Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Kuinka päästä Segoviaan Madridista

Haluatko vierailla Segoviassa, kävellä sen vanhassa kaupungissa, nauttia sen ruoasta etkä jättää väliin elokuva-akveduktia? Tässä postauksessa kerron, miten pääset sinne parhaiten pääkaupungista.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Kuinka päästä Segoviaan Madridista

Madridin aamu | ©Gotta Be Worth It

Vain reilun 60 kilometrin päässä pääkaupungista sijaitseva Segovia on matkailukohde jo itsessään. Olet varmasti kuullut sen historiallisen keskustan viehätyksestä, vaikuttavasta akveduktista ja gastronomiasta, joka ei jätä ketään kylmäksi. Jos siis tiedät jo melkein kaiken, mitä Madridissa on nähtävää ja koettavaa, voi olla hyvä ajatus vierailla tässä kastilialaisessa kaupungissa.

Jos haluat tutustua kaupunkiin, kerron tässä postauksessa parhaat tavat päästä sinne Madridista. Näistä kahdesta kaupungista on erittäin hyvät yhteydet, joten oli matkatilanteesi mikä tahansa, löydät varmasti itsellesi sopivan liikennevälineen. Voit valita useista järjestetyistä kierroksista, jotka esittelevät kaupungin parhaat puolet, tai mennä omatoimisesti vuokra-autolla, bussilla tai junalla. Annan sinulle avaimet, joiden avulla voit toteuttaa kuvittelemasi matkan.

1. Paras tapa päästä sinne: järjestetty kiertomatka

Segoviaan tutustuminen| ©JPhotosT
Segoviaan tutustuminen| ©JPhotosT

Jos haluat nauttia Segoviasta huolehtimatta reittien, reittisuunnitelmien, kulkuvälineiden ja varausten järjestämisestä, paras vaihtoehto on vuokrata järjestetty matka Madridista.

Segoviaan kannattaa tehdä useita retkiä, jotka riippuvat käytettävissä olevasta ajasta ja reitistä, josta olet eniten kiinnostunut. Voit esimerkiksi yhdistää Segovian matkan kahden läheisen kaupungin, kuten Toledon tai Ávilan, kiertoajeluihin, jotta saat kaiken irti ajasta.

Näihin retkiin sisältyy yleensä noutopalvelu, jossa on yksityinen kuljetus ja opas, joka selittää mielenkiintoisimmat osat paikoista, joiden läpi kuljetaan, vaikka ne eivät yleensä tarjoa ruokaa, vaan ehdottavat kohdekaupungissa paikkaa tai aluetta, jossa voit syödä. Joillakin matkoilla ehdotetaan Madridissa sijaitsevaa tapaamispaikkaa, josta lähdetään suoraan kaupungista sen sijaan, että matkustajat noudettaisiin eri hotelleista.

Tämän vaihtoehdon etuna on, että he hoitavat kaiken suunnittelun, joten voit rentoutua ja nauttia päivästä kaupungissa. Ja ne eivät ole huono vastine rahalle: hintahaarukka (riippuen tietysti siitä, minkä niistä valitset) on noin 30-50 euroa.

Oletko kiinnostunut? lue eteenpäin!

Vaihtoehto 1: Jos sinulla on vähän aikaa, käy Segoviassa ja Madridin historiallisessa keskustassa yhden päivän aikana

Joillakin retkillä tiivistetään yhden päivän retkelle se, mitä et voi jättää väliin kummassakaan kohteessa. Ne alkavat yleensä opastetulla kierroksella Madridin historiallisessa kaupungissa, minkä jälkeen matkustat bussilla Segoviaan. Siellä kävelet keskustan läpi: jyrkät kadut, akvedukti, katedraali... Kaikki on selitetty hyvin, joten sinulla ei ole epäilyksiä.

On selvää, että sekä Segoviassa että Madridissa on paljon enemmän tarjottavaa kuin mitä voimme nähdä muutamassa tunnissa, mutta tämä ehdotus on mielenkiintoinen ja hyvin harkittu, jotta päivä saadaan puristettua tuottavasti. Jos sinulla on vain muutama päivä aikaa tällä alueella, se on mielenkiintoinen vaihtoehto: voit mennä Segoviaan ja palata Madridiin yhden kokonaisen päivän aikana. Tietenkin täydellä kameralla.

Mielenkiintoisia faktoja

 • Hinta: Näiden Madridissa ja Segoviassa järjestettävien retkien keskihinta on noin 35 euroa/henkilö. Ne sisältävät yleensä bussin ja oppaan, mutta eivät ruokaa.
 • Matkan kesto: Noin 6 tuntia, matkat ja kävelyretket sisältyvät hintaan.

Vaihtoehto 2: Jos haluat hyödyntää aikasi mahdollisimman tehokkaasti, tee Madridista Segoviaan suuntautuva matka, jossa pysähdyt myös Ávilassa

Avilan kaupungin muurit| ©Pelayo2
Avilan kaupungin muurit| ©Pelayo2

Erittäin suosittu reitti on reitti, joka pysähtyy Avilan kaupungissa matkalla Segoviaan. Ennen kuin saavut akveduktin kaupunkiin, opas on jo näyttänyt sinulle tämän kauniin vanhan kaupungin tärkeimmät nähtävyydet: matkalla on yleensä nähtävyyksiä, kuten Avilan muurit, katedraali, Santa Teresan luostari ja San Vicenten basilika.

Kun olet Segoviassa, matka jatkuu: tällä kaupungilla on paljon tarjottavaa. Reitti riippuu valitsemastasi kiertoajelusta, mutta lähes kaikki kiertoajelut sisältävät Segovian katedraalin ja Alcázarin, kävelykierroksen historiallisessa keskustassa ja tietysti vaikuttavan akveduktin.

Mielenkiintoisia faktoja

 • Hinta: Nämä retket maksavat keskimäärin noin 50 euroa per henkilö. Muista tarkistaa, mitä valitsemasi vaihtoehto sisältää: vaikka ne yleensä sisältävät kuljetuksen ja mukana olevan oppaan työn, ruoka sisältyy harvoin.
 • Matkan kesto: Kierrokset on suunniteltu siten, että aikaa käytetään mahdollisimman tehokkaasti, joten ne kestävät koko päivän. Ne lähtevät yleensä aikaisin aamulla Madridissa sijaitsevasta kokoontumispaikasta ja palaavat illalla samaan paikkaan.

Vaihtoehto 3: Jos et halua missata Tejo-joen jalokiveä, tee Madridista matka Segoviaan ja Toledoon

Matka Toledoon, joka on jo itsessään matkailukohde, kannattaa aina. Jos haluatte mieluummin hyödyntää matkanne Segoviaan tutustumiseen, tämä on toinen sopivan kokoinen kaupunki, jossa voitte vierailla yhdessä päivässä. Molemmat kaupungit on myös julistettu Unescon maailmanperintökohteiksi, joten nämä kierrokset sopivat loistavaksi päiväretkeksi.

Yhdistelmäkierrokset tarjoavat yleensä opastetun kierroksen tärkeimpiin nähtävyyksiin ja jättävät aikaa kierrellä historiallisessa keskustassa. Moniin sisältyy myös sisäänpääsy Alcázariin ja Toledon katedraaliin, joten hinnat vaihtelevat joskus. Molemmista kaupungeista on hyvä saada ensivaikutelma.

Mielenkiintoisia faktoja

 • Hinta: Segovian ja Toledon retket maksavat noin 55 euroa per henkilö. Joihinkin niistä kuuluvat liput Alcazariin ja Toledon katedraaliin. Tarkista ehdot ja edellytykset löytääksesi sinulle parhaiten sopivan matkan.
 • Matkan kesto: Nämä retket ovat kokopäiväretkiä, vaikka näetkin niin paljon, ettei siihen mene kauan.

Varaa retki Segoviaan Madridista käsin

2. Vuokraa auto mennä Segovia omatoimisesti

Autolla ajaminen| ©Dan Gold
Autolla ajaminen| ©Dan Gold

Jos haluat ajaa autolla ja kulkea omaan tahtiin, Segovia on täydellisen matkan päässä Madridista, jotta voit viettää päivän autolla. Madridissa sinulla on monia vaihtoehtoja vuokrata haluamasi auto ja pääkonttori tärkeimpien autovuokraamojen, kuten Herz, Europcar tai Avis, pääkonttorit.

Autovuokraamot sijaitsevat yleensä vilkkaimpien asemien tai kaupungin keskustojen, kuten Atochan, lähellä, mutta eivät ainoastaan: voit tietenkin hankkia ajoneuvon myös muualta kaupungista. Viikonlopun hinta alkaa noin 40 eurosta, mutta hinta vaihtelee suuresti valitsemastasi autosta riippuen.

Jos olet juuri saapunut Madridin lentokentälle, voit vuokrata auton sieltä matkasi aloittamista varten (ja jos haluat päästä lentokentältä Madridiin, tässä on paras tapa tehdä se).

Jos pidät ajamisesta, suosittelen, että teet tämän matkan autolla. Sierra de Guadarraman läpi kulkeva tie on erittäin kaunis, ja tämän vaihtoehdon avulla voit pysähtyä matkan varrella olevissa välipisteissä. Jotkut niistä ovat todella arvokkaita, kuten El Escorial.

Jos sinulla on jo auto, voit myös kokeilla jotakin muista suosittelemistani retkistä Madridista.

Mielenkiintoisia faktoja

 • Hinta: Autonvuokrauksen hinta riippuu paljon valitsemastasi autosta. Suosittelen, että tarkistat netistä, missä lähin vuokraamo sijaitsee ja mitä ajoneuvoja on saatavilla matkasi päivinä. Ohjeellisena ohjeena voi ajatella, että viikonlopun minimihinta on noin 40 euroa.
 • Matka-aika: Matka Madridista Segoviaan kestää maanteitse A6-tietä pitkin noin puolitoista tuntia.

3. Taloudellinen ja joustava: bussimatka

Bussi Segoviaan| ©The STB
Bussi Segoviaan| ©The STB

Jos et halua ajaa autolla, pääset Segoviaan Madridista helposti bussilla. Bussit lähtevät Madridin Moncloan asemalta, ja matka Segoviaan kestää noin puolitoista tuntia.

Tämän vaihtoehdon etuna on se, että se on erittäin edullinen (se maksaa noin 5 euroa kumpaankin suuntaan) ja se voi olla suora: tällä reitillä on kaksi eri matkustustapaa.

Lisäksi se on vaihtoehto, joka tekee asiat erittäin helpoksi, koska busseja on runsaasti: vähintään yksi joka tunti ja joinakin vuorokauden aikoina kaksi bussia tunnissa. Segovian linja-autoasema sijaitsee Paseo Ezequiel González 20:ssä kaupungin eteläosassa. Voit kävellä keskustaan.

Mielenkiintoisia faktoja

 • Hinta: Noin 5 euroa per henkilö kumpaankin suuntaan.
 • Matka-aika: noin puolitoista tuntia.

4 Madridista Segoviaan kiskoilla: haluatko junamatkan?

Juna Madridista| ©André Marques
Juna Madridista| ©André Marques

Jos haluat matkustaa junalla, sinulla on kaksi vaihtoehtoa matkalle Madridista Segoviaan, ja ole varovainen, sillä matka muuttuu paljon sen mukaan, kumman valitset.

Ave: nopea ja mukava, mutta se ei yllä kaupungin keskustaan

Suurnopeusjuna saapuu Segoviaan Madridin Chamartínin asemalta alle puolessa tunnissa. Hinnat vaihtelevat kysynnän ja ostoajankohdan mukaan: lippuja voi saada noin 12 eurolla, mutta haluamasi päivän tai kellonajan liput eivät välttämättä maksa alle 23 euroa.

Matka on suora ja mukava, ja useita junia on saatavilla joka tunti. Ainoa haittapuoli on se, että Segovian AVE-asema (Segovia- GUIOMAR) on 6 kilometrin päässä kaupungista.

Jotta pääset Segovian asemalta kaupungin keskustaan, sinun on käytettävä toista liikennevälinettä. Sinulla on kaksi vaihtoehtoa: ottaa bussilinja 11.
tai taksilla. Bussimatka kestää noin 20 minuuttia ja maksaa noin 2 euroa. Taksilla pääset nopeammin: matka kestää vain 10 minuuttia ja hinta on noin 7 euroa.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: AVE:n hinnat vaihtelevat, joten matkustusajankohdasta riippuen voit maksaa noin 11-23 euroa henkilöä ja matkaa kohden. Tähän on lisättävä noin 2 euroa Segovian keskustaan vievän bussilinjan 11 hinta tai noin 7 euroa taksista.
 • Matka-aika: puoli tuntia.

Seutujuna: hitaampi, mutta päärautatieasemalle

Madridista Segoviaan pääsee alueellisella junalla kahdessa tunnissa. Niitä on vähän: noin kaksi päivässä, yksi aamulla ja yksi iltapäivällä.

Se on edullinen kulkuväline (se maksaa noin 7 euroa edestakaisin turistimaksulla), mutta jos aiot viettää päivän, se ei ole kaikkein tehokkain. Jos kuitenkin nautit matkasta, juna pysähtyy kaikilla Madridin vuoriston asemilla: Villalba, Cercedilla, Espinar....

Se lähtee Madridin Chamartínin asemalta ja saapuu Segovian vanhalle rautatieasemalle, josta lähtee vain keskipitkän matkan junia. Etuna on, että asema sijaitsee kaupungin keskustassa, Calle Obispo Quesada -kadulla, josta on välittömät bussiyhteydet, joilla pääset kiertämään kaupunkia (tai voit jopa lähteä suoraan Segoviaan jalan).

Tämä reitti on suunniteltu pääasiassa Madridista Sierraan matkustaville. Matka Segoviaan voi olla väsyttävä monien pysähdysten vuoksi. Neuvon sinua valitsemaan jonkin niistä muista vaihtoehdoista, joista olen kertonut sinulle.

Mielenkiintoisia faktoja

 • Hinta: Matka edestakaisin maksaa turistihinnalla noin 7 euroa.
 • Matka-aika: kaksi tuntia.

Varaa matkasi Segoviaan Madridista

Liikennevälineiden vertailu Madrid - Segovia

Segoviaan pääsee Madridista monella eri tavalla, ja riippuen siitä, minkä valitset, matkastasi tulee hyvin erilainen... Jos et ole vielä varma, olen koonnut tärkeimmät tiedot taulukkoon, jotta voit löytää itsellesi parhaiten sopivan matkustustavan.

 • Järjestetty retki
 • Suora: Ei
 • Hinta: noin 30-50 euroa
 • Vuokra-auto
 • Suora: Kyllä
 • Hinta: Alkaen 40 euroa
 • Bussilla
 • Suora: Kyllä
 • Hinta: noin 7 euroa.
 • AVE
 • Suora: Ei
 • Hinta: 11-23 euroa.

Nyt sinulla on kaikki tarvittavat tiedot, jotta pääset Madridista Segoviaan. Toivottavasti nautitte siitä ja... Bon voyage!