille

Tyttöjä Museo Nacional del Pradossa| ©Alfredo Arias
Tyttöjä Museo Nacional del Pradossa| ©Alfredo Arias

Madridin parhaisiin museoihin on ehdottomasti tutustuttava, jos matkustat kaupunkiin ensimmäistä kertaa. On totta, että jos matkustat lasten kanssa, pitkien päivien viettäminen museossa voi olla uuvuttavaa ja hieman tylsää pienimmille.

Tämän esteen voittamiseksi Pradossa ja Reina Sofiassa vierailtaessa on tarjolla lapsille erityistoimintaa sekä alennuksia lipuista.

Taiteen tuominen lähemmäs pienimpiä on mahdollista opastetulla kierroksella, jossa oppaat ovat valmistautuneet viihdyttämään ja opettamaan lapsia samanaikaisesti. Madridin tärkeimmässä museossa, Pradon museossa, on interaktiivisia työpajoja, ja museon verkkosivuilla on erittäin hyödyllisiä multimediaresursseja lasten viihdyttämiseksi. Kaikissa museoissa on myös alennettuja hintoja alle tietyn ikäisille lapsille.

Varaa vierailusi Prado-museoon

4. Madridin huvipuisto, turvallinen veto

Madridin huvipuistossa| ©Pavlemadrid
Madridin huvipuistossa| ©Pavlemadrid

Muutaman intensiivisen Madridin museoissa ja muistomerkeissä vietetyn päivän jälkeen on hyvä idea antaa lapsillesi palkinnoksi heidän jaksamisestaan unohtumaton retki. Siinä tapauksessa mikä olisikaan parempi vaihtoehto kuin vierailu Madridin huvipuistossa.

Se sijaitsee Madridin Casa de Campossa, ja sinne pääsee helposti metrolla, bussilla tai autolla. Puistossa on kaikenlaisia nähtävyyksiä, joista myös aikuiset voivat nauttia.

Toinen vaihtoehto on Warnerin puisto, vaikka se sijaitsee kaupungin eteläosassa, Madridin laitamilla. Huvipuistossa käynti on joka tapauksessa aina hyvä ajatus, jos matkustat lasten kanssa.

5. Kuninkaallinen palatsi lasten kanssa

Sisäänkäynti kuninkaalliseen palatsiin| ©Edmund Gall
Sisäänkäynti kuninkaalliseen palatsiin| ©Edmund Gall

Madridin kuninkaallinen palatsi on toinen Madridin pakollisista nähtävyyksistä, josta lapset eivät ehkä ole erityisen innostuneita. Keskeistä on, miten vierailua lähestytään.

On aina hyvä idea puhua suurista kuninkaista, prinsseistä ja prinsessoista ja muuttaa vierailu kuninkaanlinnassa satukierrokseksi. Paras tapa tehdä tämä on saada heidät ilmapiiriin heti alusta alkaen.

Voit aloittaa vartiovuoron vaihdosta, jossa ratsastavat sotilaat kiehtovat lapsia, ja jatkaa sitten kuninkaalliseen asevarastoon, jossa on kokoelma aseita ja haarniskoja. Lasten kannalta vaikeinta voivat olla pitkät jonot, joten on erittäin suositeltavaa ostaa liput netistä ennen palatsissa käyntiä.

Osta lippu kuninkaalliseen palatsiin jonon ohittamiseen

6. Madridissa voit vierailla hammaskeijun talossa

Hammaskeijun talo| ©Charlytas
Hammaskeijun talo| ©Charlytas

Harva tietää, että hammaskeiju asui ja asuu yhä Madridissa. Itse asiassa hänen talomuseonsa
voi vierailla, mikä varmasti herättää innostusta pienimmissä. Se sijaitsee hyvin lähellä Puerta del Solia kaupungin keskustassa Pratsin makeistehtaassa, jossa tarinan mukaan hiiri asui keksirasiassa.

Museo on hyödyllinen myös aikuisille, jotka haluavat oppia tämän tarinan alkuperästä. Vaikka hammaskeijun hahmo on peräisin keskiajalta, se esiintyi kirjallisesti ensimmäisen kerran vuonna 1902 tarinassa, jonka Luis Coloma Roldán kirjoitti Alfonso XIII:lle tämän ollessa lapsi. Epäilemättä maaginen paikka, jossa kannattaa vierailla lasten kanssa.

7. Jalkapallofanit nauttivat Bernabeu-kierroksesta tai Wanda-museosta

Ihmiset kiertueella| ©alljengi
Ihmiset kiertueella| ©alljengi

Jos lapsesi ovat kasvaneet jalkapallofaneiksi, he nauttivat varmasti Madridin kaupungista, joka on yksi maailman kauniin pelin pääkaupungeista.

Paseo de la Castellana -kadulla sijaitsee Santiago Bernabeu -stadion, Real Madridin kotikenttä, jossa voit käydä paitsi katsomassa ottelun myös tekemässä Bernabeu-kierroksen museossa ja stadionilla. Siellä on kaikki Real Madridin historian pokaalit, ja voit kiertää osan stadionista, mennä pukuhuoneisiin tai istua penkille.

Madridin jalkapallon toinen suuri lipunkantaja on Atlético de Madrid, jonka stadionilla, Wanda Metropolitanolla, voit myös vierailla sen museossa ja tutustua modernin jalkapallokentän tiloihin. Wanda on kauempana kaupungin keskustasta, mutta sinne pääsee helposti metrolla.

Varaa Santiago Bernabeun kierros

8. Eläintarhat ovat aina yksi pienten lasten suosikkipaikoista

Madridin eläintarhan akvaario| ©Daniel
Madridin eläintarhan akvaario| ©Daniel

Huvipuistojen lisäksi muita lasten suosikkipaikkoja ovat eläintarhat. Madridin huvipuiston lisäksi Casa de Campossa on myös oma eläintarha-akvaario. Täällä on kaikenlaisia lajeja kaikkialta maailmasta, vaikka sen kuuluisin tähti onkin jättiläispandakarhu.

Pandan seurana on suuria nisäkkäitä, savannin eläimiä, merieläimiä ja monia muita lajeja.

Toinen vaihtoehto kaupungin laitamilla on Faunia-puisto, joka on hieman kauempana perinteisten eläintarhojen klassisesta visiosta ja jonka tilat ovat avoimempia. Joillakin alueilla voit jopa olla vuorovaikutuksessa eläinten kanssa. Vaikka se sijaitsee kaupungin ulkopuolella, sinne pääsee hyvin autolla ja julkisilla liikennevälineillä.

9. Vie heidät katsomaan Leijonakuningasta tai Gran Vían teatteriin.

Menossa katsomaan Leijonakuningasta| ©Manuel
Menossa katsomaan Leijonakuningasta| ©Manuel

Gran Vía on yksi kaupungin pääväylistä. Se tunnetaan erityisesti kaupoistaan, mutta ennen kaikkea sen varrella sijaitsevista lukuisista teattereista. Lope de Vegan teatterissa järjestetään yksi Madridin suosituimmista esityksistä, joka on lasten suosikki. Tarkoitan Leijonakuningas-musikaalia, Disneyn elokuvaan sijoittuvaa esitystä, joka sopii koko perheen iloksi.

Hyvä puoli on se, että jos Leijonakuningas ei vakuuta meitä, Gran Vía -reitillä on kymmeniä muita vaihtoehtoja, kuten taikaesityksiä ja muita lapsille sopivia teoksia.

Plaza de Callaolla, Gran Vían keskellä, on myös joitakin elokuvateattereita, jotka ovat hyvä vaihtoehto, jos teatteriluettelot eivät vakuuta meitä.

10. Vieraile Madridin Teatro Circo Pricessa tai Taikakryptassa

Crypta Magíca -lehdessä| ©Noelia S
Crypta Magíca -lehdessä| ©Noelia S

Teatterista puheen ollen, lapsille on kaksi vaihtoehtoa, jotka ovat varmasti hyvä valinta. Atochan ja Reina Sofian lähellä sijaitsevassa Teatro Circo Pricessa järjestetään yleensä taika- ja sirkusesityksiä, jotka ovat aina varma valinta perheen kanssa katsottavaksi.

Saman teatterin lähellä on myös Magic Crypt. Vanha teatteri, joka on peräisin vuodelta 1900, tarjoaa laajan valikoiman erilaisia taikashow'ta, ja lisäbonuksena on, että voit nauttia niistä kahvin tai välipalan äärellä.

Muita vinkkejä Madridin vierailuun lasten kanssa

Thyristibussi Madridin kaduilla| ©Son of Groucho
Thyristibussi Madridin kaduilla| ©Son of Groucho

Kuten huomaat, Madridissa on paljon vaihtoehtoja lasten kanssa vierailemiseen. Hyvän suunnitelman valitseminen ei kuitenkaan aina riitä, varsinkin jos emme ota huomioon joitakin asioita. Jotta mikään ei menisi pieleen ja jotta sekä lapset että aikuiset viihtyisivät, tässä on muutamia vinkkejä, jotka sinun kannattaa pitää mielessä:

  • Turistisimmissa paikoissa, kuten Pradossa tai Kuninkaallisessa palatsissa, jonot ovat tavallisia. Näissä tapauksissa on aina parasta ostaa liput netistä, jotta vältät pitkät odotusajat. Me kaikki tiedämme, että jonot ja lapset eivät sovi yhteen.
  • Lippujen ostaminen etukäteen on suositeltavaa myös teattereihin ja esityksiin, kuten Leijonakuningas. Tässä tapauksessa tarkoituksena ei kuitenkaan ole välttää jonotusta vaan se , ettei kukaan jäisi ilman paikkaa, koska kysyntä on melko suurta.
  • Museoissa on äänioppaita ja vaihtoehtoja lapsille. Kysy lipunmyyntipisteissä, niin he kertovat sinulle lapsille suunnatuista museoresursseista.
  • Vaikka Madrid on kaupunki, joka on ylpeä siitä, että sitä voi nähdä kävellen, pitkät kävelymatkat voivat olla lapsille vaivalloista. Metro on paras tapa liikkua Madridissa, ja se on lasten rakastama liikennemuoto.
  • Tee strategisia pysähdyksiä keskelle turistikohteita, jotta lapset voivat levätä ja irrottautua. Onneksi Madridissa on monia aukioita ja puistoja, jotka sopivat tähän erinomaisesti.