Parhaat päiväretket El Hierroon Teneriffalta

Yksi maailman upeimmista paikoista on piilossa Kanariansaarilla: vieraile Teneriffalta käsin El Hierrolla ja koe seikkailu tällä ajassa pysähtyneellä saarella.

Alex Grande

Alex Grande

5 minuuttia luettu

Parhaat päiväretket El Hierroon Teneriffalta

El Hierrosta nauttiminen | ©Carlos Jonay Suárez

El Hierro on saari, johon voi eksyä: sen rannikoiden ja tulivuoriperäisestä kalliosta veistettyjen jyrkänteiden äärettömyyteen, niittyjä ja mänty- ja katajametsiköitä halkoviin polkuihin sekä syvänmeren luoliin ja luoliin, joissa voi seikkailla.

Jos teet useamman päivän matkan Kanariansaarille, päiväretki Teneriffalta El Hierrolle on kokemus, jota suosittelen aina. Haluatko tietää, miten vierailla saarella, jota pidettiin maailman ääriään ennen Amerikan löytämistä? Lue sitten eteenpäin, sillä tässä on etsimäsi opas.

1. Kokopäiväretki Teneriffalta El Hierroon

Näkymät Peña de la Peñan näköalapaikalta| ©Ἥλιος
Näkymät Peña de la Peñan näköalapaikalta| ©Ἥλιος

Koska retki Teneriffalta jollekin toiselle Kanariansaarelle tarkoittaa, että sinun on järjestettävä reitti, otettava lautta, hankittava jokin kuljetusväline tai vuokrattava auto ja käytävä kaikessa omin päin, järjestetty retki El Hierrolle hotelliltasi on mukavin ja jopa edullisin vaihtoehto. Lue eteenpäin ja kerron sinulle miksi!

Mutta ensin näytän sinulle kaiken, mitä näet tällä uskomattomalla retkellä El Hierrolle:

La Peñan näköalapaikka

Paikallisen oppaan seurassa, joka tuntee kaikki saaren salaisuudet ja sen upeimmat paikat, kiertelet El Hierrolla reittiä, joka alkaa saaren pohjoisosassa sijaitsevalta La Peñan näköalapaikalta, josta avautuvat näkymät El Golfon laaksoon, joka on täynnä viinitarhoja ja hedelmätarhoja, antavat sinulle lähtemättömän muiston.

Jinaman näköalapaikka

Jatkat sitten itään Jinaman näköalapaikalle, josta on yksi parhaista näkymistä El Golfon lahdelle, jos onnistut voittamaan huimauksen. Näet kallioita, tuliperäisiä rantoja ja pieniä erakoita, jotka ovat eksyneet korkealle Atlantinmeren upeaa näköalapaikkaa vasten.

Fronteran maaseutupuisto

Jatkat matkaa Fronteran maaseutupuiston läpi, jossa tutustut Kanariansaarten ainutlaatuiseen luonnonympäristöön, joka on julistettu Unescon biosfäärialueeksi, ja pysähdyt tyypilliselle kanarialaiselle lounaalle paikallisessa ravintolassa.

La Candelarian kirkko ja La Macetan luonnon uima-allas

Iltapäivällä vierailet Candelarian kirkossa, jossa on kaunis, valkoiseinäinen kellotorni, joka on erotettu kirkosta vuoren huipulla, ja laskeudut alas saaren rannikolle vierailemaan neitseellisellä rannalla ja La Macetan luonnon uima-altaalla, joka on yksi Kanariansaarten kuuluisimmista.

Hotelli Punta Grande

Retken päätteeksi vierailet "maailman pienimmäksi hotelliksi" kutsutussa Punta Grande -hotellissa, joka on pieni musta kivitalo meren rannalla ja joka voisi toimia täydellisesti Wes Andersonin elokuvan näyttämönä.

Varaa retkesi El Hierroon

2. Miksi suosittelen tätä retkeä

Nauti Frontera Rural Parkin taianomaisesta luonnosta.| ©Dan
Nauti Frontera Rural Parkin taianomaisesta luonnosta.| ©Dan

Se on erittäin täydellinen kokemus, joka vie sinut näkemään saaren mielenkiintoisimmat paikat ilman, että sinun tarvitsee järjestää retki itse tai huolehtia liikenteestä ja kartan seuraamisesta.

Yksi huono puoli on kuitenkin se, että ruoka ja lautta eivät sisälly hintaan, joten sinun on maksettava edellisestä 14 euroa ja jälkimmäisestä 24 euroa ylimääräistä matkan hinnasta per henkilö. Tästä huolimatta tämä retki voi silti olla tekemisen arvoinen, jos haluat vierailla El Hierrolla Teneriffalta käsin, sillä tällaisen päivän valmistelu yksin ei ole helppoa, jos et tunne saarta tai jos sinulla ei ole paikallista seuraa.

Jos matkustat Teneriffalta El Hierroon yksin, lauttalippu on kalliimpi (noin 50 euroa aikuiselta).

Alexin matkustajan vinkki

El Hierrolla ei ole juuri lainkaan rantoja, sillä sitä ympäröivät lähes yksinomaan kalliot. Siitä huolimatta uiminen jossakin sen luonnonaltaista on ainutlaatuinen kokemus, josta voit nauttia saarelle suuntautuvalla matkalla yksin.

3. Hyödyllistä tietoa

Hotelli Punta Grande| ©Jose Mesa
Hotelli Punta Grande| ©Jose Mesa
  • Kesto: 12 tuntia
  • Hinta: alkaen 60 euroa
  • Ryhmän koko: 50 henkilöä
  • Sisältää: Paikallinen opas, kuljettaja ja ilmastoitu tila-auto, kuljetus hotellille ja hotellilta.
  • Mitä ei sisälly: Lounas (14 € per henkilö) ja lauttalippu (24 € per henkilö).

4. Usein kysytyt kysymykset El Hierron retkestä

Sumu saaren yllä Jinaman näköalapaikalta käsin.| ©Jose Mesa
Sumu saaren yllä Jinaman näköalapaikalta käsin.| ©Jose Mesa

Mitä asiakirjoja minun on esitettävä lentokoneessa?

Tarvitset henkilökorttisi tai passisi noustaksesi lauttaan Teneriffalta El Hierrolle. Jos unohdat ottaa sen mukaan, on hyvin mahdollista, että sinua ei päästetä lautalle etkä saa rahojasi takaisin retkestä.

Mitä tapahtuu, jos sataa tai sää on huono?

Retki järjestetään vain hyvällä säällä, joten jos sataa, sitä lykätään tai se perutaan ja saat rahasi takaisin. Voit myös peruuttaa minkä tahansa syyn vuoksi, ja jos teet sen vähintään 24 tuntia etukäteen, saat täyden hyvityksen.

Ehditkö uimaan?

Suosittelemallani retkellä ei ole uimapysähdyksiä, sillä El Hierrolla ei ole paljon rantoja, vaikka siellä onkin luonnonaltaita. La Macetan luonnonaltaalla pysähdyt noin 15 minuutiksi, mikä ei ole tarpeeksi pitkä aika, jotta uiminen kannattaisi.

Miten nouto hotellista toimii?

Tarkista luettelo hotelleista, joihin sisältyy nouto ja jättö, sillä jos hotelli ei sisälly luetteloon, sinun on kuljettava itse lähtöpaikalle (Los Cristianosin ranta Teneriffalla).

5. Miten päästä El Hierroon Teneriffalta?

Kävele Valverden viehättävillä kaduilla| ©El Coleccionista de Instantes Fotografía & Video
Kävele Valverden viehättävillä kaduilla| ©El Coleccionista de Instantes Fotografía & Video

Kuten olen jo maininnut, Teneriffan naapurisaarelle suuntautuvan matkan valmisteleminen ei todellakaan kannata vain yhden päivän ajaksi, mutta jos et ole kovin innostunut järjestetyistä kokemuksista, tässä on muutama vinkki avuksesi.

Lautta

Teneriffalta on vain yksi reitti El Hierroon: lautta vie sinne noin 2 tuntia 30 minuuttia, ja lautta lähtee päivittäin. Varaus kannattaa tehdä etukäteen Naviera Armasin verkkosivuilta, sillä se on ainoa yhtiö, joka tarjoaa tätä palvelua saarella.

Aikuisen hinta Los Cristianosista Valverdeen (El Hierro) on hieman yli 50 euroa, kunhan matkustat kävellen ilman ajoneuvoa. Yksi El Hierron järjestetyn retken eduista on se, että lipun hinta on halvempi, ja vaikka se ei sisällä muita asioita, se on lopulta halvin vaihtoehto.

Miten liikkua saarella

Paras tapa liikkua El Hierron kauniilla saarella on auto. Joko omalla autolla tai vuokraamalla se Valverdessä, jota varten on kolme yritystä: Avis, TransHierro tai Autos Bamir. Suosittelen joka tapauksessa vuokraamaan hyvissä ajoin etukäteen, sillä jopa hiljaisen sesongin aikana se voi olla vaikeaa.

Viimeisenä vaihtoehtona voit käyttää saaren busseja, tai pikemminkin guaguoja, ja jos haluat kiertää vuoristoa, voit vuokrata polkupyörän, vaikka tiedätkin, että tämä edellyttää yksityiskohtaista valmistautumista, jotta tiedät reitin etukäteen.

Toinen vaihtoehto, joka on kallein ja vähiten suositeltava, on käyttää takseja El Hierrolla liikkumiseen.

Suosikkireittini

El Hierro on saari, joka kutsuu sinua jäämään ja tutustumaan kaikkiin sen aarteisiin, mutta kuten järjestetyn kiertomatkan reittisuunnitelmasta näet, on täysin mahdollista vierailla suurimmassa osassa sen tärkeimmistä paikoista päiväretkellä.

Kun saavut El Hierroon, suuntaa La Peñan näköalapaikalle. Se on Lanzaroten arkkitehti César Manriquen suunnittelema ja tarjoaa yhden saaren upeimmista näkymistä, ja se on täydellinen tapa aloittaa retki.

Täältä voit mennä La Macetan luonnonaltaalle, jos haluat uida ainutlaatuisessa paikassa ja käyttää tilaisuutta hyväksenne syödä ja levätä (siellä on piknik-alueita, ravintoloita ja paikkoja, joissa voi maata auringossa), tai jos haluat mieluummin käydä luonnonluolassa, mene Charco Azuliin, jossa voit ottaa kauniin valokuvan Instagramia varten ja jopa mennä uimaan, jos meri on tyyni.

Suuntaa sitten kohti Parador Turístico de El Hierroa. Rakennus itsessään on vähiten tärkeä asia, upea on ympäröivä ympäristö! Voit rentoutua hetken aikaa valtavan vuoren juurella ja kävellä rannalla, jossa ei ole rakennuksia tai rantabaareja. Muuten, matkalla Paradoriin on useita kohtia, joissa kannattaa pysähtyä nauttimaan upeista näkymistä.

Sieltä voit palata saaren itärannikkoa pitkin takaisin Valverdeen, jossa voit tehdä lyhyen kävelyretken auringonlaskun aikaan ja tutustua sen viehättäviin pikkukujiin ennen kuin lähdet lautalla takaisin Teneriffalle.

6. Muut suositellut retket ja aktiviteetit

Vieraile La Gomeralla| ©Till Krech
Vieraile La Gomeralla| ©Till Krech

Jos olet jo käynyt El Hierrolla tai päätät vielä, mikä on paras retki matkallesi, suosittelen lukemaan tämän oppaan päiväretkestä La Gomeralle Teneriffalta: Parhaat päiväretket La Gomeralle Teneriffalta.

On myös muita aktiviteetteja, jotka tekevät Teneriffan matkastasi unohtumattoman kokemuksen. Yksi suosikeistani on kajakkikierros saarella, sillä se sisältää myös snorklausta, ja pienellä tuurilla näet kilpikonnia, valaita ja jopa delfiinejä: Melonta ja snorklaus kilpikonnien kanssa.

Jos valaiden ja delfiinien tarkkailu on herättänyt kiinnostuksesi, sinun on hyvä tietää, että Kanariansaaret on yksi maailman erikoisimmista paikoista nähdä merieläimiä. Tässä on täydellinen opas tähän hämmästyttävään kokemukseen: Valas- ja delfiinibongaus.