Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Parhaat Beatles kiertueet Lontoossa

The Beatles on ehkä yksi tunnetuimmista ja vaikutusvaltaisimmista musiikkibändeistä, ja mielestäni siihen on hyvä syy! Heidän musiikkinsa on ylittänyt sukupolvien rajat, ja se on edelleen inspiraation lähde.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Parhaat Beatles kiertueet Lontoossa

Abbey Road | ©Benjamí Villoslada Gil

Vaikka bändin alku oli heidän kotikaupungissaan Liverpoolissa, se ei tarkoita, etteikö heidän elämästään löytyisi jälkiä Lontoosta. Itse asiassa bändin perustamisen jälkeen yhtye suuntasi sinne, missä Britannian pääkaupungissa oli toimintaa, joten siellä on paljon paikkoja, joita voit kiertää ja valokuvata todellisen fanin tavoin.

Tässä artikkelissa kerron kaikista Beatlesiin liittyvistä kiertoajeluista ja retkistä, joita voit tehdä Lontoossa ollessasi ja joita rakastat varmasti. Sinulla on paljon valinnanvaraa, kävelykierroksista aina Liverpooliin asti ulottuviin retkiin ja tietenkin klassisiin ilmaisiin kierroksiin ja kävelyretkiin omatoimisesti. Lisäksi käytän tilaisuutta hyväkseni ja suosittelen sinulle postausta mitä nähdä ja tehdä Lontoossa, jotta voit tehdä listan parhaista suunnitelmista matkallesi.

Lähdetäänkö liikkeelle?

1. Pidä hauskaa hämmästyttävällä 100 % yksityisellä Beatles-kierroksella yllätysoppaan kanssa

Marble Arch, Lontoo| ©S Pakhrin
Marble Arch, Lontoo| ©S Pakhrin

Jos etsit upeaa retkeä, jonka teemana ovat musiikin idolit, tämä kierros sopii sinulle täydellisesti, sillä se yhdistää bändin ikonisimmat paikat, juomat 70-luvun baareissa ja hyvin erikoisen oppaan.

Voit arvostaa Englannin pääkaupunkia ikään kuin olisit yksi Beatlesin legendaarisista jäsenistä, ja saat myös tietoa bändin historiasta ja monista kuriositeeteista, joita et todennäköisesti tiennyt.

Kierros alkaa Marble Archista, jossa pääset tutustumaan John Lennonin taloon Marylebonen kaupunginosassa.

Suosittelen sinua etsimään matkamuistoja ja erottuvia lahjoja Apple Recordsilta, jotta muistat hänen musiikkityönsä ikuisesti, löydät satoja tuotteita t-paidoista, pinneistä, avaimenperistä ja koriste-esineistä! Kierroksella vierailet myös Paul McCartneyn vanhassa talossa, jotta voit luoda mielessäsi uudelleen, miten jäsenet elivät, heidän ensiaskeleensa ja nousunsa kuuluisuuteen ja maailmanhistoriaan.

Olet luultavasti kuuluisan Abbey Road -albumin fani ja haluat varmasti luoda uudelleen sen kannessa olevan ikonisen kohtauksen. Voit ylittää kadun kuin oikea Beatle, ja jos menet kesällä, voit jopa tehdä sen paljain jaloin kuten Paul teki.

Varaa Beatles-kierros Lontoossa

Oletko valmis siihen?

Kierrokseen kuuluu myös kävely Paddington Street Gardenin läpi ja drinkki 60-luvun muistuttavassa baarissa, joten voit tuntea matkustaneesi ajassa taaksepäin.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Tämä elämys voi maksaa jopa 230 euroa, mutta koska vastaavia kierroksia tarjoavat monet yritykset, hinnat voivat vaihdella.
 • Kesto: Koko kierros kestää noin kolme (3) tuntia oppaan kanssa kokoontumispaikasta kierroksen loppuun.
 • Kuljetusvälineet: Kierros kulkee enimmäkseen kävellen, sillä voit kulkea kaupunginosasta toiseen ilman, että sinun tarvitsee kävellä pitkiä matkoja, mutta sinua pyydetään aina ottamaan mukaan metrokortti, sillä osa reiteistä kulkee julkisilla liikennevälineillä.

Tämän vaihtoehdon edut

 • Kun voit kiertää tunnetuimmat kohteet kuuluisan ja asiantuntevan oppaan kanssa, jolla on parhaat tiedot, on aina suuri etu oppia maailman suosituimman yhtyeen historiasta.
 • Säästät aikaa, koska kaikki on järjestetty etukäteen, ja sinun tarvitsee vain nauttia täysillä parhaan Beatles-soittolistasi kanssa.
 • Yksityiskierroksella sinulla on enemmän vapautta kysellä ja keskustella ystävällisesti oppaan kanssa.

Tämän vaihtoehdon haitat

 • Kierros on kokonaan englanniksi, joten jos et ole kaksikielinen tai englannin kielen taitosi on enemmänkin aloittelevaa tasoa, et ehkä pysty hyödyntämään tätä aktiviteettia täysimääräisesti.
 • Kierros ei ole pyörätuoliystävällinen.
 • Kierroksen hinta on suuri haittapuoli, varsinkin kun otetaan huomioon, että suurin osa kohteista on ilmaisia ja niihin pääsee kävellen.

Varaa Beatles-kierros Lontoossa

2. Koe Lontoon taika Beatles-aiheisella kävelykierroksella

Abbey Road| ©Alex Liivet
Abbey Road| ©Alex Liivet

Jos haluat nähdä kaikki Beatlesin kuuluisimmat maamerkit yhdellä upealla opastetulla kierroksella, tulet rakastamaan tätä kierrosta.

Asiantuntija opastaa sinut kaikkiin Lontoon tärkeimpiin maamerkkeihin, jotka olivat osa kuuluisan rockyhtyeen historiaa. Näet, missä he levyttivät, soittivat ja tapasivat ihmisiä, jotka auttoivat muokkaamaan heidän elämäänsä ja uraansa.

Kierros vie sinut myös vähemmän tunnettuihin paikkoihin, kuten taloon, jossa John Lennon asui vaimonsa Yoko Onon kanssa ja jossa "Yesterdayn" sanoitukset ja musiikki syntyivät. Näet myös Ringon kodin ja Marylebone Record Officen.

Vierailet bändin vanhan esiintymispaikan kuuluisan kattokonsertin tapahtumapaikalla ja saat runsaasti arvokasta tietoa, joka antaa sinulle todellisen Beatlemania-tunnelman.

Ajatteletko Abbey Roadia? Kuljet ohi ja saat muotokuvasi legendaarisella kadulla - jee!

Varaa Beatles-kierros Lontoossa

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Kierros maksaa noin 19 euroa.
 • Kesto: Yhteensä kahdessa tunnissa ja kolmessakymmenessä minuutissa (2:30) pääset näkemään kaikki Fab Fourin nähtävyydet.
 • Kulkuvälineet: Pääset paikasta toiseen kävellen, mutta saatat tarvita metrokorttia.

Tämän vaihtoehdon edut

 • Olet monien muiden kaltaistesi Beatles-fanien seurassa ja voit vaihtaa heidän kanssaan tarinoita ja anekdootteja.
 • Se on erittäin edullinen, ja sinulla on runsaasti aikaa ottaa parhaat kuvat ja tutustua bändin elämän kohokohtiin.

Tämän vaihtoehdon haitatJos haluat viettää enemmän aikaa kussakin paikassa, tämä kiertoajelu saattaa olla sinulle hieman liian lyhyt, sillä vietät jokaisella pysäkillä noin 20 minuuttia.

Varaa Beatles-kierros Lontoossa

3. Pidä hauskaa hämmästyttävällä yksityisellä Beatles-kierroksella Lontoossa Sohon ja Mayfairin läpi

Soho, Lontoo| ©Rodney
Soho, Lontoo| ©Rodney

Vaikka, kuten olen kertonut aiemmin, Beatles on syntynyt kotikaupungissaan Liverpoolissa, juuri Lontoossa he alkoivat häikäistä massoja, ja historian kiistaton ja vaikutusvaltaisin rock-ilmiö syntyi.

Kuuluisassa The Cavernissa he ottivat ensiaskeleensa tähteyteen ja Abbey Road -studiossa he aloittivat taiteellisen uransa.

Tällä kiertoajelulla tutustut kaikkiin edellä mainittuihin paikkoihin samalla, kun asiantunteva opas kertoo sinulle kaikki yksityiskohdat Liverpoolin nelikon urasta.

Tämä kierros on tilaisuutesi tutustua paikkoihin, jotka liittyvät neljään upeaan muusikkoon. Pubit, klubit, teatterit, äänitysstudiot, kuvauspaikat ja talot yhdistyvät kierroksella, joka on täynnä Beatles-muistoesineitä, jotka saavat sinut kaipaamaan eilistä.

Näet:

 • Beatlemanian syntypaikan.

Aloitamme Lontoon Palladiumista, jossa heidän esiintymisensä jälkeen Val Parnellin Sunday Night at the London Palladium -ohjelmassa sunnuntaina 13. lokakuuta 1963 koko Englanti istui alas ja huomasi, että tämä uusi yhtye olisi yksinkertaisesti upea. Maailman oli aika antautua heille! Ja niin tapahtui.

 • ** Paikka, jossa Paul tapasi Lindan**

Tee nostalginen kävelykierros Carnaby Streetillä, joka oli 1960-luvun lontoolaisen swingin keskus, ja tutustu klubiin, jossa Beatles aikoinaan kävi myöhäisillan äänityssessioiden jälkeen ja jossa Paul McCartney tapasi Linda Eastmanin 15. toukokuuta 1967.

 • Great Oxford Street

Kävelykierros kiemurtelee sitten Oxford Streetiä pitkin muoti- ja luksusliikkeiden reunustamaa läpikulkukäytävää pitkin Beatlesin Apple Corps -yhtiön entisille toimistolle.

 • Rockyhtyeen viimeinen julkinen esiintyminen

Äänitysstudioissa, jotka sijaitsivat tuolloin tämän upean georgialaisen talon kellarissa, kuvattiin suuri osa heidän Let It Be -elokuvansa viimeisistä äänityksistä. Samassa elokuvassa, 30. tammikuuta 1969, Beatles esiintyi viimeisen kerran julkisesti rakennuksen katolta ja pysäytti liikenteen.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Tämä kiertoajelu voi maksaa jopa noin 37 euroa, mutta muista, että voit etsiä netistä monien eri hintoja tarjoavien yritysten joukosta ja tämä määrä voi vaihdella .
 • Kesto: Kierroksen kesto on noin 1,5 tuntia: Kierroksen keskimääräinen kesto on neljä (4) tuntia.
 • Kuljetusvälineet: On suositeltavaa ottaa mukaan oma Oyster-kortti tai vastaava, koska käytätte metroa, mutta suurin osa kierroksesta on kävelyä.

Varaa The Beatles London Tour

4. Lähde rokkaamaan koko päivän kestävällä junamatkalla Lontoosta Liverpooliin

Cavern Clubin seinä| ©Ian Ransley
Cavern Clubin seinä| ©Ian Ransley

Lähdet Lontoosta aikaisin aamulla ja suuntaat matkallasi sinulle osoitetulle juna-asemalle päästäksesi Liverpoolin kaupunkiin, joka sijaitsee Lontoon pohjoispuolella.

Perillä saat palan historiaa kaupungista, jossa Beatlesit syntyivät, ja vierailet The Beatles Storyssa, joka on uskomaton aktiviteetti, joka on suunniteltu yksinomaan rock-faneille.

Kierroksella nautit nähtävyyksistä Magical Mystery Tour -bussin kyydissä ja tutustut kaikkiin nähtävyyksiin, jotka tekevät yhtyeen tarinasta mielekkään.

Näet mm:

 • Penny Lanen ja Cavern Clubin, jossa voit pysähtyä drinkille kuuluisaan konserttisaliin ja imeä paikan energiaa.
 • Tate Liverpool ja Merseysiden merimuseo.
 • The Beatles Story, maailman suurin pysyvä näyttely, joka on omistettu yksinomaan The Beatlesin elämälle ja ajalle. Se sijaitsee Fab Fourin kotikaupungissa Liverpoolissa upealla Albert Dockilla, joka on Unescon maailmanperintökohde.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Nähtävyys maksaa noin 190 euroa.
 • Kesto: Koska retkelle kuuluu matkustaminen toiseen kaupunkiin ja takaisin, retki on kokopäiväretki ja kestää noin 13:30 tuntia.
 • Liikennevälineet: Liverpooliin pääsee junalla ja sen jälkeen turistibussilla kaupunkiin.

Varaa matka Liverpooliin Lontoosta

5. Ilmainen kiertoajelu, jolla opit kaiken The Beatlesin historiasta Lontoossa.

Abbey Road -studio| ©Kumpei Shiraish
Abbey Road -studio| ©Kumpei Shiraish

Tällä ilmaisella kiertoajelulla pääset tutustumaan tärkeimpiin Beatlesiin liittyviin kohteisiin Lontoossa, joten voit seurata fab fourin jalanjälkiä.

Näet mm. seuraavat kohteet: - Beatlesin historiaa:

 • Abbey Roadin, maailman kuuluisimman kävelykadun.

Abbey Road oli Beatlesin yhdestoista studioalbumi, jonka Beatles äänitti vuonna 1969 EMI:n studiolla Pohjois-Lontoossa Abbey Roadilla. Lontoon poliisi sulki tien 10 minuutiksi, mikä oli tarpeeksi aikaa valokuvaaja Ian Macmillanille kiivetä tikkaita pitkin ikonisen kuvan ottamiseksi. Kuten sanoin, kyseessä on luultavasti yksi maailman kuuluisimmista jalankulkijoiden risteyksistä. Se on loistava paikka ottaa valokuvia, vaikka paikalliset autoilijat saattavat ärsyttääkin sitä.

 • Abbey Road Studio

Tässä studiossa äänitettiin albumi vuonna 1969, ja se on itse asiassa viimeinen albumi, jossa esiintyvät kaikki bändin neljä jäsentä. Itse asiassa suurin osa Beatlesin albumeista äänitettiin täällä koko heidän uransa ajan.

Abbey Roads Studio on yhä toiminnassa, ja se on joskus avoinna yleisölle kierroksia ja luentoja varten. Studion ovessa on bändin kunniaksi tehtyjä graffiteja, jotka ovat täynnä laulujen sanoja ja fanien jättämiä rakkauden sanoja.

 • Lontoon Palladium-teatteri

London Palladium Theatre on paikka, jossa Beatles esiintyi 13. lokakuuta 1963. Heidän sunnuntai-illan esiintymisensä Lontoon Palladiumissa aiheutti melkoisen kohun, ja Daily Mail -sanomalehti keksi fanien reaktiosta termin "Beatlemania".

Viimeinen julkinen esiintyminen oli heidän toimistorakennuksensa katolla. Tammikuun 30. päivänä 1969 he esiintyivät katolla, ja valitukset melusta johtivat poliisin kutsumiseen paikalle.

Ilmainen kiertoajelu vie sinut moniin mielenkiintoisiin paikkoihin ja lupaa taatusti hauskanpitoa.

.

Tiedot kiinnostavista kohteista

 • Hinta: Ilmaisilla kierroksilla on yleensä kierroksen lopussa lahjoitus, jonka voi lahjoittaa kierroksen vetäjälle.
 • Kesto: Kierroksen kesto on noin 1,5 tuntia: Kierros kestää noin kaksi tuntia ja kolmekymmentä minuuttia (2:30) kävelyä.
 • Kuljetusmuoto: Jalkaisin

Kuten huomaat, on olemassa monia kiertoajeluja ja retkiä, joiden tarkoituksena on vierailla kuuluisan yhtyeen tunnusomaisimmilla paikoilla ja tutustua kaikkiin yhtyeen kasvuun ja maailmanlaajuiseen maineeseen liittyviin salaisuuksiin ja anekdootteihin.

.

Miten varata Beatles-kierros Lontoossa

Magical Mystery Bus| ©Nigel Hoult
Magical Mystery Bus| ©Nigel Hoult

Kaikki kierrokset ja retket voi varata verkossa. Muista, että eri yrityksillä on erilaiset peruutusehdot ja jopa sääkäytännöt, sillä jotkin nähtävyydet ovat samat sateisina päivinä, kun taas toiset voidaan siirtää.

Voinko tehdä muita Beatles-aktiviteetteja omatoimisesti?

Boston Place NW1| ©(Mick Baker)rooster
Boston Place NW1| ©(Mick Baker)rooster

Vastaus on kyllä! Eikä vain voi tehdä sitä, vaan on myös erittäin suositeltavaa ottaa opastettu kierros, jossa vieraillaan joissakin vähemmän tunnetuissa paikoissa, jotka vievät sinut kävelemään ympäri kaunista Lontoota ja oppimaan lisää bändin historiasta.

Tässä muutamia esimerkkejä, joihin voit tutustua:

 • A Hard Day's Night oli Beatlesin ensimmäinen pitkä elokuva, ja se julkaistiin vuonna 1964. Se kuvattiin Lontoossa ja sen ympäristössä. Brittiläinen musiikkikomediaelokuva, joka alkaa, kun John Lennon, George Harrison ja Ringo Starr juoksevat kohti rautatieasemaa, jota seuraa fanijoukko. Kuvauspaikka on Boston Place Marylebonen aseman itäpuolella Lontoossa NW1:ssä.

 • Kohtaus, jossa pojat pakenevat palotikkailta, löytyy Hammersmith Odeonin takaosasta W6:ssa.

 • Toinen Beatlesin tähdittämä elokuva oli Help. Brittiläinen musikaalinen seikkailukomediaelokuva vuodelta 1965. Tarinassa pojat kamppailevat uuden albuminsa äänittämisessä ja yrittävät samalla suojella Ringoa pahaenteiseltä kultilta ja parilta hullulta tiedemieheltä, joilla on pakkomielle yrittää saada yksi hänen sormuksistaan.

Poikien elokuvassa esiintyvän talon sijainnit ovat osoitteissa 5, 7, 9 ja 11 Ailsa Avenue Twickenhamissa, Suur-Lontoossa, TW1 1NF. Koruliikkeet, joissa Ringo yrittää irrottaa sormusta, löytyvät osoitteesta 165-169 New Bond Street, W1.