Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Reina Sofia -ravintola: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää nauttiaksesi siitä

Tuleeko sinulle nälkä museovierailun jälkeen? Jos sinulle käy näin Reina Sofíassa vierailusi jälkeen, sinun ei tarvitse sietää sitä pitkään; siellä on kaksi ravintolaa, jotka voittavat innovatiivisilla resepteillään ja perinteisellä maullaan.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minuuttia luettu

Reina Sofia -ravintola: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää nauttiaksesi siitä

Ravintola el Nubelin tila | ©Jean-Pierre Dalbéra

Kun Madridissa on niin paljon tekemistä ja suunnitelmia, on normaalia, että haluat ladata akkujasi. Reina Sofía -museon moniin huoneisiin tutustumisen jälkeen saatat tuntea nälän kutsun, joten olet varmasti iloinen kuullessasi, että rakennuksessa on kaksi hienoa ravintolaa, Arzábal ja NuBel, jotka jakavat rakennuksen Mirón ja Picasson kaltaisten taidemaalareiden suurten teosten kanssa.

Molemmissa paikoissa on etuoikeutettu sijainti, ja niissä on moderni, taiteellinen ja miellyttävä tunnelma. Ruoan osalta voit varautua nauttimaan yhtä eksklusiivisista mauista kuin näkemäsi maalaukset. Sekä Arzábal että NuBel ovat tunnettuja markkinaruoastaan. Näin hyvä syöminen ei tietenkään ole halpaa, mutta en voi suositella niitä tarpeeksi!

1. Mitä syödä Reina Sofían ravintoloissa?

Arzábal-ravintolan sisällä| ©JoseMadridibiza
Arzábal-ravintolan sisällä| ©JoseMadridibiza

Reina Sofía -museossa käynnin päätteeksi sinulla on varmasti nälkä, sillä kaikki se kävely ja maalausten katselu väsyttää. Jos et halua tuhlata aikaa ravintolan etsimiseen ja haluat jatkaa taiteen ihailua, on parasta jäädä lounaalle johonkin museon ravintoloista: Arzábaliin tai NuBeliin. Molemmissa on runsaasti vaihtoehtoja, vaikka ensin mainitun ruokalista onkin hieman perinteisempi kuin jälkimmäisen.

Valinnanvaraa ei ole, sillä Reina Sofiassa on kaksi ravintolaa, ja lisäksi kummassakin on monipuolinen ja herkullinen ruokalista.

Arzábal on ilmeisesti tyypillisempi, mutta NuBel-ravintolassa on kyse innovaatiosta aina pöydän kattauksesta tarjoiltaviin ruokiin.

Mitä syödä Arzábal-ravintolassa?

Arzábal-ravintola määrittelee itsensä dynaamiseksi, ehkäpä siksi, että sen ruokalistalla on perinteisiä ruokia, mutta aina eri tavalla höystettynä. Siksi voit odottaa löytäväsi hyviä kroketteja, jotka tarjoillaan lampaanmaidolla, joka on yksi sen tähtiresepteistä. Mutta jos jotakin on pakko maistaa, niin heidän juustojaan; heillä on vaunu vain heidän yli 20 juustolleen. Burrata on upeaa! Jos olet enemmänkin lihan ystävä, sinua ilahduttaa tietää, että Arzábalin liha on korkealaatuista, erityisesti sisäfileepihvi.

Kuka vastaa keittiöstä? Kaksi loistavaa kokkia: Álvaro Castellanos ja Iván Morales, jotka ovat jo vuosia johtaneet tätä gastronomista projektia, jolla on muitakin ravintoloita ympäri Madridia. Heidän tavoitteenaan oli tuoda kaupungin tärkeimpään kulttuuri- ja nykytaiteen keskukseen perinteinen taverna, mutta uudistetulla ruokalistalla.

Tässä ravintolassa tiedetään, että jokaisen aterian seurana on oltava hyvä juoma, joten tarjoilijat ovat aina valmiita suosittelemaan viiniä heidän erityiseltä ruokalistaltaan. Pidätkö enemmän oluesta? Kun maistat heidän oluttaan, tulet kokeilemaan. Tilatkaa lopuksi heidän gininsä, onhan se digestiivistä, eikö olekin?

Mitä syödä NuBelissä

Kun olet katsellut Reina Sofían parhaita maalauksia, haluaisitko syödä jotain yhtä eksklusiivista ja taiteellista? Silloin sinun täytyy kokeilla NuBelia. Kahvila-ravintola, joka täydentää museokokemuksen avantgardistisen gastronomian avulla. Kannattaa kokeilla? Sitä on vaikea valita, mutta sen raakaruokaosasto on yksi parhaista.

NuBelissä on se hyvä puoli, että Michelin-tähdellä palkitun keittiömestarin Manuel Berganzan valmistama herkullinen menu on aina tarjolla. Vaikka on tavallista mennä lounaalle vierailun jälkeen, voit myös nauttia heidän aamiais- tai brunssivalikoimastaan (heidän kakkunsa, erityisesti juustokakku, ovat uskomattomia).

Vaikka heidän ruokalistansa saattaa olla liian moderni, se on loistava paikka koko perheelle, joten jos olet käynyt Madridissa lasten kanssa, suosittelen sinua jäämään lounaalle NuBeliin ja tilaamaan tapaksia tai ruokia jaettavaksi.

Varaa liput Reina Sofía -museoon

2. Reina Sofía -museon ravintoloiden hinnat

Brunssi NuBelissä| ©kingdom4fashion
Brunssi NuBelissä| ©kingdom4fashion

Laadulla on hintansa, ja jos otamme huomioon Arzábalin ja NuBelin ravintoloiden etuoikeutetun sijainnin, voimme odottaa korkeaa hintaa.

Reina Sofía -museossa saat lounaan tai illallisen, joten varaudu maksamaan noin 20 € kustakin pääruoasta. Kahden hengen ateria voi maksaa yhteensä noin 50-70 € (jälkiruoka mukaan lukien), johon kannattaa lisätä viiniä (noin 30 € plus pullo). Ole varovainen, äläkä luule, että saat alennusta, kun olet ostanut museon lipun, sillä minkäänlaista sopimusta ei ole tehty.

Vaikka se saattaa vaikuttaa siltä, Arzábal ja NuBel eivät ole kalliita vain siksi, että ne ovat siellä, missä ne ovat, vaan reseptien laadun ja omaperäisyyden vuoksi. Suuret kokit ovat suunnitelleet yksinkertaisimmatkin tai perinteisimmät reseptit, ja heidän keittiöissään käytetään vain markkinoiden parhaita tuotteita.

Jos haluat kokeilla joitain niiden ruokalistalla olevia ruokalajeja, mutta et halua kuluttaa niin paljon, voit aina tilata puolikkaita annoksia (tämä vaihtoehto on saatavilla Arzábalissa) tai ison aterian sijasta syödä pari tapasta NuBelissa, jotka ovat hieman halvempia (noin 6-8 €). Voit myös valita heidän Maridaje-menunsa ja valita kiinteän hinnan (noin 49 €/henkilö, sisältäen juomat).

Varaa liput Reina Sofía -museoon

3. Kahden Reina Sofía -ravintolan aukioloajat

Lounas ravintolassa Restaurante el Arzabal| ©JoseMadridibiza
Lounas ravintolassa Restaurante el Arzabal| ©JoseMadridibiza

Sinun ei tarvitse huolehtia aukioloajoista, sillä Reina Sofían ravintolat, Arzabal ja NuBel, ovat avoinna lähes koko päivän. Sinun on kuitenkin tarkistettava se etukäteen, sillä ne vaihtuvat usein viikon aikana.

Yleensä **Arzábal on avoinna klo 10.00-1.00 ja NuBel klo 9.00-24.**00. Kuten näet, ne ovat aina saatavilla museon aukioloaikoina, mutta sulkemisaikaa pidennetään, jotta myöhemmät kävijät voivat saapua lounaalle tai illalliselle.

Arzábalin ravintolan aukioloajat

Arzábal on avoinna joka päivä klo 10.00 alkaen. Sulkemisaika vaihtelee päivittäin, joten tarkista aukioloajat verkkosivuilta. Yleensä se sulkeutuu maanantaista torstaihin klo 1.00, perjantaisin ja lauantaisin klo 2.00 ja sunnuntaisin klo 20.00. Viikoittaista taukoa ei ole, joten sinulla on aina mahdollisuus syödä siellä, vaikka museo ei olisikaan auki.

NuBel-ravintolan aukioloajat

NuBel sulkee kahtena päivänä viikossa, joten unohda kokeilla heidän ruokaansa maanantaina tai tiistaina, kuten heidän verkkosivuiltaan näet. Muina viikonpäivinä ravintola on kuitenkin melko pitkään auki: se avataan aina klo 9.00 ja suljetaan keskiviikkona, torstaina ja sunnuntaina keskiyöllä ja perjantaina ja lauantaina klo 2.30, jotta voit nauttia cocktaileista DJ:n soittaessa musiikkia minä tahansa iltana.

Huomaa, että vaikka ravintolan aukioloajat ovat jatkuvat, NuBelin eri ruokalistat saattavat olla saatavilla vain tiettyinä kellonaikoina. Esimerkiksi iltapäiväteevalikko on saatavilla vain kello 17.00-19.00, kun taas Tapas-valikko on saatavilla vain kello 16.00-20.00.

Varaa liput Reina Sofía -museoon

4. Reina Sofían ravintoloiden moderni ilmapiiri

NuBel-ravintolan sisällä| ©Alex Izquierda
NuBel-ravintolan sisällä| ©Alex Izquierda

NuBel- ja Arzábal-ravintoloissa on dynaaminen, moderni ja tavallaan myös taiteellinen ilmapiiri. Innovatiivisuus ei näy ainoastaan ruokalajeissa, vaan myös tiloissa, jotka toimivat museon jatkeena ja jotka ovat avoimia ja huolellisesti sisustettuja.

Lisäksi kaikki siellä käyvät ovat samaa mieltä siitä, että tarjoilijat ovat miellyttäviä ja neuvovat aina ruokalistan parhaita vaihtoehtoja, jotka voivat joskus olla hieman hämmentäviä, jos et tunne gastronomisia termejä.

Molemmat tilat sopivat koko perheelle, mutta NuBel on erityisen sopiva, koska siellä on omaperäiset ja värikkäät huonekalut, mistä pienet lapset pitävät aina. Perinteisten tuolien sijaan on esimerkiksi sohvia tai nojatuoleja. Tämä ei tee tilasta kaoottisen tuntuista, sillä se on tilava ja sallii lastenvaunujen liikkumisen.

Arzábal taas on perinteinen taverna, vaikka se onkin innovatiivinen. Sisätiloihin mahtuu monta ruokailijaa yhtä aikaa, mutta terassi on upea.

Parasta on, että se on osittain sisätiloissa, joten sateisina ja kylminä päivinä siitä voi nauttia yhtä hyvin. Kaiken kaikkiaan täällä on viihtyisä ja kutsuva tunnelma, jossa voi keskustella viinilasillisen ja maukkaan ruokalajin äärellä.

5. Museon ravintoloiden sisustus

Arzabal-ravintolan sisustus| ©BFM
Arzabal-ravintolan sisustus| ©BFM

Suuret kokit tietävät, että gastronominen kokemus ei ala lautaselta vaan ravintolasta itsestään. Kuten voitte kuvitella, jos tähän lisätään se, että Arzábal ja NuBel sijaitsevat Reina Sofían kaltaisessa nykytaiteen museossa, on odotettavissa, että niiden sisustus on huolella valittu, mutta samalla toinen on hyvin erilainen kuin toinen.

Arzábalissa on tyyli, jossa perinteinen ja innovatiivinen sekoittuvat samassa tilassa, aivan kuten sen ruokienkin osalta. Sisätiloissa on lämminhenkinen ravintola, jossa on perinteisiä esteettisiä elementtejä (kuten puinen baari), mutta ehkä hieman tyylikkäämmissä väreissä (musta on hallitseva). Laajan viinilistan korostamiseksi pullot ovat osa sisustusta, ja ne ovat esillä lasimaalauksissa, ikään kuin ne olisivat maalauksia.

El NuBel on paljon värikkäämpi, ja sen sävy on pääasiassa oranssi, mikä johtuu jokaista nurkkaa ja jokaista pöytää valaisevista lampuista. Nouvel-rakennuksen (joka on rakennettu museon jatkeeksi) punaisen kupolin alla sijaitseva sisätila on valoisa ja hyvin modernin tuntuinen.

6. Pitääkö minun varata pöytä Reina Sofían ravintoloista?

Ruokailu Nubelissa| ©Ivette S
Ruokailu Nubelissa| ©Ivette S

Jos haluat varmistaa pöydän jommassakummassa Reina Sofían kahdesta ravintolasta, suosittelen varaamaan pöydän. Varsinkin ruuhka-aikoina (lounasaikaan ja päivällisellä) ne voivat olla täynnä, vaikka molemmissa on runsaasti tilaa sisällä ja ulkona.

Tiedän, että on hyvin vaikea tietää, mihin aikaan museokierros päättyy, joten yleensä sekä Arzábalin että NuBelin henkilökunta ottaa tämän huomioon ja pitää pöytääsi noin puoli tuntia.

Voit tehdä varauksen helposti sekä Arzábalin että NuBelin verkkosivuilla, mikä on erittäin kätevää pöytien saatavuuden tarkistamiseksi, kun museokäynti on loppumassa. Jos et voi tehdä varausta, suosittelen silti menemään sinne katsomaan, onko siellä vapaita pöytiä tai tilaa baarissa.

7. Reina Sofían ravintoloista avautuvat vaikuttavat ja taiteelliset näköalat

NuBelin terassi| ©Sophia R
NuBelin terassi| ©Sophia R

Jos Reina Sofía -museossa syömisessä on jotain hyvää, niin se, että sinulla on vielä enemmän aikaa pohtia sen taidetta. Mitä tarkoitan? Osa museon teoksista on esillä museon sisäpihalla, joten Arzábalin ja ennen kaikkea NuBelin ikkunoista ja terasseilta on etuoikeutettu näkymä niihin.

NuBelin terassi sijaitsee Nouvel-rakennuksen sisäpihalla. Jos istut johonkin ravintolan ulkopöydistä, jaat ateriasi Roy Lichtensteinin "Brushstroke" -nimisen monumentaalisen veistoksen kanssa, joka on ollut siellä vuodesta 2004 lähtien.

Vaikka näkymä Arzábalista ei ehkä ole yhtä taiteellinen, näkymät ovat vaikuttavia, varsinkin jos ruokailijalla on onni istua sen puutarhassa. Tämä tila muistuttaa Alhambraa tai kasvihuonetta, joka on täynnä kasveja ja jossa on hyvin välimerellinen tunnelma.

Varaa liput Reina Sofia -museoon

8. Ruoan lisäksi: iltoja museon ravintoloissa

Yö Arzabalin terassilla| ©Abraham R
Yö Arzabalin terassilla| ©Abraham R

Kaikessa ei ole kyse syömisestä, varsinkaan kun juhlatiloja on niin paljon. Siksi Reina Sofían ravintolat hyödyntävät kaikki aukioloaikansa järjestääkseen tapahtumia, konsertteja tai DJ-sessioita. Mihin niistä sinä aiot osallistua?

El NuBel, joka sulkeutuu perjantaisin ja lauantaisin kello 2.30, pidentää illallisia kutsumalla paikallisia DJ:itä ja muita musiikkiyhtyeitä piristämään iltaa. Siellä on myös monipuolinen cocktail-valikoima, jossa yhdistyvät gastronomian ja musiikin parhaat puolet. Heidän verkkosivustollaan voit tutustua kaikkiin heidän järjestämiinsä tapahtumiin.

El Arzábal ei ole kaukana perässä, ja siellä on yleensä myös DJ:tä, jotka piristävät illallisia. Tällöin useimmat nuoret nauttivat juomia.

9. Reina Sofían ravintoloiden kohokohdat

Toast Nubelissa| ©Jezhy
Toast Nubelissa| ©Jezhy

Ehkä yksi niistä elementeistä, joita haluaisin korostaa molemmissa museoravintoloissa, on se, että ne perustuvat espanjalaiseen gastronomiaan.

Nykyaikaisuus tai sellaiset käsitteet kuin "fuusio" eivät poista perinteitä, ja voit maistella perinteisiä ruokia modernilla twistillä. Kokkien luomusten lisäksi mieleeni on jäänyt kunkin ravintolan persoonallisuus ja se, mikä tekee niistä niin erilaisia, vaikka ne ovat käytännössä samassa tilassa.

El Arzábal on esimerkiksi viihtyisämpi, ja sen suuri etu on sen puoliksi katettu terassi. Toisaalta NuBelin avantgardistinen tyyli antaa sille suuren edun: sen monipuolisuuden. Voit mennä sinne aamiaiselle ennen Reina Sofía -museon vierailua tai lounaalle sen jälkeen. Jos olet myöhässä, sinulla on tekosyy jäädä heidän cocktail- ja musiikki-iltoihinsa.

10. Kannattaako syödä jossakin Reina Sofían ravintoloista?

Aamiainen Arzábalin ravintolassa| ©miss g
Aamiainen Arzábalin ravintolassa| ©miss g

Kuten kaikesta, on olemassa parempia mielipiteitä kuin toiset, mutta yleensä kaikki NuBelissa tai Arzábalissa syöneet lähtevät tyytyväisinä ja jopa halukkaina uusimaan. Jos on yksi asia, jota ihmiset korostavat, se on tuotteiden laatu ja myös se, kuinka hieno ravintola on sisältä.

Kun hyvä ilmapiiri ja hyvä ruoka yhdistyvät samassa ravintolassa, menestys on lähes varmaa. Pidän erityisesti NuBelin avantgardistisemmista ruokalajeista, joissa on selvästi Michelin-tähden saaneen kokin kädenjälki. Kuten usein nykyaikaisemmissa paikoissa, määrät voivat tietysti olla hieman pieniä, mutta se ehkä parantaa makua.

El Arzábal on toinen loistava vaihtoehto ruokalistan ansiosta, mutta jos on yksi asia, joka saa aina parhaat arvosanat, se on sen sisustus, erityisesti terassi. Voisi sanoa, että siellä kannattaa syödä vain viettää aikaa kasvien keskellä, vaikka jotkut ovatkin sitä mieltä, että kokonaishinta on hieman kallis tarjoiltavaan määrään nähden.

Tiedätkö jo, mitä aiot tilata? Olen varma, että neuvojani lukiessasi suusi on venähtänyt, joten älä epäröi syödä jommassakummassa Reina Sofía -museon kahdesta ravintolasta.

Varaa liput Reina Sofía -museoon