10 tekemistä Granadassa tammikuussa

Anna Nasridin kaupungin vietellä itsesi tammikuussa, jolloin voit nauttia Granadassa sellaisista aktiviteeteista, joihin sinulla ei ole mahdollisuutta muina aikoina.

Ana C.R.

Ana C.R.

6 minuuttia luettu

10 tekemistä Granadassa tammikuussa

Auringonlasku Granadassa | ©calabria_7

Talven saapuessa Granada ei menetä taikaansa, päinvastoin. Tässä ihanassa kaupungissa, joka on täynnä historiaa ja perinteitä, on paljon hauskoja vaihtoehtoja, jotka hämmästyttävät sinua. Olitpa sitten historian, gastronomian, taiteen tai urheilun ystävä, Granadassa tammikuussa vieraillessasi voit kokea kaiken tämän ja paljon muuta.

Sitä paitsi, koska kyseessä on hiljainen sesonki, matkailu vähenee huomattavasti, ja voit nauttia kaupungista mukavasti. Hyödynnä tämä ainutlaatuinen tilaisuus vierailla yhdessä maailman kauneimmista kaupungeista. Tämä on ihanteellinen aika, sillä sesonkikuukausien kuumuus voi olla tukahduttavaa. Tässä on 10 parasta tekemistä Granadassa tammikuussa.

1. Vieraile Alhambrassa, joka on ehdoton suunnitelma

Alhambra yöllä| ©wingpix
Alhambra yöllä| ©wingpix

Kun puhutaan Granadasta, ensimmäisenä tulee mieleen Alhambran upea monumenttien, palatsien, muurien ja puutarhojen kokonaisuus. Se on ollut kuninkaiden ja sulttaanien asuinpaikka 1200-luvulta lähtien, ja se häikäisee kaikki siellä vierailevat.

Tammikuu on ihanteellinen kuukausi vierailla Alhambrassa, sillä se on valtava ja siellä on käveltävä paljon, joten kesällä se voi olla hieman ahdistava kuumuuden vuoksi. Suuri etu on se, että sisäänpääsyyn ei ole määrättyjä aikoja, vaan sinne pääsee milloin tahansa ja ilman vuoroja, paitsi Nasridin palatseihin, joissa on vuoroja.

Suosittelen varaamaan liput Alhambraan etukäteen, koska kysyntää on yleensä paljon. Täydellisimmän lipun saa noin 15 eurolla. Myös muita vaihtoehtoja lippujen hinnoille ja vierailuille on tarjolla. Voit myös varata opastetun kierroksen Alhambraan, Generalifen puutarhoihin ja Nasridien palatseihin Granadassa, eikä sinulta jää huomaamatta mitään yksityiskohtia ammattitaitoisen oppaan saattelemana.

.

Varaa liput Alhambraan

2. Uppoudu maurilaiseen kulttuuriin Albaicínin historiallisessa kaupunginosassa

Albaicín yöllä| ©José Ruiz
Albaicín yöllä| ©José Ruiz

Tämä kaupunginosa henkii historiaa. Se on Granadan maurilaiskortteli, ja vuosisatojen takaisesta historiasta huolimatta se on yhä säilyttänyt tyypilliset mukulakivikadut ja keskiaikaiset jäljet. Alueella on useita kahviloita ja ravintoloita, joissa voit nauttia Granadan gastronomiasta. Voit myös nauttia uskomattomista näkymistä Alhambraan. Albaicínista voit myös ostaa lahjoja perheellesi ja ystävillesi, sillä monissa kaupoissa myydään tyypillisiä granadalaisia keramiikkatuotteita.

Tammikuun aikana kävely Albaicínissa on miellyttävämpää sään ansiosta. Koska kyseessä on keskiaikainen kortteli, suurin osa kävelystä on tehtävä kävellen, ja kesällä korkeiden lämpötilojen vallitessa kävely on hieman tukahduttavaa. Talvella sen sijaan voit tutustua koko alueeseen ja löytää myös mielenkiintoisia alennuksia käsityöläisliikkeistä.

Albaicíniin voi tutustua eri tavoin: kävellen, segwayllä tai polkupyörällä.

Varaa Albaicínin kierros

3. Nauti flamencosta ilman rajoja Sacromontessa

Flamenco Granadassa| ©Veroxs
Flamenco Granadassa| ©Veroxs

Yli 600 vuotta sitten mustalaiset alkoivat saapua Espanjaan ja asettuivat asumaan nykyisen Sacromonten kaupunginosaan. Arabikulttuurin ja mustalaisten tapojen sekoituksesta syntyi Granadan ex libris -musiikki, flamenco.

Sacromontessa voit nähdä monia perinteisiä flamencoesityksiä jossakin monista ravintoloista, kahviloista ja baareista, jotka tarjoavat gastronomisen tarjontansa ohella erinomaisen tason esityksiä, kuten esim:

Sacromonten tammikuun vierailun suuri etu on, että voit päästä flamencoesityksiä järjestäviin eri paikkoihin ilman ennakkovarausta ja jopa paikkoihin, jotka ovat aina ruuhkaisia sesonkiaikana.

Varaa flamencoesitys Granadassa

4. Seuraa Granadan maineikkaimman taiteilijan, Federico García Lorcan, jalanjälkiä

Huerta de San Vicente| ©Alimanja
Huerta de San Vicente| ©Alimanja

Jos olet intohimoinen kirjallisuuden ystävä, Federico García Lorcan jalanjäljissä kulkeminen Granadan kaupungissa on pakollista. Voit vierailla kirjailijaan liittyvissä tunnetuimmissa paikoissa.

Nähtävää riittää, ja siksi suosittelen varaamaan Federico García Lorcan kiertoajelun. Tammikuu on sitä paitsi ihanteellinen ajankohta sille, koska kaupunki on hiljaisempi kuin muina vuodenaikoina.

Suosittelen erityisesti käyntiä Huerta de San Vicente -nimisessä rakennuksessa, jossa Lorca kirjoitti monia tärkeimmistä teoksistaan ja eli viimeiset vapaat päivänsä ennen pidätystään ja sitä seurannutta murhaansa.

.

5. Hiihto Sierra Nevadassa, ihanteellinen suunnitelma talviurheilun ystäville

Vierailu Sierra Nevadassa| ©Steve Slater
Vierailu Sierra Nevadassa| ©Steve Slater

Tammikuussa Granada tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden vierailla Sierra Nevadassa, joka vie henkeä vertaansa vailla olevalla kauneudellaan. Sierra Nevadassa sen lisäksi, että voit ihastua sen kauniisiin maisemiin, voit harrastaa erilaisia talviurheilulajeja, kuten

Sierra Nevadan hiihtokeskus on yksi Euroopan parhaista, sillä siellä on erinomaiset infrastruktuurit ja palvelut. Hiihtämisen lisäksi Sierra Nevadassa voi harrastaa myös muita urheilulajeja, kuten luistelua, lumilautailua ja kelkkailua tai lumikenkäilyä.

Urheiluaktiviteetteja löytyy jokaiseen makuun. Suosittelen kuitenkin varaamaan retken Sierra Nevadaan mahdollisimman pian, sillä nyt on vuoden kiireisin aika käydä siellä.

.

Varaa retki Sierra Nevadaan

6. Harjoittele uskonnollista matkailua Granadassa

Katedraalin julkisivu| ©José vargas.
Katedraalin julkisivu| ©José vargas.

Granada on täynnä historiaa, ja koska Espanja on yksi maailman katolisimmista maista, uskonto on tärkeä osa Granadan kulttuuria.

Jos olet uskontomatkailun ystävä, sinun kannattaa varata opastettu kierros Granadan katedraaliin ja kuninkaalliseen kappeliin. Tammikuu on ihanteellinen näille vierailuille, koska silloin ei ole niin suuria turistijoukkoja kuin muina kuukausina, ja voit ihailla uskonnollista taidetta kaikessa loistossaan hyvissä ajoin ja ilman, että sinun tarvitsee odottaa sisäänpääsyä.

Varaa opastettu kierros Granadan katedraaliin

7. Osallistu "Día de la Toma" -juhlallisuuksiin 2. tammikuuta

Granadan valtauksen päivä| ©Brian Snelson
Granadan valtauksen päivä| ©Brian Snelson

Tammikuun 2. päivänä vietetään Granadan valtauksen muistopäivää. Kaupunki pukeutuu juhlavasti sen päivän kunniaksi, jolloin katoliset hallitsijat saivat Granadan kaupungin takaisin hallintaansa vuonna 1492.

Juhlallisuudet alkavat katolisten hallitsijoiden haudoilla pidettävällä kunnianosoituksella, jonka jälkeen pidetään messu ja sen jälkeen kaupungin kaduilla kulkeva paraati, joka päättyy kaupungintalolle. Jos satut vierailemaan Alhambrassa 2. tammikuuta, voit kuulla kellojen soivan tämän historiallisen tapahtuman kunniaksi.

8. Älä jätä väliin Kolmen kuninkaan päivän paraatia, joka on lasten suosikkipuuhaa

Kolmen kuninkaan päivän paraati| ©RaMaOrLi
Kolmen kuninkaan päivän paraati| ©RaMaOrLi

Jos matkustat lasten kanssa Granadaan tammikuussa, on yksi aktiviteetti, jota et voi jättää väliin, tai lapsesi eivät anna sitä koskaan anteeksi. Joka tammikuun 6. päivä järjestetään Kolmen kuninkaan päivän paraati. Kyseessä on Espanjan vanhin paraati, ja se on toistunut joka vuosi vuodesta 1917 lähtien.

Tänä päivänä noin 20 vaunua, joissa on aikakauteen viittaavia koristeita, kulkee vuosittain vaihtelevaa reittiä pitkin, mutta yleensä yli 8 kilometriä pitkää reittiä, jotta vältyttäisiin ihmismassoilta. Musiikin, hauskanpidon ja värien spektaakkeli jatkuu yöhön, ja näytökseen osallistuville jaetaan yli tonni makeisia.

9. Maista perinteistä talviateriaa, Olla de San Antónia

San Antónin ruukku| ©JJ Merelo
San Antónin ruukku| ©JJ Merelo

Tammikuun 17. päivää vietetään Granadassa Pyhän Antonin päivänä. Tätä pyhimystä, eläinten suojelijaa, kunnioitetaan suuresti Granadassa, ja se on perinteisesti yhdistetty sikaan. La olla de San Antón on sianlihasta valmistettu ruokalaji, joka valmistetaan erityisesti tammikuun 17. päivänä, mutta sitä voi löytää useiden ravintoloiden ruokalistalta koko kuukauden ajan.

Kyseessä on pataruoka, joka muistuttaa muhennosta, sisältää paljon kaloreita ja sopii erinomaisesti vuoriston kylmyyteen. Talonpojat loivat sen vuosisatoja sitten sikojen teurastuksen ja oliivien sadonkorjuun aikaan, jotta se kestäisi alhaiset lämpötilat.

10. Tutustu rantaan talvikaudella

Granadan ranta| ©Carmen VG
Granadan ranta| ©Carmen VG

Usko tai älä, Granadan rannalla voi nauttia tammikuussa. Granadan niin sanotulla Costa Tropicalilla on jopa keskellä talvea noin 20 asteen lämpötilat, joten rannalla on mahdollista nauttia muutamasta tunnista tammikuun keskellä.

Granadan Costa Tropicalilla on monia hiekkarantoja, joilla on hiekkaa ja puhdasta vettä ja jotka kutsuvat rentoutumaan myös talvella. Voit kertoa ystävillesi ja perheellesi, että samana päivänä laskettelit Sierra Nevadassa ja myös uit rannalla!

Tammikuu on paras kuukausi nauttia Granadasta

Granadan kadut| ©SnippyHolloW
Granadan kadut| ©SnippyHolloW

Kuten huomaat, Granada tammikuussa tarjoaa aktiviteetteja jokaiseen makuun, urheilua, historiaa, ruokakulttuuria, runoutta, musiikkia, perinteitä ja paljon hauskaa. On monia etuja, jos päätät matkustaa Granadaan tammikuussa.

Toisaalta sinulla on mahdollisuus tehdä unelmiesi matka paljon halvemmalla. Lentoliput ovat tähän aikaan vuodesta paljon halvempia, ja myös hotelleissa on edullisia sesonkihintoja, sillä matkojen hinnat ovat talvikuukausina, erityisesti tammikuussa, huomattavasti alhaisemmat. Monilla nähtävyyksillä on myös tarjoushintoja matalasesongin aikana.

Lisäksi Granadassa on asioita, joita voi tehdä vain tammikuussa eikä muina kuukausina vuodesta, kuten nauttia joistakin kaupungin perinteisistä festivaaleista, kuten Día de la Toma -juhlasta tai uudenvuodenpäivän ja epifanian tapahtumista. Talviurheilu on myös parhaimmillaan tammikuussa, jolloin Sierra Nevada pukee ylleen lumiharrastajien tervetulleeksi.

Varaa kiertomatka Sacromontessa ja Albaicínissa

Granadan sää tammikuussa

Granada yöllä| ©SnippyHolloW
Granada yöllä| ©SnippyHolloW

Toisin kuin muissa Euroopan kaupungeissa, jopa itse Espanjassa, Nasridin kaupungissa on talvella erittäin ystävällinen ilmasto, jotta voit nauttia kaikista Granadan aktiviteeteista ja nähtävyyksistä. Tammikuun aikana Granadassa on paljon aurinkoisia päiviä, jolloin taivas on kirkas ja voit tehdä parhaita opastettuja kierroksia ja retkiä.

Koska ilmasto on kuiva, kylmyys ei tunnu yhtä paljon kuin muilla alueilla, joten voit nauttia monista kävelyretkistä ja ulkoilma-aktiviteeteista, sillä sateet ovat myös harvinaisia. Yöllä lämpötila laskee melkoisesti, joten on suositeltavaa ottaa aina mukaan takki. Yöaikaan voi olla myös pakkasta.

Granadassa on kesällä päiviä, jolloin lämpötila on yli 40 astetta, mikä vaikeuttaa ulkoilua. Tartu tilaisuuteen käydä Granadassa tammikuussa, jos haluat tutustua tähän ihanaan kaupunkiin täysin mukavasti, ilman kiirettä, ilman väkijoukkoja ja miellyttävässä ilmastossa.

Varaa sähköpyöräretki Granadassa