Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Lissabon-risteily

Tämä on yksi romanttisimmista ja kauneimmista kokemuksista Lissabonissa: autan sinua valitsemaan parhaan vaihtoehdon ja annan sinulle vinkkejä täydellisen auringonlaskun nauttimiseen.

Ana Caballero

Ana Caballero

3 minuuttia luettu

Lissabon-risteily

Purjehdus Lissabonissa | ©Jason Briscoe

Tejo-joen risteily Lissabonissa nähtävyyksien katselun jälkeen on erittäin rentouttava kokemus, joka viimeistelee matkasi tähän upeaan kaupunkiin.

Joenristeilylle Lissabonissa on tarjolla runsaasti vaihtoehtoja, joten olen valinnut kaksi parasta kokemusta ja antanut muutamia hyödyllisiä vinkkejä, jotta kaikki olisi helppoa. Tässä on opas siitä, miten voit tehdä jokiristeilyn Tejo-joella Lissabonissa.

Vaihtoehdot Tejo-joen risteilylle Lissabonissa

Tagus-joki kulkee Lissabonin läpi| ©Daniel Lobo
Tagus-joki kulkee Lissabonin läpi| ©Daniel Lobo

Auringonlaskun risteily Tejo-joella Lissabonissa

Kristuksen kuninkaan muistomerkki risteilyltä| ©Susanne Nilsson
Kristuksen kuninkaan muistomerkki risteilyltä| ©Susanne Nilsson

Tässä kokemuksessa yhdistyvät kolme asiaa, jotka tekevät siitä minusta täydellisen: auringonlaskunäkymät Lissabonin yli joelta, tervetuliaislasillinen viiniä maljaksi ja 12 hengen rajoitus aluksella, jotta vältyt väkijoukolta.

Auringonlaskuristeilyllä Tejo-joella Lissabonissa näet joelta käsin muun muassa Jeronimosin luostarin, Belemin tornin, Kristuksen kuninkaan muistomerkin ja Löytöjen muistomerkin. . Tämän kokemuksen hinta on 36.

Koko matkan ajan miehistö esittelee paikkoja, joissa vierailet tai jotka näet kaukaisuudessa, ja kertoo niiden tarinan tai puhuu niiden merkityksestä. Selostus on kokonaan espanjaksi, vaikka se voidaan tehdä myös portugaliksi tai englanniksi.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että tämä veneretki ei ole opastettu kierros sinänsä, joten jos haluat tutustua syvällisemmin kaupungin monumentteihin ja nähtävyyksiin, suosittelen lukemaan tämän artikkelin: Lissabonin retket.

Varaa auringonlaskun risteily Lissabonissa

Auringonlaskun veneretki viinilasillisen kera Tejo-joella Lissabonissa

Nauti viinistä ja kauniista maisemista| ©Jon Gudorf Photography
Nauti viinistä ja kauniista maisemista| ©Jon Gudorf Photography

Tämä on toinen vaihtoehto laivamatkalle Lissabonissa sijaitsevalla Tajo-joella eri yrityksen kanssa. Tämä on rennompi ja vähemmän nähtävyyksien katseluun keskittyvä retki, jossa nautitaan enemmänkin lasillinen valitsemaasi portugalilaista viiniä risteilyn aikana Tajoa pitkin.

Kuten toinenkin retki, tämäkin kokemus kestää , ja mukana on pieni ryhmä muita matkustajia (enintään 12). Jos minun pitäisi valita yksi, tämä olisi ensimmäinen, koska vaikka ne ovat hyvin samankaltaisia, tämän hinta on hieman alhaisempi46).

Varaa risteily ja lasillinen viiniä Lissabonissa

Miten varata Tejo-joen risteily Lissabonissa?

Belemin torni risteilyltä nähtynä| ©FlyingCrimsonPig
Belemin torni risteilyltä nähtynä| ©FlyingCrimsonPig
  • Jos haluat varata jommankumman näistä kahdesta kokemuksesta, sinun on ilmoitettava risteilyn päivämäärä, osallistujien määrä ja päivä. Kun maksu on vahvistettu, saat vahvistussähköpostin (jonka olet ilmoittanut, joten muista antaa sähköpostiosoitteesi, jota yleensä käytät).
  • Varmista, että kaikki on oikein, ja tallenna sähköpostiviesti, jotta se on valmiina risteilypäivänä. Vaihtoehtoisesti voit tulostaa vahvistuksen lisäturvallisuuden vuoksi, jos matkan aikana ilmenee ongelmia matkapuhelimesi kanssa.
  • Molempien kokemusten peruutus on maksuton, ja voit saada maksamasi summan takaisin, jos peruutat matkan vähintään 24 tuntia etukäteen siltä varalta, ettet voi tai halua osallistua laivamatkalle.

Vinkkejä Taguksen risteilymatkaa varten

Yksityiskohta löytöjen muistomerkistä| ©Bert Kaufmann
Yksityiskohta löytöjen muistomerkistä| ©Bert Kaufmann

Ota mukaan suojaavat vaatteet ja sopivat jalkineet

Jopa kesällä veneen kannella voi olla hieman viileää auringonlaskun jälkeen. Suosittelen, että otat mukaan jotain lämmintä, jotta voit nauttia koko kokemuksesta. Useimmilla risteilyillä on joka tapauksessa peittoja, ja voit pyytää niitä, jos sinulla on kylmä.

Ota mukaan kengät, jotka pitävät hyvin maasta, sillä kansi voi olla hieman märkä, ja liukastuminen ja yllättävä pulahdus veteen ei yleensä ole kaikkein miellyttävin asia.

Valitse aurinkoinen päivä

Jos sinulla on siihen mahdollisuus, tämä kokemus kannattaa varata muutamaa päivää etukäteen, jotta tiedät, minä päivänä sää on hyvä. Vene lähtee liikkeelle, vaikka olisi pilvistä tai jopa sateista, vaikka se huonontaa näkymiä ja kokemusta. Siksi on parasta valita aurinkoinen päivä.

Matkan aikana

Jos et juo alkoholia tai et pidä viinistä, voit vaihtaa lasin vesipulloon tai virvoitusjuomaan, kun sinulle tarjotaan juomaa. Toisaalta ohitettavien paikkojen selostukset eivät ole maailman mielenkiintoisimpia, joten suosittelen vain nauttimaan nähtävyyksistä ja tuulesta ja rentoutumaan hetkeksi.

Saavu ajoissa paikalle saadaksesi parhaan paikan

Jos haluat tehdä matkasta Tajoa pitkin romanttisen hetken (kyllä, tämä kokemus on täynnä pariskuntia), voit mennä veneen keulaan, jossa on tyynyjä, joille voit istua ja nauttia auringonlaskusta. Yritä tulla laiturille hieman aikaisemmin, jotta pääset laiturille ensimmäisenä ja saat hyvän paikan.

.

Jos olet kiinnostunut risteilystä Tajo-joella, saatat olla myös kiinnostunut

Quinta da Regaleira, Sintra| ©Raja Sen
Quinta da Regaleira, Sintra| ©Raja Sen

Kuten sanoin jo aiemmin, jokiristeilyt ovat ihana kokemus rentoutua ja nauttia lasillinen viiniä, mutta ne eivät näytä sinulle Lissabonia ja kaikkia sen nähtävyyksiä ja historiaa niin kuin pitäisi. Tätä varten on parasta lähteä kävelykierrokselle kaupunkiin paikallisen oppaan johdolla. Jos tämä kuulostaa hyvältä, lue tästä: Lissabonin retket.

Toinen Lissabonin matkan ehdoton kohde on nauttia elävästä fado-esityksestä. Kaupungissa on monia fado-taloja, eikä ole helppoa erottaa aidoimpia taloja turistikokemusta tarjoavista taloista. Onneksi meillä on kattava opas siitä, miten voit nauttia aidosta fado-illasta: Fado -esitykset ja -näytökset.

Lopuksi, jos teillä on muutama päivä aikaa Lissabonissa ja haluatte tutustua sen ympäristöön, suosittelen retkeä Sintraan ja tutustumaan Palacio da Penaan, joka näyttää aivan kuin satukirjasta. Lue lisää tästä retkestä täältä: Sintra ja Cascais -päiväretket Lissabonista.