Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 tekemistä Madridissa marraskuussa

Syksyn värit ovat täydessä loistossaan, kaupunki alkaa täyttyä turisteista, ja Madrid tarjoaa monipuolisen ohjelmiston aktiviteetteja jokaiseen makuun, joita et voi jättää väliin.

Carolina Morales

Carolina Morales

5 minuuttia luettu

10 tekemistä Madridissa marraskuussa

Almudenan katedraali | ©Phil Fiddyment

Jos matkustat Madridiin marraskuussa, löydät kuukauden täynnä festivaaleja, näyttelyitä, konsertteja ja messuja, jotka esittelevät Espanjan pääkaupungin kulttuurista suuruutta.

Marraskuussa toivotat tervetulleeksi loppuvuoden sesongin, joka on täynnä taikaa, ja voit nauttia Madridin monista nähtävyyksistä ja aktiviteeteista. Huomioi!

1. Koe La Almudenan uskonnollinen festivaali

Almudenan katedraali| ©Luis García
Almudenan katedraali| ©Luis García

Marraskuun 9. päivänä vietetään Madridin suojeluspyhimyksen, La Almudenan neitsyen päivää, ja katedraalista tulee kohtauspaikka tuhansille uskoville, jotka osallistuvat katolisiin riitteihin ja kulkueeseen Plaza Mayorille, joka kulkee kaupungin Sal-, Postas-, Esparteros-, Mayor- ja Bailén-katujen kautta. Osallistumalla tähän tapahtumaan voit tutustua paikalliseen kulttuuriin, historiaan ja uskonnollisuuteen.

Älä jätä väliin Corona de la Almudena-juomaa, jota syödään vain tähän aikaan vuodesta ja joka on yleensä koristeltu neitsyen hahmolla. Alkuperäisen reseptin sanotaan olevan peräisin vuodelta 1978, jolloin kondiittorit halusivat luoda uuden jälkiruoan neitsyen kunniaksi, joka muistuttaisi perinteistä **roscón de Reyes -**ruokaa.

Suosittelen lämpimästi kiertoajelua Madridin turistibussilla, jotta voit oppia lisää Almudenan katedraalista ja muista kaupungin ikonisista paikoista. Katedraalissa järjestetään myös kierroksia temppelin sisätiloissa, joissa voit saada audio-oppaan täydentämään kierrosta.

Varaa opastettu kierros Almudenan katedraaliin ja Kuninkaalliseen palatsiin

2. Kierrä tablaos flamencos -tiloja

Suma Flamencassa| ©Maria Becerra
Suma Flamencassa| ©Maria Becerra

Lokakuun lopusta marraskuun alkuun Suma Flamenca -festivaali järjestetään Madridin pääkaupungin eri tapahtumapaikoissa. Vuosi toisensa jälkeen tapahtuma kokoaa yhteen trubaduurit, laulajat ja tanssijat eri puolilta maata, ja lavalle nousee lähes 200 taiteilijaa.

Kun puhumme Espanjasta, ajattelemme yleensä tapaksia, hyvää ruokaa ja tietysti flamencoa. Tuo rytmi, joka on ottanut maan äänet, sen tanssijoiden taika ja monien perheiden perinne, joka on siirtynyt sukupolvelta toiselle.

Minulle tämä on yksi olennaisista taiteellisista elämyksistä Madridissa kaikkina vuodenaikoina, sanoakseni pakollinen niille, jotka tulevat kaukaa ja haluavat tutustua kaupunkiin.

Suosittelen muutamia esityksiä:

Varaa lippusi flamencoesitykseen Madridissa

3. Maista Madridin kuuluisia tapaksia

Makkaranmaistelulautanen| ©Manuel Diaz
Makkaranmaistelulautanen| ©Manuel Diaz

Yksi Madridin vilkkaalle elämälle ominainen asia on tapaksilla käyminen. Tapaksia on jokaiseen makuun, ja niiden maistaminen on aktiviteetti sinänsä, ei vain gastronomian vaan myös sosiaalisen ja kulttuurisen tason kannalta.

Voit nauttia niitä omatoimisesti missä tahansa kaupungin baarissa, mutta tarjolla on myös useita tapas-kierroksia, jotka johdattavat sinut tutustumaan perinteisimpiin makuihin.

Suosittelen kahta, jotka ovat mielestäni erittäin kattavia ja mielenkiintoisia:

Varaa tapas-kierros Madridissa

4. Hanki etumatka jouluun

Plaza Mayor -markkinat| ©Stephen Haworth
Plaza Mayor -markkinat| ©Stephen Haworth

Syksyn loppupuolella Madrid alkaa muuttua joulusesongista nauttimista varten.

Jos satut saamaan marraskuun lopun kiinni, on hyvä idea käydä joulumarkkinoilla, jotka on pystytetty kaupungin eri alueille, ja nauttia valoista, jotka alkavat näkyä kaupungin pääkaduilla.

Kuun lopusta alkaen ja koko joulukuun ajan Madridin Plaza Mayor muuttuu värikkäiden kojujen markkinoiksi, joilla asukkaat ja vierailijat voivat löytää joulupukkeja, koristeellisia hahmoja, jouluisia soittimia, valoja ja leluja, jotka edistävät paikallista taloutta ja kauppiaita, jotka ovat jo vuosisadan ajan myyneet tuotteitaan tällä historiallisella paikalla.

Joka vuosi marraskuun viimeisenä perjantaina kaupungin jouluvalot vihitään virallisesti käyttöön. Jalkaisin, turistibussilla tai polkupyörällä voit nauttia kaupunkitaideteoksesta, joka vuosi toisensa jälkeen sisältää suunnittelijoiden, taiteilijoiden ja valaistusasiantuntijoiden ehdotuksia.

Varaa opastettu kierros Madridissa

5. Hyödynnä alennusmyynnit ja lähde ostoskierrokselle

Mustan perjantain ostokset| ©Max Fischer
Mustan perjantain ostokset| ©Max Fischer

Mustan perjantain kaltaiset perinteet koetaan myös Madridissa, ja marraskuun viimeinen viikko on ihanteellinen aika tehdä kierros kaupungin ostoskeskuksissa, jotta voit hyödyntää alennusmyynnit ja aloittaa loppuvuoden ostokset.

Mutta näiden päivämäärien lisäksi Madridissa on ostosten tekemisestä puhuttaessa lukuisia vaihtoehtoja. Katumarkkinoista ostoskeskuksiin, joissa on luksusliikkeitä. Yksi paikka, jota et voi jättää väliin, jos pidät näistä suunnitelmista, onLas Rozas Village, Madridin laitamilla sijaitseva ostoskeskus, joka tarjoaa luksusliikkeitä ja hyviä tuotemerkkejä voimakkaasti alennettuihin hintoihin.

Kävely siellä on suunnitelma sinänsä, sillä se on ulkona, siellä on erittäin tyylikäs ja houkutteleva esteettinen ja gastronominen tarjonta miellyttävän päivän viettämiseen samalla kun teet ostoksia.

Varaa retki Las Rozasin kylään

6. Älä missaa syysjuhlaa

Syysfestivaali Tanssi| ©Camila D
Syysfestivaali Tanssi| ©Camila D

Jos olet esittävän taiteen kannattaja tai harrastaja, sinun on hyvä tietää, että marraskuussa kaupunki täyttyy tärkeimmistä kansallisista ja kansainvälisistä teatteri-, tanssi- ja esitysehdotuksista.

Yli kymmenen teatteria ja kaksikymmentä tapahtumapaikkaa kaupungissa osallistuvat Syysfestivaali-aloitteeseen, joka on yksi tärkeimmistä ja odotetuimmista teatterifestivaaleista kansainvälisellä tasolla ja jossa voit tutustua innovatiivisimpiin ja voimakkaimpiin esityksiin.

Elävää taidetta, immersiivistä teatteria, performanssia, nykytanssia, kokeellista musiikkia ja draamaa, elokuvaa ja runouslaboratorioita on tarjolla lähes koko kuukauden ajan ja kaikkialla kaupungissa.

Jos haluat tietää kaikista tarjolla olevista esityksistä, voit tutustua Madridin yhteisön virallisiin verkkosivuihin ja saada tietoa kapasiteetista, hinnoista, aikatauluista ja paljon muuta.

.

7. Osallistu riippumattomien elokuvien kauteen

Elokuvateatterisali, jossa Lame Eye -festivaali esitetään| ©Solis
Elokuvateatterisali, jossa Lame Eye -festivaali esitetään| ©Solis

Elokuvalla on paikkansa Madridissa myös marraskuussa. Vieraillessasi Espanjan pääkaupungissa etsit ehkä paljon muutakin kuin kaupungin parhaita kiertoajeluja ja haluat löytää erilaisen kulttuuritarjonnan. Lame Eye -festivaali on yksi niistä.

Valikoima sisältää pitkä- ja lyhytelokuvia, dokumentteja ja fiktiota, animaatioita ja kokeellista elokuvaa, ja tämä kierros kokoaa yhteen ohjaajia kaikkien maanosien maista keskustelemaan aiheista, jotka edustavat suuria haasteita yhteiskunnalle.

Festivaali järjestetään kaupungin eri julkisissa tiloissa, kuten Ranskan instituutissa, Quinta del Sordossa, Acción Triángulo -säätiössä ja muissa riippumattomissa tiloissa.

8. Nauti kansainvälisestä jazzfestivaalista

Madridin kansainvälisen jazzfestivaalin esiintyjät| ©Enrique Farelo
Madridin kansainvälisen jazzfestivaalin esiintyjät| ©Enrique Farelo

Toinen olennainen tapahtuma lokakuussa on Madridin kansainvälinen jazzfestivaali, lajin ystäville suunnattu tapahtuma, jossa voit nauttia konserteista, mutta myös ohjelmasta, johon kuuluu valokuvanäyttelyitä, näytöksiä ja konferensseja sekä erikoiskirjallisuutta tarjoavia toreja ja tapaamisia musiikin ystäville.

Kaupungin teatterit, riippumattomat tapahtumapaikat ja baarit kokoontuvat isännöimään tätä festivaalia, jossa voi nauttia genren valtavasta musiikillisesta rikkaudesta, arvostaa kokeneita artisteja mutta myös löytää uusia lahjakkuuksia Madridin jazz-skenestä.

Koska yksi festivaalin lippulaivoista on osallisuus, monet esiintymislavoista on sovitettu liikuntarajoitteisille tai vammaisille, ja lippuja on saatavilla edulliseen hintaan, mikä tekee jazzista elämyksen kaikille.

9. Luistellaan!

Plaza Españan jäähalli| ©Camilo Reyes
Plaza Españan jäähalli| ©Camilo Reyes

Talven lähestyvä tulo ja kylmyyden lisääntyminen, joka on ominaista jokaisen vuoden viimeisille kuukausille, ovat kaupungille kultainen tilaisuus keksiä itsensä uudelleen.

Näin on myös Plaza Colónilla, joka muuttuu marraskuun lopusta tammikuuhun valtavaksi luisteluradaksi Madridin pääkaupungin sydämessä. 800 neliömetriä hauskanpitoa kaikenikäisille.

Jäähalli tunnetaan myös nimellä Javier Fernándezin jäähalli, joka, jos et vielä tiennyt, on palkittu espanjalainen taitoluistelun maailmanmestari ja olympiavoittaja ja joka on tämän aloitteen kantava voima joka vuosi.

Lisäksi osa lipuista saaduista tuloista menee Down España -keskuksen toiminnan tukemiseen, joka on järjestö, joka toimii Downin oireyhtymää sairastavien ihmisten osallisuuden ja ihmisoikeuksien puolustamisen puolesta.

Luistelun ohessa voit katsella valkokankaalla DJ-sessioita ja nauttia myös karusellista ja katumarkkinoista, jotka ovat varhainen esimakua joulun valoista ja väreistä.

Jäähalli on avoinna kello 10.00-22. 00 maanantaista perjantaihin. Paikalle kannattaa saapua ajoissa, sillä lippuja myydään vain paikan päällä, ja ne otetaan vastaan saapumisjärjestyksessä.

.

10. Vieraile Madridin parhaissa churreríoissa

Churrojen syöminen| ©Carmen R
Churrojen syöminen| ©Carmen R

Marraskuussa Madridissa alkaa tulla kylmä, ja haluat lämmitellä, joten suosittelen kokeilemaan churroja, makeaa, täyteläistä ja rapeaa paistettua jauhotaikinaa, joka on monien madrilaismiesten suosikki aamiaiseksi, välipalaksi tai jopa aamuyön tunteina juhlien jälkeen syötäväksi. Sen seurana on tietysti kuuma, paksu kuppi suklaata.

Suunnitelma, jonka avulla tunnet itsesi paikalliseksi ja jonka avulla voit tutustua joihinkin kaupungin ikonisimmista churrerías-ravintoloista. Yksi tunnetuimmista paikoista on La Antigua 1913, jonka churro-reseptillä on yli 100 vuoden historia. Nykyään se on ravintola ja baari, jossa on laaja aamiais- ja välipalavalikoima.

Mutta älä huoli, minne ikinä menetkin, kokemus on sen arvoinen. Se on myös erittäin edullinen suunnitelma, sillä 4 churron annos voi maksaa 1,90 euroa. Älä unohda liittää siihen hyvää suklaata, jotta perinne jatkuu.

Sää Madridissa marraskuussa

Käytä takkia| ©Igor Gorshkov
Käytä takkia| ©Igor Gorshkov

Vaikka marraskuu on vuoden kylmin kuukausi, voit silti nauttia aurinkoisista päivistä, eikä sadetta juuri esiinny. Lämpötilat ovat noin 13° / 6°C.

Suosittelen pukeutumaan tarpeeksi lämpimästi, jotta voit kävellä kaupungilla ja nauttia ulkoilmatapahtumista. Tämä on ehdottomasti ihanteellinen kuukausi tutustua Madridiin ja nauttia syksyn taikuudesta.

.