I amsterdam City Card ja muut passit

Amsterdamissa on monia nähtävyyksiä, ja riippumatta budjetistasi ja matkasi pituudesta, on olemassa useita turistipasseja, joiden avulla pääset nauttimaan kaikista nähtävyyksistä erittäin edullisesti.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

6 minuuttia luettu

I amsterdam City Card ja muut passit

Tyypillisiä amsterdamilaisia pientaloja | ©Bernard Niess

Amsterdam Explorer Pass -passit ovat erilaisia, mutta yhteistä niille kaikille on se, että ne ovat eräänlainen kiinteä hinta, jonka avulla saat matkastasi kaiken ir ti säästämällä aikaa tärkeimpien nähtävyyksien sisäänkäynneillä odotteluun ja käyttämällä vähemmän rahaa.

Joustavin vaihtoehto

Amsterdam Explorer Passi

Ihanteellinen pitkäaikaiseen oleskeluun

Kun aktivoit tämän passin, sinulla on yhteensä 60 päivää aikaa tutustua 7:ään Amsterdamin suosituimpaan nähtävyyteen ja nauttia jopa 50 %:n alennuksista muista nähtävyyksistä.

Jos varaat Amsterdam Explorer Passin, voit valita 3, 4, 5, 6 tai 7 nähtävyyttä 30:stä listalla olevasta nähtävyydestä, ja lisäksi saat jopa 50 prosentin alennuksen monista muista nähtävyyksistä. Mikä parasta, sinulla on enintään 60 päivää aikaa käyttää sitä, joten se antaa sinulle paljon joustavuutta. Varaukset kannattaa tehdä etukäteen Go City -sovelluksen kautta.

Suositellaan, jos... Jos vietät Amsterdamissa yli viikon ja haluat tutustua eri nähtävyyksiin ja museoihin omaan tahtiisi, sillä voit säästää vierailuissasi.

Taloudellisin vaihtoehto

Amsterdamin all inclusive -passi

Älä missaa olennaista

Voit ostaa 1, 2, 3 tai 5 päivän passin, jolla pääset yli 30 nähtävyyteen, pyöräilyyn ja risteilylle.

Jos varaat Amsterdamin All Inclusive Passin, joka on saatavana 1, 2, 3 tai 5 päiväksi, pääset yli 30 nähtävyyteen ja opastetuille kierroksille, saat jopa 50 %:n alennuksen vapaa-ajanviettopaikoissa ja ravintoloissa, voit pyöräillä ilman lisämaksua ja sinulla on mahdollisuus risteilyyn.

Suositellaan, jos... haluat nähdä Amsterdamin tärkeimmät nähtävyydet edullisesti.

Täydellisin vaihtoehto

I Amsterdam Kaupunkikortti

Ota kaikki irti Amsterdamissa oleskelustasi

Voit ostaa 1, 2, 3, 4 tai 5 päivän passin, jolla pääset ilmaiseksi yli 70 museoon ja nähtävyyteen, pyöräilemään 24 tuntia vuorokaudessa, käyttämään julkista liikennettä tai risteilyä rajoituksetta.

Jos varaat I Amsterdam City Card -kortin 24, 48, 72, 96 tai 120 tunniksi, pääset ilmaiseksi yli 70 museoon ja nähtävyyteen Amsterdamissa. Lisäksi voit matkustaa vapaasti ja mukavasti ilman lisämaksua 24 tunnin ajan pyörällä ja rajattomasti julkisilla liikennevälineillä, ja kanaaliristeily sisältyy hintaan.

Suositellaan, jos... Jos olet aktiivinen henkilö, joka haluaa nähdä mahdollisimman monta nähtävyyttä mahdollisimman lyhyessä ajassa edulliseen hintaan.

Amsterdam Explorer Pass

Liikenne Amsterdamissa|©TheBigF
Liikenne Amsterdamissa|©TheBigF

Jos varaat Amsterdam All Inclusive Passin, pääset 3, 4, 5, 6 tai 7 Amsterdamin 30 suosituimmasta nähtävyydestä ja voit lisäksi säästää jopa 50 % kaupungin muista nähtävyyksistä ja paikoista. Mukana on laaja valikoima nähtävyyksiä Rijksmuseumista tai Heineken Experience -tapahtumasta Volendamin, Edamin ja tuulimyllyjen bussikierrokseen ja risteilyyn Amsterdamin kanavilla.

Kortin voimassaolo

Kortti on voimassa enintään 60 päivää aktivoinnista, ja sinun on tehtävä ennakkovaraus Go City -sovelluksen kautta varmistaaksesi, ettei kortti lopu kesken.

Oma suositukseni

Epäilemättä suosittelen tätä korttia, jos aiot viipyä Amsterdamissa pitkään, sillä se on voimassa enintään 60 päivää, jolloin voit joustavasti nähdä, mikä sinua kiinnostaa eniten, ja viettää haluamillasi nähtävyyksillä niin paljon aikaa kuin haluat. Kaikki tämä samalla, kun säästät sisäänpääsyn hinnassa.

Näin se toimii

 • Sisältää pääsyn 3, 4, 5, 6 tai 7 nähtävyyteen.
 • Sinulla on enintään 60 päivää aikaa käyttää sitä.
 • Saat digitaalisen opaskirjan ja Go City -sovelluksen, jossa on kartta ja ohjeet.
 • Kussakin nähtävyydessä saa käydä vain kerran, ja ennakkovaraus on tehtävä.
 • Passi on voimassa kaksi vuotta ostopäivästä, ja se aktivoituu ensimmäisellä vierailulla.

Varaa Amsterdam Explorer Pass

Amsterdam All Inclusive Pass

Rijksmuseum| ©Frans Ruiter
Rijksmuseum| ©Frans Ruiter

Amsterdam All Inclusive Passilla pääset 30 pääkaupungin museoon ja nähtävyyteen ja säästät jopa 50 % yksittäisistä lipuista. Lisäksi voit matkustaa rajattomasti ympäri kaupunkia kaupungin kiertoajelubusseilla tai jollakin miellyttävistä risteilyistä kaupungin kuuluisilla kanaaleilla.

Kortin voimassaolo

Kortti on henkilökohtainen, ja maksat vain niistä päivistä, jolloin haluat käyttää sitä (voit valita 1, 2, 3 tai 5 täyttä päivää). Kortti toimii kalenteripäivinä, joten saadaksesi siitä kaiken hyödyn irti aktivoi se heti aamulla käymällä ensimmäisellä nähtävyydellä, jossa haluat käydä, ja se alkaa laskea käyttöaikaa. Se on myös digitaalinen, eli ostat sen, saat sen ja käytät sitä suoraan puhelimellasi. Se sisältää myös bussikuljetuksen lentokentälle ja takaisin.

Minun suositukseni

Suosittelen hankkimaan Amsterdam All Inclusive Passin, jos olet menossa Amsterdamiin ja joihinkin sen lähialueisiin ja jos sinua kiinnostavat kaupungin kulttuurinähtävyyksien (kuten sen päätaidegalleria Rijksmuseum tai Rembrandtin talomuseo) lisäksi myös muut vapaa-ajan nähtävyydet, kuten Amsterdamin tulppaanimuseo, komediashow Boom Chicagossa, vierailu Johan Cruyffin areenalla tai Amsterdamin vankityrmässä.

Se sisältää myös vierailun kuuluisalle A'dam Lookoutille, näköalatasanteelle, jolta on vertaansa vailla oleva panoraamanäkymä A'dam Towerin huipulta, sekä hauskan Heineken Experience-tapahtuman, jossa voit tutustua Hollannin ikonisimman oluen panimomuseoon ja jopa valmistaa oman oluen.

Näin se toimii

 • Kyseessä on 1, 2, 3 tai 5 päivän passi, joka oikeuttaa sisäänpääsyyn yli 30 museoon, nähtävyyteen ja opastetulle kierrokselle.
 • Digitaalinen opaskirja, jossa on tietoa nähtävyyksistä.
 • Passi on voimassa kerran kussakin nähtävyydessä, ja opastettu kierros sisältyy hintaan vain kerran; laiva- ja kiertoajelubussimatkat ovat kuitenkin rajoittamattomia.
 • Aikuisten passit ovat yli 12-vuotiaille ja lasten passit 3-12-vuotiaille lapsille.
 • Suoraa pääsyä mukana oleviin museoihin ja nähtävyyksiin ei ole taattu. Monet niistä edellyttävät ennakkoilmoittautumista.

Varaa Amsterdam All Inclusive Pass

I Amsterdam City Card

I Amsterdam City Card-1|©Ariane Colenbrander
I Amsterdam City Card-1|©Ariane Colenbrander

Jos varaat I Amsterdam City Card -k ortin, pääset 1, 2, 3, 3, 4 tai 5 päivän ajan yhteensä 70 museoon Amsterdamissa ja nautit risteilystä Amsterdamin kuuluisilla kanaaleilla. Lisäksi voit vuokrata keltaisen polkupyörän 24 tunnin ajaksi ja käyttää julkista liikennettä rajoituksetta.

Kortin voimassaolo

Kortti on voimassa 24, 48, 72, 96 tai 120 tuntia valintasi mukaan. Siinä on kuitenkin kaksi sirua, jotka aktivoidaan erikseen. Toinen aktivoituu, kun menet museoon tai nähtävyyteen ensimmäistä kertaa, ja toinen aktivoituu, kun käytät julkista liikennettä ensimmäistä kertaa. Muista, että se toimii kalenteripäiväkohtaisesti, joten aktivoi se heti aamulla, jotta voit hyödyntää sitä täysimääräisesti.

Oma suositukseni

Tämä on erittäin suositeltavaa, jos olet aktiivinen henkilö, joka haluaa nähdä mahdollisimman monta nähtävyyttä mahdollisimman lyhyessä ajassa ja edulliseen hintaan, sillä tarjolla on laaja valikoima nähtävyyksiä. Itse asiassa tämä on kortti, joka sisältää laajimman luettelon nähtävyyksistä.

Miten se toimii

 • Kortti on voimassa 1, 2, 3, 3, 4 tai 5 päivää.
 • Sinulla on vapaa pääsy yli 70 museoon ja nähtävyyteen.
 • Voit vuokrata polkupyöriä 24 tunniksi ja käyttää julkista liikennettä rajoituksetta.
 • Sinulla on mahdollisuus osallistua Amsterdamin kanaaliristeilylle.
 • Etukäteisvaraus on suositeltavaa.

Varaa I Amsterdam City Card -kortti

Holland Pass

Van Goghin museo| ©Alan de la Cruz
Van Goghin museo| ©Alan de la Cruz

Holland Pass on etujensa puolesta hyvin samankaltainen kuin Amsterdam Pass, ja se tarjoaa huomattavia säästöjä jonoissa ja jopa 50 % alennusta nähtävyyslippujen hinnasta. Nimensä mukaisesti tämä kortti ei kuitenkaan sisällä ainoastaan Amsterdamin nähtävyyksiä, vaan myös maan muissa kaupungeissa, kuten Rotterdamissa, Haagissa, Giethoornissa, Volendamissa, Haarlemissa ja Utrechtissa, yhteensä 60 nähtävyyttä.

Jos siis haluat paitsi vierailla pääkaupungissa myös tutustua Alankomaihin sen tärkeimpien kaupunkien kautta, en miettisi kahta kertaa ja ostaisin Holland Passin, joka on lisäksi voimassa 1 kuukauden ajan ensimmäisestä käyttökerrasta.

Miten se toimii

Holland Pass toimii "kultaisiin" ja "hopeisiin" nähtävyyksiin lunastettavien krediittien perusteella niiden tärkeyden mukaan. Sen lisäksi, että Holland Pass sisältää kattavan Alankomaiden oppaan, jossa on karttoja, tietoja ja matkareittejä, se ei sisällä pääsyä A'damin näköalapaikalle ja Heineken Experience -tapahtumaan, mutta se mahdollistaa pääsyn välttämättömään Van Gogh -museoon (jonka osalta suosittelen käymään lunastuspisteessä mahdollisimman pian saatavuuden tarkistamiseksi) sekä Keukenhofin puutarhoihin ja Madame Tussaudsiin.

Holland Pass suuri. Alkaen 80 €

 • 3 museota tai nähtävyyttä kultaluokassa.
 • 3 museota tai nähtävyyttä hopealuokassa.

Holland Pass medium. Alkaen 60 €.

 • 2 museota tai nähtävyyttä kultaluokassa.
 • 2 museota tai nähtävyyttä hopealuokassa.

Holland Pass pieni. Alkaen 45 €

 • 1 museo tai nähtävyys kultaluokassa.
 • 2 museota tai nähtävyyttä hopealuokassa.

Yksi päiväpassi kanaaliristeilyille

Amsterdamin risteily| ©Maria Eklind
Amsterdamin risteily| ©Maria Eklind

Se, että Amsterdam tunnetaan kansanomaisesti "Pohjoisen Venetsiana", voi auttaa sinua hahmottamaan, kuinka laivamatka pitkin joitakin sen 160 kanaalia, joita ylittää yli 1200 siltaa, on myös käytännöllinen, hauska ja erilainen tapa kiertää kaupunkia. Se on kokemus, joka kannattaa kokea ainakin yhtenä päivänä matkastasi, vaikka voit valita jopa 48 tunnin matkalipun sen kahta eri reittiä, sinistä linjaa ja oranssia linjaa, pitkin.

Miksi pidän tästä passista

Tämän risteilypassin avulla voit järjestää Amsterdamin nähtävyyksien katselun mukavasti istumapaikaltasi laivalla samalla, kun kuuntelet ääniopasta kaupungin historiasta ja nähtävyyksistä, joita näet risteilyn aikana. Voit päättää matkan aikana, mihin haluat nousta kyytiin ja mistä haluat poistua, jotta voit vierailla esimerkiksi kaupungin tärkeimmässä taidegalleriassa, Rijksmuseumissa, Albert Cuypin torilla, A'damin näköalapaikalla, Anne Frankin talossa ja Heinekenin tehtaalla.

Jos sinua kiinnostaa tietää enemmän siitä, mistä Heineken Experience -tapahtumassa on kyse, olen linkittänyt artikkelini osoitteeseen: . Heineken Experiencen liput ja kierrokset jotta voit lukea siitä lisää.


Jos olet kiinnostunut nähtävyyskorteista, sinua kiinnostaa myös

9 kadun naapurusto| ©Gerard Stolk
9 kadun naapurusto| ©Gerard Stolk

Kun sinulla on taattu pääsy kaupungin (tai maan) parhaisiin nähtävyyksiin, ei muuta kuin nauttimaan siitä. Hyvä tapa tehdä tämä on kävellä sen kaduilla ja kaupunginosissa erikoistuneen oppaan kanssa, joka selittää kaiken näkemäsi. Olen kirjoittanut oppaan Amsterdamin matkat.

Jos olet päättänyt paitsi vierailla Amsterdamissa myös tutustua maan parhaisiin puoliin Holland Passin avulla, suosittelen lukemaan tämän artikkelin osoitteessa Parhaat päiväretket Amsterdamista suunnitellaksesi vierailusi Alankomaiden parhaisiin kohteisiin.

Varaa Amsterdam All Inclusive Pass