Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Alhambran palatsin vierailun kesto

Jos suunnittelet matkaa Granadaan, tässä kerrotaan, kuinka paljon aikaa tarvitset vierailemaan sen legendaarisessa Alhambrassa.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

4 minuuttia luettu

Alhambran palatsin vierailun kesto

Alhambran sisällä | Hari Nandakumar

Jos olet innostunut kulttuurivierailuista, Granadassa sijaitsevasta Alhambrasta löydät hyvin erikoisen muistomerkin, joka on täynnä taidetta ja historiaa ja joka jättää sinut sanattomaksi. Se on ainoa meille säilynyt keskiaikainen palatsi ja viimeinen elävä jälki Nasridien dynastian ajasta Espanjassa.

Granadan Alhambra on täynnä hämmästyttäviä kulmia, ja niiden tutkimiseen menee aikaa. Kun olet varannut liput, tässä postauksessa kerrotaan, kuinka paljon aikaa tarvitset maailman kahdeksanteen ihmeeseen tutustumiseen, jotta voit järjestää vierailusi.

Kuinka kauan vierailu Alhambrassa kestää?

Kaarle V:n palatsi| ©Clark Van Der Beken
Kaarle V:n palatsi| ©Clark Van Der Beken

Palatiinikaupungin läpi kulkeva reitti on 3,5 kilometriä pitkä, ja yleinen vierailu Alhambrassa kestää yleensä noin 3-4 tuntia.

Silti on vaikea määrittää tarkasti, kuinka kauan vierailu Alhambrassa kestää. Näin suureen, taiteellisesti kauniiseen ja historiallisesti merkittävään muistomerkkiin tutustuminen vie aikaa, mutta kaikki riippuu siitä, kuinka paljon se kiehtoo.

Kierros monumentaalikompleksissa on järjestettävä Nasridin palatseihin pääsyn ajankohdan mukaan, sillä kukin kävijä pääsee linnoituksen tähän osaan vain lippuunsa merkittynä ajankohtana, eikä sitä voi muuttaa.

Järjestä reitti Generalifen tai Alcazaban vierailua varten

Generalifen tai Alcazaban vierailu olisi suunniteltava siten, että se tapahtuu ennen Nasridin palatseja tai niiden jälkeen, vaikka sinulla on myös mahdollisuus nähdä sulttaanien kuninkaallinen asuinpaikka Generalifen tai Alcazaban välissä. Toisin sanoen voisit tehdä seuraavan kierroksen Alhambran sisällä.

  • Alcazaba - Nasridin palatsit - Generalife.
  • Alcazaba - Generalife - Nasridin palatsit.
  • Nasridin palatsit - Alcazaba - Generalife.

Vierailut kiinteällä aikataululla

Riippumatta siitä, minkä reittisuunnitelman valitset, sinun on muistettava kaksi tärkeää ajankohtaa vierailun aikana, jotta voit mukauttaa aikaasi Alhambran kierroksen aikana.

  • Aika, jolloin pääset palatiinalaiskaupunkiin.
  • Nasridien palatseihin pääsyn ajankohta.

Kun olet vieraillut Alhambran tunnusomaisimmilla alueilla, voit käyttää aikaa myös muiden paikkojen, kuten Alhambran museon ja Kauniiden taiteiden museon, tutkimiseen. Molemmat sijaitsevat Kaarle V:n palatsissa, joka on yksi parhaista renessanssin teoksista Italian ulkopuolella.

Varaa liput ja opastetut kierrokset Alhambraan

Kuinka paljon aikaa tarvitsen Alhambran näkemiseen, jos vierailen siellä omin päin?

Tutustu uusiin asioihin Alhambrassa| ©Victoriano Izquierdo
Tutustu uusiin asioihin Alhambrassa| ©Victoriano Izquierdo

Riippumatta siitä, menetkö Alhambraan omin päin vai otatko opastetun kierroksen, tarvitset vähintään 3-4 tuntia nähdäksesi koko monumentaalisen kompleksin.

Jos haluat vain nähdä Alhambran ylhäältä käsin lisätäkseni sen matkakohteidesi maamerkkien luetteloon ja saadaksesi käsityksen siitä, millainen palatsikompleksi on, saatat tarvita tämän ajan tai jopa vähemmän.

Jos kuitenkin olet historian ja taiteen harrastaja, et halua viettää sisätiloissa alle 4-6 tuntia tutustuaksesi Alhambraan sentti sentiltä.

Vertaa Alhambran lippuja ja kiertoajeluja

Kuinka kauan Alhambran kierrokset kestävät yöllä?

Tunne Alhambran taika yöllä| ©Ben30
Tunne Alhambran taika yöllä| ©Ben30

Yölliset vierailut Alhambraan kestävät yleensä puolitoista tuntia, mikä on vähemmän aikaa kuin päiväkäynnit, sillä vierailuaika on rajoitettu niihin tunteihin, jolloin muistomerkki on auki.

Jos Alhambran kauneus on silmiinpistävää päivänvalossa, se on erityisen lumoava auringon laskiessa. Sen katseleminen yön hiljaisuudessa, jota rikkovat vain suihkulähteiden veden kohina ja kuunvalo, on maaginen kokemus. Sen seiniin heijastuva herkkä valaistus ympäröi linnoituksen arvoituksellisella ja kiehtovalla ilmapiirillä, joka on näkemisen arvoinen.

Ehkä olet ensimmäistä kertaa Granadassa ja haluat vierailla Alhambrassa päivällä, mutta jos haluat vierailla rauhassa ilman väkijoukkoja, yöliput ovat loistava vaihtoehto.

Yöaikataulut

Alhambraan on kahdenlaisia yövierailuja: Nasridin palatseihin sekä Generalifen palatsiin ja puutarhoihin. Molemmat tehdään erikseen, mutta samoilla ehdoilla.

  • Yökäynti kesäaikataulussa (1. huhtikuuta - 14. lokakuuta): klo 22.00 - 23.30.
  • Yökäynti talviaikataulussa (15. lokakuuta-31. maaliskuuta): klo 20.00-21.30.

Isabelin matkavinkki

Muista poistaa salama kamerastasi Alhambran yövierailun aikana, jotta et häikäise muita kävijöitä ja häiritse heidän rauhallista näkemystään monumentista.

Varaa yöllinen vierailu Alhambraan

Kuinka kauan vierailu Generalifessa kestää?

Generalife| ©Charlie Jackson
Generalife| ©Charlie Jackson

Jos haluat tutustua Generalifeen kaikessa rauhassa, nauttia maisemista ja ottaa niin monta valokuvaa tästä kauniista maisemasta kuin haluat, suosittelen viettämään siellä vähintään 30 minuuttia.

Generalifen palatsi oli kesähuvila, jonne Nasridien sulttaanit vetäytyivät lepäämään ja pakenemaan hovin muodollisuuksia. Sen puutarhat ovat kauniita, ja täältä on upeat näkymät linnoitukselle ja Granadan kaupungille kaukana.

Generalife on rauhan tyyssija täynnä puita, pieniä suihkulähteitä, joissa on vettä ja kukkapuutarhoja, joissa voit tehdä miellyttävän kävelyretken ja pitää pienen tauon.

Hyödyllistä tietoa

Tämä Alhambran alue jätetään yleensä vierailun loppuun, ja jotkut eivät edes käy katsomassa sitä, joten toisin kuin Nasridien palatseissa, täällä ei ole tungosta, joten aikaa ei ole rajoitettu, ja voit kävellä hetken aikaa polkuja pitkin kaikessa rauhassa.

.

Varaa opastettu kierros Alhambraan ja Generalifeen

Kuinka kauan Nasridin palatsien kierros kestää?

Patio de los Leones| ©Rafolas
Patio de los Leones| ©Rafolas

Vaikka voisit viettää tuntikausia Partalin, Leijonien palatsin, Mexuarin tai Comaresin palatsin katselemisessa, sinulla on vain 30 minuuttia aikaa Nasridien palatsien kierrokselle, joten suosittelen pitämään silmäsi auki ja kiinnittämään huomiota kaikkiin näkemiesi huoneiden ja tilojen yksityiskohtiin, jotta voisit nauttia tämän länsimaisen espanjalais-muslimisen taiteen ikonin arkkitehtuurista ja koristelusta.

Nasridien palatseihin pääsee puolen tunnin vuoroissa, jotta sisälle ei kerääntyisi liikaa ihmisiä ja näin vältettäisiin monumentin huonontuminen.

Alhambran Nasridien palatseissa asuivat Granadan kuningaskunnan hallitsijat, ja ne ovat monumentaalisen kokonaisuuden kruununjalokivi. Se on itse asiassa monumentin suosituin osa, joten Alhambran kiertoajelu on järjestettävä Nasridin palatseihin pääsyn ajankohdan mukaan, sillä linnoituksen tähän osaan pääsee tutustumaan vain kunkin kävijän lippuun merkittynä ajankohtana.

Isabelin matkustajavinkki

Jos haluat ottaa kaiken irti Nasridin palatseissa käymisestäsi, yritä olla paikalla 15 minuuttia ennen sisäänkäynnin yhteydessä ilmoitettua aikaa. On tärkeää olla täsmällinen, sillä muuten et pääse sisään myöhemmin.

Varaa liput Alhambraan ja Nasridin palatseihin

Kuinka kauan Alhambrassa pitäisi viettää aikaa?

Näkymä Alhambraan| ©Dimitry B
Näkymä Alhambraan| ©Dimitry B

Jos haluat nähdä monumentaalisen kompleksin kokonaisuudessaan, tarkastella kaikkien huoneiden yksityiskohtia ja nauttia rauhallisesta kävelystä linnoituksessa ja sen puutarhoissa, tarvitset vähintään 3-4 tuntia.

Jos kuitenkin haluat nähdä Alhambran vain ylhäältä käsin tavoitteenasi nähdä se ja lisätä se matkakohteidesi maamerkkien luetteloon, 2 tai 2 ja puoli tuntia saattaa riittää, jotta saat hyvän käsityksen siitä, millainen Alhambra on.

Jos kuitenkin olet taiteen ja historian ystävä, haluat luultavasti pidentää vierailuasi Alhambrassa mahdollisimman paljon, jotta voit kävellä siellä hitaasti ja nauttia nähtävyyksistä. Siellä on niin paljon nähtävää!

Varaa liput ja opastetut kierrokset Alhambraan