Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Miten päästä Madridista Toledoon

Jos lomailet Madridissa, et voi jättää väliin yhtä pakollisista retkistä: vierailua Toledossa. On monia tapoja mennä, ja aion kertoa sinulle niistä kaikista, jotta voit punnita vaihtoehtoja ja tulla tutustumaan Espanjan suosituimpaan muurien ympäröimään kaupunkiin.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Miten päästä Madridista Toledoon

Toledo, Espanja | ©Pablo Penades

Toledo on kaupunki, joka on onnistunut pysymään historiassa valtavan perintönsä ansiosta. Vain 80 kilometrin päässä pääkaupungista sijaitsevassa muinaisessa keskiaikaisessa kaupungissa yhdistyvät aidoimmin niemimaan kolme kulttuuria: kristitty, muslimi ja juutalainen. Vuosisatojen kuluessa se nimettiin keisarilliseksi pääkaupungiksi, ja nykyään se säilyttää täydellisesti menneisyytensä.

Jos olet tullut viettämään muutaman päivän pääkaupungissa, sinun pitäisi tietää, että Madridissa on paljon nähtävää ja tehtävää, ja yksi sen olennaisista retkistä on käydä Toledossa koko päivän ajan. Molemmat paikat erottava tieosuus on melko helppo kulkea sinne ja takaisin samana päivänä, ja siksi annan sinulle yksityiskohtaisen yhteenvedon kaikista tavoista, joilla voit päästä sinne. Aloitetaan!

1. Järjestetty retki Toledoon ja opastettu kierros

Näkymä Tajo-joelle sen kulkiessa Toledon läpi.| ©Hugh Llewelyn
Näkymä Tajo-joelle sen kulkiessa Toledon läpi.| ©Hugh Llewelyn

Monet matkailijat ovat kiinnostuneita tutustumaan Toledon kaupunkiin, eikä ihme. Monet paikalliset Madridin asukkaat käyvät siellä aika ajoin viettämässä päivän vain nauttimassa mukavasta kävelystä ja erityisestä ateriasta. Jos olet kuitenkin tulossa Madridiin ensimmäistä kertaa etkä tunne aluetta, paras vaihtoehto on vuokrata järjestetty päiväretki, joka vie sinut sinne ja noutaa sinut.

Näin sinun ei tarvitse huolehtia aikatauluista, paikoista tai rahasta, sillä tällaisilla retkillä on yleensä 25-50 euron kiinteä hinta, ja ne takaavat, että voit mennä ja palata päivässä, ja lisäksi ne opastavat sinut tärkeimpien nähtävyyksien äärelle, ja joihinkin niistä sisältyy hintaan sisäänpääsy nähtävyyksiin, kuten Toledon katedraaliin, Santo Tomén kirkkoon tai Santa María la Blancan synagogaan.

Riippuen siitä, mitä etsit, on olemassa erityyppisiä retkitarjouksia: sellaisia, jotka kattavat koko päivän ja pysähtyvät tutustumaan Toledoon perusteellisesti; sellaisia, jotka kestävät vain puoli päivää ja ovat pikavisiittiä, tai sellaisia, jotka on yhdistetty muihin mielenkiintoisiin kohteisiin, kuten Segoviaan, kaupunkiin, johon on useita kuljetusvaihtoehtoja Madridista.

On myös joitakin retkiä, jotka tarjoavat kokonaisvaltaisen kokemuksen Toledossa ja joiden hintaan sisältyy täydellinen gastronominen ilta. Tämä kolmen kulttuurin kaupunki ylpeilee rikkaalla ja runsaalla ruokakulttuurilla, joka perustuu mokkapaloihin, paistettuun lihaan, hyvään viiniin ja jälkiruokiin, joita on valmistettu vuosisatojen ajan.

Käytännön tietoja

 • Hinta: 25-50 euroa, mutta jos mukaan sisältyy ruokaa tai muita kohteita, hinta voi nousta jopa 80 euroon.
 • Aika: Matka voi kestää 6-12 tuntia, mutta matka Toledoon kestää alle 2 tuntia.
 • Suositellaan, jos... olet ensimmäistä kertaa Toledossa ja haluat saada opastusta, nähdä suosituimmat nähtävyydet ja olla huolehtimatta kuljetuksista.

Varaa järjestetty retki Toledoon

2. Säästä aikaa junalla

Madridin juna| ©André Marques
Madridin juna| ©André Marques

Jos haluat järjestää vierailusi Toledossa omin pä in ja päästä sinne omin avuin, yksi nopeimmista vaihtoehdoista on matkustaa junalla. Saatat ajatella, että auto olisi nopeampi, mutta totuus on, että Espanjassa juna kulkee kuin salama, kirjaimellisesti. Maassa on erityyppinen juna nimeltä AVE (Alta Velocidad), jonka nopeus on 200 kilometriä tunnissa.

Tämä tarkoittaa, että olet vain 30 minuutissa päässyt Toledon kauniiseen kaupunkiin huomaamatta, ja sinulla on koko päivä aikaa tutustua tämän paikan historiaan ja perintöön. Lisäksi jos varaat junalippusi etukäteen, ne voivat olla todella edullisia, kun otetaan huomioon niiden tarjoamat olosuhteet ja nopeus.

Jos haluat ottaa junan Madridista Toledoon, sinun on mentävä Atochan asemalle, Estación del Arte -metropysäkille, joka sijaitsee Reina Sofía -museon lähellä (täältä saat tietoa siitä, miten voit vierailla tässä tärkeässä paikassa). Kun pääset Toledoon, asema on 20 minuutin kävelymatkan päässä vanhastakaupungista.

Muut junatyypit

Jos et ehdi varata AVE-lippua ajoissa tai jos lipun hinta on liian korkea, voit matkustaa myös perinteisellä junalla. Se ei ehkä kulje 200 kilometriä tunnissa, mutta se on myös melko nopea ja hieman halvempi, sillä se pääsee Toledoon vain tunnissa.

Jos haluat käyttää tämäntyyppistä junaa, sinun on myös saavuttava Atochan asemalle. Keskipitkän matkan junia, kuten tässä tapauksessa, kutsutaan nimellä Avant, ja ne ovat paljon helpompia saada liikkeelle kuin AVE.

Käytännön tietoja

 • Hinta: meno-paluu AVE:llä on yleensä noin 30 euroa, mutta hinta riippuu siitä, kuinka ajoissa varaat matkan. Normaalin junamatkan hinta on noin 20 euroa.
 • Yhtiöt: AVE- ja tavallisia junia liikennöivä yhtiö on Renfe.
 • Aika: matka-aika AVE:llä on puoli tuntia ja tavallisella junalla noin 1 tunti.
 • Suositellaan, jos... haluat ottaa kaiken irti Toledosta ja säästää aikaa kuljetuksissa.

3. Halvin vaihtoehto, bussi

Bussi Toledoon| ©Mariane D
Bussi Toledoon| ©Mariane D

Toledoon tutustuminen on melkoinen kokemus, mutta jos olet ensimmäistä kertaa Madridissa, se ei ehkä ole ollut mahdollista ennen kuin muutama päivä ennen vierailuasi. Älä huoli, Toledo on niin suosittu paikka yhteisössä, että sinne pääsee monella eri tavalla, ja se on sovitettu kaikkiin budjetteihin ja aikatauluihin.

Jos olet halunnut tutustua Toledoon ja haluat tehdä sen halvalla ja improvisoidulla tavalla, paras vaihtoehto on ottaa bussi Plaza Elíptican risteyksestä, jonne pääsee metrolla linjalla 11.

Noin 5 eurolla (10 euroa edestakaisin) voit ostaa paikan päällä ja ilman varausta yhdensuuntaisen lipun, jolla pääset muurien ympäröimään kaupunkiin noin kahdessa tunnissa.

Huomaa, että viikonloppuna bussit saattavat olla hyvin täynnä, mutta siitä huolimatta ne lähtevät yleensä puolen tunnin välein, joten vaikka joutuisit odottamaan, sinulla on aina paikka bussissa, jolla pääset sinne ja takaisin.

Käytännön tietoja

 • Hinta: noin 10 euroa edestakaisin.
 • Yritykset: tärkein yritys on Alsa.
 • Aika: noin 2 tuntia,
 • Suositellaan, jos... etsit edullista vaihtoehtoa, jonka avulla voit improvisoida.

4. Matkusta mukavasti taksilla tai yksityisautolla

Madridin taksit| ©Joshua Shinavier
Madridin taksit| ©Joshua Shinavier

Jos haluat päästä Toledoon nopeasti ja yksinoikeudella, yksi parhaista vaihtoehdoista on vuokrata yksityinen kuljetus, olipa se sitten taksi, Uber tai yksityisauto. Yksi tämän liikennemuodon eduista on, että se on paljon intiimimpi, jos matkustat perheen tai ystäväporukan kanssa.

Lisäksi toisin kuin bussilla, sinun ei tarvitse pysähtyä eri pysäkeillä ja pääset perille paljon nopeammin ja mukavammin.

Tämä on kuitenkin yksi kalleimmista vaihtoehdoista, sillä vaikka voit jakaa kustannukset muiden Toledossa vierailevien kanssa, yhdensuuntaisen matkan kokonaishinta on yleensä vähintään 100 euroa.

Käytännön tietoja

 • Hinta: edestakainen matka yhteensä noin 200 euroa.
 • Yritykset: voivat olla Madridin taksijärjestelmä, Uberin tai Cabifyn kaltaiset yritykset tai yksityiset kuljetusyritykset, kuten Chofix.
 • Aika: noin puolitoista tuntia molempiin suuntiin.
 • Suositellaan, jos... haluat eksklusiivisen ja yksityisen kuljetuksen.

5. Tee matkastasi joustavampi vuokraamalla auto

Autolla ajaminen| ©Dan Gold
Autolla ajaminen| ©Dan Gold

On selvää, että vierailusi aikana voit valita monista Madridin ympärillä järjestettävistä retkistä, mutta saatat haluta päästä pois turistien poluilta ja lähteä vähän syrjemmälle. Jos näin on ja sinulla on ajokortti, suosittelen muun muassa auton vuokraamista tuntitaksalla, jotta pääset Toledoon ja voit vierailla siellä omaan tahtiisi.

Tämän liikennemuodon etuja ovat muun muassa se, että voit valita parhaan ajankohdan, pysäköidä lähelle keskustaa Toledon pysäköintijärjestelmän ansiosta ja matkustaa myös yksityisesti ja henkilökohtaisesti.

Hinta on hieman kalliimpi kuin julkinen liikenne, mutta paljon edullisempi kuin yksityisen kuljettajan, sillä yhden päivän vuokraus maksaa keskimäärin 50 euroa.

Ainoa haittapuoli on se, että reittiä ja parkkipaikkoja on pidettävä silmällä, mutta jos sinua ei haittaa, että joudut ajamaan lomasi aikana, se voi olla mielenkiintoinen vaihtoehto.

Käytännön tietoja

 • Hinta: Noin 50 € koko päivän vuokra tavallisesta autosta.
 • Yritykset: Espanjan tärkeimmät autonvuokrausyritykset ovat Europcar, Avis ja Hertz.
 • Aika: Noin puolitoista tuntia.
 • Suositellaan, jos... haluat matkustaa joustavasti ja yksilöllisesti.

Paras aika vierailla Toledossa Madridista

Madrid| ©Jorge Fernandez
Madrid| ©Jorge Fernandez

Toledo on yksi Kastilia-La Manchan matkailullisimmista kaupungeista, joten se on täynnä ihmisiä kaikkialla.

Jos olet kuitenkin tullut viettämään 5 päivää Madridissa ja voit valita viikonpäivän, suosittelen menemään maanantain ja torstain välisenä aikana ja välttämään viikonloppua, jolloin on enemmän väkeä. Tiet ovat paljon vähemmän ruuhkaisia ja nähtävyyksiin ei ole pitkiä jonoja.

Mitä säähän tulee, on parasta välttää äärimmäisiä sääolosuhteita Toledossa, joka keskiaikaisena kaupunkina on korkealla kukkulalla ja alttiina sekä kuumuudelle että kylmyydelle. Talvella kadut ovat yleensä lumen peitossa, ja kesällä lämpötila on 40ºC, joten suosittelen vierailua keväällä ja syksyllä, jolloin lämpötila on leuto ja sateet ovat harvinaisia.

Varaa järjestetty retki Toledoon

Kuljetusten vertailu kohteeseen Toledo

Jotta saisit yleiskuvan kaikista liikennevälineistä, joilla pääset helposti ja nopeasti Toledoon, jätän sinulle vertailutaulukon, jonka avulla voit valita tarpeisiisi parhaiten sopivan:

 • Järjestetty kiertue
 • Kesto: 2 tuntia
 • Edestakaisen matkan hinta: 25 € ja 80 € välillä.
 • Kohokohdat: Ihanteellinen nähtävyyksien ja nähtävyyksien katseluun Toledossa
 • Junalla
 • Kesto: puoli tuntia
 • Hinta edestakainen matka: 30€.
 • Kohokohta: nopea ja mukava
 • Bussilla
 • Kesto: 2 tuntia
 • Hinta edestakainen matka: 10€.
 • Kohokohta: taloudellinen ja joustava
 • Yksityisautolla
 • Kesto: 1 tunti ja puoli
 • Hinta edestakainen matka: 200€.
 • Kohokohta: eksklusiivinen ja intiimi
 • Vuokra-auto
 • Kesto: 1 tunti ja puoli
 • Hinta edestakainen matka: 50€.
 • Kohokohta: joustava ja yksilöllinen

Toledo on täynnä charmia, historiaa ja kulttuurista rikkautta. Kävely sen katedraalin ja kapeiden katujen läpi saa sinut tuntemaan itsesi siirtyneeksi toiseen aikakauteen, jolloin juutalaiset, muslimit ja kristityt jakoivat kaupungin ja saivat aikaan yhden maan suurimmista kulttuuriperinnöistä.

Valitsitpa minkä tahansa tavan päästä tähän maailmanperintökohteeseen kuuluvaan kaupunkiin, takaan, että se on sen arvoista.