Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Madrid viidessä päivässä: vinkkejä, mitä nähdä ja paljon muuta

Madridin kaltainen kaupunki ansaitsee oleskelun, joka on sopusoinnussa kaiken sen tarjoaman kanssa. Jos olet niin onnekas, että voit viipyä 5 päivää, olen laatinut sinulle matkasuunnitelman, jonka avulla saat matkastasi kaiken irti.

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

11 minuuttia luettu

Madrid viidessä päivässä: vinkkejä, mitä nähdä ja paljon muuta

Madrid auringonlaskun aikaan | ©Nicolas Vigier

Viisi päivää voi tuntua pitkältä ajalta viettää Madridissa. Se on kuitenkin täydellinen aika nähdä kaikki, mitä Espanjan pääkaupungilla on tarjottavanaan rauhassa ja hiljaisuudessa, ja voit myös tehdä sieltä käsin pari retkeä lähistöllä sijaitseviin historiallisesti ja taiteellisesti kiinnostaviin paikkoihin.

Jotta saat kaiken irti vierailustasi, olen laatinut matkasuunnitelman, jossa on mielenkiintoisimmat paikat muistomerkeistä palatseihin, unohtamatta sen puistoja ja aukioita. On tietenkin mahdollista, että jotkut niistä eivät sovi makuusi, mutta joustavuus ja mahdollisuus muuttaa matkareittejä on aina tärkeää, kun teet mitä tahansa matkaa. Sinun on vain annettava itsesi mennä ja yritettävä ottaa siitä kaikki irti.

Päivä 1: Tutustu Habsburg-Madridiin

Plaza España| ©Carlos Delgado
Plaza España| ©Carlos Delgado

Mikään ei ole parempaa kuin aloittaa matkasi kiertoajelulla Madrid de los Austrias-nimisellä alueella, joka on kaupungin vanhin ja perinteisin kaupunginosa. Kaupungin historiallisena keskuksena sen kadut ovat täynnä olennaisia nähtävyyksiä, joten suosittelen, että kävelet ympäriinsä kaikessa rauhassa ja tutustut jokaiseen sen nurkkaan ja nurkkaan.

Yksi vaihtoehto tälle kierrokselle on vuokrata jokin Madridin keskustan läpi kulkevista järjestetyistä kierroksista. Näin pääset varmasti joka paikkaan eksymättä tai tuhlaamatta aikaa, ja saat myös mielenkiintoista tietoa näkemästäsi kohteesta.

Toinen vaihtoehto on ottaa yksi Madridin turistibusseista. Voit nousta kyytiin ja poistua kyytiin milloin haluat, ja se on hyvä tapa saada ensivaikutelma kaupungista, minkä jälkeen voit tehdä kierroksen omaan tahtiisi.

Varaa opastettu kierros Madridissa

Aloita kierros Plaza de Españalta

Reitti alkaa Plaza de Españalta, jonne pääset helposti metrolla. Täältä näet Gran Vía-kadun alun (tai lopun), joka on yksi pääkaupungin tärkeimmistä kaduista.

Itse aukiolla näet Cervantesin muistomerkin sekä kaksi mielenkiintoista suihkulähdettä. Sieltä löydät myös Santa Teresan ja San Josén seurakuntakirkon, kauniin uusgoottilaisen temppelin.

Jos haluat aloittaa päivän sisäpuolella käymällä, tällä aukiolla pääset kahdessa kerroksessa sijaitsevaan Palacio de Godoyhin, joka on erittäin tärkeä paikka Madridin ja koko maan historiassa.

Plaza de Españaa reunustavat kaksi kaupungin tunnusomaisinta pilvenpiirtäjää: Torre de Madrid ja Edificio España (nykyinen Riu Plaza España -hotelli).

Katso Teatro Real

Aivan aukion vieressä on Teatro Real, maan tärkein oopperatalo. Se on rakennettu vuonna 1850, ja sen viimeisimmän kunnostuksen ansiosta sinne mahtuu yli 1700 katsojaa.

Jos sinulla on mahdollisuus, paras tapa tutustua sen sisätiloihin on osallistua esitykseen, mutta jos et pääse tai et ole kiinnostunut, voit myös vuokrata opastetun kierroksen.

Astu sisään nähdäksesi Almudenan katedraali

Almudenan katedraali| ©Luis García
Almudenan katedraali| ©Luis García

Madridin tärkeimpään kirkkoon voi tutustua ilman pääsymaksua. Sen myrskyisä historia, johon on liittynyt useita rakennushankkeen muutoksia, on tehnyt sen tyylistä melko eklektisen ja epämääräisen, mutta se on silti vierailun arvoinen.

Sisätiloissa kohokohtia ovat Santa María la Real de la Almudenan alttari, kastekappeli, värikkäät lasimaalaukset ja ennen kaikkea krypta.

Almudenan katedraalissa on myös museo, jossa on tärkeitä uskonnollisia ja historiallisia esineitä (sisäänpääsymaksu on noin 6 euroa, ja se sisältää vierailun kupoliin).

Älä jätä väliin vierailua kuninkaalliseen palatsiin

Vierailu Madridin kuninkaallisessa palatsissa on lähes välttämätöntä, kun matkustat Madridiin. Palatsi on läheisen Sabatinin puutarhan (jota ei myöskään kannata jättää väliin) ohella yksi pääkaupungin tärkeimmistä historiallisista kohteista.

Ennen sisäänpääsyä kannattaa käydä katsomassa visigoottien kuninkaita esittäviä patsaita aukiolla, jossa palatsi sijaitsee.

Palatsissa vierailee parhaiten opastetulla kierroksella tai, jos se ei onnistu, ostamalla lipun, jolla voi ohittaa jonon. Sisällä, kuten voit lukea tästä artikkelista, voit nähdä useita mielenkiintoisia huoneita, kuten viralliset huoneet, kuninkaallisen asevaraston ja kuninkaallisen apteekin.

Varaa vierailu kuninkaalliseen palatsiin

Plaza Mayor, Madridin historiallisen ajan hermokeskus.

Kun vierailu kuninkaallisessa palatsissa on päättynyt, kannattaa suunnata Calle Mayorille, joka johtaa Madridin historiallisen ajan kuuluisimmalle paikalle: Plaza Mayorille.

Tälle suurelle aukiolle on ominaista se tunnelma, joka siellä aina vallitsee. Aukion arkadit ovat täynnä ravintoloita ja postimerkkejä ja muita tavaroita myyviä kojuja, ja suosittelen, että kiertelet aukiolla kaikessa rauhassa.

Aukiolla on myös suuri määrä historiallisia rakennuksia (kuten Casa de la Panadería), useita kauniita kaaria (kuten Cuchillerosin kaari) ja Felipe II:n patsas keskellä aukiota.

Jos haluat jotakin todella tyypillistä, voit syödä kuuluisan kalmarivoileivän jossakin aukiolla sijaitsevista paikallisista ravintoloista. Jos haluat mieluummin jotain muuta, reitin seuraava pysähdyspaikka tyydyttää kulinaariset makusi.

Syömään Mercado de San Miguelissa

San Miguelin markkinat| ©Jose Maria
San Miguelin markkinat| ©Jose Maria

Plaza Mayor -aukion lähellä on kaupungin ensimmäinen gastronominen tori, San Miguelin tori. Jos et ole ehtinyt tehdä tapas- ja viinikierrosta Madridissa, täältä löydät tyypillisimpiä tapaksia sekä uudenaikaisempia valmisteita.

Markkinat ovat tunnettuja siitä, että ne saavat korkealaatuisia raaka-aineita maan kaikista kolkista. Siellä niistä valmistettuja ruokia tarjotaan yli 60 myyntikojussa.

Varaa Madridin viini- ja tapaksikierros

Tunne olosi kotoisaksi keskellä maata Puerta del Solissa.

Toivottavasti olet säästänyt tilaa jälkiruoalle, sillä kun lähdet Plaza Mayorilta kohti Puerta del Solia, suosittelen pysähtymään San Ginésin suklaapuodissa, joka on yksi kaupungin perinteisimmistä. Vaikka sen tähtiannos on churros suklaalla, voit aina kokeilla jotain sen muista erikoisuuksista.

Sitten on aika jatkaa Calle Mayor -katua pitkin. Rento kävely vie sinut yhteen Madridin tunnetuimmista paikoista, jo pelkästään siitä syystä, että se näkyy televisiossa joka 31. joulukuuta uuden vuoden tervetuliaiskellojen aikana.

Aina vilkkaalla Puerta del Solilla voit nähdä muistolaatan, joka osoittaa, että se on maanteiden kilometri 0, sekä toisen elementin, josta on tullut yksi pääkaupungin tunnetuimmista: Tío Pepe -mainoksen. Täällä on tietenkin myös Karhun patsas ja Mansikkapuu, yksi kaupungin symboleista.

Puerta del Solilta pääset Calle Preciados -kadulle, joka on täynnä kauppoja ja jossa on aina poikkeuksellinen tunnelma, varsinkin jos olet käynyt Madridissa jouluna.

Päätä päivä Gran Víalla

Ensimmäisen päivän viimeinen kohde on Gran Vía, yksi Madridin tärkeimmistä kaduista.

Tällä kadulla on kaksi tunnettua rakennusta, Metrópolis ja Edificio Carrión, jonka huipulla on kuuluisa Schweppes-kyltti.

Kadulle on kuitenkin ominaista sen tunnelma. Sitä reunustavat ravintolat, kaupat, elokuvateatterit ja teatterit. Itse asiassa viime vuosina sitä on kutsuttu Madridin Broadwayksi.

Ehdotan, että kun olet kävellyt tätä valtatietä pitkin, mene johonkin sen teattereissa yleensä esitettävistä esityksistä. Menestyneimpiä ovat ainakin viime vuosikymmenen aikana olleet musikaalit, ja olen varma, että löydät varmasti sellaisen, josta pidät.

Kun esitys on ohi, sinun tarvitsee vain etsiä paikka, jossa voit syödä päivällistä, ja vetäytyä lepäämään, jotta sinulla riittää energiaa seuraavaan päivään.

Varaa opastettu kierros Madridissa

Päivä 2: Museot ja puistot

Pradon kansallismuseo| ©Hellotickets
Pradon kansallismuseo| ©Hellotickets

Toinen päivä Madridissa on periaatteessa vähemmän kiireinen kuin ensimmäinen. Tämä ei tarkoita, että se olisi vähemmän mielenkiintoinen tai väsyttävä, sillä se alkaa vierailuilla kahdessa maan tärkeimmässä museossa. Sen jälkeen voit tutustua rennommin yhteen kaupungin kuuluisimmista puistoista.

Joaquínin matkavinkki

Erittäin hyvä vaihtoehto säästää rahaa Pradoon ja Reina Sofíaan pääsyssä on hankkia yhteislippu, joka sisältää opastetut vierailut molempiin museoihin.

Prado-museon ihmeet

Prado-museossa vierailu on ehdoton must, kun matkustat Madridiin. Ei ole turhaa, että se on yksi maailman tärkeimmistä museoista, kuten sen tiloissa säilytettävien parhaiden maalausten luettelo osoittaa.

Suosittelen, että palkkaat opastetun kierroksen sen huoneisiin. Vaikka voit tehdä sen omin päin, opas, joka vie sinut mielenkiintoisimmille alueille ja selittää teokset, säästää aikaa ja ennen kaikkea nautit vierailusta paljon enemmän.

Lisätietoja saat tästä artikkelista, jossa kerrotaan Pradon sisäänpääsyn hinnoista ja parhaasta tavasta päästä Prado-museoon.

Vierailun päätteeksi, joka kestää vähintään kaksi ja puoli tuntia (jos menet nopeasti), suosittelen, että käyt Pradon museokaupassa ja palautat voimasi läheisessä kahvilassa.

Varaa vierailu Prado-museoon

Reina Sofia -museo, toinen Madridin suurista museoista.

Reina Sofia -museon ulkotilat| ©Zarateman
Reina Sofia -museon ulkotilat| ©Zarateman

Samalla kadulla Pradon kanssa sijaitsee toinen Madridin tärkeimmistä museoista. Reina Sofiassa käydessäsi voit tarkastella yhtä maailman suurimmista nykytaiteen kokoelmista, jossa on Picasson, Dalín ja Mirón kaltaisten taidemaalareiden teoksia.

Jos haluat nähdä Reina Sofia -museon parhaat teokset, suosittelen kahta vaihtoehtoa: osta liput ilman jonottamista (jos haluat nähdä sen omin päin) tai vuokraa opastettu kierros, jotta saat asiantuntijan selitykset.

Varaa liput Reina Sofia -museoon

Lounas ja kävelymatka Cibelesiin

Seuraavaksi kannattaa tänä päivänä katsella Prado-museon lähellä sijaitsevista ravintoloista, jotta voit syödä jotain ja rentoutua kiireisestä aamusta.

Kun olet valmis, voit kävellä Paseo del Pradoa pitkin Cibelesin suuntaan. Matkalla näet Neptunuksen suihkulähteen ja upean Ritz-hotellin.

Plaza de Cibeles -aukiolla voit nähdä suihkulähteen, jossa on roomalaisen jumalattaren patsas, joka antaa sille nimensä. Samalla alueella näet myös Banco de Españan rakennuksen ja Cibelesin palatsin.

Jälkimmäisessä rakennuksessa on upea näköalapaikka, josta on hyvät näkymät pääkaupunkiin, ja sen terassilla on baari, josta voit ihailla käytännössä samaa panoraamanäkymää.

Sisäänpääsy näköalapaikalle maksaa noin 3 euroa, mutta terassibaarin juomat ovat huomattavasti kalliimpia (esimerkiksi olut noin 6 euroa).

Rentouttava iltapäivä Retirossa

Retiro-puisto on Madridin suuri vihreä keuhko, ja sen 135 hehtaaria on täynnä salaisuuksia, joihin voi tutustua, ja katutaiteilijoita, joista voi nauttia. Tämä suuri puutarha avattiin vuonna 1868, ja se houkuttelee päivittäin monia turisteja ja paikallisia asukkaita.

Hyvä tapa tutustua puistoon on pyöräillä, mutta voit myös tutkia sen polkuja jalan kaikessa rauhassa.

Paikkoja, joita ei kannata jättää väliin, ovat muun muassa lampi,Kristallipalatsi, Alfonso XII:n muistomerkki, Paseo de la Argentina, tähtitieteellinen observatorio ja Felipe IV:n portti.

Et voi myöskään mennä Retiroon kävelemättä eksoottisia puita täynnä olevien Parterre-puutarhojen läpi.

Katso Puerta de Alcalá

Alcalán portti| ©Tani Fernandez
Alcalán portti| ©Tani Fernandez

Retirolta lähtiessäsi sinun kannattaa etsiä Plaza de la Independenciaa lähinnä olevaa uloskäyntiä. Siellä on yksi niistä viidestä kuninkaallisesta portista, joiden kautta Madridin kaupunkiin astuttiin: Puerta de Alcalá.

Tästä voittokaaresta on tullut kaupungin symboli, ja se rakennettiin Kaarle III:n aikana. Kaarle III sai lempinimen "Madridin paras pormestari", koska hän vaikutti siihen, että kaupungista tuli suuri suurkaupunki.

Illallinen Chamberín kaupunginosassa

Reitin seuraavaan pisteeseen, Chamberín kaupunginosaan, pääset pitkällä kävelyllä tai kätevämmin metrolinjalla 2.

Jos sinulla on aikaa, koska se **sulkeutuu kello 20:**00, on erittäin mielenkiintoista käydä museossa, joka on perustettu vanhalle Chamberín metroasemalle. Se suljettiin vuonna 1966, mutta myöhemmin se kunnostettiin ja avattiin, jotta yleisö voisi nähdä, millainen tämä liikennejärjestelmä oli 1900-luvun alussa.

Toinen mielenkiintoinen rakennus on paloasema nro 1, joka on kaupungin vanhin. Kannattaa vilkaista sen viime vuosisadan alussa rakennettua uusmudejar-tyylistä julkisivua.

Myöskään Maudesin palatsia ei kannata jättää väliin. Tämä oli aikoinaan päivätyöläisten sairaala, ja nyt se on alueellisen liikenneosaston päämaja.

Kun nälkä yllättää, sinun ei tarvitse kuin valita jokin naapuruston monista ravintoloista, kuten Lacabia (c/ Alonso Cano, 84), Bizikletak (c/ Gaztambide) tai ToriKey (c/ Rios Rosas).

.

3. Päivä Päiväretki Toledoon ja Segoviaan

Segovian akvedukti| ©Blair-39
Segovian akvedukti| ©Blair-39

Yksi Madridin suurista vetovoimatekijöistä on sen läheisyys ja hyvät yhteydet joihinkin kauniisiin kaupunkeihin. Kolmantena päivänä suosittelen, että teette retken Toledoon, joka on Unescon maailmanperintökohde, ja Segoviaan kaikkine upeine muistomerkkeineen.

Toledon vanha kaupunginosa

Kierros tässä kauniissa kaupungissa alkaa yleensä Plaza de Zocodoverilta, joka on ihanteellinen paikka aloittaa vaellus kaupungin historiallisen keskustan kapeilla kaduilla. Yhteensä vietät noin 3 tuntia El Grecon kaupungin nähtävyyksiin tutustuen.

Opas kertoo kaupungin jokaisen kulman historiasta, ja jatkat sitten matkaa priimuksen katedraaliin, jonne voit mennä omatoimisesti matkan loppuun jäävän vapaa-ajan aikana.

Varaa retki Toledoon ja Segoviaan

Tutustu Segovian salaisuuksiin

Segovian kaupunki on 2 516-metrisen muurin, 2 500 taisteluvallin ja 87 tornin ansiosta yksi koko maan kauneimmista. Tällä kierroksella sinulla on 3 tuntia aikaa tutustua siihen asiantuntijaoppaan johdolla.

Sen goottilaistyylinen katedraali rakennettiin 1500-luvun puolivälissä, ja se on yksi kaikkien kaupunkiin tulevien olennaisista vierailukohteista. Sama pätee upeaan keskiaikaiseen Alcazariin, jonka Unesco on julistanut maailmanperintökohteeksi ja jonka pääsyliput sisältyvät retken hintaan.

Kaupungin tunnetuin monumentti on epäilemättä sen upea akvedukti, joka on tietenkin myös osa tätä kierrosta.

Joaquínin matkavinkki

Halutessasi voit täydentää tätä kokopäiväretkeä pysähtymällä myös Ávilassa.

4. Päiväretki El Escorialiin ja iltapäivällä Casa de Campossa

Näkymä Escorialin luostariin| ©Rolando Vargas
Näkymä Escorialin luostariin| ©Rolando Vargas

Neljäntenä päivänä Madridissa ollessasi suosittelen tekemään puolen päivän vierailun läheiseen El Escorialin luostariin. Myöhemmin voit viettää rauhallisen iltapäivän Casa de Campossa, joka on täydellinen paikka viettää muutama tunti, jos olet tullut Madridiin lasten kanssa.

El Escorialin luostari: maailman kahdeksas ihme

Vaikka artikkelissani siitä, miten Madridista pääsee El Escorialiin, selitän useita vaihtoehtoja, jos haluat tehdä vierailun omin päin, mukavin tapa on palkata yksi pääkaupungista lähtevistä retkistä, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia lippujen ostamisesta ja muista käytännön seikoista.

Lisäksi etusi on se, että sinulla on mukana asiantunteva opas, joka opastaa sinua vierailun aikana ja selittää San Lorenzo del Escorialin kuninkaallisen kohteen historiaa.

Luostari, joka on itse asiassa monumentaalinen kokonaisuus, rakennettiin muistoksi Espanjan voitosta San Quintínin taistelussa ja Espanjan kuninkaiden hautapaikaksi.

Luostarin valtavan koon tarkoituksena oli myös tehdä siitä Espanjan silloisen vallan symboli.

Noin kaksi tuntia kestävä vierailu käsittää kuninkaiden ja ruhtinaiden mausoleumin, tuomiokapitulin huoneen, basilikan ja palatsin.

Varaa retkesi El Escorialiin

Muistakaa sodan kauhu Kaatuneiden laaksossa

Ennen paluuta Madridiin pysähdytään yleensä Kaatuneiden laaksossa, joka sijaitsee 9 kilometrin päässä El Escorialista. Tämän paikan rakensi Francon hallinto aikomuksenaan kunnioittaa Espanjan sisällissodassa kuolleita.

Vaikka vierailu on kiistanalainen, voit oppia lisää historiallisesta hetkestä, jolloin se rakennettiin, ja sen symboliikasta.

Casa de Campo

Casa de Campossa| ©Jorge CG
Casa de Campossa| ©Jorge CG

Takaisin Madridissa matka jatkuu kaupungin toisen suuren viheralueen, Casa de Campon, kautta.

Ei ole parempaa tapaa päästä tähän upeaan puistoon kuin köysirata. Tämä Paseo Pintor Rosalesin asemalta lähtevä kulkuväline kulkee 2,5 kilometriä yhdessätoista minuutissa, ja voit nauttia pääkaupungin tämän alueen kauniista maisemista korkealta.

Casa de Campo rakennettiin monien muiden puistojen tapaan monarkian virkistyspaikaksi. Nykyään kaikki sen nähtävyydet ovat tehneet siitä alueen, jossa monet perheet viettävät lomansa, kun taas turistit nauttivat kaikesta siitä, mitä siellä on nähtävää ja koettavaa.

Yksi Casa de Campon suurista nähtävyyksistä on sen tekojärvi. Halutessasi voit vuokrata veneen leppoisaa kävelyä varten tai, jos haluat olla urheilullinen, nousta kanoottiin ja meloa hetken aikaa.

Järven vieressä on entomologinen keskus, joka ilahduttaa luonnonystäviä yli 15 000 eri perhoslajin yksilöllä.

Toinen erityisesti lasten suosima paikka on kaupungin eläintarha, vaikka se ei ehkä saakaan enempää kävijöitä kuin läheinen huvipuisto.

Katsele auringonlaskua Debodin temppelistä

Takaisin Paseo del Pintor Rosales -kadulla on vielä yksi paikka, jossa voit käydä. Hyvin lähellä on Debodin temppeli, aito egyptiläinen temppeli, joka annettiin Espanjalle kiitokseksi sen avusta Abu Simbelin siirtämisessä.

Temppelin katselemisen lisäksi suosittelen, että menet läheiselle näköalapaikalle katsomaan auringonlaskua, sillä näkymät ovat sen arvoiset.

Myöhemmin sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin palata hotellillesi ja etsiä illallispaikka matkan varrelta, ennen kuin voit nukkua yön yli.

Päivä 5: Bernabéusta Madridin "movida madrileñan" muistelemiseen

Puheenjohtajan laatikossa| ©Jaime de la Fuente
Puheenjohtajan laatikossa| ©Jaime de la Fuente

Madridin vierailun päätteeksi olen varannut muutamia vierailuja, jotka alkavat pääkaupungin nykyaikaisimmalta alueelta.

Päivän päätteeksi ei ole mitään parempaa kuin kokea Madridin vilkas yöelämä alueella, jossa kuuluisa Movida syntyi.

Jos olet jalkapallofani, älä jätä väliin vierailua Santiago Bernabeu -stadionilla

Vaikka jos et ole jalkapallofani, voit vaihtaa tämän vierailun johonkin muuhun mieluisaan, Bernabeu-kierroksen menestyksestä kertoo se, että se on koko kaupungin kolmanneksi suosituin museo.

Tämä neuvoo sinua varaamaan vierailun hyvissä ajoin etukäteen, jotta vältät jonot ennen sisäänpääsyä. Kierros sisältää näyttelyitä seuran historiasta sekä pääsyn muun muassa pukuhuoneisiin, kaukaloihin ja presidentin aitioon.

Varaa Santiago Bernabéun kierros

Plaza Castillan nykyaikaisuus

Stadionilta lähtiessäsi löydät yhden kaupungin nykyaikaisimmista alueista. Kävellessäsi saavut Plaza de Castillalle, jota ympäröivät Madridin mahtavimmat pilvenpiirtäjät. Tunnetuimpia rakennuksia ovat epäilemättä niin sanotut Kion tornit, joille on ominaista niiden kallistus.

Aukiolta löytyy myös Francon hallinnon aikana rakennettu muistomerkki, joka noudattaa osittain tyypillisen fasistisen arkkitehtuurin sääntöjä.

Lähistöllä on Santiago Calatravan suunnittelema obeliski sekä suuri kulttuurinäyttelykeskus, joka on sijoitettu entiseen maanalaiseen vesisäiliöön.

Koe Chuecan kaupunginosan tunnelma

Romantiikan museo| ©Juan Gimeno Ramallo
Romantiikan museo| ©Juan Gimeno Ramallo

Reittisuunnitelman seuraavaan kohteeseen pääset parhaiten metrolinjalla 1 Tribunalin pysäkille. Vain muutaman minuutin päässä on Chuecan kaupunginosa, joka on yksi kaupungin vilkkaimmista.

Tämän modernin, kaupallisen kaupunginosan kadut ovat aina täynnä elämää. Ennen kiertelyä voit vierailla Mercado de San Antónissa, jossa on lukuisia ruokakojuja kolmessa kerroksessa.

Kaupoista ja kahviloista tunnetusta kaupunginosasta ei puutu myöskään joitakin historiallisia rakennuksia, jotka ovat näkemisen arvoisia kaduilla kulkiessasi. Vaikka löydät varmasti lisää, tässä on muutamia mielenkiintoisimpia:

  • Museo del Romanticismo: tämä museo sijaitsee palatsin sisällä, ja siinä on yli kaksituhatta esinettä 1800-luvulta. Hyvä suunnitelma on istua hetki sen kahvilassa samalla kun kuuntelet sisäpihan suihkulähteestä putoavaa vettä.
  • Madridin historian museo: Vaikka tämä entisessä barokkityylisessä hospicessa sijaitseva museo ei ole kovin tunnettu, se sopii erinomaisesti niille, jotka haluavat syventyä kaupungin historiaan.
  • San Antónin kirkko: Calle Hortalezan varrella näet tämän mielenkiintoisen barokkikirkon.
  • La casa de las 7 chimeneas: rakennusta pidetään yhtenä Madridin parhaista esimerkeistä 1500-luvun arkkitehtuurista. Se sijaitsee Plaza del Reyllä, ja sitä koskevat legendat ovat lähes yhtä mielenkiintoisia kuin sen estetiikka. Eräässä tarinassa esimerkiksi väitetään, että seitsemän savupiippua, joista se sai nimensä, edustavat seitsemää kuolemansyntiä, kun taas toisessa tarinassa väitetään, että Felipe II:n avioton tytär oli vangittuna siellä ja että hänen henkensä vaeltaa yhä sen käytävillä.

Päätä vierailusi Madridissa viimeisellä kierroksella

Kävely Calle Fuencarralilla, joka on yksi Madridin kaupallisimmista kaduista, voi auttaa tekemään viime hetken ostoksia. Kadulla on mahtava tunnelma koko päivän.

Kun ilta laskeutuu, suosittelen, että koet hieman Madridin yöelämää. Yksi vaihtoehto on suunnata Plaza Dos de Mayon ympäristössä sijaitsevalle alueelle Malasañassa.

Tämä alue, jota pidetään yhtenä 80-luvun suositun Movida Madrileña -liikkeen kehdoista, on täynnä pubeja ja baareja jokaiseen makuun. Monissa niistä voit nauttia live-esityksistä.