Reina Sofia -ravintola: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää nauttiaksesi siitä

Tuleeko sinulle nälkä museovierailun jälkeen? Jos sinulle käy niin Reina Sofía -museossa käynnin jälkeen, sinun ei tarvitse sietää sitä pitkään, sillä siellä on kaksi ravintolaa, jotka voittavat innovatiivisilla resepteillään ja perinteisellä maullaan.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Reina Sofia -ravintola: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää nauttiaksesi siitä

Ravintola el Nubelin tila | ©Jean-Pierre Dalbéra

Kun Madridissa on niin paljon tekemistä ja suunnitelmia, on normaalia, että haluat ladata akkujasi. Reina Sofía -museon moniin huoneisiin tutustumisen jälkeen saatat tuntea nälän kutsun, joten olet varmasti iloinen kuullessasi, että rakennuksen jakavat Mirón ja Picasson kaltaisten taidemaalareiden suurten teosten kanssa kaksi loistavaa ravintolaa: Arzábal ja NuBel.

Molemmissa paikoissa on etuoikeutettu sijainti, ja niissä on moderni, taiteellinen ja miellyttävä tunnelma. Mitä tulee ruokaan, varaudu nauttimaan yhtä eksklusiivisista mauista kuin näkemäsi maalaukset. Sekä Arzábal että NuBel ovat tunnettuja markkinakeittiöistään. Näin hyvä syöminen ei tietenkään ole halpaa, mutta en voi suositella niitä tarpeeksi!

Mitä syödä Reina Sofían ravintoloissa?

Arzábal-ravintolan sisällä| ©JoseMadridibiza
Arzábal-ravintolan sisällä| ©JoseMadridibiza

Reina Sofía -museossa käynnin päätteeksi sinulla on varmasti nälkä; kaikki se käveleminen ja maalausten katselu väsyttää. Jotta et tuhlaisi aikaa ravintolan etsimiseen ja jatkaisit taiteen ihailua, on parasta jäädä lounaalle johonkin museon ravintoloista: Arzábaliin tai NuBeliin. Molemmissa on runsaasti vaihtoehtoja, joskin ensin mainitun ruokalista on hieman perinteisempi kuin jälkimmäisen.

Valinnanvaraa ei ole, sillä Reina Sofiassa on kaksi ravintolaa, ja lisäksi kummassakin on monipuolinen ja herkullinen ruokalista.

Arzábal on ilmeisesti tyypillisempi, mutta NuBel-ravintolassa on kyse innovaatiosta aina pöydän kattauksesta tarjoiltaviin ruokiin.

Mitä Arzábal-ravintolassa voi syödä?

Arzábal-ravintola määrittelee itsensä dynaamiseksi, ehkä siksi, että sen ruokalistalla on perinteisiä ruokia, mutta aina erilaisella otteella. Odotettavissa on siis hyviä kroketteja, jotka tarjoillaan lampaanmaidolla, joka on yksi sen tähtiresepteistä. Mutta jos jotakin on pakko kokeilla, se on heidän juustonsa; heillä on vaunu vain heidän yli 20 juustolleen. Burrata on upeaa! Jos olet enemmänkin lihan ystävä, sinua ilahduttaa tietää, että Arzábalin liha on korkealaatuista, erityisesti sisäfileepihvi.

Kuka vastaa keittiöstä? Kaksi loistavaa keittiömestaria: Álvaro Castellanos ja Iván Morales, jotka ovat olleet tämän gastronomisen projektin johdossa jo vuosia, ja heillä on ollut muitakin ravintoloita ympäri Madridia. Heidän tavoitteenaan oli tuoda perinteinen taverna, mutta uudistetulla ruokalistalla, kaupungin tärkeimpään kulttuuri- ja nykytaiteen keskukseen.

Tässä ravintolassa tiedetään, että jokaiseen ateriaan kuuluu hyvä juoma, joten tarjoilijat ovat aina valmiita suosittelemaan viiniä erityiseltä ruokalistalta. Pidätkö enemmän oluesta? Kun maistat heidän oluttaan, tulet kokeilemaan. Tilaa lopuksi heidän gininsä, onhan se digestiivistä, eikö olekin?

Mitä syödä NuBelissä

Kun olet katsellut Reina Sofían parhaita maalauksia, tekisi mielesi syödä jotain yhtä eksklusiivista ja taiteellista? Silloin sinun täytyy kokeilla NuBelia. Kahvila-ravintola, joka täydentää museokokemuksen avantgardistisen gastronomian avulla. Pakollinen ruokalaji? Vaikea valita, mutta sen raakaruokaosasto on yksi parhaista.

NuBelissa on se hyvä puoli, että mihin aikaan tahansa menetkin, löydät Michelin-tähdellä palkitun keittiömestarin Manuel Berganzan valmistaman herkullisen menun. Vaikka on tavallista mennä lounaalle vierailun jälkeen, voit myös nauttia heidän aamiais- tai brunssi-menustaan (heidän kakut, erityisesti juustokakku, ovat uskomattomia).

Vaikka heidän ruokalistansa voisi olla liian moderni, se on loistava paikka koko perheelle, joten jos olet käynyt Madridissa lasten kanssa, kehotan sinua jäämään lounaalle NuBeliin ja tilaamaan tapaksia tai ruokia jaettavaksi.

Varaa liput Reina Sofía -museoon

Reina Sofía -museon ravintoloiden hinnat

Brunssi NuBelissä| ©kingdom4fashion
Brunssi NuBelissä| ©kingdom4fashion

Laadulla on hintansa, ja jos tähän lisätään sekä Arzábal- että NuBel-ravintoloiden etuoikeutettu sijainti, voimme odottaa korkeaa hintaa.

Lounas tai illallinen Reina Sofía -museossa on se, mitä saat, joten varaudu maksamaan noin 20 euroa kustakin pääruoasta. Kaikkiaan kahden hengen ateria voi maksaa noin 50-70 € (jälkiruoka mukaan lukien), johon kannattaa lisätä viini (noin 30 € plus pullo). Ole varovainen, äläkä luule, että saat alennusta siitä, että olet ostanut museolippusi, sillä minkäänlaista sopimusta ei ole.

Vaikka siltä saattaa tuntua, Arzábal ja NuBel eivät ole kalliita vain siksi, että ne ovat siellä missä ovat, vaan reseptien laadun ja omaperäisyyden vuoksi. Jopa yksinkertaisimmat tai perinteisimmät reseptit ovat suurten kokkien suunnittelemia, ja niiden keittiöissä käytetään vain markkinoiden parhaita tuotteita.

Varaa liput Reina Sofía -museoon

Kahden Reina Sofia -ravintolan aukioloajat

Lounas Arzabal-ravintolassa| ©JoseMadridibiza
Lounas Arzabal-ravintolassa| ©JoseMadridibiza

Sinun ei tarvitse huolehtia aukioloajoista, sillä Reina Sofían ravintolat, Arzabal ja NuBel, ovat avoinna lähes koko päivän. Sinun on kuitenkin tarkistettava aukioloajat etukäteen, sillä ne vaihtelevat usein viikon aikana.

Yleensä **Arzábal on avoinna kello 10.00-1.00 ja NuBel kello 9.00-24.**00. Kuten näet, ne ovat aina käytettävissä museon aukioloaikoina, mutta sulkemisaikaa pidennetään, jotta myöhemmät kävijät voivat saapua lounaalle tai illalliselle.

Arzábal-ravintolan aukioloajat

Arzábal on avoinna joka päivä klo 10.00 alkaen. Sulkemisaika vaihtelee päivittäin, joten tarkista aukioloajat verkkosivuilta. Yleensä se sulkeutuu maanantaista torstaihin klo 1.00, perjantaisin ja lauantaisin klo 2.00 ja sunnuntaisin klo 20.00. Heillä ei ole viikoittaista taukoa, joten sinulla on aina mahdollisuus syödä siellä, vaikka museo ei olisikaan auki.

NuBel-ravintolan aukioloajat

NuBel on tosiaan kiinni kahtena päivänä viikossa, joten unohda kokeilla heidän ruokaansa maanantaina tai tiistaina, kuten heidän verkkosivuiltaan näet. Muina viikonpäivinä sen aukioloajat ovat kuitenkin melko pitkät: se aukeaa aina klo 9.00 ja sulkeutuu keskiyöllä (keskiviikko, torstai ja sunnuntai) ja klo 2.30 (perjantai ja lauantai), joten voit nauttia heidän cocktaileistaan DJ:n soittaessa musiikkia minä tahansa iltana.

Huomaa, että vaikka aukioloajat ovat jatkuvat, NuBelin eri ruokalistat saattavat olla saatavilla vain tiettyinä kellonaikoina. Esimerkiksi iltapäivätee-menu on saatavilla vain kello 17.00-19.00, kun taas Tapas-menu on saatavilla vain kello 16.00-20.00.

Varaa liput Reina Sofía -museoon

Reina Sofían ravintoloiden nykyaikainen tunnelma

Sisällä NuBel-ravintolassa| ©Alex Izquierda
Sisällä NuBel-ravintolassa| ©Alex Izquierda

NuBel- ja Arzábal-ravintoloissa on dynaaminen, moderni ja tavallaan myös taiteellinen tunnelma. Innovatiivisuus ei näy vain ruokalajeissa vaan myös tiloissa, jotka toimivat museon jatkeena ja jotka ovat avoimia ja huolellisesti sisustettuja.

Lisäksi kaikki siellä käyvät ovat yhtä mieltä siitä, että tarjoilijat ovat miellyttäviä ja neuvovat aina ruokalistan parhaita puolia, mikä voi joskus olla hieman hämmentävää, jos jokin gastronominen termi ei ole tuttu.

Molemmat tilat sopivat koko perheelle, mutta NuBel on erityisen hyvä, sillä siellä on omaperäiset ja värikkäät kalusteet, mistä pienet lapset pitävät aina. Perinteisten tuolien sijaan on esimerkiksi sohvia tai nojatuoleja. Tämä ei tee tilasta kaoottisen tuntuista, sillä se on tilava ja mahdollistaa lastenvaunujen liikkumisen.

Arzábal taas on innovatiivisuudestaan huolimatta edelleen perinteinen taverna. Sisätiloihin mahtuu monta ruokailijaa yhtä aikaa, mutta näet, että terassi on upea.

Parasta on, että se on osittain sisätiloissa, joten sateisina ja kylminä päivinä siitä voi nauttia yhtä hyvin. Kaiken kaikkiaan tunnelma on viihtyisä ja kutsuva, kun pöydässä on lasi viiniä ja maukas ruokalaji.

.

Museon ravintoloiden sisustus

Arzabal-ravintolan sisustus| ©BFM
Arzabal-ravintolan sisustus| ©BFM

Suuret kokit tietävät, että gastronominen elämys ei ala lautaselta, vaan itse ravintolasta. Kuten voitte kuvitella, jos tähän lisätään se, että Arzábal ja NuBel sijaitsevat Reina Sofían kaltaisessa nykytaiteen museossa, on odotettavissa, että niiden sisustus on huolella valittu, mutta samalla toinen on hyvin erilainen kuin toinen.

Arzábalissa on tyyli, jossa perinteinen ja innovatiivinen sekoittuvat samassa tilassa, aivan kuten se tekee ruokiensa suhteen. Sisällä ravintola on lämminhenkinen, ja siinä on perinteisiä esteettisiä elementtejä (kuten puinen baari), mutta ehkä hieman tyylikkäämmissä väreissä (musta on hallitseva). Laajan viinilistan korostamiseksi pullot ovat osa sisustusta, ja ne ovat esillä lasimaalauksissa, ikään kuin ne olisivat maalauksia.

El NuBel on paljon värikkäämpi, ja siellä vallitsee oranssi sävy, joka johtuu lampuista, jotka valaisevat jokaista nurkkaa ja jokaista pöytää. Koska se sijaitsee Nouvel-rakennuksen punaisen kupolin alla (joka on rakennettu museon jatkeeksi), sisätilat ovat valoisat ja hyvin modernin tuntuiset.

Pitääkö minun varata pöytä Reina Sofían ravintoloista?

Ruokailu Nubelissa| ©Ivette S
Ruokailu Nubelissa| ©Ivette S

Jos haluat varmistaa pöydän jommassakummassa Reina Sofían kahdesta ravintolasta , suosittelen varaamaan pöydän. Varsinkin ruuhka-aikoina (lounas ja illallinen) niissä voi olla tungosta, vaikka molemmissa on runsaasti tilaa sisällä ja ulkona.

Tiedän, että on hyvin vaikea tietää, mihin aikaan museokierroksesi päättyy, joten yleensä sekä Arzábalin että NuBelin henkilökunta ottaa tämän huomioon ja pitää pöytääsi noin puoli tuntia.

Voit tehdä varauksen helposti sekä Arzábalin että NuBelin verkkosivuilta, mikä on erittäin kätevää pöytien saatavuuden tarkistamiseksi, kun museovierailusi lähestyy loppuaan. Jos et voi tehdä varausta, suosittelen silti menemään sinne katsomaan, onko vapaita pöytiä tai tilaa baarissa.

Reina Sofían ravintoloista avautuvat vaikuttavat ja taiteelliset näkymät

NuBelin terassi| ©Sophia R
NuBelin terassi| ©Sophia R

Jos Reina Sofía -museossa syömisessä on yksi hyvä puoli, se on se, että sinulla on vielä enemmän aikaa miettiä sen taidetta. Mitä tarkoitan? Osa museon teoksista on esillä museon sisäpihalla, joten Arzábalin ja ennen kaikkea NuBelin ikkunoista ja terasseilta on etuoikeutettu näkymä niihin.

NuBelin terassi sijaitsee Nouvel-rakennuksen sisäpihalla. Jos istut johonkin ravintolan ulkopöydistä, jaat ateriasi Roy Lichtensteinin "Brushstroke" -nimisen monumentaalisen veistoksen kanssa, joka on ollut siellä vuodesta 2004 lähtien.

Vaikka näkymä Arzábalista ei ehkä ole yhtä taiteellinen, näkymät ovat vaikuttavia, etenkin niille, joilla on onni istua puutarhassa. Tämä tila muistuttaa Alhambraa tai kasvihuonetta, se on täynnä kasveja ja siinä on hyvin välimerellinen tunnelma.

Varaa liput Reina Sofia -museoon

Ruoan lisäksi: iltoja museon ravintoloissa

Ilta Arzabalin terassilla| ©Abraham R
Ilta Arzabalin terassilla| ©Abraham R

Kaikessa ei ole kyse syömisestä, varsinkaan kun on näin suuret tilat, joissa juhlia. Siksi Reina Sofían ravintolat hyödyntävät kaikki aukioloaikansa järjestämällä tapahtumia, konsertteja tai DJ-sessioita. Mihin niistä sinä aiot osallistua?

El NuBel, joka sulkeutuu perjantaisin ja lauantaisin kello 2.30, laajentaa illallisia kutsumalla paikallisia DJ:itä ja muita musiikkiyhtyeitä elävöittämään iltaa. Siellä on myös monipuolinen cocktail-valikoima, jossa yhdistyvät gastronomian ja musiikin parhaat puolet. Ravintolan verkkosivuilta löydät kaikki sen järjestämät tapahtumat.

El Arzábal ei ole kaukana perässä, ja myös siellä on yleensä DJ:tä, jotka piristävät illallisia. Silloin useimmat nuoret nauttivat drinkkejä.

Reina Sofían ravintoloiden kohokohdat

Malja Nubelissa| ©Jezhy
Malja Nubelissa| ©Jezhy

Ehkä yksi elementti, jota korostaisin molemmissa museoravintoloissa, on se, että ne perustuvat espanjalaiseen ruokakulttuuriin.

Nykyaikaisuus tai "fuusion" kaltaiset käsitteet eivät poista perinteitä, ja voit nauttia perinteisiä ruokia modernilla twistillä. Kokkien luomusten lisäksi mieleeni on jäänyt kummankin ravintolan persoonallisuus ja se, mikä tekee niistä niin erilaisia, vaikka ne ovat käytännössä samassa tilassa.

El Arzábal on esimerkiksi viihtyisämpi, ja sen suuri etu on sen puoliksi katettu terassi. Toisaalta NuBelin avantgardistinen tyyli antaa sille sen suuren edun: sen monipuolisuuden. Voit mennä sinne aamiaiselle ennen Reina Sofía -museovierailua tai lounaalle sen päätteeksi. Jos olet myöhässä, sinulla on tekosyy jäädä heidän cocktail- ja musiikki-iltoihinsa.

Kannattaako Reina Sofían ravintoloissa syödä?

Aamiainen Arzábal-ravintolassa| ©miss g
Aamiainen Arzábal-ravintolassa| ©miss g

Kuten kaikesta, on olemassa parempia mielipiteitä kuin toiset, mutta yleensä kaikki NuBelissa tai Arzábalissa syöneet lähtevät tyytyväisinä ja jopa halukkaina toistamiseen. Jos ihmiset korostavat yhtä asiaa, se on tuotteiden laatu ja myös se, miten hienot sisätilat heillä on.

Kun hyvä ilmapiiri ja hyvä ruoka yhdistyvät samassa ravintolassa, menestys on lähes varmaa. Erityisesti NuBelissa pidän sen avantgardistisemmista ruokalajeista, joissa on selvästi Michelin-tähden saaneen kokin kädenjälki. Kuten usein modernimmissa paikoissa, annokset voivat tietysti olla hieman pieniä, mutta se ehkä parantaa makua.

El Arzábal on toinen loistava vaihtoehto ruokalistansa ansiosta, mutta jos jokin asia saa aina parhaat arvosanat, se on sen sisustus, erityisesti terassilla. Voisi sanoa, että siellä kannattaa syödä pelkästään viettääkseen aikaa kasvien keskellä, vaikka jotkut ovatkin sitä mieltä, että kokonaishinta on hieman kallis tarjoiltavaan määrään nähden.

Tiedätkö jo, mitä aiot tilata? Olen varma, että neuvojeni lukeminen on saanut suusi veteen, joten älä epäröi syödä jommassakummassa Reina Sofía -museon kahdesta ravintolasta.

Varaa liput Reina Sofía -museoon