10 tekemistä Lissabonissa helmikuussa

Koe koko Lissabonin kokemus kuukauden aikana ilman turisteja, mutta upeilla juhlallisuuksilla, jotka saavat sinut rakastumaan paikkaan. Et voi jättää sitä väliin!

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

10 tekemistä Lissabonissa helmikuussa

Praça do Comércio, Lissabon | ©Claudio Schwarz

Helmikuun Lissabon on täynnä juhlaa ja rakkautta.

Ystävänpäivä ja karnevaalit saapuvat yhdessä hieman lämpimämpien lämpötilojen kanssa kuin joulukuussa ja tammikuussa. Koska sitä pidetään myös hiljaisena kuukautena, voit nauttia olostasi ilman niin paljon turisteja. Pakkaa vain lämmin takki mukaan ja tule nauttimaankaikesta siitä, mitä Lissabonin boheemissa kaupungissa voi tehdä.

1. Juhli ystävänpäivää risteilyllä Tajo-joella

Tagus-joki kulkee Lissabonin halki| ©Daniel Lobo
Tagus-joki kulkee Lissabonin halki| ©Daniel Lobo

Lissabonissa on viehätysvoimaa, joka lumoaa kaikki sen kävijät.

Voit siis kuvitella, että rakkauden päivänä, 14. helmikuuta, on monia panoraamoja, joita voit tarjota kumppanillesi, jotta hän rakastuisi. Monet ravintolat tarjoavat romanttisia illallisia, ja joka nurkalla myydään kukkia ja makeisrasioita. Tyypillisestä huolimatta on kuitenkin olemassakolme matkailusuunnitelmaa, jotka saavat tänä erityisenä päivänä ylimääräisen merkityksen kaikille pariskunnille, jotka tulevat Lissaboniin treffeille:

  • Miradouro da Graça: Tämä mahtava näköalapaikka, jota kutsutaan myös nimellä Miradouro Sophia de Mello Breyner Andresen, on yksi parhaista paikoista, josta näkee koko kaupungin, ja sieltä on etuoikeutettu näkymä Alfaman kaupunginosaan. Se, että viet kumppanisi katsomaan auringonlaskua ystävänpäivänä, on yksi romanttisimmista suunnitelmista Lissabonissa yöllä.
  • Rua Garrett. Kuuluisa Rua Garrett pukeutuu ystävänpäivänä hienosti, sillä siellä sijaitsee yksi kaupungin vanhimmista kukkakaupoista, Pequeño Jardim. Tämä on ihanteellinen paikka ostaa kumppanillesi kaunis kukkakimppu.
  • Risteilyt Tagus-jokea pitkin. Lissaboniin laskee näyttävästi Tagus-joki, joka kulkee koko niemimaan halki. Tämä tekee kaupungista kaupungin, jolla on syvään juurtuneet jokiperinteet, ja siellä on tietysti kauniita kävelyteitä ja jokiristeilyjä, jotka 14. helmikuuta saavat paljon romanttisemman ilmapiirin.

Varaa risteily Tejo-joella

2. Kierrä Lissabonissa turistibussilla

Lissabonin turistibussi| ©laredawg
Lissabonin turistibussi| ©laredawg

Jos helmikuun kylmyys Lissabonissa ei anna sinun jatkaa kiertelyä ja kävelyä tässä kauniissa kaupungissa, voit aina varata yhden monista turistibusseista, joita on saatavilla Lissabonissa ja jotka vievät sinut noin kahden tunnin ajomatkalla joihinkin Lissabonin tärkeimpiin paikkoihin. Näin voit suojautua kylmältä ja nähdä kaikki symbolisimmat paikat.

Näin voit suojautua kylmältä ja nähdä kaikki tunnetuimmat paikat hyvällä tahdilla. Sitä paitsi tällaiset kierrokset ovatmelko halpoja, ja niitä on useita päivän aikana, joten joko siksi, että sää ei ole hyvä tai siksi, että sinulla on vain vähän aikaa vierailla kaupungissa, tämä voi aina olla hyvä vaihtoehto nähtävyyksien katseluun Lissabonissa helmikuussa.

Varaa paikka Lissabonin kiertoajelubussista

3. Lämmittele juomalla portviiniä

Viiniä juoden| ©Breakingpic
Viiniä juoden| ©Breakingpic

Vaikka Lissabon on täynnä nähtävyyksiä aina, kun sinne menet, älä unohda, että helmikuussa on vielä melko kylmä, vaikka talvi onkin loppu, joten ei ole koskaan huono idea pysähtyä tutustumaan yhteen sen kuuluisimmista viinoista ja lämmitellä hieman.Portviini on käymisprosessissa ollut viini, jonka alkoholipitoisuus on korkea, joten sitä kannattaa juoda maltillisesti. Lissabonissa on monia paikkoja, joissa voit tilata lasillisen ja suojautua kylmältä melko edulliseen hintaan, kuten kuuluisa Arcaz Velho -baari Santa Apoloniassa.

Viininmaistajaiset

Jos portviini on sinulle liian vahvaa, mutta et halua luopua tyypillisten juomien maistelemisesta, älä unohda, että olet alueella, jolla on alkuperänimityksellä varustettu viini. Sinun ei ole vaikea löytää helmikuisella Lissabonin-matkallasi viininmaistajaisia, joissa pääset maistelemaan tämän maan olemusta ja samalla lämmittelemään sinua hieman viinin ilolla.

Varaa viini- ja juustotasting Lissabonissa

4. Älä lähde katsomatta fado-esitystä

Fado-esitys Chiadossa| ©Lola Marin
Fado-esitys Chiadossa| ©Lola Marin

Fado on portugalilaisen kulttuurin tyypillisintä kansanmusiikkia, ja aina kun tulet Lissaboniin, et voi jättää sitä väliin. Helmikuussa, kun on kylmä ja päivät ovat lyhyitä, se on kuitenkin yksi parhaista suunnitelmista, sillä voit nauttia erilaisista Fado-esityksistä, joita järjestetään eri puolilla kaupunkia, samalla kun suojaudut kylmältä.

Joskus sinulla on myös tilaisuus ruokailla fadokonserttia katsellessasi. JoissakinLissabonin kauneimmissa ja matkailullisimmissa kaupunginosissa, kuten Chiadossa, on erilaisia tapahtumapaikkoja, jotka tarjoavat noin 20 eurolla uskomattoman esityksen, jossa portugalilaiset kitarat säestävät tämän maailmankuulun laulun ihania ja surullisia ääniä.

Varaa liput fado-esitykseen

5. Ota kaikki irti tauosta Sintrassa ilman väkijoukkoja

Penan palatsi| ©laredawg
Penan palatsi| ©laredawg

Jos olet tullut viettämään muutaman päivän Lissabonissa helmikuussa, et voi jättää käyttämättä tilaisuutta tehdä yksi kaupungin suosituimmista retkistä hiljaisena sesonkiaikana, ilman väkijoukkoja ja niin, että kaupunki tuntuu olevan kokonaan sinun.

Sintra sijaitsee vain 25 kilometrin päässä Lissabonista, ja Sintraan pääseminen Lissabonista on paljon helpompaa kuin luuletkaan. Alle 5 eurolla voit ottaa junan tai bussin, joka vie sinut tähän upeaan kaupunkiin korkeintaan 40 minuutissa, ja tutustua siihen kaikessa rauhassa ja olla yksi niistä harvoista turisteista, jotka ovat ottaneet muutaman päivän vapaata helmikuussa vierailemaan siellä. Sintra on paikka, joka näyttää kuin joltain satukirjasta. Se on jo kauan sitten julistettumaailmanperintökohteeksi, ja jo pelkkä sen kaduilla kulkeminen on sen arvoista. Sen kohokohta on kuitenkin Da Penan palatsi, josta on tullut kaupungin symboli.

Sisäänpääsy sisätiloihin maksaa alle 15 euroa, mutta voin vakuuttaa, että tämän arkkitehtuurin ihmeen näkeminen läheltä on sen arvoista, varsinkin jos pääset katsomaan sitä sesonkiaikana ilman niin paljon ihmisiä.

Varaa retki Sintraan

6. Koe Lissabonin karnevaalit

Lissabonin karnevaalit| ©Genn
Lissabonin karnevaalit| ©Genn

Helmikuun aikana Lissabonissa, kuten monissa muissakin kaupungeissa ympäri maailmaa, vietetään karnevaalia, värikästä ja iloista juhlaa, jossa ihmiset juhlivat talven loppumista ja lähtevät kaduille juhlimaan ja pitämään hauskaa. Lissabonin karnevaali järjestetään tavallisestihelmikuun puolivälissä 10.-20. päivän välisenä aikana, ja se tunnetaan yleisesti nimellä "konnien karnevaali".

Sen pääpaino on Parque das Naçõesin alueella, jossa järjestetään paraateja, konsertteja ja pukukilpailuja. Tämän viikon aikana kaduilla kuullaan kaikenlaisia rytmejä,eikä suunnitelmista ja erityistapahtumista, joita järjestetään tämän energisoivan juhlan ympärillä, ole puutetta. Tarkista päivämäärät ja tule nauttimaan Lissabonin karnevaaleista!

Varaa kierros Lissabonissa

7. Vieraile museoissa hiljaisella kaudella

Calouste Gulbenkianin museo| ©Mark
Calouste Gulbenkianin museo| ©Mark

Helmikuu on ihanteellinen kuukausi vierailla Lissabonissa, sillä monet ihmiset ovat haluttomia tulemaan tänne ajatellen, että on liian kylmä ja epämiellyttävä. Lämpötilat ovat kuitenkin hieman lämpimämpiä ja siedettävämpiä kuin aiempina kuukausina.

Juuri tämän ajatuksen vuoksi kaupunki on yleensä melko tyhjä, ja se voi olla täydellinen aika tehdä kierros kuuluisimpiin museoihin ilman pitkiä jonoja ja ilman, että tarvitsee varata paikkoja hyvissä ajoin etukäteen.

Lissabon on Euroopan kulttuuripääkaupunki, ja siellä on monia museoita, joita et voi jättää väliin, jos tulet matalasesongin aikana helmikuussa. Tässä on luettelo tärkeimmistä, jotta voit valita makusi mukaisen museon:

  • Calouste Gulbenkian -museo: museossa on valtava kokoelma kaikenikäisiä teoksia ja maalauksia, jotka ovat peräisin Rembrandtin, Renoirin tai Rubensin kaltaisilta taiteilijoilta. Sisäänpääsymaksu on noin 10 euroa.
  • Antiikin taiteen kansallismuseo: se kokoaa yhteen maalauksia ja koristetaidetta, pääasiassa portugalilaisten taiteilijoiden tekemiä maalauksia useiden vuosisatojen ajalta. Pääsymaksu on noin 5 euroa, mutta sunnuntaisin se on ilmainen klo 14 asti.
  • Fado-museo: museossa on pysyvä näyttely ja useita vaihtuvia näyttelyitä, jotka käsittelevät fadon historiaa ja kulttuuriperintöä Portugalin historiassa. Pääsymaksu on noin 5 euroa.
  • Berardon kokoelmamuseo: yksi Lissabonin parhaista museoista, jossa voi arvostaa nykytaidetta. Museossa on teoksia portugalilaisilta taiteilijoilta ja muilta taiteilijoilta, kuten Dalí. Pääsymaksu on noin 5 euroa, vaikka museo on ilmainen joka lauantai.

8. Kuuntele vaihtoehtoista musiikkia ID NoLimits -festivaalilla

DJ-pöytä| ©Gabriel Barletta
DJ-pöytä| ©Gabriel Barletta

Kaupungin turistisuunnitelmista huolimatta, jos olet innostunut musiikista ja haluat tutustua urbaanien ja elektronisten biittien uusimpiin trendeihin, älä jätä väliin ID NoLimits -festivaalia, joka järjestetään joka vuosi helmikuun lopussa kahden päivän ajan ja josta on tullut foorumi uusimmille ja kokeellisimmille bändeille. Yleensä tämä festivaali järjestetään Estorilin kongressikeskuksessa, joka sijaitsee vain tunnin julkisen liikenteen matkan päässä Lissabonin keskustasta. Tämä festivaali ei koske vain musiikkia vaan myös taidetta ja tyylien sekoittumista.

Varaa Lissabonin katutaidekierros

9. Koe ooppera Teatro Sao Carlosissa

Sao Carlosin kansallisteatteri| ©Casper M
Sao Carlosin kansallisteatteri| ©Casper M

Sao Carlos -teatteri on ehdoton nähtävyys Lissabonissa, jos olet kulttuurin ja taiteen ystävä, sillä sitä pidetään yhtenä kaupungin kauneimmista.

Se tarjoaa ympäri vuoden monenlaisia teatteri-, tanssi- ja musiikkiesityksiä. Helmikuussa on kuitenkin useitaoopperajaksoja, joita et voi jättää väliin, jos olet tulossa Lissaboniin tämän kuukauden aikana.

Tulitpa sitten kumppanisi kanssa rakkauden kuukautena ja haluat tarjota hänelle erikoissuunnitelman tai haluat tehdä enemmän talviturismia sisätiloissa. Tämä teatteri avasi ovensa vuonna 1793 Lissabonin maanjäristyksessä tuhoutuneen vanhan teatterin tilalle, eikä se ole siitä lähtien lakannut olemasta koko kaupungin kulttuurinen referenssi. Sen esiripun laskeutumista et voi missata!

10. Älä missaa Antena 2 -festivaalia

Musiikkifestivaali| ©Hanny Naibaho
Musiikkifestivaali| ©Hanny Naibaho

Antena 2 on yksi Portugalin tunnetuimmista radioasemista. Se on lähettänyt portugalilaista populaarimusiikkia jo monen vuoden ajan ja on viitekehys sen asukkaille.

Jos tulet Lissaboniin helmikuussa, olet onnekas, sillä tässä kuussa järjestetään aseman vuotuinen festivaali, jossa kuullaan vuoden parhaiden kansallisten yhtyeiden live-konsertteja.

Tämä on loistava tapa tutustua paremmin portugalilaiseen kulttuuriin ja ymmärtää naapurimaan rytmejä ja tapoja. Festivaali järjestetään yleensä kahden tai kolmen päivän ajan helmikuun ensimmäisellä viikolla, ja erilaisia tapahtumia järjestetään eri paikoissa sekä Lissabonissa että toisessa suurkaupungissa Portossa. Liput konsertteihin maksavat yleensä noin 5 euroa per henkilö, joten jos olet kiinnostunut tästä suunnitelmasta, ota selvää tämän vuoden päivämääristä ja sinua eniten kiinnostavista konserteista.

Lissabonin sää helmikuussa

Auringonlasku Lissabonissa| ©Andreas Brucker
Auringonlasku Lissabonissa| ©Andreas Brucker

Helmikuu on antoisa kuukausi Portugalille ja erityisesti Lissabonille, sillä koska se sijaitsee maan keskiosassa, sen lämpötilat ovat melko vakaat.

Vaikka kyseessä on talvi, päivän keskilämpötila on noin 10ºC, ja korkeimmat lämpötilat ovat 13ºC ja matalimmat noin 9ºC. Koska kyseessä on jokikaupunki, lämpötila on lopulta lämpimämpi ja kosteampi.

Hyvällä takilla voit siis viihtyä kadulla ilman, että sinun tarvitsee mennä suojaan. Kannattaa kuitenkin muistaa, että helmikuun lopussa alkaasadekausi, ja voi olla yleistä, että jotkut päivät voivat olla hieman pilvisiä tai kuohuvia. Tällöin suosittelen etsimään sisätiloissa olevia suunnitelmia, kuten museoita, teattereita tai näyttelyitä, jotka eivät ole täynnä turisteja.

Mitä sinun pitäisi pakata mukaan matkallesi Lissaboniin helmikuussa?

Matkatavaroiden valmistelu| ©Kindel Media
Matkatavaroiden valmistelu| ©Kindel Media

Portugali on naapurimaamme, ja siellä on kaikenlaisia perustarvikkeita saatavilla supermarketeista, kaupoista ja apteekeista.

Suosittelen, että matkustat mahdollisimman kevyesti, sinulla on hyvät vedenpitävät kengät siltä varalta, että jonain päivänä sataa, ja ennen kaikkea mukavat ja kevyet vaatteet, jotta voit liikkua paikasta toiseen etkä pahoittelisi lämpötilan vaihtelua. Laukussasi on aina kokoontaitettava sateenvarjo siltä varalta, että alkaa sataa, äläkä unohda kameraa, jotta voit ikuistaa tämän kauniin kaupungin. Helmikuu on loistava kuukausi, jos haluat tulla Lissaboniin.

Älä mieti sitä liikaa, sillä tämä kaupunki tekee sinulle helpoksi viettää hauskaa ja saada kauniita kokemuksia täynnä iloa, rakkautta, kulttuuria ja ruokakulttuuria.