10 tekemistä Milanossa talvella

Nauti joulusta, uudenvuodenaatosta ja muotiviikosta ja käytä tilaisuutta käyttää hyväkseen mahdollisuus tutustua Sveitsin Alppeihin Unescon perinnejunalla. Kaikki edulliseen sesonkihintaan.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minuuttia luettu

10 tekemistä Milanossa talvella

Milano talvella | ©Luca Cattaneo

Milano on kaupunki, joka ei talvikauden alhaisista lämpötiloista huolimatta lopeta matkailutoimintaansa. Päinvastoin, löydät paljon tekemistä ulkona, olipa kyseessä sitten kävely kaupungin kaduilla, vierailu historiallisissa kohteissa tai osallistuminen johonkin retkistä ja matkoista, joilla voit tutustua tämän alueen luonnonihmeisiin. Tärkeintä on, että sinulla on aina jotain nähtävää ja tehtävää Milanossa vierailusi aikana.

Tämä on yleensä satojen ihmisten matkailukohde, jotka nauttivat lumipeitteen päällä kävelemisestä samalla kun he ihailevat italialaisen kaupungin arkkitehtonista kauneutta, maistelevat sen ruokakulttuuria ja elävät paikallisten perinteiden mukaan. Tästä syystä esittelemme sinulle joitakin aktiviteetteja, joita et voi jättää väliin vieraillessasi Milanossa talvella.

1. Nauti joulusta Milanossa: Kierrä kaupunkia ja vieraile katumarkkinoilla ja messuilla

Joulumarkkinat Piazza Duomolla| ©Claudio e Lucia
Joulumarkkinat Piazza Duomolla| ©Claudio e Lucia

Kylmän kauden alku Milanossa osuu yksiin joulun alun kanssa, joten joulukuu on yksi parhaista ajankohdista nähtävyyksien katseluun kaupungissa. Katumarkkinoilla ja messuilla voit ostaa joulukoristeita, matkamuistoja, käsitöitä, antiikkia ja paljon muuta.

Voit vaeltaa kaupungin kaduilla ja suunnata Piazza Duomolle. Sieltä löydät majesteettisen joulukuusen, joka kiinnittää heti huomiosi suuren kokonsa ja valaistuksensa ansiosta. Lähialueella on myös joitakin markkinoita, joilla on monia mielenkiintoisia esineitä ja tuotteita.

Toinen vaihtoehto on O'Bej O'Be j -joulumessut, jotka kokoavat kuukauden ajan (7. joulukuuta - 7. tammikuuta) keskimäärin 400 käsityöläistä historiallisen Sforzescon linnan läheisyyteen.

Jos olet Milanossa vuoden viimeisen ja ensimmäisen kuukauden aikana, sinun on myös mentävä Paganon alueelle, jossa Banco di Garabombo järjestetään. Kyseessä on innovatiivinen näyttely, joka tarjoaa paikallisille ja matkailijoille lukuisia ekologisesti kestäviä tuotteita.

Mutta jos olet tullut Milanoon lasten kanssa ja haluat tuoda heille jotain hauskaa, sinun on ehdottomasti käytävä Porta Venezie -kadulla, jossa järjestetään vuosittain Villaggio delle Meraviglie-kirpputori. Tarjolla on matkamuistoja, ruokaa, luistinrata ja jouluisia nähtävyyksiä lapsille.

Käytännön tietoa

 • Aukioloajat: Markkinat ja markkinat ovat avoinna joka päivä joulukuun ensimmäisestä viikosta tammikuun ensimmäiseen viikkoon. Sinun on mentävä vain kello 10:00-21:00.
 • Hinta: Milanon markkinoille ja messuille on vapaa pääsy.

Varaa opastettu kierros Milanossa

2. Älä jätä väliin Milanon talvimyyntiä ja lisää vaatekaappiisi designvaatteita!

Myynnin hyödyntäminen parhaalla mahdollisella tavalla| ©Sam Lion
Myynnin hyödyntäminen parhaalla mahdollisella tavalla| ©Sam Lion

Kun vierailet talvella Milanossa, älä jätä väliin uskomatonta alennusmyyntikautta kaupoissa ja putiikeissa ympäri kaupunkia. Löydät designvaatteita, -kenkiä, -laukkuja ja -asusteita. Kaikki uskomattomaan hintaan. Voit siis lisätä vaatekaappiisi uusia vaatekappaleita.

Sinun on hyvä tietää, että talvimyynti ajoittuu tammi- ja helmikuulle, joista ensimmäinen on suositeltavin. Tämä johtuu siitä, että vaatteita ja tuotteita on enemmän erilaisia. Vuoden toisena kuukautena hinnat ovat kuitenkin vielä edullisemmat.

Voit vierailla muun muassa Guccin, Chanelin, Versacen, Armanin, Pradan, Dolce & Gabbanan ja Valentinon kaltaisten tunnettujen tuotemerkkien liikkeissä.

Kun suuntaat kaupungin keskustaan, löydät Quadrilatero della Moda-kadun, joka muodostuu Montenapoleone-, Via Della Spiga-, Via Manzoni- ja Via Sant'Andrea -kaduista. Kun lähdet tälle alueelle, löydät muodin, tyylikkään ilmapiirin ja kiehtovaa arkkitehtuuria.

Kävele pitkin Corso Buenos Airesia ja Corso Vittorio Emanuelea tai halutessasi suuntaa italialaiskaupungin laitamilla sijaitseviin ostoskeskuksiin.

Voit tehdä ostoksia myös pienemmissä kaupoissa, jotka eivät myy maailmankuuluja tuotemerkkejä, mutta tarjoavat laadukkaita tuotteita.

3. On aika liukua Milanon jäähalleilla, ikärajaa ei ole!

Milanon luistinrata| ©Ralf Steinberger
Milanon luistinrata| ©Ralf Steinberger

Milanossa luistelu on erittäin suosittua talvikaudella. Olitpa lapsi tai aikuinen, kaukalot odottavat sinua. Joten, älä mieti enää mitä nähdä ja tehdä Milanossa 2 päivässä ja sisällytä tämä vierailu aktiviteettilistallesi, vakuutan sinulle, että et tule katumaan sitä!

Voit suunnata Mediolanum Forumille, Piazza Gae Aulentille tai Piazza Primo Maggiolle. Kaikissa näissä paikoissa on kauniita luisteluratoja, jotka alle 10 euron hintaan antavat sinulle mahdollisuuden kokea hauskan kokemuksen, jota tuskin unohdat. Sinun tarvitsee vain vuokrata luistimet kaukalon ulkopuolelta, pukea ne jalkaasi ja alkaa liukua jäisellä pinnalla.

Muista, että ei ole väliä, vaikka et olisikaan ammattiluistelija, voit aina liukua omaan tahtiisi. Jos olet ensimmäistä kertaa jäällä ja pelkäät hieman, voit hyödyntää talvimaisemaa ja valaistusta ottaaksesi matkamuistokuvia.

Käytännön tietoja

 • Osoite: Mediolanum Forum, Via Giuseppe di Vittorio; Piazza Gae Aulenti Porta Nuovassa ja Piazza Primo Maggio Sesto San Giovannissa.
 • Aukioloajat: Jäähallit ovat yleensä avoinna klo 11:00-21:00.
 • Hinta: Lipun keskihinta on 10 euroa.

4. Ota kaikki irti Milanossa vietetystä ajasta talvella: osallistu kahteen suureen muotitapahtumaan, jotka järjestetään joka vuosi

Muotinäytös| ©Gabriel
Muotinäytös| ©Gabriel

Jos olet muotoilun, trendien ja muodin ystävä, et voi jättää väliin mahdollisuutta vierailla italialaisessa kaupungissa talvikaudella. Osallistu kahteen miesten ja naisten muodin tärkeimpiin tapahtumiin, joissa esitellään syksyn ja talven mallistot.

Syksyn ja talven malliston esittelykalenteri pidetään yleensä tammi- ja helmikuun aikana naisten ja miesten luokissa. Milanon muotiviikolla on siis odotettavissa yli 100 muotinäytöstä.

Sinulla on kunnia nähdä kuuluisien tuotemerkkien haute couture -vaatteita: Dolce & Gabbana, Gucci, Prada, Armani ja muut. Samoin et voi irrottaa silmiäsi takista, puseroista, takista, puvuista, housuista, paidoista ja talvitarvikkeista, joita maan nousevat lahjakkuudet esittelevät kansainvälisesti näkyvällä tavalla.

Ja kun osallistut kaikkiin näihin esityksiin, sinulla on mahdollisuus ihailla kaupungin arkkitehtonista kauneutta.

Tämä johtuu siitä, että Camera Nazionale della Moda Italiana järjestää tapahtumia kaupungin eri ikonisissa paikoissa, kuten Piazza della Scalalla, Bocconin yliopistossa, Fondazione Pradassa ja Quadrilatero d'Orossa.

Käytännön tietoja

 • Osallistuminen: Tapahtumapariin voi osallistua vain kutsusta, joten sinun on rekisteröidyttävä Italian muotialan kansallisen kamarin sivustolla. Siellä sinun on täytettävä tietyt vaatimukset, jotka todistavat, että olet muun muassa bloggaaja, valokuvaaja, stylisti ja muotitoimittaja.
 • Hinta: Syksyn ja talven muotiviikon tapahtumat ovat maksuttomia.

5. Maistele Milanon perinteistä ruokaa talvella ja lämmittele herkullisella juomalla

Valot galleriassa| ©Franco Dal Molin
Valot galleriassa| ©Franco Dal Molin

Kun matkustat Milanoon talvikaudella, ei ole mitään parempaa kuin lähteä nauttimaan Milanon gastronomiasta hienon viinin kera. Voit myös lämmitellä kahvikupin tai kuplivan suklaan kera. Kaupungin eri kaupunginosissa on ravintoloita, baareja, konditorioita ja kahviloita.

Aloita gastronominen kierroksesi Galleria Vittorio Emmanuellen paticceriasta. Siellä saat herkullista panettonea, joka on Milanosta peräisin oleva jälkiruoka, jota käytetään perinteisesti joulun juhlissa monissa maissa ympäri maailmaa. Jos sinulla on siihen mahdollisuus, käy myös Viale Coni Zugna -kadulla, jossa on leivonnaiskauppoja ja kahviloita, joissa voit nauttia herkullista espressoa.

Porta Ticinesen, Naviglin, Milanon kiinalaiskaupungin tai Arco della Pacen alueen läpi kulkiessasi voit törmätä useisiin ravintoloihin ja baareihin, joissa on tarjolla erilaisia välipaloja klo 19: 00 jälkeen ja klo 20:00 asti.

Ja jos haluat syödä perinteisiä milanolaisia täytettyjä perunoita, sinun on mentävä Naviglio Granden kaupunginosaan. Mutta jos olet kiinnostunut viinistä, pakollinen pysähdyspaikka on Via Corsico, josta löydät tärkeimmät viinikellarit ja paikkoja, joissa voit maistella juomia.

Tämän italialaiskaupungin gastronomiset vaihtoehdot ovat ehdottomasti monipuolisia. Sinun on vain osattava valita paikka, jossa syöt, ja näin et ainoastaan nauti aidoista herkuista Milanon perinteitä kunnioittaen, vaan voit myös tehdä sen samalla, kun tarkkailet upeaa näkymää kaupunkiin.

Varaa gastronominen kierros Milanossa

6. Bernina Express: ihanteellinen talvireitti Milanon ja Sveitsin välillä

Sveitsin Alpit| ©Daniel Lobo
Sveitsin Alpit| ©Daniel Lobo

Jos olet päättänyt vierailla Milanossa talvikuukausina, se johtuu siitä, että rakastat lumisia maisemia ja nautit vuodenajalle ominaisesta kylmyydestä. Kulje siis kuuluisaa Bernina Express -junareittiä pitkin, joka on Unescon maailmanperintökohde.

Näin voit matkustaa italialaisesta kaupungista Sveitsiin ja ihailla kaikkea luonnonkauneutta, jota tällä alueella on tarjota.

Aloittaaksesi tämän retken Milanosta Sveitsin Alpeille sinun on matkustettava bussilla Tiranoon, joka on Italian ja Sveitsin rajaa lähinnä oleva kaupunki.

Sieltä lähdette niin sanotulla pienellä punaisella junalla, jonka vaunuista avautuvat ainutlaatuiset näkymät Bernina-solalle, Como-järvelle ja lopulta Sveitsin Alpeille.

Kun saavut St. Moritzin kaupunkiin, nouset ikonisesta junasta ja aloitat kierroksen St. Moritzin tyylikkäillä kaduilla, siemailet kupin sveitsiläistä suklaata ja maistelet paikallista gastronomiaa. Kaikki tämä samalla kun ihailet jäätikköjärvien ja mahtavien vuorten majesteettisuutta.

Käytännön tietoja

 • Missä: Voit nousta bussiin Milanon rautatieasemalla Piazza Duca d'Aostalla ja nousta Tiranoon saavuttuasi Bernina Express -junaan.
 • Kesto: Kuljetus Milanosta Tiranoon kestää 2 tuntia ja 15 minuuttia, kun taas matka Bernina Expressillä San Moritziin kestää noin 4 tuntia.
 • Hinta: Bussilippu Milanosta Tiranoon maksaa noin 12 euroa. Bernina Expressin lipun keskihinta on 40 euroa.

Varaa matka Sveitsin Alpeille Milanosta käsin

7. Ooppera, baletti ja talven konsertit Teatro alla Scalassa

Teatro alla Scala| ©Jean-Christophe BENOIST
Teatro alla Scala| ©Jean-Christophe BENOIST

Museo Teatrale alla Scala on ehdoton vierailukohde Milanon 10 parhaan tekemisen kohteen joukossa joulukuussa, kun teatterikausi alkaa.

Voit nauttia oopperasta, baletista ja teatterista kaupungin ainoassa historiallisessa paikassa, joka on omistettu näille lajeille. Museo Teatrale alla Scalan salit ovat sanoinkuvaamaton yhdistelmä arkkitehtonista kauneutta ja historiaa, joka ulottuu yli neljän vuosisadan taakse.

Osallistumalla konsertteihin sinua ei vain kohdella ainutlaatuisessa spektaakkelissa, jossa kuuluisan melodraama- ja tanssilajin ihmelapset esiintyvät. Sinulla on myös mahdollisuus ihailla rakennuksen sisällä olevia herkkiä koristeita sekä oopperan ja baletin kehitystä kuvaavia öljymaalauksia.

Käytännön tietoa Sveitsin Alpeista

 • Missä: Teatro alla Scala sijaitsee Via Filodrammatici 2 Milano.
 • Aukioloajat: Teatro alla Scalan konsertit pidetään yleensä klo 20:00-21:00.
 • Hinta: Konserttien lippujen keskihinta alkaa 70 eurosta.

Varaa vierailusi Teatro alla Scalaan

8. Hämmästy Como-järven luonnonkauneudesta ja sen viehättävistä lähikylistä

Como-järvi ja lumiset Alpit| ©Giuliana
Como-järvi ja lumiset Alpit| ©Giuliana

Como-järvi, jota pidetään Euroopan kolmanneksi suurimpana järvenä, houkuttelee vuosittain suuren määrän turisteja, jotka sinun laillasi haluavat nauttia sen upeasta luonnonkauneudesta.

Osallistu johonkin Milanosta lähtevistä Comojärven retkistä ja tutustu alueen omaleimaisiin alppimaisemiin, kun kiertelet ympäröivissä viehättävissä kylissä.

Comon kaupungissa on paljon aktiviteetteja, joiden avulla voit viettää unohtumattoman päivän:

 • Kävele järven rantaa pit kin ja tarkkaile veden pinnalle muodostunutta haurasta jääkerrosta. Lisäksi veneet ovat pysähdyksissä ja lumen peitossa odottamassa vuodenajan vaihtumista.
 • Kiipeä Voltianon majakalle ja nauti kauniista panoraamanäkymistä järvelle. Horisontissa voi myös nähdä vilauksen Sveitsin kuuluisista Alpeista.
 • Lähde Brunaten kylästä köysiradalla, ja kun saavut näköalapaikalle, voit nauttia maisemista vielä enemmän.

Riippuen siitä, kuinka paljon aikaa sinulla on, voit kävellä ympäröivien kylien läpi ihailemaan vallitsevaa renessanssiarkkitehtuuria ja jopa yöpyä siellä. Näin voit paitsi nauttia alppimaisemista ja panoraamanäkymistä järvelle, myös maistella paikallista ruokakulttuuria ja olla vuorovaikutuksessa paikallisten kanssa.

Varaa retki Como-järvelle Milanosta käsin

9. Ambrosian karnevaalit: Juhli Milanon historiallis-uskonnollista juhlaa

Ambrosian karnevaali| ©Amanda Milan
Ambrosian karnevaali| ©Amanda Milan

Vaikka päivämäärät voivat vaihdella vuosittain, erittäin houkutteleva suunnitelma, jos matkustat Milanoon helmi- tai maalisk uussa, on osallistua Ambrosian karnevaaleihin. Kyseessä on historiallis-uskonnollinen juhla, jota vietetään Pyhän Ambrosiuksen kunniaksi ja jota kaikki milanolaiset arvostavat.

Milanon kiertomatkalla tähän aikaan vuodesta voit nähdä maalauksellisen tunnelman Piazza Duomolla ja ympäröivillä alueilla. Lisäksi voit pitää hauskaa paikallisten asukkaiden ja kaupunginjohtajien järjestämien aktiviteettien parissa:

 • Katuesitykset.
 • Tanssiesitykset.
 • Musiikkikonsertit.
 • Paraatit värikkäissä puvuissa.

Löydät erilaisia katukojuja, joissa myydään ruokaa, käsitöitä ja antiikkia. Siksi sinulla on mahdollisuus maistaa joitakin tyypillisiä kausiruokia, kuten chiacchierea, paistettua taikinaa, joka on päällystetty kevyesti puhdistetulla sokerilla. Näiltä markkinoilta voit myös ostaa matkamuiston Milanossa viettämästäsi ajasta.

10. Osallistu ilmaiseen uudenvuodenaaton konserttiin ja juhli uuden vuoden saapumista Piazza Duomolla

Uusi vuosi Piazza Duomolla| ©AndreasC
Uusi vuosi Piazza Duomolla| ©AndreasC

Jos olet Milanossa uudenvuodenaattona, et halua missata perinteistä uudenvuodenaaton konserttia, joka järjestetään Piazza Duomolla. Tämä on ilmainen tapahtuma, jossa voit nauttia italialaisten laulaja-lauluntekijöiden ja kansainvälisten vieraiden esiintymisestä. Lisäksi tunnelmaa täydentää klassinen musiikki ja jotkut DJ-setit.

Kun lähestyt Piazza Duomoa ja sen ympäristöä, saat värikkään ja vilkkaan panoraamanäkymän. Satoja milanolaisia ja turisteja kokoontuu, kojuissa on juhlille tyypillisiä ruokia, viinejä ja muita juomia maisteltavaksi.

Talven viettäminen Milanossa on ehdottomasti hyvä suunnitelma, kun toivotat vuoden tervetulleeksi Milanon syliin. Siksi sinun ei pitäisi jättää tätä konserttia väliin kaupungissa ollessasi ja sisällyttää se Milanon Piazza del Duomon 10 nähtävyyden ja tekemisen kohteen joukkoon, et tule katumaan sitä!

Käytännön tietoja

 • Missä: Piazza Duomo Milanon historiallisella alueella.
 • Aukioloajat: klo 21.00 alkaen.
 • Hinta: Toiminta on maksutonta.

Varaa liput Milanon Duomoon

Talvi Milanossa

Joulu Milanossa| ©Luca Libralato
Joulu Milanossa| ©Luca Libralato

Talvi alkaa Milanossa noin 22. joulukuuta ja kestää 21. maaliskuuta asti. Tänä aikana lämpötila voi vaihdella -1-9 asteen välillä, ja sadetta on jonkin verran. Myös lumisateet kirjataan, joten lämpötila voi joskus laskea miinusmerkkiseksi.

Talvikauden toinen erityispiirre Milanon kaupungissa on se, että päivät ovat paljon lyhyempiä kuin muina vuodenaikoina. Tämä johtuu talven myöhäisestä auringonnoususta. Näin ollen jokainen päivä alkaa noin kello 8.00, ja kello 17.00 mennessä auringonvalo on loppunut ympäröivältä alueelta.

Hinnat Milanossa talvella

Raha euroina| ©Pixabay
Raha euroina| ©Pixabay

Milanon talvihinnoista puhuttaessa on huomattavia eroja. Joulukuussa jotkin aktiviteetit, matkat, retket ja lentokentän ja Milanon väliset kuljetukset ovat yleensä kalliimpia. Tämä johtuu matkailijoiden kohtalaisesta virrasta joulun aikana.

Tammikuu ja helmikuu ovat hiljaisen sesongin kuukausia, ja siksi ne ovat Italian kaupungin kaikissa kaupoissa ja nähtävyyksissä suurten alennusten päiviä. Tästä syystä talvi on taloudellisesta näkökulmasta paras aika vierailla Milanossa niille, jotka rakastavat kylmää säätä.