Vierailu Alhambran palatsissa lasten kanssa

Perheen kanssa Granadaan matkustaminen on loistava suunnitelma, mutta kaikissa lasten kanssa tehtävissä matkoissa on omat juonenkäänteensä. Älä missaa näitä vinkkejä, jotta vierailusi Alhambrassa onnistuu.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuuttia luettu

Vierailu Alhambran palatsissa lasten kanssa

Alhambran sisätilojen yksityiskohdat | Austin Gardner

Alhambraan tutustuminen lasten kanssa on loistava ajatus, mutta kuten kaikki perheaktiviteetit, se vaatii hieman organisointia, jotta kaikki sujuu täydellisesti. Vielä enemmän, kun kyseessä on useiden tuntien mittainen vierailu, kuten Nasridin palatsikaupungissa. Kerron sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää!

1. Hanki lippusi verkossa ja etukäteen, jotta vältät jonot

Näkymä Alhambraan| ©Luís Cardoso
Näkymä Alhambraan| ©Luís Cardoso

Monien matkailijoiden unelma on mennä Granadaan tutustumaan sen myyttiseen Alhambraan, joka on yksi Espanjan kauneimmista monumenteista ja espanjalais-muslimitaiteen kulttuurinen vertailukohde lännessä.

Siksi se on hyvin suosittu muistomerkki, jonka kapasiteetti on rajoitettu turvallisuus- ja suojelusyistä. Varmistaaksesi, että pääset Nasridin linnoitukseen haluamanasi päivänä ja kellonaikana, suosittelen, että varaat liput Alhambraan mahdollisimman hyvissä ajoin, heti kun olet varannut lentosi tai hotellisi.

Tämä on ensimmäinen neuvo, jonka antaisin sinulle Alhambran näkemistä varten, varsinkin jos matkustat kaupunkiin perheen kanssa. Jos ostat Alhambran liput netistä etukäteen, voit vertailla lipputyyppejä ja hintoja ja välttää pitkät jonot lasten kanssa lipputoimistoissa. Tämä on tärkeää, jotta he eivät väsy ennen kuin vierailu edes alkaa.

Varaa liput Alhambraan

2. Millaisia ovat lasten liput Alhambraan?

Näkymä Granadaan Alhambrasta| ©Tim Adams
Näkymä Granadaan Alhambrasta| ©Tim Adams

Vierailu Granadan Alhambrassa on maksullinen, ja sisäänpääsyyn tarvitaan lippu. Lapset voivat kuitenkin saada niitä halvemmalla kuin aikuiset, joten perheet voivat säästää hieman lomamatkoilla, mikä ei ole koskaan huono asia.

Hanki liput lipputoimistosta

Joskus vanhemmat haluavat tehdä kulttuurivierailut mieluummin omaan tahtiinsa, koska he kokevat, että heidän on mukavampi toimia, jos on kiireellinen tarve käydä vessassa tai jos on tarve pitää ruokatauko tai leikkitauko, varsinkin kun lapset ovat vielä pieniä.

Jos näin on, voit yrittää hankkia lipputoimistosta lippuja ilman opastettua kierrosta vierailupäiväksi ja saada alennusta tai ilmaisia lippuja lapsille heidän iästään riippuen.

Kapasiteetti on rajoitettu joka päivä, ja lipputoimistolla on pitkiä jonoja, kun yrittää saada lippuja. Jos sinua ei haittaa jonottamisen riski ja se, ettet saa lippuja samalle päivälle, suosittelen, että katsot ehtoja kokeillaksesi onneasi ja hyödynnät lastenlippujen alennettua hintaa lipunmyyntipisteessä.

Tietenkin sinun on tuotava mukanasi henkilöllisyystodistus, josta lasten ikä voidaan tarkistaa Alhambran sisäänkäynnillä.

Osta liput verkossa

Jos lapset ovat kuitenkin vanhempia ja uskot, että heillä voi olla hauskaa Alhambran opastetulla kierroksella, suosittelen lämpimästi tätä vaihtoehtoa. Sen lisäksi, että he nauttivat kauniista näkymistä andalusialaiseen palatsikaupunkiin, sen puutarhoihin ja suihkulähteisiin, he kuulevat myös joitakin hyvin uteliaita legendoja ja oppivat hauskalla tavalla joitakin hyvin mielenkiintoisia asioita.

Tämäntyyppiset kierrokset on sovitettu perheille, ja oppaat ovat erittäin ystävällisiä lasten kanssa, joten Alhambran opastettu kierros on loistava ajatus, jos haluat tehdä jotain erilaista perheesi kanssa ja samalla tutustua tähän monumenttiin yksityiskohtaisesti.

Jos haluatte varata paikkanne jollakin näistä Nasridin linnoitusta kiertävistä kierroksista, Helloticketsistä voitte löytää lippuja tai opastettuja kierroksia Alhambraan, jossa lastenlipun hinta on myös hieman alhaisempi kuin aikuisten, joten voitte säästää rahaa ilman, että teidän tarvitsee hankkia liput viime hetkellä, kun olette Granadassa!

Varaa liput Alhambraan

3. Upota heidät muistomerkin historiaan

Matkusta toiseen aikakauteen| ©Callum Parker
Matkusta toiseen aikakauteen| ©Callum Parker

Kun vierailet Alhambrassa lasten kanssa, on hyvä idea valmistella vierailua yhdessä lasten kanssa etukäteen, jotta he tietävät jotakin siitä, mitä he tulevat näkemään, ja jotta he voivat päästää mielikuvituksensa valloilleen, kun he ovat sisällä.

Voit esimerkiksi esitellä heille sen historiaa kertomalla, milloin se rakennettiin, keitä siellä asui, millaista elämä oli täällä jne.

Alhambrasta ja sen legendoista on olemassa lapsille suunnattuja kirjoja, jotka voivat auttaa sinua tässä tehtävässä, kuten Ricardo Villa Real Molinan "La Alhambra contada a los niños" tai Washington Irvingin "Cuentos de la Alhambra para niños", joka on amerikkalaisen kirjailijan alkuperäisen teoksen lapsille suunnattu mukautus.

Vanhemmat lapset tuntevat sen luultavasti koulun historian tunneilta tai ovat nähneet sen televisiosarjoissa, kuten Isabelissa, joka kertoo Granadan kuningaskunnan takaisinvaltauksesta.

4. Ota mukaan välipaloja ja juomia

Älä unohda nesteyttää itseäsi| ©Haneen Krimly
Älä unohda nesteyttää itseäsi| ©Haneen Krimly

Alhambran vierailu on pitkä (noin 3 tuntia), joten on todennäköistä, että jossain vaiheessa kierroksen aikana lapsilla tulee nälkä ja jano. On tärkeää, ettet jää yllättäen kiinni ja että sinulla on repussasi tai laukussasi runsaasti vettä ja välipalaa, sillä sisällä ei ole paikkaa, josta saisi syötävää.

5. Parempi mennä katsomaan sitä aamulla

Aamun valo valaisee Alhambran| ©Victoriano Izquierdo
Aamun valo valaisee Alhambran| ©Victoriano Izquierdo

Granadassa on kuuma, varsinkin kesällä, joten jos aiot vierailla Alhambrassa lasten kanssa, suosittelen käymään siellä aikaisin aamulla, kun on vielä viileää. Lapset heräävät täynnä energiaa ja pystyvät ottamaan kaiken irti monumenttikierroksesta.

Lisäksi varhain päivällä ei yleensä ole niin paljon turisteja tai suuria ryhmiä, joten on miellyttävämpää kävellä ilman väkijoukkoja, ottaa kuvia, nauttia yksityiskohdista ja jopa pitää taukoa, jotta voit kerätä voimia vierailun aikana.

6. Valmistele heidän vaatteensa vierailua varten

Pue lapset asianmukaisesti ja suojaa heidät auringolta.| ©Sarah Doody
Pue lapset asianmukaisesti ja suojaa heidät auringolta.| ©Sarah Doody

Kuten mitä tahansa lasten kanssa tehtävää retkeä suunniteltaessa, retkeä suunniteltaessa on otettava huomioon muutamia asioita, kuten sää ja lasten vaatetus.

Monet perheet käyttävät kesälomaa hyväkseen vieraillakseen Alhambrassa, ja tähän aikaan vuodesta Granadassa on yleensä hyvin kuuma. Muista suojata lapsesi auringolta käyttämällä hattua ja aurinkolaseja sekä aurinkovoidetta iholle, koska he altistuvat ulkotiloille, kuten Generalife ja sen puutarhat tai Partal.

Älä unohda pukea heille mukavat kengät, sillä vierailu Nasridin linnoituksessa on pitkä ja he kävelevät paljon paikasta toiseen. Lisäksi ne todennäköisesti käyttävät ulkoilureittejä hyväkseen leikkimiseen ja juoksenteluun, joten on parasta käyttää kenkiä, jotka ne ovat jo sisäänajettuja, jotta ne voivat nauttia täysin siemauksin.

7. Pysähdy käymälässä ennen kierroksen aloittamista

Valmistele lapset ennen vierailua| ©Sharon Mollerus
Valmistele lapset ennen vierailua| ©Sharon Mollerus

Ennen Alhambran vierailun aloittamista lasten kanssa on tärkeää viedä heidät käymälöihin, sillä monumentaalisen kompleksin sisällä on tuskin yhtään käymälää, ja tiedämme, että lapset voivat joutua hätätilanteeseen milloin tahansa.

Palatsikaupungin sisäänkäyntien luona ja Kaarle V:n palatsin lähellä on käymälätilat, joten muistakaa tämä, kun suunnittelette vierailuanne!

8. Jätä lastenvaunut vaatehuoneeseen nähdäksesi Alhambran

Jätä vauvan rattaat vierailun ajaksi.| ©Joe Shlabotnik
Jätä vauvan rattaat vierailun ajaksi.| ©Joe Shlabotnik

Niiden, joilla on vauvoja tai lapsia, jotka eivät kävele kovin pitkälle, on syytä olla tietoisia siitä, että lastenvaunujen kanssa Alhambraan pääsy ei ole sallittua muistomerkin säilyttämisen vuoksi.

Älä kuitenkaan huolehdi, sillä lastenvaunujen kantopalvelu (enintään 12 kg:n paino) on maksuton niille vierailijoille, joiden on jätettävä lastenrattaat vaatehuoneeseen. Löydät sen viiniportilta, ja voit käyttää sitä lipun esittämistä vastaan.

Se on hyvä vaihtoehto liikkua vapaammin ja tehdä Alhambran vierailusta lasten kanssa mukavampaa.

9. Suunnittele ateriat

Nauti Granadan gastronomiasta| ©Haydn Blackey
Nauti Granadan gastronomiasta| ©Haydn Blackey

Kun matkustat lasten kanssa, toinen tärkeä etukäteen valmisteltava asia on se , missä syöt vierailun jälkeen.

Tätä ei kannata jättää sattuman varaan, sillä kun olette lopettaneet, lapsillanne voi olla jo kova nälkä, ja jos ette tunne Granadaa, ei ole suositeltavaa, että lapset vaeltelevat etsimässä vapaata pöytää tällaisessa turistikaupungissa, sillä he saattavat väsyä ja saada raivokohtauksen!

Joten ennen kuin menet ensimmäiseen ravintolaan, johon törmäät, suosittelen tutustumaan artikkeliini, jossa kerrotaan, missä syödä Alhambran lähellä- osut varmasti naulan kantaan!

10. Ota turistijuna Alhambraan

Granada City Tour turistijuna| ©Elliott Brown
Granada City Tour turistijuna| ©Elliott Brown

Jotta vierailustasi Alhambrassa tulisi jännittävämpi ja hauskempi, suosittelen, että nouset aktiviteettipäivänä Granada City Tourin turistijunaan (joka tunnetaan myös nimellä Alhambra-juna), jonka vihreä linja pysähtyy muistomerkin luona.

Näin pienimmät eivät väsy kävellessään ylös Sabika-kukkulan huipulle johtavaa rinnettä, jossa sijaitsee andalusialainen palatsikaupunki. On tärkeää, että he säästävät energiaansa vierailua varten sen jälkeen.

Se on liikenneväline, joka kuljettaa sinut Granadan tärkeimpien nähtävyyksien ympäri, ja siinä on ääniopaspalvelu ja kaksi erityistä lapsille suunnattua tiedotuskanavaa, jotka selittävät näkemäsi asiat viihdyttävällä tavalla, joten sekä aikuiset että lapset nauttivat kokemuksesta.

Hop-on Hop-off-järjestelmän ansiosta voit käyttää Granadan turistijunaa julkisena kulkuneuvona kaupungin eri osien välillä, sillä voit nousta junaan ja poistua siitä millä tahansa pysäkillä reitin varrella.

Se on erittäin hyödyllinen vaihtoehto, jos haluat säästää aikaa matkoillasi tai antaa jalkojesi levätä kaiken kävelyn jälkeen, varsinkin jos matkustat lasten kanssa. Jos kuitenkin haluat tietää muita tapoja päästä muistomerkille, suosittelen sinua lukemaan artikkelini Miten Alhambraan pääsee.

Varaa liput Alhambraan