10 parasta aktiviteettia Teneriffalla

Tutustu kaikkeen, mikä odottaa sinua Teneriffan-matkallasi näillä upeilla, adrenaliinia ja jännitystä täynnä olevilla suunnitelmilla, joiden avulla pääset tutustumaan saaren kauneimpiin paikkoihin aivan erityisellä tavalla.

Alex Grande

Alex Grande

5 minuuttia luettu

10 parasta aktiviteettia Teneriffalla

Tähtikatselu El Teideltä | ©Antonio López

Teneriffa on tehty koettavaksi kaikilla viidellä aistilla, syötäväksi suupaloina, matkustettavaksi merellä, maalla ja ilmassa, kadotettavaksi ja löydettäväksi, kiinnitettäväksi silmät horisonttiin ja kulkemaan eteenpäin auringonlaskuun asti.

Mielestäni tämä on ainoa tapa, jolla voin kuvailla kaikkea sitä, mikä odottaa sinua matkalla tälle ihanalle Kanariansaarelle, vaikka ehkä parasta on antaa vaikuttavien kokemusten, joita voit siellä kokea, puhua puolestaan: tässä on luettelo 10 parhaasta aktiviteetista, joiden avulla voit nauttia matkastasi Teneriffalle.

1. Katamaraaniretki valaiden ja delfiinien elinympäristöön

Valas- ja delfiinihavainnot katamaraanilta käsin.| ©Tony Hisgett
Valas- ja delfiinihavainnot katamaraanilta käsin.| ©Tony Hisgett

Listan ensimmäinen elämys on sellainen, joka kannattaa tehdä matkan ensimmäisinä päivinä, jotta voit jättää kaiken stressin taaksesi ja irrottautua yhteyksistä: näet kauniit näkymät Teneriffalle, joka kohoaa Teide-vuoren huipulle, tunnet merituulen ja auringon paisteen kehollasi. Mikään ei sano "loma" niin kuin tämä katamaraaniretki Costa Adejen rannikolla.

Mutta jos tämä ei vielä riittäisi, osa retkestä vie sinut Teneriffalla elävien monien ja moninaisten merieläinten luonnolliseen elinympäristöön. Voit nähdä valaita ja delfiinejä katamaraanin ympärillä ja snorklaamalla nähdä kilpikonnia ja kaikenlaisia kaloja.

Varaa katamaraanimatka, johon sisältyy valaiden ja delfiinien tarkkailu.

2. Laskuvarjohyppylento Teneriffan yllä

Tutustu saaren kauniisiin maisemiin lentämällä varjoliidolla| ©Flying Naturist
Tutustu saaren kauniisiin maisemiin lentämällä varjoliidolla| ©Flying Naturist

Teneriffan saari on yksi maailman vaikuttavimmista paikoista, joissa voi liidellä varjoliitolla. Sen loistava ilmasto ja lempeät tuulivirtaukset tekevät näistä kokemuksista myös täysin turvallisia.

Voit lentää varjoliitolennolla Kanariansaarten eteläosan yli, mikä sopii erinomaisesti, jos se on ensimmäinen kertasi, sillä lento kestää hieman lyhyemmän aikaa (noin 20 minuuttia) ja vältyt huimaukselta tai väsymykseltä, mutta saat silti uskomattomia näkymiä ja adrenaliinipitoisen kokemuksen, joka kattaa koko saaren lounaisrannikon ilmasta käsin:

.

Varaa varjoliitolento

3. Kokeile aaltoja vesiskootterilla

Ajelehdi aalloilla vesiskootterilla| ©RealKina
Ajelehdi aalloilla vesiskootterilla| ©RealKina

Jos Teneriffan yllä varjoliito oli linnun vapauden tunne, vesiskootterilla ajaminen aalloilla on lähinnä delfiininä olemista. Nopeus ja adrenaliini kulkevat käsi kädessä retkellä, jossa näet edessäsi kallioita, meriluolia ja Teneriffan upean saaren kohoamassa.

Tässä 1 tunnin mittaisessa vesiskootterikokemuksessa elät seikkailun rannikkoa pitkin ja löydät kallioiden väliin kätkeytyviä salaisia paikkoja oppaan seurassa samalla, kun tunnet vauhdin vesiskootterin ratissa.

Jos haluat lisätä meriseikkailuun snorklauskokemuksen, tämä Las Galletasin satamasta lähtevä vesiskootterisafari vie sinut täydellä vauhdilla avomerelle, jossa voit sukeltaa veteen ja tutustua Teneriffan syvyyksissä elävään vaikuttavaan merieläimistöön.

Jos taas haluat vain ajaa vesiskootterilla ja kisata ystävien kanssa, tällä vesiskootterikokemuksella pääset vesiskootterin rattiin ja lähdet vauhdikkaalle reitille Las Americasin ja La Caletan rannoille, jolloin meri jakautuu kahtia.

Varaa vesiskootteriretki

4. Kajakilla ja snorklaamalla Guazan kallioille

Snorklaa ja tutustu saaren merenpohjaan.| ©Mari Martin
Snorklaa ja tutustu saaren merenpohjaan.| ©Mari Martin

Tämän Teneriffan aktiviteettien top 10:ssä on pakko varata melonta- ja snorklausretki. Tällä 3 tunnin retkellä pääset nauttimaan kahdesta hauskasta vesiurheilulajista Los Cristianosin rannalta Guazan kallioille.

Perheen tai ystävien kanssa voit nauttia delfiinien ja kilpikonnien näkemisestä samalla, kun rentoudutte Palmarin ja sen luolien näkymien äärellä. Aina kouluttajaoppaan seurassa voit sukeltaa Kanarian vesille ja ottaa kaiken irti tästä kokemuksesta.

Varaa kajakki- ja snorklausretki

5. Teiden tähtitaivas kaukoputkesta katsottuna

Ihaile tähtiä Teide-vuorelta| ©El Coleccionista de Instantes Fotografía & Video
Ihaile tähtiä Teide-vuorelta| ©El Coleccionista de Instantes Fotografía & Video

Harva elämys yltää siihen, kun katselet auringonlaskua Teideltä samppanjalasin kera ja ihailet sen jälkeen yötaivasta ja sen kaikkia tähtikuvioita. Jos tämä kuulostaa sinusta hyvältä, tämä yöretki Teidelle asiantuntevan tähtitieteen oppaan johdolla on täydellinen suunnitelma, joka kannattaa sisällyttää Teneriffan matkaasi, erityisesti pariskuntana.

Elämys alkaa noutamisella hotellistasi, josta lähdet Teiden kansallispuistoon. Siellä kuljette lyhyen reitin ennen auringonlaskua, jolloin istutte näköalapaikalla ja katselette, kuinka taivas muuttuu vaaleanpunaiseksi ja oranssiksi ja vaipuu hitaasti yöhön.

Tässä vaiheessa suuntaat korkealle paikalle, joka toimii observatoriona, ja sitten alkaa kokonainen spektaakkeli silmiesi edessä. Saaren hyvin vähäisen valosaasteen ansiosta Teideltä on mahdollista nähdä jopa 83 eri tähtikuviota, ja oppaasi opastaa sinua niiden löytämisessä ja kertoo kunkin tähtikuvion historiasta.

Varaa tähtitieteellinen retki Teidelle yöllä.

6. Täydellinen retki Teneriffalle

Icod de los Vinosin muinainen lohikäärmepuu| ©Miguel Ángel García.
Icod de los Vinosin muinainen lohikäärmepuu| ©Miguel Ángel García.

Olitpa Teneriffalla vain muutaman päivän, tai jos olet siellä yhden tai kaksi viikkoa ja haluat tutustua saareen perusteellisesti, suosittelen tätä Teneriffan saaren täydellistä kiertomatkaa, joka vie sinut Teidelle, Icod de los Vinosiin, Garachicoon ja Mascaan, jotka ovat Kanariansaarten jalokiven kauneimpia kolkkia.

Alkaen Vilaflorista, josta on upeat panoraamanäkymät saarelle, suuntaat Teiden kansallispuistoon, jossa kiipeät tulivuorelle reittiä pitkin, joka on täynnä kauniita maisemia. Huipulle päästyäsi ymmärrät, miksi se on yksi Espanjan suosituimmista suojelualueista: sinulla on tunne, että olet noussut maan yläpuolelle.

Sen jälkeen vierailet Icod de los Vinosissa, joka on kuuluisa makeista malvasia-viinistään ja paikasta, jossa säilytetään ikivanhaa lohikäärmepuuta, joka on saaren perinnepuu ja symboli. Jatkat matkaa Garachicoon, kylään, joka syntyi uudelleen tuhkasta sen jälkeen, kun se oli peittynyt kokonaan laavan alle Trevejosin purkauksen aikana vuonna 1706.

Retken päätteeksi vierailet Mascassa, rotkon huipulla sijaitsevassa kylässä, jossa tuntuu kuin olisit mennyt ajassa taaksepäin.

Varaa täydellinen retki Teneriffalle

7. Nousu Pico Anagalle

Anagan luonnonpuisto| ©Around Tenerife
Anagan luonnonpuisto| ©Around Tenerife

Anaga on kaunis maaseutupuisto, joka sijaitsee Teneriffan luoteisosassa. Sen kruunaa samanniminen vuorenhuippu, ja siellä on useita polkuja vuorten läpi ja rannikkoa pitkin, jotka vievät sinut tutustumaan useimpien matkailijoiden unohtamaan alueeseen.

Siksi en halua päättää tätä luetteloa suosittelematta vaellusmatkaa Anagan maaseutupuiston läpi, jossa aloitat päivän vierailemalla San Cristóbal de la Lagunassa ja sen paikallisilla markkinoilla, vierailet Mercedesin laakeripuumetsässä ja tunnet sen voimakkaan tuoksun ja värin, ja kuljeksit Anagan luonnonpuiston halki Roque de las Bodegasin rannalle, joka sijaitsee saaren pohjoisimmassa kolkassa ja on yksi suosikkipaikoistani Teneriffalla valokuvien ottamista varten.

Sieltä palaat takaisin ja käyt Las Teresitasin rannalla, jonka kultainen hiekka on tuotu Saharan autiomaasta, ja pysähdyt muutamassa muussa saaren paikassa paluumatkalla hotellillesi, kuten Candelariassa, jonka basilika on pyhiinvaelluskohde, jossa voi nähdä mustan Neitsyt Marian veistoksen.

Varaa vaellusretki Anagan puistossa

8. Päiväretki Teneriffalta La Gomeralle

Näkymät Degollada de Perazan näköalapaikalta| ©Paul Asman and Jill Lenoble
Näkymät Degollada de Perazan näköalapaikalta| ©Paul Asman and Jill Lenoble

La Gomera on Teneriffan pikkusisko ja yksi niistä paikoista, joiden kauneus hukuttaa sinut. Suosittelen paria retkeä Teneriffalta:

Tällä päiväretkellä Teneriffalta La Gomerallepääset lautalla saarelle ja suuntaat Garajonayn kansallispuistoon, joka on yksi Kanariansaarten aarteista.

Itse kansallispuistossa ja sen laakeripuumetsikössä on useita näköalapaikkoja, joista voit nauttia henkeäsalpaavista näkymistä. Degollada de Perazan näköalapaikka on ehkä tunnetuin, ja sieltä näet Barranco de la Laja -rotkon majesteettisuuden.

Puiston ulkopuolella voit samalla retkellä vierailla Las Rosasin ja Agulon kylissä, joissa näet, miten elämää eletään tässä syrjäisessä paikassa. Kuljet myös joidenkin Kristoffer Kolumbuksen elämän kannalta keskeisten paikkojen kautta, sillä hän pysähtyi La Gomeralla ennen kuin lähti purjehtimaan kohti Amerikkaa.

Varaa retki La Gomeralle

9. Jeeppiretki Teidelle ja Mascaan

Tutustu saaren salaisuuksiin jeepillä.| ©-JvL-
Tutustu saaren salaisuuksiin jeepillä.| ©-JvL-

Toinen kokemus täynnä seikkailua ja voimakkaita tunteita, tällä kertaa maitse. Tällä jeeppiretkellä Teideen ja Mascaan ajat hotellistasi tulivuoren huipulle, ylittäen teitä, metsiä ja vaikuttavia tulivuorimaisemia.

Perillä tutustut Teiden kansallispuistoon ja pysähdyt ihailemaan sen omituisia kalliomuodostelmia, eläimistöä ja kasvistoa sekä näkymiä muulle saarelle.

Puiston läpi pääset Mascan kylään, joka on piilossa vuorilla ja täynnä aarteita, vaikkakin vain kuvainnollisesti, sillä tämä paikka oli merirosvojen piilopaikka vuosisatoja sitten. Maistatte saarille tyypillistä kahvia, barraquitoa, ja lounastatte puhtaasti kanarialaisen gastronomian ravintolassa, ennen kuin lähdette takaisin rotkojen läpi.

10. Retki El Hierroon Teneriffalta käsin

Ihaile El Hierron rannikon kauniita maisemia.| ©Julen Iturbe-Ormaetxe
Ihaile El Hierron rannikon kauniita maisemia.| ©Julen Iturbe-Ormaetxe

El Hierro on näköalapaikkojen saari , josta avautuvat henkeäsalpaavat näkymät, koskemattomat rannat ja laavan niin dramaattisesti rapauttamat maisemat, että on järkevää, että ennen kuin Kristoffer Kolumbus löysi Amerikan, tätä paikkaa pidettiin maailman ääriään.

Teneriffalta lähtevällä kokopäiväretkellä El Hierrolle voit tutustua sen kauniisiin polkuihin, jotka ovat osa Unescon biosfäärialuetta ja jotka vievät ohi näköalapaikkojen, joista avautuvat näkymät villeille, koskemattomille rannoille ja trooppisille sisämaamaisemille, ohi lumoavien aloe vera -viljelysalueiden, syvänvihreiden kataja- ja laakeripuumetsien sekä syrjäisten kallioiden, erakkomajojen, pikkutalojen ja luolien ohi.