Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Tower of LondonLiput ja Kierrokset: paras vaihtoehto, mistä ne ostaa, mitä nähtävää sisällä on...

Vierailu Tower of Londonin linnoituksessa on vaivan arvoinen: näin saat liput tai voit osallistua opastetulle kierrokselle.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

5 minuuttia luettu

Tower of LondonLiput ja Kierrokset: paras vaihtoehto, mistä ne ostaa, mitä nähtävää sisällä on...

Lontoon torni | ©Joseph Gilbey

Thamesin rannalla sijaitseva Tower of London on yksi Yhdistyneen kuningaskunnan kuuluisimmista monumenteista. Tässä poikkeuksellisen hyvin säilyneessä keskiaikaisessa normannilaisessa linnoituksessa vierailee vuosittain lähes 3 miljoonaa turistia. Lontoon Towerissa voi vierailla usealla eri tavalla: jos haluat nähdä sen omaan tahtiin, voit ostaa lipun ilman jonottamista, ja jos haluat oppia lisää sen historiasta ja ymmärtää sen jokaista nurkkaa, tarjolla on opastettuja kierroksia.

Säästövaihtoehto

London Pass

Lontoon parhaat nähtävyydet parhaaseen hintaan London Tourist Card -kortilla.

Jos Lontoon Tower on vain yksi niistä monista nähtävyyksistä, joissa haluat vierailla matkasi aikana, tutustu mahdollisuuteen ostaa Tower of London Sightseeing Pass.

Toinen tapa vierailla Towerissa (edullisin, jos aiot vierailla useissa Lontoon nähtävyyksissä) on tehdä se yhdellä Lontoon turistipassilla, josta voit lukea lisää tässä toisessa Towerista julkaisemassani artikkelissa. Lontoo-passi.

Tower of London on yksi Lontoon tärkeimmistä nähtävyyksistä, ja se sisältyy useisiin Lontoon nähtävyyspasseihin. Lontoo-passi sisältää kaiken, mitä Lontoossa voi käydä katsomassa kulttuuristen ja historiallisten nähtävyyksien osalta. Tällä passilla pääset yli 80 nähtävyyteen, kuten Lontoon Toweriin, ja saat päivän bussikierroksen. Tämän passin avulla säästät aikaa, kun vältät jonottamisen nähtävyyksillä, ja rahaa, kun sinun ei tarvitse maksaa yksittäisistä lipuista jokaiseen nähtävyyteen. Sen avulla saat myös erikoistarjouksia ravintoloissa, kaupoissa ja teattereissa.

London Passin hinta vaihtelee käyttöpäivien määrän mukaan. Enimmäiskesto on 10 päivää, mutta voit muokata sitä ja maksaa 1, 2, 3, 4, 5 tai 6 päivää. Jotta saisit käsityksen kätevyydestä: esimerkiksi noin 171 punnan hintaisella 6 päivän Lontoo-passilla voit vierailla useissa nähtävyyksissä, joista erikseen maksettuna käynti maksaisi yli 600 puntaa.

Jos haluat nähdä Lontoon tärkeimmät nähtävyydet vähintään neljässä päivässä, mutta haluat myös piristää matkaasi muilla vapaa-ajan aktiviteeteilla, kuten vierailulla Madame Tussaudsissa, London Dungeonissa tai London Eye -maailmanpyörässä, London Explorer Pass on paras vaihtoehto.

Tämän passin avulla voit valita vierailtavien nähtävyyksien määrän, välttää pitkät jonot jokaisessa nähtävyydessä ja säästää jopa 35 % sisäänpääsymaksuista. Lisäksi voit kiertää kaupunkia päivässä turistibussilla ja saada opastusta kierroksellasi mukana olevan hyödyllisen digitaalisen oppaan avulla.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta: Jos aiot vierailla useissa nähtävyyksissä, London Pass kannattaa todennäköisesti taloudellisesti. Lisäksi säästät aikaa, kun voit ohittaa jokaisen nähtävyyden lipunmyyntipisteen jonot.

Suositellaan, jos... haluat täydentää matkaasi muilla vierailuilla, kuten Westminster Abbey, St. Paul's Cathedral tai Royal Albert Hall.


Osta liput Lontoon Toweriin lippukassasta

Tower of Londonin julkisivu
Tower of Londonin julkisivu

Toinen vaihtoehto on mennä itse sisäänkäynnille ja ostaa liput lipputoimistosta. Siellä voit valita lipun, joka sisältää pääsyn kruununjalokiviin. Voit nähdä kruununjalokivien loistavan kokoelman yhden päivän aikana tai tutustua kohteeseen omaan tahtiin, mutta joudut odottamaan sisäänkäynnin pitkissä jonoissa.

Voit myös kierrellä sisällä aidon Beefeater-vartijan ilmaisella opastetulla kierroksella. Jos haluat osallistua tälle kierrokselle, se alkaa puolen tunnin välein ja kestää 60 minuuttia. Tornin sisälle johdatetaan kiehtovia tarinoita, joita kertovat "Yeomen Warders", vartijoiksi pukeutuneet oppaat, jotka aikoinaan vahtivat tornin vankeja ja vartioivat tornin kuninkaallisten jalokivien turvallisuutta.

Varaa Lontoon Towerin liput

Mitä Lontoon Towerissa on nähtävää

Klassiset varikset Lontoon Towerin ympärillä
Klassiset varikset Lontoon Towerin ympärillä

Lontoon Towerin monumentaalinen kokonaisuus voi olla ylivoimainen, jos vierailuun ei ole paljon aikaa, joten haluan suositella joitakin sen keskeisiä alueita.

 • Valkoinen torni on koko kompleksin päätorni, jonka sanotaan toimineen kuninkaan asuintalona ja jossa on hienoin kokoelma kuninkaallisia haarniskoja, sekä toinen hänen vartiotorneistaan, Beauchamp Tower, jonka seinillä on yhä nähtävissä useiden sen läpi kulkeneiden vankien kirjoituksia.

 • Kruununjalokivet: Sinua häikäisee ainutlaatuinen kokoelma, joka koostuu sen jalokivitalosta, josta osa on edelleen kuningatar Elisabet II:n käytössä.

 • Wakefield Tower: tornin alaosassa on näyttely siitä, miten vankeja kidutettiin, ja sen ympärillä asuu planeetan kuuluisin variksenpesä. Nämä linnut tunnettiin tuolloin Lontoon Towerin vartijoina.

Varaa liput Lontoon Toweriin

Lontoon Towerin aukioloajat

Lontoon torni| ©Francesco Gasparetti
Lontoon torni| ©Francesco Gasparetti

Tower of London on avoinna vuoden jokaisena päivänä paitsi 24., 25. ja 26. joulukuuta sekä 1. tammikuuta.

Tower of Londonin aukioloajat vaihtelevat eri vuodenaikoina, joskus ne ovat auki klo 9.00-16.30 ja joskus klo 10.00-17.30, joten suosittelen tarkistamaan ne viralliselta verkkosivustolta sen mukaan, minkä kalenterin päivämäärän mukaan olet matkalla.

Varaa Lontoon Towerin liput

Miten päästä Tower of Londoniin

Lontoon Towerin muurit
Lontoon Towerin muurit

Tower of London sijaitsee St Katharine's & Wappingissa (Tower Hamletsissa), Lontoon historiallisen ja taloudellisen keskustan, kuuluisan Cityn, yläpuolella, joten se on hyvin saavutettavissa kaupungin julkisilla liikennevälineillä. Hanki saapuessasi Oyster Card, jonka voit ostaa miltä tahansa metroasemalta, jotta voit liikkua pääkaupungissa ketterämmin ja edullisemmin:

Maanalainen

Tower of Londonia lähin metroasema on noin 5 minuutin kävelymatkan päässä Tower Hillissä (District Line, Circle Line). Pääset lähelle myös sen kevytrautatietä, Docklands Light Railway (DLR), sillä Tower Hillin metroaseman vieressä on DLR:n Tower Gateway -asema.

Bussi

Useimmat Lontoon kiertoajelubussit, joihin pääset, jos valitset London Passin tai London Explorer Passin, pysähtyvät Tower of Londonin luona. Kaupunkibussilla pääset sinne busseilla 15, 42, 78, 100 ja RV1.

Juna

Pääset Tower of Londoniin myös jäämällä pois Fenchurch Streetin juna-asemalta, joka on 5 minuutin kävelymatkan päässä, tai London Bridgen pysäkiltä, joka on 15 minuutin kävelymatkan päässä.

Vene

Useat Thames-joen risteilyt, kuten London Pass ja London Explorer Pass, pysähtyvät Lontoon Towerissa. Lähin laituri on Tower Pier, jonne pääsee Charing Crossin, Westminsterin ja Greenwichin kautta.

Jos haluat päästä kaupungin toisesta päästä toiseen, suosittelen yleensä harkitsemaan risteilyä Thamesilla. On olemassa erilaisia risteilyjä, selitän niistä kaiken tässä artikkelissa osoitteessa Thames-joen risteilyt.

Varaa liput Lontoon Toweriin

Muita mielenkiintoisia yksityiskohtia Lontoon tornista

Sisäänpääsy Lontoon Toweriin
Sisäänpääsy Lontoon Toweriin

Minun on tehtävä tärkeä huomautus Lontoon Towerissa käydessäni, sillä vaikka se on helppokulkuinen paikka, joka kiinnostaa kaikenlaisia matkailijoita, on muistettava, että sinne ei pääse tietyillä tarpeilla, kuten pyörätuolilla.

Museossa on kuitenkin useita vapaaehtoisia (saatavuuden mukaan), jotka auttavat erityistarpeita omaavia kävijöitä. Jälkimmäisen osalta on myös mahdollisuus päästä sokeille tai näkövammaisille avustavan eläimen kanssa ja saada tietoa pistekirjoituksella useimmissa nähtävyyksissä, samoin kuin mahdollisuus palkata viittomakielen tulkki kuuroille tai kuulovammaisille.

Vierailua rikastuttavat myös äänioppaat (noin 4 puntaa), hissi, jolla pääsee yhteen nähtävyyden myyttisimmistä paikoista, "Valkoiseen torniin", ja istuimia, joissa voi levätä eri puolilla linnoitusta, sekä useita käymälöitä, joista osa on mukautettuja (lähinnä tornin ulkopuolella olevat).

Varaa liput Lontoon Toweriin

Hieman historiaa Lontoon tornista

Näkymiä Tower Bridgelle Lontoon Towerin ympäriltä
Näkymiä Tower Bridgelle Lontoon Towerin ympäriltä

Tämä vuonna 1066 rakennettu linnoitus, josta on näkymät Lontoon keskustaan, on todella "kuoletettu" yli yhdeksän vuosisataa kestäneen elämänsä aikana. Se oli aikoinaan kauhistuttava vankila, jossa vallitsi epäinhimilliset olosuhteet ja jossa teloitettiin pahamaineisia kruununpettureita, ja myöhemmin siitä tuli kuninkaallinen asuinpaikka.

Historiansa aikana sitä on käytetty myös asevarastona, kuninkaallisena rahapajaan ja valtiovarastona ja jopa kruununjalokivien säilyttäjänä sekä villieläinten eläintarhana. Sen muurien sisällä on paljon historiaa, johon voi tutustua. Kierros koko arkkitehtoniseen kokonaisuuteen vie itse asiassa vähintään 3 tuntia.

Kaikista näistä syistä Unesco julisti Lontoon Towerin maailmanperintökohteeksi vuonna 1988.

Varaa liput Lontoon Toweriin

Mitä vierailla Tower of Londonin ympäristössä

Lontoon Towerin mehiläishoitaja| ©Paul Hudson
Lontoon Towerin mehiläishoitaja| ©Paul Hudson

Tower of Londonin poikkeuksellisen sijainnin ansiosta voit hyödyntää vierailuasi tutustuaksesi kaupungin muihin tärkeisiin paikkoihin. Vain 293 metrin päässä Tower of Londonista löydät City Hallin, futuristisen rakennuksen, jossa sijaitsee Lontoon kaupungintalo, ja hieman kauempana, 343 metrin päässä, voit kävellä kaupungin kuuluisimman sillan, Tower Bridgen, yli.

Lähistöllä, 569 metrin päässä Tower of Londonista, voit ihailla Suuren palon muistomerkkiä, 61-metristä dorialaista kivipylvästä, joka kuvaa Lontoossa vuonna 1666 riehunutta suurta tulipaloa ja sen jälkeistä jälleenrakennusta.

Jos olet kiinnostunut merivoimien historiasta, nauti (244 metrin päässä Tower of Londonista) HMS Belfastista, kelluvasta museosta, joka oli Britannian laivaston lippulaiva. Tällä alueella sinulla on myös mahdollisuus ylittää London Bridge, Thames-joen ylittävä silta, joka yhdistää Lontoon kaupungin ja Southwarkin kaupunginosan.

Vickyn matkavinkki

Alueella ollessasi kannattaa käyttää tilaisuutta hyväkseen ja nousta joen toisella puolella sijaitsevalle uskomattomalle näköalapaikalle The View from the Shardille.

Jos olet kiinnostunut Tower of Londonista, saatat olla kiinnostunut myös

Jos kuuluisan Tower of Londonin historian ja arkkitehtuurin lisäksi olet kiinnostunut vierailemaan myös muissa Englannin historian keskeisissä paikoissa, kehotan sinua lukemaan tämän toisen artikkelin, jonka kirjoitin Tower of Londonista. London Westminster Abbey Liput: saatavilla olevat vaihtoehdot ja kaikki mitä sinun tarvitsee tietääyksi kaupungin tunnusomaisimmista paikoista.

Fiksu tapa liikkua suurkaupungissa on hop-on, hop-off-bussi. Älkää antako sen vaikuttaa mielipiteeseen, että se on liian turistinen, sillä loppujen lopuksi sen avulla voitte liikkua nopeasti kaupungin nähtävyyksien välillä ja samalla nauttia nähtävyyksistä. Kerron kaiken siitä Hop on Hop off -bussikierrokset.

Varaa liput Lontoon Toweriin

UKK

 • Kuinka kauan Lontoon Towerin kiertoajelu yleensä kestää?

  Tornissa vierailemiseen voi varata 2-3 tuntia. Jonottaminen kruununjalokiviin voi kestää noin 20 minuuttia, ja kierros koko tornissa kestää noin 1,5 tuntia.

 • Milloin on paras aika vierailla Tower of Londonissa?

  Yleissääntönä on, että kannattaa käydä aamulla ja keskellä viikkoa, jotta vältytään koululaisvierailujen aiheuttamilta pidemmiltä jonoilta. Samasta syystä on hyvä välttää tornissa vierailua yleisinä juhlapäivinä.

 • Mitä voin tehdä Lontoon Towerissa käynnin jälkeen?

  Lontoon Towerin lähellä on paljon tekemistä, kuten Tower Bridge -sillan ylittäminen, The Shardin ihailu, vierailu kauniissa Southwarkin katedraalissa tai kävely Borough Marketissa.

 • Onko Tower of London vierailun arvoinen?

  Kyllä, eikä vain tutustuaksesi sen sisätiloihin, vaan myös siksi, että opastetulla kierroksella pääset tutustumaan sen historiaan. Se on myös hyvä tekosyy tutustua ympäröivään alueeseen, kävellä Thamesia pitkin ja ylittää kuuluisa London Bridge.