Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Retket El Teidelle

Teide-vuoren majesteettinen huippu on Teneriffan-matkan ehdoton kohde: siellä käy vuosittain noin neljä miljoonaa kävijää, ja tässä kerrotaan, mikä tekee tästä paikasta niin erityisen ja miten retkeä kannattaa valmistella.

Alex Grande

Alex Grande

6 minuuttia luettu

Retket El Teidelle

Näkymät El Teidelle | ©Maxim berg

Teide on Teneriffan kruununjalokivi ja tärkein syy vierailla Kanariansaarilla, joten mikään matka tähän maagiseen paikkaan ei olisi täydellinen ilman retkeä Espanjan korkeimmaksi vuoreksi nousseelle mahtavalle tulivuorelle.

Tähän oppaaseen olen valinnut parhaat retket Teidelle, jossa voit lumoutua tulivuorimaisemista ja uskomattomista näkymistä, joilla matka sinut palkitsee.

1. Retket Teidelle

Lumihuippuinen Teide| ©Michal Mrozek
Lumihuippuinen Teide| ©Michal Mrozek

2. Puolen päivän retki Teidelle

Los Roques García ja Teide taustalla.| ©El Coleccionista de Instantes Fotografía & Video
Los Roques García ja Teide taustalla.| ©El Coleccionista de Instantes Fotografía & Video

Tällä puolen päivän retkellä Teidelle tutustut paikallisen oppaan johdolla tulivuorta ympäröiviin maan ulkopuolisiin maisemiin ja nouset sen huipulle reittiä pitkin, joka yllättää sinut varmasti.

Reittiohjelma

Oppaasi noutaa sinut hotelliltasi tila-autolla, ja suuntaat kohti Teiden kansallispuistoa vuoristotietä pitkin majesteettisten mäntymetsien halki, ja kuin tunneli loppuu yhtäkkiä ja löydät itsesi Teideä vastapäätä äärettömän avoimen taivaan alla.

Aloitat reitin tutustumalla laavasta ja tuliperäisestä maasta muodostuneisiin mahdottomiin maisemiin yhdellä puiston helpoimmin saavutettavista ja kauneimmista poluista, Roques de Garcían reitillä. Sieltä löydät nämä luonnon oikkujen muovaamat kalliomänniköt, jotka ovat muuttumattomia todistajia kaikesta niitä ympäröivästä kauneudesta.

Nähtyäsi läheltä joitakin näistä luonnon megaliiteista, kuten "La Catedral", "El Dedo de Dios" tai "La Cascada", jatkat matkaa ajassa jähmettyneen laavamaiseman halki, jossa luutien seassa elää kaikenlaisia kotoperäisiä hyönteisiä, kuten liskoja, tuhatjalkaisia, sudenkorentoja ja rukoilijasirkkoja.

Lopullisen nousun Teide-tulivuorelle voi tehdä kävellen tai köysiradalla, josta avautuvat upeat näkymät pilvien yläpuolelle, joiden välistä näet saaren horisontin ulottuvan aina merelle asti.

Miksi suosittelen tätä retkeä

Teidellä vierailulla järjestetyllä retkellä on useita etuja, joista tärkein lienee se, että sinun ei tarvitse suunnitella reittiä itse. Lisäksi oppaan kanssa kulkeminen antaa sinulle mielenrauhan siitä, että tiedät, minne olet menossa, etkä missaa mitään mielenkiintoista.

Toinen erittäin tärkeä asia on se, että sinulle taataan kuljetus hotellillesi ja takaisin, ja säästyt Teidelle kiipeämiseen tarvittavan luvan hakemiselta (jota sinun olisi haettava verkossa, jos haluaisit kiivetä ylös ilman järjestettyä retkeä).

Hyödyllistä tietoa

 • Ryhmän koko: enintään 15 henkilöä
 • Sisältää: Kuljetus hotellille ja takaisin, ammattitaitoinen opas, Teiden kansallispuiston sisäänpääsymaksu.
 • Mitä ei sisälly: Köysiradan lippu Teidelle (ostettava etukäteen verkossa).

Alexin matkavinkki

Teidelle kiipeämiseen ilman lupaa on pieni hakkerointi: kulunvalvonta on kello 9-17, ja näiden aikojen ulkopuolella kiipeämiseen ei tarvitse esittää lupaa, vaikka Teide-vaellus iltapäivällä ei olekaan paras tapa lähteä. Parasta on lähteä järjestetylle retkelle, sillä siihen sisältyy lupa kiivetä huipulle.

3. Täydellinen Teneriffan kierros: Teide, Icod, Garachico ja Masca

Icod de los Vinosin muinainen lohikäärmepuu| ©Miguel Ángel García.
Icod de los Vinosin muinainen lohikäärmepuu| ©Miguel Ángel García.

Teneriffa on saari, joka on täynnä lumoavia kulmia, tulivuorimaisemia, syrjäisiä kaupunkeja ja kyliä, joiden perinteet juontavat juurensa guanchien, Kanariansaarten alkuperäisväestön, ajoilta. Tällä Teneriffan saaren täydellisellä kiertomatkalla tutustut kauniilla matkalla hieman jokaiseen niistä.

Reittiohjelma

Haettuasi sinut hotellistasi oppaasi vie sinut ja muun ryhmän sinut Vilafloriin, 2500 metrin korkeudessa sijaitsevaan kylään, josta on näköalapaikka, josta avautuu näkymä saarelle. Sieltä lähdette Teiden kansallispuistoon, joka on Kanariansaarten helmi ja yksi Espanjan tärkeimmistä luontoalueista. Nouset tulivuorelle ja ihailet Teiden huippua nauttien matkan varrella puiston uskomattomista maisemista.

Retki jatkuu Icod de los Vinosiin, joka on kuuluisa herkullisista Malvasia-viineistään, jotka on valmistettu tästä rypälelajista. Icod tunnetaan myös Drago Milenario-puusta, joka on ikivanha puu ja Teneriffan kulttuurisymboli.

Seuraavaksi vierailette Garachicossa, kylässä, joka tuhoutui tulivuorenpurkauksessa 1700-luvun alussa, mutta joka syntyi tuhkasta uudelleen nykyiseksi viehättäväksi paikaksi. Sen kaunis kirkko ja Roque de Garachico, kylän edustalla meren suulla oleva saareke, tekevät tästä vierailusta ikimuistoisen.

Ja nyt retken päätteeksi tutustutte Mascan alueeseen, pieneen ja syrjäiseen, rotkojen ja kallioiden ympäröimään kylään, joka oli ennen merirosvojen pakopaikka, lepopaikka ja toimintatukikohta. Paluumatkalla ohitat Santiago del Teiden ja Los Gigantesin jyrkänteen ennen kuin palaat hotelliisi.

Miksi suosittelen tätä retkeä

Tämä kattava kokemus on täydellinen, jos haluat tutustua saareen ja tutustua siihen etukäteen ja mennä sitten omatoimisesti haluamallesi alueelle tutustumaan siihen syvällisemmin. Se kannattaa tehdä Teneriffan matkasi ensimmäisinä päivinä.

Hyödyllistä tietoa

 • Kesto: Matka kestää noin 10 tuntia:
 • Hinta: 56.
 • Ryhmän koko: 15 henkilöä
 • Sisältää: Yksityinen kuljetus, nouto ja jättäminen hotellilta, ammattitaitoinen opas, Teiden kansallispuiston sisäänpääsymaksu.

4. Puolen päivän retki Teidelle pienessä ryhmässä

Ilmakuva Teiden kansallispuistosta| ©Jonathan Rubio H.
Ilmakuva Teiden kansallispuistosta| ©Jonathan Rubio H.

Teideen tutustuminen pienessä ryhmässä, lounaspysähdys saarelle tyypillisillä ruokalajeilla ja kaikkien vulkaanisen maiseman salaisuuksien sekä sen eläimistön ja kasviston löytäminen - tämä puolipäiväinen retki Teideen pienessä ryhmässä lupaa sen.

Reittiohjelma

Lähdette hotellistanne ja lähdette kohti Teiden tuliperäisiä ja maan ulkopuolisia maisemia. Ryhmän jokaisen jäsenen fyysinen taso huomioon ottaen kuljette Teiden kansallispuiston läpi mukautettua reittiä ja vierailette oppaanne kanssa joissakin sen kauneimmista paikoista.

Pysähdytte Parador del Teidessä, vanhassa muunnetussa vuoristomajassa, lounaalle ja "barraquitolle", tyypilliselle kanarialaiselle kahville, jossa on likööriä ja maitotiivistettä.

Iltapäivällä vierailet kasvitieteellisessä puutarhassa ja tiedotuskeskuksessa, jossa opit puiston geologisista ominaisuuksista sekä puiston eläimistön, kasviston ja arkeologisen arvon erityispiirteistä. Voit vierailla tulivuoriputkessa, jonka sisällä voit katsella informatiivisia esityksiä ja oppia niiden paikkojen alkuperästä, joiden läpi olet kulkenut reitin varrella.

Miksi suosittelen tätä retkeä

Tämä kokemus on täydellinen, jos matkustat Teneriffalle lasten kanssa: reitti mukautetaan heille sopivaksi, ja he voivat nauttia siitä ongelmitta, ja vierailu vierailijakeskuksessa on varsin viihdyttävä, varsinkin jos lapset ovat kiinnostuneita biologiasta ja geologiasta. Koska kyseessä on pieni ryhmä, ei ole myöskään vaaraa, että pienet lapset hukkuvat ihmismereen.

.

5. Yöretki Teidelle

Katsele tähtien kauneutta taivaanrannassa.| ©El Coleccionista de Instantes Fotografía & Video
Katsele tähtien kauneutta taivaanrannassa.| ©El Coleccionista de Instantes Fotografía & Video

Jos haluat nähdä tähtitaivaan sellaisena kuin et ole koskaan ennen nähnyt sitä, tällä retkellä Teidelle katsomaan auringonlaskua ja tarkkailemaan tähtiä, kuljette tähtitieteellistä reittiä, jossa näette tähdenlentoja ristiin rastiin tähtikuvioiden kanssa täydellisessä pimeydessä.

Reittiohjelma

Tapaat ryhmän Teiden kansallispuiston sisäänkäynnillä, ja ammattitaitoisen oppaan ja tähtitieteen asiantuntijan seurassa kuljette reitin päivän viimeisessä valossa havaintopaikalle.

Pimeän laskeutuessa olet istunut korkealla paikalla, josta voit tarkkailla yötaivasta etuoikeutetussa ympäristössä ilman häiriötekijöitä tai esteitä, kaukana kaikenlaisesta valosaasteesta. Auringonlaskun aikaan ja vuoren keskellä on melko kylmä, jopa kesällä, joten suosittelen, että otatte mukaan lämpimät vaatteet sekä hyvät jalkineet. Tarvitset myös jotain syötävää ja vesipullon.

Miksi suosittelen tätä retkeä

Tämä retki ei korvaa päiväretkeä Teiden kansallispuistossa, sillä jäisit paitsi sen maisemien kauneudesta ja majesteettisuudesta, mutta jos olet jo kiivennyt tulivuorelle, se on hyvin ainutlaatuinen kokemus, josta nautit varmasti, etenkin pariskuntana.

Hyödyllistä tietoa

 • Kesto: Kävelyretken kesto on noin 1,5 tuntia:
 • Hinta: 78.

6. Jeeppiretki Teidelle ja Mascaan

Nauti Mascan kauniista maisemista jeeppisi kyydissä.| ©Jason Boldero
Nauti Mascan kauniista maisemista jeeppisi kyydissä.| ©Jason Boldero

Erilainen ja seikkailullinen kokemus: tämä jeeppiretki Teidelle vie sinut hotelliltasi tulivuoren huipulle polkujen välistä reittiä pitkin.

Reittiohjelma

Tutustut Teiden kansallispuistoon maastoajoneuvon kyydissä ja pysähdyt välillä ihailemaan tulivuorimaisemia ja ottamaan valokuvia samalla, kun asiantunteva geologian opas selittää löytämiesi kalliomuodostelmien alkuperää.

Jeeppimatkalla, josta on aina upeat näkymät majesteettiselle Teidelle, ylität puiston ja ajat kiemurtelevaa tietä pitkin, kunnes saavut Mascaan, vuoristokylään rotkon huipulla, jossa pysähdyt tyypilliselle kanarialaiselle lounaalle.

Miksi suosittelen tätä retkeä

Jos etsit mukavuutta, tämä ei ole sinulle sopiva kokemus, sillä jeeppimatkat ovat hieman karumpia ja töyssyisempiä kuin retket tila-autolla. Jos etsit seikkailua, älä jätä väliin tätä 4x4-retkeä Teidelle.

Hyödyllistä tietoa

 • Kesto: 1:
 • Hinta: 0.
 • Ryhmän koko: enintään 6 henkilöä
 • Sisältää: nouto hotellilta ja paluu, ammattitaitoinen opas, Teiden kansallispuiston sisäänpääsymaksu.
 • Mitä ei sisälly: Lounas (ei sisälly hintaan).

Kysymyksiä ja vastauksia Teiden kansallispuistosta

Tässä on muutamia asioita, jotka olisin toivonut tietäväni ennen ensimmäistä Teneriffan matkaani, jolloin vierailin Teidellä omin päin ja löysin kaiken vasta matkan varrella.

Tarvitsenko Teiden kansallispuistoon pääsemiseksi lipun?

Teiden huipulle pääsee vain kävellen, ja sitä varten tarvitaan kansallispuistoverkoston myöntämä lupa, joka myönnetään enintään 200 henkilölle päivässä. Se riippuu vuodenajasta, mutta yleensä kun lupaa pyydetään, sitä ei ole saatavilla seuraaviin kahteen tai kolmeen kuukauteen.

Tästä syystä suosittelen järjestettyjä retkiä, sillä niiden ansiosta lupaa ei tarvitse pyytää.

Toisaalta lupa on täysin ilmainen, ja se on ainoa pääsylippu, jonka tarvitset Teidelle kiipeämiseen.

Miten Teiden köysirata toimii?

Suosituin vaihtoehto vierailla Teidellä on nousta köysiradalla ylös tukiasemalta. Siellä on ilmainen pysäköintialue (noin 200 autolle), ja voit nousta köysiradalla, joka vie sinut 8 minuutin upealla, henkeäsalpaavia näkymiä tarjoavalla ajomatkalla 3 555 metrin korkeudessa sijaitsevalle huippuasemalle.

Edestakainen lippu köysiradalle maksaa 37 euroa (meno-paluu) tai 21 euroa (meno-paluu) per henkilö, ja sen voi ostaa vain viralliselta verkkosivustolta hyvissä ajoin etukäteen.

Miten kävelen Teidelle omin päin?

Teidelle voi kiivetä useilla eri reiteillä: reitti numero 10(nimeltään Telesforo Bravo), joka alkaa köysiradan huippuasemalta ja kestää noin 40 minuuttia yhteen suuntaan. Se on melko jyrkkä ja vaikeusasteeltaan hieman korkea, mutta se on nopein tapa päästä huipulle.

Jos haluat tehdä yhden päivän reitin, tunnetuin reitti on numero 7 (Montaña Blanca - Pico del Teide). Se on 8,3 km pitkä ja kestää noin 5 tuntia, joten kaikki eivät pysty kulkemaan sinne ja takaisin samana päivänä. Sinulle voisi siis sopia, että nukut Refugio de Altavista -majoituksessa ( varaus on tehtävä hyvissä ajoin etukäteen) ja jatkat reittiä varhain aamulla nähdäksesi auringonnousun Teideltä.