Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Prado museon hinnat

Prado-museossa on epäilemättä yksi maailman parhaista taidekokoelmista. Vierailua varten tarvittavien tietojen joukossa ovat muun muassa hinnat sekä se, onko siellä jokin tarjous, joka saattaa kiinnostaa kävijöitä.

Matteo Gramegna

Matteo Gramegna

2 minuuttia luettu

Prado museon hinnat

Prado-museo, Madrid | ©Mathieu Marquer

Harva paikka on yhtä usein Madridin nähtävyyslistalla kuin Prado-museo, riippumatta siitä, kuinka monta päivää aiot kaupungissa viettää. Epäilemättä se on lähes välttämätön vierailukohde niille, jotka matkustavat Espanjan pääkaupunkiin.

Tästä syystä olen kirjoittanut lyhyen oppaan, joka auttaa sinua valitsemaan lippusi. Opastettu kierros maan tärkeimmässä kulttuurilaitoksessa maksaa noin 35 euroa. On kuitenkin olemassa erilaisia tapoja säästää tai parantaa kaupunkikierrosta. Lue lisää saadaksesi tietää miten.

1. Kuinka paljon liput Prado-museoon maksavat?

Jono museoon pääsemiseksi| ©Jorge Láscar
Jono museoon pääsemiseksi| ©Jorge Láscar

Yleinen sisäänpääsy Madridin taidegalleriaan maksaa noin 15 €. Jos haluat ostaa museo-oppaan lippusi kanssa, sinun on maksettava noin 24 euroa.

Voit myös ostaa ne lipunmyynnistä, mutta en yleensä suosittele tätä vaihtoehtoa. Juhlapyhien aikaan aika on rahaa, etkä varmasti halua tuhlata aikaasi jonottamiseen.

Varaa vierailu Prado-museoon

2. Miten säästää rahaa Prado-museossa käydessäsi?

Prado-museon huone 75| ©Museo Nacional del Prado
Prado-museon huone 75| ©Museo Nacional del Prado

Yksi vaihtoehto, jonka avulla voit säästää hieman rahaa taskuusi, on yhdistetty kiertomatka. Näin näet kaksi nähtävyyttä kohtuulliseen hintaan.

Yleisimpiä vaihtoehtoja ovat liput, jotka sisältävät vierailun Reina Sofía -museoon tai kuninkaalliseen palatsiin.

Varaa vierailu Prado-museoon

3. Pääsetkö Prado-museoon ilmaiseksi?

Pradon museon patsaat| ©Christian Van Der Henst
Pradon museon patsaat| ©Christian Van Der Henst

Tottakai voit, ja kerron vielä lisää: sitä tapahtuu viikon jokaisena päivänä. Jos haluat nauttia eurooppalaisen taiteen mestariteoksista ilman euroakaan, voit valita seuraavat kellonajat:

  • Klo 18.00-20.00 (maanantaista lauantaihin)
  • Klo 17.00-19.00 (sunnuntaisin ja juhlapyhinä)

Molemmissa tapauksissa sisäänpääsy on sallittu enintään 30 minuuttia ennen sulkemisaikaa. Jos vierailet museossa viikolla, sinun ei tarvitse huolehtia jonoista. Viikonloppuisin tilanne muuttuu: lauantaisin ja sunnuntaisin jonot ovat melko yleisiä.

Ne ovat yleensä nopeita, mutta jos ne eivät ole, voit käydä toisessa nähtävyydessä. Kävelymatkan päässä Pradosta ovat Thyssen-Bornemisza, kuninkaallinen kasvitieteellinen puutarha ja San Jerónimo el Realin kirkko.

Varaa vierailu Prado-museoon

4. Kuka pääsee Prado-museoon ilmaiseksi?

Lapset Prado-museossa| ©Alfredo Arias
Lapset Prado-museossa| ©Alfredo Arias

Jos matkustat Madridiin lasten kanssa, sinua ilahduttaa tietää, että alle 18-vuotiaat lapset pääsevät sisään ilmaiseksi. Sama koskee vammaisia, työttömiä, toimittajia, museoalan järjestöjen jäseniä, suurperheitä ja matkaoppaita.

Työttömien on esitettävä todiste työttömyydestä. Yli 65-vuotiaat ja ne, joilla on Carnet Jove (nuorisokortti), ovat oikeutettuja alennettuun sisäänpääsyyn, jonka hinta on 7,5 €.

Tähän on lisättävä päivät, jolloin sisäänpääsy on yleisesti ilmainen. Yleensä nämä päivämäärät ovat seuraavat:

  • 19. marraskuuta, Pradon vuosipäivä
  • 18. toukokuuta, kansainvälinen museopäivä.

5. Voiko Prado-museoon mennä ilmaiseksi turistikortilla?

Museon keskusgalleria| ©Angel de los Rios
Museon keskusgalleria| ©Angel de los Rios

Kyllä ja ei. Selitän: kaupunginvaltuusto tai muut organisaatiot tarjoavat kulkulupia, joilla pääsee ilmaiseksi yhteen tai useampaan museoon. Sinun on kuitenkin maksettava maksu tämän etuoikeuden käyttämisestä. Seuraavassa luetellaan tarjolla olevat vaihtoehdot:

  • Art Walk Pass: tällä passilla pääset Madridin kolmeen tärkeimpään museoon: Pradoon, Thyssen-Bornemiszaan ja Reina Sofiaan. Se maksaa yleensä 30-40 euroa ja takaa pääsyn pysyviin kokoelmiin
  • Valtion museoiden vuosikortti: Paseo del Arten kulttuurilaitosten lisäksi pääset Paseo del Arten museoon (Avenida Juan de Herrera 2), Museo del Trajeen (Avenida Juan de Herrera 2), Museo de Américaan (Avenida de los Reyes Católicos 6), Museo del Romanticismo-museoon (Calle San Mateo 13), Museo Arqueológico Nacionaliin (Calle Serrano 13) ja muihin pääkaupunkiseudun kulttuuritiloihin niin monta kertaa kuin haluat. Hinta vaihtelee 35 € ja 40 € välillä.

Varaa vierailu Prado-museoon

6. Prado-museon hinnat sesonkiaikana vs. hiljainen sesonki

Prado-museon sivusisäänkäynti| ©Fernando Bueno
Prado-museon sivusisäänkäynti| ©Fernando Bueno

Älä huoli, hinta ei vaihtele ympäri vuoden. Ainoastaan väliaikaisten näyttelyiden hinnat voivat vaihdella. Jos olet kiinnostunut Pradon "vieraista", suosittelen tutustumaan museon virallisiin verkkosivuihin.