Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Keukenhof Gardensin päiväretki Amsterdamista

Jos sinulla on onni vierailla Amsterdamissa keväällä, et voi jättää värien ja tuoksujen räjähdystä väliin näissä ainutlaatuisissa puutarhoissa.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuuttia luettu

Keukenhof Gardensin päiväretki Amsterdamista

Keukenhofin puutarhat | ©Mario Gogh

Vain puolen tunnin ajomatkan päässä Amsterdamista, Hillegomin ja Lissen välissä, sijaitsee kaunis hedelmätarha, joka keväällä on räjähdysmäinen väriloisto kukkien kukkiessa.

Keukenhof, maailman suurin kukkapuisto, on upea näky. Haluaisitko nähdä sen?

Perusvaihtoehto: retki Keukenhofin puutarhoihin

Keukenhof väriloistossa| ©Boudewijn Huysmans
Keukenhof väriloistossa| ©Boudewijn Huysmans

Jos sinulla on Amsterdamin matkasi aikana vain vähän aikaa tutustua maan muihin osiin, voit varata lomastasi aamun tai iltapäivän puolen päivän retkeä varten Keukenhofin puutarhaan.

Keukenhofiin järjestetyllä retkellä sinun ei tarvitse huolehtia kuljetuksesta, sillä bussi vie sinut tämän kukkaparatiisin sisäänkäynnille.

Matkan varrella näet upeita kukkaniittyjä, jotka koristavat Hollannin maaseutua, ja matkanjohtajasi kertoo sinulle tarinoita Hollannista ja sen kukista, jotta saat käsityksen maan läheisestä yhteydestä luontoon - pieni esimakua siitä, mitä näet Keukenhofin puistossa!

Mitä näet tällä kiertueella?

Perillä sinut viedään kierrokselle Keukenhofin puistoon 15 kilometriä pitkin polkuja miljoonien tulppaanien, narsissien, hyasinttien ja krookusten keskellä, joita ympäröivät kauniit suihkulähteet ja lammet.

Kuriositeettina puiston sisäänkäynnillä on suuri tulppaanimosaiikki, joka, kuten opas kertoi meille, vaihtuu joka vuodenaika yllättääkseen kävijät uudella ja erilaisella teemalla. On kaunista ja yllättävää nähdä puutarhurien vaivalloinen työ, jota he ovat tehneet tämän katoavan spektaakkelin luomiseksi!

Vertaa parhaita matkoja Amsterdamista

Täydellisin vaihtoehto: Keukenhofin puutarhojen ja Zaanse Schansin tuulimyllyjen kierros

Zaanse Schansin tuulimyllyt| ©Moritz Kindler
Zaanse Schansin tuulimyllyt| ©Moritz Kindler

Jos teillä on Amsterdamin matkallanne tarpeeksi vapaa-aikaa tutustua muihin osiin Hollantia, suosittelen päiväretkeä Keukenhofin puutarhaan ja Zaanse Schansin tuulimyllyihin.

Se on upea kokemus! Sinulla on mahdollisuus nähdä maailman suurin kukkapuisto ja vierailla myös Zaanse Schansissa, tuulimyllyjen kodissa.

Miksi pidän tästä kiertueesta

Tämä on erittäin kattava aktiviteetti, jonka avulla voit tutustua kahteen kauniiseen paikkaan Hollannin maaseudulla yhden päivän aikana mukavassa bussissa ja oppaan johdolla.

Toisaalta löydät yhden Euroopan kauneimmista puutarhoista, jossa on yli 7 miljoonaa kukkasipulia ja yhteensä 800 tulppaanilajiketta. Eikö olekin uskomatonta? Keukenhofin värien ja tuoksujen spektaakkeli on kiehtova.

Toisaalta kävelet Zaanse Schansin kaduilla, joka on pieni kylä Zaan-joen rannalla ja joka on kuuluisa tuulimyllyistään, joista yli 600 on edelleen toiminnassa! Laita kamerasi valmiiksi, sillä sen bukoliset maisemat ovat kuin suoraan sadusta, etkä voi olla ottamatta kuvia.

Keukenhofin vierailusta

Tulppaani on Alankomaiden kansalliskukka, ja kevät on täydellinen aika nauttia tulppaanin kukinnasta ja muista tulppaaneista, joista Alankomaat on maailmankuulu.

Tämä retki alkaa aikaisin aamulla vierailulla Keukenhofin puistoon, maailman suurimpaan kukkapuutarhaan, joka on värien, tuoksujen ja muotojen spektaakkeli.

Kierroksen aikana sen 32 hehtaarin alueella kuuntelet oppaan tarinoita tämän puiston synnystä, joka alkoi pienestä vihannespuutarhasta (Keukenhof tarkoittaa "keittiöpuutarhaa"), sekä istutusten hoidosta ja kaikista sen sisältämistä kukkalajikkeista.

Zaanse Schansin vierailusta

Keukenhofin puutarhavierailun päätteeksi palaat linja-autoon ja lähdet Zaanse Schansiin, joka on pieni kylä, joka on kuuluisa bukolisesta maisemastaan, joka on täynnä kauniita superfotoisia tuulimyllyjä. Jos olet intohimoinen valokuvauksen ystävä, nautit varmasti tästä matkan osasta.

Zaanse Schansin vierailun aikana pysähdyt myös puukenkien valmistustyöpajassa, jossa puukenkämestari näyttää sinulle, miten puukenkiä valmistetaan. Tuulimyllyjen ja tulppaanien ohella se on yksi Hollannin symboleista, joten se on hyvin erikoinen näky.

.

Vertaa parhaita matkoja Amsterdamista


Miten varata Keukenhof-kierros?

Keukenhofin puutarhat| ©Nicola Pavan
Keukenhofin puutarhat| ©Nicola Pavan

Se, mikä oli aikoinaan yksinkertainen, laajalle levittäytynyt hedelmätarha Etelä-Hollannissa, on nyt yksi maan kauneimmista paikoista, joka houkuttelee tuhansia kävijöitä maalis-toukokuussa, jolloin puisto avaa ovensa vierailijoille. Keukenhof on erityinen paikka, kaunis värikäs kukkameri, joka on näkemisen ja valokuvaamisen arvoinen.

Neuvoni on, että jos haluat sisällyttää Keukenhofin puutarhat Amsterdamin matkaasi, varaa lippusi verkossa mahdollisimman pian, sillä koska puisto on avoinna vain rajoitetun ajan ympäri vuoden, monet ihmiset haluavat päästä sinne, ja liput myydään loppuun hyvin nopeasti.

Vertaa parhaita matkoja Amsterdamista

Mitkä ovat Keukenhofin puutarhat?

Tulppaanit Keukenhofissa| ©TangChi Lee
Tulppaanit Keukenhofissa| ©TangChi Lee

Keukenhofin puutarhassa käy vuosittain yli 800 000 kävijää, ja siitä on tullut suosittu matkailukohde joka kevät.

Keukenhof sijaitsee maan eteläosassa Lissen kaupungissa, ja se oli alun perin kreivitär Jacqueline de Hainaut'n keittiöpuutarha, jossa kasvatettiin hedelmiä ja vihanneksia, joita myöhemmin käytettiin aristokraatin keittiössä. Siksi sen nimi tarkoittaa "keittiöpuutarhaa".

Mutta älä luule, että tämä puisto on aina näyttänyt Eedeniltä. Asiat ovat muuttuneet paljon sen jälkeen, ja vuonna 1949 kaupungin pormestari avasi Keukenhofin esitelläkseen paikallisten viljelijöiden kasvattamia kukkia ja auttaakseen teollisuuden laajentamista.

Nykyään viljeltyjä kasveja (yli 7 miljoonaa kukkasipulia!) ei enää käytetä keittiöissä, vaan ne viedään suurelta osin ulkomaille. Hollantilaiset tulppaanit ovat maailmankuuluja, ja yhdessä muiden kukkien, kuten hyasinttien, narsissien, neilikoiden, orkideoiden, ruusujen, liljojen ja liljojen kanssa ne muodostavat 32 hehtaarin kokoisen puutarhan, joka on maailman suurin. Vau!

Vertaa parhaita matkoja Amsterdamista

Miten Keukenhofin puisto on rakennettu?

Keukenhofin puutarhat kulkevat 15 kilometrin pituisia polkuja pitkin, joiden ympärillä on erilaisia kukkainspiraatioita sisältäviä puutarhoja: muun muassa englantilainen puutarha, teepuutarha, japanilainen maaseutupuutarha, amoripuutarha, hipsteripuutarha, kapinallispuutarha ja terveyspuutarha.

Keukenhofin puisto on jaettu neljään suureen alueeseen, jotka on nimetty Alankomaiden kuningasperheen mukaan: Oranje-Nassaun paviljonki (jossa on joka viikko uusia kukkanäyttelyitä), Willem Alexanderin paviljonki (maailman suurin liljanäyttely), Koningin Beatrixin paviljonki (maailman suurin orkideanäyttely) ja Koningin Julianan paviljonki (jossa on esillä tulppaanin historia).

Toinen Keukenhofin puutarhojen suosituimmista alueista on tuhansista kukista koostuva tulppaanimosaiikki, jonka teema vaihtuu joka vuosi ja yllättää kävijät uudella sommitelmalla.

Vinkkejä Keukenhofin puutarhoihin tutustumiseen

Kukkia Keukenhofin puutarhoissa| ©Carlos Román Ruíz
Kukkia Keukenhofin puutarhoissa| ©Carlos Román Ruíz

Milloin Keukenhof avataan?

Se on avoinna maaliskuun lopusta toukokuun puoliväliin. Tähän aikaan vuodesta kukat kukkivat ja Keukenhof on kauneimmillaan.

Milloin se on avoinna?

Vaikka puistossa on edistykselliset viljelymenetelmät, luonnon kulku riippuu säästä, joten jos vierailet liian aikaisin, osa istutetuista sipuleista ei välttämättä ole vielä kukassa. Jos taas kevät on jo pitkälle edennyt, leikattuja varsia voi olla enemmän kuin haluaisit nähdä.

Koska Keukenhofin puutarhat ovat avoinna yleisölle noin kahdeksan viikkoa vuodessa, suosittelen etsimään päivän siltä väl iltä, jolloin puisto on parhaimmillaan.

Mitkä ovat aukioloajat?

Keukenhofin puutarhat ovat avoinna klo 8.00-19.30. Suosittelen varaamaan ensimmäisen kierroksen aamulla, jotta sinulla on aikaa kiertää puutarhoja rauhassa ja hiljaisuudessa, kun siellä on vähemmän väkeä.

Mitä pukeutua?

Vaikka et kävelekään Keukenhofin puiston koko 32 hehtaarin kokoisella alueella, kävelet melko paljon puolelta toiselle, joten suosittelen käyttämään mukavat kengät ja mukavat vaatteet.

Mitä minun pitäisi ostaa vierailullani?

Keukenhofin puistossa on tyypillinen matkamuistomyymälä, josta voit ostaa matkamuistoja vierailustasi, mutta suosittelen, että katsot ensin käsityöpaviljonkeja, joissa käsityöläiset esittelevät omia kukkatöitään. Siellä on hämmästyttäviä malleja!

Sopiiko se lapsille?

Ehdottomasti. Värikkäistä puutarhoista nauttimisen lisäksi Keukenhofin puistossa on myös lasten leikkipaikka, sokkelo, Miffy-talo ja jopa eläintarha - sinulla on varmasti hauskaa!

Jos pidät tästä kiertueesta, saatat olla kiinnostunut myös

Tämä retki Keukenhofin puutarhaan on yksi monista aktiviteeteista, joita voit tehdä Amsterdamin-matkallasi, mutta niitä on paljon.

Matkustamalla pääkaupunkiin voit nähdä samana päivänä joitakin Alankomaiden maaseudun mielenkiintoisimmista paikoista ja jopa naapurimaan Belgian kaupunkeja. Älä missaa artikkelia Parhaat retket Amsterdamista ja tutustu kaikkiin upeisiin retkiin, joita voit tehdä lomallasi!

Ja jos vierailet pääkaupungissa ensimmäistä kertaa ja haluat tutustua siihen yksityiskohtaisesti erikoistuneen oppaan johdolla, jotta et menetä mitään tästä upeasta kaupungista, suosittelen sinua katsomaan postausta Amsterdamin parhaat kiertoajelut tai postausta Risteilyt Amsterdamin kanavia pitkin, jos haluat tutustua kaupunkiin erilaisella, rennolla ja tyylikkäällä tavalla. Sinulla on varmasti hauskaa!

Vertaa parhaita matkoja Amsterdamista