Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Red Light Districtin elämykset ja kierrokset

Punainen valoalue on kuuluisa kaikkialla maailmassa, ja se on matkasi kohokohta. Kerron sinulle, miten voit tutustua siihen!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

4 minuuttia luettu

Red Light Districtin elämykset ja kierrokset

Amsterdamin punaisen valon alue | ©Miltiadis Fragkidis

Olet ehkä kuullut Amsterdamin Red Light Districtistä, joka on yksi kaupungin vanhimmista alueista ja kuuluisa vapaamielisestä elämäntyylistään, jossa ihmisiä houkuttelee kielletyn nautinto. Kiistanalaisesta alkuperästään huolimatta se on nykyään matkailunähtävyys ja yksi Euroopan eksentrisimmistä paikoista. Uskallatko astua Red Light Districtiin?

Opastettu kierros punaisen valon alueella

Punaisen valon alueen kyltti| ©Jonathan Taylor
Punaisen valon alueen kyltti| ©Jonathan Taylor

Vaikka Amsterdamin punaisen valon alue on historiallisesti ollut prostituution, uhkapelien ja alkoholinkäytön keskus, sinun ei tarvitse olla huolissasi, sillä nykyään siellä on turvallista vierailla yksin.

Suosittelen kuitenkin ottamaan opastetun kierroksen Punaisen valon kaupunginosaan, jotta opas kertoo yksityiskohtaisesti Alankomaiden pääkaupungin vanhimman ja vapaamielisimmän kaupunginosan alkuperästä, tärkeimmistä nähtävyyksistä ja kuriositeeteista.

Miksi vierailla Punaisen valon alueella

Jos olet utelias kiistanalaisista tarinoista, tällä kierroksella Amsterdamin punaisen valon alueella on paljon yllättäviä nähtävyyksiä. Tutustut kaupungin vanhaan osaan ja osallistut kierrokselle, jolla opit Punaisen valon kaupunginosan (Red Light District) alkuajoista ja toiminnasta. Punaisen valon kaupunginosa on saanut nimensä sen värikkäiden näyteikkunoiden valtavasta määrästä punaisia valoja ja neonvaloja.

Kierroksen kahden tunnin aikana sinulla on espanjankielinen opas, joka näyttää sinulle tämän erikoisen kaupunginosan mielenkiintoisimmat kadut, jotka ovat täynnä taidegallerioita, kahviloita ja muita vähemmän perinteisiä yrityksiä, kuten kahviloita, älykauppoja ja seksikauppoja, jotka ovat antaneet tälle paikalle niin paljon vapaamielistä mainetta.

Koska tämä on kaupungin vanha osa, sinulla on myös mahdollisuus nähdä alueen arkkitehtuuria, sen kummallisia kallellaan olevia rakennuksia, kiemurtelevia 1300-luvun mukulakivikatuja ja kanavia sekä joitakin ikonisia muistomerkkejä, kuten Oude Kerk (Amsterdamin vanhin kirkko) tai useita veistoksia, jotka tavallisesti jäävät turisteilta huomaamatta.

Varaa kierros Punaisen valon alueella


Miksi kannattaa lähteä opastetulle kierrokselle Punaisen valon alueelle?

Vaikka on totta, että turistina voit tutustua Punaisen valon kaupunginosaan omatoimisesti, opastettu kierros on aina paljon mielenkiintoisempi, miellyttävämpi ja täydellisempi kuin omatoiminen kierros.

Tämän opastetun kierroksen kohokohta on se, että se tehdään pienessä ryhmässä, jossa on enintään 15 henkilöä, mikä tarkoittaa, että vierailet Punaisen valon alueella omaan tahtiisi ja ilman, että menetät mitään yksityiskohtia.

Lisäksi pienessä ryhmässä on aina helpompi lähestyä opasta ja kuunnella hänen selityksiään kuin suuressa ryhmässä. Saat myös tarkempaa huomiota, sillä jos sinulla on kysymyksiä kierroksen aikana, niihin vastataan välittömästi.

Varaa kierros Punaisen valon alueella

Mitä näet Red Light District -kierroksella?

Amsterdam| ©Jean Carlo Emer
Amsterdam| ©Jean Carlo Emer

Kierroksen aikana kävelet oppaan johdolla Amsterdamin punaisen valon alueen kaduilla ja opit sen alkuperästä ja siitä, miten prostituutio toimii Amsterdamissa, eli sen historiasta, nykypäivästä ja sitä säätelevästä lainsäädännöstä, sillä se on ollut laillista Alankomaissa vuodesta 1911 lähtien.

Saat myös tietää, miten seksikaupat, eri teemoja käsittelevät museot, lävistys- ja tatuointiliikkeet sekä kahvilat (paikat, joissa marihuanan myynti ja kulutus on laillista) ovat syntyneet. Opas kertoo maan suhtautumisesta marihuanaan, hallusinogeenisiin sieniin ja muihin huumeisiin sekä siitä, miten niitä säännellään kaupungissa.

Kiertueen pääkohdat

 • Punaisen valon alue
 • Seksikaupat
 • Kahvilat
 • Älykkäät kaupat
 • Perinteinen hollantilainen pubi oluen maistelua varten.

Varaa Red Light District -kierros

Vinkkejä Amsterdamin punaisen valon alueella vierailuun

Kanava lähellä Punaisen valon aluetta| ©Lara Puscas
Kanava lähellä Punaisen valon aluetta| ©Lara Puscas

Voinko ottaa kuvia kierroksen aikana?

Kierroksen aikana voit ottaa valokuvia vierailusta, mutta et saa ottaa kuvia prostituoiduista näyteikkunoissa, sillä se on ehdottomasti kielletty. Voit joutua vaikeuksiin kaupunginhallituksen kanssa, jos he tietävät, että otat valokuvia niistä turistinähtävyytenä.

Poliisi ja sosiaalityöntekijät kiertävät naapurustossa varmistamassa, että punaisen valon alueen sääntöjä noudatetaan.

Onko Red Light District turvallinen?

Vaikka alue on pahamaineinen prostituutiosta, huumeista ja paheista, siellä on yleensä turvallista vierailla yksin tai ryhmän kanssa. Kuten kaikkien eurooppalaisten suurkaupunkien turistikohteiden kohdalla, on kuitenkin suositeltavaa varoa taskuvarkaita eikä uskaltautua yöllä yksinäisille, pimeille kaduille.

Kaupunginvaltuusto on viime vuosina harkinnut punaisen valon alueen muuttamista: sen arkkitehtuurin restaurointia, uusien hotellien, ravintoloiden ja kauppojen avaamista, joidenkin alueiden kunnostamista ja turistien ylikuormituksen välttämistä toisilla alueilla, samalla kun taataan kunnioitus punaisen valon alueen ahkerasti työskenteleviä naisia kohtaan.

Näin pääkaupungin aikoinaan rähjäisestä alueesta on tulossa yksi Amsterdamin sydämen kuumimmista paikoista.

Ole varovainen kierroksen aikana

Tämä on hyvin vapaamielinen paikka, mutta kuka tahansa, joka käyttäytyy sopimattomasti prostituoituja tai punaisen valon alueen asukkaita kohtaan, voidaan kieltää osallistumasta kierrokselle. Ole varovainen tiettyjen asenteiden kanssa!

Mitä pukeutua Amsterdamissa vieraillessa?

Talvella lämpötilat ovat yleensä hyvin alhaiset (keskimäärin 2 °C), ja kylmät tuulet ja sateet ovat yleisiä, joten ota mukaan lämpimät ja vedenpitävät vaatteet. Kesällä lämpötilat ovat korkeammat, joten kevyet ja viileämmät kankaat ovat mukavampia, mutta sateisia ja harmaita päiviä varten on silti hyvä pakata mukaan mackintosh.

Amsterdamin kävelykierrokselle suosittelen mukavia kenkiä, sillä kävelet monia katuja ylös ja alas tuntikausia.

Varaa kierros Punaisen valon alueella

Hieman historiaa Amsterdamin punaisen valon alueesta

Kahvilan sisäänkäynti| ©Markus Loke
Kahvilan sisäänkäynti| ©Markus Loke

Prostituutio tunnetaan "maailman vanhimpana ammattina". Jo keskiajalla kaupungin bordelleja pyörittivät poliisipäällikkö ja hänen luotetut miehensä.

Kun Amsterdamista tuli 1500-luvulla maailman ensimmäinen satama ja tärkeä talouskeskus, monet merimiehet ja kauppiaat nousivat maihin ja menivät Speelhuisiin (uhkapeli- ja tanssitaloihin) etsimään naisseuraa kuukausien yksinäisyyden jälkeen avomerellä.

Ajan myötä liiketoiminta muuttui yhä kannattavammaksi, kunnes 1600-luvulla ilmestyivät ensimmäiset prostituoitujen näyteikkunat, jotka herättivät suurta kohua ja houkuttelivat potentiaalisten asiakkaiden huomion, sillä kaupungin keskustassa oli paljon kilpailua.

Myöhemmin otettiin käyttöön uusia säännöksiä, joiden mukaan prostituoitujen oli ilmoittauduttava poliisille lääkärintarkastuksia varten, joita hallitus valvoi sukupuolitautien hävittämiseksi.

Rautatien tulon myötä Amsterdamin punaisen valon korttelissa kävi paljon junalla matkustavia, koska se sijaitsi keskeisellä paikalla ja oli lähellä keskusasemaa, ja se sai vähitellen nykyisen maineensa.

Tämä suvaitsevaisuus ja ennakkoluulottomuus prostituutiota kohtaan mahdollisti kuuluisien kahviloiden perustamisen naapurustoon, kun Hollanti 1960- ja 1970-luvuilla tarkisti huumepolitiikkaansa ja tuli edelläkävijäksi kannabiksen kulutuksen laillistamisessa tämäntyyppisissä laitoksissa.

Varaa kierros Punaisen valon alueella

Muut Amsterdamin kiertoajelut

Amsterdam| ©Jace Afsoon
Amsterdam| ©Jace Afsoon

Kun olet käynyt Amsterdamin punaisen valon alueella, on aika vierailla muissa kaupungin mielenkiintoisissa paikoissa.

Jos nautit opastetun kierroksen kokemuksesta, suosittelen, että katsot postauksen Parhaat kierrokset Amsterdamissa, josta löydät lisää ideoita, joiden avulla voit ottaa kaiken irti matkastasi Alankomaiden pääkaupunkiin.

Toisaalta, jos et ole vielä tehnyt niin, on aina hyvä aika rentoutua ja tehdä risteily "Pohjoisen Venetsian" kanavia pitkin ja nauttia kauniista näkymistä. Lue lisää tästä kokemuksesta osoitteesta Amsterdam Canal Cruises.

Ja jos haluat päättää Amsterdamin-vierailusi retkellä ympäri maata, suosittelen lukemaan tämän artikkelin parhaista Amsterdamin retkistä, josta löydät valikoiman siisteimpiä retkiä.

UKK

 • Onko Punaisen valon aluetta koskevia tärkeitä lakeja, jotka minun pitäisi tietää?

  Laki kieltää juomisen julkisilla paikoilla, myös punaisen valon alueella, ja rangaistus on enintään 95 euroa. Henkilökortti on pakollinen yli 14-vuotiaille, ja henkilöllisyystodistuksen kantamatta jättämisestä voidaan myös rangaista sakolla.

 • Onko Red Light District turvallinen?

  Punaisen valon kaupunginosaa pidetään yleisesti ottaen turvallisena, mutta sinun on syytä varoa tavaroitasi, sillä alueella on paljon taskuvarkaita. Yleensä seksityöntekijöiden valokuvaamista paheksutaan, joten jos haluat kunnioittaa paikallisia, kannattaa ottaa mahdollisimman vähän kuvia.

 • Voiko kannabista todella polttaa kadulla punaisen valon alueella?

  Amsterdamissa on tiettyjä paikkoja, joissa voit polttaa kannabista, ja toisia alueita, joissa et voi. Punaisen valon alue on yksi harvoista alueista, joilla voit tehdä sen, kunhan se tapahtuu jonkin kahvilan ulkopuolella. Useimmat huumeet ovat Alankomaissa laittomia, ja kannabiksen osalta yleissääntönä on, että kannabista saa pitää mukanaan enintään 5 grammaa ja polttaa kotona tai kahvilassa.