Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Leonardo Da Vinci Milanon museo

Katso, miten voit ostaa liput tähän Milanon kaupungin tunnusomaiseen museoon: tiede- ja teknologiamuseoon.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

6 minuuttia luettu

Leonardo Da Vinci Milanon museo

Leonardo da Vinci -museo Milanossa | ©Profi Foto Video

Milanon kaupungissa Leonardo Da Vincin nimi on hyvin tärkeä, ja Milanon tiede- ja teknologiamuseo on tila, joka on omistettu erityisesti taiteilijan elämälle. Leonardo Da Vinci -museo, joka tunnetaan paremmin nimellä Leonardo Da Vinci -museo, perustettiin vuonna 1953, ja sieltä löydät selviä esimerkkejä Leonardo Da Vincin luovuudesta ja historiasta, ja se on yksi parhaista asioista, joita voit tehdä Milanossa lomallasi.

Leonardo Da Vinci oli taiteilija, keksijä, tiedemies ja myös taidemaalari, joten museossa nähtävät teokset vaihtelevat keksinnöistä, piirustuksista, suunnitelmista, teoksista ja jopa luoduista esineistä. Kaikissa näissä elementeissä on se kummallinen piirre, että ne ovat olleet olennainen osa maailman tieteellistä ja teknologista kehitystä koko historian ajan.

Kuinka paljon liput Leonardo Da Vinci -museoon maksavat?

Museon ulkopuolella| ©Sanida
Museon ulkopuolella| ©Sanida

Museon sisäänpääsymaksut ovat seuraavat:

 • Pääsymaksu: 10€.
 • Alennettu sisäänpääsy: 7,50€ (3-26-vuotiaat ja yli 65-vuotiaat).
 • Ilmainen: alle 3-vuotiaat lapset

Muista ottaa mukaan henkilöllisyystodistus, jotta voit tarkistaa, minkä tyyppisestä lipusta maksat. Voit ostaa lipun lipunmyynnistä tai varata lipun verkossa.

Miten saada lippuja Leonardo Da Vinci -museoon lipputoimistosta?

Jousitettu kosketinsoitin| ©J. Nathan Matías
Jousitettu kosketinsoitin| ©J. Nathan Matías

Voit halutessasi ostaa liput museon lipunmyynnistä. Tämä vaihtoehto on käytettävissä vain näyttelylippuihin, sillä opastetut kierrokset on varattava verkossa. Kerron tästä lisää seuraavassa osiossa.

Liput maksavat saman ver ran lipunmyyntipisteessä tai museon verkkosivujen kautta ostettuna. Lipunmyynti sijaitsee museon ovella, Via San Vittore 21, Milano.

Onko Leonardo Da Vinci -museossa järjestetty opastettuja kierroksia ja ovatko ne sen arvoisia?

Telegraph-näppäimistö.| ©J. Nathan Matias
Telegraph-näppäimistö.| ©J. Nathan Matias

Leonardo Da Vinci -museossa järjestetään opastettuja kierroksia, joilla voit tutustua sekä museoon että museon tähdeksi muodostuneen Todin sukellusveneen sisätiloihin.

Päästäksesi niihin, sinun on maksettava museon sisäänpääsymaksu ja lisäksi vierailun hinta, jonka selitän jäljempänä.

Sukellusveneen vierailut ovat erittäin kysyttyjä, joten suosittelen, että varaatte vierailun etukäteen, mutta voitte halutessanne ostaa sen myös lipunmyynnistä, jos vapaata on. Opastettua kierrosta ei voi ostaa erikseen museon sisäänpääsystä, vaan molemmat liput on ostettava samanaikaisesti.

Opastettuja kierroksia järjestetään enintään 25 hengen ryhmissä, ja niitä on kahta eri tyyppiä: toinen kestää 55 minuuttia ja toinen 110 minuuttia. Voit osallistua kierrokselle joko englanniksi tai italiaksi. Valitettavasti museossa ei ole opastettuja kierroksia muilla kielillä.

Opastettujen kierrosten hinnat ovat:

 • 55 minuuttia: 90 € + pääsylippu
 • 110 minuuttia: 150€ + pääsylippu

Sisältyvätkö liput Leonardo Da Vinci -museoon johonkin kaupungin turistipassiin?

Museon käytävät| ©Mark B. Schlemmer
Museon käytävät| ©Mark B. Schlemmer

Kyllä, ne sisältyvät Milano-passiin. Kaikilla passin haltijoilla on vapaa pääsy museoon. Opastetut kierrokset eivät sisälly hintaan.

Osta Milan Pass

Leonardo Da Vinci -museon aukioloajat

Da Vincin teoksia museossa| ©Profi Foto Video
Da Vincin teoksia museossa| ©Profi Foto Video
 • Tiistaista perjantaihin: 9.30hs - 17hs
 • Lauantaisin, sunnuntaisin ja juhlapyhinä: klo 9.30-18.30.

Kesän aukioloajat (21. kesäkuuta - 11. syyskuuta)

 • Tiistaista perjantaihin: 10hs - 18hs
 • Lauantaisin, sunnuntaisin ja juhlapyhinä: 10hs-19hs.

Miten Leonardo Da Vinci -museoon pääsee?

Metro Milanossa| ©Fred Romero
Metro Milanossa| ©Fred Romero

Leonardo Da Vinci -museoon pääsee monella eri tavalla, joista kerron tarkemmin jäljempänä:

 • Turistibussilla: Milanossa on loistava turistibussijärjestelmä, jokakattaa kaiken, mitä kaupungissa tarvitsee nähdä. Riippumatta siitä, minkä pituinen kulkulupa sinulla on, pääset San Ambrosion asemalle, joka vie sinut vain muutaman metrin päähän Leonardo Da Vinci -museosta.
 • Metrolla: Jos matkustat Milanossa metrolla, ota M2-linja ja jää pois San Ambrogion asemalla. Mistä tahansa kaupungin alueelta voit jäädä pois Milanon keskusasemalla ja vaihtaa sitten M2-linjalle.
 • Bussilla: Jos matkustat mieluummin bussilla, linjat 58 ja 94 vievät sinut museolle. Linja 58 pysähtyy Museo della Scienza -pysäkillä, joka on aivan museon edessä, ja linja 94 pysähtyy Carducci-pysäkillä, josta voit kävellä muutaman metrin ja päästä museoon helposti ja mukavasti.
 • Junalla: sinun on saavuttava jollekin Milanon päärautatieasemista. Olipa kyseessä Milano Centrale-, Porta Garibaldi-, Lambrate FS- tai Cadorna-asema, voit ottaa M2:n Abbiategrasson suuntaan San Ambrogion asemalle.
 • Autolla: Leonardo Da Vinci -museo sijaitsee Milanon keskustassa. Jos saavut autolla, suosittelen pysäköimään helposti museon läheisyyteen Carducci-pysäköintialueelle Via Olona -tiellä.
 • Lentokentältä: Jos saavut Malpensan lentokentälle, voit ottaa Malpensa Express -junan pysäkille Cadorna - City Centre. Sieltä pääset M2-metrolla Abbiategrasson suuntaan San Ambrogion asemalle.

Jos sen sijaan saavut Linaten lentokentälle, voit ottaa bussin 73 Viale Campania Viale Corsica -pysäkille ja sitten bussin 91 Loreton pysäkille. Sieltä voit ottaa M2-metron Abbiategrasson suuntaan San Ambrogion asemalle.

Hanki Milanon kiertoajelu bussilippu

Kannattaako Leonardo Da Vinci -museoon mennä lasten kanssa?

Teknologia Leonardo Da Vinci -museo| ©J H
Teknologia Leonardo Da Vinci -museo| ©J H

Kyllä, Leonardo Da Vinci -museoon kannattaa mennä lasten kanssa. Museossa on itse asiassa monia esineitä, jotka herättävät pienten lasten huomion, ja se on erittäin suositeltava aktiviteetti perheen kanssa Milanossa oleskelun aikana.

Tätä valtavaa museota on vuosien varrella modernisoitu useita kertoja, ja nykyään siitä on tullut paljon interaktiivisempi. Lapset voivat jopa tutustua erikoislaboratorioihin, joissa he voivat itse tehdä kokeita.

Jos otat opastetun kierroksen, he voivat myös mennä sisälle Todin sukellusveneeseen. Tämä osa kiertoajelusta on huikea kokemus niin aikuisille kuin lapsillekin, joten se on hyvä suunnitelma, kun päätät , mitä tehdä Milanossa lasten kanssa.

Tärkeimmät teokset, joita ei kannata jättää väliin Leonardo Da Vinci -museossa

Museon kirjasto| ©Leo R
Museon kirjasto| ©Leo R

Museon kokoelma on todella laaja, ja se sijaitsee eri rakennuksissa, joista jokainen on omistettu eri aiheelle. Voit tutustua metallurgiaan, sulatukseen ja kuljetukseen, ajan mittaamiseen, optiikkaan, elokuvaan, tähtitieteeseen, akustiikkaan, fysiikkaan, painamiseen, puhelimeen, valokuvaukseen ja televisioon.

Tässä on luettelo tärkeimmistä kohteista, joihin kannattaa keskittyä vierailun aikana.

Leonardo Da Vinci -huone:

Tämä on tärkein huone, sillä museo on nimetty Leonardo da Vincin mukaan. Täältä löydät erilaisia oikeita keksintöjä ja muinaisten keksintöjen malleja, joita tämä hahmo on luonut koko elämänsä ajan. Vaikuttavaa on Da Vincin suunnittelemien koneiden monipuolisuus, sillä esillä on yli 30 esinettä, jotka vaihtelevat kotitaloustarvikkeista, sotilasajoneuvoista, autoista, laivoista ja jopa näyttävästä mallista, jota Da Vinci piti ihanteellisena kaupunkina.

Puisia pienoismalleja ei kannata jättää väliin tällä vierailulla. Itse asiassa on osoitettu, että monet mallit eivät olleet mahdollisia silloin, kun ne luotiin, mutta nykyään ne olisivat keksintöjä, jotka voitaisiin helposti toteuttaa. Paljon nykyaikaisempia keksintöjä on tietenkin jo olemassa, joten niitä ei kannata tehdä.

Maailman ja ihmiskunnan historian kannalta niin tärkeiden keksintöjen syntyyn tutustuminen yksityiskohtaisesti tekee tästä vierailusta arvokkaan ja houkuttelee niin monia matkailijoita, jotka vierailevat täällä joka vuosi.

Museon kirjasto

Tässä valtavassa kirjastossa on noin 40 000 kappaletta, 1700 nidettä, 1000 Leonardo Da Vinciä käsittelevän kirjan kokoelma, yli 800 lehteä, joissa on artikkeleita Leonardo Da Vincistä kautta historian ja paljon muuta.

Leonardo Da Vincin muistikirjoista ja päiväkirjoista löytyy tuhansia sivuja, joista näkee, miten kehittynyt mieli hänellä oli, ja miten monipuolisia ideoita hänellä oli kaikilla aloilla: helikopterien, taistelupanssarivaunujen ja sukellusveneiden suunnittelussa on vain muutamia esimerkkejä.

Tässä uskomattomassa näyttelyssä on sekä tieteellisiä että taiteellisia teoksia, ja se on vertaansa vailla oleva dokumentti italialaisen teknologian ja teollisuuden kehityksestä 1800-luvulta nykypäivään.

Kuljetushuone:

Suosittelen lämpimästi vierailemaan tässä museon huoneessa, koska se on mielestäni yksi parhaista paikoista, joita löydät. Täällä voit katsella suuria koneita ja löytää suuria kuriositeetteja, joita et olisi koskaan kuvitellutkaan, kuten Italian ensimmäisen veturin, valtavan laivan ja jopa sukellusveneen. Tämä on kaikkien lasten suosikkialuetta, sillä he ovat hyvin yllättyneitä löytäessään näitä upeita esineitä suljetusta museosta. Älä jätä sitä väliin!

Kuinka paljon aikaa tarvitset Leonardo Da Vinci -museossa käymiseen?

Da Vincin lentävä kone| ©Sanida
Da Vincin lentävä kone| ©Sanida

Se, kuinka paljon aikaa sinun on käytettävä museossa yksin, riippuu siitä, kuinka yksityiskohtaisesti sinun on arvioitava kutakin keksintöä ja esinettä, joka on osa näyttelyä.

Koska kokoelma on hyvin laaja, voit viettää pitkiä tunteja tutustumalla museon ympäristöön ja sen kuriositeetteihin. Siellä on myös paljon mielenkiintoista tietoa Leonardo Da Vincistä sekä tieteen ja teknologian historiasta.

Tunnin mittaisella vierailulla voit tutustua museon sisältöön pintapuolisesti, mutta et syventyä liian syvälle tietoihin tai yksityiskohtiin.

Jos otat opastetun kierroksen, kierros kestää 55 minuuttia tai 110 minuuttia, riippuen siitä, minkä kierroksen valitset. Vierailun jälkeen voit jopa jäädä museoon katsomaan uudelleen, mistä pidit eniten, tai ottamaan valokuvia siitä, mikä sinua kiinnostaa eniten.

Vinkkejä Leonardo Da Vinci -museossa vierailuun

Museokierros| ©Sanida
Museokierros| ©Sanida
 • Jos sinulla ei ole paljon ennakkotietoa tästä henkilöstä, hänen elämästään ja vaikutuksestaan ihmiskunnan historiaan, suosittelen, että osallistut opastetulle kierrokselle museossa. Museossa on paljon nähtävää, ja opastettu kierros antaa sinulle järjestyksen ja tietoa, jotta saat museovierailustasi kaiken irti.

 • Vaikka mallit ja keksinnöt ovat nähtävillä, opas selittää ne sinulle ja auttaa sinua ymmärtämään asiayhteyden ja keksinnöt.
  opas auttaa sinua ymmärtämään kontekstia ja tarkoitusta, jota varten ne on luotu, sillä on vaikea kuvitella arkielämää niin monta vuotta sitten.

 • Museovierailu on helppo yhdistää muihin aktiviteetteihin päivän aikana, sillä se sijaitsee Milanon keskustassa, jossa on paljon tekemistä ja nähtävää. Santa Maria delle Grazien luostari, jossa Leonardo da Vincin viimeinen ehtoollinen sijaitsee, on vain 400 metrin päässä, ja se on toinen ehdoton vierailukohde Milanossa ollessasi. Sen jälkeen voit vierailla Sant'Ambrogion basilikassa, joka on myös 400 metrin päässä, ja Milanon arkeologisessa museossa, joka on noin 600 metrin päässä.