Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 tekemistä Madridissa kesällä

Vaikka kesä iskee kovaa Madridissa, kaupunki tarjoaa aina hyviä suunnitelmia, joiden avulla voit tutustua kaupunkiin kuumuutta välttäen.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

6 minuuttia luettu

10 tekemistä Madridissa kesällä

Retiro Park, Madrid | ©Juan Antonio Segal

En aio pettää sinua. Madridin kesä voi olla hyvin rankka, koska Espanjan lämpötilat ovat korkeat tähän aikaan vuodesta. Mutta älä anna sen estää sinua nauttimasta Madridista ja tutustumasta siihen perusteellisesti. Onneksi kaupunki tarjoaa kävijöilleen monenlaisia vaihtoehtoja helteen torjumiseksi luopumatta kuitenkaan mahdollisuudesta nauttia sen hyvistä puolista.

Kesä on aikaa terasseille, joilta avautuvat upeat näkymät, viettää mukava päivä kaupungin puistoissa ja viheralueilla, nauttia joistakin festivaaleista, jotka järjestetään vain näinä kuukausina, ja etsiä turvaa kaupungin museoista ja teattereista. Alla on lueteltu parhaat suunnitelmat kesän viettämiseen Espanjan pääkaupungissa:

1. Kesä Retiro de Madridissa

Iltapäivä Retiro Parkissa| ©Nicolas Vigier
Iltapäivä Retiro Parkissa| ©Nicolas Vigier

Keskeisellä paikalla sijaitseva Retiro-puisto on Madridin keuhkot ja yksi parhaista paikoista vierailla kesällä.

Tässä valtavassa puistossa on monia kesäaikaan ihanteellisia aktiviteettivaihtoehtoja. Alkaen urheilutiloista, mahdollisuus pyöräillä puiston läpi puiden varjossa tai yksinkertaisesti kävellä metsäisten alueiden läpi ja pysähtyä juomaan suihkulähteille.

Muita rennompia mahdollisuuksia ovat virkistävä veneretki Retiro-järvellä tai jäätelön tai hyvän aterian nauttiminen puiston monilla terasseilla.

Kuten huomaat, tämän puiston mahdollisuudet voittaa kuumuus ovat erittäin houkuttelevat, ja lisäksi sen sijainti tekee siitä täydellisen suunnitelman Prado-museossa käynnin päätteeksi.

Varaa opastettu kierros Prado-museossa

2. Aika terasseille korkeuksilla

Palacio de Cibelesin terassi| ©R_Balday
Palacio de Cibelesin terassi| ©R_Balday

Madrid on täynnä baareja ja ravintoloita terasseineen. Kaupungin tuhansista terasseista jotkut erottuvat edukseen etuoikeutetun sijaintinsa ansiosta, mikä tekee niistä suosittuja kohteita erityisesti kuumuuden voittamiseksi välipalan kera.

Madridin kaupungin parhaat näköalat ovat Bellas Artesin piirissäCalle Alcalá -kadulla sijaitsevassa rakennuksessa.
Calle Alcalá -kadulla, Palacio de Cibelesin luona, joka on hyvin lähellä Cibelesin palatsia, ja Hotel Riun terassilla Plaza Españalla. Hotelleissa ja baareissa on paljon muitakin, mutta nämä kolme ovat ehkä pääkaupungin tunnetuimmat.

Suosittelen, että vierailet niissä myös auringon laskiessa, jolloin lämpötila on leudompi ja niistä tulee yksi parhaista asioista, joita Madridissa voi tehdä yöllä.

3. Kesäelokuvateatteri ja drive-in-elokuvateatteri

Madridin autokino| ©Cintia Durán Gutiérrez
Madridin autokino| ©Cintia Durán Gutiérrez

Elokuvissa käynti on yleensä yksi ihmisten suosikkipuuhista kesähelteitä vastaan. Siksi kesäelokuvateatterit ovat niin perinteisiä, ja Madridissa järjestetään heinä-, elo- ja syyskuun aikana erityisiä kesänäytöksiä pääkaupungin eri paikoissa, myös joissakin museoissa.

Toinen vaihtoehto on Madridin drive-in-elokuvateatteri. Avoimessa ulkoilmassa järjestettävä näytös, josta voit nauttia autosta käsin kuunnellen elokuvaa autoradiosta, syödä popcornia ja, jos kuumuus käy liian kuumaksi, kytkeä vain ilmastoinnin päälle.

Madridissa on yksi Euroopan suurimmista drive-in-elokuvateattereista, joka sijaitsee Paseo de la Castellanan päässä. Ihanteellinen suunnitelma elokuvissa vietettävää kesää varten.

4. Jäähdyttele Madridin vesipuistoissa

Madridin vesipuisto| ©David
Madridin vesipuisto| ©David

Vesipuistoja parempia paikkoja helteen voittamiseen ei olekaan, varsinkin jos matkustat perheen kanssa. Kaupungin laitamilla on kaksi niistä, jotka sopivat täydellisesti hauskaan ja virkistävään päiväretkeen, varsinkin jos matkustat Madridiin lasten kanssa.

Ensimmäinen on Villanueva de la Cañadassa sijaitseva El Aquopolis, jossa on tilavat tilat ja kaikenlaisia palveluja ja vesinähtävyyksiä.

Huvipuistot ovat myös loistava resurssi, jos matkustat perheesi kanssa, mutta ehkä kesä ei ole paras aika nauttia niistä. Madridin eteläosassa sijaitsevassa Warner Parkissa on kuitenkin vesipuistoalue, johon on erillinen pääsy huvipuistosta, mikä on myös harkinnan arvoinen vaihtoehto. Vaikka se sijaitsee puiston ulkopuolella, sinne pääsee helposti julkisilla liikennevälineillä.

5. Aloita kesä Pride-festivaalien hyvässä ilmapiirissä

LGBT Pride -juhlat| ©Barcex
LGBT Pride -juhlat| ©Barcex

Kesäkuun lopussa ja heinäkuun alussa, kun kesän ensimmäiset merkit alkavat näkyä, Madridissa vietetään LGBT Pride-juhlia. Madrid on tunnettu siedettävästä ilmapiiristään, ja kaupunginosissa, kuten Chuecassa, joka on Madridin keskeinen keskus, juhlatunnelma on ainutlaatuinen.

Kaupungissa järjestetään kahden viikon ajan tapahtumia, keskusteluja, paraateja ja loputtomia aktiviteetteja, joiden yhteinen teema on suvaitsevaisuus. Pride-juhlat ovat yksi Madridin tärkeimmistä juhlallisista nähtävyyksistä kesän alussa.

6. Tutustu joihinkin kaupunginosiin ja niiden elokuun festivaaleihin

San Cayetanon kaupunginosa| ©Tamorlan
San Cayetanon kaupunginosa| ©Tamorlan

Elokuu on juhlien kuukausi, ja kolme pääkaupungin kaupunginosaa juhlii elokuussa omia juhliaan. Nämä kaupunginosat ovat San Cayetano Rastron ja Embajadoresin alueella, San Lorenzo Lavapiésissa ja La Paloma Latinan alueella.

Kaikki kolme ovat vierekkäin ja juhlivat verbenojaan samaan aikaan. Nämä festivaalit järjestetään yleensä toisella viikolla tai elokuun puolivälissä, ja kadut ovat täynnä konsertteja, ruokakojuja ja erilaisia verbenalle tyypillisiä aktiviteetteja, jotka ovat ihanteellisia Madridin olemukseen tutustumiseen.

Varaa opastettu kierros Madridissa

7. Ihanteellinen aika vierailla Madrid Ríossa ja sen "rannoilla"

Madrid Río| ©Nicolas Vigie
Madrid Río| ©Nicolas Vigie

Madrid Río -alue on rakennettu Manzanares-joen ympärille, ja se on laaja kävelykatujen ja viheralueiden alue, joka sopii erinomaisesti kävelyyn, urheiluun tai Madridin katseluun Manzanares-joen rannalta.

Tällä alueella on useita suihkulähteitä, joissa saa uida vihreiden nurmikoiden ja varjostettujen alueiden ympäröimänä. Tämä alue tunnetaan Madridin "rantana", sillä kesäisin monet paikalliset ja turistit menevät sinne lievittämään kuumuutta. Täydellinen aktiviteetti koko perheelle.

8. Vieraile Casa de Campo -järvellä ja kaikessa, mitä puistossa on tarjottavana

Casa de Campossa| ©Jorge CG
Casa de Campossa| ©Jorge CG

Casa de Campo on suuri kaupunkipuisto, jonka pinta-ala on yli 1500 hehtaaria ja jossa on suuri biologinen monimuotoisuus. Tämä puisto kasvaa suuren järven ympärillä, joka yhdessä puiden tarjoaman varjon kanssa tarjoaa kesällä paljon leudomman ilmaston kuin kaupungin keskustassa.

Puistossa sijaitsee myös Madridin huvipuisto, eläintarha, köysirata ja useita rantaravintoloita. Alueella on myös suuri julkinen uima-allas, joka on kesäisin paikallisten suosiossa. Casa de Campossa ei ole pulaa vaihtoehdoista, joilla voit viettää upean päivän ulkona.

9. Pakene kuumuutta Madridin museoissa ja näyttelyissä

Pradon kansallismuseo| ©Hellotickets
Pradon kansallismuseo| ©Hellotickets

Kun kaikki muu ei auta ja kuumuus käy sietämättömäksi, on aina yksi turvallinen vaihtoehto: vierailu Madridin museoissa.

Espanjan pääkaupungissa on yli 50 museota, joissa on monenlaisia teemoja ja jotka sopivat jokaiseen makuun. Aloitetaan taidekolmiosta, jossa voit vierailla Reina Sofia -museossa, nähdä Prado-museon parhaat teokset ja vierailla Thyssen-museossa.

Lisäksi museot, kuten Sorollan museo tai museo, jossa voit vierailla kuninkaallisessa palatsissa, ovat myös erittäin suositeltavia.

Vaihtoehtojen luettelo on hyvin laaja, ja jotta säästyisit valinnan tekemisen vaivalta, jätän sinulle tämän linkin, josta voit selvittää, mitkä ovat Madridin parhaita ja mitä näet kussakin niistä. Mikä olisikaan parempi tapa paeta kuumuutta kuin viileässä museossa taideteoksia ihaillen.

Varaa opastettu vierailu Reina Sofía- ja Prado-museoihin

10. Pakene kesän hellekesää katsomalla musikaali tai teatteri Gran Víalla

Gran Via -kadulla| ©Txemari (Argazki).
Gran Via -kadulla| ©Txemari (Argazki).

Jos museot eivät ole sinun juttusi, ehkä haluat paeta kuumuutta katsomalla näytelmän tai musikaalin. Siinä tapauksessa Madridin Gran Via on ihanteellinen paikka. Kaupunki tunnetaan Espanjan Broadwaynä lukuisista teattereistaan, joissa esitetään kaikenlaisia näytelmiä ja musikaaleja.

Ehkä tunnetuin niistä on musikaali Leijonakuningas, jota esitetään Lope de Vegan teatterissa. Gran Vía -katua pitkin ja ympäröiviltä kaduilta löydät monia muita teattereita, joissa on jokaiselle jotakin. Ei huono suunnitelma, jos haluat paeta kesähelteitä.

Lämpötilat Madridissa kesällä

Madrid ylhäältä| ©M.Peinado
Madrid ylhäältä| ©M.Peinado

Kesä Madridissa ja Etelä-Espanjassa on melko ankara. Päivät ovat hyvin aurinkoisia ja kuumia, ja lämpötila nousee korkeimmilleen.

Kesän alussa kesäkuussa lämpötilat ovat jo lähes 30º, ja heinä- ja elokuussa ne nousevat 35º:een, ja joinakin päivinä ne jopa ylittävät nämä lämpötilat. Yölämpötilat ovat noin 20 celsiusastetta, mutta ne eivät yleensä ylity.

Älä odota liikaa pilvisiä päiviä tai sadetta, vaikka kesäinen ukkosmyrsky voi yllättää sinut, vaikka se onkin epätavallista. Elokuu on vuoden kuumin kuukausi, ja lämpötila voi nousta yli 40 asteeseen. Jos haluat silti käydä Madridissa kesällä, älä unohda juoda riittävästi nestettä ja suojautua varjossa.

Matkailijoiden tulva Madridissa kesällä

Kesä Madridissa| ©bjaglin
Kesä Madridissa| ©bjaglin

Kesäkuukaudet ovat Madridin matkailun sesonkiaikaa. Vaikka paikalliset ovat yleensä poissa ja kotimaanmatkailu on hyvin vähäistä, ulkomaiset vierailijat käyvät kaupungissa edelleen parveilemassa. Hotellien käyttöaste on lähes täysi ja kysyntä on suurta.

Korkeista lämpötiloista huolimatta tärkeimmissä turistikohteissa, kuten Prado-museossa ja kuninkaallisessa palatsissa, on usein jonoja. Koska Madrid on myös gastronominen kohde, ravintolat ja terassit ovat yleensä täynnä.

Madridin hinnat kesällä

Raha euroina| ©Pixabay
Raha euroina| ©Pixabay

Kuten kaikissa matkailukaupungeissa, matkailusesonki ja sen aiheuttama suuri kysyntä nostavat hintoja, erityisesti majoitushintoja. Madridissa tämä nousu on kuitenkin maltillista, sillä korkeat lämpötilat eivät houkuttele oleskelemaan kaupungissa pitkään.

Etuna on, että monissa museoissa ja muistomerkeissä on tähän aikaan vuodesta erikoishintoja.

Mitä pakata mukaan kesävierailulle Madridiin

Matkatavaroiden valmistelu| ©Ketut Subiyanto
Matkatavaroiden valmistelu| ©Ketut Subiyanto

Lämpö on tärkein ilmastointitekijä, kun valmistelemme matkatavaroitamme Madridin vierailua varten kesällä. Matkalaukkuun kannattaa pakata seuraavat välttämättömät tavarat:

  • Viileitä vaatteita, pääasiassa vaaleita värejä.
  • Viileät mutta mukavat kengät pitkiä kävelyretkiä varten.
  • Aurinkovoidetta, hattuja, aurinkolaseja ja kaikkia tarvittavia lisävarusteita kuumuuden torjumiseksi.
  • On tärkeää, että sinulla on aina mukanasi vesipullo, jotta voit nesteyttää itsesi matkan aikana.
  • Uima-asu ja pyyhe, jos päätämme käydä vesipuistossa, kunnallisessa uima-altaassa tai Madrid Ríon kaltaisilla alueilla.