Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

30 parasta tekemistä Lontoossa

Lontoo on kiehtova kaupunki, joka kehittyy jatkuvasti. Jos haluat varmistaa, ettet jää mistään paitsi, kun vierailet, varmista, että tutustut näihin nähtävyyksiin, jotka on ehdottomasti nähtävä

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

11 minuuttia luettu

30 parasta tekemistä Lontoossa

Big Benin torni | ©Thomas Kelley

Lontoossa voi vierailla useita kertoja, mutta et silti tunne sitä kokonaan. Viehättäviä kaupunginosia, upeita museoita, katumarkkinoita, maailmanperintökohteita, bukolisia puistoja? Lontoossa on yli sata nähtävyyttä, 9 miljoonaa asukasta ja 35 miljoonaa turistia vuodessa. Tässä on valikoima nähtävää ja koettavaa kaupungissa.

1. Vieraile Westminster Abbeyssa ja parlamenttitalossa

Westminster Abbey ja parlamenttitalot| ©judy dean
Westminster Abbey ja parlamenttitalot| ©judy dean

Whitehall ja Westminster sijaitsevat Englannin poliittisen ja uskonnollisen vallan keskipisteessä yli tuhannen vuoden ajan, ja nämä kaksi nähtävyyttä ovat yksi Lontoon pakollisista nähtävyyksistä. Westminster Abbey tunnetaan "kuninkaallisen perheen kirkkona", koska se on toiminut Britannian monarkkien panteonina ja heidän kruunajaistensa paikkana vuodesta 1066 lähtien. Westminster Abbeyssa on paljon nähtävää, joten älä tee sitä virhettä, että jätät sen huomiotta Lontoon-vierailullasi.

Maailmanperintökohteeksi luokitellussa Westminsterin palatsissa sijaitsee parlamenttitalo, jossa päätetään edelleen maan politiikasta ja tulevaisuudesta ja jossa voit nähdä tornin, jossa on Lontoon suurin symboli, Big Ben, jonka kello lyö sen suurta kelloa. Katso lipputyypit Westminster Abbeyyn ja parlamenttitaloon, Westminster Abbeyn aukioloajat ja Westminster Abbeyn lippujen hinnat.

Varaa kierros Westminster Abbeyyn

2. Aja London Eye -autolla

London Eye| ©Reiseuhu
London Eye| ©Reiseuhu

Ihaile Lontoota taivaalta yhdessä maailman suurimmista maailmanpyöristä, joka sijaitsee Lontoon sydämessä. Sen avaaminen vuonna 2000 toi sille nimityksen "vuosituhannen vaihteen pyörä", ja sen 135-metrinen korkeus teki siitä Euroopan ja vuoteen 2006 asti maailman korkeimman.

London Eye on paras paikka nauttia hämmästyttävästä 360ºpanoraamanäkymästä kaupunkiin ja ottaa parhaat valokuvat kaupungin horisontista ja joistakin sen ihmeistä, kuten Big Benistä, Westminster Abbeysta ja St Paulin katedraalista, 30 minuutin ajomatkan aikana, kun matkustat sen 32 lasikapselissa (yksi kutakin Lontoon kaupunginosaa kohti). Jos haluat nähdä kaupungin valaistuna, älä jätä väliin yöllistä London Eye-maailmanpyöräilyä; kokemus jättää sinut sanattomaksi.

Katso London Eye -lipputyypit, London Eye -lippujen aukioloajat ja hinnat Lontoon kuuluisimpaan maailmanpyörään. Tämä on yksi Britannian pääkaupungin suosituimmista nähtävyyksistä, joten saatat olla kiinnostunut yhdistelmälipuista London Eye ja Thames-joen risteilylle tai yhdistelmälipuista Madame Tussauds ja London Eye; näin voit säästää matkan aikana paljon kaivattuja liiroja.

Nauti henkeäsalpaavista näkymistä The Shardista

Jos et pelkää huimausta ja olet jännityksen ystävä, paras paikka nähdä Lontoo melkeinpä taivaalta on London Eye:n lisäksi The Shardin näköalatasanne. Tämä on Länsi-Euroopan korkein rakennus, joka 310 metrin korkeudellaan on muuttanut kaupungin horisontin.

Haluatko tietää, miten kiivetä tämän mahtavan pilvenpiirtäjän näköalatasanteelle? Postitse The Shard Tickets löydät kaikki yksityiskohdat lippujen hankkimiseksi. Ja jos haluat tietää lisää, voit lukea myös tämän postauksen The Shardin ravintolasta.

Osta lippuja The Shard

3. Astu sisään Lontoon Toweriin

Lontoon torni| ©Doug Kerr
Lontoon torni| ©Doug Kerr

Tämä historiallinen linna Thames-joen pohjoisrannalla Lontoon keskustassa on virallisesti Hänen Majesteettinsa kuninkaallinen palatsi ja linnoitus. Tämä vuonna 1066 rakennettu mahtava keskiaikainen normannilinnoitus on toiminut Yhdistyneen kuningaskunnan ja Euroopan historian keskeytymättömän vallan keskuksena yli yhdeksän vuosisadan ajan, ja se on julistettu maailmanperintökohteeksi.

Kierros Tower of Londonin arkkitehtoniseen kokonaisuuteen, joka koostuu yli seitsemästä rakennuksesta ja kiinnostavasta alueesta, Tower of Londonin nähtävyyksistä, kestää peräti 3 tuntia ja paljastaa kiehtovan tarinan siitä, miten tornin toiminta on muuttunut vuosien varrella. Tarkista Tower of London -lipputyypit, Tower of London -hinnat ja ruokapaikat Tower of London -vierailun jälkeen.

Varaa liput Lontoon Toweriin

4. Ota yöllinen kävelykierros

Kujat, joilla Viiltäjä-Jack kuljeskeli aikoinaan| ©terencechisholm
Kujat, joilla Viiltäjä-Jack kuljeskeli aikoinaan| ©terencechisholm

Valmistaudu pelottavaan ajanviettoon Lontoon yökierroksella, joka näyttää sinulle Lontoon kaupungin vähemmän "kauniin" puolen sen synkimmän historian ja paikkojen, kuten Tower of Londonin ja sen verisen tornin, ensimmäisen psykiatrisen sairaalan, ruttokuoppien, East Endin kummitusalueiden ja tarinoiden kautta, miten ja missä yksi historian kuuluisimmista sarjamurhaajista, Viiltäjä-Jack, toimi. Katso kaikki tiedot täältä.

5. Towerin sillan ylittäminen

Lontoon silta| ©Charles Postiaux
Lontoon silta| ©Charles Postiaux

Vuonna 1894 Thames-joen yli rakennettu Tower Bridge on Lontoon tunnetuin silta, ja se on saanut nimensä Lontoon Towerin läheisyydestä. Pääset tälle kiviselle nostosillalle ja voit katsella sitä nostavan höyrykoneen toimintaa sekä kiivetä sen huipulle ja kävellä lasisella käytävällä nauttien samalla upeista näkymistä kaupunkiin.

Vertaa Lontoon parhaita kävelykierroksia

6. Eksy Notting Hillissä

Portobellon markkinat| ©Robert Bye
Portobellon markkinat| ©Robert Bye

Tämä kaupunginosa on kuuluisa muun muassa elokuvista, kuten Mary Poppinsista, jossa laulettiin sen vilkkaista Portobellon markkinoista, ja samannimisestä elokuvasta, jonka pääosassa on Julia Roberts. Se on ihana paikka lauantaiaamukävelylle, kun kaikki Portobello Streetin myyntikojut ovat pystytettyinä kauniisti väritettyjen talojen keskelle.

Vertaa Lontoon parhaita kävelykierroksia

7. Vieraile St Paulin katedraalissa

Pyhän Paavalin katedraalin sisällä| ©Mark Tominski
Pyhän Paavalin katedraalin sisällä| ©Mark Tominski

Maailman toiseksi suurin katedraali tekee vaikutuksen suurella kupolikirkollaan ja 111 metriä korkealla kupolillaan, johon voi kiivetä ja josta avautuvat upeat näkymät Lontoon keskustaan, tai laskeutua sen kryptaan, jossa lepäävät Nelsonin tai Wellingtonin herttuan jäännökset. Käynti St Paul's Cathedral issa on epäilemättä ehdoton käyntikohde ennen Lontoosta lähtöä.

Osta lippuja St Paul's Cathedral

8. Kävelykierros Lontoon vanhassakaupungissa

Covent Garden| ©Nick Page
Covent Garden| ©Nick Page

Jos rakastat tutustua kaupunkiin eksymällä sen kaduille, kävelykierros Lontoon vanhassa osassa on loistava tapa tutustua kaupungin historiaan esimerkiksi Covent Gardenin, Lontoon suuren palon muistomerkin, Pyhän Paavalin katedraalin tai Tower Bridgen kautta. Tässä on linkki artikkeliin, jonka olen kirjoittanut osoitteesta Lontoon kierrokset.

Varaa opastettu kierros Lontoossa

9. Vieraile Buckinghamin palatsissa

Buckinghamin palatsi| ©Hailey Wagner
Buckinghamin palatsi| ©Hailey Wagner

Se, joka on ollut Britannian kuninkaallisen perheen virallinen Lontoon residenssi 1800-luvulta lähtien ja jossa nykyään asuu toisinaan Elisabet II, on ylellisesti koristeltu kattokruunuilla, tyylikkäillä kalusteilla ja kuninkaallisen kokoelman aarteilla kaikkialla huoneissa, kuten valtaistuinsalissa, jossa usein otetaan valokuvia kuninkaallisissa häissä.

Voit vierailla Buckinghamin palatsissa osana Lontoo-passiin sisältyviä nähtävyyksiä tai tutustua siihen tarkemmin palatsikierroksella.

Katso vartijan vaihtuminen Lontoossa

Vierailu Buckinghamin palatsissa ja osallistuminen vartiovuoron vaihtumiseen on yksi tyypillisimmistä asioista Lontoossa. Se on värikäs sotilasparaati palatsin pääsisäänkäynnillä, jossa näet vartiorykmenttejä jalkaisin ja hevosella, ja orkesteri viihdyttää seremoniaa musiikilla.

Lontoossa vartijanvaihdon suorittaa Britannian armeijan erityisosasto Queen's Guard, jonka tehtävänä on suojella valtionpäämiestä, kuningatar Elisabet II:ta, ja jolla on punainen univormu ja valtava turkislakki.

Jos haluat tietää kaikki yksityiskohdat tästä erikoisesta spektaakkelista, älä jätä väliin artikkelia Miten nähdä vartijan vaihtuminen ja Buckinghamin palatsi Lontoossa.

Varaa kierros Buckinghamin palatsiin ja vartiovuoron vaihtuminen

10. Kierrä kaupunkia kiertoajelubussilla

Kiertoajelubussi| ©KK70088
Kiertoajelubussi| ©KK70088

Toinen tapa liikkua Lontoossa on nousta yhteen Lontoon lukuisista turistibusseista, joita kulkee kaupungin keskustassa kaikkina vuorokauden aikoina. Niiden avulla voit ihailla kaupunkia korkeuksista, istua mukavasti ja hypätä kyytiin ja pois (kuuluisa "Hop on-Hop off") niin monta kertaa kuin haluat jokaisella sen sadoista pysäkeistä pitkin kaikkea sitä, mitä Lontoon ihmeellisessä metropolissa voi ja kannattaa nähdä.

Lontoo-passin kanssa yhteistyötä tekeviä kiertoajelubussiyhtiöitä on useita, kuten Big Bus Tours, City Sightseeing, The Original Tour, Vintage Tour ja Golden Tours. Kaikki ne toimivat samalla tavalla ja sisältävät fyysisiä oppaita tai äänioppaita useilla kielillä, vaikka ne eroavat toisistaan reittien ja reittien määrän, hintojen (jotka ovat aina edullisempia, jos ne ostetaan etukäteen ja verkossa) sekä tiettyjen palvelujen ja tarjousten osalta.

Varaa paikkasi Lontoon kiertoajelubussissa

11. Kävele Hyde Parkin läpi

Hyde Park| ©ben.snider
Hyde Park| ©ben.snider

Toinen Lontoon-matkan pakollinen kohde on puisto, niin oudolta kuin se tuntuukin. Se on kaupungin suurin ja kuuluisin puisto, jossa voit kävellä valtavan järven, muistomerkkien, ruusutarhan ja puutarhojen ympäri sekä Kensingtonin palatsissa, jossa voit käydä myös sisällä.

12. Harry Potterin Lontoo

Leadenhall Market| ©Simon Rae
Leadenhall Market| ©Simon Rae

Harry Potter Lontoon kierrokset. Harry Potter -kierrokset ovat yksi hauskimmista asioista historian kuuluisimman velhosaagan todellisille faneille tai kaikille, jotka haluavat pitää hauskaa, varsinkin jos matkustat lasten kanssa, olipa kyse sitten vierailusta Harry Potter -tarinoiden inspiroimissa oikeissa paikoissa tai Harry Potter -muistoesineiden ostamisesta erikoistuneista liikkeistä.

Vieläkö haluat lisää? Miten olisi lippujen varaaminen Harry Potter Studios Parkiin? Tee se vain etukäteen, jotta et joudu vaaraan löytää Harry Potter Park -lippuja jälleenmyyntimarkkinoilta. Tässä nähtävyydessä voit kävellä Tylypahkan linnan tai Kielletyn metsän läpi aivan kuin olisit elokuvissa. Ja jos mietit, Harry Potter -studioille pääsee Lontoosta nopeasti ja helposti, joten älä epäröi!

Osta liput Harry Potter Studiosiin

13. Kulttuuri British Museumissa

British Museumin sisällä| ©Tamara Menzi
British Museumin sisällä| ©Tamara Menzi

Vuonna 1759 avatussa museossa on laaja kokoelma ihmiskunnan historian keskeisiä teoksia, kuten Rosettan kivi Egyptin huoneessa, Ateenan Parthenonin marmorit ja pääsiäissaaren Moai.

14. Kävele Trafalgarin aukiolla

Trafalgar Square| ©a.canvas.of.light
Trafalgar Square| ©a.canvas.of.light

Se on yksi Lontoon suosituimmista aukioista, jossa voit ihailla 50 metriä korkeaa Nelsonin pylvästä, joka on rakennettu amiraalin ja hänen Trafalgarin taistelussa saavuttamansa voiton kunniaksi.

15. Tee risteily Thamesilla

Thamesin risteily| ©Luca Vavassori
Thamesin risteily| ©Luca Vavassori

Ne kulkevat Lontoon joen vesillä, ja pidän niitä välttämättömänä ainakin kerran nähdäksesi toisenlaisen näkökulman kaupunkiin. Näillä mukavilla Thames-joen risteilyillä on monenlaisia vaihtoehtoja, yksinkertaisesta tunnin retkestä aina premium-luokan vaihtoehtoihin, kuten illallisristeilyyn Thamesilla.

Thamesin risteilyjä on tarjolla kaikkiin hintaluokkiin. Voit myös ottaa joustavan päivälipun, jolla voit hypätä laivaan ja poistua laivasta niin monta kertaa kuin haluat päivän aikana, jolloin voit liikkua mukavasti kaupungin toisesta päästä toiseen ja pitää taukoa pitkistä kävelyretkistä.

Varaa Thamesin risteily

16. St James's Park

St Jame's Park| ©Andrés Motta
St Jame's Park| ©Andrés Motta

Buckinghamin palatsin lähellä sijaitseva puisto on yksi Lontoon kuninkaallisista puistoista ja lontoolaisten rakastama puisto kauniiden puutarhojensa ja hauskojen lastenalueidensa vuoksi.

17. Vieraile luonnonhistoriallisessa museossa

Luonnonhistoriallinen museo| ©Kevin Mueller
Luonnonhistoriallinen museo| ©Kevin Mueller

Tässä vaikuttavassa museossa on nähtävillä näyttäviä jäljitelmiä kaikista maapallon lajeista, mukaan luettuina hämmästyttävät dinosaurusten mittakaavajäljennökset ja hämmästyttävä sinivalaan luuranko.

18. Picadilly Circusin valot lumoutuvat

Picadilly Circuksen valot yöllä| ©Alex Holyoake
Picadilly Circuksen valot yöllä| ©Alex Holyoake

Tämä useiden katujen risteyksessä sijaitseva pieni aukio on suosittu vilkkaasta elämästään paikallisten ja ulkopaikkakuntalaisten kohtaamispaikkana, ja sille ovat ominaisia suuret videonäytöt, neon-mainostaulut ja kuuluisa suihkulähde, jossa on Eros-veistos. Piccadilly Circusilta pääset yhdelle kaupungin kuuluisimmista ostoskaduista, Oxford Streetille.

19. Tee päiväretki Lontoosta

Stonehenge| ©Debbie Grap
Stonehenge| ©Debbie Grap

Jos sinulla on onneksi pitkä matka edessäsi tai olet käynyt Lontoossa jo aiemmin, voit hyödyntää matkasi tutustumalla muihin ihmeisiin pääkaupungin lähistöllä. Lontoosta on tarjolla matkoja, jotka sopivat kaikkiin kiinnostuksen kohteisiin ja joilla on erilaisia vaihtoehtoja käydä vain yhdessä paikassa tai ottaa päivästä kaikki irti käymällä useammassa paikassa, kuten Stonehengeen ja Bathiin suuntautuvalla matkalla.

Voit tutustua planeetan kuuluisimpaan ja salaperäisimpään megaliittikompleksiin 5.000 vuotta vanhaan Stonehengeen, Oxfordin ja Cambridgen tunnettuihin ja viehättäviin yliopistokaupunkeihin, keskiaikaiseen Warwickin linnaan ja sen upeisiin puutarhoihin tai Windsorin linnaan, joka on ollut Britannian kuningasperheen koti yli 900 vuotta -

. Jos haluat, voit kiertää Englannin bukolisen maaseudun Cotswoldsissa, Bathissa, joka on yksi maan kauneimmista kaupungeista, ja tutustua Magna Cartan historiaan Salisburyssa tai Shakespearen synnyinpaikkana toimivaan Stratford-on-Avoniin.

Näihin paikkoihin pääsee vaihtoehtoisesti bussilla tai junalla, mutta jotkut opastetut kierrokset ovat informatiivisempia, kätevämpiä ja jopa halvempia kuin omatoiminen matka.

Varaa kiertue Lontoosta

Stonehenge Lontoosta, ohittamaton vierailu

Jos minulta kysytään, jos minun pitäisi valita yksi retki, se olisi Stonehenge. Kompleksin historiallisen arvon vuoksi Stonehengeen kannattaa lähteä Lontoosta joko yksin tai järjestetyllä kiertoajelulla. Stonehengessä on monia asioita, jotka jättävät hyvän maun suuhun, mutta epäilemättä parasta on käydä Stonehengessä kesäpäivänseisauksen aikaan. Jos voit valita vuodenajan Stonehengessä käymiseen, älä epäröi, sillä kokemus jättää sinut sanattomaksi.

Varaa retki Stonehengeen Lontoosta käsin

20. Lähde pyöräretkelle kaupunkiin

Pyöräily Lontoossa| ©Luca Bolatti Guzzo
Pyöräily Lontoossa| ©Luca Bolatti Guzzo

Liikuntaa, hauskanpitoa ja nähtävyyksiä tarjoaa tämä pyöräretki, jolla opit kaupungin historiasta ja yli 12 tärkeimmästä nähtävyydestä, kuten Big Benistä, Westminster Abbeysta, Buckinghamin palatsin vahdinvaihdosta, Covent Gardenin katutaiteilijoista tai Trafalgarin aukiosta.

.

21. Vieraile Madame Tussaudsissa

Madame Tussauds Lontoossa| ©Citizen59
Madame Tussauds Lontoossa| ©Citizen59

Se tunnetaan "Lontoon suosituimpana turistinähtävyytenä", ja se on yksi parhaista kohteista, jossa kannattaa vierailla lasten kanssa, sillä siellä on hämmästyttävät vahakuvitelmat 250:stä elokuvan, politiikan, musiikin, urheilun ja showbisneksen historian suosituimmasta hahmosta.

Nyt Lontoon Madame Tussaudsissa on kaiken sen lisäksi, mitä siellä on nähtävää, Spirit London Ride -ajelulla on tarjolla superhauskoja elämyksiä Sherlock Holmesista, Star Warsista, Marvelista ja Lontoon historiasta. Katso lipputyypit Madame Tussaudsiin.

Osta lippuja Madame Tussaudsiin

22. Ostokset Candemin kaupungissa

Candemin kaupunki| ©Javi Vte Rejas
Candemin kaupunki| ©Javi Vte Rejas

Jos haluat erilaista Lontoon matkamuistoa, sinun on käytävä tässä viehättävässä ja suositussa kaupunginosassa, jossa on kaupungin suurimmat markkinat, joissa on yli 1 000 kauppaa ja katukojuja, joissa voit syödä ja kuunnella elävää musiikkia. Jos sukellat ympäri aluetta, löydät varmasti joitakin niistä Lontoon salaisista paikoista, joita ei mainita missään opaskirjassa.

23. Parasta taidetta, National Galleryssa

Kansallisgalleria| ©Anas Miah
Kansallisgalleria| ©Anas Miah

Tässä maineikkaassa taidegalleriassa on vaikuttava kokoelma muun muassa Van Goghin, Michelangelon, Rembrandtin, Velázquezin ja Goyan kaltaisten nerojen maalauksia.

24. Vieraile Shakespearen Globe

Globe-teatteri| ©Marcus Meissner
Globe-teatteri| ©Marcus Meissner

Jos olet nähnyt kuuluisan elokuvan "Rakastunut Shakespeare", saat käsityksen siitä, mitä näet tällä vierailulla alkuperäisen Elisabetilaisen teatterin rekonstruktiossa, jossa Shakespearen kuuluisimmat näytelmät esitettiin ja jossa opit näytelmäkirjoittamisesta 1500-luvun Lontoossa, mukaan lukien iltapäivätee.

25. Enter the London Dungeon

Lontoon vankityrmä
Lontoon vankityrmä

Jos tiedät vähänkin Lontoon kaupungin historiasta, tiedät jo, että sillä on enemmän kuin yksi synkkä episodi.... Viiltäjä-Jackin tai Sweeney Toddin hahmot saattavat olla sinulle tuttuja, mutta oletko kuullut ruutisalaliitosta tai Lontoon suuresta tulipalosta? Jos ostat liput Lontoon vankilamuseoon, siellä on interaktiivisia esityksiä, joissa kerrotaan kaikista näistä ja muista yhtä karmivista tapahtumista. Valmistaudu pelkäämään noin 30 eurolla Englannin pääkaupungin tyrmissä.

Varaa salainen kierros Lontoon keskustassa

26. Hämmästy Sea Life -akvaariossa

Sea Life Aquarium
Sea Life Aquarium

Matkustatko Lontooseen lasten kanssa tai pidätkö eläimistä? Joka tapauksessa vierailu Sea Life -akvaariossa on loistava tapa päättää Lontoon-matkasi. Se on Englannin suurin akvaario, mutta siellä on myös teemakohteita, interaktiivisia aktiviteetteja ja hämmästyttävä lasitunneli, josta voit nähdä Sea Life Aquariumissa elävät yli 500 lajia. Lippuja on saatavilla alkaen 34 euroa.

27. Katso musikaali West-Endissä

Oopperan kummitus
Oopperan kummitus

Kuka ei ole kuullut lontoolaisesta musikaalista? Elävänä kokeminen on kokemus, jota et unohda koskaan. Lontoon West-Endin parhaiden musikaalien joukosta löydät joitakin tunnetuimpia, kuten Les Miserables ja Phantom of the Opera. Jos sinulla on siihen varaa, älä epäröi ottaa sitä yhdeksi Lontoon illanviettosuunnitelmistasi: esitykset ovat rahan arvoisia, ja monien esitysten kohdalla sinun ei tarvitse edes osata englantia, sillä musiikki ja lavastus välittävät enemmän kuin sanat.

Osta lippuja Lontoon musikaaleihin

28. Syö kuin kuningas Lontoossa kuluttamatta liikaa rahaa

Ruoka ja juomat
Ruoka ja juomat

Lontoon kaltaisessa kalliissa kaupungissa voi syödä hyvin menemättä rikki, vaikka haluaisitkin syödä London Eye -näköalapaikan tai The Shardin lähellä. Koska kaupunki on yksi maailman kosmopoliittisimmista kaupungeista, sen gastronominen tarjonta on hyvin monipuolista, ja ravintoloita on tarjolla kaikille budjeteille.

Jotta et lankea tyypilliseen "turistirysään", annan sinulle artikkelissa Lontoon parhaat ruokakierrokset listan 10 upeasta ravintolasta, joissa voit nauttia ruokailusta matkasi aikana. Näet vaihtoehtoja jokaiseen makuun!

29. Älä tingi mukavuudesta saapuessasi

Lentokone laskeutuu Lontooseen
Lentokone laskeutuu Lontooseen

Kun saavumme uuteen kaupunkiin, emme malta odottaa, että pääsemme hotelliin, pudotamme laukkumme ja käymme katsomassa asioita. Valitettavasti ennen sitä on vielä yksi hankala asia hoidettava: lentokenttä. Lontoossa on neljä lentokenttää, ja kaikki ne ovat kaukana keskustasta. Tiedätkö, miten pääset Stanstedin lentokentältä Lontoon keskustaan, Lutonin lentokentältä Lontooseen, Gatwickin lentokentältä keskustaan ja Heathrow'n lentokentältä hotelliisi Lontoossa?

Julkisista liikennevälineistä ei ole pulaa, mutta suosittelen kuitenkin vuokraamaan yksityisen tai yhteiskuljetuksen etukäteen. Etu? Sinun ei tarvitse odottaa saapumistasi, ja voit liikkua mukavasti.

Varaa lentokenttäkuljetus

30. Valitse paras aika vierailla Lontoossa

Hyde Park jouluna
Hyde Park jouluna

Milloin on paras aika matkustaa Lontooseen? Tämä on vaikea kysymys, sillä jokaisella vuodenajalla on oma viehätyksensä; menitpä Lontooseen kesällä, talvella, keväällä tai syksyllä, kaupungilla on oma viehätyksensä. Lontoon näkeminen jouluna on kuitenkin yksi suosikkivaihtoehdoistani, koska kaupunki on tähän aikaan koristeltu ja siellä on paljon juhlallisia aktiviteetteja. Joka tapauksessa, jos et ole vakuuttunut, kannattaa tutustua näihin postauksiin, joissa kerron, mitä tehdä Lontoossa vuoden jokaisena kuukautena:

Lopuksi, jos olet lukenut kaiken sen, mitä Lontoo tarjoaa, ja olet hukkua ja epäilet, miten saat kaiken irti vierailustasi, suosittelen sinua tutustumaan näihin postauksiin siitä, mitä nähdä ja tehdä Lontoossa riippuen siitä, kuinka monta päivää aiot viettää Britannian pääkaupungissa. Bon voyage!