Parhaat päiväretket Teneriffalla

Näillä retkillä voit tutustua valtaviin koskemattomiin rantoihin, laakeripuumetsiin, Teide-vuoren muukalaismaisemaan ja muinaisiin merirosvojen suojiin: niin upeita Kanariansaaret ovat!

Alex Grande

Alex Grande

7 minuuttia luettu

Parhaat päiväretket Teneriffalla

Teneriffan tiet | ©Vaun

Teneriffa tarjoaa loputtomasti elämyksiä ja seikkailuja kauniiden maisemiensa ja ympärivuotisen täydellisen sään ansiosta. Vaikka voi olla houkuttelevaa uida sen rantojen kristallinkirkkaissa vesissä joka päivä siihen asti, kunnes ehdit kotilennolle, tässä on opas viidestä uskomattomasta retkestä Teneriffalla, joilla voit tutustua kaikkeen, mitä tällä saarella ja muulla saaristolla on tarjottavanaan.

1. Teneriffan parhaat päiväretket

Garajonayn kansallispuisto, La Gomera| ©Till Krech
Garajonayn kansallispuisto, La Gomera| ©Till Krech

2. Puolen päivän retki Teiden kansallispuistoon

Teiden kansallispuisto| ©Jose Luis Tirado
Teiden kansallispuisto| ©Jose Luis Tirado

Teide-vuorelle kiipeäminen on ehdoton osa jokaista Teneriffan matkaa, ja tällä opastetulla retkellä Teiden kansallispuistoon voit tutustua tulivuoreen ja nauttia Teneriffan uskomattomista näköaloista jalkojesi juurella.

Mitä teet tällä retkellä

Aloitat päivän suuntaamalla Teiden kansallispuistoon ja kulkemalla vuoristotietä syvien mäntymetsien läpi. Kun saavutte määränpäähän, oppaasi vie teidät tutustumaan laavan eroosion seurauksena syntyneisiin vulkaanisiin maamaisemiin.

Vierailette Roques de Garcíassa, joka on ryhmä erikoisia kalliomuodostelmia, jotka näyttävät käsin veistetyiltä, ja joista tunnetuimmat ovat "La Catedral" ja "La Cascada".

Roques de Garcían polulla on tunne kuin olisit joutunut kaukaisen planeetan pinnalle, ja näet mahdottomiin muotoihin vääntyneitä ja teroitettuja tulivuoriperäisiä kallioita, tässä vihamielisessä maisemassa kasvanutta kasvistoa, kuten luuta tai seinäkukkaa, sekä monipuolisen eläimistön, johon kuuluu liskoja, tuhatjalkaisia, rukoilijasirkkoja, sudenkorentoja ja kovakuoriaisia.

Sen jälkeen kiipeät tulivuorelle kävellen tai köysiradalla (jos olet ostanut liput etukäteen, sillä ne eivät sisälly retkeen ja ne myydään yleensä nopeasti loppuun), ja huipun lähellä sijaitsevasta pisteestä voit katsella huipulta avautuvia uskomattomia näkymiä Teneriffalle.

Miksi suosittelen tätä retkeä

Vierailu Teiden kansallispuistossa on ehdoton osa Teneriffan matkaa, olipa kyseessä sitten järjestetty retki tai oma retki. Tämän aktiviteetin etuja on useita: sinun ei tarvitse suunnitella reittiä itse ja varmistat, ettet missaa suojelualueen vaikuttavimpia paikkoja, ja sinut haetaan hotellistasi ja sinulle järjestetään kuljetus puistoon ja takaisin. Kun otetaan huomioon retken hinta, kannattaa ehdottomasti säästää ylimääräinen vaivannäkö, joka aiheutuu sen järjestämisestä itse.

Lisäksi on tärkeää, että Teidelle kiipeämiseen on pyydettävä lupa (se tehdään verkkohakemuksella), mutta järjestetyllä retkellä sitä ei tarvita.

Hyödyllistä tietoa

 • Sisältää: Kuljetus hotellille ja takaisin, ammattitaitoinen opas.
 • Mitä ei sisälly hintaan: Köysiradan lippu Teidelle kiipeämistä varten.

3. Kokopäiväretki Teneriffalta El Hierroon

La Sabina, Fronteran maaseutupuisto| ©Dan
La Sabina, Fronteran maaseutupuisto| ©Dan

Lähde lautalla retkelle El Hierroon ja tutustu sen näköalapaikkoihin: jokaisessa niistä sinua odottaa unohtumaton näkymä maalle ja merelle, joka on niin kaunis, että sinun on vaikea uskoa, ettei sitä ole maalattu käsin.

Mitä teet tällä retkellä

Paikallinen opas saattaa sinut kiertoajelulle El Hierron upeimpiin nähtävyyksiin, joka alkaa saaren pohjoisosassa sijaitsevalta La Peña -näköalapaikalta, josta avautuvat kauniit näkymät El Golfon laaksoon ja sen loputtomille viinirypäle- ja muille paikallisille hedelmäpelloille.

Toinen pysähdyspaikka on Jinaman näköalapaikka, joka tarjoaa melkoisen kontrastin, sillä sieltä avautuvat näkymät El Golfon lahdelle ja sen jyrkille tulivuoriperäisille kalliojyrkänteille, joilla voit nähdä kadonneita rakennelmia ja syrjäisiä erakoita, jotka antavat tunteen, että olet eksynyt lähes autiolle saarelle.

Sen jälkeen on aika kulkea Fronteran maaseutupuiston läpi ja kävellä kirjaimellisesti historian jäljillä: siellä näet laakeripuumetsän, joka on Kanariansaarilla ainutlaatuinen ekosysteemi ja Unescon suojelema. Saavut paikalliseen ravintolaan ja maistat tyypillistä ruokaa, kuten perunoita mojon kera, grillattua juustoa, kania tai escaldón de gofioa.

Illalla vierailet Candelarian kirkossa, pienessä kirkossa, jossa on valkoiset seinät ja kaunis kellotorni vuoren huipulla, ja vierailet La Macetan luonnon uima-altaalla, joka on muodostunut merenrannalle ja on yksi paikallisten ja matkailijoiden suosituimmista uimapaikoista.

Ennen kuin lähdet lautalla takaisin Teneriffalle, vierailet Hotel Punta Grandessa, pienessä mustasta kivestä rakennetussa hotellissa, joka sijaitsee kallion reunalla.

Miksi suosittelen tätä retkeä

Vaikka lauttalippu ja lounas eivät sisälly hintaan, tämän retken järjestäminen yksin olisi vielä kalliimpaa kuin aktiviteetin ja näiden kahden lisämaksun maksaminen. Siksi tämä on paras vaihtoehto, sillä retken reitti vaikuttaa ihanteelliselta ja hinta on yksi halvimmista, mitä Teneriffalta El Hierroon suuntautuvalle retkelle voi löytää.

Hyödyllistä tietoa

 • Ryhmän koko: 50 henkilöä
 • Sisältää: Paikallinen opas, kuljettaja ja ilmastoitu tila-auto, kuljetus hotellille ja hotellilta.
 • Mitä ei sisälly: Lounas (14 €/henkilö) ja lauttalippu (24 €/henkilö).

4. Teneriffan saaren täysi kierros: Teide, Icod, Garachico ja Masca

Villa de Icodin muinainen lohikäärmepuu.| ©Miguel Ángel García.
Villa de Icodin muinainen lohikäärmepuu.| ©Miguel Ángel García.

Paras tapa tutustua koko Teneriffan saareen ja sen kaikkiin viehättäviin kolkkiin: tällä Teneriffan saaren täydellisellä kiertomatkalla vierailet Teiden uskomattomissa maisemissa, ajassa kadonneissa kylissä ja maaseutuyhteisöissä, joissa on ikivanhoja puita.

Mitä teet tällä kiertomatkalla

Sinut haetaan hotellistasi, ja Vilaflorin viehättävän pikkukylän kautta pääset Cañadas del Teide-puistoon, joka on yksi Espanjan tärkeimmistä ja maan suosituimmista kansallispuistoista. Teide-vuori kruunaa sen, ja se on ollut maailmanperintökohde vuodesta 2007 lähtien, ja se tarjoaa eräitä upeimmista maisemista, joita tulet näkemään matkoillasi: tuliperäisiä kallioita, jotka näyttävät käsin veistetyiltä kraatterissa, joka näyttää olevan osa toisen planeetan pintaa.

Sen jälkeen suuntaat Orotava-laakson kautta Icodin kylään, joka sijaitsee saaren pohjoisosassa ja on saaren asukkaiden pääasiallista asuinpaikkaa. Icodissa löydät yhden Teneriffan kauneimmista kylistä, jonka tärkein symboli on Drago Milenario, majesteettinen ja ikivanha puu. Kun olet kävellyt tässä viehättävässä kaupungissa, istuudut lounaalle ravintolaan, jossa tarjoillaan tyypillistä kanarialaista ruokaa.

Jatkat tutustumista saaren pohjoisosaan Garachicon suuntaan, joka on pieni kylä, jossa on viehättäviä mukulakivikatuja ja kaunis kirkko, jonka edessä on Roque de Garachico -niminen saareke. Retken päätteeksi saavut kahden rotkon huipulla sijaitsevaan Mascan kylään, joka on historiallinen paikka, joka toimi merirosvojen turvapaikkana 1600-luvulla. Teet kierroksen tässä upeassa, ajassa unohdetussa kylässä, ja lopussa palaat takaisin hotellillesi.

Jatkamme saaren pohjoisrannikkoa pitkin, kunnes saavumme Garachicoon, joka on suosittu tulivuoriperäisten laavavirtojensa ja kylän edessä sijaitsevan Roque de Garachico -nimisen saarekkeen vuoksi. Matka päättyy Mascaan, joka sijaitsee Tenon massiivissa, saaren luoteiskärjessä, kylässä, jossa on syviä rotkoja ja kallioita. Täällä merirosvot piileskelivät 750 metrin korkeudessa sijaitsevassa etuoikeutetussa paikassaan ja valvoivat ja pysäyttivät Teneriffan ja La Gomeran välistä meriliikennettä. Reitin varrella retkeilijät saavat ottaa valokuvia eri kiinnostavissa paikoissa, joissa pysähdytään.

Miksi suosittelen tätä retkeä

Tämä on erittäin suosittu kokemus ja erittäin hyvä hinta-laatusuhde, sillä se näyttää sinulle saaren tärkeimmät nähtävyydet ja joitakin sen viehättävimmistä kylistä täydellisesti järjestetyllä reitillä.

Hyödyllistä tietoa

 • Ryhmän koko: 15 henkilöä
 • Sisältää: Yksityinen kuljetus, nouto ja jättäminen hotellilta, ammattitaitoinen opas, kaikki sisäänpääsymaksut.

Alexin matkavinkki

Jos haluat tehdä lyhyen retken Teneriffalle, tee koko saaren kiertoajelu, jossa käydään Teidellä, Icodissa, Garachicossa ja Mascassa. Jos viivyt vähintään viisi päivää, suosittelen käymään La Gomeralla ja eksymään sen taianomaisiin maisemiin.

5. Päiväretki Teneriffalta La Gomeralle

Vieraile La Gomeralla jeepeillä| ©-JvL-
Vieraile La Gomeralla jeepeillä| ©-JvL-

La Gomera pitää kaiken huomion sisämaan maisemissa ja sen vaikuttavassa Garajonayn kansallispuistossa, joka on jo Teneriffalta lähtevän La Gomeran matkan arvoinen.

Mitä teet tällä matkalla

Lähdet lautalla Puerto Colónista Teneriffan eteläpuolella sijaitsevasta Puerto Colónista ja saavut San Sebastián de La Gomeraan, saaren pääkaupunkiin.

Sieltä suuntaat Garajonayn kansallispuistoon, jossa on Kanariansaarilla ainutlaatuinen ja Unescon suojelema laakeripuumetsä, joka ihmiskunnan sivilisaation alkuaikoina oli Euroopan yleisin kasvillisuustyyppi.

Lyhyt vaellus tämän kauniin puiston läpi vie sinut Degollada de Perazan näköalapaikalle, josta avautuvat upeat näkymät Barranco de la Laja -rotkoon ja Chejelipesin vesipatoihin.

Jatkat matkaa La Gomeran pohjoisosassa sijaitseviin Las Rosasin ja Agulon kyliin, joissa pysähdyt ravintolaan nauttimaan saarelle tyypillisestä ruoasta samalla kun sinulle näytetään silbo gomeroa, joka on saaren alkuperäisväestön käyttämä viestintämenetelmä, joka on vuosisatojen kuluessa mukautettu espanjaksi.

Lounaan jälkeen palaat San Sebastián de la Gomeraan ja ohitat Kristoffer Kolumbuksen elämän kannalta tärkeitä paikkoja, kuten Torre del Conde ja Casa de Colón, sekä Chipuden ja El Cercadon kylät. Palattuasi takaisin otat lautan Teneriffalle ja sinut kuljetetaan takaisin hotelliisi.

Miksi suosittelen tätä retkeä

La Gomeran vierailu on täydellinen aktiviteetti vähintään viikon mittaiselle Teneriffan-matkalle, joten jos sinulla on aikaa, suosittelen, ettet jätä väliin tätä täydellistä järjestettyä retkeä sen hyvän hinta-laatusuhteen ja loistavien oppaiden vuoksi.

Hyödyllistä tietoa

 • Ryhmän koko: enintään 55 henkilöä
 • Sisältää: Ammattitaitoinen opas, kuljetus hotellille ja hotellilta, lounas Mirador del Abrante -ravintolassa, La Gomeran satamamaksut, lauttamaksut.

Jeep-vaihtoehto

Voit tehdä Teneriffalta La Gomeralle jeeppimatkan, jonka reitti on samanlainen kuin edellisessä vaihtoehdossa. Kuljet Garajonayn kansallispuiston laakeripuumetsän läpi ja vierailet Hermiguan laaksossa, jossa teet lyhyen kävelyretken Pedro- ja Petra-kivien luo, joiden alkuperästä kerrotaan kaunis legenda.

Ajat saaren ympäri ja näet omakohtaisesti, miten sen maaseutuviehätys on säilynyt vuosien saatossa, ja kuljeksit aloe vera- ja banaaniviljelmien sekä näköalapaikkojen kautta, joista voit nauttia henkeäsalpaavista näkymistä saarelle.

 • Ryhmän koko: 6 henkilöä
 • Sisältää: Ammattitaitoinen opas, kuljetus hotellille ja hotellilta, lounas.
 • Mitä ei sisälly: Satamamaksut (10,50 €/henkilö).

6. Retki Anagan huipulle

Las Teresitasin ranta| ©Canary Islands Photos - UNFILTERED
Las Teresitasin ranta| ©Canary Islands Photos - UNFILTERED

Anaga Peak sijaitsee Teneriffan luoteiskulmassa, ja sinne pääsee San Cristobal de La Lagunan kautta. Se on yksi suosikkipaikoistani saarella, sillä se on paitsi erittäin kaunis alue, myös yksi vähiten turistisista ja vähiten vierailluista, joten retki Anaga Peakille lupaa aina unohtumattoman päivän.

Mitä teet tällä retkellä

Lähdet Teneriffalla sijaitsevasta hotellistasi ja lähdet San Cristóbal de La Lagunaan (tai, kuten paikalliset sanovat, yksinkertaisesti La Lagunaan), jossa kävelet lyhyellä kävelyllä kaupungin päämarkkinoilla ja tutustut kanarialaisessa keittiössä käytettäviin perunalajikkeisiin.

Suuntaat Mercedeksen laakeripuumetsään, joka on yksi saaren kauneimmista, ja aloitat nousureitin Anagan huipulle ja jatkat matkaa Teneriffan pohjoiskärkeen. Siellä levähdät ja vietät piknikin Roque de las Bodegasin rannalla, joka on täydellinen kuvauspaikka Instagramiin.

Lähdet takaisin Anagan huipulle ja vierailet toisella rannalla, Las Teresitasin rannalla, joka on erikoinen, koska se on rakennettu Saharan hiekasta, ja jossa palmujen koristama maisema vie sinut hetkeksi kaukaiseen paikkaan.

Kierroksen päätteeksi kuljette Santa Cruz de Teneriffan läpi ja vierailette sen vaikuttavassa satamassa ja pysähdytte viimeiseksi Candelariassa, joka on kuuluisa Mustasta neitsyestä, joka on sen basilikassa. Sen jälkeen palaat hotellillesi ja nautit päivästä, jonka tulet aina muistamaan.

Miksi suosittelen tätä retkeä

Kuten sanoin jo aiemmin, tämä Teneriffan alue on yksi turistien vähiten vierailemista alueista, joten se lupaa aina erittäin nautinnollisen kokemuksen. Lisäksi rantojen kauneus ja näköalapaikat, joita katselet, ovat täydellisiä paikkoja vangita valokuvaan, joka jää aina mieleesi.

Hyödyllistä tietoa

 • Ryhmän koko: enintään 6 henkilöä
 • Sisältää: Piknik, vaellussauvat, ammattitaitoinen opas, nouto ja kyyditys hotellista.