Valas- ja delfiinibongaus

Teneriffa on yksi harvoista paikoista maailmassa, jossa voi nähdä valaita ja delfiinejä ympäri vuoden. Näin voit nauttia tästä kauniista kokemuksesta

Alex Grande

Alex Grande

6 minuuttia luettu

Valas- ja delfiinibongaus

Delfiinit Teneriffan rannikolla | ©Bertrand Borie

Tiesitkö, että Teneriffan etelärannikko on yksi Euroopan parhaista paikoista nähdä meren elämää omin silmin? Siellä voit nähdä meressä uivia villejä delfiinejä ja valaita, mikä on yhtä lailla ainutlaatuinen ja jännittävä kokemus.

Koska olen matkustanut Teneriffalla useaan otteeseen ja ollut onnekas, että olen saanut nauttia tästä upeasta kokemuksesta omakohtaisesti, olen kirjoittanut tämän oppaan, jossa kerron kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää valaan- ja delfiininbongauksesta Teneriffalla. Liitytkö mukaani?

Suosikkini

Teneriffan Valaiden ja Delfiinien Katselua

Purjehdus pienissä ryhmissä lyömättömiin hintoihin

Täydellinen, jos haluat nauttia koko päivän merellä, ja kaikki sisältyy hintaan: ylellinen vene, jossa on enintään 11 henkilöä, ruokaa ja virvokkeita, valaiden tarkkailu ja snorklauspysähdys.

Kesto: 3 hours

Vietät päivän purjeveneellä merellä, ankkuroidut kallioiden viereen nauttimaan lounaasta merituulessa ja kuuntelemaan ja näkemään valaita ja delfiinejä ympärilläsi: loistava suunnitelma, joka kannattaa sisällyttää automaattisesti Teneriffan matkaasi. Purjehdus 3 hours purjeveneellä, ja voit nauttia Teneriffan etelärannikon näkymistä mereltä samalla kun lähdet etsimään valaita ja delfiinejä.

Tällä valaiden ja delfiinien katseluristeilyllä pääset joihinkin parhaista snorklaus- ja sukelluskohteista, koska voit nähdä monia merieläimiä jopa veden pinnalta. Veneen kapteeni, joka on alueen merinisäkkäiden asiantuntija, on aina tarkkaavainen ja varoittaa sinua mahdollisista havainnoista.

Pysähdytte lounaalle, ja voitte nauttia Kanariansaarten makuelämyksistä rentoutuessanne laivan kannella.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Kaikista Teneriffan valaan- ja delfiininbongausvaihtoehdoista tämä vaihtoehto on täydellisin. Sen kesto on pidennetty, lounas sisältyy hintaan, pysähdys snorklausta varten. Kaikissa aluksissa voi olla enintään 11 henkilöä.

Suositellaan, jos... Haluat nauttia valaiden katselusta, mutta myös rentouttavasta kokemuksesta purjeveneellä purjehtimisesta Atlantin vesillä.


Ylellisellä veneellä

Teneriffan Valaiden ja Delfiinien Katselua

Nauti katamaraanipurjehduksesta

Täydellinen päivä eksklusiivisella veneellä suhteellisen pienessä ryhmässä, jossa kaikki sisältyy hintaan. Valaan tarkkailun lisäksi siihen sisältyy snorklauspysähdys.

Kesto: 3 hours

Koska aiot nauttia mukavasta ajasta purjehtiessasi Atlantilla, Teneriffan laaja valikoima venematkoja antaa sinulle mahdollisuuden valita veneen. Tässä tapauksessa vietät päivän ylellisellä katamaraanilla, joka vie sinut Teneriffan etelärannikkoa pitkin Los Gigantesin upeiden kallioiden edustalle.

Tällöin pysähdytte myös snorklaamaan, ja juomat ja lounas sisältyvät hintaan, joten sinun ei tarvitse huolehtia mistään muusta kuin siitä, että nautit täysillä ja pidät silmällä delfiinejä ja valaita.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Kolmen tunnin ajan sinulla on mahdollisuus risteillä Atlantin vesillä ylellisellä katamaraanilla, johon sisältyy ruokaa, juomia ja snorklauspysähdys.

Suositellaan, jos... Haluat kokeilla, millaista on purjehtia katamaraanilla 30 muun matkustajan kanssa.


Taloudellisin

Teneriffan Valaiden ja Delfiinien Katselua

Paras risteily tiukalle budjetille

Vaikka se on suuri alus, joka voi olla melko täynnä muihin risteilyihin verrattuna, se on loistava tapa lisätä matkallesi upea matkamuisto edullisempaan hintaan.

Kesto: 3 hours

Tässä vaihtoehdossa purjehdit Teneriffan vesillä ja nautit samalla Teiden kauniista näkymistä ja lähdet metsästämään erilaisia merieläimiä: siitosvalaita, suippovalaita, kilpikonnia, eri delfiinilajeja, meduusoja ja merilintuja. Asiantunteva opas seuraa ryhmää koko ajan varmistaakseen, että sinulta ei jää mitään huomaamatta ja että osaat tunnistaa näkemäsi oikein.

Kuljet kuunarilla, jonka avulla voit liikkua Kanariansaarten vesillä tarkasti ja välttää äkilliset liikkeet, jotka voisivat pelästyttää merieläimet.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Vaikka matka on hieman lyhyt verrattuna muihin vastaaviin vaihtoehtoihin ja vaikka mukana on suurempi ryhmä, se on erinomainen tapa lisätä matkallesi upea matkamuisto edullisempaan hintaan.

Suositellaan jos... Etsit kokemusta, joka sopii tiukkaan budjettiin, mutta et halua luopua erityisestä ja ainutlaatuisesta kokemuksesta nähdä valaita ja delfiinejä veneestä käsin.


Ekoseikkailu

Teneriffan Valaiden ja Delfiinien Katselua

Todellinen seikkailu meribiologien kanssa aluksella

Ensiluokkaisimmassa vaihtoehdossa saat meribiologin yksinomaisen opastuksen ja etuna on pienin mahdollinen osallistujaryhmä, 8 henkilöä veneessä yhdessä kapteenin kanssa.

Kesto: 3 hours

Liity meribiologin seuraan moottoriveneellä ja tutustu Costa Adejen merielämään aamupäivän retkellä, jossa kiinnität erityistä huomiota valaiden ja delfiinien ääniin ja sinulla on mahdollisuus nähdä niitä niiden luonnollisessa elinympäristössä.

Tällä retkellä matkustat Adejen kylän rannikkoa pitkin, joka on yksi saaren tärkeimmistä paikoista merieläinten havaitsemiseen. Menet moottoriveneeseen, jossa on hydrofoni, jolla voit kuunnella valaiden ja delfiinien ääniä. Moottoriveneellä kulkemalla pääset lähelle valasryhmiä ja näet ne läheltä ilman, että menetät yhtään yksityiskohtaa.

Sillä välin oppaasi esittelee sinulle merielämän kauneutta ja opettavaista tietoa, jotta voit ymmärtää yksityiskohtaisesti saaren ekosysteemien valtavuuden ja merkityksen. Kun saavut merieläinten luonnolliseen elinympäristöön, lähestyt niitä hitaasti ja voit tarkkailla niitä läheltä. Opas ottaa eläimistä valokuvia, jotka saat ilmaiseksi, jotta sinulla on aina hieno muisto kokemuksesta.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Tämä on eksklusiivinen täysimittainen merisafari, johon osallistuu mahdollisimman intiimi osallistujaryhmä, 8 henkilöä aluksella. Tämä kokemus on opettavaisempi, sillä siinä keskitytään merinisäkkäiden havaintoihin, ja mukana oleva meribiologi esittelee sinulle saaren laajaa vedenalaista maailmaa.

Suositellaan, jos... Olet pienessä ryhmässä, vene on käytännössä yksityinen. Jos olet kiinnostunut myös ympäristön ja merieläimistön suojelusta, tämä on sinun vaihtoehtosi.


Lyhyesti sanottuna: vertailemme neljää vaihtoehtoa

Jos olet vielä epävarma siitä, mikä vaihtoehto sopii parhaiten matkallesi (ja kukkarollesi), olen tehnyt tämän harjoituksen puolestasi. Jätän tähän vertailutaulukon, jossa on kunkin retken hinnat ja tärkeimmät tiedot.


Miksi Teneriffa on ainutlaatuinen merinisäkkäiden havaintopaikka

Delfiinit Teneriffan vesillä| ©Bertrand Borie
Delfiinit Teneriffan vesillä| ©Bertrand Borie

Kanariansaarten ympäri vuoden leudon ilmaston ja syvän merenpohjan ansiosta Teneriffa houkuttelee suuren määrän merinisäkkäitä, jotka on suojeltu luonnonsuojelualueella, ja tarjoaa valaille hengähdystauon Atlantin voimakkailta virtauksilta.

Näin ollen La Gomeran ja Teneriffan vesien välillä on mahdollista nähdä pullonokkadelfiinejä ja luotsivalaita. Vähän tuurilla näet kokemuksissa, joista olen kertonut, myös muita lajeja, kuten Brydevalaita, kauniita pitkänomaisia valasyksilöitä, sinivalaita, maapallon suurinta eläintä, ja useita delfiinilajeja.

Miksi valaat ja delfiinit on niin helppo nähdä näissä kokemuksissa? Syy on yksinkertainen: yöllä nämä eläimet metsästävät kaloja ja kalmareita, ja päivällä ne lepäävät pinnalla, jossa niitä on helppo tarkkailla läheltä, ja mikä tärkeintä, luonnossa.

Paras aika vuodesta nähdä valaita ja delfiinejä Teneriffalla

Toiminnan aikana| ©Justin Ennis
Toiminnan aikana| ©Justin Ennis

Vaikka näiden kokemusten suuri etu on se, että havaintoja on takuuvarmasti ympäri vuoden, tässä on pieni viite siitä, miten ne vaihtelevat vuodenaikojen mukaan:

 • Keväällä valaiden aktiivisuus ja liikkuminen on suurinta.
 • Kesä on lisääntymiskautta, joten voit nähdä valaiden ja delfiinien poikasia.
 • Syksyllä havaintoja tehdään hieman harvemmin, mutta se on parasta aikaa purjehtia, ja taivaalla on aivan erityinen valo.
 • Talvella päivät ovat lyhyempiä, joten on mahdollista nähdä merieläimiä, jotka valmistautuvat saalistamaan, mikä tarjoaa lyhyempiä mutta intensiivisempiä havaintoja.

Vinkkejä, joiden avulla saat parhaan mahdollisen hyödyn valaan- ja delfiininbongauskokemuksestasi

Havaintoa odotellessa| ©Justin Ennis
Havaintoa odotellessa| ©Justin Ennis

Varaa etukäteen varmistaaksesi paikkasi

Varaa valaan- ja delfiinin tarkkailukokemuksesi mahdollisimman pian. Näistä upeista retkistä voi nauttia monella eri tavalla, mutta se on myös erittäin suosittu aktiviteetti sekä paikallisten että matkailijoiden keskuudessa, joten kannattaa varmistaa paikka etukäteen.

Pakkaa matkalaukkusi

Vaikka Kanariansaarten sää on upea ympäri vuoden, muista ottaa talvella mukaan tuulitakki tai mackintosh, sillä merituuli voi olla melko viileä merellä. Vuodenajasta riippumatta tarvitset aurinkovoidetta ja luultavasti aurinkolasit, jotta valo ei väsytä silmiäsi nopeasti.

Vältä merisairautta

Jos tulet helposti merisairaaksi, kannattaa muistaa, että mitä isompi vene, sitä vähemmän aallokkoa on havaittavissa, joten ehkä halvempi vaihtoehto on juuri sinulle sopiva (matkustatte 130 hengen aluksella).

Paras ajankohta retkelle

Nämä kokemukset lähtevät eri aikoina päivän mittaan. Vuorokaudenajasta riippumatta sinulla on sama mahdollisuus nähdä merieläimiä. Jos otat kameran mukaan ja haluat ottaa hyvän kuvan, tiedät, että päivänvalo auttaa kuvien selkeyttä.

Muita mielenkiintoisia aktiviteetteja Teneriffalla

Teide| ©Maria Lupan
Teide| ©Maria Lupan

Jos olet Teneriffalla, olisi kuolemansynti olla kiipeämättä Teide-vuorelle. Espanjan korkeimmalta huipulta avautuvat paitsi parhaat näkymät saarelle myös maisemat, jotka näyttävät kuin joltain toiselta planeetalta. Olipa mielesi mikä tahansa (on olemassa seikkailunhaluisempia ja rennompia vaihtoehtoja), voit lukea oppaani siitä, mikä niistä sopii sinulle parhaiten.

Jos haluat hyödyntää saarella vietetyn ajan mahdollisimman hyvin ja tutustua läheisiin paratiiseihin, La Gomera ja El Hierro ovat kaksi pienempää mutta yhtä kiehtovaa saarta. Kerron kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää, jotta voit järjestää vierailusi El Hierrolle ja La Gomeralle.

Ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, jos haluatte tutustua saarten merieläimistöön vielä paremmin, voitte osallistua kajakkiretkelle merikilpikonnien lähistöllä- unohtumatonta!

UKK

 • Onko Teneriffalla helppo nähdä delfiinejä tai valaita?

  Teneriffan saarta ympäröivät vesialueet ovat maailmanlaajuinen referenssi valaiden ja delfiinien tarkkailussa, joten niitä on suhteellisen helppo nähdä niiden ympäristössä, erityisesti tiettyinä vuodenaikoina.

 • Mikä on paras aika vuodesta nähdä valaita tai delfiinejä Teneriffalla?

  Talvella ja keväällä vaeltavat valaat ja delfiinit ovat hyvin yleisiä Teneriffan eteläpuolisilla vesillä, erityisesti Teneriffan ja La Gomeran välisellä alueella.

 • Kunnioittavatko valaanbongausretket ympäristöä ja ympäristöä?

  Kyllä, kaikki toimivat yritykset ovat paikallisia ja noudattavat kaikkia asiaankuuluvia säännöksiä. Tarjolla on myös vaihtoehto, jossa mukana on meribiologeja, jotka vastaavat kaikkiin lajeja koskeviin kysymyksiisi.

 • Onko mahdollista tehdä tämä valaiden ja delfiinien katselumatka lasten kanssa, ja onko se vaarallista?

  Kyllä, sen voi tehdä lasten kanssa, eikä se ole lainkaan vaarallista. Lisäksi he nauttivat purjehduskokemuksesta ja oppivat paljon meren elämästä tarkkailemalla näitä ihania valaita.