Teneriffan lentokenttäkuljetukset

Pahin osa matkustamista on stressi, joka aiheutuu siitä, että on päästävä lentokentälle ja sitten hotelliin... mutta mitä jos kertoisin, että on olemassa keino tehdä tästä prosessista mukava, helppo ja nopea?

Alex Grande

Alex Grande

5 minuuttia luettu

Teneriffan lentokenttäkuljetukset

Kuljetuksen odottaminen lentokentän portilla | ©Atoms

Teneriffalla on kaksi lentoasemaa: Teneriffan pohjoinen lentoasema (TFN) ja Teneriffan eteläinen lentoasema (TFS), joka tunnetaan myös nimellä Reina Sofian lentoasema. Riippumatta siitä, minne lentosi saapuu, nopein ja mukavin tapa päästä majapaikkaasi on yhteiskuljetus tai yksityiskuljetus.

Tästä oppaasta löydät edullisimmat vaihtoehdot ja hyödyllisiä vinkkejä, jotka on hyvä tietää ennen Teneriffalle lentämistä.

.

Vaihtoehtoja Teneriffan pohjoisen lentoaseman (TFN) ja majoituspaikkasi välillä liikkumiseen

Yksityinen kuljetus| ©Humphrey Muleba
Yksityinen kuljetus| ©Humphrey Muleba

Jos haluat aloittaa lomastasi nauttimisen saarella mahdollisimman pian ilman ylimääräisiä huolia, paras vaihtoehto on varata yksityinen kuljetus Teneriffan pohjoisen lentokentältä majapaikkaasi. Tämä vaihtoehto on saatavilla 24 tuntia vuorokaudessa seitsemänä päivänä viikossa, ja suosittelen sitä, jos haluat välttää lisämaksun taksista tai yksityisestä kuljettajasta ja jos et halua kantaa matkatavaroitasi bussissa ja bussista pois.

Lisäksi sama kuljetus on saatavilla myös paluumatkaa varten, joten viimeinen päiväsi Teneriffalla kannattaa muistaa sen tunteen vuoksi, jossa sekoittuvat lähtemisen suru ja ilo siitä, että olet kokenut jotakin ihanaa, eikä lentokentälle saapumisen aiheuttaman stressin vuoksi. Tällä kuljetuksella pääset lennollesi ajoissa ja mukavimmalla tavalla.

Jos matkustat Teneriffan pohjoisosaan 3, 8 tai 16 hengen ryhmässä, suosittelen valitsemaan yksityisen kuljetuksen Teneriffan pohjoisosan lentokentältä majapaikkaasi tai päinvastoin (ajoneuvon valinnan mukaan), sillä voit valita sedanin, tila-auton tai minibussin, jotta kuljetus sopii parhaiten ryhmänne kokoon.

Vertaa lentokenttäkuljetuksia

Vaihtoehtoja Teneriffan eteläisen lentokentän (TFS) ja majoituspaikkasi väliseen kuljetukseen

Yksityinen kuljetus| ©Mark Cruz
Yksityinen kuljetus| ©Mark Cruz

Jos lennät Teneriffan eteläiselle lentoasemalle, joka sijaitsee lähellä Costa Adejea ja Los Cristianosin ja Las Galletasin rantoja, sinun on valittava kuljetus määränpääsi mukaan. Kaikilla näillä kuljetuksilla on samat ominaisuudet kuin Teneriffan pohjoiselta lentoasemalta lähtevillä kuljetuksilla.

Jos majoituspaikkasi on Santa Cruz de Teneriffalla, paras vaihtoehto on varata yksityinen kuljetus Teneriffan eteläiseltä lentoasemalta Santa Cruz de Teneriffalle. Jos lentosi saapuu Teneriffan eteläiselle lentoasemalle ja majoituspaikkasi on Costa Adejen lähellä, yksityinen kuljetus Teneriffan eteläiseltä lentoasemalta Costa Adejeen on sopivin tapa päästä perille nopeasti.

Ja jos hotellisi tai majoituspaikkasi on Los Cristianosin ranta-alueella, voit varata yksityisen kuljetuksen Teneriffan eteläiseltä lentoasemalta Los Cristianosiin.

Lopuksi yksityinen kuljetus Teneriffan eteläiseltä lentoasemalta Playa Las Americasiin vie sinut hotellillesi tai muuhun majoituspaikkaasi, joka sijaitsee saaren lounaisosassa sijaitsevalla Las Americasin rannalla.

Entä kuljetus takaisin lentokentälle? Mistä tahansa Teneriffan saaren osasta voit pyytää ovelta ovelle -kuljetuksen hotellistasi Teneriffan eteläisen alueen lentokentälle.

.


Miten Teneriffan lentokenttäkuljetukset toimivat

Odottaminen lentokentällä| ©Artur Tumasjan
Odottaminen lentokentällä| ©Artur Tumasjan

Heti kun tiedät lentotietosi, voit varata verkossa yhden näistä lentokenttäkuljetuksista, jotta pääset lentokentältä hotelliisi. Sinun on ilmoitettava kuljetuspäivä ja ajoneuvon käyttäjämäärät.

Sinulta kysytään myös lennon tunnistenumero, lentoyhtiön nimi ja tietenkin määränpään osoite. Miksi niin paljon tietoja? Koska tällä tavoin liikennöitsijällä on reaaliaikaiset tiedot lennostasi ja hän on tietoinen mahdollisista viivästyksistä tai ongelmista, joten hän voi ilmoittaa asiasta kuljettajalle, jotta tämä voi odottaa sinua sopivalla lähtöportilla.

Kun olet laskeutunut ja kerännyt matkatavarasi, kuljettaja ottaa sinut ja ryhmäsi vastaan ja laittaa matkatavarasi tavaratilaan, ja voitte lähteä hotellillenne tai majapaikkaanne ilmastoidussa ajoneuvossa, jossa on Wi-Fi.

Lähtökuljetuksia varten sinun on annettava samanlaiset tiedot, ja oletusarvoisesti kuljettaja noutaa sinut majoituspaikaltasi hyvissä ajoin, jotta ehdit lentokentälle vähintään kolme tuntia ennen lähtöäsi. Jos et pidä tarpeellisena saapua lentokentälle niin aikaisin, voit aina muuttaa noutoaikaa.

Kuljetusten edut

Lentokoneesta avautuu näkymä Teneriffan saarelle ja Teide-vuorelle.| ©Peter Reed
Lentokoneesta avautuu näkymä Teneriffan saarelle ja Teide-vuorelle.| ©Peter Reed

Minulle tärkein etu on se, että on kätevää laskeutua lentokentälle eikä tarvitse huolehtia siitä, miten pääsee hotellille, ja se on paljon edullisempaa kuin taksilla, Uberilla tai yksityisellä kuljettajalla.

Toinen etu on se, ettei tarvitse kantaa matkatavaroita, erityisesti viikon tai pidemmillä matkoilla, ja sitä arvostat varmasti.

Ja jos saavut Teneriffalle varhain aamulla, tämä on turvallisin vaihtoehto saapua mukavasti määränpäähän, ja joskus ehkä ainoa vaihtoehto, sillä muita liikennevälineitä on tiettyyn aikaan yöstä vähemmän saatavilla.

Kuinka kauan kestää päästä hotelliin tai lentokentälle?

Lentokoneen laskeutuminen| ©Pascal Meier
Lentokoneen laskeutuminen| ©Pascal Meier

Se riippuu paljon siitä, missä hotellisi sijaitsee ja mille lentokentälle lentosi saapuu (tai lähtee). Esimerkkinä mainittakoon, että Teneriffan pohjoisen lentokentän ja saaren eteläosan välinen matka-aika on noin 50 minuuttia.

Teneriffan pohjoisen lentokentältä (joka sijaitsee San Cristobal de la Lagunassa) pääsee Santa Cruz de Tenerifeen noin 20 minuutissa.

Ja Teneriffan eteläiseltä lentokentältä Costa Adejen, Playa de las Americasin, Los Cristianosin tai Las Galletasin rannoille pääsee korkeintaan 15 minuutissa.

Julkisilla liikennevälineillä hotellille pääseminen lentokentältä

Bussi Teneriffan lentokentälle| ©Vasile Cotovanu
Bussi Teneriffan lentokentälle| ©Vasile Cotovanu

Jos ajatus yksityisen kuljetuksen varaamisesta ei jostain syystä houkuttele sinua, ainoa vaihtoehto majapaikkaan pääsemiseksi on ottaa taksi tai Uber (joka maksaa paljon enemmän huonommasta palvelusta) tai käyttää julkista liikennettä. Tässä on tarkempia tietoja kuljetuksista Teneriffan jokaiselta lentoasemalta:

Teneriffan pohjoinen lentoasema: Julkinen liikenne

Kaikki nämä bussilinjat vievät sinut lentokentältä eri puolille saarta. Bussipysäkki on lentoaseman -1 kerroksessa, ja aikataulut kulkevat klo 7-8 aamulla ja klo 22-23 iltapäivällä linjasta riippuen.

 • Bussi 20: kulkee lentoaseman, pääkaupungin (Santa Cruz) ja saaren pohjoisosan (La Laguna) välillä. Lipun hinta on 2,65 € (lentoasema - Santa Cruz de Tenerife) tai 2,45 € (lentoasema - La Laguna).
 • Bussi 30: kulkee Teneriffan pohjoisen lentokentältä Puerto de la Cruziin. Lipun hinta on 4,75 euroa.
 • Bussi 104: yhdistää pohjoisen lentokentän Santa Cruziin, Tacoronteen ja saaren pohjoisosaan (Puerto de la Cruz ja La Laguna). Lipun hinta on 2,65 € Santa Cruziin, 2,45 € La Lagunaan tai Tacoronteen ja 4,75 € Puerto de la Cruziin.
 • Bussi 343: pääsee Teneriffan pohjoisosasta Teneriffan eteläosaan La Lagunan kautta. Lipun hinta on 9,70 € Teneriffan eteläiselle lentoasemalle, 4,75 € Puerto de la Cruziin ja 12,40 € Los Cristianosin rannalle.

Julkinen liikenne Teneriffan eteläosasta

Bussit Teneriffalta| ©tenerife holidays
Bussit Teneriffalta| ©tenerife holidays

Teneriffa Southin bussipysäkki on kerroksessa 0, saapumisalueella.

 • Bussi 40: pääsee Teneriffan eteläosasta saaren tämän osan turistirannoille. Lippu maksaa 3,20 euroa Los Cristianosiin ja 3,70 euroa Costa Adejeen.
 • Bussi 111: yhdistää Teneriffan eteläisen lentokentän saaren pääkaupunkiin Santa Cruz de Tenerifeen, ja lipun hinta on 9,35 euroa.
 • Bussi 711: Tämä reitti kulkee Teneriffan eteläiseltä lentoasemalta Santa Cruziin ja saaren tärkeimmille rannoille, ja sen erityispiirre on, että se on yöliikenne. Lipun hinta on 3,20 € Los Cristianosiin, 3,70 € Costa Adejeen ja 9,35 € Santa Cruziin.
 • Bussi 343: Tämä bussi vie Teneriffan eteläosasta Teneriffan pohjoisosaan kulkien La Laguna de San Cristobalin kautta. Hinta on 9,70 € Teneriffan eteläiselle lentoasemalle, 4,75 € Puerto de la Cruziin ja 12,40 € Los Cristianosin rannalle.
 • Bussi 415: yhdistää lentokentän saaren eteläosan kaupunkeihin, ja lipun hinta on 2,85 €.

Mitä Teneriffan lentoasemista pitäisi tietää?

Teneriffan eteläisen lentoaseman terminaali| ©assillo
Teneriffan eteläisen lentoaseman terminaali| ©assillo
 • Molemmilla lentoasemilla on käytettävissä ilmainen Wi-Fi.
 • Lentokentällä on useita suurimpien pikaruokaketjujen ravintoloita.
 • Luultavasti tärkein asia: matkalaukussa saa kuljettaa enintään 430 euroa (verottomien ostosten arvo), enintään 200 savuketta tai 250 grammaa tupakkaa ja enintään 1 litra alkoholia, jos kyseessä on väkevä alkoholijuoma, 4 litraa viiniä ja enintään 16 litraa olutta, vaikka sinulla on todella oltava erittäin hyvä tekosyy kuljettaa matkatavaroissaan niin paljon alkoholia.
 • Molemmilla lentoasemilla on autonvuokrauspisteitä.