Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 tekemistä Granadassa tammikuussa

Anna Granadan tammikuussa vietellä itsesi ja sen tuhannet viehätysvoimat, talvi tuo parhaat värinsä tähän kaupunkiin, ja voit olla yksi onnekkaista, joka pääsee käymään siellä ja nauttimaan kaikista aktiviteeteista, joita voi tehdä vain tähän aikaan vuodesta.

Ana C.R.

Ana C.R.

6 minuuttia luettu

10 tekemistä Granadassa tammikuussa

Auringonlasku Granadassa | ©calabria_7

Talven saapuessa Granada ei menetä taikaansa, päinvastoin. Tässä upeassa kaupungissa, joka on täynnä historiaa ja perinteitä, sinulla on runsaasti vaihtoehtoja hauskoille ja rikastuttaville aktiviteeteille ja nähtävyyksille Granadassa.

Olitpa sitten historian, gastronomian, taiteen tai urheilun ystävä, Granadassa tammikuussa käydessäsi voit kokea kaiken tämän ja paljon muuta ilman kiirettä, omaan tahtiin ja ilman loputtomia jonoja tärkeimpiin monumentteihin. Löydät tästä linkistä joitakin aktiviteetteja, joita Granada tarjoaa sinulle.

Granadassa on maantieteellisen sijaintinsa ansiosta erittäin miellyttävä ilmasto myös talvikuukausina, joten ulkoilma-aktiviteetteja voi harrastaa ongelmitta.

Koska sesonkiaika on vähäinen, et löydä tuhansia turisteja, joten voit kokea kaupungin parhaat puolet ilman stressiä. Hyödynnä tätä ainutlaatuista tilaisuutta vierailla yhdessä maailman kauneimmista kaupungeista, ja se on ihanteellinen aika tehdä niin, sillä sesonkikuukausien kuumuus voi olla ahdistava, kun taas tammikuussa voit tehdä ja nähdä niin paljon kuin haluat mukavasti.

Haluatko tietää, mitä aktiviteetteja Granadalla on tarjota sinulle tammikuussa? Tässä on 10 parasta tekemistä Granadassa tammikuussa.

1. Osallistu "Día de la Toma" -juhlallisuuksiin 2. tammikuuta

Granadan valtauksen päivä| ©Brian Snelson
Granadan valtauksen päivä| ©Brian Snelson

Tammikuun 2. päivää muistetaan Granadan valtauksen päivänä. Kaupunki pukeutuu muistoksi päivästä, jolloin katoliset hallitsijat saivat Granadan kaupungin takaisin hallintaansa vuonna 1492.

Juhlallisuudet alkavat katolisten kuninkaiden haudoilla pidettävällä kunnianosoituksella, jota seuraa messu ja sen jälkeen kaupungin kaduilla kulkeva paraati, joka päättyy kaupungintalolle. Jos satut käymään Alhambrassa 2. tammikuuta, voit kuulla kellojen soivan tämän historiallisen tapahtuman kunniaksi.

2. Kolmen kuninkaan päivän paraati, lasten suosikkiaktiviteetti

Kolmen kuninkaan paraati| ©RaMaOrLi
Kolmen kuninkaan paraati| ©RaMaOrLi

Jos matkustat lasten kanssa Granadaan tammikuussa, on yksi aktiviteetti, jota et voi jättää väliin, tai lapsesi eivät anna sitä koskaan anteeksi. Joka tammikuun 6. päivä järjestetään Kolmen kuninkaan päivän paraati. Tämä paraati on Espanjan vanhin, ja sitä on järjestetty joka vuosi vuodesta 1917 lähtien.

Tänä päivänä järjestetään noin kahdenkymmenen vaunun paraati, jossa on aikakauteen viittaavia koristeita ja joka kulkee vuosittain vaihtelevaa reittiä, mutta joka on yleensä yli 8 kilometrin pituinen, jotta vältytään ihmismassoilta. Kyseessä on iltaan asti kestävä musiikin, hauskanpidon ja värien spektaakkeli, jossa jaetaan yli tonni makeisia näytökseen osallistuvien kesken.

3. Alhambra, vierailu, jota ei kannata jättää väliin, jos olet Granadassa

Alambrada yöllä| ©wingpix
Alambrada yöllä| ©wingpix

Kun puhumme Granadasta, ensimmäisenä tulee mieleen Alhambran upeat monumentit, palatsit, muurit ja puutarhat. Se on ollut kuninkaiden ja sulttaanien asuinpaikka 1200-luvulta lähtien, ja se häikäisee kaikki siellä vierailevat.

Tammikuu on ihanteellinen kuukausi vierailla Alhambrassa, sillä se on valtava ja siellä on paljon kävelyä, joten kesällä se voi olla hieman ylivoimainen. Suurena etuna on se, että sisäänpääsyaikaa ei ole määrätty, vaan voit tulla sisään milloin tahansa ja ilman vuoroja, lukuun ottamatta Nasridin palatseja, joissa on vuoroja. Voit ostaa täydellisimmän lipun noin 15 eurolla. Myös muita vaihtoehtoja lippujen hinnoille ja vierailuille on tarjolla.

Varaa liput Alhambraan

4. Federico García Lorca, Granadan maineikkaimman syntyperäisen henkilön jäljet

Huerta de San Vicente| ©Alimanja
Huerta de San Vicente| ©Alimanja

Jos olet innostunut kirjallisuudesta, Federico García Lorcan jalanjäljissä Granadan kaupungissa on pakko kulkea. Voit vierailla Lorcaan liittyvissä tunnetuimmissa paikoissa, jotka sijaitsevat eri puolilla kaupunkia. Nähtävää on paljon, joten on hyvä ajatus tehdä se tammikuussa, jotta vältät helteisen kuumuuden.

Suosittelen erityisesti vierailua Huerta de San Vicente -puistossa, jossa Lorca kirjoitti monia tärkeimmistä teoksistaan ja eli viimeiset vapaat päivänsä ennen pidätystään ja sitä seurannutta murhaansa.

5. Arabikulttuuria Albaicínin historiallisessa korttelissa

Albaicín yöllä| ©José Ruiz
Albaicín yöllä| ©José Ruiz

Tämä naapurusto henkii historiaa. Se on Granadan maurilaiskortteli, ja vuosisatojen olemassaolostaan huolimatta se on yhä säilyttänyt tyypilliset mukulakivikadut ja keskiaikaiset jäljet.

Alueella on useita kahviloita ja ravintoloita, joissa voit nauttia Granadan ruokakulttuurista ja pitää taukoa kävelyretkistäsi. Voit myös nauttia uskomattomista näkymistä Alhambraan. Albaicínissa voit ostaa lahjoja perheellesi ja ystävillesi, sillä siellä on monia kauppoja, jotka myyvät tyypillisiä granadalaista keramiikkaa.

Tammikuun aikana kävely Albaicínin läpi on miellyttävämpää sään ansiosta. Koska kyseessä on keskiaikainen kortteli, suurin osa kierroksesta on tehtävä kävellen, ja kesällä korkeiden lämpötilojen vuoksi kävely ei ole kovin miellyttävää. Talvella taas voit tutustua koko alueeseen ja saada mielenkiintoisia alennuksia käsityöläisliikkeissä.

6. Koe flamenco ilman rajoituksia Sacromontessa, mustalaiskorttelin alueella

Flamenco Granadassa| ©Veroxs
Flamenco Granadassa| ©Veroxs

On kulunut yli 600 vuotta siitä, kun mustalaiset saapuivat ensimmäisen kerran Espanjaan ja asettuivat asumaan nykyisen Sacromonten kaupunginosaan. Arabikulttuurin ja mustalaisten tapojen sekoitus synnytti Granadan ex libris -musiikin, flamencon.

Sacromontessa voit nähdä monia perinteisiä flamencoesityksiä jossakin monista ravintoloista, kahviloista ja baareista, jotka tarjoavat gastronomisen tarjontansa ohella erinomaisen tason esityksiä.

Sacromonten tammikuun vierailun suuri etu on, että voit päästä eri paikoissa järjestettäviin flamencoesityksiin ilman, että sinun tarvitsee tehdä varauksia etukäteen, ja voit päästä jopa paikkoihin, jotka ovat aina kiireisiä sesonkiaikana.

7. Sierra Nevada, talviurheilun harrastajille

Vierailu Sierra Nevadassa| ©Steve Slater
Vierailu Sierra Nevadassa| ©Steve Slater

Tammikuussa Granada tarjoaa kävijöilleen mahdollisuuden vierailla Sierra Nevadassa, joka vie henkeä vertaansa vailla olevalla kauneudellaan. Sierra Nevadassa voit nauttia sen kauniista maisemista ja harrastaa erilaisia talviurheilulajeja.

Sierra Nevadan hiihtokeskus on Euroopan parhaiden hiihtokeskusten joukossa, ja sen infrastruktuuri ja palvelut ovat erinomaiset. Hiihtämisen lisäksi voit harrastaa myös muita urheilulajeja, kuten luistelua, lumilautailua ja kelkkailua, urheilutoimintaa löytyy jokaiseen makuun.

8. Granadan perinteinen talviruoka, Olla de San Antón (San Antónin kattila)

San Antónin ruukku| ©JJ Merelo
San Antónin ruukku| ©JJ Merelo

Tammikuun 17. päivänä Granadassa vietetään San Antónin päivää. Tätä pyhimystä, eläinten suojelijaa, kunnioitetaan suuresti Granadassa, ja se on perinteisesti yhdistetty sianlihaan. Olla de San Antón on sianlihasta valmistettu ruokalaji, joka valmistetaan erityisesti 17. tammikuuta, mutta sitä voi löytää monien ravintoloiden ruokalistalta koko kuukauden ajan.

Se on padan ateria, joka muistuttaa muhennosta, sisältää paljon kaloreita ja on ihanteellinen kohtaamaan vuoriston kylmyyttä, ja talonpojat loivat sen vuosisatoja sitten sikojen teurastuksen ja oliivien sadonkorjuun aikaan, jotta se kestäisi alhaiset lämpötilat.

9. Ranta tammikuussa Granadassa

Granadan ranta| ©Carmen VG
Granadan ranta| ©Carmen VG

Usko tai älä, Granadassa voi nauttia rannasta tammikuussa. Granadan niin kutsutussa Costa Tropicalissa lämpötila on 20 asteen tuntumassa jopa keskellä talvea, joten rannalla voi viettää muutaman tunnin tammikuun puolivälissä.

Granadan Costa Tropicalilla on monia hiekkarantoja, joilla on hiekkaa ja puhdasta vettä ja jotka kutsuvat sinut rentoutumaan jopa talvella, ja voit kertoa ystävillesi ja perheellesi, että hiihtelit Sierra Nevadassa ja uit rannalla samana päivänä!

10.Uskonnollinen matkailu Granadassa, Encarnaciónin katedraali ja kuninkaallinen kappeli

Katedraalin julkisivu| ©José vargas.
Katedraalin julkisivu| ©José vargas.

Granada on täynnä historiaa, ja koska Espanja on yksi maailman katolisimmista maista, uskonto on tärkeä osa Granadan kulttuuria.

Jos olet uskonnollisen matkailun ystävä, sinun ei kannata jättää väliin vierailua Encarnaciónin katedraalissa ja kuninkaallisessa kappelissa. Tammikuu on ihanteellinen aika näille vierailuille, koska silloin vältyt muiden kuukausien valtavilta turistijoukoilta ja voit ihailla uskonnollista taidetta kaikessa loistossaan hyvissä ajoin ja ilman, että sinun tarvitsee odottaa sisäänpääsyä.

Tammikuu on paras kuukausi nauttia Granadasta

Granadan kadut| ©SnippyHolloW
Granadan kadut| ©SnippyHolloW

Kuten näet, tammikuun Granada tarjoaa toimintaa jokaiseen makuun, urheilua, historiaa, ruokakulttuuria, runoutta, musiikkia, perinteitä ja paljon hauskaa. On monia etuja, jos päätät matkustaa Granadaan tammikuussa.

Toisaalta sinulla on mahdollisuus tehdä unelmiesi matka paljon halvemmalla. Lentoliput ovat tähän aikaan vuodesta paljon halvempia, ja myös hotelleilla on sesonkihintoja, koska matkustushinnat ovat huomattavasti alhaisemmat talvikuukausina, erityisesti tammikuussa. Monilla nähtävyyksillä on myös tarjoushintoja matalasesongin aikana, ja voit jopa hyödyntää erikoispaketteja, joita jotkin matkatoimistot tarjoavat tähän aikaan vuodesta.

Lisäksi Granadassa on asioita, joita voi tehdä vain tammikuussa eikä muina kuukausina vuodesta, kuten nauttia joistakin kaupungin perinteisistä festivaaleista, kuten Día de la Toma -juhlasta tai uudenvuodenpäivän ja epifanian tapahtumista. Talviurheilu on parhaimmillaan myös tammikuussa, jolloin Sierra Nevada on pukeutunut lumiharrastajien tervetulleeksi.

Sää Granada tammikuussa

Granada yöllä| ©SnippyHolloW
Granada yöllä| ©SnippyHolloW

Toisin kuin muissa Euroopan kaupungeissa, jopa Espanjassa, Granadassa on talvella erittäin ystävällinen ilmasto. Tammikuun aikana on paljon aurinkoisia ja kirkkaita päiviä. Koska ilmasto on kuiva, kylmyys ei tunnu yhtä paljon kuin muilla alueilla, joten voit nauttia monista kävelyretkistä ja ulkoilma-aktiviteeteista, koska sateet eivät ole kovin yleisiä tähän aikaan vuodesta.

Yöllä lämpötila laskee melkoisesti, joten on aina hyvä ottaa mukaan takki, jos olet menossa ulos yöllä. Myös yöaikaan voi olla pakkasta, joten muista nämä yksityiskohdat, kun pakkaat laukkujasi.

Granadassa on kesäisin päiviä, jolloin lämpötila on yli 40 astetta, mikä tekee ulkoilusta hyvin vaikeaa. Tartu tilaisuuteen käydä Granadassa tammikuussa, jos haluat tutustua tähän ihanaan kaupunkiin täysin mukavasti, kiirehtimättä, ilman väkijoukkoja ja miellyttävässä ilmastossa.