Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

London Westminster Abbey Liput: saatavilla olevat vaihtoehdot ja kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Näyttävän julkisivun takana Westminster Abbeyn sisätilat eivät jätä kävijää välinpitämättömäksi. Näin saat liput

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

5 minuuttia luettu

London Westminster Abbey Liput: saatavilla olevat vaihtoehdot ja kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Westminster Abbey | © Justin Horton

Westminster Abbey on maailmankuulu ja tunnetaan "kuninkaallisen perheen kirkkona", sillä se on monarkkien panteon ja heidän kruunajaistensa paikka vuodesta 1066 lähtien.

Suosittelen ostamaan lippusi netistä ja ennakkoon, sillä muuten joudut kohtaamaan hirvittäviä odotuksia lipunmyyntipisteessä. On kaksi pääasiallista tapaa päästä luostariin, teen niistä yhteenvedon ja annan sinulle yksityiskohdat, jotta voit valita, mikä on sinulle paras vaihtoehto.

Taloudellisin vaihtoehto

Lontoon Westminster Abbey Liput

Tutustu Westminster Abbeyyn nopeimmalla ja kätevimmällä tavalla.

Tutustu tähän ikoniseen rakennukseen omaan tahtiisi ja opi Britannian kruunun salaisuudet. Äänioppaasi kanssa opit kaiken luostarin ja sen ympäristön historiasta.

Hanki liput Westminster Abbeyyn etukäteen, niin sinun ei tarvitse huolehtia lipputoimistoon jonottamisesta, kun pääset paikalle. Koska kyseessä on yksi Lontoon tärkeimmistä rakennuksista, jossa käy tuhansia kävijöitä, on parasta ostaa liput Abbeyyn etukäteen ja tutustua sen takana olevaan kuninkaallisten kruunajaisten historiaan.

Tähän passiin sisältyvän ääniopastuksen ansiosta et jää paitsi mistään yksityiskohdasta sinne haudattujen kuninkaiden historiasta, ja voit tutustua Abbeyn jokaiseen nurkkaan omaan tahtiisi. Voit pysähtyä milloin haluat ja tarkastella jokaista muistomerkkiä, joka on sijoitettu tähän myyttiseen kirkkoon, jossa on pidetty suuria kuninkaallisia häitä.


Täydellisin vaihtoehto

Westminster Abbey ja House of Parliamentin Opastettu kierros Lontoossa

Tutustu Westminster Abbeyyn ja Big Beniin asiantuntevan oppaan johdolla.

Jos haluat täydentää kokemusta opastetulla kierroksella ja nähdä myös parlamentin talot - jossa Big Ben sijaitsee - tämä on vaihtoehtosi.

Parasta Westminster Abbeyssa vieraillessasi on käyttää tilaisuutta hyväkseen ja vierailla parlamenttitalossa. Parhaiten se onnistuu varaamalla etukäteen opastetun kierroksen Westminster Abbeyyn ja parlamenttitaloon ja välttämällä pitkät jonot, joita muodostuu joka päivä päästäkseen pääkaupungin kahteen tärkeimpään nähtävyyteen.

Tämä opastettu kierros oikeuttaa sinut 4 tunnin opastettuun kierrokseen, jossa tutustut Ison-Britannian historiaan isoin kirjaimin. Pääset kiehtovaan Westminster Abbeyyn, jossa näet muun muassa sen kruunajaistuimen, 900 vuotta vanhan yliopistopuutarhan ja Runoilijoiden kulman, sekä parlamenttitalon, jossa on kuuluisa Big Ben ja joka on Britannian hallituksen kokoontumispaikka kuuluisine alahuoneineen ja ylähuoneineen.

Kierros alkaa kello 9.15 Westminster Abbeysta, Westminster Abbey Shop, joka on kierroksen lähtö- ja myös päätepiste.

Tuntemattoman sotilaan hauta luostarissa.| ©Dean and chapter of Westminster
Tuntemattoman sotilaan hauta luostarissa.| ©Dean and chapter of Westminster

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Kaupungin tärkeimpien nähtävyyksien kiertäminen asiantuntevan oppaan johdolla nostaa kokemuksen aina toiselle tasolle. Tällä kierroksella tutustut kontekstiin, yksityiskohtiin ja suureen osaan brittiläistä kulttuuria kahden sen suuren uskonnollisen ja poliittisen symbolin kautta.

Suositellaan, jos... haluat tietää hieman enemmän Britannian pääkaupungin kahden suuren symbolin historiasta ja yksityiskohdista.


Säästövaihtoehto

London Pass

Kaupungin parhaat nähtävyydet, erikoishintaan

Jos et aio vain käydä Westminster Abbeyssa, vaan haluat tutustua myös muihin Lontoon nähtävyyksiin, London Pass säästää aikaa ja rahaa matkasi aikana.

Perusnähtävyytenä Westminster Abbey sisältyy useisiin turistipasseihin, kuten London Passiin, joita voit ostaa tutustuaksesi Lontooseen aikaa ja rahaa säästäen. Jos aiot matkustaa Britannian pääkaupunkiin vähintään 3 tai 4 päivää ja haluat nähdä useita sen nähtävyyksiä, suosittelen epäilemättä tätä vaihtoehtoa eniten.

Liput, ei ainoastaan Westminster Abbeyyn, vaan suurimpaan osaan Lontoon nähtävyyksistä, ovat kalliita, ja pitkät jonot voivat uuvuttaa sinut. Jos haluat harkita tätä vaihtoehtoa, olen kirjoittanut yksityiskohtaisen artikkelin osoitteesta Lontoo-passi jossa on kaikki tarvittavat tiedot.

Explorer Pass on ihanteellinen vaihtoehto tutustua Lontoon pakollisiin nähtävyyksiin vähintään neljässä päivässä ja lisätä kokemukseen vierailu joihinkin Lontoon hauskimpiin nähtävyyksiin, etenkin jos matkustat lasten kanssa, kuten London Eye, Madame Tussaudin vahakabinetti tai Lontoon vankityrmän kiehtovat teemakierrokset. Tämän turistipassin hinta vaihtelee sen mukaan, kuinka monessa nähtävyydessä haluat vierailla.


Yhteenvetona vertailemme vaihtoehtoja


Mitä sinun pitäisi tietää Westminster Abbeysta?

Westminster Abbey Cloisters| ©grassrootsgroundswell
Westminster Abbey Cloisters| ©grassrootsgroundswell

Westminster Abbeyn aukioloajat

Westminster Abbey on yleensä avoinna päivittäin kello 9.30-15.30, keskiviikkoisin esimerkiksi kello 18.00 asti.

Joidenkin sisätilojen aukioloajat kuitenkin vaihtelevat, ja apostin aukioloajat voivat muuttua, koska kyseessä on käytössä oleva kirkko.

Hieman sen historiaa

Se on Britannian kuninkaallisten keskeinen paikka, ja täällä järjestettiin esimerkiksi Englannin nykyisen kuningattaren Elisabet II:n kruunajaiset ja Walesin prinsessan hautajaiset. Alkuperäisten puutarhojen ja neljän luostarin lisäksi tämän vaikuttavan temppelin ytimessä, sen ylimmällä alttarilla, sijaitsevat keskiaikaisten kuninkaiden ja kuningattarien, kuten Edvard I:n ja Kastilian Eleanorin, sekä monarkkien, kuten Maria Skotlannin kuningattaren ja Henrik VII:n, jäännökset.

Sen 31-metrisestä kirkkolaivasta löytyy taideaarteita, Yhdistyneen kuningaskunnan merkittävin monumentaaliveistoskokoelma ja "tiedemiesten nurkka", johon on haudattu maineikkaita nimiä, kuten Issac Newton ja Charles Darwin. Eteläisessä käytävässä on puolestaan yksi sen kuuluisimmista alueista, runoilijoiden nurkka, jossa on Charles Dickensin ja Rudyard Kiplingin kaltaisten unohtumattomien nimien hautoja.

Tämän goottilaistyylisen uskonnollisen rakennuksen muurien sisällä säilytettävä historia on todella kiehtova. Yli tuhat vuotta Englannin poliittisen ja uskonnollisen vallan keskipisteessä, Whitehallin ja Westminsterin kaupunginosassa sijainnut pitkä jono on nyt osa Westminster Abbeyn monumentaalista kokonaisuutta. Nykyään siellä vierailee vuosittain yli miljoona turistia.

Vickyn matkavinkki

Westminster Abbey on työkirkko, joten muista pukeutua asianmukaisesti (tai ota mukaan huivi hartioiden ja kaula-aukkojen peittämiseksi).

Näin pääset Westminster Abbeyyn

Abbeyn ulkopuolella
Abbeyn ulkopuolella

Westminster Abbey sijaitsee Lontoon keskustan sydämessä, joten sinne pääsee monella eri tavalla, ja kaupungin julkiset liikennevälineet ovat kätevimpiä.

 • Metro: Westminster Abbeyn lähimmät metroasemat ovat Westminster (Jubilee-, District- ja Circle Lines) ja James's Park (District- ja Circle Lines)
 • Bussi: Westminster Abbeyn ulko-ovelle kulkee useita bussilinjoja. Löydät ne kaikki hyödylliseltä viralliselta Transport Of London -sivustolta. Myös kaikki kiertoajelubussit, joihin pääset London Passilla, pysähtyvät Westminster Abbeyn luona.
 • Juna: Lontoon Victoria ja Lontoon Waterloo ovat parhaat vaihtoehdot päästä Westminster Abbeyyn junalla.
 • Pyöräily: Lontoon keskustaan johtaa useita pyöräilyreittejä. Transport for London -sivustolta löydät mukavimmat ja turvallisimmat reitit.

Varaa opastettu kierros Westminster Abbeyyn

Joitakin Westminster Abbeyssa saatavilla olevia palveluja

Westminster Abbeyn sisällä| ©Herry Lawford
Westminster Abbeyn sisällä| ©Herry Lawford
 • Pyörätuolin käyttäjille ja heidän saattajilleen on ilmainen sisäänpääsy, koska kaikki luostarin osat eivät ole esteettömiä
 • Voit pyytää sokeille ja heikkonäköisille pistekirjoituksella kirjoitettuja kierroksia pyynnöstä
 • Luostarissa on myös kuulosilmukkajärjestelmä kuulovammaisia varten. Kuulosilmukka kuulovammaisille
 • Sisäänpääsy lastenvaunujen kanssa on mahdollista, ja pienille lapsille on jopa erityinen kierros
 • Kioskissa voi nauttia pientä välipalaa ja kahvia tai lounasta ja jopa päivällistä Cellarium-kahvilassa ja -terassilla.

Vicky's Traveller Tip

Käytä tilaisuutta hyväksenne ja tutustu Abbeyta ympäröivään alueeseen: Thames-jokeen ja London Eyeen.

Muita kiinnostavia kohteita Westminster Abbeyta ympäröivältä alueelta

Lontoon Big Ben| ©Oleg Magni
Lontoon Big Ben| ©Oleg Magni

Tärkeä alue, jolla mahtava Westminster Abbey sijaitsee, on täynnä muitakin nähtävyyksiä, joihin kannattaa tutustua Lontoossa vieraillessasi. Sen vieressä, vain 160 metrin päässä, sijaitsee Westminsterin palatsi, jossa sijaitsevat parlamenttitalo ja legendaarinen Big Ben.

Sieltä voit lähteä jollekin Thames-joen risteilylle, joka on hyvä suunnitelma levätä abbedissa käynnin jälkeen. Tämä on artikkeli, jonka kirjoitin siitä: Thames-joen risteilyt.

Hieman kauempana, noin 450 metrin päässä, voit levätä pitkästä vierailustasi näissä kahdessa arkkitehtuurin ihmeessä Lontoon vanhimman ja rakastetuimman puiston, St James's Parkin, ihanien puutarhojen ansiosta, jotka ovat ihanteellisia lasten kanssa nautittaviksi.

Voit myös ihailla Lontoon horisonttia Euroopan korkeimman maailmanpyörän, London Eye-maailmanpyörän, korkeuksista, joka sijaitsee alle 700 metrin päässä Westminster Abbeysta, tai tutustua vuosisatojen hienoimpaan brittiläiseen taiteeseen maineikkaassa Tate Britain -museossa, joka sijaitsee alle kilometrin päässä Abbeysta. Tässä on opas, josta kirjoitin London EyeLiput: kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää....

Varaa opastettu kierros Westminster Abbeyhin

UKK

 • Onko Westminster Abbeyyn pääsyyn pukeutumissääntöjä?

  Muista, että tämä on uskonnollinen temppeli, joten vältä lyhyitä housuja tai hameita ja peitä hartiat.

 • Miten pääsen ilmaiseksi Westminster Abbeyyn?

  Westminster Abbey sisältyy London Pass -ohjelmaan, jolla pääset Westminster Abbeyyn ilman lisämaksua, jos sinulla on London Pass.

 • Kannattaako osallistua opastetulle kierrokselle vai voinko vierailla omin päin?

  Voit vierailla siellä omatoimisesti, mutta tarjolla on myös opastettu kierros, joka vie sinut myös parlamenttitaloon ja kertoo molempien paikkojen historiasta ja tärkeimmistä tapahtumista. On myös mahdollista ottaa mukaan ääniopas.

 • Mitä voin nähdä Westminster Abbeyn lähellä?

  Voit tutustua parlamenttitaloon ja Big Beniin, London Eyeen ja jopa tehdä risteilyn Thamesilla.