Reina Sofia -museokauppa: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää nauttiaksesi siitä

Reina Sofía -museon myymälä on paljon muutakin kuin pelkkä matkamuistojen ostopaikka. Tässä taide- ja designputiikissa on laaja valikoima ainutlaatuisia, eksklusiivisia ja korkealaatuisia esineitä, jotka toimivat matkamuistona vierailustasi.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Reina Sofia -museokauppa: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää nauttiaksesi siitä

Reina Sofía -museo | ©MADRID-BIEN-VISTO.

Madridissa kannattaa ehdottomasti vierailla Reina Sofía -museossa, josta löydät nykytaiteen suurimpia teoksia. Sieltä löytyy myös yksi pääkaupungin tärkeimmistä ja ainutlaatuisimmista kaupoista. Tämä putiikki ei ole vain paikka, josta voi ostaa matkamuistoja tai lahjoja museovierailusta, vaan sen tarkoituksena on olla vertailukohta ja paikka, josta voi ostaa eksklusiivisia esineitä ja designia.

Reina Sofía -myymälästä voi tietenkin löytää lahjoja, kuten postikortteja, mutta myös omaperäisempiä esineitä, kuten valaisimia, grafiikkaa tai koriste-esineitä. Mitä ikinä päätätkin ostaa, voit olla varma, että jokaisen esineen inspiraationa on maalaus tai taidemaalari ja että sen ovat luoneet nykyaikaiset suunnittelijat, joten viet kotiin jotain ainutlaatuista muistoksi vierailustasi.

Mistä löydät Reina Sofía -myymälän?

Reina Sofía -museon myymälässä| ©vaciaR
Reina Sofía -museon myymälässä| ©vaciaR

Reina Sofía -museossa Madridissa vieraillessasi löydät kaksi myymälää. Toinen on Sabatini-rakennuksessa, aivan vasemmalla puolella, kun astut sisään (vastapäätä salia, josta ostat liput), ja toinen on Nouvel-rakennuksen 1. kerroksessa, nimenomaan hissien vieressä olevassa aulassa ennen näyttelysaliin menoa.

Näiden kahden myymälän välillä ei ole juurikaan eroa niiden sijainnin lisäksi, sillä ne myyvät melko lailla samoja tavaroita.

Jos kuitenkin haluat odottaa ostosten tekemistä vierailun loppuun asti, on parempi mennä Sabatini-rakennuksessa sijaitsevaan myymälään, sillä museosta poistutaan normaalisti sen kautta. Lisäksi, koska sillä on enemmän tilaa, siellä on yleensä enemmän tuotteita. Toisaalta se sijaitsee museon sisäänkäynnin luona eikä sisällä, joten sinne pääsee ilman museon sisäänkäyntiä.

Nouvel-rakennuksen myymälä on kuitenkin yleensä hiljaisempi, koska se sijaitsee keskellä Reina Sofía -kierrosta, eikä siellä ole niin paljon kävijöitä ostoksilla heti kierroksen päätyttyä.

Ole varovainen, jos sinulla on tiukka aikataulu, älä viivyttele liian kauan hyllyjen selaamisessa; on parempi odottaa, kunnes olet nähnyt koko kokoelman ja tehdä ostokset vasta sitten.

Varaa liput Reina Sofía -museoon

Mitä voit ostaa Reina Sofía -museon myymälästä?

Eksklusiivisia malleja kaupasta| ©Emilio
Eksklusiivisia malleja kaupasta| ©Emilio

Reina Sofía -museo on puhdasta taidetta, mutta sen myymälä ei jää vajaaksi. Miksi? Koska tavoitteena on aina ollut tehdä siitä muotoilun ja nykytaiteen vertailukohta. Sen vuoksi et löydä vain matkamuistoja, kuten mukeja tai t-paitoja, vaan myös nykyisten suunnittelijoiden uniikkeja esineitä.

Reina Sofía -myymälän hyllyiltä löydät paitsi postikortteja museon kuuluisimmista maalauksista, myös uniikkeja koruja, painokuvia tai esineitä kodin sisustamiseen. Kaikki on tietysti jollain tavalla inspiroitunut siellä esillä olevista kokoelmista.

Eksklusiiviset mallit

Jos haluat sisustaa kotisi ainutlaatuisilla ja taiteellisilla esineillä, älä jätä väliin vierailua Reina Sofía -museossa. Sieltä löydät laajan kokoelman keittiön ja kodin käyttöesineitä, kuten suolakelloja, joiden käytännöllisyys yhdistyy kunnianosoitukseen taiteilijoille, kuten Frida Kahlolle tai Picassolle.

Kaikki nämä esineet ovat design-esineitä, ja vaikka et voisikaan ottaa yhtä esillä olevista maalauksista, voit sisällyttää pienen taideteoksen kotisi sisustukseen.

Lahjoja kaikille

Taide on osa kulttuuria, joten jos haluat viedä kotiin matkamuiston, jolla osoitat käyneesi Madridissa ja erityisesti Reina Sofíassa, Reina Sofían myymälässä on valinnanvaraa. Lisäksi tarjolla on erilaisia lahjoja jokaiselle.

Koska museo ei tunne ikää, jos olet matkustanut Madridiin lasten kanssa, he toivovat varmasti, että Reina Sofían vierailu, joka on joskus hieman tylsä, päättyy matkamuistoksi peliin, joka saa heidät arvostamaan näkemäänsä taidetta.

Älkää luulko, että koska kyseessä on museokauppa, löydätte sieltä vain tyypillisiä matkamuistoja, päinvastoin! Jos etsit jotain omaperäisempää lahjaksi, suosittelen tutustumaan tarkkaan design-korujen osastoon, sillä löydät varmasti jotain ainutlaatuista tästä upeasta taideputiikista.

Itse asiassa kaikki myynnissä olevat korut ovat nykyisten taiteilijoiden signeeraamia, jotka ovat katsoneet, mitä muut, kuten Calder tai Dalí, tekivät ennen heitä. Kuten voit kuvitella, valmistusmateriaalit ovat korkealaatuisia, joten onnistut varmasti lahjasi kanssa.

Muisto suurista taiteilijoista

Eniten myydään luonnollisesti Reina Sofía -museon parhaiden maalausten, kuten Picasson Guernican, innoittamia esineitä. Jos pidät muista taidemaalareista, kuten Dalísta tai Childasta, sinulla on tietysti myös valinnanvaraa.

Kaikki nämä taiteilijat ja heidän edustamansa taidetyylit kuuluvat myymälän yleiseen ja pysyvään osastoon, joten varastosta on vaikea päästä eroon.

Jos haluat Guernican uudelleenluonnoksen palapelin muodossa tai jopa tyynyllä, voit tehdä niin ja viedä kotiin esineen, joka jäljittelee yhtä historian kuuluisimmista taideteoksista.

Ainutlaatuisia luomuksia väliaikaisista kokoelmista

Älä ajattele, että yksi käynti riittää; aivan kuten Reina Sofíassa kannattaa käydä useita kertoja katsomassa vaihtuvia näyttelyitä, kannattaa tehdä sama sen putiikeissa. Miksi? Jokaisen uuden näyttelyn yhteydessä lanseerataan eksklusiivisia, siitä inspiroituneita mallistoja.

Tämä on epäilemättä yksi Reina Sofía -myymälän suurista menestyksistä, sillä myymälällä on suunnittelijaryhmä, joka luo erilaisia esineitä, joita se tarjoaa myyntiin jatkuvasti tai tilapäisesti.

Parasta on se, että Sabatini-rakennuksessa sijaitsevaan myymälään voi mennä sisään, vaikka ei olisi menossa museoon, joten jos tiedät, että siellä on jonkun taiteilijan näyttely, joka kiinnostaa sinua tai josta pidät, voit katsoa, mitä malleja he ovat luoneet kyseistä tilaisuutta varten.

Loppujen lopuksi Reina Sofía -putiikki pyrkii olemaan paljon muutakin kuin matkamuistomyymälä museossa, ja siitä on tulossa viitekehys, josta voi ostaa kirjoja tai eksklusiivisia taiteeseen liittyviä esineitä.

Varaa liput Reina Sofía -museoon

Mitkä ovat Reina Sofía -putiikin hinnat?

Raha euroina| ©Pixabay
Raha euroina| ©Pixabay

En aio huijata sinua, mutta Reina Sofía -museon myymälän huomiota herättävimmillä esineillä on yleensä korkea hinta, kuten abstrakteilla naamioilla (noin 200 €). Älä silti huoli, sillä tarjolla on myös halvempia tuotteita, kuten postikortteja (alkaen 0,50 €) tai noin 10 € maksavia design-esineitä (kuten mukeja).

Myymälän positiivisin asia on se, että hintaluokan (1 €:n ja noin 500 €:n välillä) ansiosta kuka tahansa voi viedä kotiinsa ainakin yhden matkamuiston Reina Sofíasta ja kaikesta sen sisältämästä taiteesta. Huomaa, että ilmoitettu hinta on hinta, jonka maksat, sillä museolippu ei ole alennettu.

Varaa liput Reina Sofía -museoon

Mihin aikaan Reina Sofía -museon myymälä on avoinna?

Reina Sofia -museon ulkopuolella| ©Zarateman
Reina Sofia -museon ulkopuolella| ©Zarateman

Reina Sofia -myymälän aukioloajat ovat lähes samat kuin museon, vaikka se sulkeutuu hieman aikaisemmin.

Maanantaisin ja keskiviikon ja lauantain välisenä aikana se on avoinna kello 10.00-20.45, eli lähes tunti ennen yleistä sulkemisaikaa (22.00). Sunnuntaisin se on avoinna vain lounasaikaan klo 14.30 asti, mutta Nouvel-rakennuksessa sijaitseva ravintola on avoinna 45 minuuttia pidempään, klo 14.45 asti. Ole varovainen, museo on suljettu tiistaina ja kauppa on myös suljettu.

Etkö ole ehtinyt ostaa jotain? Suosittelen tarkistamaan myymälän aukioloajat etukäteen, etenkin kun museo on suljettu yleisinä juhlapäivinä.

Jos sinulta silti loppuu aika tai jos sinulla on jotain, mitä halusit ostaa, mutta et saanut, olet onnekas, sillä kaupalla on verkkoversio, josta voit aina ostaa matkamuiston Reina Sofíasta, missä ikinä oletkin.

Miksi sinun kannattaa käydä Reina Sofían myymälässä

Myymälässä olevat tuotteet| ©Angie_Ohio
Myymälässä olevat tuotteet| ©Angie_Ohio

Etkö halua ostaa mitään Reina Sofían myymälästä? Ei mitään ongelmaa, vaikka olen varma, että löydät varmasti jotain, joka kiinnostaa sinua. Suosittelen joka tapauksessa, että menette ainakin Sabatini-rakennuksen tiloihin. Miksi? Koska se on erittäin kaunis paikka suurten ikkunoiden ansiosta, jotka tulvivat valoa.

Myymälään tuleva ihana valo tekee siellä myytävistä esineistä ja malleista entistäkin vastustamattomampia; erityisesti aurinkoisina päivinä ja juuri ennen sulkemista, hämärän aikaan, siellä on valaistus, joka tuo esiin jokaisen esineen värit.

Ei pidä unohtaa, että suurin osa tuotteista on saanut inspiraationsa esimerkiksi Mirón teoksista, jotka ovat täynnä värejä, minkä vuoksi myymälä on melkein kuin toinen huone museossa, ja se on vierailun arvoinen.

Vaikka valoa ei olekaan, en usko, että myymälässä kuljeskelemalla menetät mitään. Loppujen lopuksi suuret suunnittelijat ja taiteilijat allekirjoittavat (ja inspiroivat) kaikki myynnissä olevat kappaleet. Rakastat varmasti valaisimia tai kuuluisien maalausten uudelleen keksimiä vedoksia - ne kaikki ovat taidetta!

Vinkkejä ostosten tekoon Reina Sofía -museon myymälässä

Anna itsellesi anteeksi kaupan sisällä| ©MartinK_NewYork
Anna itsellesi anteeksi kaupan sisällä| ©MartinK_NewYork

Heti kun astut Reina Sofía -museon myymälään, haluat ottaa kaiken mukaan, sillä kaikki mallit ovat modernin tuntuisia, mutta samalla inspiroituneet suurista nykyklassikoista.

Jotta voit tehdä hyvät ostokset ja lähteä kotiin laukku täynnä alkuperäisiä matkamuistoja eikä vain matkamuistoja, haluan jakaa kanssasi muutamia vinkkejä:

  • Kannattaa tehdä ostoksia Sabatinin rakennuksen myymälässä; se on suurin ja siellä on eniten tavaraa, mutta se sijaitsee myös aivan museon ulkopuolella, joten voit ostaa, kun olet nähnyt kaikki kokoelmat. Näin voit valita museosta tietyn esineen, joka on saanut inspiraationsa suosikkimaalauksestasi tai -taiteilijastasi.
  • Jos haluat ostaa ison koriste-esineen, kuten lampun, suosittelen tutustumaan fyysiseen myymälään, mutta tilaamaan sen netistä; se saapuu nopeasti ja helposti kotiin, eikä sinun tarvitse kantaa sitä kotiin asti.
  • Älä osta vain "tyypillisiä" tavaroita: Guernicaan liittyvät tuotteet ovat myydyimpiä, mutta suosittelen hankkimaan jotain omaperäisempää, kuten väliaikaisen näyttelyn tuloksena syntyneen mallin tai taidekirjan, jota myydään vain siellä. Ajattele, että ne ovat ainutlaatuisia, etkä löydä niitä mistään muualta, kun taas Picasson postikortti on.
  • Jos jostain syystä haluat tehdä ostoksesi ennen museovierailun aloittamista, muista, että laukkuja tai reppuja ei saa tuoda mukanasi, joten sinun on jätettävä kaikki tavarat Reina Sofían sisäänkäynnin yhteydessä olevaan kaappiin.

Muista, että vierailusi Reina Sofíassa ei ole ohi, ennen kuin olet käynyt ostoksilla. Kerro, mitä ostit!