Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

London Westminster Abbey Liput: saatavilla olevat vaihtoehdot ja kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Näyttävän julkisivun takana Westminster Abbeyn sisätilat eivät jätä kävijää välinpitämättömäksi. Näin saat liput

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

5 minuuttia luettu

London Westminster Abbey Liput: saatavilla olevat vaihtoehdot ja kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Westminster Abbey | © Justin Horton

Westminster Abbey on maailmankuulu ja tunnetaan "kuninkaallisen perheen kirkkona", sillä se on monarkkien panteon ja heidän kruunajaistensa paikka vuodesta 1066 lähtien.

Suosittelen ostamaan lippusi netistä ja ennakkoon, sillä muuten joudut odottamaan lippukassalla kauheasti. On kaksi pääasiallista tapaa päästä luostariin, ja teen niistä yhteenvedon ja kerron yksityiskohdat, jotta voit valita, kumpi on sinulle paras.

Taloudellisin vaihtoehto

Lontoon Westminster Abbey Liput

Tutustu Westminster Abbeyyn nopeimmalla ja kätevimmällä tavalla.

Tutustu tähän ikoniseen rakennukseen omaan tahtiisi ja opi Britannian kruunun salaisuudet. Äänioppaasi kanssa opit kaiken luostarin ja sen ympäristön historiasta.

Hanki liput Westminster Abbeyyn etukäteen, niin sinun ei tarvitse huolehtia lipputoimistossa jonottamisesta, kun saavut paikalle. Koska Abbey on yksi Lontoon tärkeimmistä rakennuksista, jossa käy tuhansia kävijöitä, kannattaa ehdottomasti ostaa liput etukäteen ja tutustua sen takana olevaan kuninkaallisten kruunajaisten historiaan.

Tähän passiin sisältyvän ääniopastuksen ansiosta et menetä mitään yksityiskohtaa sinne haudattujen kuninkaiden historiasta, ja voit tutustua luostarin jokaiseen nurkkaan omaan tahtiisi. Voit pysähtyä milloin haluat ja katsella jokaista muistomerkkiä, joka on sijoitettu tähän myyttiseen kirkkoon, jossa on pidetty suuria kuninkaallisia häitä.


Täydellisin vaihtoehto

Westminster Abbey ja House of Parliamentin Opastettu kierros Lontoossa

Tutustu Westminster Abbeyyn ja Big Beniin asiantuntevan oppaan johdolla.

Jos haluat täydentää kokemusta opastetulla kierroksella ja nähdä myös parlamentin talot - jossa Big Ben sijaitsee - tämä on vaihtoehtosi.

Westminster Abbeyssa vieraillessasi kannattaa käyttää tilaisuutta hyväkseen ja vierailla parlamenttitalossa. Tätä varten on parasta varata opastettu kierros Westminster Abbeyyn ja parlamenttitaloon etukäteen, jotta sinun ei tarvitse tuhlata aikaa pitkiin jonoihin, joita muodostuu päivittäin päästäkseen kahdelle pääkaupungin tärkeimmälle nähtävyydelle. Tämä opastettu kierros antaa sinulle oikeuden neljän tunnin opastettuun kierrokseen, jossa kerrotaan Ison-Britannian historiasta isoin kirjaimin. Pääset kiehtovaan Westminster Abbeyyn, jossa näet muun muassa kruunajaistuimen, 900 vuotta vanhan yliopistopuutarhan ja Runoilijoiden kulman sekä parlamenttitalon, jossa on kuuluisa Big Ben ja joka on Britannian hallituksen kokouspaikka kuuluisine alahuoneineen ja ylähuoneineen.

Kierros alkaa kello 9.15 Westminster Abbeysta, Westminster Abbey Shopista, joka on kierroksen lähtö- ja päätepiste.

Tuntemattoman sotilaan hauta luostarissa| ©Dean and chapter of Westminster
Tuntemattoman sotilaan hauta luostarissa| ©Dean and chapter of Westminster

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Kaupungin tärkeimpien nähtävyyksien kiertäminen asiantuntevan oppaan johdolla nostaa kokemuksen aina uudelle tasolle. Tällä kiertomatkalla tutustut kontekstiin, yksityiskohtiin ja suureen osaan brittiläisestä kulttuurista kahden sen suuren uskonnollisen ja poliittisen ikonin kautta.

Suositellaan, jos... haluat tietää hieman enemmän Britannian pääkaupungin kahden suuren symbolin historiasta ja yksityiskohdista.


Säästövaihtoehto

London Pass

Kaupungin parhaat nähtävyydet, erikoishintaan

Jos et aio vain käydä Westminster Abbeyssa, vaan haluat tutustua myös muihin Lontoon nähtävyyksiin, London Pass säästää aikaa ja rahaa matkasi aikana.

Tärkeänä nähtävyytenä Westminster Abbey sisältyy useisiin turistipasseihin, kuten London Passiin, jonka voit ostaa tutustuaksesi Lontooseen ja samalla säästää aikaa ja rahaa. Jos aiot matkustaa Britannian pääkaupunkiin vähintään 3-4 päivää ja haluat nähdä useita sen nähtävyyksiä, suosittelen epäilemättä tätä vaihtoehtoa eniten.

Liput, ei vain Westminster Abbeyyn, vaan suurimpaan osaan Lontoon nähtävyyksistä, ovat kalliita, ja pitkät jonot voivat uuvuttaa sinut. Jos haluat harkita tätä vaihtoehtoa, olen kirjoittanut yksityiskohtaisen artikkelin osoitteesta Lontoo-passi jossa on kaikki tarvittavat tiedot.

Explorer Pass on ihanteellinen vaihtoehto tutustua Lontoon keskeisiin nähtävyyksiin vähintään neljässä päivässä ja lisätä kokemukseen vierailu joihinkin Lontoon hauskimpiin nähtävyyksiin, erityisesti jos matkustat lasten kanssa, kuten London Eye, Madame Tussaudin vahakabinetti tai Lontoon vankityrmän kiehtovat teemakierrokset. Tämän turistipassin hinta vaihtelee sen mukaan, kuinka monessa nähtävyydessä haluat vierailla.


Lyhyesti sanottuna vertailemme vaihtoehtoja

Taloudellisin vaihtoehto

Lontoon Westminster Abbey Liput

Tutustu Westminster Abbeyyn nopeimmalla ja kätevimmällä tavalla.

Tutustu tähän ikoniseen rakennukseen omaan tahtiisi ja opi Britannian kruunun salaisuudet. Äänioppaasi kanssa opit kaiken luostarin ja sen ympäristön historiasta.


Mitä sinun pitäisi tietää Westminster Abbeysta?

Westminster Abbey Cloisters| ©grassrootsgroundswell
Westminster Abbey Cloisters| ©grassrootsgroundswell

Westminster Abbeyn aukioloajat

Westminster Abbey on yleensä avoinna päivittäin kello 9.30-15.30, ja esimerkiksi keskiviikkoisin se on avoinna kello 18.00 asti.

Joidenkin sisätilojen aukioloajat kuitenkin vaihtelevat, ja luostarin aukioloajat voivat muuttua, koska kyseessä on käytössä oleva kirkko.

Hieman sen historiaa

Se on Britannian kuninkaallisten keskeinen paikka, ja täällä järjestettiin esimerkiksi Englannin nykyisen kuningattaren Elisabet II:n kruunajaiset ja Walesin prinsessan hautajaiset. Alkuperäisten puutarhojen ja neljän luostarin lisäksi tämän vaikuttavan kirkon sydämessä, sen korkeassa alttarissa, sijaitsevat keskiaikaisten kuninkaiden ja kuningattarien, kuten Edvard I:n ja Kastilian Eleanorin, sekä monarkkien, kuten Mary Queen of Scotsin ja Henrik VII:n, jäännökset.

Sen 31-metrisessä kirkkolaivassa on taideaarteita, Yhdistyneen kuningaskunnan merkittävin monumentaaliveistoskokoelma ja "tiedemiesten nurkkaus", jonne on haudattu Issac Newtonin ja Charles Darwinin kaltaisia maineikkaita nimiä. Sen eteläisessä käytävässä on yksi sen kuuluisimmista alueista, "runoilijoiden nurkka", jossa on Charles Dickensin ja Rudyard Kiplingin kaltaisten unohtumattomien nimien hautoja.

Tämän goottilaistyylisen uskonnollisen rakennuksen seinien takana oleva historia on todella kiehtova. Whitehallin ja Westminsterin kaupunginosassa, Englannin poliittisen ja uskonnollisen vallan keskipisteessä yli tuhannen vuoden ajan, sijaitsevat pitkät jonot ovat nyt osa Westminster Abbeyn monumentaalista kokonaisuutta. Nykyään siellä vierailee vuosittain yli miljoona turistia.

Vickyn matkavinkki

Westminster Abbey on työkirkko, joten muista pukeutua asianmukaisesti (tai ota mukaan huivi hartioiden ja kaula-aukkojen peittämiseksi).

Miten päästä Westminster Abbeyyn

Luostarin ulkoasu
Luostarin ulkoasu

Westminster Abbey sijaitsee Lontoon keskustan sydämessä, ja sinne pääsee monella eri tavalla, kätevimmin kaupungin julkisilla liikennevälineillä.

 • Metro: Westminster Abbeyn lähimmät metroasemat ovat Westminster (Jubilee-, District- ja Circle Lines) ja James's Park (District- ja Circle Lines)
 • Bussi: Westminster Abbeyn portille kulkee useita bussilinjoja. Löydät ne kaikki Transport Of Londonin hyödylliseltä viralliselta verkkosivustolta. Myös kaikki kiertoajelubussit, joihin pääset Lontoo-passilla, pysähtyvät Westminster Abbeyn luona.
 • Juna: Lontoon Victoria ja Lontoon Waterloo ovat parhaat vaihtoehdot päästä Westminster Abbeyyn junalla.
 • Pyöräily: Lontoon keskustaan johtaa useita pyöräilyreittejä. Transport for London -sivustolta löydät mukavimmat ja turvallisimmat reitit.

Varaa opastettu kierros Westminster Abbeyyn

Joitakin Westminster Abbeyn tarjoamia palveluja

Westminster Abbeyn sisällä| ©Herry Lawford
Westminster Abbeyn sisällä| ©Herry Lawford
 • Pyörätuolin käyttäjille ja heidän saattajilleen on vapaa pääsy, sillä kaikki luostarin osat eivät ole esteettömiä
 • Sokeille ja heikkonäköisille voi pyytää pistekirjoituksella kirjoitettuja kierroksia
 • Luostari on myös mukautettu kuulovammaisille, ja siellä on myös kuulosilmukka kuulovammaisille
 • Sisäänpääsy lastenvaunujen kanssa on mahdollista, ja pienimmille on jopa erityinen kierros
 • Kioskissa voi nauttia pikaisen välipalan ja kahvin tai lounaan tai jopa illallisen Cellarium-kahvilassa ja -terassilla.

Vickyn matkavinkki

Käytä tilaisuutta hyväksenne ja tutustu Abbeyn ympäristöön: Thames-joelle ja London Eyeen.

Muita kiinnostavia kohteita Westminster Abbeyn lähistöllä

Lontoon Big Ben| ©Oleg Magni
Lontoon Big Ben| ©Oleg Magni

Tärkeä alue, jolla mahtava Westminster Abbey sijaitsee, on täynnä muita nähtävyyksiä, joihin kannattaa tutustua Lontoossa vieraillessasi. Sen vieressä, vain 160 metrin päässä, on Westminsterin palatsi, jossa sijaitsevat parlamenttitalo ja legendaarinen Big Ben.

Sieltä voit lähteä Thames-joen risteilylle, joka on hyvä tapa levätä luostarissa käynnin jälkeen. Tämä on artikkeli, jonka kirjoitin siitä: Thames-joen risteilyt.

Hieman kauempana, noin 450 metrin päässä, voit levätä pitkästä vierailustasi näissä kahdessa arkkitehtonisessa ihmeessä Lontoon vanhimman ja rakastetuimman puiston, St James's Parkin, ihanissa puutarhoissa, jotka ovat ihanteellisia lasten kanssa nauttimiseen.

Voit myös ihailla Lontoon horisonttia Euroopan korkeimman maailmanpyörän, London Eye-maailmanpyörän, korkeuksista, joka sijaitsee alle 700 metrin päässä Westminster Abbeysta, tai ihailla vuosisatojen hienointa brittiläistä taidetta maineikkaassa Tate Britain -museossa, joka sijaitsee alle kilometrin päässä Abbeysta. Tässä on opas, josta kirjoitin London EyeLiput: kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää....

Varaa opastettu kierros Westminster Abbeyyn

UKK

 • Onko Westminster Abbeyyn pääsyyn pukeutumissääntöjä?

  Muista, että tämä on uskonnollinen temppeli, joten vältä lyhyitä housuja tai hameita ja peitä hartiat.

 • Miten pääsen ilmaiseksi Westminster Abbeyyn?

  Westminster Abbey sisältyy London Pass -ohjelmaan, jolla pääset Westminster Abbeyyn ilman lisämaksua, jos sinulla on London Pass.

 • Kannattaako osallistua opastetulle kierrokselle vai voinko vierailla omin päin?

  Voit vierailla siellä omatoimisesti, mutta tarjolla on myös opastettu kierros, joka vie sinut myös parlamenttitaloon ja kertoo molempien paikkojen historiasta ja tärkeimmistä tapahtumista. On myös mahdollista ottaa mukaan ääniopas.

 • Mitä voin nähdä Westminster Abbeyn lähellä?

  Voit tutustua parlamenttitaloon ja Big Beniin, London Eyeen ja jopa tehdä risteilyn Thamesilla.