Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Thames-joen risteilyt

Thamesin vesillä risteileminen ja kaupungin nähtävyyksistä nauttiminen rentouttavan veneretken aikana on matkasi kohokohta.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

5 minuuttia luettu

Thames-joen risteilyt

Thames-joen risteily | ©Jose Carlos Bartolome

Näet vedestä käsin Lontoon eri puolen ja opit sen historiasta. Thamesin risteilyt voivat olla suljettuja kierroksia tai toimia kiertoajelubussina Englannin tärkeimmällä joella.

Thames-joen vesillä järjestetään monia retkiä, jotka vaihtelevat edullisista eksklusiivisiin, ja laivalla on tarjolla palveluja, kuten ruokailu ja elävää viihdettä. Nämä ovat suosituimpia:

Taloudellisin

Thames-joen risteily

Oleellinen kierros Lontooseen Thames-joelta käsin

Täydellinen, jos haluat levätä ja rentoutua hetken aikaa pitkiltä kävelyretkiltä ympäri kaupunkia ja nauttia samalla Lontoon suosituimmasta horisontista Thamesilta katsottuna parhaaseen hintaan.

Kesto: 1 hour

Tunnin mittainen Thamesin risteily Westminsteristä Greenwichiin, joka lähtee 30-40 minuutin välein, on tunnin mittainen suljettu laivaristeily, joka on erittäin edullinen (se on halvin niistä kolmesta, joita suosittelen tässä) ja erittäin kätevä tapa tutustua Lontoon horisonttiin ja jopa 13 tärkeimpään joenvarren nähtävyyteen.

Thamesin jokilaiva| ©Scott Anderson
Thamesin jokilaiva| ©Scott Anderson

Westminsterin laiturilta lähdettäessä voit rentoutua kannella tai veneen sisällä ja ihailla ja valokuvata Lontoon maamerkkejä, kuten parlamenttitaloa, Pyhän Paavalin katedraalia, Tower Bridgeä ja Lontoon tornia, samalla kun opas (ääni on saatavana myös englanniksi) selittää näkemäsi nähtävyydet.

Kun saavut Greenwichiin, risteilyn päätepisteeseen, voit poistua laivasta ja vierailla omin päin useissa alueen nähtävyyksissä, kuten Cutty Sark -näyttelyaluksessa, Greenwich Parkissa, kansallisessa merimuseossa ja Greenwichin kuninkaallisessa observatoriossa. Voit myös halutessasi palata lähtöpaikkaan Westminster samaan risteilyalukseen.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Tämä on loistava tapa nauttia kokemuksesta alennettuun hintaan ja ilman, että sinun tarvitsee käyttää liikaa aikaa. Voit nähdä Lontoon tärkeimmät nähtävyydet joelta käsin samalla kun rentoudut.

Suositellaan, jos... sinulla ei ole paljon aikaa tai et halua sijoittaa paljon rahaa tähän kokemukseen, mutta haluat nauttia kaupungin kohokohdista joelta katsottuna.


Joustavin

Hop on Hop Off Thames-joen risteily

Hyppää tämän Thamesin veneretken kyytiin ja pois siitä omassa rauhassasi.

Täydellinen vaihtoehto, jos etsit lisää joustavuutta ja haluat hypätä kyytiin ja poistua kyydistä kaikessa rauhassa tutustuaksesi kuhunkin alueeseen. Tällöin risteily toimii myös kulkuvälineenä kaupungin sisällä.

Kesto: 1 hour

Toinen ja joustavin tapa hyödyntää Thames-joen risteilyä on käyttää sitä kuin turistibussia. Aivan kuten edellinen risteily oli suljettu kierros, tällä yhden päivän Thames-joen risteilyllä, jossa on ilmaisia pysähdyksiä, ostat lipun, jotta voit käyttää sitä joustavasti koko päivän ajan.

Voit siis nousta kyytiin Lontoon keskustassa sijaitsevilla eri laitureilla ja nousta kyytiin ja poistua kyytiin niin monta kertaa kuin haluat missä tahansa sen 12 pysäkistä, jotka sijaitsevat Lontoon Towerin, Greenwichin kaupunginosan, Old Royal Naval Collegen tai Canary Wharfin suuren yrityskompleksin ympärillä.

City Cruisesin laituri| ©Sajeel Munir
City Cruisesin laituri| ©Sajeel Munir

Voit myös jäädä laivaan kannelle tai lasitettuun sisätilojen oleskelutilaan tunnin mittaisen matkan ajaksi ja nauttia kaupungin horisontista samalla, kun opas selittää näkemäsi alueet, tietysti vain englanniksi.

Tämä vaihtoehto sisältää 1 päivän passin, jossa on ilmaiset pysähdykset enintään 12 kiinnostavalla kohteella ja 1 tunnin kierros. Kierroksen aikana laivalla on äänikommentteja, jotka selostavat kaikkea näkemääsi.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: ensinnäkin siksi, että voit viipyä laivalla niin kauan kuin haluat, nousta laivaan ja poistua laivasta eri paikoissa nähdäksesi eri alueita, ja koska se on ehdottomasti miellyttävämpää kuin matkustaminen... metrolla.

Suositellaan, jos... haluat hyödyntää risteilyä liikkua kaupungin eri alueiden välillä ja nauttia myös rentouttavasta kyydistä laivalla.


Eksklusiivisin vaihtoehto

Thames-joen illallisristeily

Nauti illallisesta laivalla, josta on parhaat näkymät kaupunkiin.

Jos haluat ottaa kaiken irti kokemuksestasi Thamesilla, tämä illallinen laivalla saa sinut tuntemaan itsesi kuin aikakausielokuvassa, kun nautit valaistusta kaupungista.

Kesto: 3 hours

Tämä on näistä kolmesta risteilystä premium-luokan risteily ja loogisesti myös kallein. Tämä illallisristeily Thames-joella on ihanteellinen, jos haluat viettää romanttisen illan kumppanisi kanssa tai rentoutua ihaillessasi Lontoota ja sen valaistuja monumentteja auringonlaskun aikaan. Nauti illallisesta ja elävän musiikin show' sta ylellisellä laivalla.

Voit nousta River Roomiin, joka on elegantti skandinaavinen risteilyalus, jossa on ruokailutila ja suuri ulkoterassi, tai hiljattain kunnostettuun Glass Roomiin, josta on parhaat panoraamanäkymät Lontooseen ja nähtävyyksiin, kuten Tower Bridgeen, St Paulin katedraaliin ja Big Beniin, jotka ovat yksi niistä seitsemästä kokonaisuudesta, joiden kautta se kulkee. Lisäksi voit päivittää risteilysi valitsemalla Premier Dinner -vaihtoehdon, joka oikeuttaa sinut puoleen viinipulloon.

Huomaa, että tämä risteily ei ole suositeltavin risteily perheille, sillä vaikka voit matkustaa pienten lasten kanssa, alle 12-vuotiaat lapset eivät saa osallistua tälle risteilylle. Tämä risteily edellyttää hyvää säätä ja vähimmäismäärä matkustajia, enintään 15 matkustajaa per risteily. Jos risteily peruuntuu huonojen sääolosuhteiden tai matkustajien vähimmäismäärän saavuttamatta jäämisen vuoksi, sinulle tarjotaan uusi päivämäärä, jolloin voit nauttia risteilystä, tai maksettu summa palautetaan kokonaisuudessaan.

Tällä risteilyllä on suositeltavaa pukeutua rennosti mutta tyylikkäästi. Tarjolla on myös kasvisruokavalioita ja muita ruokavaliovaihtoehtoja, mutta ne on varattava vähintään 48 tuntia etukäteen.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: illallisen nauttiminen ylellisellä laivalla, kun risteilet Thamesia pitkin ja näet kaupungin valaistuna, on yksi Englannin pääkaupungin matkasi ikimuistoisimmista kohokohdista.

Suositellaan, jos... haluat täysin erilaisen ja ainutlaatuisen romanttisen illan.


Yhteenvetona vertailemme kolmea vaihtoehtoa

Miten pääset Thames-joen risteilyjen laivaan nousupaikoille?

Näkymät Tower Bridgelle joelta
Näkymät Tower Bridgelle joelta

Useimmat Thames-joen risteilyt lähtevät Lontoon keskustassa sijaitsevista satamista, ja niiden läheisyydessä on julkisia liikennevälineitä, ja joustavilla risteilyillä pääset myös mihin tahansa edellä mainituista nähtävyyksistä mistä tahansa pysäkistä.

Embankment Pier

 • Embankment Underground
 • Charing Crossin juna tai metro

Westminsterin laituri

 • Westminsterin maanalainen
 • Tornilaituri
 • Tower Hillin maanalainen
 • Tower Gateway DLR kevytrautatie
 • Fenchurch Streetin rautatieasema
 • Bussilinjat 15, 15H, N15 ja RV1.

Greenwichin laituri

 • Cutty Sarkin kevytrautatie (DLR)
 • Greenwichin rautatie
 • Linja-autoreitit 188, 199 ja N1

London Eye Pier

 • Waterloo ja Lontoon Waterloon metroasema
 • Bussireitti RV1

Varaa auringonlaskun risteily Thamesilla

Miksi Thamesin risteily kannattaa

Purjehdus Blackfriarsin sillan alla
Purjehdus Blackfriarsin sillan alla

Minulle yksi Thames-joen risteilyjen suurista eduista on se, että pääset lepuuttamaan väsyneitä jalkojasi hieman sen jälkeen, kun olet käynyt kaupungissa, jossa on niin paljon nähtävää ja tehtävää.

Se säästää sinut myös bussissa mahdollisesti syntyviltä ruuhkilta tai metrossa tungeksivilta ihmisjoukoilta.

Nämä risteilyt ovat ihanteellisia, jos haluat saada yleiskuvan kaupungin fysiologiasta tai nähdä sen muistomerkit eri näkökulmasta. Suosittelen niitä erityisesti, jos matkustat lasten kanssa, sillä se on hauska ja mukava tapa saada yleiskuva Lontoosta ja vierailla sen tärkeimmissä nähtävyyksissä.

Se yhdistää myös kaksi kaupungin tärkeintä nähtävyyttä: Westminster Abbeyn alueen, jossa sijaitsevat kuuluisat Big Ben ja London Eye, sekä Cityn, Pyhän Paavalin katedraalin ja Lontoon Towerin alueet.

Varaa Thames-risteily lounaalla

Muita mielenkiintoisia nähtävyyksiä Lontoossa

Auringonlasku Lontoon silmällä| ©Stevieboy55
Auringonlasku Lontoon silmällä| ©Stevieboy55

Jos olet jo päättänyt lähteä risteilylle, suosittelen käyttämään tilaisuutta hyväkseni ja tutustumaan koko Westminster Abbeyn alueeseen, josta voit lähteä laivakierrokselle. Sieltä löytyvät London Eye (tässä on artikkeli, jonka kirjoitin London Eye:sta), muutaman metrin päässä Abbey ja London Abbey. London EyeLiput: kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää...), muutaman metrin päässä Westminster Abbey (täällä on kaikki tiedot Westminster Abbeysta). London Westminster Abbey Liput: saatavilla olevat vaihtoehdot ja kaikki mitä sinun tarvitsee tietää) sekä parlamenttitalon ja Big Benin.

Jos olet kiinnostunut kävelemään ympäri kaupunkia ja nauttimaan siitä ymmärtämällä, mitä näet, voit tutustua artikkeliini London Eye -näköalasta (tässä on siitä kirjoittamani artikkeli). Lontoon kierroksetjoka voi auttaa sinua valitsemaan hyvän opastetun kaupunkikierroksen, jossa voit myös oppia suurkaupungin parhaiten varjellut salaisuudet.

Varaa Thames-joen risteily illallisella ja elävällä musiikilla

UKK

 • Kuinka kauan Thames-joen risteilyt yleensä kestävät?

  Ne kestävät yleensä noin 2 tuntia, koska useimmat niistä ovat paluuristeilyjä. Illallisristeilyt ja muut elämykset voivat kestää hieman kauemmin, joten hyvä vinkki on suunnitella yösi sen mukaan.

 • Onko tarjolla kasvisruokavalioita ja gluteenittomia ruokalistoja?

  Kyllä, mutta sinun on ilmoitettava risteilyn järjestäjälle vähintään 24 tuntia etukäteen, että haluat mukautetun ruokalistan. Ei voida taata, että kaikki ruokalistat ja tuotteet soveltuvat kaikille allergioille tai intoleransseille tai että ne ovat 100-prosenttisesti pähkinättömiä.

 • Mitä kaupungin nähtävyyksiä Thamesin risteilyltä voi nähdä?

  Sinulla on mahdollisuus nauttia näkymistä Big Beniin, Westminster Abbeyyn, London Eyeen, Tower of Londoniin ja Tower Bridgeen sekä joihinkin muihin pienempiin nähtävyyksiin.