Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Zaanse Schansin päiväretket Amsterdamista

Lähde päiväksi pois Amsterdamista tutustumaan kauniiseen Alankomaiden maaseutuun ja tutustu Hollannin maaseudun aitouteen ja sen tyypillisiin tuulimyllyihin!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

4 minuuttia luettu

Zaanse Schansin päiväretket Amsterdamista

Hollantilainen tuulimylly auringonlaskun aikaan | ©Malcolm Lightbody

Amsterdam on jännittävä kaupunki, jossa on ainutlaatuinen estetiikka ja paljon mielenkiintoisia nähtävyyksiä.

Mutta miksi et hyödyntäisi tätä Hollannin matkaa nähdäksesi muitakin paikkoja maassa? Älä epäröi ja lähde seikkailulle kauniiseen Alankomaiden maaseutuun.

Lähde järjestetylle retkelle Zaanse Schansiin

Zaanse Schans| ©Moritz Kindler
Zaanse Schans| ©Moritz Kindler

Tuulimyllyjä, juustoloita, klöntinvalmistajia, teetaloja, järviä, kauniita kukkapenkkejä... Jos haluat tutustua Hollannin maaseudun aarteisiin, paras vaihtoehto on tehdä bussilla päiväretki Zaanse Schansiin, Edamiin, Volendamiin ja Markeniin. Kierroksen ensimmäinen pysähdyspaikka on Zaanse Schans, Zaan-joen rannalla sijaitseva kylä, joka on kuuluisa tuulimyllyistään.

Jos haluat tutustua siihen, millaista elämä oli 1600- ja 1700-luvun Hollannissa, kävelyretki tässä pienessä kylässä Hollannin maaseudulla on hyvä tapa tehdä se. Laita kamerasi valmiiksi, sillä sen bukolinen maisema on kuin suoraan sadusta, ja haluat ottaa kuvia koko ajan.

Joen varrella olevat tuulimyllyt ovat Zaanse Schansin tärkein nähtävyys. Opas kertoi, että tästä alueesta tuli maan ensimmäinen teollisuusalue 1600-luvulla, jolloin rakennettiin yli 600 tuulimyllyä, joilla valmistettiin öljyjä, väriaineita, maaleja, puulankkuja ja jauhettiin mausteita.

Vertaa parhaita retkiä kohteeseen Zaanse Schans

Yhdistä Zaanse Schansin kierros muihin kierroksiin, kuten Edamin, Volendamin ja Markenin tai Keukenhofin puutarhojen kierroksiin

Jos haluat käyttää Amsterdamin-vierailupäiväsi saadaksesi kaiken irti Alankomaiden maaseudusta, voit täydentää Zaanse Schansin matkaa käymällä Edamissa, Volendamissa ja Markenissa tai jopa Keukenhofin tulppaanipuutarhassa.

Valitsitpa minkä vaihtoehdon tahansa, sinulla on mahdollisuus tutustua maahan paljon paremmin ja hyödyntää pääkaupungin läheisyyttä uskomattomiin luontokohteisiin.

Mitä Zaanse Schansin, Edamin, Volendamin ja Markenin retki sisältää?

 • Ammattimainen opas.
 • Kuljetus bussilla.
 • Vierailu Zaanse Schansin tuulimyllyillä.
 • Vierailu juustomarkkinoilla tai teetaloissa Edamin kanavan varrella.
 • Vierailu Volendamin kylässä, klönttipajassa, perinteisessä juustotehtaassa ja tyypillisten tuotteiden ilmaisessa maistelussa.
 • Vierailu Markenin saarella.

Varaa yhdistetty matka Zaanse Schansiin


Vinkkejä Zaanse Schansissa vierailuun

Auringonlasku Zaanse Schansin tuulimyllyillä.| ©Malcolm Lightbody
Auringonlasku Zaanse Schansin tuulimyllyillä.| ©Malcolm Lightbody

Mitä sinun on tuotava mukanasi?

 • Mukavat vaatteet ja kengät.
 • Alankomaissa on aina hyvä olla sateenvarjo tai mackintosh, koska sää on vaihteleva ja voi sataa milloin tahansa.
 • Vesipullo ja eväitä
 • Haluat pitää hauskaa.

Matkustatko matkatavaroiden kanssa?

Älä huoli, voit jättää sen bussiin kiertueen ajaksi. Kun palaat Amsterdamiin, kuljettaja pysäköi aivan päärautatieaseman viereen, joten voit ottaa junan lentokentälle tai seuraavaan määränpäähäsi.

Varaa pakettimatka kohteeseen Zaanse Schans

Milloin on paras aika vierailla kohteessa Zaanse Schans?

Kukkivat pellot keväällä| ©Aswathy N
Kukkivat pellot keväällä| ©Aswathy N

Toukokuusta lokakuuhun on paras aika matkustaa Amsterdamiin tai mihin tahansa muuhun osaan maata.

 • Kevät on erityistä aikaa, koska pellot kukkivat ja luonto on kauneimmillaan.
 • Toisaalta kesät ovat leutoja, päivät ovat pidempiä, ja koska lämpötila on noin 26 °C, nähtävyyksien katselu on tähän aikaan vuodesta nautinnollista.
 • Syksyllä taas päivät alkavat lyhentyä, ja on tarpeen pukea päälleen lämpimiä vaatteita, kun sää alkaa viilentyä.
 • Talvet ovat Atlantin valtameren vaikutuksesta kylmiä, ja niissä sataa usein, sumua, pakkasta ja voimakkaita tuulia. Toisin sanoen sää ei ole yhtä suotuisa patikointiin kuin muina vuodenaikoina, vaikka joillekin se voi olla viehättävä kokemus.

Millainen on Edam, suositun hollantilaisen juuston kylä?

Tyypillisiä hollantilaisia tuulimyllyjä| ©Arjan de jong
Tyypillisiä hollantilaisia tuulimyllyjä| ©Arjan de jong

Seuraava pysähdys tällä Alankomaiden maaseutumatkalla on Edam, ja kun puhutaan tästä pikkukaupungista, ei voi olla ajattelematta sen juustoa. Hollanti vei tätä kuuluisaa tuotetta jo 1600-luvulla, ja siitä lähtien se on kulkenut kaikkialle maailmaan.

Tämä retki antaa meille mahdollisuuden vierailla sen kuuluisilla perinteisillä juustomarkkinoilla, jotka ovat olleet toiminnassa keskiajalta lähtien, ja kesäisin järjestetään historiallisia näytöksiä, jotta matkailijat voivat nähdä, millaista se oli tuolloin. Edamin juustomarkkinoilla vierailu oppaan johdolla on erittäin mielenkiintoinen kokemus, joka pitää osan kaupungin historiasta elävänä.

Edam on kuitenkin muutakin kuin pelkkää juustoa. Se on kaunis kaupunki, joka sijaitsee 20 kilometrin päässä Amsterdamista Laag Holland -nimisellä alueella, joka on kuin suoraan sadusta.

Tämän tyypillisen IJsselmeer-järven rannalla sijaitsevan kylän vanhassa kaupungissa kävellessäsi löydät pieniä ostoskatuja, kauniita pieniä teetaloja kanavan varrella ja viihtyisiä terasseja, joilla voit nauttia drinkin. Joitakin sen tärkeimpiä monumentteja ovat Pyhän Nikolauksen kirkko, kaupungintalo, 1500-luvulla rakennettu Carillon ja Edamin museo.

Varaa pakettimatka kohteeseen Zaanse Schans

Millainen on Volendam, Edamin satama?

Tämä Edamin ja Markenin välissä sijaitseva pieni kalastajakylä, joka on vain 20 minuutin päässä Amsterdamista, on yksi Alankomaiden maaseudun kauneimmista ja aidoimmista sen kauniin sataman, kapeiden katujen ja värikkäiden talojen ansiosta.

Paras tapa tutustua Volendamiin on siis kävellen. Opas johdattaa sinut upeiden paikkojen läpi, jotta voit ottaa kauniita kuvia kierroksesta samalla, kun hän kertoo Volendamin historiasta ja sen yhteydestä mereen.

Kierroksen aikana näet muun muassa Doolhofin ja Dijkin, kaksi vanhaa kaupunginosaa, jotka ovat täynnä kalastajien taloja kapeiden, koristeltujen katujen ja kanavien sokkelossa, joka on kiehtonut monia taiteilijoita vuosisatojen ajan.

Näet myös nähtävyyksiä, kuten kalasataman dyynin, sen kauniit kirkot, kaupat... ja saat selville, mistä tämä kaupunki on saanut alkunsa Edamin satamana.

Ennen kaupunkikierrosta vierailimme kuitenkin perinteisessä juustotehtaassa, jossa meille selitettiin, miten alueelle tyypillisiä juustoja, kuten Goudaa tai Edamia, valmistetaan, ja lopuksi saimme maistella ilmaiseksi perinteisiä tuotteita, jotka olivat herkullisia. Se oli yksi päivän nautinnollisimmista hetkistä, koska rakastan tällaisia retkiä.

Sitten meidät vietiin perinteiseen klompen-työpajaan tai "klompen", kuten niitä kutsutaan hollanniksi. Kuten tulppaanit tai tuulimyllyt, nämä puukengät ovat toinen Alankomaiden kansallinen ikoni. Vierailun aikana mestari näyttää sinulle, miten ne valmistetaan, ja esittelee sinulle joitakin kauneimmista luomuksistaan. En ole koskaan ennen nähnyt mitään vastaavaa, ja se on varsin työläs ja utelias käsityöprosessi - pakko nähdä!

Millainen on idyllinen Markenin saari?

IJsselmeer-järven toisella puolella, Volendamia vastapäätä, on Marken, saari, joka erotettiin Hollannin mantereesta 1200-luvulla myrskyn seurauksena.

Yksi asia, joka teki meihin suurimman vaikutuksen tässä paikassa, ovat puiset talot savi- ja keinotekoisilla kumpareilla, joita kutsutaan "terpeniksi". Ne ovat ainutlaatuisia maailmassa! Opas selitti meille, että ne rakennettiin näin, jotta vältettäisiin sateiden ja tulvien aiheuttamat vahingot, joita tällä alueella esiintyy usein.

On hämmästyttävää nähdä näiden ihmisten suuri kekseliäisyys selviytyä vuoroveden vaikutuksesta, vaikka vesi alkoi vähitellen vallata kylää. Vuosisatojen ajan Markenin asukkaat elivät eristyksissä, ja vasta vuonna 1957 rakennettiin pato, joka lopetti tulvat ja mahdollisti Markenin muuttumisen niemimaaksi yhdistämällä se mantereeseen.

Kun vaellat Markeniin, huomaat, että tämä paikka on täynnä charmia, eikä ole ihme, että elokuvaohjaaja Tim Burton sai siitä inspiraation elokuvaansa Big Fish.

Kävellessäsi sen kaduilla ja katsellessasi tarkkaan kalastajien mökkejä ja protestanttisia kirkkoja tunnet käveleväsi museokaupungissa, joka on onnistunut säilyttämään autenttisuutensa vuosien saatossa. Se on kuin aikamatka Hollannin kultakaudelle!

Varaa pakettimatka kohteeseen Zaanse Schans

Jos pidät tästä kiertueesta, saatat olla kiinnostunut...

Matka Amsterdamiin on hyvä tilaisuus lähteä ulos kaupungista ja nähdä muita paikkoja yhden päivän aikana, eikö olekin?

Artikkelista Parhaat retket Amsterdamista löydät hienoja ehdotuksia, joilla täydennät matkasi Alankomaiden pääkaupunkiin. Älä missaa sitä!