London Westminster Abbey Liput: saatavilla olevat vaihtoehdot ja kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Näyttävän julkisivun takana Westminster Abbeyn sisätilat eivät jätä kävijää välinpitämättömäksi. Näin saat liput

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

5 minuuttia luettu

London Westminster Abbey Liput: saatavilla olevat vaihtoehdot ja kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Westminster Abbey | © Justin Horton

Westminster Abbey on maailmankuulu ja tunnetaan "kuninkaallisen perheen kirkkona", sillä se on monarkkien panteon ja heidän kruunajaistensa paikka vuodesta 1066 lähtien.

Suosittelen ostamaan lippusi netistä ja ennakkoon, sillä muuten joudut kohtaamaan hirvittäviä odotuksia lipunmyyntipisteessä. On kaksi pääasiallista tapaa päästä luostariin, teen niistä yhteenvedon ja annan sinulle yksityiskohdat, jotta voit valita, kumpi on sinulle paras.

Taloudellisin vaihtoehto

Lontoon Westminster Abbey Liput

Tutustu Westminster Abbeyyn nopeimmalla ja kätevimmällä tavalla.

Tutustu tähän ikoniseen rakennukseen omaan tahtiisi ja opi Britannian kruunun salaisuudet. Äänioppaasi kanssa opit kaiken luostarin ja sen ympäristön historiasta.

Hanki liput Westminster Abbeyyn etukäteen, niin sinun ei tarvitse huolehtia lipputoimistoon jonottamisesta, kun pääset paikalle. Koska kyseessä on yksi Lontoon tärkeimmistä rakennuksista, jossa käy tuhansia kävijöitä, on epäilemättä parasta ostaa liput Abbeyyn etukäteen ja tutustua sen takana olevaan kuninkaallisten kruunajaisten historiaan.

Tähän passiin sisältyvän ääniopastuksen ansiosta et jää paitsi mistään yksityiskohdasta sinne haudattujen kuninkaiden historiasta, ja voit tutustua Abbeyn jokaiseen nurkkaan omaan tahtiisi. Voit pysähtyä milloin haluat ja tarkastella jokaista muistomerkkiä, joka on sijoitettu tähän myyttiseen kirkkoon, jossa on pidetty suuria kuninkaallisia häitä.

Suositellaan, jos... haluat tehdä kierroksen mieluummin omaan tahtiin, ilman aikatauluja tai ryhmiä.


Täydellisin vaihtoehto

Westminster Abbey ja House of Parliamentin Opastettu kierros Lontoossa

Tutustu Westminster Abbeyyn ja Big Beniin asiantuntevan oppaan johdolla.

Jos haluat täydentää kokemusta opastetulla kierroksella ja nähdä myös parlamentin talot - jossa Big Ben sijaitsee - tämä on vaihtoehtosi.

Westminster Abbeyssa vieraillessasi on parasta käyttää tilaisuus hyväkseen ja vierailla parlamenttitalossa. Paras tapa tehdä tämä on varata etukäteen opastettu kierros Westminster Abbeyyn ja parlamenttitaloon, jolloin vältät pitkät jonot, joita muodostuu joka päivä päästäkseen pääkaupungin kahteen tärkeimpään nähtävyyteen.

Tämä opastettu kierros oikeuttaa sinut 4 tunnin kierrokselle Ison-Britannian historiaan isoin kirjaimin. Pääset kiehtovaan Westminster Abbeyyn, jossa näet muun muassa kruunajaistuimen, 900 vuotta vanhan yliopistopuutarhan ja Runoilijoiden kulman, sekä parlamenttitaloon, jossa on kuuluisa Big Ben ja joka on Britannian hallituksen kokoontumispaikka kuuluisine alahuoneineen ja ylähuoneineen.

Suositellaan, jos... haluat oppia hieman lisää Britannian pääkaupungin kahden suuren symbolin historiasta ja yksityiskohdista.


Säästövaihtoehto

London Pass

Kaupungin parhaat nähtävyydet, erikoishintaan

Jos et aio vain käydä Westminster Abbeyssa, vaan haluat tutustua myös muihin Lontoon nähtävyyksiin, London Pass säästää aikaa ja rahaa matkasi aikana.

Tärkeänä nähtävyytenä Westminster Abbey sisältyy useisiin turistipasseihin, kuten London Passiin, jonka ostamalla voit tutustua Lontooseen aikaa ja rahaa säästäen. Jos aiot matkustaa Britannian pääkaupunkiin vähintään 3 tai 4 päivää ja haluat nähdä useita sen nähtävyyksiä, suosittelen epäilemättä tätä vaihtoehtoa eniten.

Liput, ei ainoastaan Westminster Abbeyyn, vaan suurimpaan osaan Lontoon nähtävyyksistä, ovat kalliita, ja pitkät jonot voivat uuvuttaa sinut. Jos haluat harkita tätä vaihtoehtoa, olen kirjoittanut yksityiskohtaisen artikkelin osoitteesta Lontoo-passi jossa on kaikki tarvittavat tiedot.

Suositellaan, jos... haluat ottaa kaiken irti Lontoossa oleskelustasi ja käydä mahdollisimman monessa nähtävyydessä. Tämä vaihtoehto säästää rahaa ja aikaa, sillä se sisältää laajan valikoiman vaihtoehtoja.


Yhteenvetona vertailemme vaihtoehtoja


Westminster Abbeyn lippujen hinnat

Henkilö, jolla on liput kädessään|© Igal Ness
Henkilö, jolla on liput kädessään|© Igal Ness

Liput Abbeyyn maksavat noin 37 euroa aikuisilta ja 17 euroa alle 17-vuotiailta lapsilta. Liput kannattaa varata etukäteen verkossa, jotta vältytään jonoilta sisäänkäynnillä.

Voit myös ostaa perhepassin, joka sisältää pääsyn kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle noin 73 eurolla.

Vain vammaiset ja heidän hoitajansa sekä Yhdistyneen kuningaskunnan asevoimien henkilökunta pääsevät sisään ilmaiseksi.

Varaa liput Westminster Abbeyyn

Näin ostat liput Westminster Abbeyyn

Mies tietokoneen ääressä|© Austin Distel
Mies tietokoneen ääressä|© Austin Distel

Voit ostaa liput Westminster Abbeyyn netistä tai ostaa ne paikan päällä lipunmyynnistä. Rehellisesti sanottuna en suosittele jälkimmäistä vaihtoehtoa, sillä se on yksi Lontoon suosituimmista nähtävyyksistä, ja saatat joutua kohtaamaan pitkiä jonoja ja odotusaikoja tai liput voivat jopa loppua kesken.

Paras vaihtoehto tämäntyyppiselle nähtävyydelle on varata liput etukäteen verkossa. Näin varmistat pääsyn Abbeyyn, voit valita päivän ja kellonajan ja organisoida Lontoon nähtävyyksien katseluaikataulusi paremmin.

.

Varaa liput Westminster Abbeyyn

Westminster Abbeyn aukioloajat

Sisäänpääsy luostariin|©Christian Córdova
Sisäänpääsy luostariin|©Christian Córdova

Jos harkitset lippujen ostamista etukäteen, ota huomioon, että Westminster Abbey on yleensä avoinna päivittäin kello 9.30-15.30, ja esimerkiksi keskiviikkoisin se on auki kello 18.00 asti.

Joidenkin sisätilojen aukioloajat kuitenkin vaihtelevat, ja abbedissa aukioloajat voivat muuttua, koska kyseessä on käytössä oleva kirkko.

Varaa liput Westminster Abbeyyn

Mitä sinun pitäisi tietää Westminster Abbeysta?

Westminster Abbey Cloisters| ©grassrootsgroundswell
Westminster Abbey Cloisters| ©grassrootsgroundswell

Tämä on Britannian kuninkaallisten keskeinen paikka, ja täällä järjestettiin esimerkiksi Englannin nykyisen kuningattaren Elisabet II:n kruunajaiset ja Walesin prinsessan hautajaiset. Alkuperäisten puutarhojen ja neljän luostarin lisäksi tämän vaikuttavan temppelin sydämessä, sen korkeassa alttarissa, sijaitsevat keskiaikaisten kuninkaiden ja kuningattarien, kuten Edvard I:n ja Kastilian Eleanorin, sekä monarkkien, kuten Maria Skotlannin kuningattaren ja Henrik VII:n, jäännökset.

Koko 31-metrisestä keskilaivasta löytyy taideaarteita, Yhdistyneen kuningaskunnan merkittävin muistomerkkiveistoskokoelma ja "tiedemiesten nurkkaus", johon on haudattu maineikkaita nimiä, kuten Issac Newton ja Charles Darwin. Sen eteläisessä käytävässä on puolestaan yksi sen kuuluisimmista alueista, "runoilijoiden nurkkaus", jossa on Charles Dickensin ja Rudyard Kiplingin kaltaisten unohtumattomien nimien hautoja.

Tämän goottilaistyylisen uskonnollisen rakennuksen muurien sisällä säilytettävä historia on todella kiehtova. Yli tuhat vuotta Englannin poliittisen ja uskonnollisen vallan keskipisteessä, Whitehallin ja Westminsterin kaupunginosassa sijainnut pitkä jono on nyt osa Westminster Abbeyn monumentaalista kokonaisuutta. Nykyään siellä vierailee vuosittain yli miljoona turistia. Siksi suosittelen varaamaan liput etukäteen ja varmistamaan, että vierailet tässä Englannin historian ikonissa.

Vickyn matkavinkki

Westminster Abbey on työkirkko, joten muista pukeutua asianmukaisesti (tai ota mukaan huivi hartioiden ja kaula-aukkojen peittämiseksi).

Näin pääset Westminster Abbeyyn

Abbeyn ulkopuolella
Abbeyn ulkopuolella

Westminster Abbey sijaitsee Lontoon keskustan sydämessä, joten sinne pääsee monella eri tavalla, ja kaupungin julkiset liikennevälineet ovat kätevimpiä.

  • Metro: Westminster Abbeyta lähimmät metroasemat ovat Westminster (Jubilee-, District- ja Circle Lines) ja James's Park (District- ja Circle Lines).
  • Bussi: Westminster Abbeyn ovelle kulkee lukuisia bussilinjoja. Löydät ne kaikki hyödylliseltä viralliselta Transport Of London -sivustolta. Myös kaikki kiertoajelubussit, joihin pääset London Passilla, pysähtyvät Westminster Abbeyn luona.
  • Juna: Lontoon Victoria ja Lontoon Waterloo ovat parhaat vaihtoehdot päästä Westminster Abbeyyn junalla.
  • Pyöräily: Lontoon keskustaan johtaa useita pyöräilyreittejä. Transport for London -sivustolta löydät mukavimmat ja turvallisimmat reitit.

Osta lippu Westminster Abbeyyn

Joitakin saatavilla olevia palveluja osoitteessa Westminster Abbey

Westminster Abbeyn sisällä| ©Herry Lawford
Westminster Abbeyn sisällä| ©Herry Lawford
  • Pyörätuolin käyttäjille ja heidän seuralaisilleen on vapaa pääsy, sillä kaikki Abbey ei ole esteetön.
  • Sokeille ja näkövammaisille tarkoitettuja pistekirjoituskierroksia on saatavilla pyynnöstä ja ennakkovarauksesta.
  • Abbeyssa on myös kuulosilmukkajärjestelmä kuulovammaisia varten.
  • Luostariin voi mennä lastenvaunujen kanssa, ja siellä on jopa erityinen kierros pienimmille lapsille (englanniksi).
  • Kioskissa voi nauttia välipalaa ja kahvia tai lounasta tai jopa päivällistä Cellarium Café and Terrace -ravintolassa.

Vicky's Traveller Tip

Käytä tilaisuutta hyväksenne ja tutustukaa Abbeyn lähiympäristöön: Thames-joelle ja London Eyeen.

Muita kiinnostavia kohteita Westminster Abbeyta ympäröivältä alueelta

Lontoon Big Ben| ©Oleg Magni
Lontoon Big Ben| ©Oleg Magni

Tärkeä alue, jolla mahtava Westminster Abbey sijaitsee, on täynnä muitakin nähtävyyksiä, joihin kannattaa tutustua Lontoossa vieraillessasi. Sen vieressä, vain 160 metrin päässä, sijaitsee Westminsterin palatsi, jossa sijaitsevat parlamenttitalo ja legendaarinen Big Ben.

Sieltä voit lähteä jollekin Thames-joen risteilylle, joka on hyvä suunnitelma levätä abbedissa käynnin jälkeen. Tämä on artikkeli, jonka kirjoitin siitä: Thames-joen risteilyt.

Hieman kauempana, noin 450 metrin päässä, voit levätä pitkästä vierailustasi näissä kahdessa arkkitehtuurin ihmeessä Lontoon vanhimman ja rakastetuimman puiston, St James's Parkin, ihanien puutarhojen ansiosta, jotka ovat ihanteellisia lasten kanssa nautittaviksi.

Voit myös ihailla Lontoon horisonttia Euroopan korkeimman maailmanpyörän, London Eye:n, korkeuksista, joka sijaitsee alle 700 metrin päässä Westminster Abbeysta, tai ihailla vuosisatojen hienointa brittiläistä taidetta maineikkaassa Tate Britain -museossa, joka sijaitsee alle kilometrin päässä Abbeysta. Tässä on opas, josta kirjoitin London EyeLiput: kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää....

Varaa liput Westminster Abbeyyn