Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

London Westminster Abbey Liput: saatavilla olevat vaihtoehdot ja kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Näyttävän julkisivun takana Westminster Abbeyn sisätilat eivät jätä kävijää välinpitämättömäksi. Näin saat liput

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

4 minuuttia luettu

London Westminster Abbey Liput: saatavilla olevat vaihtoehdot ja kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Westminster Abbey | © Justin Horton

Westminster Abbey on maailmankuulu ja tunnetaan "kuninkaallisen perheen kirkkona", sillä se on ollut monarkkien panteon ja kruunajaisten paikka vuodesta 1066 lähtien.

Suosittelen, että ostatte lippunne netistä ja etukäteen, sillä muuten lipputoimistoissa on hirvittäviä odotuksia. Luostariin pääsee kolmella eri tavalla, joista teen yhteenvedon ja kerron yksityiskohdat, jotta voit valita itsellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Täydellisin vaihtoehto

Westminster Abbey ja House of Parliamentin Opastettu kierros Lontoossa

Tutustu Westminster Abbeyyn ja Big Beniin asiantuntevan oppaan johdolla.

Jos haluat täydentää kokemusta opastetulla kierroksella ja nähdä myös parlamentin talot - jossa Big Ben sijaitsee - tämä on vaihtoehtosi.

Westminster Abbeyssa vieraillessasi kannattaa käyttää tilaisuutta hyväkseen ja vierailla parlamenttitalossa. Tätä varten on parasta varata opastettu kierros Westminster Abbeyyn ja parlamenttitaloon etukäteen, jotta sinun ei tarvitse tuhlata aikaa pitkiin jonoihin, joita muodostuu joka päivä pääkaupungin kahteen tärkeimpään nähtävyyteen pääsemiseksi.

Tämä opastettu kierros oikeuttaa sinut 4 tunnin opastettuun kierrokseen, jossa esitellään Ison-Britannian historiaa isoilla kirjaimilla. Pääset kiehtovaan Westminster Abbeyyn ja näet muun muassa sen kruunajaistuimen, 900 vuotta vanhan yliopiston puutarhan ja Runoilijoiden kulman sekä parlamenttitalon, jossa on kuuluisa Big Ben ja joka on Britannian hallituksen kokoontumispaikka kuuluisine alahuoneineen ja ylähuoneineen.

Kierros alkaa kello 9.15 Westminster Abbeysta, Westminster Abbey Shopista, joka on sekä kierroksen lähtö- että päätepiste.

Tuntemattoman sotilaan hauta luostarissa| ©Dean and chapter of Westminster
Tuntemattoman sotilaan hauta luostarissa| ©Dean and chapter of Westminster

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Kaupungin tärkeimpien nähtävyyksien kiertäminen asiantuntevan oppaan johdolla nostaa kokemuksen aina uudelle tasolle. Tällä kiertomatkalla tutustut kontekstiin, yksityiskohtiin ja suureen osaan brittiläisestä kulttuurista kahden sen suuren uskonnollisen ja poliittisen ikonin kautta.

Suositellaan, jos... haluat tietää hieman enemmän Britannian pääkaupungin kahden suuren symbolin historiasta ja yksityiskohdista.


Säästövaihtoehto

London Pass

Kaupungin parhaat nähtävyydet erikoishintaan

Jos et aio vain käydä Westminster Abbeyssa, vaan haluat tutustua myös muihin Lontoon nähtävyyksiin, London Pass säästää aikaa ja rahaa matkasi aikana.

Westminster Abbey on tärkeä nähtävyys, ja se sisältyy useisiin turistipasseihin, joita voit ostaa tutustuaksesi Lontooseen aikaa ja rahaa säästäen. Jos aiot matkustaa Britannian pääkaupunkiin vähintään 3-4 päivää ja haluat nähdä useita sen nähtävyyksiä, suosittelen epäilemättä tätä vaihtoehtoa eniten.

Liput, ei vain Westminster Abbeyyn, vaan suurimpaan osaan Lontoon nähtävyyksistä, ovat kalliita, ja pitkät jonot voivat uuvuttaa sinut. Jos haluat harkita tätä vaihtoehtoa, olen kirjoittanut yksityiskohtaisen artikkelin osoitteesta Lontoo-passi jossa on kaikki tarvittavat tiedot.

Explorer Pass on ihanteellinen vaihtoehto tutustua Lontoon keskeisiin nähtävyyksiin vähintään neljässä päivässä ja lisätä kokemukseen vierailu joihinkin Lontoon hauskimpiin nähtävyyksiin, erityisesti jos matkustat lasten kanssa, kuten London Eye, Madame Tussaudin vahakabinetti tai Lontoon vankityrmän kiehtovat teemakierrokset. Tämän turistipassin hinta vaihtelee sen mukaan, kuinka monessa nähtävyydessä haluat vierailla.


Lyhyesti sanottuna vertailemme vaihtoehtoja


Mitä sinun on tiedettävä Westminster Abbeysta?

Westminster Abbey Cloisters| ©grassrootsgroundswell
Westminster Abbey Cloisters| ©grassrootsgroundswell

Westminster Abbeyn aukioloajat

Westminster Abbey on yleensä avoinna päivittäin kello 9.30-15.30, ja esimerkiksi keskiviikkoisin se on avoinna kello 18.00 asti.

Joidenkin sisätilojen aukioloajat kuitenkin vaihtelevat, ja luostarin aukioloajat voivat muuttua, koska se on käytössä oleva kirkko.

Hieman sen historiaa

Se on Britannian kuninkaallisten keskeinen paikka, ja täällä järjestettiin esimerkiksi Englannin nykyisen kuningattaren Elisabet II:n kruunajaiset ja Walesin prinsessan hautajaiset. Alkuperäisten puutarhojen ja neljän luostarin lisäksi tämän vaikuttavan kirkon sydämessä, sen korkeassa alttarissa, sijaitsevat keskiaikaisten kuninkaiden ja kuningattarien, kuten Edvard I:n ja Kastilian Eleanorin, sekä monarkkien, kuten Mary Queen of Scotsin ja Henrik VII:n, jäännökset.

Sen 31-metrisessä kirkkolaivassa on taideaarteita, Yhdistyneen kuningaskunnan merkittävin monumentaaliveistoskokoelma ja "tiedemiesten nurkkaus", jonne on haudattu Issac Newtonin ja Charles Darwinin kaltaisia maineikkaita nimiä. Sen eteläisessä käytävässä on yksi sen kuuluisimmista alueista, "runoilijoiden nurkka", jossa on Charles Dickensin ja Rudyard Kiplingin kaltaisten unohtumattomien nimien hautoja.

Tämän goottilaistyylisen uskonnollisen rakennuksen seinien takana oleva historia on todella kiehtova. Whitehallin ja Westminsterin kaupunginosassa, Englannin poliittisen ja uskonnollisen vallan keskipisteessä yli tuhannen vuoden ajan, sijaitsevat pitkät jonot ovat nyt osa Westminster Abbeyn monumentaalista kokonaisuutta. Nykyään siellä vierailee vuosittain yli miljoona turistia.

Vickyn matkustajan vinkki

Westminster Abbey on työkirkko, joten muista pukeutua asianmukaisesti (tai ota mukaan huivi hartioiden ja kaula-aukkojen peittämiseksi).

Miten päästä Westminster Abbeyyn

Luostarin ulkoasu
Luostarin ulkoasu

Westminster Abbey sijaitsee Lontoon sydämessä, ja sinne pääsee monella eri tavalla, joista kätevimmin julkisilla liikennevälineillä.

 • Metro: Westminster Abbeyn lähimmät metroasemat ovat Westminster (Jubilee-, District- ja Circle Lines) ja James's Park (District- ja Circle Lines).
 • Bussi: Westminster Abbeyn lähelle pääsee useilla eri bussilinjoilla. Löydät ne kaikki Transport Of Londonin hyödylliseltä viralliselta verkkosivustolta. Myös kaikki kiertoajelubussit, joihin pääset Lontoo-passilla, pysähtyvät Westminster Abbeyn luona.
 • Juna: Lontoon Victoria ja Lontoon Waterloo ovat parhaat vaihtoehdot päästä Westminster Abbeyyn junalla.
 • Pyöräily: Lontoon keskustaan johtaa useita pyöräilyreittejä. Transport for London -sivustolta löydät mukavimmat ja turvallisimmat reitit.

Varaa opastettu kierros Westminster Abbeyyn

Joitakin Westminster Abbeyn tarjoamia palveluja

Westminster Abbeyn sisällä| ©Herry Lawford
Westminster Abbeyn sisällä| ©Herry Lawford
 • Pyörätuolin käyttäjille ja heidän seuralaisilleen on vapaa pääsy, sillä kaikki luostarin osat eivät ole esteettömiä.
 • Sokeille ja näkövammaisille suunnattuja pistekirjoituksella kirjoitettuja kierroksia on saatavana pyynnöstä varauksen yhteydessä.
 • Luostarissa on myös kuulosilmukkajärjestelmä kuulovammaisia varten.
 • Sinne voi mennä lastenvaunujen kanssa, ja siellä on jopa erityinen kierros pienimmille (englanniksi).
 • Kioskissa voit nauttia nopean välipalan ja kahvin tai lounaan tai jopa päivällisen Cellarium Café and Terrace -ravintolassa.

Vickyn matkustajan vinkki

Hyödynnä tilaisuus tutustua Abbeyn ympäristöön: Thames-jokeen ja London Eye -näköalapaikkaan.

Muita kiinnostavia kohteita Westminster Abbeyn lähistöllä

Vieraile Big Benissä kiertoajelubussilla| ©Jack Regan
Vieraile Big Benissä kiertoajelubussilla| ©Jack Regan

Tärkeä alue, jolla mahtava Westminster Abbey sijaitsee, on täynnä muita nähtävyyksiä, joihin kannattaa tutustua Lontoon-vierailun aikana. Sen vieressä, vain 160 metrin päässä, on Westminsterin palatsi, jossa sijaitsevat parlamenttitalo ja legendaarinen Big Ben.

Sieltä voit lähteä Thames-joen risteilylle, joka on hyvä tapa levätä luostarissa käynnin jälkeen. Tämä on artikkeli, jonka kirjoitin siitä: Thames-joen risteilyt.

Hieman kauempana, noin 450 metrin päässä, voit levätä pitkästä vierailustasi näissä kahdessa arkkitehtuurin ihmeessä Lontoon vanhimman ja rakastetuimman puiston, St James's Parkin, ihanien puutarhojen ansiosta.

Voit myös ihailla Lontoon horisonttia Euroopan korkeimman maailmanpyörän, London Eye-maailmanpyörän, korkeuksista, joka sijaitsee alle 700 metrin päässä Westminster Abbeysta, tai ihailla vuosisatojen hienointa brittiläistä taidetta maineikkaassa Tate Britain -museossa, joka sijaitsee alle kilometrin päässä Abbeysta. Tässä on opas, josta kirjoitin London EyeLiput: kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää....

Varaa opastettu kierros Westminster Abbeyyn

UKK

 • Onko Westminster Abbeyyn pääsyyn pukeutumissääntöjä?

  Muista, että tämä on uskonnollinen temppeli, joten vältä lyhyitä housuja tai hameita ja peitä hartiat.

 • Miten pääsen ilmaiseksi Westminster Abbeyyn?

  Westminster Abbey sisältyy London Pass -ohjelmaan, jolla pääset Westminster Abbeyyn ilman lisämaksua, jos sinulla on London Pass.

 • Kannattaako osallistua opastetulle kierrokselle vai voinko vierailla omin päin?

  Voit vierailla siellä omatoimisesti, mutta tarjolla on myös opastettu kierros, joka vie sinut myös parlamenttitaloon ja kertoo molempien paikkojen historiasta ja tärkeimmistä tapahtumista. On myös mahdollista ottaa mukaan ääniopas.

 • Mitä voin nähdä Westminster Abbeyn lähellä?

  Voit tutustua parlamenttitaloon ja Big Beniin, London Eyeen ja jopa tehdä risteilyn Thamesilla.