Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Parhaat päiväretket Amsterdamista

Mikään matka Amsterdamiin ei ole täydellinen ilman vierailua ympäröivällä alueella - Alankomaiden maaseutu ja sen tulppaanit ovat matkan arvoisia!

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

3 minuuttia luettu

Parhaat päiväretket Amsterdamista

Hollannin maaseutu | ©Viswas Katti

Matkustamalla Amsterdamiin voit vierailla monissa mielenkiintoisissa paikoissa yhden päivän aikana. Voit eksyä maaseudulle kuuluisine tuulimyllyineen, kalastajakylineen ja unikkopuutarhoineen, vierailla Rotterdamissa tai Haagissa tai jopa matkustaa Bruggeen ja Brysseliin.

1. Retket Rotterdamiin ja Haagiin

Rotterdamin ilmakuva
Rotterdamin ilmakuva

Päiväretki Amsterdamista Rotterdamiin ja Haagiin on ehdoton, ja jos siihen voi yhdistää vierailun toiseen historialliseen kaupunkiin, Haagiin, on matka voittaja. Päiväretkellä Amsterdamista Rotterdamiin, Delftiin ja Haagiin voit tutustua kolmeen Alankomaiden suosituimpaan kaupunkiin.

Rotterdamista

Rotterdam tunnetaan "Maas-joen Manhattanina" modernista kaupunkisuunnittelustaan, joka on rakennettu sen jälkeen, kun kaupunki tuhoutui toisen maailmansodan pommitusten aikana; se on Alankomaiden toiseksi väkirikkain kaupunki, ja sillä on Euroopan suurin satama.

Kaupunki on kuuluisa myös kulttuurielämästään ja merellisestä perinnöstään, ja satamasta ja Meuse-joen rannoilta on upeat näkymät kaupunkiin. Kaupunkia pidetään ulkoilmamuseona, sillä sen rakennukset, kuten kaupungintalo ja vanha Pyhän Laurentiuksen kirkko, sekä nykyarkkitehtuuri, kuten alkuperäinen Markthal-rakennus, sen Cube-talot ja 1930-luvun Van Nellen tehdas, ovat maailmanperintökohteita.

Haagista

Haagista tulee mieleen Yhdistyneiden Kansakuntien kansainvälinen tuomioistuin. Tämä rannikkokaupunki, joka on saanut lempinimen "maailman oikeudellinen pääkaupunki", ei ole tärkeä ainoastaan sen ratkaisevan roolin vuoksi historiassa. Haagissa on mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten Mauritshuis-museo, jossa on Vermeerin kuuluisa "Tyttö helmikorvakorun kanssa" ja muita Rembrandtin teoksia; Alankomaiden parlamentti, Noordeinden palatsi, Lange Voorhout Avenue ja Madurodamin pienoispuisto.

Delftistä

Vain tunnin ajomatkan päässä Amsterdamista sijaitsee tämä kaunis keskiaikainen kaupunki, jossa on kalteva torni ja vaikuttava Uusi kirkko, joka on peräisin vuodelta 1300. Vaikka Delft ei ole yhtä tunnettu kuin edelliset kaupungit, se on epäilemättä olennainen kohde Amsterdamista lähtevällä matkallasi, sillä siellä voit tutustua hollantilaisen keramiikan merkitykseen omakohtaisesti.

Varaa retki Rotterdamiin, Delftiin ja Haagiin

2. Retket Keukenhofin unikkopuutarhoihin

Keukenhofin unikkopuutarha
Keukenhofin unikkopuutarha

30 kilometrin päässä Amsterdamista, Lissen ja Hillegomin välissä, on Eden. Se on Keukenhofin puutarha, joka tunnetaan maailman suurimpana kukkapuutarhana ja jota kutsutaan "Euroopan puutarhaksi". Se, mikä oli aikoinaan yksinkertainen, laajalle levittäytynyt hedelmätarha Etelä-Hollannissa, on nykyään epäilemättä yksi Alankomaiden kauneimmista paikoista. Täällä näet maan kuuluisan kukan, unikon, kaikessa komeudessaan 32 hehtaarin värikkäällä alueella.

Tällä Keukenhofin opastetulla kierroksella, jonka voit tehdä aamulla tai iltapäivällä, matkustat bussilla Amsterdamin keskustasta tähän kukkien paratiisiin. Siellä voit kävellä 15 kilometrin pituisia polkuja pitkin tuhansien tulppaanien, narsissien, krookusten ja hyasinttien katoavan kauneuden keskellä lampien ja suihkulähteiden ympäröimänä. Sen lisäksi, että vierailet sen kukkaveistoksessa, jonka muoto muuttuu vuosittain, ja sen teemapuutarhoissa, opas kertoo paikan historiasta, istutuksista ja niiden hoidosta.

Mitä Keukenhofin unikkopuutarhojen retkiin sisältyy?

  • Sisäänpääsy Keukenhofin puutarhoihin
  • Ammattitaitoinen opas ja opastettu kierros Keukenhofin puutarhoissa. Voimassa opastetulle kierrokselle
  • Kuljetus ilmastoidulla linja-autolla.

Vertaa parhaita matkoja Amsterdamista

3. Retket Volendamin, Markenin ja Zaanse Schansin tuulimyllyille

Zaanse Schansin tuulimyllyt
Zaanse Schansin tuulimyllyt

Retket Volendamiin, Markeniin ja Zaanse Schansin myllyille ovat yleensä hyvin kattavia: niihin sisältyy kaikki, mitä tarvitset tutustuaksesi Amsterdamin kauneimpaan ympäristöön, ja joihinkin sisältyy jopa pakettikierroksen bussilippu, jossa on ilmaisia pysähdyksiä ja tunnin risteily Amsterdamin kanaaleilla.

Tietoja Volendamista

Volendam on viehättävä kalastajakylä, jonka vanhassa kaupungissa ja värikkäiden 1300-luvun talojen reunustamalla rantakadulla on mukava kävellä. Täältä, vain 20 kilometrin päässä Amsterdamista, voit matkustaa lautalla Markeniin, rauhalliseen kylään, jonka ympäröivä vesi on lähes eristänyt maailmasta ja jossa on siltoja, mökkejä, hedelmätarhoja ja maatilan eläimiä.

Zaanse Schansista

Vierailet myös Zaanse Schansin alueen alkuperäisillä tuulimyllyillä, joissa voit osallistua lukuisiin aktiviteetteihin, joissa voit oppia maan kulttuurista ja historiasta, kuten juustonmaistiaisiin, ikonisen klöntinvalmistuksen esittelyihin ja tuulimyllyjen työskentelyyn.

Varaa retki Zaanse Schansiin, Markeniin ja Volendamiin

4. Retket Brysseliin Amsterdamista

Bryssel Grand Place
Bryssel Grand Place

Tiesitkö, että alle 3 tunnin ajomatkan päässä Amsterdamista pääsee kartalla Brysseliin? Tämä Brysselin matka noutaa sinut Amsterdamin keskustasta ja vie sinut bussilla Brysseliin, Belgian ja Euroopan unionin pääkaupunkiin, jossa on englanninkielinen opastettu kävelykierros kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin.

Euroopan parlamentin kotikaupunki Bryssel on yksi dynaamisimmista ja nykyaikaisimmista eurooppalaisista kaupungeista, jossa on lukuisia kulttuuri- ja vapaa-ajan nähtävyyksiä. Kierroksen aikana näet kuuluisan Atomium-veistoksen, joka on kaupungin tunnus vuoden 1958 maailmannäyttelyn kunniaksi, sekä kaupungin historiallisen keskustan, jossa näet muun muassa Pyhän Mikaelin katedraalin, Mont des Artsin, kuuluisan Manneken Pisin ja Brysselin jalokiven, Grand Place-aukion.

Aukio, kaupungin hermokeskus, toimi 1200- ja 1400-luvuilla tärkeimpänä markkinapaikkana, ja tuolloin sinne rakennettiin kaupungintalo, joka on huomattavan epäsymmetrinen bravantilainen goottilainen rakennus. Kävelykierroksen jälkeen sinulla on hieman vapaa-aikaa. Ota siitä kaikki irti ja kävele sen kaduilla ja ihastu sen kahviloihin ja kauppoihin, joissa on tarjolla parasta suklaata, makeita vohveleita, panimo-olutta tai sen suosittuja simpukoita ja ranskalaisia perunoita.

Varaa matka Brysseliin Amsterdamista

5. Matkat Bruggeen Amsterdamista

Brugge yöllä
Brugge yöllä

Amsterdamissa ollessasi voit myös tutustua toiseen Belgian suurimmista kaupungeista, Bruggeen, idylliseen keskiaikaiseen kaupunkiin, jota ympäröivät monet kapeat kanavat, joiden yli kulkevat viehättävät sillat. Brugge on Belgian suosituin kaupunki kauneutensa ja upean historiallisen keskustansa vuoksi, joka on maailmanperintökohde. Etkö halua jättää sitä väliin? Tutustu tähän toiseen artikkeliin, jossa kerron sinulle seuraavista asioista Bruggen päiväretket Amsterdamista.

Varaa matkasi Bruggeen


Muita mielenkiintoisia aktiviteetteja Amsterdamissa

Jos haluat tutustua kaupunkiin syvällisemmin, suosittelen harkitsemaan tyypillistä kanaaliristeilyä ja tutkimaan mahdollisuutta ostaa Amsterdamin turistikortti, jonka avulla voit säästää paljon lippujen ostamisessa moniin nähtävyyksiin. Lue lisää täältä: I amsterdam City Card ja muut passit.