Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Miten päästä Alhambran palatsiin?

Jos suunnittelet vierailua Alhambraan, sinun on tiedettävä, miten Nasridien linnoitukseen pääsee. Kerron alla kaikki tavat, joilla pääset muistomerkille.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

3 minuuttia luettu

Miten päästä Alhambran palatsiin?

Granadan kauneus | Marco Montero

Alhambra sijaitsee Granadan keskustassa sijaitsevan Sabika-kukkulan huipulla, joka on strategisesti tärkeä paikka, josta näet koko kaupungin ja jonne pääsee kiipeämällä useita rinteitä pitkin. Jos haluat tietää, miten pääset Alhambraan nopeasti vierailemaan tässä ikonisessa monumentissa, suosittelen sinua lukemaan tämän pienen oppaan, jonka olen laatinut.

Äläkä unohda varata Alhambran lippuja tai Alhambran opastettua kierrosta etukäteen, jotta sinun ei tarvitse jonottaa loputtomasti lipputoimistossa, kun pääset perille. Kapasiteetti on joka päivä rajallinen, ja liput saattavat loppua kesken, jos yrität hankkia niitä viime hetkellä.

1. Kävele ja nauti maisemista

Plaza Nueva Granadassa| ©Jocelyn Erskine-Kellie
Plaza Nueva Granadassa| ©Jocelyn Erskine-Kellie

Granada on ainutlaatuinen kaupunki. Granadaa viehättävämpiä ja kauniimpia paikkoja, joissa voi nauttia erityisestä lomasta, on vain harvoja, joten suosittelen kävelemään keskustan läpi Alhambraan, koska matkalla näkee upeita paikkoja.

Jos kävelet Alhambraan Granadan keskustasta, voit valita eri nousumahdollisuuksien välillä: Plaza Nuevalta Cuesta de Gomérezia pitkin, Paseo de los Tristesilta Cuesta del Rey Chicoa pitkin tai Barrio Realejosta Cuesta del Realejoa pitkin. Matka kestää vain noin 20 minuuttia!

Plaza Nuevalta

Jos lähdet Plaza Nuevalta, sinun tarvitsee vain mennä Cuesta de Gomérezia pitkin. Kun saavut Puerta de las Granadasille, käänny vasemmalle ja jatka, kunnes saavut Puerta de la Justicia -kadulle, joka toimii sisäänkäyntinä Granadan Alhambraan.

Paseo de los Tristesilta

Paseo de los Tristes -kadun päässä, sillan jälkeen ja oikealle kääntyen näet Cuesta del Rey Chicon, polun, joka johtaa Alhambran sisäänkäynnille kasvillisuuden ja pienten purojen läpi.

Barrio Realejosta

Se on lyhin mutta myös jyrkin polku. Se kulkee Granadan vanhan juutalaiskorttelin läpi, ja Alhambralle pääset Cuesta del Realejoa pitkin ja kävelet Campo del Príncipe -aukiolta Alhambran palatsihotelliin.

Vertaa lippuja ja retkiä Alhambraan

2. Bussilla, halvin tapa

Bussi Albaicínin kaduilla| ©Andrew Nash
Bussi Albaicínin kaduilla| ©Andrew Nash

Jos sinua ei huvita kävellä tai haluat säästää energiaa muihin Granadan nähtävyyksiin tutustumiseen, Alhambraan pääsee myös bussilla - se on nopea, mukava ja melko halpa!

Alhambraan pääsee useilla kaupungin bussilinjoilla. Jotkut niistä ovat C30 (Alhambra - Centro), C32 (Alhambra - Albaicín) ja C35 (Cementerio - Barranco del Abogado - Centro). Kertalippu maksaa 1,40 euroa. Voit tarkistaa aikataulut kuljetusyhtiön virallisilta verkkosivuilta.

Vertaa lippuja ja retkiä Alhambraan

3. Autolla, enemmän mukavuutta

Kierrä Granadan katuja omalla autolla| ©Antonio Zugaldia
Kierrä Granadan katuja omalla autolla| ©Antonio Zugaldia

Jos matkustat Granadaan omalla autolla, koska nautit ajamisesta ja haluat liikkua vapaasti paikasta toiseen ilman aikatauluja, sinun on hyvä tietää, että voit päästä Alhambraan myös autolla.

Näihin pääsee autolla Ronda Surin (A-395) kautta. Pääset palatiinalaiskaupunkiin Granadan kehätietä (N-323/ A-44) pitkin etelään (Motril). Kun olet ohittanut kaupungin, näet suunnan Alhambra (Ronda Sur) muistomerkin parkkipaikalle, jonne voit pysäköidä autosi.

Parkkipaikan hinta on 2,35 euroa/tunti, ja pysäköintialue on avoinna ja vartioitu 24 tuntia vuorokaudessa, ja siellä on yli 500 paikkaa.

Yksityisautojen käytöstä Granadassa

Granadan keskustaan pääsevät vain asukkaat. Turistit, jotka majoittuvat rajoitusalueilla sijaitsevissa virallisissa majoituspaikoissa, ovat kaupungissa oleskelunsa aikana asukkaita.

Jokaisella hotellilla, jolla on sopimus liikkuvuusalueen kanssa, on ainutlaatuinen pääsy, joten ennen matkaa suosittelen, että tarkistat majoituspaikastasi, mikä on hyväksytty pääsyreitti, jotta vältät sakot.

Vertaa lippuja ja retkiä Alhambraan

4. Taksilla, aina saatavilla

Granada taksitolppa| ©Francesco Paolo Fumarola
Granada taksitolppa| ©Francesco Paolo Fumarola

Taksit ovat hyvä vaihtoehto yksityisautolle Alhambraan pääsemiseksi, kun et voi ajaa omalla autolla rajoitetuilla kaduilla.

Granadan taksipalvelu toimii melko hyvin, ja sitä tarjoavat 24 tuntia vuorokaudessa sellaiset yritykset kuin Teleradio Taxi ja Radiotaxi Genil. Taksitolpilla on paljon taksitolppia ympäri kaupunkia ja erityisesti turistialueilla, ja taksin saaminen kestää vain 5 minuuttia. Tunnistat ne siitä, että ne ovat valkoisia ja ovessa on vihreä raita.

Tämäntyyppisen palvelun hinnat ovat kohtuullisia, mutta ennen kuin nouset kyytiin, suosittelen aina kysymään taksinkuljettajalta, paljonko hinta tulee maksamaan, jotta voit arvioida, kannattaako sinun ottaa taksi Alhambraan lähtöpaikastasi.

Vertaa lippuja ja retkiä Alhambraan

5. Turistijuna, täydellisin liikenne

Turistijuna Granada City Tour| ©Elliott Brown
Turistijuna Granada City Tour| ©Elliott Brown

Toinen erittäin mielenkiintoinen vaihtoehto päästä Alhambraan on ottaa Granada City Tour -turistijuna (joka tunnetaan myös nimellä Alhambra-juna), sillä se kulkee Nasridin linnoituksen kautta kaupungin läpi ja pysähtyy sen vuoksi monumentin lähellä, jossa voit jäädä pois ja vierailla siellä.

Turistijuna kulkee pysäkkien kautta 15-20 minuutin välein ja vie sinut suoraan palatsikaupungin ovelle. Kun olet perillä, sinun tarvitsee vain jäädä pois Alhambra/ Puerta de las Granadas -pysäkillä. Alhambran läpi kulkee vain päivällä kulkeva (vihreä) turistijunareitti, ja koko reitti on 10 kilometriä pitkä ja kestää 1 tunti ja 20 minuuttia.

Alhambran junasta

Turistijuna, jossa on ilmaisia pysähdyksiä, on mielestäni täydellisin kulkuneuvo turistille, joka vierailee Granadassa ensimmäistä kertaa. Toisaalta Hop-on Hop-off-järjestelmän ansiosta voit käyttää ajoneuvoa julkisena liikennevälineenä kaupungin eri osien välillä liikkumiseen, sillä voit nousta kyytiin ja jäädä pois millä tahansa pysäkillä reitin varrella.

Toisaalta turistijuna on erinomainen tapa tutustua Granadan tärkeimpiin nähtävyyksiin lyhyessä ajassa, kun matkustat mukavasti istuen ja kuuntelet audio-oppaan selostusta nähtävyyksistä.

Se on loistava vaihtoehto, jos haluat säästää aikaa matkalla tai antaa jaloillesi lepoa kaiken kävelyn jälkeen, varsinkin jos matkustat lasten kanssa.

Vertaa lippuja ja retkiä Alhambraan