9 parasta päiväretkeä Lontoosta

Lontoossa on paljon tarjottavaa, mutta myös ympäröivä alue on vähintään yhden matkapäivän arvoinen.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

9 minuuttia luettu

9 parasta päiväretkeä Lontoosta

Stonehenge | © Sung Shin

Jos sinulla on riittävästi aikaa Lontoossa vieraillessasi tai olet jo vieraillut Britannian pääkaupungissa aiemminkin, lähde tutustumaan ihmeisiin, jotka odottavat sinua vain muutaman tunnin matkan päässä kaupungista.

1. Retket Stonehengeen

Stonehenge
Stonehenge

En koskaan unohda, kun vanhempani veivät minut katsomaan Stonehengeä Englannissa ollessani. Olin melko pieni, mutta tämän valtavan, yli 5 000 vuotta vanhan kivimuistomerkin näkeminen tekee todella vaikutuksen, eikä sitä koskaan unohda sen rakentamiseen liittyvien salaperäisten tarinoiden vuoksi.

Tälle Stonehengen retkelle on varattava koko päivä, sillä retken kokonaiskesto on 6 hours 30 minutes (melkein 2 tuntia ajomatkaa), ja 3 tuntia aikaa on monumentin, sen museon ja vierailijakeskuksen katsomiseen, jossa on esillä kivikautisen asumuksen jäljennös. Kierrokseen sisältyy ääniopas 9 kielellä, myös englanniksi, ja edestakainen bussimatka Lontoosta.

Miksi pidän tästä retkestä

Vielä tänäkin päivänä on käsittämätöntä, miten aikakaudella, jolloin ei ollut juurikaan insinööritaitoa tai työkaluja, nämä 30 yli 4 metriä pitkää ja 25 tonnia pain avaa kivilohkaretta pystytettiin muodostamaan halkaisijaltaan 30 metriä pitkä ympyrä. Ymmärretään, että sitä käytettiin hautaustarkoituksiin ja että se liittyi auringon liikkeisiin auringonseisausten aikana. Tämän vuoksi Stonehenge on maailmanperintökohde ja paikka, jota ei kannata jättää väliin.

Tällä järjestetyllä kiertomatkalla voit tulla ja mennä samana päivänä täysin mukavasti ja ilman, että sinun tarvitsee pitää silmällä julkisen liikenteen aikatauluja. Minulle se on super erilainen päivä, joka saa sinut unohtamaan suurkaupungin liikenteen ja kaaoksen ja tekee Lontoon-matkastasi paljon täydellisemmän.

Mitä Stonehenge-kierros sisältää?

 • Sisäänpääsy Stonehengen vierailijakeskukseen ja Stonehengen ympyrään.
 • pullovesi
 • Ilmastoitu ajoneuvo
 • WC on käytettävissä ajoneuvossa
 • Audio-opas
 • Lastenvaunuihin pääsee
 • Kierroksella voi olla enintään 50 matkustajaa

Stonehengen kierroksen matkasuunnitelma

 • Lähtöpaikka - London Bridge Street ja Harrington Gardens, Kensington.
 • Lähtöaika - 7:00 aamulla
 • Stonehenge
 • Paluu - Takaisin alkuperäiseen lähtöpaikkaan.

Vertaa parhaita retkiä kohteeseen Stonehenge

2. Retket Stonehengeen ja Salisburyyn

Salisburyn katedraali sisältä
Salisburyn katedraali sisältä

Jos sinulla on aikaa ja haluat ottaa kaiken irti päiväretkestä Lontoosta, loistava vaihtoehto on palata satoja vuosia ajassa taaksepäin ja tutustua vaikuttavaan ja salaperäiseen megaliittikohteeseen Stonehengeen ja kauniiseen 700-vuotiaaseen goottilaiseen Salisburyn katedraaliin.

Salisbury on erittäin tärkeä, koska siellä on myös paras säilynyt kopio Magna Carta -kirjasta, jonka kuningas Johannes allekirjoitti vuonna 1215 ja joka vaikutti Yhdysvaltain perustuslakiin ja joka on yhä nykyäänkin koko maailman common law -oikeuden perusta.

Tämän Stonehengeen ja Salisburyn katedraaliin suuntautuvan päiväretken kokonaiskesto on noin kolme tuntia, jonka aikana on varattu aikaa tutustua kumpaankin näistä muistomerkeistä, jotka sijaitsevat noin kahden tunnin ajomatkan päässä Lontoosta.

Miksi pidän tästä matkasta

Tämä on kiertomatka, jonka avulla voit ottaa kaiken irti päivästäsi Lontoossa. Stonehenge on ehdoton nähtävyys vaikuttavan merkityksensä ja maisemiensa vuoksi, mutta Salisbury on ehdottomasti yksi maan viehättävimmistä paikoista (ja katedraali on yksinkertaisesti upea). Se, että voit vierailla molemmissa kohteissa yhden päivän aikana ja täysin mukavasti, tuntuu minusta täydelliseltä yhdistelmältä.

Mitä Stonehengen ja Salisburyn katedraalin kiertomatkaan sisältyy?

 • Pullotettu vesi
 • ilmastoitu ajoneuvo
 • WC on käytettävissä aluksella
 • Lastenvaunuihin pääsee
 • Matkalle mahtuu enintään 50 matkustajaa

Stonehenge-kierroksen matkasuunnitelma

ja Salisburyn katedraali

 • Lähtöaika - 7:30 aamulla
 • Lähtöpaikat - London Bridge Street ja Harrington Gardens, Kensington.
 • Stonehenge - (3 tuntia sisäänpääsyineen)
 • Salisburyn katedraali ja Magna Carta - (2 tuntia sisäänpääsyineen).
 • Paluu -Takaisin alkuperäiseen lähtöpaikkaan

Vertaa parhaita retkiä kohteeseen Stonehenge

3. Windsorin linna, Stonehenge ja Oxfordin matkat

All Saints College -rakennus Oxfordissa
All Saints College -rakennus Oxfordissa

Jos haluat mieluummin nähdä useampia nähtävyyksiä kuin viettää enemmän aikaa jokaisessa kohteessa ja sinulla on vapaapäivä Lontoon ulkopuolella, Windsorin linnan, Stonehengen ja Oxfordin kiertomatka on hyvä idea sen kätevyyden sekä sen sisältämien monipuolisten ja näyttävien monumenttien vuoksi.

Windsor

Tämä Windsorin, Stonehengen ja Oxfordin kierros alkaa Windsorista, upeasta keskiaikaisesta kaupungista, joka sijaitsee vain 45 minuutin ajomatkan päässä Lontoosta ja jossa on kuuluisa Windsorin linna, joka on ollut Britannian kuninkaallisen perheen koti yli 900 vuoden ajan ja yksi maailman parhaiten säilyneistä linnoista.

Kun varaat tämän kierroksen, voit valita, sisältyykö siihen sisäänpääsy Windsorin linnaan, tai voit mennä omaan tahtiisi ja tutustua rakennuksen kauniisiin katuihin ja ympäristöön. Suosittelen kuitenkin siellä ollessasi valitsemaan sisäänpääsyn sisältävän vaihtoehdon ja nauttimaan sellaisista ihmeistä kuin Van Dyckin ja Rubensin maalauksilla koristellut kuninkaalliset asunnot ja Pyhän Yrjön kappeli, jossa prinssi Harry ja Meghan Markle menivät naimisiin ja jossa on merkittävien monarkkien hautoja.

Stonehenge

Sen jälkeen voit katsella ulkopuolelta ja ottaa valokuvia tai päästä, johon on mahdollisuus saada sisäänpääsy, mielenkiintoiseen 5 000 vuotta vanhaan megaliittikompleksiin Stonehengeen.

Oxford

Jatkat matkaa Oxfordiin, joka sijaitsee lähes kahden tunnin matkan päässä Lontoosta ja on kuuluisa siitä, että siellä sijaitsee Britannian vanhin ja arvostetuin yliopisto. Siellä voitte tehdä kävelykierroksen sen viehättävillä mukulakivikaduilla ammattitaitoisen oppaan johdolla, joka vie teidät esimerkiksi Bodleian-kirjastoon, joka on yksi Euroopan vanhimmista, ja Sheldonian-teatteriin.

Oxford ilahduttaa myös pienimpiä, kun he saavat tietää, miten sen 40 collegesta merkittävin, Christ Church College, toimi Harry Potter -elokuvien näyttämönä ja että useat kaupungin paikat ovat mieleen Liisa Ihmemaassa -kirjassa.

Miksi pidän tästä kierroksesta

Tällä kiertoajelulla hyödynnetään päivän aika maksimaalisesti, ja se vie sinut matkalle läpi Englannin historian muinaisesta Stonehengestä nykyajan Oxfordin yliopistoon ja sen kuninkaallisten elävään historiaan Windsorissa. Tällä kiertomatkalla on kyse kontrasteista, kauniista maisemista ja Englannin yliopistomaailman syvään juurtuneesta kulttuurista. Lisäksi hauskanpito kaikenikäisille on taattu.

Mitä Windsorin linnan, Stonehengen ja Oxfordin kiertomatka sisältää?

 • Ilmastoitu bussikuljetus
 • Ammattitaitoinen opas
 • Oxfordin opastettu kierros kuulokkeiden kanssa
 • Mahdollisuus päästä sisälle Windsorin linnaan. Voit ostaa liput linnaan myös erikseen omatoimisesta ja ryhmäkierroksesta.
 • Mahdollisuus päästä Stonehengeen
 • Esteetön lastenvaunuille
 • Kierroksella voi olla enintään 50 matkustajaa.

Windsorin linna, Stonehenge ja Oxfordin kierroksen matkasuunnitelma

 • Lähtöpaikka - Victorian linja-autoasema, portit 1-5, 164 Buckingham Palace Road.
 • Lähtöaika - klo 8.00 (lähtö klo 7.30).
 • Windsorin linna - 1:30 kesto, johon on mahdollista päästä sisään.
 • Stonehenge - 1 tunti sisältäen sisäänpääsymaksun
 • Oxfordin yliopisto - 1 tunti ilman sisäänpääsymaksua
 • Paluu - Paluu alkuperäiseen lähtöpaikkaan

Varaa Oxfordin, Windsorin ja Stonehengen kiertoajelu

4. Windsorin linnan, Stonehengen ja Bathin kierrokset

Windsorin linna
Windsorin linna

Toinen vaihtoehto ottaa kaikki irti päivästä Lontoossa ja nähdä hämmästyttäviä paikkoja alle kahden tunnin matkan päässä pääkaupungista on Windsorin linnan, Stonehengen ja Bathin kiertoajelu, joka on toiminnaltaan ja kestoltaan hyvin samankaltainen, mutta jossa käydään Oxfordin sijasta Bathissa ja jossa voi valita, sisältääkö kiertoajelu liput kahteen näistä muistomerkeistä vai kiertoajelu, jolla pääsee kaikkiin.

Windsor

Aloitat kierroksen Windsorin keskiaikaisesta kaupungista, jossa näet sen majesteettisen linnan, joka on yksi maailman vanhimmista. Saatat jopa olla onnekas ja nähdä kuninkaallisen lipun liehuvan linnan pyöreän tornin mastossa, mikä tarkoittaa, että kuningatar Elisabet II itse on sisällä. Älä jätä väliin vierailua keskiaikaisessa goottilaisessa St George's Chapelissa.

Salisbury

Jatkat sitten Lontoosta länteen Salisburyyn, jossa sijaitsee maailman suosituin megaliittinen muistomerkki, Stonehenge. Sen upea luonto ja sen rakentamishistoriaan liittyvä mysteeri kiehtovat sinua.

Bath

Seikkailusi päättyy vierailuun yhdessä Britannian kauneimmista kaupungeista. Bath on kuuluisa tyylikkäästä georgiaanisesta arkkitehtuuristaan, josta ovat esimerkkinä Royal Crescent, 30 rivitalon rivi vuodelta 1774, jotka on järjestetty puolikuun muotoon, ja kuuluisa Pulteney Bridge, joka on yksi maailman neljästä sillasta, jonka molemmilla puolilla ja pituussuunnassa on kauppoja Firenzen kuuluisan Ponte Vecchion tapaan.

Kaupunki loistaa myös goottilaisella arkkitehtuurilla, sillä Bath Abbey on anglikaaninen seurakuntakirkko, joka oli alun perin benediktiiniluostari 7. vuosisadalla. Lisäksi sinulla on mahdollisuus tutustua toiseen maailmanperintökohteeseen, muinaisen maailman parhaiten säilyneeseen roomalaiseen kylpylään, Bathin roomalaisiin kylpylöihin, jossa kaupungin ainutlaatuiset kuumat lähteet ovat syntyneet.

Miksi pidän tästä matkasta

Kuten edellisellä kiertomatkalla, tälläkin kiertomatkalla hyödynnät aikasi mahdollisimman hyvin ja tutustut useisiin maan avainkohteisiin, joista Bath on kohokohta. Suosittelen tätä vaihtoehtoa, jos olet kaltaiseni enemmän klassisen historian ystävä, sillä vierailet kaupungissa, jonka roomalaiset perustivat kaksikymmentä vuosisataa sitten ja jossa on paljon muistoja roomalaisten kulttuurista.

Mitä matka Windsorin linnaan, Stonehengeen ja Bathiin sisältää?

 • Maalauksellinen kierros georgiaanisessa Bathissa
 • Ammattitaitoinen opas / monikielinen ääniopas
 • Kuljetus ilmastoidussa luksusbussissa, jossa on Wi-Fi.
 • Mahdollisuus päästä Windsorin linnan sisätiloihin.
 • Mahdollinen sisäänpääsy Stonehengeen
 • Mahdollisuus päästä roomalaisiin kylpylöihin
 • Matka on rajoitettu enintään 50 matkustajalle.

Mitä Windsorin linnan, Stonehengen ja Bathin kiertomatkaan ei sisälly?

 • Saapuminen hotellista ja hotelliin
 • Ruoka ja juomat, ellei toisin mainita

Matkareitti Lontoosta Windsorin linnaan, Stonehengeen ja Bathiin

 • Lähtöpaikka - Victorian linja-autoasema, portit 1-5, 164 Buckingham Palace Road, Lontoo.
 • Lähtöaika - 8:00 (nousu klo 7.30).
 • Windsorin linna (1 tunti)
 • Stonehenge (1 tunti)
 • Bath (1 tunti)
 • Paluu - Vauxhall Bridge Road, Lontoo

Varaa Stonehengen, Windsorin ja Bathin kierros

5. Retket Englannin maaseudulle Lontoosta: Oxford, Cotswolds, Stratford-upon-Avon ja Warwickin linna

Warwickin linna
Warwickin linna

Päiväretki Oxfordiin, Cotswoldsiin, Stratford-upon-Avoniin ja Warwickin linnaan on yksi täydellisimmistä päiväretkistä, joita suosittelen, jos kaipaat rauhaa ja luontoa Lontoon keskustassa vietettyjen intensiivisten päivien jälkeen, sillä se sisältää joitakin Englannin maaseudun kauneimmista paikoista.

Warwickin linna

Päivän aikana voit nauttia vierailusta keskiaikaisessa linnassa, Warwickin linnassa, joka sijaitsee 26 hehtaarin kumpuilevilla kukkuloilla ja hoidetuilla puutarhoilla Avon-joen rannalla. Täällä voit tutustua linnan historiaan moniaistisen nähtävyyden ja keskiaikaisten urheilulajien, kuten ritarikilpailujen ja jousiammuntaturnausten, elävien esitysten avulla sekä tutkia linnan ylellistä sisustusta, mukaan lukien sen 1600-luvulla rakennettu suuri sali.

Stratford-upon-Avon ja Cotswoldsin alue

Vierailet yhden maailman kirjallisuuden suuruuden synnyinpaikassa Stratford-upon-Avonissa, William Shakespearen syntymäpaikassa, jonka talossa voit vierailla, ja vaellat sitten toisen oppineisuuden kehdon, maailman toiseksi vanhimman yliopiston Oxfordin mukulakivikaduilla.

Seikkailun päätteeksi vierailet Cotswoldsissa, luonnonkauniilla kukkuloiden alueella, joka näyttää sinulle Englannin bukolilaisimmillaan.

Miksi pidän tästä matkasta

Jos haluat kirjaimellisesti paeta kaupungin melua ja betonia, tämä kiertomatka sopii sinulle. Se vie sinut syvälle Englannin valokuvaukselliseen maaseutuun ja maan romanttisimpiin kyliin, joten valmistaudu todelliseen päivään maaseudulla ja luonnossa.

Mitä Oxfordin, Cotswoldsin, Stratford-on-Avonin ja Warwickin linnan kiertomatkaan Lontoosta sisältyy?

 • Ammattitaitoinen opas
 • Sisäänpääsy Warwickin linnaan
 • Kuulokkeet
 • Opastettu kävelykierros Oxfordissa
 • Wi-Fi bussissa
 • Mukava ilmastoitu ajoneuvo

Kiertoajelu Oxfordiin, Cotswoldsiin, Stratford-on-Avoniin ja Warwickin linnaan Lontoosta

 • Lähtöpaikka - Victoria Stationin linja-autoasema
 • Lähtöaika - 8:30am
 • Oxfordin yliopisto
 • Warwickin linna (1 tunti 30 minuuttia)
 • Stratford-upon-Avon
 • Paluu - Vauxhall Bridge Road, Lontoo

Vertaa parhaita matkoja Lontoosta

6. Retket Oxfordiin ja Cambridgeen

Cambridgen maisemat
Cambridgen maisemat

Näiden kaupunkien mukulakivikaduilla, puistoissa ja kanaaleissa vaeltaminen on kuin matka ajassa taaksepäin. Tällä päiväretkellä Oxfordiin ja Cambridgeen voit tutustua henkilökohtaisesti upeisiin rakennuksiin, joissa sijaitsee kaksi maailman pitkäikäisintä ja merkittävintä yliopistoa.

Oxford

Oxford tunnetaan myös omaleimaisesta arkkitehtuuristaan, joka sisältää merkittäviä esimerkkejä jokaiselta arkkitehtuurikaudelta saksien ajoista lähtien. Täällä voit vierailla yhdessä Euroopan vanhimmista kirjastoista, Bodleian-kirjastossa, ja sen kuuluisimmassa collegessa, Christ Churchissa, jossa kuvattiin osa kuuluisan Harry Potter -saagan kohtauksista ja jossa opiskelivat muun muassa Lewis Carroll, Bill Clinton ja David Cameron.

Cambridge

Newton, Stephen Hawking ja Sylvia Plath ovat muiden Cambridgen yliopiston maineikkaiden opiskelijoiden nimiä, ja tutustut matkan aikana kauniiseen kaupunkiin sekä sen vaikuttavaan kirjastoon, Cavendishin laboratorioon ja King's Collegen kappeliin.

Mitä Oxfordin ja Cambridgen kiertomatkaan Lontoosta sisältyy?

 • Kävelykierros Oxfordissa ja Cambridgessa
 • Vierailu Christ Church Collegessa
 • Lounas
 • Vierailu King's Collegeen
 • Ammattitaitoinen opas
 • Ylellinen ilmastoitu linja-auto

Oxfordin ja Cambridgen kiertoajelu Lontoosta käsin

 • Lähtöpaikka - Fountain Square, Colonnade Walk, Buckingham Palace Rd, Victoria, Lontoo.
 • Lähtöaika - 8:30 aamulla
 • Oxfordin yliopisto
 • Christ Church
 • King's College Chapel
 • Bodleian Library
 • Cambridgen yliopisto ja sen kirjakauppa
 • Paluu -Takaisin alkuperäiseen lähtöpisteeseen

7. Retki Glastonburyyn ja Cheddarin rotkoon

Glastonburyn luostari| ©Judy Dean
Glastonburyn luostari| ©Judy Dean

Lontoosta lounaaseen, noin 250 km:n päässä pääkaupungista, on kaksi muuta mielenkiintoista kaupunkia, joissa kannattaa käydä päiväretkellä. Tarkoitan Glastonburyä ja Cheddaria, kahta ainutlaatuisia maisemia täynnä olevaa paikkaa, joihin pääset koko päivän kestävällä retkellä Lontoosta, johon sisältyy kuljetus.

Glastonbury

Muun muassa kuningas Arthurista kertovista legendoista tunnettu Glastonburyn kaupunki yllättää sinut mystisyydellään. Glastonburyssa sijaitsee kuuluisa Glastonburyn luostari, jonne pääsee hintaan sisältyvällä pääsylipulla ja jossa voit ihailla raunioita ja sitä ympäröivää valtavaa vihreää niittyä. Se on maaginen paikka, jossa matkanjohtajasi pysähtyy kertomaan sinulle kaikki tarinat keskiajalta, jotka ympäröivät kaupunkia.

Cheddarin rotko

Kierroksen seuraava pysähdyspaikka on Cheddar Gorge, toinen luonnonnäytelmä, jota et halua jättää väliin. Kyseessä ovat esihistorialliset kalkkikiviluolat eli rotkot, joista löydettiin Britannian varhaisimmat ihmisen jäännökset. Oppaasi ansiosta voit kiertää tämän luonnonihmeen, ymmärtää sen historiallisen merkityksen ja nauttia henkeäsalpaavista maisemista. Ja kyllä, täyteläinen cheddar-juusto on saanut alkunsa täältä.....

Varaa Glastonburyn ja Cheddarin retki

8. 5 päivän kiertomatka Devonin ja Cornwallin alueelle

Exeterin katedraali| ©Hugh Llewelyn
Exeterin katedraali| ©Hugh Llewelyn

Jos olet käynyt Lontoossa useita kertoja ja haluat paeta vilkasta kaupunkia ja nauttia maaseutumaisemmista maisemista, 5 päivän matka Devonin ja Cornwallin alueiden keskiaikaisiin kyliin saattaa olla paras vaihtoehto.

Käytä tilaisuutta hyväksenne ja eksy maaseudulle kauniisiin kyliin, kuten Exeteriin, Tintageliin, Glastonburyyn ja Dartmooriin. Viiden päivän aikana voit tehdä opastetun kierroksen raunioille, linnoihin ja muihin muistomerkkeihin ja nauttia samalla raikkaista maisemista, joita tämä Yhdistyneen kuningaskunnan eteläosan alue tarjoaa.

Et myöskään jätä väliin Stonehengeä, jonka monoliittisiin muodostelmiin tutustumiselle omistetaan yksi päivä.

Unohda kaupunkien väliset matkat ja nauti siitä mukavuudesta, että kuljettajaopas vie sinut tutustumaan jokaiseen nurkkaan ilmastoidussa ajoneuvossa ja pienissä ryhmissä. Voit myös rentoutua, sillä pakettiin sisältyy neljän yön hotellimajoitus aamiaisineen.

Varaa matka Devoniin ja Cornwalliin

9. Suurnopeusjunamatka Lontoosta Pariisiin

Louvre-museo| ©Robert Bye
Louvre-museo| ©Robert Bye

Entäpä jos käyttäisit Lontoon-matkasi hyväkseni vierailemalla toisessa upeassa eurooppalaisessa kaupungissa, kuten Pariisissa? Matkustaminen valon kaupunkiin Britannian pääkaupungista on mahdollista suurnopeusjunan ansiosta, joka yhdistää nämä kaksi suurta metropolia.

Mutta epäilemättä päänvaivojen välttämiseksi parasta on ilmoittautua pienille ryhmille järjestetylle retkelle, johon sisältyy edestakainen junalippu, bussikierros Pariisissa, risteily Seinen risteilyllä, lounas ja kaikki tämä oppaan johdolla.

Mukavan 4,5 tunnin junamatkan jälkeen saavutte kauniiseen Pariisiin, jossa teette bussikierroksen kaupungin tunnetuimpiin nähtävyyksiin, kuten Sacré-Coeur-kortteliin, Champs Elysées'lle ja Place de la Concorde -aukiolle.

Jotta voitte nauttia puhtaasti pariisilaisesta ilmapiiristä, tähän retkeen sisältyy risteily Seinen risteilyllä, jolta näette Eiffel-tornin kaltaiset nähtävyydet. Laivamatkan aikana voit myös nauttia kolmen ruokalajin lounaan samppanjan kera. Aika täydellistä, eikö olekin?

Varaa matka Pariisiin Lontoosta

Muut aktiviteetit Lontoossa, jotka saattavat kiinnostaa sinua

London Eye| ©Martie Swart
London Eye| ©Martie Swart

Jos et ole vielä päättänyt tiettyä matkaa tai haluat vain järjestää aikasi pääkaupungissa, tässä on joitakin kirjoittamiani artikkeleita ja oppaita, jotka voivat auttaa sinua päättämään, missä nähtävyyksissä, retkillä tai paikoissa haluaisit eniten vierailla. Toivottavasti niistä on hyötyä! Voit aloittaa Lontoon kierrokset ja lue myös London EyeLiput: kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää... o LontoonMadame Tussauds Liput: mistä ostaa neja mitä ne sisältävät..

Jos haluat vierailla mahdollisimman monessa nähtävyydessä, suosittelen tehostamaan matkaasi ostamalla turistikortin (tässä artikkelissa parhaista). Lontoo-passi Neuvon sinua, mitkä ovat parhaita) tai varaa lippu turistibussiin, joka on nopea ja mukava tapa liikkua kaupungissa. Lue lisää tietoa tästä artikkelista: Hop on Hop off -bussikierrokset.