Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

London EyeLiput: kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää...

Jos aiot mennä maailman kuuluisimpaan maailmanpyörään, kerro, miten saat halvimmat liput, mistä kokemuksessa on kyse ja onko se sen arvoista vai ei.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

5 minuuttia luettu

London EyeLiput: kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää...

London Eye | ©Robson Denian Mateus

London Eye on vuonna 2000 tapahtuneen asennuksensa jälkeen muodostunut Lontoon maamerkiksi, jossa on vieraillut yli 70 miljoonaa ihmistä. Tämä "vuosituhannen vaihteen pyörä" on Euroopan ja vuoteen 2006 asti maailman korkein.

Jos olet jo vakuuttunut siitä, että haluat kiivetä tähän design-ihmeeseen, suosittelen 100-prosenttisesti ostamaan liput etukäteen netistä, jotta säästät aikaa ja rahaa.

Miksi London Eye -näköalapaikalle kannattaa mennä

Näkymät London Eye -näköalapaikalta| ©Stig Nygaard
Näkymät London Eye -näköalapaikalta| ©Stig Nygaard

London Eye on pyörivä panoraamaobservatorio, josta voit nauttia kaupungin parhaista näkymistä (360º) ja josta voit ottaa upeita kuvia Big Benistä, Westminster Abbeysta, St Paulin katedraalista ja Buckinghamin palatsista.

Jos et ole suuri korkeanpaikankammoinen tai matkustat pienten lasten kanssa, älä ole huolissasi, vakuutan, että se on täysin turvallinen kokemus ja sopii kaikille. Kapselit on kiinnitetty täydellisesti teräsrakenteeseen, eivätkä ne heilahda kuten perinteisessä maailmanpyörässä, joten voit matkustaa seisaaltaan.

Varaa liput Lontoon silmään

Tietoa interaktiivisesta 4D-kokemuksesta

Aivan kuin Lontoon horisontin näkeminen liikkeessä ei olisi vielä riittänyt, London Eye -elokuvan sisällä voit katsoa 4D Cinema Experience -elokuvan, interaktiivisen lyhytelokuvan, joka on inspiroiva löytöretki Lontooseen, joka herää eloon multisensoristen erikoistehosteiden, kuten tuulen ja sumun, ansiosta.

Vickyn paras matkavinkki

Jos haluat nauttia 4D London Eye -elokuvasta ennen maailmanpyöräretkeä, saavu paikalle 30 minuuttia etukäteen.

London Eye aukioloajat

Näkymä London Eyeen maailmanpyörän juurelta katsottuna
Näkymä London Eyeen maailmanpyörän juurelta katsottuna

London Eye on avoinna vuoden jokaisena päivänä lukuun ottamatta joulua (25. joulukuuta) ja vuotuisia huoltopäiviä, jotka ovat yleensä tammikuussa.

Aukioloajat vaihtelevat kuitenkin kausittain ja saattavat muuttua jopa saman kauden eri kuukausien aikana, joten tarkista verkkosivuilta ennen vierailun suunnittelua.

Varaa London Eye -kierros lipulla

Hyödyllistä tietoa Lontoon silmästä

Lähikuva yhdestä London Eye -hytistä
Lähikuva yhdestä London Eye -hytistä
 • Pyörähytimissä ei ole käymälöitä, mutta sisääntuloaulassa on käymälät
 • Uloskäynnin yhteydessä on myymälä, josta voi ostaa lahjoja ja matkamuistoja elämyksestä
 • Lisäksi nähtävyydellä on, jos ilmoitat siitä etukäteen, tilat liikuntarajoitteisille matkustajille
 • Alle 16-vuotiaiden kävijöiden on oltava 18 vuotta täyttäneen aikuisen seurassa London Eye 4D Cinema Experience -elämyselokuvan upeissa näytöksissä.

Varaa liput Lontoon silmään

Miten pääset London Eye -näköalapaikalle

London Eye Thames-joen toiselta puolelta
London Eye Thames-joen toiselta puolelta

London Eye, joka sijaitsee County Hall Westminster Bridge Roadin Riverside Building -rakennuksessa, sijaitsee aivan Lontoon keskustassa, ja sieltä pääsee helposti moniin muihin vierailukohteisiin, kuten Westminster Bridgeen, joten Lontoon julkiset liikennevälineet kulkevat hyvin.

Maanalainen

Pääset sinne Waterloon metroasemalta (lähin) tai Embankmentin, Charing Crossin ja Westminsterin asemilta.

Juna

Lähimmät asemat ovat Waterloo (5 minuutin kävelymatka) ja Charing Cross (15 minuutin kävelymatka).

Bussi

Bussit 77, 211 ja 381 vievät sinut hyvin lähelle London Eyea, mutta voit päästä sinne myös jollakin kiertoajelubussien kymmenistä pysäkeistä, jos sinulla on London Pass -lippu, tai RV1-reitillä, joka yhdistää maailmanpyörän Tate Moderniin ja Covent Gardeniin.

Vene

Monet vuorot pysähtyvät London Eye Pierillä (O2, Bankside, Embankment, Blackfriars, London Bridge, Tower, Canary Wharf, Hilton Docklands, Masthouse Terrace, Greenwich, Royal Arsenal Wollwich, St Katherine's tai Westminster Pier).

Jos aiot viettää useita päiviä Britannian pääkaupungissa, suosittelen hankkimaan Oyster Card -kortin, joka on liikennekortti, jonka voit ostaa ja ladata millä tahansa maanalaisella asemalla ja jolla pääset käyttämään kaikkia julkisia linjoja mahdollisimman ketterästi ja taloudellisesti.

Varaa liput Lontoon silmään

Muita vaihtoehtoja päästä pyörän rattiin: turistipassit

Lontoon silmän heijastus Thamesissa| ©Ismail Merad
Lontoon silmän heijastus Thamesissa| ©Ismail Merad

Toinen vaihtoehto, jota suosittelen, jos aiot viettää Lontoossa useita päiviä, on ostaa Lontoon kiertoajelupassi.

Kuten voitte nähdä tässä toisessa postauksessa Lontoo-passiLondon Sightseeing Passit ovat erittäin käteviä vähintään neljän päivän vierailuille pääkaupungissa, sillä ne mahdollistavat paljon nopeamman ja halvemman pääsyn sen tärkeimpiin nähtävyyksiin. Kaksi näistä lipuista sisältää monien vaihtoehtojen joukossa pääsyn London Eye -näköalapaikalle:

London Explorer Pass

Explorer Pass on Lontoon pakollinen passi. Voit valita enintään 7 nähtävyyttä 31:stä listalla olevasta nähtävyydestä. Sen tärkeimmät edut ovat, että saat nopean sisäänpääsyn joihinkin kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin ja voit säästää jopa 35 % tavallisten lippujen hinnasta.

Lontoo-passi

London Pass on paras perheiden matkapassi, sillä sen avulla pääset nopeasti ja paljon halvemmalla viiteen kaupungin tärkeimpään vapaa-ajan nähtävyyteen. Se tarjoaa pääsyn superhauskan viihteen maailmaan, jossa voi vierailla, kuten London Eye, upea Madame Tussaudin vahakabinetti, Shrek's Adventure London, jännittävät interaktiiviset kierrokset London Dungeonissa ja Lontoon akvaario SEA LIFE London.

Varaa bussikierros ja liput London Eye -näköalapaikalle

London Eye lukuina

Yönäkymä Lontoon silmästä| ©Chengdong Deng
Yönäkymä Lontoon silmästä| ©Chengdong Deng

Lontoon silmässä vierailee vuosittain3,5 miljoonaa turistia. Jos tämä luku ei kerro sinulle mitään, ehkäpä tieto siitä, että sen keskimääräinen kävijämäärä on 10 000 päivässä ja että se on suurempi kuin Taj Mahal tai Gizan pyramidit, auttaa sinua hahmottamaan sen vetovoiman.

London Eye voi kuljettaa 800 ihmistä jokaisessa pyörivässä kyydissä (25 matkustajaa kapselia kohti), mutta jonot ovat taattuja lähes kaikkina vuodenaikoina, etenkin jos matkustat viikonloppuisin, yleisinä vapaapäivinä tai koulujen loma-aikoina. Kun ostat liput netistä, säästät aikaa, jonka voit käyttää vierailustasi nauttimiseen.

Maailmanpyörässä on 32 lasikattoista, ilmastoitua kapselia (yksi kutakin Lontoon kaupunginosaa kohti), mutta taikauskoisista syistä ne on numeroitu 1-33, ja numero 13 jätetään väliin.

Vickyn matkavinkki

Aurinkoisella säällä maailmanpyörän ympärille voi nähdä 40 kilometrin päähän. Katso tarkkaan, niin näet aina Windsorin linnaan asti.

Täydennä vierailu London Eyeen tutustumalla sen ympäristöön

Näkymät Big Beniin London Eye -näköalapaikalta
Näkymät Big Beniin London Eye -näköalapaikalta

Big Ben ja parlamenttitalo

London Eye on tehnyt South Bankin alueesta, jossa se sijaitsee, uuden vuosituhannen keskipisteen. Sieltä löydät myös muita arkkitehtuurin ja luonnon ihmeitä, jotka tekevät nähtävyyksien katselupäivästäsi monipuolisen.

Älä jätä väliin yhtä kaupungin ikonisista maamerkeistä, Big Beniä. Vain 537 metrin päässä London Eye -näköalasta huomaat, että sen nimi on itse asiassa 14 tonnin kello, joka toimii kellona Elizabeth Towerissa, joka on pystytetty parlamenttitalon yläpuolelle.

Westminsterin palatsi, joka tunnetaan myös nimellä Westminsterin palatsi, on toinen ehdoton nähtävyys, sillä siellä sijaitsevat Britannian parlamentin kaksi kamaria, joissa hallitus laatii lainsäädäntöään.

Tyypillisiä ruokavaihtoehtoja lounaaksi tai illalliseksi

Vaikka Lontoossa ei olekaan suuria gastronomisia perinteitä, siellä on joitakin hyviä ravintoloita, vaikka useimmat niistä ovatkin yleensä hieman kalliita. Lounaspysähdykseksi suosittelen kolmea ravintolaa London Eye -näköalapaikan lähellä.

Ne vaihtelevat perinteisistä englantilaisista ruokalajeista, kuten St Stephen's Tavernissa (Big Benin edessä olevalla jalkakäytävällä), Michelin-tähdellä palkatun ravintolan Roux at Parliament lähellä parlamenttitaloa tai laadukkaasta ruoasta ja hyvästä palvelusta laivalla, London Showboatilla, johon voi nousta Westminsterin sillalta.

Vicky's Traveller Tip

London Eyen lähellä on useita ravintoloita: tarkista ruokalistan hinta ennen kuin istut alas, jotta vältyt yllätyksiltä laskulla.

Westminster Abbey

Palatakseni matkaamme, toinen lähellä sijaitseva nähtävyys on upea Westminster Abbey, joka sijaitsee vain 639 metrin päässä London Eye -näköalapaikalta ja jossa on hienoimpia esimerkkejä Lontoon keskiaikaisesta arkkitehtuurista. Voit lukea tästä artikkelista London Westminster Abbey Liput: saatavilla olevat vaihtoehdot ja kaikki mitä sinun tarvitsee tietää miten vierailla sen sisätiloissa.

Abbeyn ja Buckinghamin palatsin välissä voit pitää tauon St James's Parkin kauniissa luonnonympäristössä (735 metrin päässä London Eye:sta).

St. James Park ja Buckinghamin palatsi

Tämä entinen kuninkaallinen metsästysmaa on Lontoon vanhin puisto, yksi lontoolaisten rakastetuimmista ja ihanteellinen paikka viettää aamu- tai iltapäivä perheen kanssa, sillä se on täynnä kahviloita, vesilintuja ja omaperäisiä leikkipaikkoja. Osa edesmenneen prinsessa Dianan muistoreitistä kulkee sitä pitkin, ja sitä on käytetty kuuluisien elokuvien, kuten Match Pointin, 28 päivää myöhemmin ja 101 dalmatialaista, kulissina.

Trafalgar Square

Kun olet ladannut akkujasi, voit päättää päivän vierailemalla Lontoon hermokeskuksessa, Trafalgar Squarella (778 m London Eye -näköalapaikalta), valtavassa aukiossa, jossa on muiden nähtävyyksien lisäksi yksi pääkaupungin kuuluisimmista muistomerkeistä: amiraali Nelsonin pylväs.

Trafalgar Square on täynnä ihmisiä ja katutaiteilijoita joka päivä, mutta erityisesti silloin, kun siellä järjestetään suuria tapahtumia, sillä lontoolaiset kokoontuvat sinne juhlimaan uudenvuodenaattoa, urheiluvoittoja ja jopa kuninkaallisia häitä.

Thamesin risteilyt

Koska olet täällä joen varrella ja niin lähellä useita laitureita, joista Thamesin risteilyt lähtevät, olisi hyvä ajatus päättää päiväsi Lontoossa rentouttavalla jokiristeilyllä, jolta voit nähdä Lontoon taivaanrannan tarjoamat kontrastit ja jopa päästä veneellä Greenwichin meridiaanille. Tässä on viesti, jonka tein Thames-joen risteilyt jos olet kiinnostunut järjestämään retken.

Varaa liput Lontoon silmään

UKK

 • Kuinka kauan jonottaminen Lontoon silmään yleensä kestää?

  Vain 30 minuuttia ja jopa 2 tuntia, kun kävijöitä on paljon, erityisesti Englannin koulujen loma-aikoina.

 • Milloin on paras aika mennä London Eye -näköalapaikalle?

  Yleisesti ottaen kannattaa välttää vierailua kello 11:00 ja 15:00 välillä, ja paras aika London Eye -näköalapaikalle on sen aukioloaikojen alussa ja lopussa. Huomaa, että London Eye suljetaan tammikuussa kahdeksi viikoksi vuosittaisen virityksen ajaksi.

 • Mitä tehdä London Eye -vierailun jälkeen?

  Lontoon silmän lähellä sijaitsevia kiinnostavia kohteita, joissa kannattaa vierailla, ovat London Sea Life Aquarium, Big Ben ja London Dungeon. Lisäksi voit kävellä Embankmentin ja Jubilee Gardensin varrella.