Amsterdamin matkat

Paras vaihtoehto kaupunkikierrokselle on tehdä se erikoistuneen oppaan seurassa. Tässä on luettelo parhaista retkistä, joilla saat kaiken irti kanavien kaupungista.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

5 minuuttia luettu

Amsterdamin matkat

Auringonlasku Amsterdamissa | ©Piotr Chrobot

Amsterdam on erittäin vierailijaystävällinen kaupunki. Kaupungissa on helppo liikkua kävellen, ja opastettu kierros sen kaduilla auttaa sinua tutustumaan sen historiaan ja asukkaiden elämäntapaan.

1. Kaupungin keskustan kävelykierrokset

Amsterdamin kanavat
Amsterdamin kanavat

Jos vierailet Amsterdamissa ensimmäistä kertaa, kannattaa kierrellä sen mukulakivikaduilla, viehättävissä kulmissa, muistomerkeillä ja kanaaleissa saadaksesi käsityksen Alankomaiden pääkaupungista, ennen kuin tutustut sen nähtävyyksiin. Tämä pienryhmäkävelykierros Amsterdamissa, jossa ammattitaitoinen opas seuraa sinua retkelläsi enintään 15 muun henkilön kanssa, on suunniteltu juuri tähän tarkoitukseen.

Opas kertoo englanniksi kaupungin kohokohdista ja sen historiasta, joka on alkanut mutakylästä Amstel-joen varrella ja muuttunut Euroopan tärkeimmäksi kauppakaupungiksi. Hän tarkastelee sen traagista kulkua natsien miehityksen läpi toisen maailmansodan aikana, sen vanhaa juutalaiskorttelia ja sen kiistanalaista historiaa, joka liittyy prostituutioon punaisen valon alueella ja huumausaineiden dekriminalisointiin sen kahviloissa.

Tutustut alueisiin, kuten Dam-aukioon, joka on Amsterdamin nykypäivän sydän ja josta kaupunki on saanut muotonsa, sekä historiallisiin rakennuksiin, kuten kansallismonumenttiin ja kuninkaalliseen palatsiin. Näet myös muita kaupunginosia, kuten Chinatownin, jossa sijaitsee Amsterdamin buddhalaistemppeli, ja vilkkaita markkinoita, kuten Nieuwmarkt ja värikkäät kukkamarkkinat.

Matkasuunnitelma

Olen koonnut luettelon tärkeimmistä nähtävyyksistä, jotka sisältyvät suosituimpiin kaupunkikierroksiin:

 • Dam Square, Dam Square, sijaitsee Amsterdamin sydämessä.
 • Oudekerkstoren, keskellä punaisen valon aluetta, jossa näet myös Oudekerkin, vanhan kirkon.
 • Zeedijk, Chinatown, jossa sijaitsee Amsterdamin buddhalaistemppeli.
 • Nieuwmarkt, uudet markkinat ja St Anton's Gate.
 • Zuiderkerk, juutalaiskortteli ja toisen maailmansodan surullinen historia.
 • Begijnhof, Spui-aukiolla, puutarhoineen ja Pyhän Fransiskuksen kirkko.
 • Bloemenmarkt, kukkamarkkinat.
 • Amsterdamin museo, kaupungin historiasta kertova museo.
 • Multatuli-patsas, kuuluisan hollantilaisen kirjailijan kunniaksi pystytetty patsas.
 • Homomonumentti, Westerkerk, kaikkien seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi vainottujen homoseksuaalien, homojen ja lesbojen muistomerkki.

Vertaa Amsterdamin parhaita retkiä

2. Yksityiset ja yksilölliset kaupunkikierrokset

Kaupungin tyypillinen arkkitehtuuri
Kaupungin tyypillinen arkkitehtuuri

Jos sinulla on jo selkeä käsitys siitä, mitä haluat nähdä ja tehdä Amsterdamissa, ja jos haluat erilaisen kokemuksen kuin perinteisemmät, järjestetyt kierrokset, suosittelen tätä englanninkielistä ja täysin yksilöllistä kävelykierrosta paikallisen oppaan, niin sanottujen lokafyerien, kanssa.

Nämä "lokafyerit" ovat Amsterdamin asukkaita, jotka eivät omistaudu yksinomaan oppaan työhön, vaan tekevät kierroksia omistautuneina kaupungilleen ja tuntevat hyvin sen historiaa. Kierroksen erikoisuutena on, että se järjestetään makusi ja kiinnostuksesi mukaan ja sen kesto vaihtelee, ja sen avulla voit tutustua Alankomaiden pääkaupungin keskeisimpiin muistomerkkeihin tai myös kaikkein arkipäiväisimpiin alueisiin, joilla paikalliset vierailevat.

Näiden oppaiden selitykset ovat todella rikkaita, sillä he eivät ainoastaan anna sinulle tärkeintä tietoa kustakin erillisalueesta, vaan myös näyttävät sinulle Amsterdamin todellisen elämän omien kokemustensa, anekdoottiensa ja tarinoidensa kautta, aivan kuin he olisivat ystäviä, jotka esittelevät sinulle kaupunkia!

Matkasuunnitelma

Kiertoajelu riippuu siitä, mitä valitset itse, ja opas antaa suosituksia ja kiertoajeluvinkkejä.

Vertaa Amsterdamin parhaita retkiä

3. Vaihtoehtoiset naapurustokierrokset

Punaisen valon alueen kuva
Punaisen valon alueen kuva

Kuten missä tahansa itseään kunnioittavassa suurkaupungissa, on olemassa muutamia arvaamattomia asioita, jotka meidän on käytävä katsomassa muistomerkkien, museoiden ja alueiden osalta, jotka me enemmän tai vähemmän jo tunnemme ennen matkan alkua. Mutta jos haluat syventyä syvemmälle todelliseen Amsterdamiin, siihen kaupungin puoleen, jota paikalliset rakastavat ja johon vierailijat tulevat tutustumaan, suosittelen etsimään toisenlaisen kierroksen.

Tutustut englanninkielisellä vaihtoehtoisella kävelykierroksella, joka järjestetään enintään 9 hengen ryhmissä, joihinkin Amsterdamin tyypillisimpiin paikkoihin, kuten Dam-aukiolle, kanaaleihin tai punaisen valon kortteliin, mutta enemmän kulttuurisesta ja sosiaalisesta näkökulmasta. Tällä kiertoajelulla pääset tutustumaan Amsterdamin sisäiseen historiaan sen vaihtoehtoisen elämän ja alakulttuurien kautta, sen suhteeseen huumeiden käyttöön kahviloissa, prostituution alkuperään ja toimintaan näyteikkunoissa.

Opit myös polkupyöräkulttuurista elämäntapana, asuntoveneiden ja talonvaltaajien ilmiöstä toisen maailmansodan jälkeisessä asuntokriisissä sekä vastakulttuuriliikkeistä, jotka synnyttivät ainutlaatuisen kaupunkikuvan ja ainutlaatuiset kahvilat. Vaihtoehtoisesti voit vierailla loistavan Banskyn näyttelyssä Mocossa, sen nykytaiteen museossa.

Voit myös osallistua jollekin tarjolla olevista kaksipyöräisistä kierroksista, kuten tälle Amsterdamin historialliselle pyöräretkelle, jossa opit kaupungin tärkeimpien muistomerkkien historiasta ja saat samalla esimakua kaupungin kulttuurielämästä.

Vertaa parhaita pyöräretkiä kohteessa Amsterdam

4. Kiertoajelut bussilla

Kanavaristeily
Kanavaristeily

Jos olet ensimmäistä kertaa Amsterdamissa tai sinulla on vain vähän aikaa vierailla kaupungissa, tämä englanninkielinen opastettu kierros, johon sisältyy pysähdys museossa, on suunniteltu antamaan sinulle yleiskatsaus kaikkeen, mitä sinun pitäisi nähdä ja oppia kaupungista panoraamabussikierroksen avulla, joka esittelee sen tärkeimmät nähtävyydet. Voit lähteä aamulla tai iltapäivällä ja lisätä siihen nähtävyyksien kiertoajelun Amsterdamin kanavia pitkin tai vierailun sen tärkeimpään galleriaan, Rijksmuseumiin.

Tietoa bussikierroksesta

Istu mukavasti, ammattioppaan selostamana ja kiertoajelubussin korkeuksista voit ihailla sellaisia paikkoja kuin kuninkaallinen palatsi ja Dam-aukion kansallismonumentti, Magere Brug ja Albert Cuypin markkinat, jotka ovat kaupungin ja koko Alankomaiden suosituimmat ja suurimmat ja jotka on nimetty 1600-luvun hollantilaisen taidemaalarin Albert Cuypin mukaan.

Yhdistä vierailu Rijksmuseumiin

Sen jälkeen voit tutustua Rijksmuseumiin, joka on yksi Alankomaiden suurimmista museoista, jossa vierailee vuosittain yli kaksi miljoonaa kävijää ja jossa on maailman paras hollantilaisen kultakauden taidekokoelma, jossa on perustavanlaatuisia teoksia vuosilta 1200-2000, kuten Rembrandtin "Yövartija", Johannes Vermeerin "Maitotyttö" ja Frans Halsin "Iloinen juomari", joiden tekijöinä on muun muassa Vincent Van Goghin kaltaisia neroja.

Yhdistä risteilyyn

Jos taas valitset risteilyn, nautit toisesta Amsterdamin pakollisesta kokemuksesta, kun kuljeskelet pitkin maailmanperintöluetteloon kuuluvaa kaupungin kanavien rengasta, jota reunustavat taidokkaat kauppatalot, viehättävät tiilisillat, varastot ja kirkot, jotka on rakennettu 1600-luvulla, Alankomaiden kulta-aikana, ja päädyt Amsterdamin vanhaan satamaan, ennen kuin palaat lähtölaituriin.

Matkasuunnitelma

 • Dam Square, Amsterdamin pääaukio
 • Amsterdamin kuninkaallinen palatsi on klassistista arkkitehtuuria, ja se rakennettiin kaupungin kaupungintaloksi 1600-luvulla.
 • Amstel, osa kaupungin kanaaleista
 • Magere Brug, kanavien kapein silta.
 • Dam-aukiolla sijaitseva kansallinen muistomerkki, joka on vuodelta 1956 ja jossa muistetaan toisen maailmansodan ja sitä seuranneiden aseellisten konfliktien kaatuneita.
 • Albert Cuypin markkinat, kaupungin ja Alankomaiden suurimmat markkinat.
 • Diamant Museum Amsterdam, Amsterdamin tärkeimpien timanttikokoelmien historiaa esittelevä opetusmuseo.
 • Rijksmuseum, Alankomaiden tärkein taidegalleria.

Varaa bussikierros Amsterdamissa

5. Anne Frankin juutalaiskorttelikierrokset

Anne Frankin talon museo
Anne Frankin talon museo

Tällä opastetulla kierroksella Amsterdamin vanhassa juutalaiskorttelissa keskitytään juutalaisyhteisön asuttamiseen pääkaupungissa 1600-luvulta lähtien. Kierroksella vieraillaan keskeisissä kohteissa, kuten juutalaisessa historiallisessa museossa, Portugalin synagogassa ja Auschwitzin muistomerkillä sekä Anne Frankin talomuseon ulkotiloissa.

Sisäänpääsy tähän museoon ei sisälly hintaan, mutta opas kertoo tarinan tästä pienestä tytöstä, joka jätti meille kylmäävän mutta ehdottoman tarpeellisen kertomuksen niistä synkistä päivistä, jotka seurasivat saksalaisten miehitystä Alankomaissa vuosina 1940-1945. Myrskyisä menneisyys, jonka voit kokea uudelleen enintään 15 hengen ryhmissä ja muistomerkkien ja rakennusten kautta, joissa on yhä merkkejä sodasta.

Tutustut paikkoihin, joita Alankomaiden vastarintaliike tarjosi salaisina piilopaikkoina Franksin kaltaisille perheille, sekä tämän julman hallinnon vaikutuksiin juutalaisyhteisön lisäksi myös kaikkien alankomaalaisten jokapäiväiseen elämään ja saat selville, miten he käyttäytyivät ja miksi he yrittivät elää rinnakkain miehitysarmeijan kanssa.

Matkasuunnitelma

 • Joods Historisch Museum, joka on Alankomaiden ainoa juutalaisten historialle omistettu museo.
 • Portugalin synagoga, Portugalin juutalainen synagoga on 1600-luvun sefardisynagoga.
 • Dokwerker, patsas ja muistomerkki Jonas Daniël Meijerpleinillä helmikuun 1941 lakon muistoksi.
 • Auschwitzin muistomerkki, keskitysleirillä kärsineiden muistoksi.
 • Dam Square, Amsterdamin historiallinen aukio
 • Anne Frankin patsas, patsas Anne Frankin muistoksi
 • Anne Frankin talo, Frankin perheen museotalo

Varaa Anne Frankin juutalaiskorttelikierros

6. Punaisen valon alueen kierrokset

Punaisen valon alueen kadut yöllä
Punaisen valon alueen kadut yöllä

Mielipiteet sikseen, vierailu Amsterdamin legendaarisella punaisen valon alueella on ehdoton ja turvallinen kokemus. Voit vierailla siellä yksin niiden monien turistien joukossa, jotka kulkevat sen kaduilla päivittäin, tai voit osallistua tälle englanninkieliselle opastetulle kierrokselle, jossa asiantuntija kertoo Amsterdamin vanhimman kaupunginosan, Punaisen valon alueen, alkuperästä, toiminnasta ja kiinnostavista kohteista enintään 20 hengen ryhmissä.

Tällä kierroksella Amsterdamin punaisen valon alueella kävelet kaduilla, joilla on taidegallerioita, tärkeitä veistoksia, joita tavallinen turisti ei tunne, elokuvateattereita, kahviloita, kahviloita, seksikauppoja ja joitakin kaupungin tärkeimpiä muistomerkkejä, kuten Oude Kerk, Vanha kirkko.

Unohtamatta tietenkään sen kuuluisia neonvaloissa ja punaisissa valoissa kylpeviä näyteikkunoita, joissa prostituutiota on harjoitettu täysin laillisesti siitä lähtien, kun ensimmäiset näyteikkunat ilmestyivät alueelle 1600-luvulla, minkä vuoksi Amsterdam on yksi niistä kolmestatoista hollantilaisesta kaupungista, joissa prostituutio on ollut näyteikkunoissa, sillä se on ollut laillista Alankomaissa vuodesta 1911.

Matkasuunnitelma

 • Kondomit
 • Oude Kerk, vanha kirkko
 • Warmoesstraat, nahkakortteli
 • Seksikauppa
 • Videokopit
 • Elite-kadut
 • Prostituution tiedotuskeskus
 • Piilotetut veistokset

Varaa Amsterdam Red Light District Tour


Jos olet kiinnostunut Amsterdamin opastetuista kierroksista, sinua kiinnostaa myös

Kun olet tehnyt kaupunkikävelykierroksen, on aika rentoutua ja lähteä kanavaristeilylle, jos et ole vielä tehnyt sitä. Ja jos haluat täydentää Amsterdamin-vierailuasi retkellä ympäri maata, suosittelen sinua lukemaan tämän artikkelin Amsterdamin parhaista nähtävyyksistä. Parhaat päiväretket Amsterdamistajosta löydät valikoiman mielestäni parhaita.

UKK

 • Kuinka kauan useimmat kävelykierrokset Amsterdamissa kestävät?

  Useimmat Amsterdamin kävelykierrokset kestävät noin 2-3 tuntia. Vaikka jotkut niistä kestävät jopa 4 tuntia, niihin sisältyy yleensä lounastauko.

 • Minkä kävelykierroksen minun pitäisi valita?

  Suosituin kierros on kävelykierros Amsterdamin punaisen valon alueella. Tämä on vain aikuisille tarkoitettu kierros, jossa asiantuntijaoppaat vievät sinut punaisen valon kaupunginosan läpi ja näyttävät sinulle prostituutiomuseon. Jos punaisen valon alueen tutkiminen ei ole sinun makuusi, voit aina valita Amsterdamin kävelykierroksen, joka näyttää, miten kaupunki on muuttunut vuosisatojen aikana.

 • Mikä on paras tapa liikkua Amsterdamissa?

  Amsterdamin kaupunki on itse asiassa niin pieni, että kävely sen kanaalien reunustamia katuja pitkin ja jokaiseen nurkkaan tutustuminen on aidoin tapa kokea se.