Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Madrid Yöllä: kätevä opaskirja kaupungin yöelämään tutustumiseen

Madridin yöelämä on inspiroinut monia laulajia ja runoilijoita. Se on maaginen kaupunki, joka auringonlaskun aikaan näyttää iloisen ja valloittavan puolensa.

Carolina Morales

Carolina Morales

7 minuuttia luettu

Madrid Yöllä: kätevä opaskirja kaupungin yöelämään tutustumiseen

Almudenan katedraali yöllä | ©Gustavo Novo

Kesällä tai talvella, iltahämärässä tai aamunkoitteessa, Madrid ei nuku koskaan. Kaupunki on kuuluisa vilkkaasta yöelämästään, jossa voit aloittaa rauhallisella kävelyllä, nauttia kaupungin laajasta gastronomisesta tarjonnasta illallisella ravintolassa ja päätyä tanssimaan, kunnes et enää jaksa.

Jos etsit , mitä Madridissa voi nähdä ja tehdä, yöllä löydät kaikkea, kaikille ja kaikkina aikoina. On tavallista, että ihmiset lähtevät viikolla ulos "afterworkiin " vähentämään päivän väsymystä ja tapaavat pubeissa, terasseilla tai baareissa nauttimaan muutaman drinkin ja syömään välipalaa ennen illallista tai, miksei, lähtemään johonkin monista yöelämän vaihtoehdoista.

1. Nauti flamencoesityksestä

Flamenco-esitys| ©Sebastian R
Flamenco-esitys| ©Sebastian R

Jos tanssi ei ole sinun juttusi, Madrid tarjoaa myös erilaisia vaihtoehtoisia elämyksiä jokaiseen makuun. Flamencoesitykset ovat tietysti ehdoton valinta.

Yksi Madridin sydämessä koettavista klassisista tavoista ovat tablaos flamencos -tapahtumat, joita kaupungissa on runsaasti. Uppoudu syvälle arabien ja mustalaisten perintönä ruskettuneeseen Espanjaan cantaorojen, tapasten ja hyvän viinin siemailun keskellä. Esitys, josta voi nauttia mihin aikaan vuodesta tahansa.

Osta lippu flamencoesitykseen

2. Lähde aavekierrokselle tai muille yökierroksille

Kummitusretki| ©A Muñoz
Kummitusretki| ©A Muñoz

Madrid on kaupunki täynnä salaisuuksia, jotka johdattavat sinut tutustumaan myös Espanjan pääkaupungin pimeämpään puoleen, jossa on runsaasti kummitustarinoita ja tarinoita julmuuksista, jotka aikoinaan täyttivät mukulakivikadut.

Tämä yöllinen retki alkaa tarinoilla niin sanotusta pyhästä inkvisitiosta ja vie sinut kaupungin suullisen perinteen kautta elämään uudelleen traagiseen ja veriseen Madridiin liittyviä legendoja.

Noin kahden tunnin kierros keskiaikaiseen tyyliin pukeutuneiden erinomaisten oppaiden seurassa ja öljylamppujen valossa on erittäin suositeltava kokemus.

Toinen ehdotus, jonka voin antaa, on tarkistaa useiden kaupungin museoiden ohjelmat, sillä ne tarjoavat toisinaan vierailijoille yöllisiä kierroksia, kuten kansainvälisen museopäivän kunniaksi toukokuussa järjestettävät kierrokset, joissa on kaikenikäisille suunnattua toimintaa, jota ei kannata jättää väliin.

Varaa Madridin aavekierros

3. Lähde kierrokselle Madridin edustavimpiin kaupunginosiin ja maistele sen tapaksia

Metron uloskäynti, Chuecan kaupunginosa| ©JA Abad
Metron uloskäynti, Chuecan kaupunginosa| ©JA Abad

Jos Madridin parhaat museot vievät sinut matkalle taiteen ja historian pariin, lähiöt kutsuvat sinut tutustumaan urbaaneihin tarinoihin ja hengittämään boheemimpaa ja rennompaa ilmaa. Tässä on muutamia kaupungin klassisimpia kaupunginosia, jotka kannattaa sisällyttää yöelämäsuunnitelmiisi.

La Latinan kaupunginosa

Kävely kaupungin tunnusomaisimmissa ja vanhimmissa kaupunginosissa on aina hyvä suunnitelma. La Latina on yksi näistä. Sen läheisyys kaupungin keskustaan tekee siitä täydellisen kaupunginosan, jossa voit yöpyä ja nauttia Madridin yöelämästä kävelemällä sen kapeilla kaduilla, joilla on aukioita ja terasseja, joilla voit nauttia hyvän tapan tai drinkin.

La Latina on myös kuuluisa siitä, että se on toiminut useimpien Madridissa kuvattujen elokuvien kuvauspaikkana, eikä ole epätavallista tavata sen teattereissa tai baareissa elokuvatähtiä, laulajia tai televisiohenkilöitä, joten sen boheemi ja kulttuurinen ilmapiiri tekee siitä erinomaisen paikan yölliselle kävelylle.

Kuriositeettina mainittakoon, että tämä Madridin kaupunginosa on saanut nimensä Beatriz Galindon mukaan, joka oli yksi Espanjan ensimmäisistä opettajiksi ryhtyneistä naisista ja jonka tehtävänä oli opettaa muun muassa latinaa ensin katoliselle Isabellalle ja myöhemmin hänen tyttärilleen. Vuosien mittaan häntä kutsuttiin kunnioittavasti lempinimellä "La Latina", ja hänen muistonsa elää tämän myyttisen kaupunginosan nimessä.

Malasañan kaupunginosa

Toinen Madridin sydämessä sijaitseva historiallinen kaupunginosa on kuuluisa Malasaña, jota pidetään nykyään yhtenä Espanjan pääkaupungin vaihtoehtoisimmista ja avantgardistisimmista kaupunginosista. Tämä kaupunginosa oli niin sanotun Movida Madrileña-nimisen vastakulttuuriliikkeen keskus, joka syntyi 1970-luvun lopulla.

Malasañassa on suuri määrä kirjakauppoja, baareja, toreja ja ravintoloita. Kummallista kyllä, se on myös saanut nimensä naiselta, Manuela Malasañalta, jota historia kutsuu vastarinnan sankarittareksi 2. toukokuuta 1808 Napoleon Bonaparten hyökkäyksen vastaisissa kansannousuissa.

Chuecan kaupunginosa

Suosittelen myös myyttistä Chuecan kaupunginosaa, joka on vuosikymmenien ajan leimannut yöelämän perinnettä ja josta on tullut suosittu yksi kaupungin LGTBI-yhteisön ilmaisutiloista. Aukioiden, taidegallerioiden, eksklusiivisten muotiliikkeiden, tatuointityöpajojen, erikoiskirjakauppojen ja seksikauppojen keskellä voit nauttia vilauksesta Madridin maanalaisuudesta.

Äläkä unohda siellä ollessasi vierailla Casa de las Siete Chimeneasissa kummitustarinoineen tai nauttia cocktailia Chicote-museossa, joka oli Madridissa ollessaan muun muassa sellaisten suurmuusikoiden kuin Dalín, Frank Sinatran ja Ernest Hemingwayn tapaamispaikka.

Voit myös kokeilla näiden kaupunginosien parhaita tapaksia Madridin parhaiden viini- ja tapaskierrosten ansiosta, jotka ovat erittäin suositeltava vaihtoehto tutustua kaupungin olemukseen.

Varaa Madridin historiallinen kierros tapaksineen

4. Nauti Plaza de Cibelesin ja muiden nähtävyyksien valaistuksesta

Cibelesin aukio| ©kuhnmi
Cibelesin aukio| ©kuhnmi

Jos ajan tai matkasuunnitelman vuoksi et ehtinyt nähdä kaikkia Madridin upeita paikkoja päivällä, älä huoli, myös yö voi olla oikea aika vierailla kaupungin tärkeimmissä nähtävyyksissä.

Suosittelen vierailua Plaza de Cibeles -aukiolla, joka on valaistu yöllä ja josta näet kaupungin muita symboleja, kuten Cibelesin palatsin, joka on nykyään Madridin kaupungintalon toimipaikka. Nauti yöllisestä näkymästä ja ota parhaat valokuvat. Cibelesin muistomerkki on myös Real Madridin fanien suosikkipaikka, jossa juhlitaan erilaisia urheilutapahtumia.

Takaisin keskustassa ja lähellä Plaza de Españaa näetDebodin temppelin, joka on yksi Madridin parhaiten kätketyistä salaisuuksista. Kyseessä on yli kaksituhatta vuotta vanha egyptiläinen rakennus, joka kuljetettiin ja rakennettiin uudelleen kivi kerrallaan säilyttäen sen alkuperäisen sijaintinsa, Assuanin kaupungin, suuntauksen.

Muista, että voit myös osallistua yhdelle kaupungin tärkeimpiin arkkitehtonisiin ja historiallisiin nähtävyyksiin liittyvistä opastetuista kierroksista, mikä on ihanteellista, jos olet Madridissa työn vuoksi ja sinulla on vain vähän aikaa tutustua omatoimisesti.

Varaa Madridin yökierros

5. Katso Madrid ylhäältä

Círculo de Bellas Artesin katto Madridissa| ©Camilo
Círculo de Bellas Artesin katto Madridissa| ©Camilo

Vaikka terassit ja kattokatokset ovatkin New Yorkista tuotu trendi, niistä on tullut suosittuja kaikkialla Madridissa, ja ne ovat täydellinen vaihtoehto niille, jotka nauttivat avoimista tiloista, joissa voi nauttia drinkin ja jakaa sen ystävien kanssa. Tässä on muutamia suositeltavia terasseja:

Azotea del Círculo de Bellas Artes de Madrid

Suosittelen lämpimästi nousemaan ylös nauttimaan kauniista näkymistä kaupunkiin Madridissa sijaitsevan Círculo de Bellas Artesin katolta, joka tarjoaa myös monipuolista ohjelmaa näyttelyistä, musiikki- ja teatteriesityksistä sekä elokuvakausista.

Täältä avautuu panoraamanäkymä tunnuskuvallisille paikoille, kuten Puerta de Alcalálle tai Gran Vían valoille.

Aukioloajat:

  • Maanantaista torstaihin: 12:00-01:00.
  • Perjantaisin ja lauantaisin: klo 10:00-02:00.
  • Sunnuntaisin: klo 10:00-01:00.

Hotel Riu Plaza Españalla

Ja jos adrenaliini on sinun juttusi, et voi jättää huimausta väliin, kun kuljeskelet Plaza Españalla sijaitsevan Hotel Riun 100 metriä korkean lasikäytävän läpi.

Ja jos sinulla on vielä energiaa jäljellä säikähdyksen jälkeen, voit vierailla kuuluisassa Skybar De Madrid al cielossa, josta avautuu 360 asteen panoraamanäkymä kuninkaalliseen palatsiin, Almudenan katedraaliin, Gran Vía -kadulle ja muihin kaupungin ikonisiin rakennuksiin hyvän cocktailin äärellä.

Aukioloajat:

  • Viimeinen sisäänpääsy: 22.00.

El Viajero

Plaza de la Cebadalla sijaitsevaEl Viajero tarjoaa luultavasti yhden parhaista ikkunoista vanhaan Madridiin. Miellyttävä tila, joka kutsuu nauttimaan yhden sen kuuluisista mojitoista.

It also has a small market where you can get exclusive products and offers a menu that stands out for its tasty and healthy dishes.

Opening hours:

  • Tiistaista torstaihin: klo 13:30-21:00.
  • Viikonloppuisin: klo 12:30-21:00.

Doña Luz The Madrid Rooftop

Doña Luz The Madrid Rooftop on todiste siitä, että terassit eivät ole vain kesää varten. Tästä paikasta on poikkeukselliset näkymät Puerta del Solille, ja se on varustettu nykyaikaisilla lämmittimillä, jotka hillitsevät pahinta talvea. Se tuo mukanaan Karibian makua Etelä-Amerikan herkkujen innoittamalla ruokalistalla, joka tarjoaa erilaisia paistettuja ruokia, tacoja ja salaatteja, jotka ilahduttavat jokaista makuhermoa.

Suosittelen, että yrität varata pöydän etukäteen, sillä kapasiteettia valvotaan yleensä, jotta sisäänkäynnillä ei syntyisi ruuhkia.

Aukioloajat:

  • Maanantaista torstaihin: 18:00-24:00.
  • Perjantai: klo 14:00-01:00.
  • Lauantaisin: klo 13:00-01:00.
  • Sunnuntaisin ja yleisinä juhlapäivinä: klo 13:00-24:00.

6. Koe Kapital-teatterin juhlat ja muut suositellut tapahtumat

Sisällä Teatro Kapitalissa| ©Ruben Ortega
Sisällä Teatro Kapitalissa| ©Ruben Ortega

Ja kun on kyse juhlimisesta, madridilaiset ovat asiantuntijoita: tämän kaupungin juhlat kestävät yleensä aamuyön tunteihin asti ja päättyvät klassisiin juhlien jälkeisiin tapas-paikkoihin. Löydät tanssilavoja ja yökerhoja jokaiseen musiikkimakuun.

Yhtenä Euroopan parhaista yökerhoista pidetty Teatro Kapital asettaa mittapuun rytmien ja musiikkityylien monimuotoisuudelle. Se sijaitsee "taidekolmiona " tunnetulla alueella ja lähellä Prado-museon ja Thyssenin kansallismuseon kaltaisia paikkoja. Se on rakennettu entiseen teatteriin, ja se tarjoaa sisällä seitsemän erilaista tunnelmaa ja monenlaisia erikoistapahtumia.

Viime aikoina tämä tila monipuolisti palveluitaan, ja rakennuksen ylimmästä kerroksesta löytyy myös ravintola, joka lupaa eksklusiivisen kulinaarisen elämyksen.

Espanjan pääkaupungin parhaiden tanssiklubien joukossa esiintyy myös Joy Eslava, joka on toiminut yli 40 vuotta. Tämä yökerho on avoinna yleisölle 365 päivää vuodessa, ja sen live-esitykset ovat houkutelleet musiikkialan suuria nimiä, mikä tekee siitä yhden Madridin yöelämän suurista ikonista.

Toinen loistava vaihtoehto, jos olet kaupungissa, on viettää ilta maineikkaassa Barceló-teatterissa. Kahdeksankymmentäluvulla tämä oli koko Movida Madrileña-sukupolven kokoontumispaikka. Vuosien varrella se on keksinyt itsensä uudelleen, ja nykyään se on paikka, jossa voi nauttia erilaisista klassisista ja moderneista rytmeistä.

.

7. Vieraile ravintolassa Casa Botín

Sisällä Casa Botín -ravintola| ©Tamorlan
Sisällä Casa Botín -ravintola| ©Tamorlan

Voitko kuvitella, että voit ruokailla maailman vanhimmassa ravintolassa? No, se on myös yksi tämän eurooppalaisen kaupungin tarjoamista iltasuunnitelmista.

Vuonna 1725 perustettu Casa Botín on yksi perinteisen espanjalaisen keittiön arvostetuimmista edustajista, ja se on täydellinen paikka nauttia paahdettua mokkapossua tai kastilialaistyyppistä lammasta, jotka ovat sen kaksi erikoisuutta. Sen pöydissä on istunut myös joitakin maailmanhistorian suurmiehiä.

8. Vieraile yhdessä Madridin monista cocktailbaareista

Casino Gran Via -cocktailbaari| ©Mariano P
Casino Gran Via -cocktailbaari| ©Mariano P

Vierailu yhdessä kaupungin cocktailbaareista on toinen suunnitelma, jota suosittelen Madridin illanviettoon. Se on enemmän kuin pelkkä cocktailin nauttiminen, se on elämys, jossa asiantuntevat baarimikot ja paljon luovuutta saavat sinut viihtymään.

EsimerkiksiCasino Gran Víassa sijaitseva cocktailbaari on hyvä vaihtoehto, jossa voit nauttia lempidrinkkisi kanssa tunnusomaisen cocktailin. Paikassa on suuret ikkunat, joista avautuvat upeat näkymät kaupunkiin.

Toinen suositeltava paikka on Hemingwayn cocktailbaari Casa Sueciassa. Klassisen näköisessä paikassa, joka tuntuu olevan ajassa kiinni, voit nauttia daiquirin, kuuluisan kirjailijan Ernest Hemingwayn suosikkijuomaa.

Madridissa on laaja valikoima cocktailbaareja. Sinun tarvitsee vain tietää, mitä haluat kokeilla, ja lähteä kaduille etsimään paikkaa, jossa voit viihtyä hyvän musiikin ja hienostuneen ilmapiirin seurassa lempicocktailisi kanssa.

9. Pidä hauskaa Madridin kuuluisimmissa yökerhoissa

Uñas Ching Lee -yökerho| ©Acosta J
Uñas Ching Lee -yökerho| ©Acosta J

Jos kuulut niihin ihmisiin, jotka etsivät aina jotakin erilaista, Madridissa mahdollisuudet eivät lopu kesken. Medias Puri tai Uñas Ching Lee voivat olla etsimäsi ekstravagantti kokemus.

Plaza de Tirso de Molina -aukiolla sijaitseva Medias Puri näyttää ensisilmäyksellä minkä tahansa Madridin kaupunginosan lyhyttavarakaupalta. Astuessasi sisään löydät kuitenkin tilan, jossa on kolme tanssilattiaa, live-esityksiä ja kabaree-esityksiä sekä monipuolinen musiikkitarjonta, joka on ansainnut sille yhden kaupungin parhaiden klubien tittelin.

Ja jatkaaksemme tällä linjalla, toinen tyypillisistä maanalaisista tapahtumapaikoista, lyhyen matkan päässä Chamberín keskusta-alueelta, törmäät toiseen madridilaiseen kummallisuuteen.

Uñas Chung Lee, joka on naamioitu yhteen Madridin sadoista manikyyrejä tarjoavista aasialaisista paikoista, on eksoottinen ja surrealistinen kokemus, jossa sekoittuvat teatteri, sirkus, akrobatia ja kabaree sekä itämainen sisustus, joka on täynnä kirkkaita ja värikkäitä värejä.

Uusi esitys alkaa puolen tunnin välein, ja se on lupaus niille persoonallisuuksille, jotka nauttivat aasialaisten kaupunkien alamaailman inspiroimasta transgressiivisesta ilmapiiristä.

10. Koe teatteri-ilta Madridissa

Teatro Real de Madrid yöllä| ©Contando Estrelas
Teatro Real de Madrid yöllä| ©Contando Estrelas

Jo lyhyt kävely Madridin Gran Vía -kadulla antaa sinulle käsityksen siitä, kuinka paljon teattereita Espanjan pääkaupungilla on tarjottavanaan. Suosittelen, ettet jätä väliin niiden ympärivuotista ohjelmistoa, jotta voit nauttia upeasta teatteri-illasta Madridissa.

Riippuen siitä, minkä näytelmän tai esityksen haluat nähdä, lippuja on saatavilla noin 12 eurosta alkaen.

Jos etsit hienostuneempaa iltaa, suosittelen tutustumaan Teatro Real de Madridin oopperaohjelmistoon, jotta voit nauttia Espanjan pääkaupungin illasta ansaitsemallasi tavalla.

Toivottavasti nämä vaihtoehdot auttavat sinua suunnittelemaan hyvän illanviettopaikan jokaiselle Madridissa viettämällesi päivälle.

.