Tower of LondonLiput ja Kierrokset: paras vaihtoehto, mistä ne ostaa, mitä nähtävää sisällä on...

Vierailu Tower of Londonin linnoituksessa on vaivan arvoinen: näin saat liput tai pääset opastetulle kierrokselle.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

7 minuuttia luettu

Tower of LondonLiput ja Kierrokset: paras vaihtoehto, mistä ne ostaa, mitä nähtävää sisällä on...

Lontoon torni | ©Joseph Gilbey

Thamesin rannalla sijaitseva Tower of London on yksi Yhdistyneen kuningaskunnan kuuluisimmista monumenteista. Lähes 3 miljoonaa turistia vierailee tässä poikkeuksellisen hyvin säilyneessä keskiaikaisessa normannilaisessa linnoituksessa vuosittain. Lontoon Toweriin voi tutustua usealla eri tavalla: jos haluat nähdä sen mieluummin rauhassa, voit ostaa skip-the-line -lipun, ja jos haluat oppia lisää sen historiasta ja tutustua sen jokaiseen nurkkaan, tarjolla on opastettuja kierroksia.

Paras vaihtoehto

Lontoon Tower -liput, mukaan lukien Crown Jewels ja Beefeater Tour

Tutustu Lontoon Towerin sisätiloihin asiantuntevan oppaan johdolla.

Täydellinen suunnitelma tutustua syvällisesti legendaariseen Tower of Londoniin. Ota siitä kaikki irti ja kysy asiantuntijaoppaalta neuvoja ja suosituksia, jotta kokemuksestasi tulisi mahdollisimman täydellinen.

Jos haluat todella uppoutua Lontoon Towerin muurien takana olevaan historiaan ja vierailet siellä ensimmäistä kertaa, paras tapa tehdä se on tämä Tower of London -kierros. Tässä vaihtoehdossa sinulla on opas mukanasi, joten voit kysyä kaikki mahdolliset kysymyksesi.

Tämä opastettu kierros kestää 2-3 tuntia, ja sen avulla näet tämän valtavan arkkitehtonisen kompleksin tärkeimmät osat, mukaan lukien kruununjalokivinäyttelyn, ja se selittää vaihe vaiheelta kaiken, mitä Lontoon Towerista on tiedettävä.

Suositellaan, jos... haluat oppia Lontoon salaperäisen Towerin parhaiten varjellut salaisuudet asiantuntevalta oppaalta.

Osta liput Lontoon Toweriin lipputoimistosta

Lontoon tornin julkisivu
Lontoon tornin julkisivu

Toinen vaihtoehto on mennä sisäänkäynnille ja ostaa liput lipputoimistosta. Siellä voit valita lipun, joka sisältää pääsyn kruununjalokiviin. Sen avulla voit tutustua kruununjalokivien kimaltelevaan kokoelmaan yhden päivän aikana tai tutkia paikkaa omatoimisesti omaan tahtiin, mutta joudut odottamaan sisäänkäynnin pitkissä jonoissa.

Voit myös osallistua ilmaiselle opastetulle kierrokselle sisätiloihin aidon "Beefeater"-vartijan johdolla. Jos haluat osallistua kierrokselle, se alkaa puolen tunnin välein ja kestää 60 minuuttia. Tornin sisälle johdatetaan kiehtovia tarinoita, joita kertovat "Yeomen Warders", vartijoiksi pukeutuneet oppaat, jotka aikoinaan vahtivat tornin vankeja ja vartioivat tornin kuninkaallisten jalokivien turvallisuutta.

Varaa liput Lontoon Toweriin

Lontoon Towerin hinnat

Lontoon Towerin silta|©Vecino de Dunwich
Lontoon Towerin silta|©Vecino de Dunwich

Lipun hinta Lontoon Toweriin alkaa 40 punnasta Helloticketissä. Jos kuitenkin haluat kokemuksestasi mahdollisimman täydellisen, voit valita Lontoon Towerin lipun, johon sisältyy pääsy kruununjalokiviin ja kierros Beefeater-vahdin kanssa, jonka hinta on alkaen 44 €.

Lisäksi voit yhdistää Tower of London -lipun myös muihin nähtävyyssuunnitelmiin, kuten risteilyyn, joten kyseessä on tarjous Tower of London, Changing of the Guard ja Thamesin risteily, joka maksaa noin 150 €, tai Lontoon kiertoajelu ja liput Tower of Londoniin alkaen 119 €.

Varaa Lontoon kierros ja liput Lontoon Toweriin

Kaikki vaihtoehdot Lontoon Toweriin tutustumiseen

Lontoon torni panoraamanäkymällä|©Abariltur
Lontoon torni panoraamanäkymällä|©Abariltur

Tower of London on ehdoton nähtävyys ja 100-prosenttisesti suositeltava kohde matkallasi Britannian pääkaupunkiin. Jos päätät lähteä sinne, voit vierailla siellä itsenäisesti tai täydentää sitä Lontoon kiertoajelulla tai jopa risteilyllä Thamesilla. Tässä ovat kaikki tarjolla olevat vaihtoehdot:

Varaa lippu Tower of Londoniin ja Thames River Cruise -risteilylle

Sisältyykö Tower of London johonkin kiertoajelupassiin?

LONTOON TORNI 4|©MANUEL ZALDÍVAR
LONTOON TORNI 4|©MANUEL ZALDÍVAR

Lontoon tärkeimpiin nähtävyyksiin kuuluvana Tower of London sisältyy useisiin kiertoajelupasseihin, joista voit lukea tästä toisesta Tower of Londonia käsittelevästä artikkelista. Lontoo-passi. Lontoo-passi sisältää kaiken, mitä Lontoossa voi käydä katsomassa kulttuuristen ja historiallisten nähtävyyksien osalta. Pääset yli 80 nähtävyyteen, ja säästät aikaa, kun vältät jonottamisen nähtävyyksillä, ja rahaa, kun sinun ei tarvitse maksaa yksittäisistä lipuista jokaiseen nähtävyyteen.

London Passin hinta vaihtelee käyttöpäivien määrän mukaan. Maksimikesto on 10 päivää, mutta voit mukauttaa sitä ja maksaa 1, 2, 3, 4, 5 tai 6 päivää. Jotta saisit käsityksen mukavuudesta: esimerkiksi noin 171 punnan hintaisella aikuisten 6 päivän London Passilla voit vierailla useissa nähtävyyksissä, joista erikseen maksettuna käynti maksaisi yli 600 puntaa.

Toisaalta, jos haluat nähdä Lontoon pakolliset nähtävyydet vähintään neljässä päivässä, mutta haluaisit myös piristää matkaasi muilla vapaa-ajan aktiviteeteilla, kuten vierailulla Madame Tussaudsissa, London Dungeonissa tai London Eye -maailmanpyörässä, London Explorer Pass on paras vaihtoehto. Tämän passin avulla voit valita vierailtavien nähtävyyksien määrän, välttää pitkät jonot jokaisessa nähtävyydessä ja säästää jopa 35 % sisäänpääsymaksuista.

Varaa London Pass

Mitä Lontoon tornissa kannattaa nähdä

Klassiset varikset Tower of Londonin ympärillä
Klassiset varikset Tower of Londonin ympärillä

Lontoon Towerin monumentaalinen kokonaisuus voi olla häkellyttävä, jos vierailuun ei ole paljon aikaa, joten suosittelen muutamia pakollisia nähtävyyksiä.

  • Valkoinen torni on kompleksin päätorni, jonka sanotaan toimineen kuninkaan asuintalona ja jossa on paras kokoelma kuninkaallisia haarniskoja, sekä toinen vartiotorneista, Beauchamp Tower, jonka seinissä on yhä nähtävissä useiden siellä kulkeneiden vankien kirjoituksia.

  • Kruununjalokivet: Sinua häikäisee ainutlaatuinen kokoelma, joka koostuu sen korutalosta ja josta osa on yhä kuningatar Elisabet II:n hallussa.

  • Wakefieldin torni: Sen pohjalla on näyttely siitä, miten vankeja kidutettiin, ja siellä on jäljennöksiä heidän teloittajiensa käyttämistä esineistä, ja sen ympärillä asuu planeetan kuuluisin variksenpesä. Nämä linnut tunnettiin aikanaan Lontoon Towerin vartijoina.

Varaa liput Lontoon Toweriin

Lontoon Towerin aukioloajat

Lontoon torni| ©Francesco Gasparetti
Lontoon torni| ©Francesco Gasparetti

Tower of London on avoinna vuoden jokaisena päivänä, paitsi 24., 25. ja 26. joulukuuta sekä 1. tammikuuta.

Tower of Londonin aukioloajat vaihtelevat eri vuodenaikoina, joskus se on auki klo 9-16.30 ja joskus klo 10-17.30. Tarkista siis virallisen verkkosivuston tiedot sen mukaan, mitkä päivämäärät ovat kalenterissa matkasi aikana.

Varaa liput Lontoon Toweriin

Miten pääset Lontoon Toweriin

Lontoon Towerin muurit
Lontoon Towerin muurit

Tower of London sijaitsee St Katharine's & Wappingissa (Tower Hamlets), Lontoon historiallisessa ja taloudellisessa keskustassa, kuuluisassa "Cityssä", ja sinne pääsee hyvin julkisilla liikennevälineillä. Hanki saapuessasi Oyster Card, jonka voit ostaa miltä tahansa metroasemalta, jotta voit liikkua pääkaupungissa ketterämmin ja edullisemmin:

Metro

Lontoon Toweria lähin metroasema on Tower Hill (District Line, Circle Line), jonne on 5 minuutin kävelymatka. Pääset sinne myös Docklands Light Railwaylla (DLR), sillä DLR:n Tower Gateway -asema on aivan Tower Hillin metroaseman vieressä.

Bussi

Useimmat Lontoon kiertoajelubussit, joihin pääset, jos valitset London Passin tai London Explorer Passin, pysähtyvät Tower of Londonissa. Kaupunkibussilla pääset sinne busseilla 15, 42, 78, 100 ja RV1.

Juna

Pääset Tower of Londoniin myös jäämällä pois Fenchurch Streetin juna-asemalta, joka on 5 minuutin kävelymatkan päässä, tai London Bridgen pysäkiltä, joka on 15 minuutin kävelymatkan päässä.

Laiva

Thames-joella on useita jokiristeilyjä, kuten London Pass ja London Explorer Pass, jotka pysähtyvät käymään Tower of Londonissa. Lähin laituri on Tower Pier, jonne pääsee Charing Crossista, Westminsteristä ja Greenwichistä.

Yleensä, jos haluat päästä kaupungin toisesta päästä toiseen, suosittelen harkitsemaan risteilyä Thamesilla. Risteilyjä on erityyppisiä, ja kerron niistä kaiken tässä artikkelissa osoitteessa Thames-joen risteilyt.

Varaa liput Lontoon Toweriin

Muita mielenkiintoisia yksityiskohtia Lontoon tornista

Sisäänkäynti Lontoon Toweriin
Sisäänkäynti Lontoon Toweriin

Tärkeä huomioitava seikka Lontoon Towerissa vieraillessasi on, että vaikka se on esteetön ja vetoaa kaikentyyppisiin matkailijoihin, sinun on syytä olla tietoinen siitä, että sisäänpääsy ei ole mahdollista tietyillä tarpeilla, kuten pyörätuolilla.

Towerissa on kuitenkin useita vapaaehtoisia (saatavuuden mukaan), jotka auttavat vierailijoita, joilla on erityistarpeita. Näkövammaisille ja sokeille on myös mahdollisuus päästä alueelle avustavan eläimen kanssa, ja useimmissa nähtävyyksissä on pistekirjoituksella kirjoitettua tietoa, ja kuuroille ja kuulovammaisille on mahdollista palkata viittomakielen tulkki.

Vierailun tehostamiseksi on myös maksullisia äänioppaita (noin 4 puntaa), hissi yhteen nähtävyyden ikonisimmista osista, "Valkoiseen torniin", ja istuimia, joissa voi levätä eri puolilla linnoitusta, sekä useita käymälöitä, joista osa on mukautettuja (lähinnä tornin ulkopuolella olevat).

Varaa liput Lontoon Toweriin

Lontoon Towerin historiaa

Näkymiä Tower Bridgelle Lontoon Towerin ympäriltä
Näkymiä Tower Bridgelle Lontoon Towerin ympäriltä

Tämä vuonna 1066 rakennettu linnoitus, josta on näkymät Lontoon keskustaan, on yhdeksän vuosisataa kestäneen elämänsä aikana todella "poistunut". Se oli aikoinaan hirvittävä vankila epäinhimillisissä oloissa, teloituspaikka pahamaineisille kruununpettureille, ja myöhemmin siitä tuli kuninkaallinen asuinpaikka.

Historiansa aikana sitä on käytetty myös asevarastona, kuninkaallisena rahapajaan ja valtiovarastona ja jopa kruununjalokivien säilyttäjänä ja villieläinten eläintarhana. Sen muurien sisäpuolella on paljon historiaa, johon voi tutustua. Kierros koko arkkitehtoniseen kokonaisuuteen vie itse asiassa peräti 3 tuntia.

Kaikista näistä syistä Unesco julisti Tower of Londonin maailmanperintökohteeksi vuonna 1988.

Varaa liput Lontoon Toweriin

Mitä vierailtavaa Tower of Londonin ympäristössä on

Tower of London Beefeater| ©Paul Hudson
Tower of London Beefeater| ©Paul Hudson

Tower of Londonin poikkeuksellisen sijainnin ansiosta voit hyödyntää vierailuasi tutustuaksesi joihinkin kaupungin tärkeimpiin paikkoihin. Vain 293 metrin päässä Tower of Londonista voit tutustua City Halliin, futuristiseen rakennukseen, jossa sijaitsee Lontoon kaupungintalo, ja hieman kauempana, 343 metrin päässä, voit kävellä kaupungin kuuluisimman sillan, Tower Bridgen, yli.

Lähistöllä, 569 metrin päässä Tower of Londonista, voit ihailla Monument to the Great Fire -monumenttia, 61-metristä dorialaista kivipylvästä, joka edustaa Lontoota vuonna 1666 tuhonnutta suurta tulipaloa ja sen myöhempää jälleenrakennusta.

Jos olet kiinnostunut merivoimien historiasta, voit nauttia (244 metrin päässä Tower of Londonista) HMS Belfastista, kelluvasta museosta, joka oli Britannian laivaston lippulaiva. Tällä alueella sinulla on myös mahdollisuus ylittää London Bridge, Thames-joen ylittävä silta, joka yhdistää Lontoon kaupungin ja Southwarkin kaupunginosan.

Vickyn matkavinkki

Alueella ollessasi kannattaa käyttää tilaisuutta hyväkseen ja nousta joen toisella puolella sijaitsevalle uskomattomalle näköalapaikalle The View from the Shardille.

Jos olet kiinnostunut Tower of Londonista, sinua kiinnostaa myös

Ruskea rakennus|©Gary Woodland
Ruskea rakennus|©Gary Woodland

Jos kuuluisan Lontoon Towerin historian ja arkkitehtuurin lisäksi sinua kiinnostaa tutustua muihin Englannin historian kannalta keskeisiin paikkoihin, kutsun sinut lukemaan tämän toisen Lontoon Towerista kirjoittamani artikkelin. London Westminster Abbey Liput: saatavilla olevat vaihtoehdot ja kaikki mitä sinun tarvitsee tietääjoka on yksi kaupungin tunnusomaisimmista paikoista.

Fiksu tapa liikkua suurkaupungissa on hop-on, hop-off-bussi. Älä anna mielesi hämääntyä siitä, että se on liian turistinen, sillä loppujen lopuksi sen avulla voit liikkua nopeasti kaupungin nähtävyyksien välillä ja samalla nauttia nähtävyyksistä. Kerron siitä kaiken seuraavassa Hop on Hop off -bussikierrokset.

Varaa liput Lontoon Toweriin