Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Alhambran palatsin vierailun kesto

Jos suunnittelet matkaa Granadaan, tässä kerrotaan, kuinka paljon aikaa tarvitset vierailemaan sen legendaarisessa Alhambrassa.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

4 minuuttia luettu

Alhambran palatsin vierailun kesto

Alhambran sisällä | Hari Nandakumar

Jos olet innostunut kulttuurivierailuista, Granadassa sijaitsevasta Alhambrasta löydät hyvin erikoisen muistomerkin, joka on täynnä taidetta ja historiaa ja joka jättää sinut sanattomaksi. Se on ainoa meille säilynyt keskiaikainen palatsi ja viimeinen elossa oleva jälki Nasridien dynastian historiasta Espanjassa.

Granadan Alhambra on täynnä upeita kulmia, ja niiden tutkimiseen menee aikaa. Kun olet varannut liput, tässä postauksessa kerrotaan, kuinka paljon aikaa tarvitset maailman kahdeksanteen ihmeeseen tutustumiseen, jotta voit järjestää vierailusi.

Kuinka kauan vierailu Alhambrassa kestää?

Kaarle V:n palatsi| ©Clark Van Der Beken
Kaarle V:n palatsi| ©Clark Van Der Beken

Reitti palatiinalaiskaupungin läpi on 3,5 kilometriä pitkä, ja yleinen vierailu Alhambrassa kestää yleensä noin 3-4 tuntia.

Siitä huolimatta on vaikea määritellä tarkasti, kuinka kauan vierailu Alhambrassa kestää. Tämän kokoisen, taiteellisesti kauniin ja historiallisesti merkittävän monumentin katsominen vie aikaa, mutta kaikki riippuu siitä, kuinka paljon se kiehtoo sinua.

Kierros monumentaalikompleksiin on järjestettävä Nasridin palatseihin pääsyn ajankohdan mukaan, sillä kukin kävijä pääsee linnoituksen tähän osaan vain lippuunsa merkittynä ajankohtana, eikä sitä ole mahdollista muuttaa.

Järjestä reitti Generalifen tai Alcazaban vierailemiseksi

Siksi Generalifen tai Alcazaban vierailu on suunniteltava siten, että se tapahtuu ennen Nasridin palatseja tai niiden jälkeen, vaikka sinulla on myös mahdollisuus nähdä sulttaanien kuninkaallinen asuinpaikka Generalifen tai Alcazaban välissä. Toisin sanoen Alhambran sisällä voisi tehdä seuraavan kierroksen.

  • Alcazaba - Nasridin palatseja - Generalife
  • Alcazaba - Generalife - Nasridin palatseja
  • Nasridin palatsit - Alcazaba - Generalife

Vierailut kiinteällä aikataululla

Riippumatta siitä, mitä reittiä päätät noudattaa, sinun on otettava huomioon kaksi tärkeää tuntia vierailun aikana, jotta voit mukauttaa aikasi Alhambran kierroksen aikana.

  • Aika, jolloin pääsee Palatinuksen kaupunkiin.
  • Nasridien palatsien sisäänpääsyaika.

Kun olet vieraillut Alhambran tunnusomaisimmilla alueilla, voit myös käyttää aikaa muiden paikkojen, kuten Alhambran museon ja taidemuseon, tutkimiseen. Molemmat sijaitsevat Kaarle V:n palatsissa, joka on yksi parhaista renessanssiteoksista Italian ulkopuolella.

Vertaa lippuja ja retkiä Alhambraan

Paljonko aikaa Alhambran katsomiseen tarvitaan, jos käyn siellä yksin?

Tutustu uusiin asioihin Alhambrassa| ©Victoriano Izquierdo
Tutustu uusiin asioihin Alhambrassa| ©Victoriano Izquierdo

Riippumatta siitä, menetkö Alhambraan yksin vai otatko opastetun kierroksen, tarvitset vähintään 3-4 tuntia nähdäksesi koko monumentaalisen kompleksin.

Jos haluat vain nähdä Alhambran ylhäältä ja lisätä sen matkakohteidesi maamerkkien luetteloon, tämä aika tai jopa vähemmänkin saattaa riittää saadaksesi käsityksen siitä, millainen palatsikompleksi on.

Jos kuitenkin olet historian ja taiteen ystävä, et halua viettää sisällä alle 4-6 tuntia tutustuaksesi Alhambraan tuuma kerrallaan.

Vertaa lippuja ja retkiä Alhambraan

Kuinka kauan Alhambran kierrokset yöllä kestävät?

Koe Alhambran taika yöllä| ©Ben30
Koe Alhambran taika yöllä| ©Ben30

Yövierailut Alhambraan kestävät yleensä puolitoista tuntia, mikä on vähemmän aikaa kuin päivävierailut, sillä aamulla vierailuaika on rajoitettu niihin tunteihin, jolloin muistomerkki on auki.
Alhambran kauneus on silmiinpistävää päivänvalossa, mutta erityisen lumoava se on auringon laskiessa. Sen katseleminen yön hiljaisuudessa, jota rikkovat vain sen suihkulähteiden veden kohina ja kuunvalo, on maaginen kokemus. Sen seinille heijastettu herkkä valaistus ympäröi linnoituksen arvoituksellisella ja kiehtovalla ilmapiirillä, joka on näkemisen arvoinen.

Ehkä olet ensimmäistä kertaa Granadassa ja haluat vierailla Alhambrassa päivällä, mutta jos haluat nauttia rauhallisesta vierailusta ilman väkijoukkoja, loistava vaihtoehto ovat yöliput.

Alhambrassa on kahdenlaisia yövierailuja: Nasridin palatseja sekä Generalifen palatsi ja puutarhat. Molemmat tehdään erikseen mutta samoissa olosuhteissa.

Yöaikataulut

  • Yövierailu kesäaikataulussa (1. huhtikuuta - 14. lokakuuta): klo 22.00 - 23.30.
  • Yövierailu talviaikataulussa (15. lokakuuta - 31. maaliskuuta): klo 20.00 - 21.30.

Isabelin matkustajan vinkki

Kun vierailet Alhambrassa yöllä, muista poistaa salama kamerastasi, jotta et häikäise muita kävijöitä ja häiritse heidän rauhallista näkemystään monumentista.

Kuinka kauan vierailu Generalifessa kestää?

Generalife| ©Charlie Jackson
Generalife| ©Charlie Jackson

Jos haluat nähdä Generalifen rauhassa, nauttia maisemista ja ottaa niin monta kuvaa tästä kauniista maisemasta kuin haluat, suosittelen viettämään siellä vähintään 30 minuuttia.

Generalifen palatsi oli kesähuvila, jonne Nasridien sulttaanit vetäytyivät lepäämään ja pakenemaan hovin muodollisuuksia. Sen puutarhat ovat kauniita, ja täältä on upeat näkymät linnoitukselle ja Granadan kaupungille kaukana.

Generalife on rauhan tyyssija täynnä puita, pieniä suihkulähteitä, joissa on vettä ja kukkivia puutarhoja, joissa voit tehdä miellyttävän kävelyretken ja pitää lyhyen tauon.

Tämä Alhambran alue jätetään yleensä vierailun loppupuolelle, ja jotkut ihmiset eivät edes käy katsomassa sitä, joten toisin kuin Nasridin palatseissa, täällä ei ole tungosta, joten aikaa ei ole rajoitettu, ja voit kävellä hetken aikaa polkuja pitkin kaikessa rauhassa.

Vertaa lippuja ja retkiä Alhambraan

Kuinka kauan Nasridien palatsien kierros kestää?

Patio de los Leones| ©Rafolas
Patio de los Leones| ©Rafolas

Ja vaikka voisit viettää tuntikausia Partalin, Leijonien palatsin, Mexuarin tai Comaresin palatsin katselemisessa, sinulla on vain 30 minuuttia aikaa Nasridin palatsien kierrokselle, joten suosittelen sinua pitämään silmäsi auki ja kiinnittämään huomiota kaikkiin yksityiskohtiin huoneissa ja tiloissa, joita näet, jotta voit nauttia täysin siemauksin tämän länsimaisen espanjalais-muslimisen taiteen ikonin arkkitehtuurista ja koristeluista.

Nasridin palatseihin pääsee sisään puolen tunnin vuoroissa, jotta sisälle ei kerääntyisi liikaa ihmisiä ja vältettäisiin näin monumentin heikkeneminen.

Alhambran Nasridien palatseissa asuivat Granadan kuningaskunnan hallitsijat, ja se on monumentaalisen kokonaisuuden helmi. Se on itse asiassa monumentin suosituin osa, joten Alhambran kiertoajelu on järjestettävä Nasridin palatseihin pääsyn ajankohdan mukaan, sillä linnoituksen tähän osaan pääsee tutustumaan vain kunkin kävijän lippuun merkittynä ajankohtana.

Isabelin matkustajan vinkki

Saadaksesi kaiken irti Nasridin palatseissa vierailustasi yritä olla paikalla 15 minuuttia ennen sisäänkäynnin yhteydessä ilmoitettua aikaa. On tärkeää olla täsmällinen, sillä muuten et pääse sisään myöhemmin.

Kuinka paljon aikaa minun pitäisi viettää Alhambrassa?

Näkymä Alhambraan| ©Dimitry B
Näkymä Alhambraan| ©Dimitry B

Tarvitset vähintään 3-4 tuntia nähdäksesi monumentaalisen kompleksin kokonaisuudessaan, kiinnittäen huomiota kaikkien huoneiden yksityiskohtiin ja nauttien rauhallisesta kävelystä linnoituksen ja sen puutarhojen läpi.

Jos kuitenkin haluat vain nähdä Alhambran huipulta ja lisätä sen matkakohteidesi luetteloon, 2-2,5 tuntia voi riittää, jotta saat hyvän käsityksen siitä, millainen Alhambra on.

Jos kuitenkin olet taiteen ja historian ystävä, haluat luultavasti pidentää vierailuasi Alhambrassa niin paljon kuin mahdollista, jotta voit kävellä hitaasti ympäriinsä ja nauttia maisemista. Siellä on niin paljon nähtävää!

Vertaa lippuja ja retkiä Alhambraan