Parhaat retket ja päiväretket Granadasta

Paras tapa vierailla Granadan tärkeimmissä turistikuvakkeissa on vierailla erikoistuneen oppaan kanssa, nautit vierailusta paljon enemmän ja opit paljon!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

8 minuuttia luettu

Parhaat retket ja päiväretket Granadasta

Granadan ilmakuva | ©Clark Van der Beken

Vain harvoissa paikoissa on enemmän charmia ja kauneutta kuin Granadassa, jossa voit nauttia hyvin erityisestä matkasta. Kaupunki on täynnä maagisia kulmia, joihin voi tutustua, ja sen luonnonympäristö on täysin kiehtova.

Granadaan voi tutustua monella tavalla, mutta kiertoajelu sen tärkeimmissä nähtävyyksissä on yksi parhaista. Nasridien valtakunnan muinaiseen pääkaupunkiin saapuu vuosittain miljoonia vierailijoita, ja tarjolla olevien retkien määrä voi olla häkellyttävä. Jotta valintasi olisi helpompi, tässä ovat parhaat tavat tutustua kaupunkiin, sen monumentteihin ja ympäristöön.

1. Vieraile Granadan Albaicínin ja Sacromonten kaupunginosissa kävellen:

Luolamajat Sacromonte| ©-JvL-
Luolamajat Sacromonte| ©-JvL-

Kun vierailen jossakin kaupungissa ensimmäistä kertaa, yksi lempipuuhistani on eksyä sen kaduille ja tutustua sen todelliseen ja aitoon puoleen. Se, jonka paikalliset näkevät tavallisesti päivittäin.

Jos kuulut kaltaisiini matkailijoihin, jotka nauttivat näistä pienistä yksityiskohdista, suosittelen lämpimästi tätä kävelykierrosta Granadan Albaicínin ja Sacromonten kaupunginosissa, kahdessa aidossa paikassa, joilla on hyvin mielenkiintoinen historia ja näkymät, joihin voi rakastua.

Tällä kierroksella Granadan Albaicínin ja Sacromonten kaupunginosissa voit löytää joitakin Nasridien kuningaskunnan pääkaupungin keskiaikaisten katujen labyrinttiin kätkettyjä helmiä, jotka ovat tehneet Granadasta maailmankuulun.

Mitä tämä kiertue sisältää?

Albaicínin ja Sacromonten kaupunginosat ovat kaksi upeinta paikkaa, joihin kannattaa tutustua matkan aikana. Jos et ole kävellyt niiden läpi, et voi sanoa, että olet käynyt Granadassa, sillä tämä on kaupungin sydän.

Sovittuun aikaan lähdet ryhmän kanssa Isabel la Católican aukiolta ja aloitat 2,5 tunnin kierroksen Albaicínin ja Sacromonten kaupunginosiin.

Erikoistuneen oppaan johdolla voit tutustua Granadan kahden vanhimman ja perinteisimmän kaupunginosan upeaan arkkitehtuuriin, joka on ilo silmille!

Mitä näet?

Tällä andalusialaisella kaupungilla on takanaan paljon historiaa, joten oppaan selitykset tietyissä paikoissa, kuten Albaicínissa ja Sacromontessa, ovat välttämättömiä, jos haluamme ymmärtää muinaisen Nasridien kuningaskunnan menneisyyttä ja nykyisyyttä.

Askel askeleelta Granadan keskustan käytävien ja kaarien läpi liukuen minulla oli tilaisuus nähdä joitakin aarteita, kuten San Gilin ja Santa Anan mudejar-kirkko, kuningatar Isabel la Católican muistomerkki, Sacromonten luolamökkien taika, Alhambran juurella sijaitsevan Paseo de los Tristesin kauneus tai San Nicolásin näköalapaikka, jonka näkymät Andalusian palatsikaupunkiin ja Sierra Morenaan veivät hengen. Täällä tajusin, että Granadan asukkaat eivät kaipaa vain Alhambraa!

Lisäksi tämä kierros on erittäin viihdyttävä, koska et näe pelkästään nähtävyyksiä vaan opit myös Granadan, Albaicínin ja Sacromonten ympärillä kiertävistä myyteistä ja legendoista sekä hahmoista, jotka aikoinaan asuttivat näitä kaupunginosia, kuten sankaritar Mariana Pineda, Aljiben rakastavaiset tai mustalainen Chorrohumo, joiden hahmot ovat pysyneet ikuisesti kansan mielikuvituksessa.

Kierros päättyi samalle aukiolle, jolta ryhmä lähti. Älä epäröi kysyä oppaaltasi ennen lähtöä kaikenlaisia suosituksia Granadan vierailun täydentämiseksi. He tietävät paljon ja auttavat sinua mielellään.

Matkasuunnitelma

 • San Nicolásin näköalapaikka
 • San Gilin ja Santa Anan kirkko
 • Sacromonte
 • Paseo de los Tristes
 • Plaza de Isabel La Católica
 • Plaza Larga

Kielet

Tämä kierros on saatavilla englanniksi ja espanjaksi.

2. Alhambraan: Sisäänpääsy Nasridin palatseihin ja Generalifeen audioguiden kanssa

Partalin palatsi, La Alhambra| ©Cayetano Gros
Partalin palatsi, La Alhambra| ©Cayetano Gros

Kun ajattelemme matkaa Granadaan, ensimmäisenä tulee mieleen sen legendaarinen Alhambra, joka on yksi Espanjan kauneimmista monumenteista ja espanjalais-muslimisen taiteen kulttuurinen vertailukohde lännessä.

Sen kauneus on inspiroinut matkailijoita kaikkialta maailmasta sukupolvien ajan, ja siellä vierailee vuosittain miljoonia ihmisiä, joten suosittelen hankkimaan liput Granadan Alhambraan vähintään kuukautta tai kahta aikaisemmin.

Älä unohda ostaa Alhambra-lippuja etukäteen, sillä kysyntä on aina suurta ja liput myydään yleensä loppuun. Voit myös valita Alhambran opastetun kierroksen, jossa Alhambraan tutustumisen lisäksi opas selittää kaikki Alhambran muodostavien palatsien, puutarhojen ja linnoitusten salaisuudet. Opastettu kierros on aina miellyttävämpi ja viihdyttävämpi.

Mitä näet ääniopastuksen jälkeen

 • Alhambra
 • Nasridien palatsit
 • Alcazaba
 • Generalife
 • Kaarle V:n palatsi
 • El Partalin palatsi

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta

Ensinnäkin, jos ajatus suljettuun ryhmään liittymisestä ei houkuttele sinua , voit aina valita itseopastetun kierroksen, johon liittyy ääniopas, joka täydentää kaikkea näkemääsi.

Ja toiseksi, koska tämän Alhambran jonottoman sisäänpääsyn ansiosta pääset varmasti suoraan muistomerkkiin valitsemanasi ajankohtana. Tämä on paikka, joka herättää todellisia intohimoja, ja lipunmyyntipisteissä on yleensä pitkät jonot. Jos et halua jonottaa ikuisuuden, suosittelen ostamaan liput netistä, mikä helpottaa vierailuasi huomattavasti.

Sisällä sinulla on 3-6 tuntia aikaa tutustua Alhambran kaikkiin kulmiin, sen historiaan, legendoihin, symbolien merkitykseen ja paljon muuhun rennosti ja omaan tahtiisi.

Kielet

Äänioppaat ovat saatavilla espanjaksi, englanniksi, ranskaksi, portugaliksi, venäjäksi, italiaksi, saksaksi, arabiaksi, yksinkertaistettuna kiinaksi, koreaksi ja japaniksi.

3. Nauti yökierroksesta Granadan Albaicínissa ja Sacromontessa

Yönäkymä Granadaan ja Alhambraan Sacromontesta käsin| ©José Sáez
Yönäkymä Granadaan ja Alhambraan Sacromontesta käsin| ©José Sáez

Yksi asia, joka jäi mieleeni Granadassa matkani aikana, on se, että sen olemus muuttuu päivästä yöhön. Jokainen hetki näyttää Granadan eri puolet, pienet yksityiskohdat ainutlaatuisessa kaupungissa, joka ei koskaan lakkaa kiehtomasta sinua.

Kun aurinko laskee, Granada muuttuu ja sen mukana sen aukioiden ja katujen tunnelma. Myös sen naapurustot. Albaicín ja Sacromonte ovat Nasridien pääkaupungin vanhimmat ja aidoimmat. Jos et ole kävellyt niiden läpi, et voi sanoa, ettet ole koskaan käynyt Granadassa, sillä tämä on kaupungin sydän.

Myönnän, että pidän mielelläni kaupunkien valaistusta yöllä, mutta Albaicínin ja Sacromonten kaupunginosat ylittivät kaikki odotukseni. Ne ovat kaksi hämmästyttävintä ja kauneinta paikkaa, joihin voit tutustua Granadan-matkallasi tällä yökierroksella.

Mitä tämä kiertue sisältää?

Auringonlasku on ihanteellinen hetki rauhalliselle ja romanttiselle kävelylle Granadan perinteisimmissä kaupunginosissa. Hälinä ja vilske, joka valloittaa turistisimmat kadut päivällä, väistyy yön hiljaisuuden tieltä, auringonvalo hitaasti hiipuu ja kuunvalon myötä kaupungin arvoituksellisin versio ilmestyy eteemme.

Tunnelma on otollinen, jotta voit antaa Granadan kaupunginosien viedä sinut mukanaan ja tehdä opastetun kierroksen ajassa taaksepäin, jossa andalusialainen Granada syntyi vuosisatoja sitten. Ottaen huomioon kaikki tarinat ja legendat, jotka ympäröivät Albaicínin ja Sacromonten kaupunginosia, mielestäni kokemus on paljon miellyttävämpi, jos kävelet näiden paikkojen läpi paikallisen oppaan kanssa, joka näyttää sinulle näiden vuonna 1984 maailmanperintökohteeksi julistettujen katujen jalokivet.

Et voi lähteä Granadasta vierailematta näissä viehättävissä kaupunginosissa ainakin kerran elämässäsi.

Mitä näet tällä kiertueella?

Seikkailu alkaa klo 20.00 Calle Cárcel Baja nº 2:sta. Edessäsi on 2,5 tuntia aikaa tutustua Albaicínin ja Sacromonten kaupunginosien tärkeimpiin nähtävyyksiin, kuten:

 • Carrera del Darro (yksi maailman kauneimmista ja vanhimmista kaduista).
 • San Gilin ja Santa Anan kirkko (pieni temppeli, jossa on mudejar-tyyliä).
 • Plaza Nueva (jossa Real Chancillería -rakennus on kummituslegendojen ympäröimä).
 • San Nicolásin näköalapaikka (Albaicínissa, josta on paras panoraamanäkymä Alhambraan).
 • Sacromonten luolat ja sen tablaos flamencos (jossa reitin lopussa voit palata juhlimaan).
 • Monien muiden paikkojen joukossa!

Matkasuunnitelma

 • Uusi neliö
 • San Gilin ja Santa Anan kirkko
 • Carrera del Darro
 • Albaicín
 • Mirador de San Nicolás
 • Sacromonte

Kielet

Tämä kierros on saatavilla englanniksi, espanjaksi, ranskaksi, portugaliksi, italiaksi, saksaksi ja ranskaksi.

Isabelin matkavinkki

Tämä on täydellinen kiertue kesäksi. Kävellessäsi Albaicínin ja Sacromonten läpi yöllä pääset tutustumaan näiden kaupunginosien viehätykseen ilman kuumuutta ja nauttien lempeästä tuulesta.

4. Lähde yksityiselle kierrokselle Granadan Alhambraan, Nasridien palatseihin, Generalifeen ja Alcazabaan

Generalife| ©Shadowgate
Generalife| ©Shadowgate

Granadassa sijaitseva Alhambra on maailman symboli, Euroopassa ainutlaatuinen palatiinakaupunki ja Espanjan islamilaisen arkkitehtuurin ja taiteen vertailukohde.

Vierailu tässä legendaarisessa Nasridien linnoituksessa, joka on viimeinen elävä jälki tästä dynastiasta Espanjassa, on unelmien täyttymys. Se on jotain, joka jokaisen matkailijan pitäisi tehdä ainakin kerran elämässään. New7Wonders-säätiön mukaan sitä ei turhaan pidetä maailman kahdeksantena ihmeenä.

Koska se on Espanjan suosituin monumentti, liput sinne saa parhaiten varattua netistä hyvissä ajoin etukäteen. Suosittelen tekemään sen vähintään kuukautta tai kahta ennen matkapäivääsi.

Tällä Granadan Alhambran lipulla pääset suoraan Alhambran sisätiloihin ilman jonotusta. Lisäksi sinulla on mahdollisuus tutustua palatiinalaiskaupungin tärkeimpiin kulmiin yksityisellä kierroksella, jonka taidehistorian asiantuntijaopas tekee vain sinulle ja seuralaisillesi. Eikö olekin siistiä?

Mitä tämä kiertue sisältää?

Jos haluat ainutlaatuisen kokemuksen vierailusi aikana, tämän Granadan Alhambran kiertoajelun tärkeimmät edut ovat useita.

 • Ensinnäkin pääset monumentille nopeasti ja odottamatta, jotta voit aloittaa Nasridin palatsin yksityisen kierroksen.

 • Toiseksi, mukana on asiantunteva opas, joka on yksinomaan sinun ja seuralaisesi käytettävissä 3 tunnin kierroksen aikana. Vierailet palatiinalaisessa kaupungissa omaan tahtiin, omaan tahtiin ja omaan tahtiin eri huoneissa.

 • Koska kyseessä on yksityinen Alhambran kiertoajelu, sinulla on lisäksi mahdollisuus muokata sitä henkilökohtaisesti. Toisin sanoen voit itse valita, missä kierroksen kohteissa haluat viettää enemmän tai vähemmän aikaa, millaisia selityksiä muistomerkin historiasta saat, haluatko keskittyä enemmän johonkin linnoituksen osa-alueeseen jne.

 • Lopuksi opas mukautuu täysin mieltymyksiisi, kun hän paljastaa yksityiskohtia Granadan Alhambrasta ja kertoo tämän monumentaalisen kompleksin kuriositeetteja ja legendoja.

Mitä näet?

Matkustat ajassa taaksepäin ja saat tietää, millainen oli islamilainen Granadan kuningaskunta keskiajalla, kuka määräsi Alhambran rakennettavaksi, miksi se rakennettiin ja miten siitä tuli kristittyjen kuninkaallisten asuinpaikka vuonna 1492.

Se ei ole tärkeä muistomerkki vain historiallisesta näkökulmasta vaan myös taiteellisesta näkökulmasta, sillä se on andalusialaisen arkkitehtuurin ja taiteen ikoni Espanjassa. Jos pidät kulttuurivierailuista, Granadassa sijaitseva Alhambra on kiehtova monumentti, joka on täynnä taidetta ja historiaa ja joka saa sinut hämmästymään.

Siksi , jotta ymmärtäisit paremmin sen merkityksen maan historiassa, suosittelen opastettua kierrosta, joka on aina paljon mielenkiintoisempi ja täydellisempi kuin omatoiminen kierros.

Matkasuunnitelma

 • Alhambra
 • Generalife
 • Alcazaba
 • Nasridien palatsit

Kielet

Tämä yksityinen kierros Granadan Alhambraan on saatavilla espanjaksi, englanniksi, ranskaksi ja arabiaksi.

5. Pakene retkelle Granadan Alpujarrasiin

Nauti Alpujarrasin luonnonkauneudesta.| ©Simon Harrod
Nauti Alpujarrasin luonnonkauneudesta.| ©Simon Harrod

Alpujarras on maaginen paikka Granadassa. Granadan ja Almerían välinen alue, joka sijaitsee yli 1 200 metrin korkeudessa ja josta avautuu näkymä Sierra Nevadan etelärinteiltä Välimerelle. On vaikeaa, ellei mahdotonta, olla lumoamatta tämän luonnonmaiseman kauneutta, jossa on lukuisia viehättäviä valkoisia kyliä.

Kun matkustat ensimmäistä kertaa Alpujarrasin läpi, tunnet tunteita, kun katselet henkeäsalpaavia maisemia, Sierra Nevadan huippuja ja sen ainutlaatuisten kylien ainutlaatuisia arkkitehtonisia piirteitä.

Miksi käydä Alpujarrasissa?

Tämä retki Alpujarrasiin on täydellinen lisä Nasridien kuningaskunnan pääkaupunkiin suuntautuvalle matkalle. Se oli hieno kokemus, ihana matkamuisto ja sellainen, jota suosittelen lämpimästi Granadan-matkalla.

Mielestäni syyt, miksi sinun pitäisi mennä, ovat seuraavat:

 • Sen historiallisen taustan ansiosta voit oppia lisää Granadan andalusialaisesta menneisyydestä Alpujarras-kylien ainutlaatuisen arkkitehtuurin kautta. Loppujen lopuksi tämä oli viimeinen linnake, jossa maurilaiset asuivat Espanjassa.

 • Toisaalta tämä retki Alpujarrasiin on loistava tilaisuus nauttia päivästä ulkoilmassa ja tutustua Sierra Nevadan luonnonpuistoon, jossa sijaitsee Etelä-Euroopan korkein vuoristo. Ekomatkailun ja patikoinnin ystävät voivat vierailla Espanjan ainutlaatuisimpien alueiden kauniissa maisemissa.

 • Paikan tyypillisen gastronomian maistaminen on yksi parhaista tavoista tutustua sen kulttuuriin. Andalusian keittiö on yksi Espanjan rikkaimmista, ja tällä Alpujarrasin retkellä sinulla on mahdollisuus osallistua kinkku- ja viinimaistiaisiin, joissa voit tutustua mausteiden maan makuihin ja rakenteisiin.

Millainen on retki Alpujarrasiin?

Hienoa tässä järjestetyssä Alpujarrasin kiertomatkassa on se, että se vie sinut Granadaan ja takaisin samana päivänä, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, miten pääset sinne tai miten pääset kiertämään alueen kyliä. Kaikki on järjestetty niin, että vierailijat voivat rentoutua ja nauttia matkan jokaisesta hetkestä täysillä.

Seikkailu alkaa aikaisin, klo 8.30, kun ryhmä lähtee Granadasta Alpujarrasiin. Tällä maakunnan eteläosaan suuntautuvalla matkalla kuljetaan näiden kylien läpi:

 • Lanjarón: kuuluisa lääkkeellisistä kivennäisvesistään.
 • Órgiva: läntisen Alpujarran sydän, joka tunnetaan Nuestra Señora de la Expectaciónin kirkon kaksoistorneista.
 • Carataunas: Alpujarrasin pienin kylä sekä asukasluvultaan että kooltaan.
 • Pitres: toinen Alpujarrasin pienimmistä kylistä, jonka arkkitehtuurissa on maurilainen vaikutus.
 • Trevélez: Espanjan korkein kylä, 1 476 metriä merenpinnan yläpuolella, ja Alpujarrasin paras Serrano-kinkun tuottaja.
 • Pórtugos: sen keskusta ja kunnan laitamilla sijaitseva rautavesilähde ovat kaksi postikortin arvoista enklaavia. Kaunista!
 • Bubión, Capileira ja Pampaneira: Niitä pidetään Alpujarrasin kauneimpina kylineen, ja ne on julistettu historiallis-taiteellisiksi kohteiksi. Ne sijaitsevat Poqueiran rotkossa, joka on yksi Granadan erikoisimmista luonnontiloista, ja se on ihanteellinen paikka näköaloista nauttimiseen.

Isabelin matkavinkki

Alpujarrasin aikana kävelet paljon. Muista pukeutua mukaviin vaatteisiin ja kenkiin sekä suojautua kylmältä talvella ja auringolta kesällä.

6. Mitä tehdä Granadan kierroksen jälkeen?

Rentoudu Hammam-kokemuksessa.| ©Logan Stone
Rentoudu Hammam-kokemuksessa.| ©Logan Stone

Kokeneimmatkin matkailijat tuntevat olonsa uupuneeksi, jalkansa väsyneiksi ja jalkansa kipeiksi kaikesta siitä kävelystä, jota he ovat harrastaneet lomansa aikana useiden tuntien mittaisen retken tai opastetun kierroksen jälkeen. Olen varma, että tunnet tuon epämiellyttävän tunteen, etkö vain?

Älä huoli, minulla on ratkaisu! Paras tapa ladata akkuja ja rentoutua kiireisen päivän jälkeen on käydä Granadan arabikylpylässä.

Varaa matkastasi aikaa nauttiaksesi andalusialaisesta hamamista ja sen terveysvaikutuksista. Artikkelissani Granadan paras Hammam selitän kaikki yksityiskohdat tästä rituaalista, jonka avulla voit lepuuttaa kehoasi ja mieltäsi ja valmistella niitä seuraavaa seikkailua varten. Älä missaa sitä!