Granada kolmessa päivässä: vinkkejä, nähtävää ja paljon muuta.

Jos sinulla on 3 päivää aikaa vierailla Granadassa, sinun on laadittava hyvin järjestetty matkasuunnitelma, jotta voit tutustua tämän kauniin kaupungin jokaiseen mahdolliseen nurkkaan. Matkasuunnitelma, jonka annan sinulle tässä postauksessa.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

6 minuuttia luettu

Granada kolmessa päivässä: vinkkejä, nähtävää ja paljon muuta.

Näkymä Granadaan | ©Hayley Clarke

Granada on kaupunki, jossa on valtava määrä nähtävyyksiä, suunnitelmia ja aktiviteetteja. Sanoisin, että saadaksesi kaiken irti vierailustasi, sinun pitäisi viettää kaupungissa vähintään 4 päivää. Kolme päivää riittää kuitenkin käymään kaikissa kaupunginosissa, muistomerkeissä ja paikoissa, joihin kaupunki on keskittynyt, ilman että sinun tarvitsee poistua sen rajojen ulkopuolelle.

72 tunnissa meillä on runsaasti aikaa viettää paljon aikaa tutustumalla kuuluisaan Alhambraan ja sen ympäristöön jättämättä mitään väliin, toinen päivä tutustua historiallisen keskustan muistomerkkeihin ja ylimääräinen päivä vierailla muissa Granadan tarjoamissa paikoissa.

Päivä 1: Alhambra, Generalife

Generalifen puutarhat| ©Raúl Marín
Generalifen puutarhat| ©Raúl Marín

Tämän matkan ensimmäisellä päivällä on selkeä tavoite. Tutustu sen tärkeimpään monumenttiin, Alhambraan, ja tämän Espanjan tärkeimpiin matkailunähtävyyksiin kuuluvan paikan ympäristöön.

Reitti alkaa aikaisin aamulla itse Alhambralta ja päättyy Paseo de los Tristes -kadulle auringonlaskun aikaan, jolloin voit nauttia maisemista. Päivä päättyy ihanteellisella alueella, jossa voit nauttia illallista ja kävellä illalla Granadassa.

Alhambra Granadassa

Tämän Granadan kolmipäiväisen matkan lähtöpiste ei voisi olla muu kuin sen kuuluisin monumentti ja tärkein symboli, Alhambra.

Tämä monumentaalinen kompleksi koostuu useista palatseista ja rakennuksista, joissa asuivat Granadan Nasridien kuningaskunnan hallitsijat ja myöhemmin Kastilian kuningaskunnan kuninkaallinen perhe valloituksen jälkeen. Sen merkitys on niin suuri, että se on säännöllisesti Espanjan 2 tai 3 suosituimman monumentin joukossa.

Vierailu kannattaa aloittaa aikaisin aamulla, jotta vältät jonot ja päivän kuumimmat tunnit, erityisesti kesällä.

Liput on ostettava viikkoja etukäteen, sillä kysyntä on erittäin suurta, ja siksi niitä voi ostaa vain varaamalla, erityisesti sesonkiaikana.

Alhambran yleinen sisäänpääsy sisältää Alcazaban, Nasridien palatsien, Generalifen, Kaarle V:n palatsin ja moskeijan kylpylän, jotka ovat sen tärkeimmät nähtävyydet.

Alhambra avaa ovensa viikon jokaisena päivänä puoli yhdeksältä aamulla. Jos aloitatte vierailunne tuohon aikaan, mitä suosittelen, teillä on riittävästi aikaa kiertää Alhambraa kaikessa rauhassa, noin 4 tuntia.

Voit tietysti myös valita vaihtoehdon, jossa voit vuokrata yhden Alhambran opastetuista kierroksista.

Varaa opastettu kierros tutustu Alhambraan

Generalife

Generalife| ©sharon_k
Generalife| ©sharon_k

Generalife on osa Alhambran monumentaalista kokonaisuutta, vaikka se sijaitsee Alhambran ulkopuolella, käytännössä sen vieressä.

Se on Alhambran sulttaanien kuninkaallinen asuinpaikka, ja se koostuu palatsista ja sen kauniista puutarhoista, jotka ovat täynnä suihkulähteitä. Nämä puutarhat ovat ainutlaatuisia ja Euroopan vanhimpia laatuaan.
Palatsi on peräisin 1200- ja 1300-luvuilta, ja se kasvaa tunnetun kastelukanavien sisäpihan ympärillä, joka on rakennuksen sydän ja yksi Granadan kuvatuimmista paikoista.

Generalife on avoinna päivittäin klo 8.30-20.00 keväällä ja kesällä ja klo 8.30-18.00 syksyllä ja talvella. 2 tuntia riittää vierailuun ja seuraavan pysähdyksen seuraamiseen. Löydät kaikki lippuja koskevat tiedot tästä linkistä.

Varaa opastettu kierros Alhambraan, Generalifeen ja Nasridien palatseihin

El Bañuelo

Bañuelo on Espanjan vanhin arabikylpylä ja yksi parhaiten säilyneistä.

Ne sijaitsevat hienovaraisesti yksityisessä talossa lähellä Alhambraa, ja ne ovat avoinna yleisölle viikon jokaisena päivänä.

Alhambran ja Generalifen ohella se on olennainen monumentti, jossa kannattaa vierailla, jos haluaa nähdä kaikki maurilaisen Granadan puolet. Pääsymaksu on noin 5 euroa per henkilö, mutta sunnuntaisin voit vierailla ilmaiseksi.

Paseo de los Tristes

Setunnetaan nimellä Paseo de los Tristes, koska hautajaiskulkueet kulkivat täällä, mutta sen oikea nimi on Paseo del Padre Manjón.

Tämä katu, jolla sijaitsee myös Bañuelo, on kaunis kävelykatu Alhambran juurella, ja sieltä on upeat näkymät Alhambralle.

Jos vierailet täällä myöhään iltapäivällä, se on täydellinen paikka päättää päivä nauttimalla kävelyretkestä ja viimeistelemällä päivän illallisella jossakin samaisen rantakadun varrella sijaitsevista monista tapas-baareista.

Toinen vaihtoehto on kävellä Plaza Nuevan suuntaan ja valita illalliselle monista tapas-baareista Calle Elvira -kadulla, joka on yksi kaupungin perinteisimmistä kaduista.

Päivä 2: Granadan katedraali, Albaicín

Granadan katedraali yöllä| ©Gotardo González
Granadan katedraali yöllä| ©Gotardo González

Alhambran alueella vierailun jälkeen toinen päivä on varattu kaupungin historiallisen keskustan kiertoajelulle. Lähtöpaikka on Granadan vaikuttava katedraali kaupungin sydämessä.

Katedraalissa vierailun jälkeen jatkamme keskustan tutkimista kävellen, kunnes saavumme Alcaicería-alueelle ja Albaicíniin, jossa päätämme tämän matkan toisen osan.

Granadan katedraali ja kuninkaallinen kappeli

Vuonna 1492 tapahtuneen takaisinvaltauksen jälkeen katoliset hallitsijat halusivat Granadan olevan kristinuskon symboli, ja tästä syystä he määräsivät rakennuttamaan goottilaisen temppelin, joka oli kuninkaiden hautapaikan arvoinen.

Näet upean lopputuloksen vieraillessasi Granadan katedraalissa. Se on kaupungin keskustan mahtavin rakennus, joka on ehdottomasti nähtävä.

Katedraalin monumentaalinen kokonaisuus koostuu itse temppelin lisäksi vanhasta Lonjasta ja katedraalin vieressä olevasta Sagrario-kirkosta.

Kohokohta on kuitenkin kuninkaallinen kappeli, joka oli katolisten hallitsijoiden hanke ja josta tuli heidän ruumiinsa hautapaikka heidän kuoltuaan. Vaikka he kuolivat ennen kuin kappeli valmistui, heidän ruumiinsa siirrettiin myöhemmin ja ne ovat edelleen siellä. Se on yksi Granadan merkittävimmistä paikoista sen historiallisen painoarvon ja taiteellisen arvon vuoksi.

Corral del Carbón

Tämä paikka on toinen esimerkki arabien Granadaan jättämistä syvistä jälkistä. Corral del Carbón on alhóndiga eli rakennus, jota käytettiin kauppiaiden ja kauppiaiden majoittamiseen.

Corral del Carbón sijaitsee kaupungin keskustan sydämessä, lähellä katedraalia, ja se on ainoa Espanjassa yhä pystyssä oleva rakennus ja merkittävä esimerkki andalusialaisesta arkkitehtuurista. Koska sisäänpääsy on ilmainen, et voi jättää väliin tätä paikkaa, joka on peräisin vuodelta 1336.

Alcaicería

Alcaiceria| ©Eric Titcombe
Alcaiceria| ©Eric Titcombe

Nimi Alcaiceria on arabialaista alkuperää, ja se viittaa Al-Andalusin kaupunkien alueeseen, jota käytettiin käsityöläisyyteen ja kauppaan, erityisesti silkillä.

Granada, joka on yksi Al-Andalusin tärkeimmistä paikoista, ei voinut olla ilman Alcaiceriaa, ja nykyään se on säilynyt koskemattomana ja säilyttänyt alkuperäisen toimintansa.

Se sijaitsee kaupungin historiallisessa keskustassa, myös hyvin lähellä katedraalia, ja näiltä markkinoilta voit ostaa nykyään monia näytteitä käsitöistä, matkamuistoja, matkamuistoja ja kaikenlaisia tuotteita, jotka ovat täydellinen matkamuisto matkastasi.
jotka ovat täydellinen matkamuisto Granadan matkaltasi.

Albaicín

Iltapäivällä tutustuttuamme historiallisen keskustan tärkeimpiin muistomerkkeihin siirrymme hieman pohjoisemmaksi ja vierailemme Granadan tunnetuimmassa ja vanhimmassa kaupunginosassa, Albaicínissa.

Kyseessä on arabialaista alkuperää oleva kaupunginosa, jonka sanotaan olevan kuin kaupunki kaupungin sisällä. Sen jyrkät kadut ja talot ovat jopa Alhambraa vanhempia, ja itse asiassa kaupunginosa sijaitsee kukkulalla juuri vastapäätä sitä, mihin kuuluisa Alhambra myöhemmin rakennettiin.

Jos sinulla on aikaa ja rauhaa, voit kävellä sen kaduilla, katsella sen valkoisten talojen julkisivuja, nauttia monista näköalapaikoista, joista on näkymät Alhambralle, kuten San Nícolasista, ja selvittää, miksi Unesco julisti tämän kaupunginosan maailmanperintökohteeksi vuonna 1994.

Päivän päätteeksi auringonlaskun katselu joltakin näköalapaikalta on unohtumaton kokemus. Voit myös syödä alueella tapaksia ennen paluuta hotelliisi.

Varaa Albaicínin ja Sacromonten kiertoajelu

Päivä 3: San Jeronimon luostari, Sacromonte

Sacromonten kaupunginosa| ©Jorge Franganillo
Sacromonten kaupunginosa| ©Jorge Franganillo

Kahden ensimmäisen päivän jälkeen voimme sanoa, että olemme käyneet Granadan tärkeimmissä monumenteissa. Mutta vierailu jää vaillinaiseksi.

Vielä on useita paikkoja, joissa kannattaa vierailla, ehkä vähemmän vierailtuja, mutta myös hyvin yllättäviä. Useimmat niistä sijaitsevat eri reiteillä kaupungin keskustan läpi ja päättyvät Sacromonten alueelle ja sen erikoisiin luoliin.

Se on rennompi ja joustavampi reitti, joka sopii erinomaisesti kolmen päivän Granadan-matkan päätteeksi.

San Jeronimon luostari

Kolmannen ja viimeisen Granadan-päivämme ensimmäinen pysähdyspaikka on San Jerónimon luostari, joka on rakennettu Granadan suojeluspyhimyksen kunniaksi.

Tämä oli yksi ensimmäisistä rakennuksista ja ensimmäinen luostari, joka rakennettiin Granadaan takaisinvaltauksen jälkeen. Luostarista erottuu kaksi elementtiä, 36 kaaren muodostama sisäpiha ja kirkko.

Ranskalaiset ryöstivät sen miehityksensä aikana vuosisatoja myöhemmin, mutta se on yhä säilyttänyt suuren osan taiteellisesta perinnöstään. Selkein esimerkki tästä on pääkappelin upea alttaritaulu, jonka vuoksi on perusteltua maksaa 4 euron sisäänpääsymaksu ja vierailla tässä kauniissa rakennuksessa.

San Juan de Diosin basilika

San Juan de Diosin basilika| ©Shadowgate
San Juan de Diosin basilika| ©Shadowgate

Jos Granadan katedraalissa vierailtuasi olet rakastunut siihen, mikä on varsin todennäköistä, sinun on hyvä tietää, että se ei ole Granadan ainoa barokkikirkko. San Juan de Diosin basilikaSan Juan de Diosin sairaalaritarikunnan toimeksiannosta tämän sairaiden suojeluspyhimyksen jäännösten säilyttämistä varten.

Itse asiassa pyhimyksen hauta sijaitsee sisällä ja on yksi basilikan mielenkiintoisimmista osista.

Se sijaitsee Calle San Juan de Diosin varrella, lähellä San Jerónimon luostaria, ja ulkopuolelta se saattaa näyttää ihan tavalliselta kirkolta, mutta kun astut sisään sisätiloihin, kirkon kullanvärinen koristelu hämmästyttää sinua.

Se on mielestäni yksi Granadaksen vähemmän tunnetuista jalokivistä, mutta yksi yllättävimmistä.

Kuninkaallinen sairaala

Kuninkaallinen sairaala on lisättävä luetteloon goottilaisista rakennuksista, jotka katoliset hallitsijat määräsivät rakennettavaksi Granadaan.

Takaisinvaltauksen jälkeen tämä rakennus rakennettiin sotavammojen hoitoa varten, ja myöhemmin se toimi taistelijoiden turvapaikkana. Nykyään siellä sijaitsee Granadan yliopisto.

Sairaalan mudejar-tyyliset sisäpihat ovat merkittäviä, joista kuuluisin on marmoripiha. Rakennuksen vieressä sijaitsevat pääjulkisivu ja Riemupuutarha ovat myös vierailun arvoisia. A

Vaikka se ei olekaan kaupungin vaikuttavin rakennus, se on erittäin kätevä ja nopea vierailukohde, joka tekee tästä Granadan parhaiden nähtävyyksien kiertoreitistä vieläkin täydellisemmän.

Sacromonte

Sacromonte| ©SnippyHolloW
Sacromonte| ©SnippyHolloW

Vaikka Albaicín on Granadan tunnusomaisin kaupunginosa, se ei ole ainoa, jossa kannattaa vierailla Andalusian kaupungissa.

Sacromonten kaupunginosassa järjestettävät kierrokset kulkevat yleensä käsi kädessä Albaicínin kierrosten kanssa, vaikka se onkin ainutlaatuinen kahdesta syystä: sen luolamajat ja se, että se on flamencon syntypaikka Granadassa.

Koska se sijaitsee Alhambraa vastapäätä olevan kukkulan rinteellä, siellä aikoinaan asuneet mustalaiset käyttivät maaston ominaisuuksia hyväkseen ja rakensivat talonsa luolien muotoon.

Monet näistä luolista ovat palvontapaikkoja flamencon ystävien keskuudessa, sillä niissä järjestetään flamencoesityksiä ainutlaatuisessa ympäristössä.

Tunnetuimmat näistä luolista ovat Cueva de María la Canasteran luola ja Cueva de La Rocíon luola. Yhdessä luolastossa on myös museo, jonka tarkoituksena on esitellä historiaa ja perinteitä alueella, jossa arabit, juutalaiset, kastilialaiset ja mustalaiset ovat eläneet rinnakkain.

Se on sekoitus, josta naapuruston monikulttuurinen viehätysvoima on periytynyt ja joka on ihanteellinen paikka päättää tämä kolmen päivän matka Granadan kaupungin läpi.

Varaa flamenco-esitys Granadassa