Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Laskuvarjohyppylennot

Muutu päiväksi linnuksi, jolla on varjoliitimen siivet, ja lennä Teneriffan yllä: tämä on äärimmäinen kokemus, jonka ansiosta muistat tämän matkan ikuisesti.

Alex Grande

Alex Grande

5 minuuttia luettu

Laskuvarjohyppylennot

Lentäminen Teneriffan yllä | ©Kilian Kremer

Taltuta pasaatituulet ja muutu muutamaksi minuutiksi linnuksi: tämän uskomattoman seikkailun voit kokea lentämällä Teneriffan yllä varjoliitimellä.

Se ei ole vain yksi kauneimmista kohteista tälle aktiviteetille unohtumattomien näkymien vuoksi, vaan se on myös yksi turvallisimmista ja hauskimmista. Tässä on täydellinen opas Teneriffan parhaista varjoliitolennoista ja kaikki mitä sinun tarvitsee tietää. Sinun vuorosi hypätä!

1. Parhaat vaihtoehdot varjoliitolennolle Teneriffalla

Tunne tuuli kantavan sinua| ©Michael L
Tunne tuuli kantavan sinua| ©Michael L

2. Laskuvarjohyppylento Costa Adejen yllä

Rannikkonäkymät varjoliitimestä| ©Flying Naturist
Rannikkonäkymät varjoliitimestä| ©Flying Naturist

Näe Teneriffa taivaalta ja ihaile sen kauniita maisemia, rantoja ja kallioita: tämä on ainutlaatuinen kokemus, jonka tämä Costa Adejen yläpuolella tapahtuva varjoliitolento tarjoaa.

Mistä se koostuu

Kun sinut on noudettu hotellistasi, sinut ajetaan lentoonlähtöalueelle ja varustetaan valjailla, kypärällä ja GoPro-kameralla lentosi kuvaamista varten, ja saat opastusta lentoonlähtö-, lento- ja laskeutumisprosessista.

Lennät yhdessä lentäjän kanssa 800 metrin korkeuteen, kiinnität valjaat, ja kun löydät ilmavirran, hyppäät tandemina lentäjän kanssa, joka vastaa koko ajan tuulen ohjaamisesta, jotta lentoa voidaan pidentää mahdollisimman paljon.

Hän opastaa sinua myös, minne sinun on katsottava, jotta et menetä näkymiä, ja selittää, miten varjoliitintä käsitellään, ja voit jopa yrittää ohjata sitä itse, jos siltä tuntuu.

Kierrät Costa Adejen ympäri ja laskeudut La Caletan rannalle, jolloin huomaat, miten uskomaton kokemus sinulla on juuri ollut.

Miksi suosittelen tätä kokemusta

Tässä varjoliitolennossa on kaikki, mitä etsit tämäntyyppiseltä aktiviteetilta, jos se on ensimmäinen kertasi: erittäin sopiva kesto, kauniit näkymät Teneriffalle, mahdollisuus tallentaa kaikki GoPro-kameralla ja viedä kotiin paras mahdollinen matkamuisto matkastasi ja ennen kaikkea suuri turvallisuuden ja mukavuuden tunne.

Lentoa koskevat tiedot

 • Kesto: (15-25 minuutin lento).
 • Hinta: 98 €
 • Korkeus: 800 m (2650 ft)
 • Sisältää: Kaikki varjoliitovarusteet, verot, vakuutukset, nouto ja palautus hotellista, ilmainen peruutus (vähintään 24 tuntia etukäteen).

Alexin matkustajan vinkki

Jos olet ensimmäistä kertaa varjoliitossa tai sinua huimaa helposti tai kärsit huimauksesta, suosittelen valitsemaan lyhyemmän lennon, jotta voit nauttia tästä upeasta kokemuksesta.

3. Laskuvarjohyppy Teideltä Puerto de la Cruziin

Tutustu saaren kauniisiin näkymiin, kun lennät sen yli.| ©Flying Naturist
Tutustu saaren kauniisiin näkymiin, kun lennät sen yli.| ©Flying Naturist

Tämä on Teneriffan paras varjoliitoelämys. Mielettömät näkymät Teide-vuorelle, pidennetty kesto ja 2200 metrin korkeus, josta nouset saaren yllä lentävien ilmavirtausten läpi. Jos tämä ei riitä vakuuttamaan sinua...

Mistä se koostuu

Sinut haetaan Puerto de la Cruzista, saaren pohjoisrannikolla sijaitsevasta kaupungista, ja sinut viedään Teiden kansallispuiston huipulle noin tunnin kestävälle retkelle, jonka aikana voit nauttia maisemista, jotka näet myöhemmin lintuperspektiivistä.

Kun saavut lähtöpaikalle, saat opastuksen kokemuksen kaikista vaiheista ja saat tarvittavat varusteet: kypärän, valjaat ja, kuten toisessa vaihtoehdossa, GoPro-kameran, jolla voit tallentaa tämän uskomattoman seikkailun ja elää sen uudelleen milloin tahansa.

Nouset ilmaan ja hyppäät lentäjän seurassa lentokoneesta nauttimaan uskomattomista näkymistä Teidelle ja Orotavan laaksoon, Puerto de la Cruziin ja meren äärettömyyteen jalkojesi juurella. Lennon kokonaiskesto on noin 30-40 minuuttia, riippuen tuuli- ja sääolosuhteista. Laskeudut takaisin Puerto de la Cruziin lennon päätteeksi.

Miksi suosittelen tätä kokemusta

Verrattuna muihin kokemuksiin tämän lennon etuna on, että näköalat ovat paljon paremmat. Hinta on hieman korkeampi, mutta ylimääräiset minuutit lentoaikaa tekevät siitä sen arvoisen (kunhan sinua ei huimaa helposti, sillä tässä tapauksessa on suositeltavaa ottaa lyhyempi varjoliitolento).

Lentoa koskevat tiedot

 • Kesto: (30-40 minuutin lento).
 • Hinta: 98
 • Korkeus: 800 m (2650 ft)
 • Sisältää: Kaikki varjoliitovarusteet, verot, vakuutukset, nouto ja jättö Puerto de la Cruzissa ja paluu, ilmainen peruutus (vähintään 24 tuntia etukäteen).

4. Usein kysytyt kysymykset ja kaikki mitä sinun on tiedettävä ennen kuin aloitat varjoliidon Teneriffalla

Laskuvarjoliito Teneriffan rannikon yllä| ©Flying Naturist
Laskuvarjoliito Teneriffan rannikon yllä| ©Flying Naturist

Olitpa sitten ensimmäistä kertaa laskemassa varjoliitoa tai olet jo ammattilainen, tässä on muutama asia, jotka on aina hyvä tietää ennen tällaista kokemusta.

Millaista on varjoliito?

Varjoliidon osalta on olemassa useita luokkia, jotka on määritelty CEN (EN) -säädösten mukaisesti. Suosittelemissani kahdessa kokemuksessa käytetyt varjoliitimet ovat A-luokan (pronssiluokan) liitimiä, jotka sopivat parhaiten ensikertalaisille lentäjille, koska ne ovat hyvin helppokäyttöisiä ja turvallisuustasoltaan mahdollisimman korkeatasoisia.

Tämä tarkoittaa, että jos olet lentänyt varjoliitolla aiemmin, kokemus ei ehkä ole kaikkein jännittävin, mutta rehellisesti sanottuna Teneriffan maisemia avautuvat näkymät ovat enemmän kuin riittävät.

Toisaalta, jos tämä on ensimmäinen kertasi tämäntyyppisessä kokemuksessa, sinulla on mielenrauha lentää varjoliitimellä, joka on täysin turvallinen ja mukautettu lisäämään hallintaa ja vähentämään äkillisiä tuulenliikkeitä.

Lennänkö yksin vai lentäjän seurassa?

Molemmat suosittelemani aktiviteetit tehdään lentäjän kanssa, toisin sanoen varjoliidon asiantuntija kiinnitetään valjaisiin, jotka käsittelevät siipeä, ja hän varmistaa, että kaikki varusteet on asetettu oikein ennen lentokoneesta hyppäämistä.

Suuri osa varjoliitoihin liittyvistä riskeistä johtuu siitä, ettei tunne säätä ja aluetta, minkä vuoksi molempia aktiviteetteja tarjoava Airsports Tenerife on erikoistunut turvallisuuteen sekä kokemuksen että saaren sääolosuhteiden huolellisen tutkimisen ansiosta.

Onko varjoliitäminen turvallista?

On välttämätöntä, että sinulla on erillinen vakuutus ennen varjoliidon aloittamista siltä varalta, että tarvitset kiireellistä lääketieteellistä evakuointia laskeutumisen yhteydessä. Edellä suosittelemieni kahden aktiviteetin hintaan sisältyy tällainen vakuutus.

Onko huimauksen tai pyörrytyksen riski olemassa?

Yksi asia, jota varjoliidonnassa voi esiintyä, on huimaus ja pyörrytys, erityisesti pidemmillä lennoilla. Jos olet taipuvainen jompaankumpaan, suosittelen valitsemaan ensimmäisen vaihtoehdon, koska sen kesto on lyhyempi ja se on turvallisin ja suositeltavin, jos kyseessä on ensimmäinen kerta.

Toisaalta A-luokan purjelentokoneiden etuna on se, että tuulen liikkeet eivät ole liian äkillisiä ja huimausta on paljon vaikeampi saada.

Mitä tapahtuu, jos sää on huono?

Laskuvarjoliito vaatii optimaaliset sääolosuhteet. Jos kokemuspäivänä sataa tai myrskyää, se perutaan ja saat rahasi takaisin tai sinuun otetaan yhteyttä, jotta voidaan selvittää, onko kokemusta mahdollista siirtää.

Ei suositella, jos

Jos sinulla on selkävaivoja, olet raskaana tai sinulla on sydän- tai hengitysvaikeuksia, suosittelen, että valitset toisen kokemuksen. Teneriffalla on paljon mahtavia aktiviteetteja, joista voit lukea tästä oppaasta:

5. Mitä ottaa mukaan tähän kokemukseen

Lentää ilmassa auringonlaskun aikaan| ©Patrick Fore
Lentää ilmassa auringonlaskun aikaan| ©Patrick Fore
 • Urheilukengät (erittäin hyödylliset laskeutumisessa)
 • Aurinkolasit (auttavat vähentämään mahdollista huimausta ja voit nauttia näkymistä enemmän aurinkoisena päivänä).
 • Hiussiteet (jos sinulla on pitkät hiukset)

6. Muita aktiviteetteja, jotka tekevät Teneriffan matkastasi unohtumattoman

Nauti Teneriffan vedenalaisesta kauneudesta snorklaamalla.| ©Pablo Guerrero
Nauti Teneriffan vedenalaisesta kauneudesta snorklaamalla.| ©Pablo Guerrero

Teneriffan yli suuntautuvan varjoliitolennon oivallinen lisäaktiviteetti on valaiden, delfiinien ja muiden merieläinten tarkkailu. Minulle tämä on ehdoton edellytys jokaisella Kanariansaarten matkalla, sillä se on yksi niistä paikoista Euroopassa, joissa on helpointa nähdä valaita niiden luonnollisessa elinympäristössä vuodenajasta riippumatta. Lue lisää täältä: Valas- ja delfiinibongaus.

Voit myös tehdä retken El Hierroon (lue oppaani täältä: Parhaat päiväretket El Hierroon Teneriffalta) tai La Gomeralle (kaikki tiedot täällä: Parhaat päiväretket La Gomeralle Teneriffalta). Molemmat saaret tarjoavat täydellisen päiväretken, jossa voit tutustua Kanariansaarten villiin ja maaseutumaiseen puoleen.

Ja lopuksi, jos haluatte harrastaa toimintaa, johon sisältyy hieman fyysistä aktiivisuutta, miltä kuulostaisi Teneriffan melontaretki, johon liittyy snorklausta? Yhdistät meriluolien tutkimisen meloen ja saaren meriluonnon laajuuden tutkimisen. Täältä löydät lisää tietoa parhaista kokemuksista Melonta ja snorklaus kilpikonnien kanssa.