Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Miten päästä Bruggeen Amsterdamista

Vierailu Amsterdamista kauniiseen Bruggen kaupunkiin on paljon helpompaa kuin luuletkaan. Onko matkasuunnitelmassasi aikaa vierailla tässä viehättävässä kohteessa? Tässä on kaikki, mitä sinun on tiedettävä sen toteuttamiseksi.

Katherine Betances

Katherine Betances

5 minuuttia luettu

Miten päästä Bruggeen Amsterdamista

Postikortteja Amsterdamista | ©Flora Westbrook

Jos suunnittelet lomamatkaa Amsterdamiin, huomaat pian, että Amsterdamin monien nähtävyyksien ja tekemisten joukossa retket Amsterdamin lähikaupunkeihin ja matkat lähikaupunkeihin erottuvat edukseen. Syy tähän on se, että Amsterdam on hyvin liikennöity matkailukohde, jossa on monia vaihtoehtoja ja siirtymävaihtoehtoja matkustajille kaikkialta maailmasta.

Yksi suosituimmista matkakohteista Alankomaiden ulkopuolella on tietenkin maaginen ja viehättävä Brugge, jota monet kutsuvat "Pohjois-Euroopan Venetsiaksi". Tämän oppaan tavoitteena on antaa sinulle kaikki tarvittavat tiedot, jotta voit valita sopivimman kuljetusvaihtoehdon omien tarpeidesi mukaan. Aloitetaan!

Paras tapa päästä Bruggeen: järjestetty kiertomatka Amsterdamista käsin

Market Square ravintolat Bruggessa| ©Paul Lewin
Market Square ravintolat Bruggessa| ©Paul Lewin

Bruggea pidetään yhtenä Euroopan kauneimmista kaupungeista sen kauniisti säilyneiden keskiaikaisten rakennusten ansiosta, ja se on usein matkustuskohde Amsterdamista. Amsterdamista lähtee päivittäin järjestettyjä matkoja, jotka vievät matkailijoita ja paikallisia Amsterdamin keskustasta kuuluisaan belgialaiseen kaupunkiin noin 250 kilometrin matkan.

Saatat kuitenkin miettiä, voiko Bruggen nähdä yhdessä päivässä? Vastaus on ehdottomasti kyllä. Vaikka Brugge on kaunis ja viehättävä kaupunki, se on myös pieni, joten hyvin järjestetty päiväretki riittää kaikkien kohokohtien ja kohokohtien näkemiseen.

Reitit ja yritykset, jotka tarjoavat tätä palvelua

Brugge on sekä hollantilaisten että tuhansien Amsterdamissa vierailevien matkailijoiden suosima pakopaikka, jossa he suunnittelevat viiden tai seitsemän päivän lomaa. Tämän seurauksena löydät useita yrityksiä, jotka tarjoavat tätä matkakokemusta Amsterdamin keskustasta käsin. Brugge-matkoja Amsterdamista voi tehdä kahdessa eri muodossa: yksityis- tai ryhmämatkoina.

Hyödyllistä tietoa Bruggesta

 • Hinta: Ryhmäkierroksilla 60 eurosta ylöspäin. Yksityismatkojen perushinta on keskimäärin 335 euroa.
 • Matkan kesto: 11-12 tuntia sisältäen paluukuljetuksen
 • Suositellaan, jos... Tavoitteenasi on viettää rento ja huoleton loma ja tutustua Bruggen kauniin kaupungin mielenkiintoisimpiin puoliin.

Varaa matkasi Bruggeen

Nopein tapa: Junalla Amsterdamista

Juna Amsterdamista| ©Rob Dammers
Juna Amsterdamista| ©Rob Dammers

Juna on yksi nopeimmista ja tehokkaimmista tavoista matkustaa Alankomaiden ja Belgian välillä kohteiden läheisyyden ja matkustustiheyden vuoksi. Amsterdamin ja Brysselin suurimpien kaupunkien välillä on helppo löytää liikennevälineitä, mutta liput kannattaa aina varata etukäteen, varsinkin jos haluat säästää rahaa matkasi aikana.

Reitit ja yritykset, jotka tarjoavat tätä palvelua

Kun matkustat junalla Amsterdamista Bruggeen, sinun on hyvä muistaa, että näiden kahden kaupungin välillä ei ole suoraa junayhteyttä. Tässä on kuitenkin helpoin tapa yhdistää nämä kaksi määränpäätä niin, että matkan aikana on mahdollisimman vähän pysähdyksiä ja muutoksia.

Ota suurnopeusjuna.

Suurnopeusjuna on yksi nopeimmista ja helpoimmista tavoista matkustaa Euroopan kaupunkien välillä. Alankomaiden ja Belgian välillä on kaksi mukavuutta, palvelun laatua ja tehokkuutta tarjoavaa vaihtoehtoa: Thalys ja Eurostar. Voit matkustaa Amsterdamin päärautatieasemalta Belgiaan jommallakummalla näistä kahdesta vaihtoehdosta.

Helppo ja vaivaton reitti on Antwerpeniin menevä juna, josta voit nousta Antwerpenin keskusasemalla ja sieltä Belgian kaupunkijunalla Gentiin ja Bruggeen.

Vinkkejä junanvaihtoon Antwerpenissä

Kun vaihdat junaa Antwerpenin asemalla, voit valita kaksi matkareittiä: ensimmäisellä ja yleisimmällä reitillä vaihdat junaa Gentissä, toisella (joka kestää yleensä hieman kauemmin) pääset suoraan Bruggeen ilman junanvaihtoa. Valitse toinen vaihtoehto, jolloin sinulla on 40 minuutista tuntiin aikaa tutustua Antwerpenin päärautatieasemaan. 1900-luvun alussa valmistunutta asemaa pidetään yhtenä maailman kauneimmista rautatieasemista.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Suurnopeusjunan liput maksavat 60-110 euroa/henkilö; Belgian sisäinen liikenne maksaa 10-16 euroa/henkilö.
 • Matka-aika: Koko matka Amsterdamista kestää odotusaika asemalla mukaan lukien noin 4 tuntia.
 • Suositellaan jos... Haluat mukavan ja suhteellisen nopean matkan; lisäksi haluat, että voit helposti kommunikoida jollakin Euroopan tässä osassa yleisestä kielestä, kuten hollanniksi ja englanniksi.

Varaa matkasi Bruggeen

Halvin vaihtoehto: Matkusta bussilla Amsterdamista

Bussi Amsterdamista| ©Vitaly Volkov
Bussi Amsterdamista| ©Vitaly Volkov

Toinen erinomainen kuljetusvaihtoehto, jonka avulla voit matkustaa näiden kahden kohteen välillä, on ottaa bussi, joka kulkee suoraa Amsterdam-Brujas-reittiä; tämä vaihtoehto tarjoaa hieman hitaamman matkan, mutta sen etuna on suora, välitön ja non-stop-kuljetus. Koko reitti kulkee Alankomaiden ja Belgian kauniiden maisemien halki, ja matkan varrella on upeita maisemia.

Se on kuitenkin matkustusvaihtoehto, joka vaatii jonkin verran suunnittelua ja organisointia. Varsinkin, kun on kyse Amsterdamin paluusta; jotta pitkä matka kannattaisi, sinun on vietettävä yö Bruggessa ja palattava Amsterdamiin seuraavana iltana. Ei suositella, jos olet Amsterdamissa vain muutaman päivän.

Reitit ja yritykset, jotka tarjoavat tätä palvelua

FlixBus on Alankomaissa yhtiö, jolla on eniten reittejä ja aikatauluja ja joka on paras vaihtoehto bussimatkoihin Amsterdamista Bruggeen. Se lähtee Amsterdamin Sloterdijkin asemalta Bruggen päärautatieasemalle.

Busseja kulkee yleensä kaksi päivässä, joista ensimmäinen lähtee Amsterdamista aamulla klo 09.20, mutta viikonloppuisin bussit voivat lähteä jopa kaksi tuntia aikaisemmin. Viimeiset bussit lähtevät Bruggesta Amsterdamiin klo 16.30 ja 17.30.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Lipun hinta on 15-19 euroa kumpaankin suuntaan, yksi lippu Bruggeen ja yksi lippu takaisin Amsterdamiin.
 • Matka-aika: Pelkkä matkareitti, lukuun ottamatta odotusaikoja asemalla, voi kestää yhteensä vähintään 4,5 tuntia pysähdyksistä johtuen.
 • Suositellaan, jos... sinulla on runsaasti aikaa ja olet Amsterdamissa yli viikon, joten voit käyttää kaksi päivää tutustumiseen tai kolme päivää Belgian kahteen tärkeimpään kaupunkiin: Bruggeen ja Brysseliin.

Varaa matkasi Bruggeen

Mukautettavin vaihtoehto: Vuokraa auto Amsterdamissa

Autokierros| ©Jackson David
Autokierros| ©Jackson David

Bruggeen matkustaminen autolla Amsterdamista tai sitä ympäröivistä kaupungeista on yleinen reitti hollantilaisille, ja sinäkin voit matkustaa sinne ilman suurempia ongelmia.

Jos tavoitteenasi on tehdä usean päivän matka ystävien tai perheen kanssa ja kattaa mielenkiintoisimmat kaupungit ja kohteet tässä osassa Eurooppaa, nimittäin Rotterdam, Bryssel ja Brugge, tämä vaihtoehto voi olla fiksuin luettelosta, koska suuressa Amsterdamissa löydät monia yrityksiä omistettu autonvuokraus. Ainoa asia, joka on muistettava, on se, että ajoneuvo on palautettava Amsterdamissa sijaitsevaan luovutuspaikkaan, tai muuten maksut, jotka sinun on maksettava yhtiölle sen noutamisesta toisesta kaupungista tai maasta, voivat olla hyvin korkeat.

Reitit ja yritykset, jotka tarjoavat tätä palvelua

Useat yritykset Amsterdamissa tarjoavat autonvuokrauspalveluja, ja hinnat vaihtelevat valitsemasi ajoneuvon tyypin ja ajoneuvon koon mukaan. Alla on luettelo suosituimmista ja niiden toimisto-osoitteet.

 • Europcar Toimistot sijaitsevat osoitteessa Overtoom 197, 1054 HT.
 • Sixtin toimipisteet osoitteessa De Ruijterkade 44b, 1012.
 • Enterprise Rent-A-Car osoitteessa Harry Banninkstraat 129 Oosterdokeiland, 1011.
 • Diks Autoverhuur Sijaitsee osoitteessa Willem de Zwijgerlaan 336D, 1055.

.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Autonvuokraus voi maksaa valitsemastasi autotyypistä riippuen 28-40 euroa päivässä, johon lisätään polttoainekustannukset, jotka vaihtelevat matkan keston mukaan, sekä auton pysäköintikustannukset kaupungeissa.
 • Matka-aika: Matka Amsterdamista Bruggeen ilman välilaskua kestää autolla vain noin 2,5 tuntia, joten se on yksi nopeimmista vaihtoehdoista.
 • Suositellaan, jos... et halua matkustaa muiden ihmisten kanssa ja pidät seikkailua matkan kaikkien yksityiskohtien suunnittelusta erittäin mielenkiintoisena; välttyäksesi hankaluuksilta sinun on pystyttävä kommunikoimaan tehokkaasti englanniksi tai hollanniksi.

Varaa matkasi Bruggeen

Epämukavin vaihtoehto: Lentäminen Amsterdamista

Lentokone| ©Chuks Spotting
Lentokone| ©Chuks Spotting

Vaikka lentäminen Amsterdamista Bruggeen on mahdollista, en suosittele sitä kenellekään matkustavalle ystävälleni. Syy on yksinkertainen: se on hieman kallista (ellet löydä alennuslippuja) ja lentokenttien väliset kuljetukset tekevät siitä yhtä aikaa vievän, ellei jopa enemmän kuin muut aiemmin tässä artikkelissa käsitellyt vaihtoehdot.

Reitit ja yritykset, jotka tarjoavat tätä palvelua

Yksi perinteisistä lentoyhtiöistä, joka tarjoaa suoria lentoja Alankomaiden ja Belgian välillä, on KLM Cityhopper. Suurin haittapuoli on se, että Bruggen lähellä ei ole lentokenttää, joten alla oleva reitti edellyttää lentämistä Belgian pääkaupunkiin, sieltä lentämistä Brysseliin ja sieltä lentämistä Bruggen kaupunkiin.

Kuljetus Amsterdamin lentoasemalle: Voit päästä Amsterdamin keskustasta lentoasemalle ja päinvastoin joko yksityisellä kuljetuksella Amsterdamin lentoasemalta tai Intercity 3549-kaupunkiliikennevälineellä.

Kuljetus Brysselin lentokentältä Bruggeen: Brysselissä on kaksi lentokenttää. Pääset Bruggeen Zaventemin lentoasemalta Belgian NMBS/SNCB-junalla reitillä IC2842; matka Bruggeen kestää pysähdykset mukaan lukien noin 1,5 tuntia.

Jos laskeudut Charleroin lentokentälle, sinun on kuitenkin ensin otettava Flibco-bussi Brysseliin ja sieltä Belgian junalla IC 1543 Bruggeen. Matka kestää vähintään 2 tuntia.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Amsterdamin ja Brysselin väliset lentoliput alkavat noin 70 eurosta, ja julkinen liikenne lentoasemalta kaupunkeihin voi maksaa noin 10-15 euroa.
 • Matka-aika: Lentoreitti lentokenttien väliset kuljetukset mukaan lukien kestää vähintään 6 tuntia.
 • Suositellaan, jos... voit saada erittäin halvan lentoliput. Kannattaa kuitenkin muistaa, että useimmat halpalennot laskeutuvat Charleroin lentoasemalle Brysselissä. Tämä on kaupungin ulkopuolella tunnin ajomatkan päässä sijaitseva lentokenttä, joten se on syrjäisin, eikä sieltä ole suoria kuljetusvaihtoehtoja Bruggen kaupunkiin.

Varaa matkasi Bruggeen