Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

30 parasta tekemistä Lontoossa

Lontoo on kiehtova kaupunki, joka kehittyy jatkuvasti. Jos haluat varmistaa, ettet missaa mitään vieraillessasi, tutustu näihin pakollisiin nähtävyyksiin.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

12 minuuttia luettu

30 parasta tekemistä Lontoossa

Big Benin torni | ©Thomas Kelley

Lontoossa voi vierailla useita kertoja, mutta et silti tunne sitä kokonaan. Viehättäviä kaupunginosia, upeita museoita, katumarkkinoita, maailmanperintömuistomerkkejä, bukolisia puistoja... Lontoossa on yli sata nähtävyyttä, 9 miljoonaa asukasta ja 35 miljoonaa turistia vuodessa. Tässä on valikoima siitä, mitä kaupungissa kannattaa nähdä ja tehdä.

1. Vieraile Westminster Abbeyssa ja parlamenttitalossa

Westminster Abbey ja parlamenttitalot| ©judy dean
Westminster Abbey ja parlamenttitalot| ©judy dean

Nämä kaksi nähtävyyttä sijaitsevat Englannin poliittisen ja uskonnollisen vallan keskipisteessä Whitehallin ja Westminsterin alueella yli tuhannen vuoden ajan, ja ne ovat yksi Lontoon pakollisista nähtävyyksistä. Westminster Abbey tunnetaan "kuninkaallisen perheen kirkkona", sillä se on toiminut Britannian monarkkien panteonina ja heidän kruunajaistensa paikkana vuodesta 1066 lähtien. Westminster Abbeyssa on paljon nähtävää, joten älä tee sitä virhettä, että jätät sen huomiotta Lontoon-vierailullasi.

Maailmanperintökohteeksi luokitellussa Westminsterin palatsissa sijaitsee parlamenttitalo, jossa päätetään vielä nykyäänkin maan politiikasta ja tulevaisuudesta ja jossa näet tornin, johon kätkeytyy Lontoon suurin symboli Big Ben, kello, joka lyö suurta kelloa. Katso lipputyypit Westminster Abbeyyn ja parlamenttitaloon, Westminster Abbeyn aukioloajat ja Westminster Abbeyn lippujen hinnat.

Varaa liput Westminster Abbeyyn

2. Aja London Eye -näköalalla

London Eye| ©Reiseuhu
London Eye| ©Reiseuhu

Ihaile Lontoota taivaalta yhdessä maailman suurimmista maailmanpyöristä, joka sijaitsee Lontoon sydämessä. Vuonna 2000 käyttöön otettu pyörä sai Millennium Wheel -nimityksen, ja sen 135 metrin korkeus teki siitä Euroopan ja vuoteen 2006 asti maailman korkeimman pyörän.

London Eye on paras paikka nauttia hämmästyttävästä 360ºpanoraamanäkymästä kaupunkiin ja ottaa parhaat valokuvat sen horisontista ja joistakin sen ihmeistä, kuten Big Benistä, Westminster Abbeysta ja Pyhän Paavalin katedraalista, 30 minuutin ajomatkan aikana sen 32 lasikapselissa (yksi kutakin Lontoon kaupunginosaa kohti). Jos haluat nähdä kaupungin valaistuna, älä jätä väliin London Eyea yöllä; kokemus jättää sinut sanattomaksi.

Tarkista London Eye -lipputyypit, London Eye -lippujen aukioloajat ja Lontoon kuuluisimman maailmanpyörän hinnat. Tämä on yksi Britannian pääkaupungin suosituimmista nähtävyyksistä, joten saatat olla kiinnostunut yhdistelmälipuista London Eyeen ja Thames-joen risteilylle tai yhdistelmälipuista Madame Tussaudsiin ja London Eyeen; se on loistava tapa säästää kaivattuja liiroja tällä matkalla.

.

Nauti henkeäsalpaavista näkymistä The Shardista

Jos et pelkää huimausta ja sinua vetävät puoleensa voimakkaat tunteet, London Eye -näköalapaikan lisäksi paras paikka nähdä Lontoo melkeinpä itse taivaalta on The Shardin näköalatasanne, Länsi-Euroopan korkeimman rakennuksen, joka 310 metrin korkeudellaan on muuttanut kaupungin horisonttipiirteitä.

Haluatko tietää, miten kiivetä tämän mahtavan pilvenpiirtäjän panoraamaobservatorioon? Postauksesta The Shard Tickets löydät kaikki yksityiskohdat lippujen hankkimiseen. Ja jos haluat tietää lisää, voit lukea myös tämän postauksen The Shard -ravintolasta.

3. Pääset sisälle Lontoon Toweriin

Lontoon torni| ©Doug Kerr
Lontoon torni| ©Doug Kerr

Tämä historiallinen linna Thames-joen pohjoisrannalla Lontoon keskustassa on virallisesti Hänen Majesteettinsa kuninkaallinen palatsi ja linnoitus. Tämä vuonna 1066 rakennettu mahtipontinen keskiaikainen normannilinnoitus on toiminut Yhdistyneen kuningaskunnan ja Euroopan historian keskeytymättömän vallan keskuksena yli yhdeksän vuosisadan ajan, ja se on julistettu maailmanperintökohteeksi.

Kierros Lontoon Towerin yli seitsemästä rakennuksesta ja kiinnostavasta alueesta koostuvaan arkkitehtoniseen kokonaisuuteen kestää peräti kolme tuntia, ja kierros paljastaa kiehtovan tarinan siitä, miten Lontoon Tower on muuttanut tehtäväänsä vuosien varrella. Tutustu Tower of London -lipputyyppeihin, Tower of London -hintoihin ja ruokapaikkoihin Tower of London -vierailun jälkeen.

Varaa liput Tower of Londoniin

4. Osallistu iltakävelykierrokselle

Kujat, joilla Viiltäjä-Jack kuljeskeli aikoinaan| ©terencechisholm
Kujat, joilla Viiltäjä-Jack kuljeskeli aikoinaan| ©terencechisholm

Valmistaudu pelottavaan ajanviettoon Lontoon iltakierroksella, joka näyttää sinulle Lontoon kaupungin vähemmän "kauniin" puolen sen synkimmän historian ja sellaisten paikkojen kautta kuin Tower of London ja sen verinen torni, ensimmäinen psykiatrinen sairaala, ruttokuopat, East Endin kummitusalueet ja tarinat siitä, miten ja missä yksi historian kuuluisimmista sarjamurhaajista, Viiltäjä-Jack, toimi. Tutustu kaikkiin tietoihin täällä.

5. Ylitä Towerin silta

Lontoon Tower Bridge| ©Charles Postiaux
Lontoon Tower Bridge| ©Charles Postiaux

Vuonna 1894 Thames-joen yli rakennettu Tower Bridge on Lontoon kuuluisin silta, ja se on saanut nimensä Lontoon Towerin läheisyydestä. Voit päästä tälle kiviselle nostosillalle ja nähdä, miten sitä nostava höyrykone toimii, sekä kiivetä sen huipulle ja kävellä lasista kävelytietä pitkin nauttien upeista näkymistä kaupunkiin.

Vertaa Lontoon parhaita kävelykierroksia

6. Eksy Notting Hillissä

Portobellon markkinat| ©Robert Bye
Portobellon markkinat| ©Robert Bye

Tämä kaupunginosa, joka tunnetaan parhaiten elokuvista, kuten Mary Poppinsista, joka lauloi sen vilkkaasta Portobello Marketista, ja samannimisestä elokuvasta, jossa Julia Roberts näyttelee pääosaa, on ihastuttava lauantaiaamukävelylle, kun kaikki Portobello Streetin myyntikojut on pystytetty kauniiden, värikkäiden talojen keskelle.

Vertaa Lontoon parhaita kävelykierroksia

7. Vieraile St Paulin katedraalissa

Sisällä St Paulin katedraali| ©Mark Tominski
Sisällä St Paulin katedraali| ©Mark Tominski

Maailman toiseksi suurin katedraali tekee vaikutuksen valtavan suurella kupolinsa ja 111 metriä korkean kupolinsa ansiosta, johon voit kiivetä ja saada upeat näkymät Lontoon keskustaan tai laskeutua sen kryptaan, jossa lepäävät Nelsonin tai Wellingtonin herttuan jäännökset. Vierailu St Paul's Cathedral issa on epäilemättä pakollinen ennen kuin lähdet Lontoosta.

Osta liput St Paul's Cathedraliin

8. Lähde kävelykierrokselle Lontoon historialliseen keskustaan

Covent Garden| ©Nick Page
Covent Garden| ©Nick Page

Jos rakastat tutustua kaupunkiin vaeltelemalla sen kaduilla, kävelykierros Lontoon vanhassa osassa on loistava tapa tutustua kaupungin historiaan sellaisten paikkojen kuten Covent Gardenin, Lontoon suuren palon muistomerkin, Pyhän Paavalin katedraalin tai Tower Bridgen kautta. Tässä on linkki artikkeliin, jonka olen kirjoittanut aiheesta Lontoon kierrokset.

Varaa opastettu kierros Lontoossa

9. Vieraile Buckinghamin palatsissa

Buckinghamin palatsi| ©Hailey Wagner
Buckinghamin palatsi| ©Hailey Wagner

Britannian kuninkaallisen perheen virallinen Lontoon residenssi 1800-luvulta lähtien ja nykyisin Elisabet II:n koti on ylellisesti koristeltu kattokruunuilla, tyylikkäillä kalusteilla ja kuninkaallisen kokoelman aarteilla kaikkialla huoneissa, kuten valtaistuinsalissa, jossa usein otetaan valokuvia kuninkaallisissa häissä.

Voit vierailla Buckinghamin palatsissa osana Lontoo-passiin sisältyviä nähtävyyksiä tai oppia siitä lisää palatsikierroksella.

Osallistu vartijan vaihtumiseen Lontoossa

Vierailu Buckinghamin palatsissa ja osallistuminen vartijan vaihtumiseen on yksi tyypillisimmistä asioista Lontoossa. Kyseessä on värikäs sotilasparaati palatsin pääsisäänkäynnillä, jossa näet vartiorykmenttejä jalkaisin ja hevosen selässä, ja seremoniaa viihdyttää musiikilla orkesteri.

Vartijanvaihdon Lontoossa suorittavat Britannian armeijan erityisosasto, jota kutsutaan kuningattaren vartijaksi (ne punaisessa univormussa ja valtavassa turkislakissa olevat), jonka tehtävänä on suojella valtionpäämiestään eli kuningatar Elisabet II:ta.

Jos haluat tietää kaikki yksityiskohdat tästä erikoisesta spektaakkelista, älä jätä väliin artikkelia Miten nähdä vartijan vaihtuminen ja Buckinghamin palatsi Lontoossa.

Varaa kiertoajelu Buckinghamin palatsissa ja vartijavuoron vaihtuminen (Changing of the Guard)

10. Kierrä kaupunkia kiertoajelubussilla

Kiertoajelubussi| ©KK70088
Kiertoajelubussi| ©KK70088

Toinen tapa tutustua Lontooseen on nousta yhteen monista kiertoajelubusseista, joita näet kulkevan ympäri keskustaa kaikkina kellonaikoina. Niiden avulla voit ihailla kaupunkia korkeuksista, istua mukavasti ja hypätä bussiin ja pois (sen kuuluisa "Hop on-Hop off") niin monta kertaa kuin haluat jokaisella sen sadoista pysäkistä pitkin kaikkea, mitä Lontoon ihmeellisessä metropolissa voi ja kannattaa nähdä.

On olemassa useita kiertoajelubussiyhtiöitä, kuten Big Bus Tours, City Sightseeing, The Original Tour, Vintage Tour ja Golden Tours, jotka ovat Big Busin kumppaneita London Passin kanssa. Kaikki ne toimivat samalla tavalla ja sisältävät fyysisiä oppaita tai audio-oppaita useilla kielillä, vaikka ne eroavat toisistaan reiteissä ja reittien määrässä, hinnoissa, jotka ovat aina edullisempia, jos ostat ne ennakkoon ja netistä, sekä tietyissä mukana olevissa palveluissa ja tarjouksissa.

Varaa paikkasi Lontoon kiertoajelubussissa

11. Kävele Hyde Parkin läpi

Hyde Park| ©ben.snider
Hyde Park| ©ben.snider

Toinen Lontoon-matkan pakollinen kohde on puisto, niin oudolta kuin se tuntuukin. Se on kaupungin suurin ja kuuluisin puisto, jossa voit kävellä valtavan järven, erilaisten muistomerkkien, ruusutarhan ja puutarhojen sekä Kensingtonin palatsin ympäri, jossa voit käydä myös sisällä.

12. Tutustu Harry Potterin Lontooseen

Leadenhall Market| ©Simon Rae
Leadenhall Market| ©Simon Rae

Kierrokset Harry Potterin Lontoossa. Harry Potter -kierrokset ovat historian kuuluisimman velhosaagan todellisille faneille tai kaikille, jotka haluavat pitää hauskaa, varsinkin jos matkustat lasten kanssa, Harry Potter -kierrokset ovat yksi hauskimmista asioista, olipa kyse sitten vierailusta oikeissa paikoissa, jotka ovat inspiroineet Harry Potter -saagan tarinoita, tai Harry Potter -muistoesineiden ostamisesta erikoisliikkeistä.

Vieläkö janoat lisää? Miten olisi lippujen varaaminen Harry Potter Studios Parkiin? Tee se vain etukäteen, jotta et joudu vaaraan löytää Harry Potter Park -lippuja jälleenmyyntimarkkinoilta. Tässä nähtävyydessä voit kävellä Tylypahkan linnan tai Kielletyn metsän läpi aivan kuin olisit elokuvissa. Ja jos ihmettelet, Harry Potter Studiosille pääsee Lontoosta nopeasti ja helposti, joten älä epäröi!

Osta liput Harry Potter Studiosiin

13. Kulttuuri British Museumissa

British Museumin sisällä| ©Tamara Menzi
British Museumin sisällä| ©Tamara Menzi

Vuonna 1759 avatussa British British Museumissa on laaja kokoelma ihmiskunnan historian keskeisiä teoksia, kuten Rosettan kivi egyptiläisessä huoneessa, Ateenan Parthenonin marmorit ja pääsiäissaarelta peräisin oleva Moai.

.

14. Kävele Trafalgar Squaren läpi

Trafalgar Square| ©a.canvas.of.light
Trafalgar Square| ©a.canvas.of.light

Trafalgar Square on yksi Lontoon suosituimmista aukioista, ja siellä on 50 metriä korkea Nelsonin pylväs, joka on rakennettu amiraalin ja hänen Trafalgarin taistelussa saavuttamansa voiton kunniaksi.

15. Tee risteily Thamesilla

Thames-joen risteily| ©Luca Vavassori
Thames-joen risteily| ©Luca Vavassori

Ne kulkevat Lontoon joen vesillä, ja pidän niitä pakollisina ainakin kerran, jotta näet kaupungin toisesta näkökulmasta. Näillä mukavilla Thames-joen risteilyillä on monenlaisia vaihtoehtoja, yksinkertaisesta tunnin kierroksesta aina premium-luokan vaihtoehtoihin, kuten illallisristeilyyn Thamesilla.

Thamesin risteilyjä on tarjolla kaikkiin hintaluokkiin. Voit myös ottaa joustavan päivälipun, jonka avulla voit hypätä laivaan ja sieltä pois niin monta kertaa kuin haluat päivän aikana, jolloin voit liikkua mukavasti kaupungin toisesta päästä toiseen ja pitää samalla taukoa pitkistä kävelyretkistä.

Varaa Thamesin risteily

16. Tee kierros St James's Parkissa

St James's Park| ©Andrés Motta
St James's Park| ©Andrés Motta

Buckinghamin palatsin lähellä sijaitseva St James's Park on yksi Lontoon kuninkaallisista puistoista ja lontoolaisten rakastetuin puisto sen kauniiden puutarhojen ja hauskojen lasten leikkipaikkojen vuoksi.

17. Vieraile luonnonhistoriallisessa museossa

Luonnonhistoriallinen museo| ©Kevin Mueller
Luonnonhistoriallinen museo| ©Kevin Mueller

Tässä vaikuttavassa museossa on esillä näyttäviä jäljennöksiä kaikista maapallon lajeista, muun muassa tajunnanräjäyttäviä mittakaavan jäljennöksiä dinosauruksista ja hämmästyttävä sinivalaan luuranko.

18. Hypnotisoi itsesi Piccadilly Circuksen valoilla

Picadilly Circuksen valot yöllä| ©Alex Holyoake
Picadilly Circuksen valot yöllä| ©Alex Holyoake

Tämä useiden katujen risteyksessä sijaitseva pieni aukio on suosittu vilkkaasta elämästään paikallisten ja ulkopaikkakuntalaisten kohtaamispaikkana, ja sille ovat ominaisia suuret videonäytöt, neon-mainostaulut ja kuuluisa suihkulähde, jossa on Eros-veistos. Piccadilly Circusilta pääset yhdelle kaupungin kuuluisimmista ostoskaduista, Oxford Streetille.

19. Lähde kiertoajelulle Lontoosta

Stonehenge| ©Debbie Grap
Stonehenge| ©Debbie Grap

Jos sinulla on onneksi pitkä matka edessäsi tai olet käynyt Lontoossa jo aiemmin, voit hyödyntää matkasi tutustumalla muihin ihmeisiin, jotka sijaitsevat helpon matkan päässä pääkaupungista. Lontoosta on tarjolla kiertomatkoja, jotka sopivat kaikkiin kiinnostuksenkohteisiin ja joissa on erilaisia vaihtoehtoja käydä vain yhdessä paikassa tai ottaa päivästä kaikki irti käymällä useammassa paikassa, kuten Stonehengeen ja Bathiin suuntautuvalla kiertomatkalla.

Voit tutustua planeetan kuuluisimpaan ja salaperäisimpään megaliittikompleksiin 5:llä.000 vuotta vanhaa Stonehengeä Lontoosta käsin; Oxfordin ja Cambridgen tunnettuja ja viehättäviä yliopistokaupunkeja; keskiaikaista Warwickin linnaa ja sen upeita puutarhoja tai Britannian kuningasperheen yli 900 vuotta kestänyttä kotia, Windsorin linnaa -

. Jos haluatte, voitte kiertää Englannin bukolista maaseutua Cotswoldsissa; yhtä maan kauneimmista kaupungeista, Bathia; ja tutustua Magna Cartan tapahtumiin Salisburyssa tai paikkaan, jossa Shakespeare on syntynyt, Stratford-on-Avonissa.

Näihin paikkoihin pääsee vaihtoehtoisesti bussilla tai junalla, mutta on olemassa joitakin opastettuja kierroksia, jotka ovat informatiivisempia, kätevämpiä ja jopa halvempia kuin omatoiminen matka.

Stonehenge Lontoosta käsin, pakollinen vierailukohde

Jos minulta kysytään, jos minun pitäisi valita yksi retki, se on Stonehenge. Tämän kompleksin historiallisen arvon vuoksi Stonehengeen pääseminen Lontoosta kannattaa, joko omin päin tai järjestetyllä kiertoajelulla. Stonehengessä on monia asioita, joista jää hyvä maku suuhun, mutta epäilemättä parasta on käydä Stonehengessä kesäpäivänseisauksen aikaan. Jos voit valita ajankohdan, jolloin haluat vierailla Stonehengessä, älä epäröi, sillä kokemus jättää sinut sanattomaksi.

Varaa matka Stonehengeen Lontoosta käsin

20. Lähde pyöräretkelle kaupunkiin

Pyöräily Lontoossa| ©Luca Bolatti Guzzo
Pyöräily Lontoossa| ©Luca Bolatti Guzzo

Tämä pyöräretki tarjoaa liikuntaa, hauskanpitoa ja upeita nähtävyyksiä. Tutustu kaupungin historiaan ja yli 12 tärkeimpään maamerkkiin, kuten Big Beniin, Westminster Abbeyyn, Buckinghamin palatsin vartijan vaihtumiseen, Covent Gardenin katunäyttelijöihin ja Trafalgarin aukiolle.

...

21. Vieraile Madame Tussaudsissa

Madame Tussauds Lontoossa| ©Citizen59
Madame Tussauds Lontoossa| ©Citizen59

Tunnetaan "Lontoon suosituimpana matkailunähtävyytenä", ja se on yksi parhaista paikoista vierailla lasten kanssa, sillä siellä on 250 suosituinta hahmoa elokuvan, politiikan, musiikin, urheilun ja showbisneksen historiasta.

Kaiken sen lisäksi, mitä Madame Tussauds Londonissa on nähtävää, Spirit London Ride -ajelulla on nyt tarjolla superhauskoja elämyksiä Sherlock Holmesista, Star Warsista, Marvelista ja Lontoon historiasta. Tutustu Madame Tussaudin lipputyyppeihin.

Osta lippuja Madame Tussaudsiin

22. Kauppa Candem Townissa

Candem Town| ©Javi Vte Rejas
Candem Town| ©Javi Vte Rejas

Jos haluat erilaista Lontoon matkamuistoa, käy tässä viehättävässä ja suositussa kaupunginosassa, jossa on kaupungin suurimmat markkinat, joissa on yli 1 000 kauppaa ja katukojuja, joissa voit syödä ja kuunnella elävää musiikkia. Jos sukellat ympäri aluetta, löydät varmasti joitakin niistä Lontoon salaisista paikoista, joita ei näy missään opaskirjassa.

23. Parasta taidetta National Galleryssa

Kansallisgalleria| ©Anas Miah
Kansallisgalleria| ©Anas Miah

Tässä maineikkaassa taidegalleriassa on vaikuttava kokoelma maalauksia sellaisilta neroilta kuin Van Gogh, Michelangelo, Rembrandt, Velázquez, Goya ja monet muut.

.

24. Vieraile Shakespeare's Globe -teatterissa

Globe-teatteri| ©Marcus Meissner
Globe-teatteri| ©Marcus Meissner

Jos olet nähnyt kuuluisan elokuvan "Rakastunut Shakespeare", saat käsityksen siitä, mitä näet tällä vierailulla alkuperäisen Elisabetin ajan teatterin rekonstruktiossa, jossa esitettiin Shakespearen kuuluisimpia näytelmiä ja jossa opit näytelmäkirjallisuudesta 1500-luvun Lontoossa, mukaan lukien iltapäivätee.

25. Sisään Lontoon vankityrmään

Lontoon vankityrmä
Lontoon vankityrmä

Jos tiedät vähänkin Lontoon kaupungin historiasta, tiedät jo, että sillä on enemmän kuin yksi synkkä jakso... Olet luultavasti kuullut Viiltäjä-Jackista tai Sweeney Toddista, mutta oletko kuullut ruutisalaliitosta tai Lontoon suuresta tulipalosta? Jos ostat liput London Dungeon Museumiin, löydät interaktiivisia esityksiä, jotka kertovat kaikista näistä ja muista yhtä karmivista tapahtumista. Valmistaudu pelkäämään noin 30 euron hintaan Englannin pääkaupungin tyrmissä.

Varaa liput Lontoon vankityrmän museoon

26. Pelästy Sea Life -akvaariossa

Sea Life -akvaario
Sea Life -akvaario

Matkustatko Lontooseen lasten kanssa tai oletko eläinten ystävä? Oli miten oli, vierailu Sea Life -akvaariossa on loistava tapa päättää Lontoon-matkasi. Se on Englannin suurin akvaario, mutta siellä on myös teemakohteita, interaktiivisia aktiviteetteja ja upea lasitunneli, josta voit nähdä Sea Life Aquariumissa elävät yli 500 lajia. Lippuja on saatavilla alkaen 34 punnasta.

Varaa liput Sea Life Aquariumiin

27. Katso musikaali West-Endissä

Oopperan kummitus
Oopperan kummitus

Kukapa ei olisi kuullut Lontoon musikaaleista? Jos koet sellaisen livenä, se on kokemus, jota et unohda koskaan. Lontoon West Endin parhaisiin musikaaleihin kuuluvat muun muassa Les Miserables ja Oopperan kummitus. Jos sinulla on siihen varaa, älä epäröi ottaa sitä yhdeksi Lontoon illanviettosuunnitelmistasi: esitys on hintansa arvoinen, ja monien musikaalien kohdalla sinun ei tarvitse edes osata englantia, sillä musiikki ja lavastus välittävät enemmän kuin sanat.

Osta lippuja Lontoon musikaaleihin

28. Syö kuin kuningas Lontoossa kuluttamatta paljon rahaa

Ruoka ja juomat
Ruoka ja juomat

Lontoon kaltaisessa kalliissa kaupungissa on mahdollista syödä hyvin rikkomatta pankkia, vaikka haluaisitkin syödä lähellä London Eyea tai syödä lähellä The Shardia. Koska Lontoo on yksi planeetan kosmopoliittisimmista kaupungeista, gastronominen tarjonta on hyvin monipuolinen, ja ravintoloita on saatavilla kaikille budjeteille.

Jotta et putoaisi tyypilliseen "turistirysään", annan artikkelissa The best gastronomic tours in London listan 10 loistavasta ravintolasta, joissa voit nauttia ruokailusta matkasi aikana. Näet vaihtoehtoja jokaiseen makuun!

29. Älä tingi mukavuudesta saapuessasi

Lentokoneen laskeutuminen Lontooseen
Lentokoneen laskeutuminen Lontooseen

Kun saavumme uuteen kaupunkiin, emme malta odottaa, että pääsemme hotelliin, pudotamme laukkumme ja tutustumme asioihin. Valitettavasti ennen sitä on vielä yksi melko hankala asia, jonka läpi on päästävä: lentokenttä. Lontoossa on neljä lentokenttää, ja kaikki ne ovat kaukana keskustasta. Tiedätkö, miten pääset Stanstedin lentokentältä Lontoon keskustaan, Lutonin lentokentältä Lontooseen, Gatwickin lentokentältä keskustaan ja Heathrow'n lentokentältä hotelliisi Lontoossa?

Julkisista kulkuneuvoista ei ole pulaa, mutta suosittelen vuokraamaan etukäteen yksityisen tai yhteiskuljetuksen. Etu? Sinun ei tarvitse odottaa saapumistasi ja pääset liikkumaan mukavasti.

Varaa lentokenttäkuljetus

30. Valitse paras aika vierailla Lontoossa

Hyde Park jouluna
Hyde Park jouluna

Milloin on paras aika matkustaa Lontooseen? Tämä on vaikea kysymys, sillä jokaisella vuodenajalla on oma viehätyksensä; menitpä Lontooseen sitten kesällä, talvella, keväällä tai syksyllä, huomaat, että kaupungilla on oma viehätyksensä. Lontoon näkeminen jouluna on kuitenkin yksi suosikkivaihtoehdoistani, koska kaupunki on tähän aikaan koristeltu ja siellä on paljon juhlallisia aktiviteetteja. Joka tapauksessa, jos et ole vakuuttunut, hyödyllisintä on vilkaista näitä postauksia, joissa kerron, mitä tehdä Lontoossa jokaisena vuoden kuukautena:

Lopuksi, jos luettuasi kaiken sen, mitä Lontoossa on tarjottavana, olet häkeltynyt ja epäilet, miten saat kaiken irti vierailustasi, suosittelen tutustumaan näihin postauksiin, joissa kerrotaan, mitä nähdä ja tehdä Lontoossa riippuen siitä, kuinka monta päivää aiot viettää Britannian pääkaupungissa. Hyvää matkaa!