Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

10 tekemistä Sintrassa

Jos vietät muutaman päivän Lissabonissa, et voi jättää väliin läheistä Sintran kaupunkia, joka on yksi Portugalin kauneimmista kaupungeista. Niille, jotka epäilevät, tässä artikkelissa näet, mitkä ovat sen tärkeimmät nähtävyydet.

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

8 minuuttia luettu

10 tekemistä Sintrassa

Sintra, Lissabon | ©Daniel Frese

Yksi parhaista retkistä Portugalin pääkaupungista on epäilemättä se, joka vie sinut Sintran kaupunkiin. Vaikka Lissabonissa on paljon nähtävää ja koettavaa, jos löydät aikaa vierailla tässä kaupungissa, et tule katumaan sitä. Vakuuttaakseni sinut olen laatinut lyhyen luettelon sen tärkeimmistä nähtävyyksistä.

Vain 25 kilometrin päässä Lissabonista sijaitseva Sintra on Unescon maailmanperintökohde. Vaikka sen tunnetuin monumentti on upea Penan palatsi, löydät sieltä myös muita vaikuttavia rakennuksia, läheisiä rantoja ja upeat näköalat Atlantin valtamerelle.

1. Penan palatsi, yksi Portugalin ihmeistä.

Penan palatsi| ©laredawg
Penan palatsi| ©laredawg

Jos olet päättänyt varata retken Sintraan tai olet käynyt siellä omatoimisesti, tiedät luultavasti jo, että sen kuuluisin monumentti on Penan palatsi. Portugali on julistanut sen osana olevan kompleksin yhdeksi seitsemästä ihmeestään, ja vierailu on ehdoton vierailukohde, jos olet Lissabonin alueella.

Palatsiin voi tutustua monella eri tavalla riippuen siitä, haluatko mennä oppaan kanssa vai yksin. Artikkelista Miten vierailla Penan palatsissa löydät kaikki tarvittavat tiedot, jotta voit päättää, miten haluat nähdä sen.

Tämä palatsi syntyi 1400-luvulla yksinkertaisena luostarina, mutta useat luonnonkatastrofit tuhosivat sen. Sen jälkeen, 1800-luvulla, kuningas Ferdinand II osti maan ja määräsi rakentamaan palatsin, jossa voit nykyään käydä viettämässä kesiä perheesi kanssa.

Penan palatsi sijaitsee kukkulan huipulla, josta on näkymät kaupunkiin. Se rakennettiin eri arkkitehtuurityylejä yhdistellen renessanssista maurilaiseen, ja sen ulkopinta maalattiin kirkkain värein.

Ulkoasun ihailun lisäksi palatsiin kannattaa myös astua sisään ja tutustua eri huoneisiin, jotka on sisustettu huonekaluilla, jotka ovat peräisin ajalta, jolloin kuninkaat viettivät täällä kesälomiaan.

Vierailu palatsissa ei pääty tähän, sillä rakennusta ympäröi valtava puisto, joka on täynnä lampia, järviä ja näköalapaikkoja.

Käytännön tietoja

 • Miten sinne pääsee: Kätevintä on varata Lissabonista retki, joka sisältää vierailun palatsiin, joko sisäänpääsymaksun kanssa tai ilman. Jos matkustat junalla, kun saavut Sintran asemalle, sinun on otettava bussi 434, jolla pääset historialliseen keskustaan. Voit myös kävellä tätä reittiä, mutta se on 3 kilometrin ylämäkikävely.
 • Sisäänpääsymaksut: Joihinkin Lissabonista lähteviin retkiin sisältyy sisäänpääsymaksu Penan palatsiin. Toinen vaihtoehto on mennä Sintra Parksin viralliselle verkkosivustolle ja valita haluamasi lipputyyppi. Lapsille, aikuisille, eläkeläisille ja nuorille on eri hinnat, samoin kuin jos haluat yhteisen lipun palatsiin ja puistoon.
 • Aukioloajat: Palatsi avataan klo 9.30 ja suljetaan klo 18.30, mutta sisäänpääsy on sallittu vain klo 18.00 asti. Puistossa voi vierailla klo 9:00-19:00. Joka tapauksessa on aina suositeltavaa tarkistaa verkkosivustolta, onko aukioloaikoihin tullut muutoksia.

Varaa vierailusi Penan palatsiin

2. Tutustu Quinta da Regaleiran mysteeriin

Quinta da Regaleira| ©Maragato1976
Quinta da Regaleira| ©Maragato1976

Vaikka se ei ole yhtä tunnettu kuin Penan palatsi, jos olet Sintrassa, Quinta da Regaleiraa ei voi jättää väliin. Se ei ehkä ole yhtä silmiinpistävä kuin palatsi, mutta koko Quinta-kompleksi huokuu maagisuutta ja mystiikkaa salaisine käytävineen, piilotettuine vesiputouksineen, luolastoineen ja useine viittauksineen temppeliritareihin ja vapaamuurareihin.

Vierailu tulisi aloittaa puutarhasta. Kävelyretken aikana voit nähdä, jos olet onnekas, useita eksoottisia lajeja, mutta vaikuttavin asia on vielä edessäsi: niin kutsuttu Initiatory Well. Tämä on suuri kivikaivo, jossa on kierreportaat ja jonka yhdellä seinällä on Temppelin ritarikunnan risti.

Erään teorian mukaan se oli paikka, jossa vapaamuurarit suorittivat vihkimisriittejään. Kaivoa ympäröi myös useita tunneleita ja luolia, jotka ovat vierailun arvoisia.

Jatkamme matkaa Pyhän Kolminaisuuden kappeliin ja lopuksi Regaleiran palatsiin. Sisällä erottuvat huoneet, kuten kahdeksankulmaisessa tornissa sijaitseva alkemiallinen laboratorio (tyypillinen temppeliritarikunnalle), metsästyshuone ja kirjasto (jota ei tosin voi verrata siihen, joka löytyy, jos menet Lissabonista Portoon).

Käytännön tietoja

 • Sisäänpääsymaksu: joihinkin Sintran retkiin sisältyy sisäänpääsy Quinttaan. Yksin tai retkellä ilman pääsylippua käyvät maksavat 10-15 euroa, ja vierailu voi olla opastettu tai ilmainen. Alle 5-vuotiaiden lasten ja yli 80-vuotiaiden aikuisten ei tarvitse maksaa, mutta heidän on esitettävä lippu. Lisäksi 6-17-vuotiaat nuoret ja 65-79-vuotiaat aikuiset maksavat puolet hinnasta.
 • Vierailuajat: huhtikuusta syyskuuhun joka päivä klo 9:30-20:00, muina kuukausina klo 10:00-18:30. Muista tarkistaa aukioloajat muutosten varalta.

Joaquinin matkavinkki:

Jos haluat tutustua Quintan luoliin ja tunneleihin paremmin, suosittelen ottamaan mukaan taskulampun. Jos sinulla ei ole sellaista, sinun on turvauduttava matkapuhelimesi valoon.

3. Tutustu Sintran kansallispalatsin kauniisiin laattoihin

Sintran kansallinen palatsi| ©Diego Delso
Sintran kansallinen palatsi| ©Diego Delso

Toinen hieno rakennus, jota ei kannata jättää väliin, jos vierailet Sintrassa, on Kansallispalatsi, joka on kaupungin todellinen symboli. Sen kaksi tornia, jotka ovat itse asiassa suuria kartiomaisia savupiippuja, jotka kohoavat keittiöstä, ovat osa kaupungin omaleimaista maisemaa, ja ne näkyvät monilta kaduilta.

Palatsi rakennettiin aluksi arabialaiseen tyyliin, mutta 1400-luvulla se kunnostettiin kokonaan manuelilaiseen tyyliin. Rakennus on nimetty Unescon maailmanperintökohteeksi arkkitehtonisten ja historiallisten ansioidensa vuoksi.

Vaikka palatsin ulkoasu on aina näkemisen arvoinen, vierailun paras osa tapahtuu palatsin sisällä. Sen mosaiikeilla koristeltujen sisäpihojen ja kappelin lisäksi et voi olla huomaamatta huoneita, jotka on täytetty kauniilla geometrisia kuvioita sisältävillä kaakeleilla.

Sen kauneimpia huoneita ovat Sala Moura, Sala dos Cisnes ja Sala Dos Archeiros, unohtamatta Sala das Pregas -salaa, jossa on maalattuja harakoita, jotka kuvaavat palatsin sisällä tapahtuneita juoruja.

Käytännön tietoja

 • Pääsymaksu: Normaali aikuisten lippu maksaa noin 10 euroa, ja lapset ja yli 65-vuotiaat saavat pieniä alennuksia. Voit myös ostaa perhelippua (2 aikuista ja 2 lasta) noin 33 eurolla.
 • Aukioloajat: vierailuajat ovat klo 9:30-18:30, mutta ne on aina tarkistettava etukäteen.

Varaa retki Sintraan

4. Kiipeä ylös Castelo dos Mourosin jäänteille

Sintran linna| ©Pedro Cambra
Sintran linna| ©Pedro Cambra

Kaupungin yläpuolella olevalla kukkulalla, lähellä Penan palatsin sisäänkäyntiä, sijaitsee Castelo dos Mouros, arabien 9. vuosisadalla metsän keskelle rakentama linnoitus. Vaikka sinne on kiivettävä, suosittelen, että käytte tässä linnassa katsomassa sen jäänteitä ja ennen kaikkea upeita näköaloja.

Vielä nykyäänkin voi nähdä muurit ja niiden taistelu- ja tornitornit. Yhdestä niistä, kuninkaallisesta tornista, pääsee terassille. Älä epäröi mennä ylös nauttimaan upeista näkymistä koko kaupunkiin ja Atlantille.

Toinen kiinnostava kohde on maurilainen portti, jonka hevosenkenkäkaari on säilynyt ajan saatossa. Älä myöskään jätä väliin vanhaa romaanista kappelia ja arabien rakentamaa suurta säiliötä.

Käytännön tietoja

 • Miten sinne pääsee: Penan palatsilta on kuljettava muurien luo johtavaa tietä pitkin. Polku, jota pitkin sinun on kuljettava, on melko mutkainen, mutta se ei ole liian raskas.
 • Liput: noin 8 euroa aikuisilta, nuorille ja yli 65-vuotiaille pieni alennus.
 • Aukioloajat: klo 9:00-18:30.

5. Asetu Convento dos Capuchosin munkkien asemaan

Convento dos Capuchos| ©Charles Marquez
Convento dos Capuchos| ©Charles Marquez

Jos pidät vähemmän tunnetuista tarinoista, vierailu Convento dos Capuchos-nimisessä luostarissailahduttaa sinua.
tulet rakastamaan sitä. Ensinnäkin paikka sijaitsee maagisella paikalla, metsän keskellä noin 7 kilometrin päässä Sintran keskustasta.

Tämä entinen fransiskaaniluostari rakennettiin vuonna 1560. Voit yhä nähdä kivestä veistetyt sellit, joissa munkit asuivat säilyttääkseen ritarikunnalle ominaisen köyhyyslupauksen. Jos aiotte mennä sisään, suosittelen olemaan varovainen, sillä kaikki ovet ja katot ovat hyvin matalia.

Näiden sellien lisäksi muita huoneita, kuten keittiö, on yhä pystyssä. Voit myös vierailla kirkossa, Senhor Morton kappelissa ja Senhor dos Passosin kappelissa. Jälkimmäisessä on edelleen mielenkiintoisia jäänteitä uskonnollisia kohtauksia sisältävistä kaakeleista.

Käytännön tietoja

 • Miten sinne pääsee: Jos sinulla ei ole autoa, paras tapa on käyttää paikallista turistibussia. Lissabonin turistibussien tapaan tämäkin liikenneväline antaa sinulle mahdollisuuden vierailla kaupungin syrjäisemmissä kolkissa omaan tahtiisi. Toinen vaihtoehto on ottaa taksi tai, jos pidät kävelyreiteistä, kävellä alueelle.
 • Liput: Aikuiset maksavat noin 7 euroa, lapset ja yli 65-vuotiaat 1,5 euroa vähemmän.
 • Aukioloajat: talvella se avataan klo 09:00 ja suljetaan klo 18:00, kesällä sulkemisaikaa pidennetään klo 20:00 asti.

6. Kävele vanhan kaupungin läpi ja tutustu jokaiseen nurkkaan ja kolkkaan

Sintran kaupunginosa| ©Alonso Javier Torres
Sintran kaupunginosa| ©Alonso Javier Torres

Kuten Lissabonin Alfaman ja muiden vastaavien kaupunginosien kohdalla, Sintran viehätysvoima ulottuu monumentteja laajemmalle. Tästä syystä suosittelen, että suuntaat kaupungin vanhaan osaan ja yksinkertaisesti kävelet sen kaduilla nauttimaan niiden upeista rakennuksista.

Et voi olla katsomatta esimerkiksi kaupungin upeaa kaupungintaloa. Uusmanuelilainen julkisivu on todellinen arkkitehtoninen helmi. Kun jatkat matkaa keskustan mutkittelevia mukulakivikatuja pitkin, löydät useita mielenkiintoisia kirkkoja sekä muita rakennuksia, kuten ne, joissa nykyään sijaitsevat Museu de História Natural ja Museu Anjos Texeira.

Koko alue on myös täynnä lahjatavarakauppoja, jos haluat tehdä ostoksia. Siellä sijaitsee myös joitakin Sintran parhaista ravintoloista, mutta jos sinulla ei ole aikaa pysähtyä, on muitakin kulinaarisia herkkuja, joita kannattaa kokeilla ja jotka ansaitsevat olla osa Lissabonin parhaita gastronomisia retkiä.

Nämä ovat kaksi tyypillistä Sintran leivonnaista: queijadas ja traveseiros. Epäilemättä paras paikka kokeilla niitä (tai ostaa niitä myöhempää käyttöä varten) on Casa Piriquitan konditoria.

Varaa gastronominen kierros ympäri Lissabonia

7. Vieraile Monserraten palatsissa ja sen upeissa puutarhoissa

Monserraten palatsi| ©travelmag.com
Monserraten palatsi| ©travelmag.com

Muutaman kilometrin päässä Sintran keskustasta on Monserraten palatsi, brittiläisen miljonäärin Sir Francis Cookin 1800-luvulla rakennuttama kartano. Jos pääset käymään siellä, sinulla on tilaisuus nähdä yksi Portugalin parhaista maurilaisen tyylin esimerkeistä, vaikka intialais-, mudejar- ja goottilaisvaikutteet ovatkin ilmeisiä.

Suosittelen, että käytte vierailunne aikana kävelyllä rakennusta ympäröivässä puistossa, jossa on joitakin brittiläisen aatelismiehen sinne tuomia eksoottisia kasveja.

Käytännön tietoja

 • Miten sinne pääsee: Palatsi ja puutarhat ovat noin 4 kilometrin päässä Sintran keskustasta. Jos et halua kävellä niin pitkälle eikä sinulla ole autoa, paras tapa päästä sinne on käyttää Scotturb 435 -bussia.
 • Liput: Aikuisten lippu maksaa noin 8 euroa, ja se on voimassa sekä palatsiin että puistoon. Lapset ja yli 65-vuotiaat saavat 1,5 euron alennuksen.
 • Aukioloajat: Puisto on avoinna klo 09:00-19:00, ja palatsiin voi tutustua klo 09:30-18:30.

8. Kreivittären chalet

Chalet de la Condesa| ©HenGomes
Chalet de la Condesa| ©HenGomes

Vaikka se ei olekaan ehdoton nähtävyys, jos sinulla on tarpeeksi aikaa, voit vierailla kreivitär d' Edlan linnassa ja puutarhassa ilman pelkoa pettymyksestä. Talo on rakennettu alppityyliin, joka poikkeaa hyvin paljon muista Sintran rakennuksista.

Kuningas Ferdinand II määräsi sen rakennettavaksi romanttisesta syystä, koska hän halusi saada paikan, jossa elää rakkaustarinaansa Elise Henslerin, Edlan kreivittären ja tulevan vaimonsa kanssa.

Sen seinät on maalattu silmiinpistävän keltaisiksi, ja sisätilat (vaikka ne ovatkin tyhjät) ovat silmiinpistävät, sillä ne on koristeltu stukilla, freskoilla ja korkilla ikkunoissa ja ovissa.

Vierailun mielenkiintoisin osa on kuitenkin taloa ympäröivä puutarha. Jos olet kasvitieteen ystävä, löydät suuren määrän eksoottisia kasveja, jotka on tuotu niinkin kaukaa kuin Uudesta-Seelannista ja Australiasta.

Käytännön tietoja

 • Pääsymaksu: sisältyy Penan palatsin lippuun.
 • Aukioloajat: klo 09:00-19:00 puutarhoihin tutustuminen ja klo 09:00-18:00 huvilaan sisäänpääsy.

9. Tutustu upeisiin rantoihin Sintran lähellä

Guinchon ranta| ©endless autumn
Guinchon ranta| ©endless autumn

Useimmiten, kun järjestät matkaa Lissabonista Sintraan, ajattelet sen monumentteja ja niitä ympäröivää luontoa. Monet lissabonilaiset tekevät kuitenkin matkan maan parhaille rannoille. Jos olet käynyt Lissabonissa kesällä tai keväällä, voit liittyä paikallisten joukkoon pulahtamaan mereen.

Suosituimmat rannat ovat Guincho, Ursa ja Maçãs. Niihin pääsee Sintran historiallisella raitiovaunulla.

Erityisesti Ursa on ehkä yksi koko maan upeimmista rannoista. Sen hiekkaa ympäröivät korkeat kalliot ja rosoiset kalliot, jotka antavat paikalle ainutlaatuisen kauneuden.

10. Älä missaa näköalaa Cabo da Rocalta

Näkymä Cabo da Rocalta| ©kweez mcG
Näkymä Cabo da Rocalta| ©kweez mcG

Vaikka Cabo da Roca sijaitsee hieman kaukana Sintrasta (noin 20 kilometriä kaupungista länteen), sitä ei kannata jättää väliin, jos siihen on mahdollisuus. Itse asiassa se sisältyy yleensä lähes kaikkiin Lissabonista lähteviin järjestettyihin matkoihin.

Tämä piste on Manner-Euroopan läntisin piste. Sen 140 metriä korkeilta kallioilta (joita kruunaa majakka) voit nauttia henkeäsalpaavista näkymistä Atlantille ja kallioihin törmäävistä aalloista.

Käytännön tietoja

 • Miten sinne pääsee: Jos et ole varannut Lissabonista retkeä, joka sisältää vierailun, pääset tänne parhaiten autolla. Julkista liikennettä suosivat voivat vierailla niemellä myös Scotturb-bussiyhtiön bussilla(linja 403).

Miten päästä Sintraan Lissabonista

Juna Lissabonissa| ©André Marques
Juna Lissabonissa| ©André Marques

Jos haluat tarkempia tietoja, löydät ne artikkelistani Miten päästä Lissabonista Sintraan. Tässä on lyhyt yhteenveto tavoista matkustaa näiden kahden kaupungin välillä:

 • Järjestetty retki: mukavin tapa tutustua Sintraan Lissabonista käsin on vuokrata järjestetty retki. Tarjolla on useita erilaisia matkoja, jotka sisältävät sisäänpääsymaksut tärkeimpiin monumentteihin ja jotka vievät sinut myös Cabo da Penaan.
 • Juna: Rossio-asemalta lähtee päivittäin useita junia, jotka vievät sinut Sintraan. Toinen vaihtoehto on ottaa Orienten asemalta lähtevä junalinja, mutta tarkista ensin, tarvitseeko sinun vaihtaa junaa.
 • Auto: Vaikka autolla ajamisesta (joko omalla tai vuokra-autolla) on monia etuja, on hyvin mahdollista, että Sintrassa on vakavia pysäköintiongelmia, erityisesti sesonkiaikoina ja viikonloppuisin.

Varaa retki Sintraan