Oopperalippuja La Scala Milanossa

Tässä oppaassa kerron sinulle kaiken, mitä et voi jättää väliin La Scala -teatterista, ja miten saat liput tähän Milanon kaupungin pakolliseen tapahtumapaikkaan.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

6 minuuttia luettu

Oopperalippuja La Scala Milanossa

Teatro La Scala Milanossa | ©Alejandro

Milanon La Scala -teatteria pidetään maailmanlaajuisesti oopperan temppelinä, ja se houkuttelee vuosittain tuhansia turisteja vierailemaan siellä tai nauttimaan jostakin sen upeista esityksistä. Sen synkkä ja ikivanha ulkoasu ulkopuolelta ei anna meille mahdollisuutta kuvitella tarkasti kaiken sisätilojen kauneutta ja sen erityistä historiaa.

Jos mietit , mitä nähdä ja tehdä Milanossa vierailusi aikana, vierailun Teatro la Scalassa pitäisi olla tehtävälistallasi. Pääsylippu teatteriin sisältää myös pääsyn hämmästyttävään museoon vierailun päätteeksi.

Kätevin vaihtoehto

Milanon La Scala Teatterin Ja Museon Opastettu Kiertue

1 tunnin opastettu kierros La Scala-teatterissa Milanossa

Osallistu opastetulle kierrokselle La Scala-teatteriin ja -museoon ja tutustu yhden maailman kuuluisimman oopperatalon salaisuuksiin.

Opastettu kierros Milanon La Scala -teatteriin kuuluu Milanon parhaiden kierrosten ja retkien joukkoon. Tämä tunnin mittainen aktiviteetti on asiantuntijaoppaan johtama opastettu kierros, jossa tutustut tämän kuuluisan teatterin eri osiin, museoon ja kirjakauppaan.

Älä missaa tätä tilaisuutta, jossa voit ihailla suurille italialaisille säveltäjille omistettuja maalauksia ja soittimia sekä historiallisten mestareiden, kuten Giuseppe Verdin ja Arturo Toscaninin, muotokuvia. Muista varata paikkasi etukäteen, sillä tämä kierros on erittäin suosittu ja se myydään säännöllisesti loppuun viikkoja etukäteen.

Suositellaan, jos... olet oopperan ja teatterin ystävä tai jos haluat tutustua La Scala -teatterin historiaan ja kuriositeetteihin.

Kuinka paljon liput Milanon La Scala -teatteriin maksavat?

La Scalan teatteri| ©Fred Romero
La Scalan teatteri| ©Fred Romero

Pääsylippu La Scala -teatteriin maksaa noin 5 euroa, ja se oikeuttaa tutustumaan teatterin sisätiloihin sekä pääsyn teatterimuseoon. Vierailu tämäntyyppisellä lipulla on täysin ilmainen.

Toinen tapa vierailla teatterissa on mennä johonkin sen oopperoista. Tämäntyyppisen esityksen hinnat vaihtelevat suuresti valitun paikan ja teoksen tyypin mukaan. Lipun hinta voi vaihdella 20 eurosta 500 euroon, kuten useimmissa maailman arvostetuimmissa teattereissa.

Paras vaihtoehto

Toinen tapa tutustua Teatro de la Scalaan omakohtaisesti ja jota suosittelen kaikille, jotka eivät halua jäädä paitsi tämän symbolisen teatterin ja sen museon historiasta, on osallistua opastetulle kierrokselle. Erikoistuneen oppaan johdolla opit teatterin salaisuudet ja tutustut samalla kulissien takana tapahtuvaan upeaan oopperatuotantoon.

Varaa lippuvierailu La Scala -teatteriin

Voinko ostaa liput lippukassasta?

La Scala-teatterin sisällä| ©George M. Groutas
La Scala-teatterin sisällä| ©George M. Groutas

Kyllä, lippuja teatteriin ja museoon voi ostaa lippukassasta, mutta huomioithan, että teatterin suosion vuoksi lippuja voi olla saatavilla vain rajoitetusti tai ei lainkaan.

Suosittelen ostamaan liput etukäteen teatterin verkkosivuilta, jotta et jää paitsi tästä upeasta vierailusta.

Näytelmien osalta lippukassa on käytettävissä vain samana päivänä pidettäviin esityksiin saatavuuden mukaan. Todellisuudessa lähes kaikki näytelmät on myyty loppuun etukäteen, erityisesti tunnetuimmat näytelmät, joihin kaikki haluavat osallistua. Näytelmät, kuten Macbeth tai Un ballo in maschera, myydään loppuun jo päiviä lipunmyyntikauden alkamisen jälkeen.

Onko Milanon La Scala -teatterissa järjestetty opastettuja kierroksia - kannattaako ne tehdä?

Näkymä teatterin sisälle| ©Alejandro
Näkymä teatterin sisälle| ©Alejandro

Kyllä, teatterissa on opastettuja kierroksia, ja kokemukseni mukaan ne ovat paras tapa tutustua teatteriin. Opastetulla kierroksella Milanon La Scala -teatterissa voit ihailla teatterin sisätilojen ja salien kauneutta, mutta saat myös tietoa teatterin historiasta ja kuriositeeteista.

Kierrokset voidaan järjestää englanniksi, mutta muista varata paikkasi etukäteen, jotta et jää paitsi. Vierailujen hinnat alkavat 30 eurosta.

Jos olet onnekas, on mahdollista, että vierailu osuu yhteen jonkin harjoitusesityksen kanssa. Tällöin pääset näkemään kulissien taakse tulevien esitysten valmisteluihin.

Pääset myös etuoikeutetusti teatterin pääporttikongiin, joka on yksi koko teatterin suosikkipaikoista ja jota pidetään tämän Euroopan tärkeimmän musiikkirakennuksen helmiosana.

Varaa opastettu kierros La Scala -teatteriin

Kuuluuko Milanon La Scala -teatterin liput johonkin kaupungin kiertoajeluista?

La Scalan teatteri,| ©George M. Groutas
La Scalan teatteri,| ©George M. Groutas

Kyllä, Milano-passilla sinulla on vapaa pääsy sekä teatteriin että sen museoon sekä muihin tärkeimpiin nähtävyyksiin ja Milanon parhaiden kiertoajelubussien palveluihin.

La Scala-teatterin tapauksessa tavallinen sisäänpääsymaksu sisältyy ilmaiseen vierailuun. Mutta jos haluat opastetun kierroksen, saat alennusta hinnasta, jos sinulla on Milan Pass.

Osta Milan Pass

Scala-teatterin aukioloajat

Ennen esitystä| ©George M. Groutas
Ennen esitystä| ©George M. Groutas

Teatteri ja sen museo ovat avoinna viikon jokaisena päivänä kello 9.00-12.30 ja sen jälkeen jälleen kello 13.30-17.30. Teatteri on suljettusunnuntaisin 1. marraskuuta-30. huhtikuuta.

Näin pääset Milanon Teatro La Scalaan osoitteessa

Malpensan lentoasema| ©Elliott Brown
Malpensan lentoasema| ©Elliott Brown

La Scala -teatteri sijaitsee Piazza alla Scalalla Milanon keskustassa. Piazza della Scalaa lähimmät tapahtumapaikat ovat Galleria Vittorio Emanuele II, Milanon katedraali ja Pinacoteca Ambrosiana. Voit siis käyttää niitä vertailukohteina tai jopa yhdistää vierailuja päivän aikana optimoidaksesi vierailusi Milanon kaupungissa.

 • Pääset teatteriin mistä tahansa kaupungin kolkasta raitiovaunulla, joka saapuu Manzoni Scalan asemalle linjoilla 1 ja 2.
 • Jos taas haluat käyttää metroa, valitse linjat 1 ja 3, jotka vievät sinut Duomon asemalle.
 • Jos saavut Milanoon lentokoneella, Malpensan lentokentältä on nopea junayhteys. Malpensa Express saapuu Cardonan asemalle noin 40 minuutissa terminaalista 1, ja se vie sinut hyvin lähelle Scala-teatteria. Voit myös ottaa Malpensa Bus Express-bussin, joka kulkee terminaalista 1 Milanon päärautatieasemalle, ja siellä voit yhdistyä toiseen kulkuvälineeseen.
 • Toisaalta, jos haluat päästä La Scala -teatteriin bussilla, molemmista terminaaleista kulkee runsaasti busseja Milanon pääbussiasemalle.

Mitä ei kannata jättää väliin Milanon La Scala -teatterissa

Teatterin katto| ©Alejandro
Teatterin katto| ©Alejandro

Tässä on luettelo parhaista asioista ja paikoista, joita kannattaa tehdä ja nähdä La Scala -teatterissa vieraillessasi:

 • Hevosenkengän huone: jossa esitykset ja näytelmät pidetään. Tämä on epäilemättä vierailun tähti ja tärkein paikka, jonka kaikki haluavat nähdä.
 • Teatterin aula: Se muistuttaa enemmänkin barokkipalatsi.
 • Teatterin auditorio: Se on valtava tila täynnä ylellisyyttä ja yksityiskohtia, jotka jättävät sinut sanattomaksi. Sen rakennusmateriaali on puuta ja punaista samettia, hieno yhdistelmä. Ikään kuin tämä ei riittäisi, kultaisen sävyiset koristeet antavat viimeisen silauksen sen tyylikkäälle ja mahtavalle tyylille. Tämän kohtauksen kruunaa salin keskellä oleva valtava kristallikruunu, jossa on 383 lamppua.
 • Teatro alla Scalan museo: Löydät erilaisia oopperaan liittyviä maalauksia ja pukuja, jotka ovat todella uskomattomia. Itse asiassa, kun otat huomioon niiden iän ja säilyneisyyden, ne yllättävät sinut vielä enemmän. Siellä on myös osa, joka on omistettu italialaisen oopperan edustavimpien taiteilijoiden muotokuvanäyttelylle, ja suuri kirjakauppa.
 • La Scalan aukio: Teatterin laitamilla voit nauttia samannimisestä aukiosta. Kannattaa nauttia sen ympäristöstä ja ottaa kuva Leonardo Da Vincin patsaan kanssa.

Varaa opastettu kierros La Scala -teatteriin

Kuinka paljon aikaa tarvitsen La Scala -teatterissa vierailuun?

Teatterimuseo| ©George M. Groutas
Teatterimuseo| ©George M. Groutas

Opastetut kierrokset kestävät 1 tunnin, mutta voit oleskella teatterin ja museon läheisyydessä niin kauan kuin haluat. Jos haluat vierailla teatterissa omin päin, suosittelen käyttämään noin 1 tunnin Milanon nähtävyyksiin.

Mutta jos aiot nauttia näytelmästä, muista, että teatteri avaa ovensa yleensä noin 3 tuntia ennen esityksen alkua. Näytelmät kestävät keskimäärin 2 tuntia.

Varaa opastettu kierros La Scala -teatteriin

Kannattaako La Scala -teatterissa käydä lasten kanssa?

Ennen Pähkinänsärkijän esitystä.| ©Anna & Michal
Ennen Pähkinänsärkijän esitystä.| ©Anna & Michal

Vierailu La Scalan teatterissa pienten lasten kanssa on yksi niistä asioista, joita Milanossa kannattaa tehdä muun muassa lasten kanssa.

Jos teet vierailun yksin, kierros on täysin perheystävällinen, jolloin he voivat kulkea teatterissa ja museossa ilman ongelmia. Sitä paitsi lapset rakastavat nähdä tämän muistomerkin eri kulmia, ja museon puvut ja maalaukset viihdyttävät heitä koko päivän.

Jos otat opastetun kierroksen, sinun ei myöskään tarvitse olla huolissasi, sillä kierros on erittäin miellyttävä ja lyhyt.

Mitä tulee näytelmiin, vaikka ikärajoituksia ei olekaan, saattaa olla, että tapahtumien muodollisuus ja esitysten kesto ovat asioita, jotka on otettava huomioon, kun mennään lasten kanssa.

Vinkkejä La Scala -teatterissa vierailuun

Scala-teatterin museo| ©George M. Groutas
Scala-teatterin museo| ©George M. Groutas
 • Avajaisnäytöksissä ja näytöksissä naisilta edellytetään tummaa muodollista pukeutumista ja miehiltä pukua ja solmiota. Muihin esityksiin voi osallistua rennossa pukeutumisessa. Eleganssia kuitenkin arvostetaan, kun astut sisään.
 • Prima della Scala -näytökseen, joka järjestetään aina 7. joulukuuta kauden avajaisissa, miehillä on pakollinen frakkipuku ja naisilla pitkä iltapuku.
 • Jos aiot osallistua tiettyyn esitykseen, osta liput hyvissä ajoin etukäteen, sillä ne myydään nopeasti loppuun. Monet ihmiset eri puolilta maailmaa odottavat tilaisuuttaan nähdä jokin näistä esityksistä.
 • Jos et ole oopperan tai baletin ystävä, suosittelen, että luet etukäteen tietoa esityksestä, jonka aiot nähdä. Näin sinun on paljon helpompi ymmärtää sitä ja voit nauttia siitä paljon enemmän.
 • Mutta jos et oikeastaan pidä tästä musiikkilajista, kannattaa myös muistaa, että esitykseen meneminen on paljon muutakin. Se on elämys itsessään. Lisäksi teatterin akustiikka on maailman parhaita.

Varaa opastettu kierros La Scala -teatteriin