Alhambran palatsin vierailun kesto

Jos suunnittelet matkaa Granadaan, tässä kerrotaan, kuinka paljon aikaa tarvitset vierailemaan sen legendaarisessa Alhambrassa.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

4 minuuttia luettu

Alhambran palatsin vierailun kesto

Alhambran sisällä | Hari Nandakumar

Jos olet innostunut kulttuurivierailuista, Granadassa sijaitsevasta Alhambrasta löydät hyvin erikoisen muistomerkin, joka on täynnä taidetta ja historiaa ja joka jättää sinut sanattomaksi. Se on ainoa meille säilynyt keskiaikainen palatsi ja viimeinen elävä jälki Nasridien dynastian ajasta Espanjassa.

Granadan Alhambra on täynnä hämmästyttäviä kulmia, ja niiden tutkimiseen menee aikaa. Kun olet varannut liput, tässä postauksessa kerrotaan, kuinka paljon aikaa tarvitset maailman kahdeksanteen ihmeeseen tutustumiseen, jotta voit järjestää vierailusi.

Kuinka kauan kestää vierailla Alhambrassa omin päin?

Kaarle V:n palatsi| ©Clark Van Der Beken
Kaarle V:n palatsi| ©Clark Van Der Beken

Palatiinikaupungin läpi kulkeva reitti on 3,5 kilometriä pitkä, ja yleinen vierailu Alhambrassa kestää yleensä noin 3-4 tuntia, jos ostat liput Alhambraan ja Nasridien palatseihin omin päin.

Siitä huolimatta on vaikea määritellä tarkkaan, kuinka kauan vierailu Alhambrassa kestää. Tämän suuruusluokan, taiteellisen kauneuden ja historiallisen merkityksen omaavaan monumenttiin tutustuminen vie aikaa, mutta kaikki riippuu siitä, kuinka paljon se kiehtoo sinua.

.

Järjestä reitti Generalifeen tai Alcazabaan tutustumista varten

Generalifen tai Alcazaban vierailu olisi suunniteltava siten, että se tapahtuu ennen Nasridien palatseja tai niiden jälkeen, vaikka sinulla on myös mahdollisuus nähdä sulttaanien kuninkaallinen asuinpaikka Generalifen tai Alcazaban välissä. Toisin sanoen voisit tehdä seuraavan kierroksen Alhambran sisällä.

  • Alcazaba - Nasridin palatsit - Generalife.
  • Alcazaba - Generalife - Nasridin palatsit.
  • Nasridin palatsit - Alcazaba - Generalife.

Vierailut kiinteällä aikataululla

Riippumatta siitä, minkä reittisuunnitelman valitset, sinun on muistettava kaksi tärkeää ajankohtaa vierailun aikana, jotta voit mukauttaa aikaasi Alhambran kierroksen aikana.

  • Aika, jolloin pääset palatiinalaiskaupunkiin.
  • Nasridien palatseihin pääsyn ajankohta.

Kun olet vieraillut Alhambran tunnusomaisimmilla alueilla, voit käyttää aikaa myös muiden paikkojen, kuten Alhambran museon ja Kauniiden taiteiden museon, tutkimiseen. Molemmat sijaitsevat Kaarle V:n palatsissa, joka on yksi parhaista renessanssin teoksista Italian ulkopuolella.

Varaa liput ja opastetut kierrokset Alhambraan

Kuinka paljon aikaa tarvitsen nähdä Alhambra opastetulla kierroksella?

Tutustu uusiin asioihin Alhambrassa| ©Victoriano Izquierdo
Tutustu uusiin asioihin Alhambrassa| ©Victoriano Izquierdo

Jos varaat opastetun kierroksen Alhambran monumentaaliseen kompleksiin tutustumiseen menee noin 3 tuntia. Opas vie sinut tärkeimpiin paikkoihin, kuten Generalife ja sen puutarhat, Kaarle V:n palatsi tai Alcazaba. Voit lukea lisää näistä opastetuista kierroksista tästä postauksesta.

Vertaa Alhambran lippuja ja kierroksia

Kuinka kauan Alhambran kierrokset kestävät yöllä?

Tunne Alhambran taika yöllä| ©Ben30
Tunne Alhambran taika yöllä| ©Ben30

Yölliset vierailut Alhambraan kestävät yleensä noin kaksi tuntia, mikä on vähemmän aikaa kuin päivällä, sillä vierailuaika on rajoitettu niihin tunteihin, jolloin monumentti on auki.

Jos Alhambran kauneus on vaikuttava päivänvalossa, se on erityisen lumoava auringon laskiessa. Sen katseleminen yön hiljaisuudessa, jota rikkovat vain suihkulähteiden veden kohina ja kuunvalo, on maaginen kokemus. Sen seinille heijastuva herkkä valaistus ympäröi linnoituksen arvoituksellisella ja kiehtovalla ilmapiirillä, joka on näkemisen arvoinen.

Ehkä olet ensimmäistä kertaa Granadassa ja haluat vierailla Alhambrassa päivällä, mutta jos haluat vierailla rauhassa ilman väkijoukkoja, yöliput ovat loistava vaihtoehto.

Yöaikataulut

Alhambraan on kahdenlaisia yövierailuja: Nasridin palatseihin sekä Generalifen palatsiin ja puutarhoihin. Molemmat tehdään erikseen mutta samoilla ehdoilla.

  • Yökäynti kesäaikataulussa (1. huhtikuuta - 14. lokakuuta): klo 22.00 - 23.30.
  • Talvella iltakäynti (15. lokakuuta-31. maaliskuuta): klo 20.00-21.30.

Muista poistaa salama kamerastasi Alhambran iltakäyntien aikana, jotta et häikäise muita kävijöitä ja häiritse heidän rauhallista näkemystään monumentista.

Varaa yöllinen vierailu Alhambraan

Kuinka kauan vierailu Generalifessa kestää?

Generalife| ©Charlie Jackson
Generalife| ©Charlie Jackson

Jos haluat tutustua Generalifeen kaikessa rauhassa, nauttia maisemista ja ottaa niin monta valokuvaa tästä kauniista maisemasta kuin haluat, suosittelen viettämään siellä vähintään 30 minuuttia.

Generalifen palatsi oli kesähuvila, jonne Nasridien sulttaanit vetäytyivät lepäämään ja pakenemaan hovin muodollisuuksia. Sen puutarhat ovat kauniita, ja täältä on upeat näkymät linnoitukselle ja Granadan kaupungille kaukana.

Generalife on rauhan tyyssija täynnä puita, pieniä suihkulähteitä, joissa on vettä ja kukkapuutarhoja, joissa voit tehdä miellyttävän kävelyretken ja pitää pienen tauon.

Hyödyllistä tietoa

Tämä Alhambran alue jätetään yleensä vierailun loppuun asti, ja jotkut eivät edes käy katsomassa sitä, joten toisin kuin Nasridien palatseissa, täällä ei ole tungosta, joten aikaa ei ole rajoitettu ja voit kävellä hetken aikaa polkuja pitkin kaikessa rauhassa.

.

Varaa opastettu kierros Alhambraan ja Generalifeen

Kuinka kauan Nasridin palatsien kierros kestää?

Patio de los Leones| ©Rafolas
Patio de los Leones| ©Rafolas

Vaikka voisit viettää tuntikausia Partalin, Leijonien palatsin, Mexuarin tai Comaresin palatsin katselemisessa, sinulla on vain 30 minuuttia aikaa Nasridien palatsien kierrokselle, joten suosittelen pitämään silmät auki ja kiinnittämään huomiota kaikkiin nähtävien huoneiden ja tilojen yksityiskohtiin, jotta voit nauttia täysin siemauksin tämän läntisen espanjalais-muslimisen taiteen ikonin arkkitehtuurista ja koristeluista.

Nasridin palatseihin pääsee puolen tunnin vuoroissa, jotta sisälle ei kerääntyisi liikaa ihmisiä ja näin vältettäisiin monumentin huononeminen. Jotta Nasridin palatseissa vierailusta saisi parhaan mahdollisen hyödyn, yritä saapua paikalle 15 minuuttia ennen sisäänkäynnin yhteydessä ilmoitettua aikaa. On tärkeää olla täsmällinen, sillä muuten et pääse sisään myöhemmin.

Alhambran Nasridin palatseissa asuivat Granadan kuningaskunnan hallitsijat, ja se on monumentaalisen kokonaisuuden helmi. Se on itse asiassa monumentin suosituin osa, joten Alhambra-kierros on järjestettävä Nasridin palatseihin pääsyn ajankohdan mukaan, sillä linnoituksen tähän osaan pääsee vain kunkin kävijän lippuun merkittynä ajankohtana.

.

Varaa liput Alhambraan ja Nasridin palatseihin

Kuinka paljon aikaa Alhambrassa pitäisi viettää yhteensä?

Näkymä Alhambraan| ©Dimitry B
Näkymä Alhambraan| ©Dimitry B

Jos haluat nähdä monumentaalisen kompleksin kokonaisuudessaan, kiinnittää huomiota kaikkien huoneiden yksityiskohtiin ja nauttia rauhallisesta kävelystä linnoituksessa ja sen puutarhoissa, tarvitset vähintään 3-4 tuntia (joko yksin tai opastetulla kierroksella).

Jos kuitenkin haluat vain nähdä Alhambran ylhäältä päin tarkoituksena nähdä se ja lisätä se matkakohteidesi maamerkkien luetteloon, 2-2,5 tuntia saattaa riittää, jotta saat hyvän käsityksen siitä, millainen monumentti on.

Jos kuitenkin olet taiteen ja historian ystävä, et halua käyttää alle 4-6 tuntia hitaaseen kiertelyyn ja nähtävyyksien katseluun. Nähtävää on niin paljon!

Varaa liput ja opastetut vierailut Alhambraan