Kuinka päästä Segoviaan Madridista

Haluatko vierailla Segoviassa, kävellä sen vanhassa kaupungissa, nauttia sen ruoasta etkä jättää väliin elokuva-akveduktia? Tässä postauksessa kerron sinulle parhaat tavat päästä sinne pääkaupungista.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Kuinka päästä Segoviaan Madridista

Madridin aamu | ©Gotta Be Worth It

Vain reilun 60 kilometrin päässä pääkaupungista sijaitseva Segovia on matkailukohde jo itsessään. Olet varmasti kuullut sen historiallisen keskustan viehätyksestä, vaikuttavasta akveduktista ja gastronomiasta, joka ei jätä ketään kylmäksi. Jos siis tiedät jo melkein kaiken, mitä Madridissa on nähtävää ja koettavaa, voi olla erittäin hyvä ajatus vierailla tässä kastilialaisessa kaupungissa.

Jos haluat tutustua kaupunkiin, kerron tässä postauksessa parhaat tavat päästä sinne Madridista. Näiden kahden kaupungin välillä on erittäin hyvät yhteydet, joten matkatilanteestasi riippumatta löydät varmasti itsellesi sopivan kulkuvälineen. Voit valita useista järjestetyistä kiertomatkoista, jotka näyttävät sinulle kaupungin parhaat puolet, tai lähteä omatoimisesti vuokra-autolla, bussilla tai junalla. Annan sinulle avaimet, jotta kuvittelemasi matka toteutuu.

1. Paras tapa päästä perille: järjestetty kiertoajelu

Segoviaan tutustuminen| ©JPhotosT
Segoviaan tutustuminen| ©JPhotosT

Jos haluat nauttia Segoviasta murehtimatta reittien, reittisuunnitelmien, kulkuvälineiden ja varausten järjestämisestä, paras vaihtoehto on vuokrata järjestetty kiertomatka Madridista.

Segoviaan kannattaa tehdä useita retkiä, jotka riippuvat käytettävissä olevasta ajasta ja reitistä, josta olet eniten kiinnostunut. Voit esimerkiksi yhdistää Segovian matkan kahden läheisen kaupungin, kuten Toledon tai Ávilan, kiertoajeluihin, jotta saat kaiken irti ajasta.

Näihin retkiin sisältyy yleensä noutopalvelu yksityisellä kuljetuksella ja opas, joka selittää mielenkiintoisimmat kohdat paikoista, joiden kautta kuljette, vaikka ne eivät yleensä tarjoa ruokaa, mutta ehdottavat kohdekaupungissa paikkaa tai aluetta, jossa voitte syödä. Joillakin matkoilla ehdotetaan Madridissa sijaitsevaa tapaamispaikkaa, josta lähdetään suoraan kaupungista sen sijaan, että matkustajat noudettaisiin eri hotelleista, tarkista ehdot huolellisesti.

Tämän vaihtoehdon etuna on, että he tekevät kaiken suunnittelun, joten voit rentoutua ja nauttia päivästä kaupungissa. Eivätkä ne ole huonoa vastinetta rahalle: hintahaarukka (riippuen tietysti siitä, minkä valitset) on noin 30-50 euroa.

Kiinnostuitko? Lue lisää!

Vaihtoehto 1: Jos sinulla on vähän aikaa, tee päiväretki Segoviaan ja Madridin historialliseen keskustaan

Jotkut matkat tiivistävät yhden päivän matkalle sen, mitä et voi jättää väliin molemmissa kohteissa. Ne alkavat yleensä opastetulla kierroksella Madridin historiallisessa kaupungissa ja matkaavat sitten bussilla Segoviaan. Siellä kävelet keskustan läpi: jyrkät kadut, akvedukti, katedraali... Kaikki on selitetty hyvin, jotta sinulla ei ole epäilyksiä.

On selvää, että sekä Segoviassa että Madridissa on paljon enemmän tarjottavaa kuin mitä voimme nähdä muutamassa tunnissa, mutta tämä ehdotus on mielenkiintoinen ja hyvin harkittu, jotta päivä saadaan puristettua tuottavasti. Jos sinulla on vain muutama päivä aikaa tällä alueella, se on mielenkiintoinen vaihtoehto: koko päivän aikana menet Segoviaan ja palaat Madridiin. Tietenkin täydellä kameralla.

Mielenkiintoisia faktoja

 • Hinta: Näiden Madridista ja Segoviasta lähtevien retkien keskihinta on 35 euroa/henkilö. Ne sisältävät yleensä bussin ja oppaan, mutta eivät ruokaa.
 • Retken kesto: Suurin piirtein 6 tuntia, mukaan lukien kävelyt ja ratsastukset.

Vaihtoehto 2: Jos haluat hyödyntää aikasi mahdollisimman tehokkaasti, tee Madridista Segoviaan suuntautuva retki, johon sisältyy pysähdys Ávilassa

Avilan kaupungin muurit| ©Pelayo2
Avilan kaupungin muurit| ©Pelayo2

Erittäin suosittu reitti on reitti, joka pysähtyy Avilan kaupungissa matkalla Segoviaan. Ennen akveduktin kaupunkiin saapumista opas on jo näyttänyt sinulle tämän kauniin vanhan kaupungin tärkeimmät nähtävyydet: matkalla on yleensä nähtävyyksiä, kuten Avilan muurit, katedraali, Santa Teresan luostari ja San Vicenten basilika.

Segoviaan saavuttuasi matka jatkuu: tällä kaupungilla on paljon tarjottavaa. Reitti riippuu valitsemastasi retkestä, mutta lähes kaikkiin sisältyy Segovian katedraali ja Alcázar, kävelykierros historiallisessa keskustassa ja tietenkin vaikuttava akvedukti.

Mielenkiintoisia tietoja

 • Hinta: Näiden kierrosten keskihinta on noin 50 euroa/henkilö. Kiinnitä huomiota siihen, mitä valitsemaasi vaihtoehtoon sisältyy: vaikka niihin sisältyy yleensä kuljetus ja mukana olevan oppaan työ, niihin ei juuri koskaan sisälly ruokaa.
 • Matkan kesto: Kierrokset on suunniteltu niin, että saat niistä kaiken irti, joten ne kestävät koko päivän. Ne lähtevät yleensä aikaisin aamulla Madridissa sijaitsevasta kokoontumispaikasta ja palaavat illalla samaan paikkaan.

Vaihtoehto 3: Jos et halua jättää väliin Tejo-joen jalokiveä, tee Madridista matka Segoviaan ja Toledoon

MatkaToledoon, joka on jo itsessään matkailukohde, kannattaa aina. Jos haluat mieluummin hyödyntää matkasi Segoviaan tutustumiseen, tämä on toinen kaupunki, jonka koko on riittävä, jotta voitte käydä yhdessä päivässä. Molemmat kaupungit on myös julistettu Unescon maailmanperintökohteiksi, joten nämä matkat tarjoavat loistavan päiväretken.

Yhdistetyt matkat sisältävät yleensä opastetun kierroksen tärkeimpiin nähtävyyksiin ja aikaa kierrellä historiallisessa keskustassa. Moniin sisältyy myös sisäänpääsy Alcázariin ja Toledon katedraaliin, joten hinnat vaihtelevat joskus. On hyvä idea saada ensivaikutelma molemmista kaupungeista.

Mielenkiintoisia tietoja

 • Hinta: Kierrokset Segoviaan ja Toledoon maksavat noin 55 euroa per henkilö. Joihinkin niistä sisältyy sisäänpääsy Alcázariin ja Toledon katedraaliin. Tarkista ehdot löytääksesi sinulle parhaiten sopivan kiertoajelun.
 • Matkan kesto: Nämä retket ovat kokopäiväretkiä, vaikka näetkin niin paljon, ettei siihen mene kauan.

Varaa matka Segoviaan Madridista

2. Vuokraa auto ja lähde Segoviaan omin päin

Autolla ajaminen| ©Dan Gold
Autolla ajaminen| ©Dan Gold

Jos pidät ajamisesta ja omassa tahdissasi kulkemisesta, Segovia sijaitsee Madridista käsin täydellisen matkan päässä päiväretkelle autolla. Madridissa sinulla on monia vaihtoehtoja vuokrata haluamasi auto ja tärkeimmät autovuokraamot, kuten Herz, Europcar tai Avis.

Autovuokraamot ovat yleensä lähellä vilkkaimpia asemia tai kaupungin keskustoja, kuten Atochaa, mutta eivät pelkästään: voit tietysti hankkia ajoneuvon myös muualta kaupungista. Viikonlopun hinta alkaa noin 40 eurosta, joskin se, mitä maksat, vaihtelee suuresti valitsemastasi autosta riippuen.

Jos olet juuri saapunut Madridin lentokentälle, voit vuokrata auton sieltä matkasi aloittamista varten (ja jos haluat päästä lentokentältä Madridiin, tässä on paras tapa).

Jos nautit autoilusta, suosittelen, että teet tämän reitin autolla. Sierra de Guadarraman läpi kulkeva tie on erittäin kaunis, ja tässä vaihtoehdossa voit pysähtyä matkan varrella olevissa välipisteissä. Jotkut niistä ovat todella näkemisen arvoisia, kuten El Escorial.

Jos sinulla on jo auto, voit myös kokeilla yhtä muista suosittelemistani retkistä Madridista.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Autonvuokrauksen hinta riippuu paljon valitsemastasi autosta. Suosittelen, että tarkistat netistä, missä on lähin autonvuokraamo ja mitä ajoneuvoja on saatavilla matkasi päivinä. Ohjeena ajattele, että minimihinta viikonlopuksi on noin 40 eurosta alkaen.
 • Matka-aika: Matka maanteitse Madridista Segoviaan kestää noin puolitoista tuntia A6-tietä pitkin.

3. Taloudellinen ja joustava: bussimatka

Bussi Segoviaan| ©The STB
Bussi Segoviaan| ©The STB

Jos sinua ei huvita ajaa autolla, pääset Segoviaan Madridista helposti bussilla. Bussit lähtevät Madridin Moncloan asemalta, ja matka Segoviaan kestää noin puolitoista tuntia.

Tämän vaihtoehdon etuna on se, että se on erittäin edullinen (se maksaa noin 5 euroa kumpaankin suuntaan) ja se voi olla suora: tällä reitillä on kaksi eri matkustustapaa. Suoran ja pysäkkiliikenteen välillä on vain 5 minuutin ero.

Lisäksi tämä on vaihtoehto, joka tekee asiat hyvin helpoiksi, koska busseja on paljon: vähintään yksi joka tunti ja joinakin vuorokauden aikoina kaksi bussia tunnissa. Segovian linja-autoasema on Paseo Ezequiel González numero 20, kaupungin eteläosassa. Voit kävellä keskustaan.

Mielenkiintoisia tietoja

 • Hinta: Noin 5 euroa/henkilö kumpaankin suuntaan.
 • Matka-aika: Noin puolitoista tuntia.

4 Madridista Segoviaan kiskoilla: haluatko matkustaa junalla?

Juna Madridista| ©André Marques
Juna Madridista| ©André Marques

Jos haluat matkustaa junalla, Madridista Segoviaan on kaksi vaihtoehtoa, ja pidä silmällä, sillä matka vaihtelee suuresti riippuen siitä, kumman vaihtoehdon valitset.

Ave: nopea ja mukava, mutta sillä ei pääse kaupungin keskustaan

Suurnopeusjuna saapuu Segoviaan Madridin Chamartínin asemalta alle puolessa tunnissa. Hinnat vaihtelevat kysynnän ja ostoajankohdan mukaan: lippuja voi löytää noin 12 eurolla, mutta ne eivät välttämättä mene alle 23 euron haluamallesi päivälle tai ajankohdalle.

Matka on suora ja mukava, ja junia on tarjolla useita joka tunti. Ainoa haittapuoli on se, että Segovian AVE-asema (Segovia- GUIOMAR) on 6 kilometrin päässä kaupungista.

Päästäksesi kaupungin keskustaan sinun on siis Segovian asemalle saavuttuasi käytettävä toista liikennevälinettä. Sinulla on kaksi vaihtoehtoa: ota bussilinja 11tai taksi. Bussimatka kestää noin 20 minuuttia ja maksaa noin 2 euroa. Taksilla matka on nopeampi: se kestää vain 10 minuuttia ja hinta on noin 7 euroa.

Mielenkiintoisia tietoja

 • Hinta: AVE:n hinnat vaihtelevat, joten matkustusajankohdasta riippuen voit maksaa noin 11-23 euroa per henkilö per matka. Tähän on lisättävä noin 2 euroa Segovian keskustaan kulkevasta bussilinjasta 11 tai noin 7 euroa taksista.
 • Matka-aika: puoli tuntia.

Seutujuna: hitaampi, mutta keskusasemalle

Seutujunalla matka Madridista Segoviaan kestää kaksi tuntia. Junia on vähän: noin kaksi päivässä, yksi aamulla ja yksi iltapäivällä.

Se on edullinen kulkuväline (maksaa noin 7 euroa edestakaisin turistimaksulla), mutta jos aiot viettää päivän, se ei ole tehokkain mahdollinen. Jos kuitenkin nautit matkasta, juna pysähtyy kaikilla Madridin vuoriston asemilla: Villalba, Cercedilla, Espinar...

Juna lähtee Madridin Chamartínin asemalta ja saapuu Segovian vanhalle rautatieasemalle, josta tehdään vain keskipitkän matkan matkoja. Etuna on se, että asema on kaupungin keskustassa, Calle Obispo Quesada -kadulla, josta on välittömät bussiyhteydet, joilla pääsee kiertämään kaupunkia (tai voit jopa lähteä aloittamaan matkasi Segoviasta suoraan jalan).

Tämä reitti on suunniteltu pääasiassa Madridista Sierraan matkustaville. Segoviaan pääsemiseksi matka voi olla väsyttävä monien pysähdysten vuoksi. Suosittelen käyttämään jotakin muista mainitsemistani vaihtoehdoista.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Turistihinnalla edestakainen matka maksaa noin 7 euroa.
 • Matka-aika: Kaksi tuntia.

Varaa matkasi Segoviaan Madridista

Kuljetusvälineiden vertailu Madrid - Segovia

Segoviaan pääsee Madridista monella eri tavalla, ja riippuen siitä, minkä valitset, matkasi on hyvin erilainen... Jos et ole vielä varma, olen koonnut tärkeimmät tiedot taulukkoon, jotta voit löytää itsellesi parhaiten sopivan matkustustavan.

.

 • Järjestetty matka
 • Suora: Ei
 • Hinta: noin 30-50 euroa
 • Vuokra-auto
 • Suora: Kyllä
 • Hinta: alkaen 40 euroa
 • Bussi
 • Suora: Kyllä
 • Hinta: noin 7 euroa
 • AVE
 • Suora: Ei
 • Hinta: 11-23 euroa.

Nyt sinulla on kaikki tiedot, joita tarvitset päästäksesi Madridista Segoviaan. Toivottavasti nautit siitä ja... Bon voyage!