Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Bruggen päiväretket Amsterdamista

Brugge on satukaupunki, joka täydentää Amsterdamin-matkasi, ja voit matkustaa sinne ja takaisin vain yhdessä päivässä!

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

4 minuuttia luettu

Bruggen päiväretket Amsterdamista

Näkymä yhdelle Bruggen kanavista | ©Neil Turner

Hyppää kartan päälle ja tutustu naapurimaassa Belgiassa sijaitsevaan viehättävään Bruggen kaupunkiin. Tämä pieni keskiaikainen kaupunki on vain 3 tunnin matkan päässä Amsterdamista, ja se sopii erinomaisesti päiväretkelle. Kerron alla kaiken matkoista Bruggeen ja Bruggeen Amsterdamista:

.

Retket Bruggeen Amsterdamista

Burgin aukio ja Belfortin torni| ©Eduard Marmet
Burgin aukio ja Belfortin torni| ©Eduard Marmet

Bruggen kaupunki on epäilemättä satumainen paikka. Jos luulet, että sinne pääsee vain Brysselistä, olet väärässä. Tähän kauniiseen belgialaiseen kaupunkiin pääsee aivan yhtä hyvin Amsterdamista, ja tämä retki Bruggeen Amsterdamista tekee siitä helppoa, sillä pääset sinne ja takaisin samana päivänä.

Mitä näen tällä kiertomatkalla

Brugge 2000-luvulla on todellinen aikamatka ajassa taaksepäin: vaikka monet rakennukset, jotka näet matkallasi Bruggeen, on jouduttu kunnostamaan vuoden 1900 jälkeen ajan ja Zwinjoen aiheuttamien tulvien vuoksi, kunnostukset on tehty ajan uusgoottilaiseen tyyliin.

Tämä 12-tuntinen kiertomatka järjestää koko matkasi Bruggeen bussilla, joten sinun ei tarvitse huolehtia mistään, ja mukana on englanninkielinen opas. Seuraavassa on muutamia asioita, joita näet kiertoajelulla:

 • Grote Marktinkäsityöläismarkkinat
 • Bruggen pääaukio ja sen 85 metriä korkea torni, Belfortin torni.
 • Idyllinen Burg-aukio, jossa on kaupungintalo.
 • Salaperäinen rakkauden järvi, Minnewater
 • Kuuluisan belgialaisensuklaan maistelua maineikkaassa suklaakaupassa
 • Kukkalaituri

Reittiohjelma

Tällä päiväretkellä Bruggeen voit tutustua muun muassa seuraaviin ihmeisiin: Minnewater-järvi, Begijnhof ja sen uskomaton naishistoria, Stoofstraatin keskiaikaiset talot, ja voit myös maistella parasta käsityöläissuklaata Chocolalino-kaupassa.

Varaa matka Bruggeen Amsterdamista

Muita retkiä Bruggeen ja Zaanse Schansin, Markenin ja Volendamin tuulimyllyihin

Bruggen kanavat
Bruggen kanavat

Haluatko ottaa kaiken irti ajasta Amsterdamin lähellä? Tutustu kauniiseen belgialaiseen Bruggen kaupunkiin ja lisää siihen vielä maaseutumaisempi Hollanti. Kaikkea sitä, mitä kuvittelet, kun ajattelet Hollantia, sinulle näytetään tällä kahden päivän bussimatkalla Bruggeen ja Hollannin maaseudulle. Tällä kiertomatkalla näet tyypillisiä tuulimyllyjä, kuuluisien juustojen valmistusta, bukolisia maisemia ja tyypillisiä 1400-luvun taloja.

 • Brugge: Täällä vietät päivän oppaan johdolla ja vierailet Belgian kaupungin kiehtovimmissa nähtävyyksissä, kuten Pyhän veren kirkossa, yhdellä sen tärkeimmistä aukioista, Burg-aukiolla, Kantcentrum-pitsikeskuksessa, joka esittelee kuuluisan Bruggen pitsikoulun historiaa ja merkitystä, sekä Groeningmuseumissa.
 • Zaanse Schans: Seuraavana päivänä ja matkalla takaisin Amsterdamiin tutustut sen kuvankauniin maaseutuun. Näet aitoja tuulimyllyjä Zaanse Schansissa, Zaan-joen rannalla sijaitsevassa kylässä, jossa on perinteisiä taloja 1400-luvulta.
 • Volendam: Volendam on yksi alueen kauneimmista kalastajakylistä värikkäiden talojensa, kapeiden katujensa ja 1300-luvulla perustetun kauniin satamansa ansiosta. Siellä voit vierailla juustotehtaassa, jossa voit oppia maan juustonvalmistusperinteestä ja nauttia esittelystä erityisestä juustonvalmistusprosessista.
 • Marken: Volendamista lähtee Volendam-Marken Express -risteily, jolla pääset vierailemaan viehättävälle Markenin niemimaalle, joka on toinen pieni kalastajakylä, jota ympäröi IJsselmeer-järven vesi ja jota yhdistää vain 10 kilometrin pituinen pato. Markenissa opit, miten hollantilaiset elävät merenpinnan alapuolella, näet esityksen, jossa näytetään, miten toinen hollantilainen ikoni, klöntti, valmistetaan, ja kävelet kauniita siltoja pitkin pieniä kanavia puuverhoiltujen talojen välissä.

Jos haluat lisätietoja näistä kaupungeista, lue postauksestamme Miten käydä Zaanse Schansissa ja sen tuulimyllyissä Amsterdamista käsin.

Varaa matka Bruggeen Amsterdamista


Miksi Brugge on vierailun arvoinen?

Bruggen mukulakivikadut
Bruggen mukulakivikadut

Brugge on yksi niistä paikoista, joissa on käytävä ainakin kerran elämässä. Tämä belgialainen kaupunki on todellinen aistien ilo. Brugge toistaa Amsterdamin lempinimen "Pohjoisen Venetsia". Toisin ei voisi olla, sillä jo nimi antaa vihjeen siitä, mitä kaikkea se tarjoaa.

Hollanniksi "brug" tarkoittaa "siltaa", ja tämä kaupunki on nimetty monikossa "sillat". Amsterdamin tapaan tämä 117 000 asukkaan pikkukaupunki elää ja sykkii lukuisten kanavien ja viehättävien siltojen, mukulakivikatujen, kauniiden aukioiden ja kauniiden talojen keskellä, joista osa on peräisin yli kuuden vuosisadan takaa.

Vähän historiaa

Juuri nämä vilkkaat vesiväylät tekivät 1100-luvulla linnoituksen ympärille perustetusta Bruggesta Pohjois-Euroopan kaupan keskuksen 1400-luvulle asti, jolloin se oli yksi maanosan vauraimmista kaupungeista.

Nykyään Bruggen suurin aarre on sen historiallinen keskusta, joka julistettiin Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 2000 yhtenä maailman parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista. Bruggeen saapuu vuosittain yli 3 miljoonaa turistia (se on Belgian suosituin kaupunki, jopa Brysselin edellä), ja se on unohtumaton vierailukohde Amsterdamin matkallasi.

Varaa matka Bruggeen Amsterdamista

Missä syödä Bruggessa?

Kauppatorin ravintolat| ©Paul Lewin
Kauppatorin ravintolat| ©Paul Lewin

Koska suosittelemiini matkoihin ei sisälly aterioita, haluaisin suositella muutamia paikkoja, joissa voit nauttia ja tyydyttää ruokahalusi niin monen tunnin nähtävyyksien katselun jälkeen. Ja vaikka ehkä luuletkin, Bruggen gastronomia on muutakin kuin vohveleita, olutta, simpukoita ja suklaata. 7 parasta ruokapaikkaa Bruggessa:

 1. Tattie'sissa. Kaupungin parhaat voileivät. 2. Café de Gilde. Tyypillisiä belgialaisia ruokia tässä kotiruokaravintolassa. 3. Chez Albert. Makeuta vierailusi Bruggen parhailla vohveleilla. 4. Oluet Yesterday's World. Paras paikka maistaa kuuluisaa belgialaista olutta. 5. Chez Vincent. Kuuluisa perunoista kastikekastikkeella ja hampurilaisista. 6. Nauttikaa tästä paikasta. Soup, terveellisempi vaihtoehto herkullisilla keitoilla. 7. De Karmeliet, Bruggen paras ravintola, jolla on 3 Michelin-tähteä. Varaukset ovat välttämättömiä.

Tyypillisiä bruggialaisia ruokia

Etkö halua lähteä Belgian maasta maistamatta joitakin sen tyypillisimpiä ruokia? Valmistaudu sitten vatsasi herkullisiin, mutta ei aivan kevyisiin aterioihin äläkä jätä väliin seuraavaa listaa mehevistä ja maukkaista herkuista:

 1. Flaamilainen carbonara. Tämä olutkastikkeella höystetty vasikanlihapata on Belgian ikonisin ruokalaji. 2. Kokeile sitä. Tämä tyypillinen flaamilainen muhennos, jossa on vihanneksia, kalaa tai kanaa, sopii erinomaisesti kylmiin talvipäiviin. 3. Kylmiin talvipäiviin. Kani kirsikan kanssa. Erilainen ja herkullinen, usein omenasoseen kanssa tarjoiltu ruokalaji. 4. Kana. Rystyset sinapin kanssa, mikä kuvastaa saksalaista vaikutusta sen ruokakulttuurissa. 5. Rystyset sinapin kanssa. Sinisimpukat, ehdoton valinta. Niitä valmistetaan monin eri tavoin, mutta tyypillisimpiä ovat sellerin ja valkoviinin kanssa. 6. Simpukat. Olut, tietenkin. Belgiassa se voi olla jopa halvempaa kuin vesi. Tyypillisin olut Bruggessa on Brugse Zot, mutta hyviä olutlajikkeita on kymmeniä. 7. Jätä tilaa kokeilla heidän kuuluisia vohveleitaan!

Varaa matka Bruggeen Amsterdamista

Muita mielenkiintoisia aktiviteetteja Amsterdamissa

Pyöräilyä Amsterdamissa ja Magere Brug taustalla| ©Evelyn Liow
Pyöräilyä Amsterdamissa ja Magere Brug taustalla| ©Evelyn Liow

Jos haluat tutustua enemmän Amsterdamin ympäristöön, suosittelen tutustumaan päiväretkiin, joita voi tehdä kaupungista käsin. Tässä on kirjoittamani opas, jossa kerron, mitkä ovat mielestäni parhaita asioita, joita kannattaa tehdä Alankomaissa: Parhaat päiväretket Amsterdamista.

Jos taas haluat ottaa kaiken irti Alankomaiden pääkaupungista, suosittelen vuokraamaan polkupyörän tai osallistumaan jollekin monista opastetuista kierroksista. Kerron siitä kaiken täällä: Amsterdamin matkat.

Ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, täydentävä aktiviteetti, joka jokaisen oluen ystävän tulisi ottaa huomioon: Heineken Experiencen liput ja kierrokset.

Varaa retki Bruggeen Amsterdamista