13 tekemistä Madridissa kesällä

Vaikka kesä iskee kovaa Madridissa, kaupunki tarjoaa aina hyviä suunnitelmia, joiden avulla voit tutustua kaupunkiin kuumuutta välttäen.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

8 minuuttia luettu

13 tekemistä Madridissa kesällä

Retiro Park, Madrid | ©Juan Antonio Segal

En aio pettää sinua: Madridin kesä voi olla hyvin rankka korkeiden lämpötilojen vuoksi. Mutta älä anna sen estää sinua nauttimasta, sillä onneksi kaupunki tarjoaa kävijöilleen monenlaisia vaihtoehtoja, joilla voi taistella kuumuutta vastaan luopumatta sen hyvistä puolista.

Kesäkausi on aikaa terasseille, joilta avautuvat upeat näkymät, viettää mukavia päiviä puistoissa ja viheralueilla, nauttia joistakin yksinomaan näinä kuukausina järjestettävistä festivaaleista ja etsiä turvaa Madridin museoista ja teattereista. Tässä ovat parhaat suunnitelmat kesän viettämiseen Espanjan pääkaupungissa.

1. Nauti parhaasta kesästä Retiro de Madridissa

Iltapäivä Retiro-puistossa| ©Nicolas Vigier
Iltapäivä Retiro-puistossa| ©Nicolas Vigier

Keskeinen Retiro-puisto on Madridin keuhkot ja yksi parhaista paikoista vierailla kesällä. Tässä valtavassa puistossa on monia vaihtoehtoja aktiviteetteihin, jotka ovat ihanteellisia kesällä. Alkaen urheilumahdollisuuksista, mahdollisuudesta pyöräillä puiston läpi puiden varjossa tai yksinkertaisesti kävellä puiden reunustamilla alueilla ja pysähtyä juomaan suihkulähteistä.

Muita rennompia mahdollisuuksia ovat virkistävä veneretki Retiro-järvellä tai jäätelön tai hyvän aterian nauttiminen puiston monilla terasseilla. Tässä on muutamia vaihtoehtoja, jotka voit varata ennen matkaa, jotta kaikki on hyvin järjestetty:

Kuten huomaat, tämän puiston tarjoamat mahdollisuudet kuumuuden voittamiseen ovat erittäin houkuttelevat ja monipuoliset. Lisäksi sen sijainti tekee siitä täydellisen suunnitelman, kun olet nauttinut Prado-museon lipuista.

Varaa retki Retiroon

2. Virkistäydy Madridin vesipuistoissa

Madridin vesipuisto| ©David
Madridin vesipuisto| ©David

Harva paikka on parempi hellekesä kuin vesipuistot, varsinkin jos matkustat perheen kanssa. Kaupungin laitamilla on kaksi sellaista, jotka sopivat täydellisesti hauskaan ja virkistävään päivään, etenkin jos matkustat Madridiin lasten kanssa.

Varaa lippusi Madridin Warner-puistoon

3. Turvaudu helteeltä Madridin museoihin ja näyttelyihin

Pradon kansallismuseo| ©Hellotickets
Pradon kansallismuseo| ©Hellotickets

Kun kaikki muu ei auta ja kuumuus käy sietämättömäksi, on aina turvallinen vaihtoehto: käy Madridin museoissa. Espanjan pääkaupungissa on yli 50 museota, joissa on monenlaisia teemoja ja jotka sopivat jokaiseen makuun. Tässä on hyvin monipuolinen luettelo:

Voit myös varata kausilipun Paseo del Arte -kadulle, joka sisältää liput Prado-museoon, Reina Sofia -museoon ja Thyssen-museoon, joka tunnetaan taidekolmiona.

Vaihtoehtojen luettelo on hyvin laaja, ja jotta säästyisit valinnan tekemisen vaivalta, jätän sinulle tämän linkin, josta näet, mitkä ovat Madridin parhaat museot ja mitä niissä on nähtävää. Mikä olisikaan parempi tapa paeta kuumuutta kuin tehdä se viileässä museossa taideteoksia ihaillen!

Varaa lippusi Madridin parhaisiin museoihin

4. Vieraile Madrid Ríossa ja sen "rannoilla" vuoden parhaaseen aikaan

Madrid Rio| ©Nicolas Vigie
Madrid Rio| ©Nicolas Vigie

Madrid Ríon alue on rakennettu Manzanares-joen ympärille, ja se on laaja kävelykatujen viheralueiden kokonaisuus, joka sopii erinomaisesti Madridin katseluun Manzanares-joen rannoilta, kävelyyn, urheiluun tai Segway-kierroksen varaamiseen Madrid Ríossa.

Alueella on useita suihkulähteitä, joissa voi kylpeä ja joita ympäröivät vihreät nurmikot ja varjoiset alueet. Tämä alue tunnetaan Madridin "rantana", sillä kesäisin monet paikalliset ja turistit menevät sinne lievittämään kuumuutta. Täydellinen aktiviteetti koko perheelle.

Varaa Segway-kierros Madridin Ríossa

5. Tutustu Sierra de Guadarramaan

Guadarrama-vuoristo| ©manuel m. v.
Guadarrama-vuoristo| ©manuel m. v.

Madridin kesämatkallasi on pakko varata päiväretki Sierra de Guadarraman vuoristoon, jossa voit tutustua La Pedrizan upeisiin maisemiin sekä Navacerradan ja Morcueran vuoristosolmuihin.

Noin 10 tuntia kestävään retkeen sisältyy edestakainen kuljetus ja ammattitaitoisen oppaan saattaminen tähän ihmeelliseen paikkaan, joka sijaitsee vain 40 minuutin päässä Madridista ja jonka arkeologisesta rikkaudesta sekä paikallisesta kasvistosta ja eläimistöstä saat tietoa.

Ja ennen paluuta Madridiin vierailet Castillo Manzanares El Realissa tai Castillo de los Mendozassa, 1400-luvulta peräisin olevassa keskiaikaisessa rakennuksessa, joka ei jätä sinua kylmäksi.

Varaa matka Sierra de Guadarraman vuoristoon

6. Lähde matkalle Andalusiaan

Andalusia| ©Nicolas Vigier
Andalusia| ©Nicolas Vigier

Ja jos oleskelusi Madridissa kestää yli viikon, älä epäröi varata matkaa Toledoon ja Andalusiaan, jossa sinulla on mahdollisuus tutustua syvällisesti joihinkin symbolisten paikkojen, kuten Santo Tomén kirkon, Santa María la Blancan synagogan, Plaza de Españan, María Luisan puiston, Härkätaisteluareenan, Granadan Alhambran tai Cordoban moskeijan, kaltaisiin kohteisiin.

Tämä vähintään neljä päivää kestävä matka Madridista käsittää edestakaisen kuljetuksen ja majoituksen sekä ammattitaitoisen oppaan, joka on kanssasi seikkailun aikana Toledon, Cordoban, Sevillan ja Granadan kaupungeissa ja häikäisee sinut lukuisilla mielenkiintoisilla faktoilla näiden kaupunkien kulttuurista ja historiasta sekä niiden rikkaasta perinnöstä.

Varaa matka Andalusiaan

7. Älä missaa El Escorialia

Escorial| ©VALDITHRASH
Escorial| ©VALDITHRASH

Toinen ehdotus Madridin kesälomallesi on varata matka Escorialiin ja Kaatuneiden laaksoon, kahteen symboliseen paikkaan, jotka erottuvat edukseen suuren kokonsa ja niiden kätkemän historian vuoksi.

  • Kaatuneiden laakson rakensivat republikaanien poliittiset vangit Francon hallinnon aikana muistoksi Espanjan sisällissodan aikana kaatuneille kansallispuolueen kaatuneille. Vierailun aikana voit nähdä luostarin, maanalaisen katolisen basilikan ja sen kuuluisan 150 metriä korkean ristin.
  • San Lorenzo de El Escorialin luostari julistettiin Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 1984. Se rakennettiin kuningas Filip II:n käskystä San Quentinin taistelussa ranskalaisista saadun voiton muistoksi, ja nykyisin sitä johtaa Pyhän Augustinuksen ritarikunta. Sen pinta-ala on 33 327 neliömetriä, ja siellä on merkittävä kokoelma maalauksia, veistoksia ja taideteoksia.

Viisi tuntia kestävään retkeen sisältyy edestakainen bussikuljetus, pääsyliput sekä San Lorenzo de El Escorialin luostariin että Kaatuneiden laaksoon ja tietenkin asiantunteva opas, joka tutustuttaa sinut näiden kahden muistomerkin historiaan, arkkitehtuuriin, anekdootteihin ja kiistoihin.

.

Varaa retki El Escorialiin

8. Tutustu joihinkin sen kaupunginosiin ja elokuun festivaaleihin

San Cayetanon kaupunginosa| ©Tamorlan
San Cayetanon kaupunginosa| ©Tamorlan

Elokuu on festivaalien kuukausi, ja kolme pääkaupungin kaupunginosaa juhlii elokuussa omia festivaalejaan. Nämä kaupunginosat ovat San Cayetano Rastron ja Embajadoresin alueella, San Lorenzo Lavapiésissa ja La Paloma Latinan alueella.

Kaikki kolme ovat vierekkäin ja juhlivat verbenojaan samaan aikaan. Nämä festivaalit järjestetään yleensä toisella viikolla tai elokuun puolivälissä, ja kadut ovat täynnä konsertteja, ruokakojuja ja erilaisia verbenoille tyypillisiä aktiviteetteja, jotka ovat ihanteellisia Madridin olemukseen tutustumiseen. Suosittelen, että varaat etukäteen Madridin opastetun pyöräretken, jotta saat yleiskuvan näistä kaupunginosista.

.

Varaa pyöräretki Madridissa

9. Pakene hellekesää katsomalla musikaali tai teatteri Gran Víalla

Gran Vía -kadulla| ©Txemari (Argazki).
Gran Vía -kadulla| ©Txemari (Argazki).

Jos museot eivät ole sinun juttusi, ehkä haluat paeta kuumuutta mieluummin katsomalla näytelmän tai musikaalin. Siinä tapauksessa Madridin Gran Vía on ihanteellinen paikka. Se tunnetaan Espanjan Broadwaynä lukuisten teattereidensa ansiosta, joissa esitetään kaikenlaisia näytelmiä ja musikaaleja.

Ehkä tunnetuin niistä on Leijonakuningas-musikaali, jota esitetään Lope de Vega -teatterissa. Koko Gran Vía -kadun varrella ja ympäröivillä kaduilla on paljon muitakin teattereita, joissa on jokaiselle jotakin, myös flamencoesityksiä, jotka ovat Espanjassa hyvin suosittuja - ei huono suunnitelma, jos haluat paeta kesähelteitä!

Varaa flamencoesitys

10. Tutustu Madridiin ylhäältä käsin

Palacio de Cibelesin terassi| ©R_Balday
Palacio de Cibelesin terassi| ©R_Balday

Madrid on kaupunki täynnä baareja ja ravintoloita terasseineen. Kaupungin tuhansista terasseista jotkut erottuvat edukseen etuoikeutetun sijaintinsa vuoksi, mikä tekee niistä suosittuja kohteita, etenkin jos haluat voittaa kuumuuden välipalan kera.

Madridin parhaita näköalaterasseja ovat Calle Alcalá -kadulla sijaitsevan Círculo de Bellas Artesinterassi, Palacio de Cibelesin terassi, joka sijaitsee aivan Cibelesin lähellä, sekä Plaza Españalla sijaitseva Terraza del Hotel Riu. Hotelleissa ja baareissa on paljon muitakin, mutta ehkä nämä kolme ovat pääkaupungin tunnetuimmat.

Suosittelen käymään niissä myös auringon laskiessa, jolloin lämpötila on leudompi, ja ne sopivat täydellisesti yhdeksi Madridin parhaista illanviettopaikoista.

Varaa pubikierros

11. Käy drive-in-elokuvateatterissa

Madridin drive-in-elokuvateatteri| ©Cintia Durán Gutiérrez
Madridin drive-in-elokuvateatteri| ©Cintia Durán Gutiérrez

Elokuvissa käynti on yleensä yksi ihmisten suosikkipuuhista kesähelteitä vastaan. Siksi kesäelokuvateatterit ovat niin perinteisiä, ja Madridissa järjestetään heinä-, elo- ja syyskuun aikana erityisiä kesänäytöksiä eri puolilla pääkaupunkia, myös joissakin museoissa.

Erilainen vaihtoehto on Madridin drive-in-elokuvateatteri. Se on ulkoilmanäytös, jonka voit nauttia autosta käsin kuunnellen elokuvaa autoradiosta, syödä popcornia ja, jos tulee liian kuuma, kytkeä ilmastoinnin päälle.

Madridissa on yksi Euroopan suurimmista drive-in-elokuvateattereista, joka sijaitsee Paseo de la Castellanan päässä. Ihanteellinen suunnitelma elokuvissa vietettävää kesää varten.

12. Anna Pride-juhlien hyvän ilmapiirin häikäistä itsesi.

LGTB Pride -juhlat| ©Barcex
LGTB Pride -juhlat| ©Barcex

Kesäkuun lopussa ja heinäkuun alussa, kesän ensimmäisten merkkien myötä, Madridissa järjestetään LGBT Pride-juhlat. Madrid tunnetaan suvaitsevaisesta ilmapiiristään, ja kaupunginosissa, kuten Chuecassa, sen keskeisessä keskuksessa, juhlatunnelma on ainutlaatuinen.

Kahden viikon ajan kaupungissa järjestetään tapahtumia, keskusteluja, paraateja ja loputtomia aktiviteetteja, joiden kantavana voimana on suvaitsevaisuus. Pride-juhlat ovat yksi Madridin tärkeimmistä juhlallisista nähtävyyksistä kesän alussa.

13. Vieraile Casa de Campo -järvellä

Casa de Campossa| ©Jorge CG
Casa de Campossa| ©Jorge CG

Casa de Campo on suuri, yli 1500 hehtaarin laajuinen kaupunkipuisto, jossa on suuri luonnon monimuotoisuus. Puisto kasvaa suuren järven ympärillä, joka yhdessä puiden tarjoaman varjon kanssa tarjoaa kesällä paljon leudomman ilmaston kuin kaupungin keskustassa.

Puistossa sijaitsee myös Madridin huvipuisto, eläintarha, köysirata ja useita järvenrantaravintoloita. Siellä on myös suuri julkinen uima-allas, joka on kesäisin paikallisten suosiossa. Casa de Campossa ei ole pulaa vaihtoehdoista upeaan päiväretkeen.

Lämpötilat Madridissa kesällä

Madrid ylhäältä päin| ©M.Peinado
Madrid ylhäältä päin| ©M.Peinado

Kesä Madridissa ja Etelä-Espanjassa on melko ankara. Päivät ovat hyvin aurinkoisia ja lämpimiä, ja lämpötilat nousevat korkeisiin maksimilukemiin.

Kesän alussa kesäkuussa korkeimmat lämpötilat ovat jo lähes 30º, ja heinä- ja elokuussa ne nousevat jopa 35º:een ja joinakin päivinä jopa ylittävät nämä lämpötilat. Yölämpötilat ovat noin 20 astetta, mutta ne eivät yleensä ylity.

Älä odota liikaa pilvisiä päiviä tai sadetta, joskin kesäinen ukkosmyrsky voi yllättää sinut, vaikka se onkin epätavallista. Elokuu on vuoden kuumin kuukausi, ja lämpötila voi nousta yli 40 asteeseen. Jos haluat silti vierailla Madridissa kesällä, älä unohda juoda hyvin ja suojautua varjossa.

Varaa pyöräretki Madridissa

Matkailijoiden tulva Madridissa kesällä

Kesä Madridissa| ©bjaglin
Kesä Madridissa| ©bjaglin

Kesäkuukaudet kuuluvat Madridin turistien huippusesonkiin, mutta se ei voi estää sinua nauttimasta Madridin nähtävyyksistä ja tekemistä. Tähän aikaan vuodesta, vaikka paikalliset pyrkivätkin lähtemään pois ja kotimaan matkailu vähenee paljon, ulkomaisia matkailijoita saapuu silti parveilemaan kaupunkiin. Hotellien käyttöaste on lähes täysi, ja kysyntä on suurta.

Korkeista lämpötiloista huolimatta tärkeimmissä nähtävyyksissä, kuten Prado-museossa ja kuninkaallisessa palatsissa, on usein jonoja. Koska Madrid on myös gastronominen kohde, ravintolat ja terassit ovat yleensä täynnä.

Varaa pubikierros Madridissa

Madridin hinnat kesällä

Rahaa euroina| ©Pixabay
Rahaa euroina| ©Pixabay

Kuten kaikissa matkailukaupungeissa, matkailusesonki ja sen aiheuttama suuri kysyntä nostavat hintoja, erityisesti majoituksissa. Madridissa tämä nousu on kuitenkin maltillista, sillä korkeat lämpötilat eivät kannusta pitkiin oleskeluihin kaupungissa.

Etuna on, että monissa museoissa ja monumenteissa on tähän aikaan vuodesta erikoishintoja.

Varaa kiertomatka mysteereihin ja legendoihin

Mitä pakata mukaan kesävierailulle Madridiin

Matkatavaroiden valmistelu| ©Ketut Subiyanto
Matkatavaroiden valmistelu| ©Ketut Subiyanto

Kuumuus tulee olemaan tärkein ilmastointitekijä, kun on kyse matkatavaroiden valmistelusta Madridin vierailua varten kesällä. Matkalaukkuun kannattaa pakata seuraavat välttämättömät tavarat:

  • Viileitä vaatteita, pääasiassa vaaleita värejä.
  • Viileät mutta mukavat kengät pitkiä kävelyretkiä varten.
  • Aurinkovoidetta, hattuja, aurinkolaseja ja kaikkia tarvittavia lisävarusteita kuumuutta vastaan.
  • On tärkeää pitää aina mukanaan vesipullo, jotta voimme nesteyttää itsemme matkan aikana.
  • Uima-asu ja pyyhe siltä varalta, että päätämme vierailla vesipuistossa, kunnallisessa uima-altaassa tai Madrid Ríon kaltaisilla alueilla.

Varaa Madridin yökierros