Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 tekemistä Madridissa syyskuussa

Syyskuussa Madridin kesä päättyy, ja raikas tuulahdus enteilee uuden kauden alkua, jolloin voit tutustua Espanjan pääkaupunkiin. Tässä kerrotaan, mitä ei kannata jättää väliin Madridissa tässä kuussa.

Carolina Morales

Carolina Morales

6 minuuttia luettu

10 tekemistä Madridissa syyskuussa

Plaza Del Retiro Madridissa | ©Nicolas Postiglioni

Syyskuu on rauhoittumisen ja normaaliin elämään palaamisen kuukausi: kesälomat ovat ohi, helle alkaa hellittää, lapset palaavat kouluun ja ihmiset palaavat töihin.

Kulttuuritarjonta on uudistettu syksyn kunniaksi, ja kaupungissa järjestetään monenlaisia tapahtumia, konsertteja, tilapäisnäyttelyitä ja taidenäyttelyitä eri puolilla kaupunkia. Kuukausi aikaa nauttia kaikesta, mitä Madridilla on tarjota.

Oletko valmis aloittamaan? Madrid: täältä tullaan!

1. Koe Espanjan ympäriajon viimeinen vaihe

Espanjan kierros Madridissa| ©Gerardo M
Espanjan kierros Madridissa| ©Gerardo M

Syyskuussa Espanjassa keskitytään pyöräilyyn. 21 vaikean päivän jälkeen Madrid on Vuelta a España-kilpailuun osallistuvien pyöräilijöiden tervetuliaisvaihe kovan kilpailun jälkeen "punaisesta paidasta", joka merkitsee yleisen luokituksen johtajaa.

Espanjan ympäriajo järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1935, ja sen reitti oli jaettu 14 etappiin, joiden pituus oli yhteensä 3431 kilometriä. Tämä urheilufestivaali päättyy komeasti Plaza Cibeles -aukion sydämessä sijaitsevalla klassisella korokkeella, joka kokoaa paikalliset ja vierailijat yhteen katujuhlaan parhaaseen madridilaiseen tyyliin.

Jos haluat lähempää kokemusta, voit myös tutustua useiden matkanjärjestäjien vaihtoehtoihin , jotka tarjoavat opastettuja kierroksia ennen viimeistä kierrosta alueen tärkeimpien katujen läpi. Kierros, joka vie sinut oppimaan lisää tästä jalosta urheilusta, jossa voit ottaa valokuvan maaliviivalla ja viimeisellä palkintokorokkeella sekä nauttia etuoikeutetuista paikoista, joissa voit katsella kilpailua.

Hyödyllistä tietoa

 • Koska kyseessä on vilkas tapahtuma, joka kulkee useiden kaupunginosien läpi, suosittelen tutustumaan reittiin etukäteen, jotta voit valita hyvän paikan juoksulle.
 • Muista saapua ajoissa. Jos haluat nauttia tapahtumasta ilman väkijoukkoja, on tärkeää löytää hyvä paikka, jossa pyöräilijöitä voi seurata mukavasti. Ei ole huono idea hankkia jakkara tai taittotuoli, jotta voit nauttia kyydistä mukavasti.
 • Laita kamera valmiiksi ja ota mukaan hyvä akku matkapuhelimeesi. Tämä on hyvä tilaisuus ottaa upeita kuvia suosikkiurheilijoistasi ja kaupungin juhlatunnelmasta.
 • Etsi hätäuloskäynnit ja lääkintäasemat. Noudata kunkin kohdan turvallisuusohjeita.

Varaa opastettu kierros Madridissa

2. Osallistu musiikkifestivaaleille

Dcode-festivaali| ©Sno
Dcode-festivaali| ©Sno

Madrid palaa syyskuussa musiikkitapahtumiin, joista on tullut suosittuja tämän kauden aikana kaupungissa, joten jos vierailet kaupungissa tässä kuussa, suosittelen kahta niistä, Dcode-festivaalia ja Garden of Delights -festivaalia, jotta voit sisällyttää ne matkaohjelmaasi ja elää äänikokemusta.

Vuodesta 2011 lähtien Dcode-festivaali on järjestetty syyskuun ensimmäisinä viikkoina Madridin Complutense-yliopiston eri tiloissa. Tapahtumaan ovat osallistuneet muun muassa The Cardigans, Queen of the Stone Age, Enrique Bumbury, Vetusta Morla ja monet muut artistit.

Kuun lopussa ja Madridin syksystä nauttimiseen ei voi jättää väliin Jardín de las Delicias -festivaalia, joka tunnetaan ikkunana espanjalaiseen musiikkielämään ja joka järjestetään yleensä syyskuun viimeisenä viikonloppuna Madridin Complutense-yliopiston Cantarranas-tapahtumapaikalla.

Voit ostaa liput jokaiselle päivälle tai koko viikonlopulle festivaalin viralliselta verkkosivustolta. Useat espanjalaiset yhtyeet ovat aloittaneet tiensä tunnetuksi tässä tapahtumassa, kuten Izal, Rozalén ja Dani Fernández. Álvaro de Luna, Miss Cafeína, muun muassa.

Osta lippu flamenco-esitykseen Madridissa

3. Tutustu taidegallerioihin Madridin avajaisten aikana

Madridin galleriaviikonlopun avajaiset| ©Galería Cayon
Madridin galleriaviikonlopun avajaiset| ©Galería Cayon

Vuodesta 2009 lähtien ja syyskuun viikonloppuna Arte Madrid -gallerioiden yhdistys järjestää Apertura Madrid Gallery Weekend-tapahtuman, joka edistää ilmaisten näyttelyiden kierrosta pääkaupungin taidegallerioissa.

Tämä aktiviteetti sisältää myös opastettuja kierroksia osallistuvissa gallerioissa sekä kierroksia Madridin julkisissa tiloissa, jotta voit arvostaa pääkaupungin kaduilla, aukioilla ja rakennuksissa sijaitsevia taideteoksia.

Jos haluat suunnitella museoita ja gallerioita matkoillasi, suosittelen lataamaan Arte Madrid -sovelluksen, jotta voit tutustua ohjelmiin ja aktiviteetteihin, joita on tarjolla vierailusi aikana.

4. Tutustu Madridin kulttuuriperintöön ilmaisella opastetulla kierroksella

Kuusikulmioiden paviljonki| ©ADMadril
Kuusikulmioiden paviljonki| ©ADMadril

Kyseessä on kaupungin kulttuuriperinnöstä vastaavan pääosaston järjestämä suunnitelma, joka toteutetaan kahdesti vuodessa: huhtikuusta kesäkuuhun ja syyskuusta joulukuuhun. Voit nauttia ilmaisista kierroksista Madridissa ja tutustua kaupungin monipuoliseen kulttuuri- ja historialliseen perintöön.

Kierroksia päivitetään joka kausi sään mukaan ja niihin lisätään uusia yleisöä kiinnostavia pysähdyspaikkoja. Näihin historian ja kulttuuriperinnön asiantuntijoiden opastettuihin kierroksiin sisältyy muun muassa kuusikulmioinen paviljonki, Jardines del Buen Retiro, Paseo del Prado ja muita paikkoja.

Tarkista kierrosten aikataulu saapuessasi kaupunk iin, äläkä jätä väliin tätä suunnitelmaa, joka voi olla täydellinen lisäMadridin parhaisiin museoihin tekemillesi vierailuille.

5. Koe MAD: immersiivinen elämyskeskus

Immersiivinen elämyskeskus| ©Barcex
Immersiivinen elämyskeskus| ©Barcex

Kaikista Madridin nähtävyyksistä ja aktiviteeteista löytyy tilaa myös digitaalisen ympäristön, lisätyn tai virtuaalitodellisuuden, holografian ja vuorovaikutteisten kokemusten ihailijoille. Voit nauttia tästä kaikesta vieraillessasi kohteessa
MAD - Madrid Artes Digitales on vallankumouksellinen digitaalisen kulttuurin kehittämiskeskus, joka on tämäntyyppisten laitosten edelläkävijä Euroopassa.

Täällä taide ja tiede yhdistyvät ja tarjoavat upeita multimediatuotantoja suuressa formaatissa ympäri vuoden. Uutta kokemusta ei kannata jättää väliin, joten suosittelen ostamaan liput etukäteen.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinnat: Lipun hinta vaihtelee sen mukaan, minkä näyttelyn haluat nähdä, ja se voi olla noin 10 euroa.
 • Aukioloajat: maanantaista sunnuntaihin klo 10:00-22:00.
 • Osoite: Matadero Madrid, Nave 16. Plaza de Legazpi 8, 28045, Madrid.

6. Pako Sierra Oesteen

Sierra Oesten tekojärvi| ©James Stewart
Sierra Oesten tekojärvi| ©James Stewart

Jos ajatuksenasi on vierailla Madridissa vähintään viisi päivää, kannattaa hyödyntää syksyä ja tutustua Sierra Oesteen, joka sijaitsee alle tunnin ajomatkan päässä Madridin alueelta. Täällä voit tutustua tärkeään historialliseen perintöön ja rentoutua hyvin rauhallisessa maaseutuympäristössä.

Sierra Oesten tarjoamien monien matkailuelämysten joukossa voit syyskuun aikana nauttia myös Brillante-festivaalista, musiikkitapahtumasta, jossa esiintyvät paikalliset ja kansainväliset taiteilijat.

Tämä on erinomainen suunnitelma, jos haluat vaihtaa maisemaa ja viettää viikonlopun tutkimusmatkalla, jossa voit nauttia Sierran miellyttävästä maisemasta, hyvästä musiikista ja paljon muusta. Tutustu erilaisiin kokemuksiin, joista voit nauttia vieraillessasi tällä luonnon ja historian täyttämällä alueella.

Varaa retki Toledoon Madridista käsin

7. Vieraile "Taiteen kolmio

Reina Sofia -museon ulkotilat| ©Zarateman
Reina Sofia -museon ulkotilat| ©Zarateman

Jos olet nykytaiteen ystävä, et voi jättää väliin tilaisuutta käydä Reina Sofia -museossa ja arvostaa Pablo Picasson, Salvador Dalín, Mirón, Francis Baconin, Juan Grisin tai Yves Kleinin kaltaisten taiteilijoiden töitä.

Täältä löydät pysyvän näyttelyn, jossa on yli kaksikymmentätuhatta teosta legendaarisilta taidemaalareilta ja taiteilijoilta modernin ja nykytaiteen alalla. Välttämätön vierailu yhteen Espanjan täydellisimmistä museoista.

Suosittelen myös käyntiä Prado-museossa, jossa on maailmanluokan maalareiden töitä: Goya, Velázquez, Tizian, El Greco, Rubens ja Bosch sekä muita merkittäviä eurooppalaisia taidemaalareita 1500-luvulta 1800-luvulle. Se on maailman parhaiden museoiden listalla. Sen vaikuttava rakenne ja ympäristö tekevät siitä yhden Madridin nähtävyyksistä.

Kolmas museo tällä kierroksella on Thyssen-Bornemisza, joka sijaitsee keskellä Paseo del Pradoa ja jonka kokoelma kattaa seitsemän vuosisataa maalaustaiteen historiaa.

Kokoelma on esillä kronologisessa järjestyksessä, ja siinä on esillä muun muassa Renoirin, Monet'n, Van Goghin ja Toulouse Lautrecin teoksia. Voit myös tutustua saksalaisen impressionismin ja jälki-impressionismin ihmeelliselle matkalle, joka on yksi museon vahvuuksista. Voit myös ihailla modernin kuvanveiston uranuurtajan Auguste Rodinin veistoksia.

Varaa opastettu kierros Prado-museossa

8. Tutustu Madridin parhaisiin puoliin pyöräretkellä

Madridin Plaza Mayor| ©Marco Chiesa
Madridin Plaza Mayor| ©Marco Chiesa

Syyskuu on loistava kuukausi pyöräilyyn Madridissa. Lämpötilat laskevat ja ilmapiiri on paljon viileämpi, joten pyöräretki on hyvä idea, jos haluat tutustua kaupunkiin muiden matkailijoiden kanssa ja asiantuntevan paikallisen oppaan seurassa.

Pyöräretket alkavat 25 eurosta, ja niillä voit tutustua Madridin tunnetuimpiin paikkoihin sekä joihinkin salaisiin ja vähemmän turistikohteisiin, jotka oppaat tuntevat.

Joitakin paikkoja, jotka voivat sisältyä tämäntyyppisiin retkiin, ovat:

 • El Retiro Park.
 • Cibeles-aukio.
 • Puerta del Sol.
 • Plaza Mayor.
 • Madridin kuninkaallinen palatsi.

Ja paljon muuta!

9. Koe jalkapallon intohimo

Santiago Bernabéu -stadion ottelun alussa| ©H. Hurtado
Santiago Bernabéu -stadion ottelun alussa| ©H. Hurtado

Kuukauden aikana järjestetään useita paikallisia ja eurooppalaisia jalkapallomestaruuskilpailuja, joten päivämäärien tarkistaminen on hyvä tapa tutustua vaikuttavaan Santiago Bernabeu -stadioniin, joka on Real Madridin joukkueen kotikenttä ja jossa järjestetään opastettuja kierroksia yleisölle ympäri vuoden.

Vierailu sisältää muun muassa panoraamanäkymän stadionille ja kierroksen joukkueen museossa.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: kierroksia on saatavilla 12 eurosta alkaen.
 • Aukioloajat: avoinna vuoden jokaisena päivänä paitsi 25. joulukuuta ja 1. tammikuuta. Maanantaista perjantaihin klo 09:30-19:00, sunnuntaisin ja juhlapyhinä klo 10:00-18:30.
 • Osoite: Av. de Concha Espina 1, 28036 Madrid.

Varaa Santiago Bernabeu -kierros

10. Muodin ja samppanjan ilta Fashion's Night Out Madridissa

Madridin koristelu Fashion's Night Out Madridissa| ©Mateo
Madridin koristelu Fashion's Night Out Madridissa| ©Mateo

Vogue Spain järjestää syyskuussa tapahtuman nimeltä Vogue Fashion's Night Out (VFNO). Ensimmäinen tapahtuma järjestettiin vuonna 2009 reaktiona Espanjan voimakkaaseen taloudelliseen taantumaan.

Tapahtuma muuttaa Salamancan tyylikkään kaupunginosan muodin catwalkiksi, jossa alueen vaate- ja asusteliikkeet käyttävät tilaisuutta hyväkseen tarjotakseen yleisölle myyntejä ja kauden trendien ennakkonäytöksiä tyylikkäässä ilmapiirissä ja samppanjan kera.

Tapahtuman ohjelmassa on myös konferensseja muotialan asiantuntijoiden kanssa sekä musiikkikonsertteja. Liput tähän tapahtumaan maksavat noin 35 euroa.

Lämpötilat Madridissa syyskuussa

Madridin keskusta| ©Nicolas Vigier
Madridin keskusta| ©Nicolas Vigier

Madridin kesä voi olla hyvin kova, joten syyskuussa matkustaminen on paras vaihtoehto, jos haluat nauttia aurinkoisista päivistä, mutta lämpötilat ovat alhaisemmat ja maksimilämpötilat eivät ylitä 30 °C. Vaikka syyskuussa kaupunki alkaa täyttyä turisteista, voit tutustua kaupunkiin rauhallisemmassa tahdissa, kun lämpötila on 15°-26°C.