Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Thames-joen risteilyt

Thamesin vesillä risteileminen ja kaupungin nähtävyyksistä nauttiminen rentouttavan veneretken aikana on matkasi kohokohta.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

3 minuuttia luettu

Thames-joen risteilyt

Thames-joen risteily | ©Jose Carlos Bartolome

Näet vedestä käsin Lontoon eri puolen ja opit sen historiasta. Thamesin risteilyt voivat olla suljettuja kierroksia tai toimia kiertoajelubussina Englannin tärkeimmällä joella.

Thames-joen vesillä järjestetään monia retkiä, jotka vaihtelevat edullisista eksklusiivisiin, ja laivalla on tarjolla palveluja, kuten illallinen ja elävää viihdettä. Tämä on suosituin:

Taloudellisin

Thames-joen risteily

Oleellinen kierros Lontooseen Thames-joelta käsin

Täydellinen, jos haluat levätä ja rentoutua hetken aikaa pitkiltä kävelyretkiltä ympäri kaupunkia ja nauttia samalla Lontoon suosituimmasta horisontista Thamesilta katsottuna parhaaseen hintaan.

Kesto: 1 hour

30 tai 40 minuutin välein lähtevä tunnin risteily Thamesilla Westminsteristä Greenwichiin on suljettu tunnin laivamatka, jonka hinta on erittäin edullinen (se on halvin näistä kolmesta suosittelemastani) ja erittäin käytännöllinen, kun haluat tutustua Lontoon horisonttiin ja jopa 13:een joen rannalla sijaitsevaan tärkeimpään nähtävyyteen.

Thames-joen vene| ©Scott Anderson
Thames-joen vene| ©Scott Anderson

Westminsterin laiturilta lähdettäessä voit rentoutua kannella tai veneen sisällä ihailemassa ja ottamassa kuvia kaupungin maamerkeistä, kuten parlamenttitalosta, St Paulin katedraalista, Tower Bridgestä ja Lontoon tornista, samalla kun opas (ääni on saatavilla myös espanjaksi) selittää kaiken näkemäsi.

Kun saavut Greenwichiin, risteilyn päätepisteeseen, voit poistua laivasta ja vierailla omin päin useissa alueen nähtävyyksissä, kuten Cutty Sark -näyttelyaluksessa, Greenwich Parkissa, Kansallisessa merimuseossa ja Greenwichin kuninkaallisessa observatoriossa. Voit myös halutessasi palata lähtöpisteeseesi, Westminsteriin, samalla risteilyaluksella.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Tämä on loistava tapa nauttia kokemuksesta alennettuun hintaan ja ilman, että sinun tarvitsee käyttää liikaa aikaa. Voit nähdä Lontoon tärkeimmät nähtävyydet joelta käsin samalla kun rentoudut.

Suositellaan, jos... sinulla ei ole paljon aikaa tai et halua sijoittaa paljon rahaa tähän kokemukseen, mutta haluat nauttia kaupungin kohokohdista joelta käsin nähtynä.


Miten pääset Thames-joen risteilyjen laivaan nousupaikoille?

Näkymät Tower Bridgelle joelta
Näkymät Tower Bridgelle joelta

Useimmat Thames-joen risteilyt lähtevät Lontoon keskustassa sijaitsevista satamista, ja julkiset liikennevälineet ovat lähellä, ja jos kyseessä on joustava risteily, pääset myös mihin tahansa edellä mainituista nähtävyyksistä mistä tahansa pysäkistä.

Embankment Pier

 • Embankment Underground
 • Charing Cross Rail or Tube

Westminsterin laituri

 • Westminsterin metroasema
 • Tower Pier
 • Tower Hillin metroasema
 • Tower Gateway DLR Light Rail
 • Fenchurch Streetin rautatieasema
 • Bussireitit 15, 15H, N15 ja RV1.

Greenwichin laituri

 • Cutty Sark Light Rail (DLR)
 • Greenwich Rail
 • Bussilinjat 188, 199 ja N1.

London Eye Pier

 • Waterloo ja Lontoon Waterloo-metro
 • Bussilinja RV1

Varaa Thamesin auringonlaskun risteily

Miksi Thamesin auringonlaskun risteily on sen arvoinen?

Purjehdus Blackfriarsin sillan alla
Purjehdus Blackfriarsin sillan alla

Minusta yksi Thames-joen risteilyjen suurista eduista on se, että voit lepuuttaa väsyneitä jalkojasi hieman sen jälkeen, kun olet käynyt kaupungissa, jossa on niin paljon nähtävää ja tehtävää.

Ne säästävät sinut myös bussissa mahdollisesti syntyviltä ruuhkilta tai metrossa tungeksivilta ihmisjoukoilta.

Nämä risteilyt ovat ihanteellisia, jos haluat saada yleiskuvan kaupungin fysiologiasta tai nähdä sen muistomerkit eri näkökulmasta. Suosittelen niitä erityisesti, jos matkustat lasten kanssa, sillä se on hauska ja mukava tapa saada yleiskuva Lontoosta ja vierailla sen tärkeimmissä nähtävyyksissä.

Se yhdistää myös kaksi kaupungin tärkeintä nähtävyyttä: Westminster Abbeyn alueen, jossa sijaitsevat kuuluisat Big Ben ja London Eye, sekä Cityn, Pyhän Paavalin katedraalin ja Lontoon Towerin alueet.

Varaa Thames-joen risteily lounaalla

Muita mielenkiintoisia nähtävyyksiä Lontoossa

Auringonlasku Lontoon silmällä| ©Stevieboy55
Auringonlasku Lontoon silmällä| ©Stevieboy55

Jos olet jo päättänyt lähteä risteilylle, suosittelen käyttämään tilaisuutta hyväkseni ja tutustumaan koko Westminster Abbeyn alueeseen, jossa voit nousta veneeseen ja aloittaa kierroksen. Sieltä löytyy London Eye (tämä on artikkeli, jonka olen kirjoittanut siitä). London EyeLiput: kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää...), muutaman metrin päässä Westminster Abbey (täällä on kaikki tiedot Westminster Abbeysta). London Westminster Abbey Liput: saatavilla olevat vaihtoehdot ja kaikki mitä sinun tarvitsee tietää) sekä parlamenttitalon ja Big Benin.

Jos olet kiinnostunut kävelemään ympäri kaupunkia ja nauttimaan näkemästään, voit tutustua artikkeliini London Eye -maailmanpyörästä (tässä on siitä kirjoittamani artikkeli). Lontoon kierroksetjoka voi auttaa sinua valitsemaan hyvän opastetun kaupunkikierroksen, jossa voit myös oppia suurkaupungin parhaiten varjellut salaisuudet.

Varaa Thamesin risteily illallisella ja elävällä musiikilla

UKK

 • Kuinka kauan Thames-joen risteilyt yleensä kestävät?

  Ne kestävät yleensä noin 2 tuntia, koska useimmat niistä ovat paluukyytejä. Illallisristeilyt ja muut elämykset voivat kestää hieman kauemmin, joten hyvä vinkki on suunnitella yösi sen mukaan.

 • Onko tarjolla kasvisruokavalioita ja gluteenittomia ruokalistoja?

  Kyllä, mutta sinun on ilmoitettava risteilyn järjestäjälle vähintään 24 tuntia etukäteen, että haluat mukautetun ruokalistan. Ei voida taata, että kaikki ruokalistat ja tuotteet soveltuvat kaikille allergioille tai intoleransseille tai että ne ovat 100-prosenttisesti pähkinättömiä.

 • Mitä kaupungin nähtävyyksiä Thamesin risteilyltä voi nähdä?

  Sinulla on mahdollisuus nauttia näkymistä Big Beniin, Westminster Abbeyyn, London Eyeen, Tower of Londoniin ja Tower Bridgeen sekä joihinkin muihin pienempiin nähtävyyksiin.