Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

London EyeLiput: kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää...

Jos aiot mennä maailman kuuluisimpaan maailmanpyörään, kerro, miten saat halvimmat liput, mistä kokemuksessa on kyse ja onko se sen arvoista vai ei.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

7 minuuttia luettu

London EyeLiput: kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää...

London Eye | ©Robson Denian Mateus

Vuonna 2000 käyttöönotetusta London Eye -näkötorvesta on tullut Lontoon maamerkki, jossa on vieraillut yli 70 miljoonaa ihmistä. Tämä "vuosituhannen vaihteen pyörä" on Euroopan ja vuoteen 2006 asti maailman korkein.

Jos olet jo vakuuttunut siitä, että haluat kiivetä tämän muotoilun ihmeen kyytiin, suosittelen ostamaan liput netistä ja etukäteen, jotta säästät aikaa ja rahaa.

Paras vaihtoehto

London Eye Liput

Nauti uskomattomista panoraamanäkymistä Lontoon taivaalta.

Aja London Eye -maailmanpyörällä 30 minuutin ajan ja koe maailman kuuluisin maailmanpyörä Thames-joen rannalla. Ota parhaat korkealla otetut valokuvat Big Benistä, Buckinghamin palatsista tai Westminster Abbeystä.

Tämä on yksi tyypillisistä pakollisista aktiviteeteista, jotka on ehdottomasti tehtävä Britannian pääkaupungissa vieraillessasi. Kiipeä yhden Euroopan korkeimman, 135 metriä korkean maailmanpyörän 32 kapselin kyytiin.

Marks Barfield Architectsin suunnittelema ja vuonna 2000 avattu London Eye on nykyään yksi kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä, ja siellä käy vuosittain noin 3 miljoonaa kävijää. Sieltä avautuvat upeat näkymät, jotka ulottuvat muun muassa Big Beniin, Westminster Abbeyyn ja Buckinghamin palatsiin.

Suositellaan, jos... haluat varmistaa, että saat parhaat kuvat Lontoosta korkealla ja nauttia yhdestä kaupungin ikonista. London Eye -näköalapaikalle kiipeäminen on ehdoton osa vierailuasi Britannian pääkaupungissa.

London Eye -lippujen hinnat

100 ¤ liput|© engin akyurt
100 ¤ liput|© engin akyurt

Koska kyseessä on yksi Lontoon tärkeimmistä nähtävyyksistä, lippujen kysyntä on erittäin suurta. Siksi suosittelen sinua ostamaan ne etukäteen ja varmistamaan paikkasi tässä maailmanpyörässä, brittikulttuurin tunnuskuvassa, joka kerää kaikki katseet ja parhaat valokuvat.

Jos varaat liput etukäteen Helloticketsissä, hinnat ovat:

  • Aikuiset (+16): noin 44 €.
  • Lapset (3-15): noin 40 €.
  • Alle 2-vuotiaat lapset: ilmaiseksi.

Varaa liput Lontoon silmään

Miksi London Eye kannattaa ottaa käyttöön?

Näkymät London Eye -näköalapaikalta| ©Stig Nygaard
Näkymät London Eye -näköalapaikalta| ©Stig Nygaard

London Eye on pyörivä panoraamaobservatorio, josta voit nauttia parhaista näkymistä kaupunkiin (360º) ja josta voit ottaa upeita kuvia Big Benistä, Westminster Abbeysta, St Paulin katedraalista tai Buckinghamin palatsista.

Jos et ole suuri korkeanpaikankammoinen tai matkustat pienten lasten kanssa, älä ole huolissasi, vakuutan sinulle, että se on täysin turvallinen kokemus ja sopii kaikille. Kapselit on kiinnitetty täydellisesti teräsrakenteeseen, eivätkä ne heilahda kuten perinteisessä maailmanpyörässä, joten voit matkustaa seisaaltaan.

Tietoa interaktiivisesta 4D-kokemuksesta

Aivan kuin Lontoon horisontin näkeminen liikkeessä ei olisi vielä tarpeeksi, London Eye -näköalapaikan sisällä voit katsoa 4D Cinema Experience -elokuvan, interaktiivisen lyhytelokuvan, joka vie sinut inspiroivalle löytöretkelle Lontoon läpi, joka herää eloon multisensoristen erikoistehosteiden, kuten tuulen ja sumun, avulla projektion aikana.

Vickyn paras matkavinkki

Jos haluat nauttia 4D London Eye -elämyksestä ennen ajelua, saavu paikalle 30 minuuttia etuajassa.

Varaa liput Lontoon silmään

London Eye aukioloajat

Näkymä London Eyeen maailmanpyörän juurelta.
Näkymä London Eyeen maailmanpyörän juurelta.

London Eye on avoinna vuoden jokaisena päivänä paitsi jouluna (25. joulukuuta) ja vuotuisina huoltopäivinä, jotka ovat yleensä tammikuussa.

Aukioloajat vaihtelevat kuitenkin kausittain ja voivat muuttua jopa kuukausien sisällä, joten tarkista verkkosivuilta ennen vierailun suunnittelua.

Varaa London Eye -kierros lipulla

Näin pääset London Eye -näköalapaikalle

London Eye Thames-joen toiselta puolelta
London Eye Thames-joen toiselta puolelta

County Hall Westminster Bridge Roadilla sijaitsevassa Riverside Buildingissa sijaitseva London Eye sijaitsee Lontoon keskustan sydämessä, ja se on helpon matkan päässä monista muista Lontoon nähtävyyksistä, kuten Westminster Bridge -sillasta, joten kaupungin julkiset liikennevälineet kulkevat sinne hyvin.

Metro

Pääset sinne Waterloon metroasemalta (lähin) tai Embankmentin, Charing Crossin ja Westminsterin asemilta.

Juna

Lähimmät asemat ovat Waterloo (5 minuutin kävelymatka) ja Charing Cross (15 minuutin kävelymatka).

Bussi

Bussit 77, 211 ja 381 vievät sinut hyvin lähelle London Eyea, mutta voit myös päästä sinne jollakin kiertoajelubussien kymmenistä pysäkeistä, jos sinulla on London Pass tai RV1-reitti, joka yhdistää pyörän Tate Moderniin ja Covent Gardeniin.

Vene

Lontoon silmän laiturilla pysähtyy monia laivavuoroja (O2, Bankside, Embankment, Blackfriars, London Bridge, Tower, Canary Wharf, Hilton Docklands, Masthouse Terrace, Greenwich, Royal Arsenal Wollwich, St. Katherine's tai Westminster Pier).

Jos aiot viettää useita päiviä Britannian pääkaupungissa, suosittelen hankkimaan Oyster Card -kortin, joka on liikennekortti, jonka voit ostaa ja ladata millä tahansa maanalaisella asemalla ja jolla pääset käyttämään kaikkia sen julkisia linjoja kaikkein ketterimmin ja edullisimmin.

Varaa liput Lontoon silmään

Hyödyllistä tietoa Lontoon silmästä

Yksityiskohta yhdestä London Eye -näköalapaikan hytistä.
Yksityiskohta yhdestä London Eye -näköalapaikan hytistä.
  • Hyttien sisällä ei ole käymälöitä, mutta sisääntuloaulassa on.
  • Uloskäynnillä on kauppa, josta voi ostaa lahjoja ja matkamuistoja elämyksestä.
  • Etukäteen ilmoitettuna nähtävyydessä on myös tilat liikuntarajoitteisille matkustajille.
  • Alle 16-vuotiaiden kävijöiden on oltava 18 vuotta täyttäneen aikuisen seurassa London Eye 4D Cinema Experience -elämyselokuvan immersiivisessä projektiossa.

Varaa liput London Eye -elokuvaan

Yhdistetyt liput London Eyeen

Lontoon silmän yö|©Murray
Lontoon silmän yö|©Murray

Jos etsit täydellisempää tai erilaisempaa kokemusta, on olemassa useita vaihtoehtoja ja yhdistelmäehdotuksia, joiden avulla voit ottaa kaiken irti oleskelustasi Britannian pääkaupungissa, nauttia sen eri nähtävyyksistä ja tietenkin nousta London Eye -näköalapaikalle. Tässä muutamia ideoita:

  • Westminster-kierros, johon sisältyy liput London Eyeen: noin 4 tunnin kävelykierros ammattitaitoisen oppaan johdolla, jossa vierailet kaupungin ikonisimmissa paikoissa, kuten Buckinghamin palatsissa, Trafalgar Squarella ja Westminster Abbeyssa. Sitten saavut London Eye -näköalapaikalle ja hyppäät sen kyytiin nauttimaan kaupungin upeimmista näkymistä. Pääsymaksu sisältyy retken hintaan, joka on noin 89 euroa.
  • Lontoo-kierros London Eye -lipuilla: 10 tunnin kierros Lontoon ikonisimpiin nähtävyyksiin. Asiantuntevan oppaan johdolla. Vierailet muun muassa Saint Paulin katedraalissa tai Lontoon tornissa ja nouset sitten risteilylle Thames-joella London Eye -näköalapaikalle. Siellä pääset ajamaan maailmanpyörällä ja nauttimaan henkeäsalpaavista näkymistä kaupunkiin. Kaikki sisäänpääsymaksut sisältyvät retken hintaan, joka on noin 180 euroa.
  • London Eye -liput, kiertoajelubussilippu ja Thames-joen risteily: ihanteellinen vaihtoehto, jos haluat tutustua Lontooseen omaan tahtiisi, mutta elämäsi on järjestyksessä. Tämä paketti sisältää kolme elämystä: maa-, vesi- ja ilmaelämyksiä. Mukana on liput kiertoajelubussiin, jossa on audio-opas ja jonka avulla pääset tutustumaan kaupungin tärkeimpiin kohtiin. Sinulla on myös lippu laivamatkalle Thames-joella, jolla voit katsella Lontoota rentoutuen veden päällä. Ja lopuksi pääset London Eye -näköalapaikalle ihailemaan näköaloja. Tämän yhdistelmävaihtoehdon hinta on noin 73 euroa.

Muut vaihtoehdot maailmanpyörällä ajamiseen: sightseeing passit

London Eye heijastuu Thamesin rantaan.| ©Ismail Merad
London Eye heijastuu Thamesin rantaan.| ©Ismail Merad

Toinen vaihtoehto ja se, jota suosittelen, jos aiot viettää Lontoossa useita päiviä, on ostaa kaupungin kiertoajelupassi.

Kuten näet tästä toisesta postauksesta Lontoo-passiLondon Sightseeing Passes, nämä ovat erittäin käteviä vähintään neljän päivän vierailuille pääkaupungissa, sillä ne sisältävät paljon nopeamman ja halvemman pääsyn sen tärkeimpiin nähtävyyksiin. Kaksi näistä passeista sisältää monien vaihtoehtojensa joukossa sisäänpääsyn London Eyeen:

London Explorer Pass

Explorer Pass on Lontoon pakollinen passi. Voit valita enintään 7 nähtävyyttä 31 nähtävyyden luettelosta. Passin tärkeimmät edut ovat, että saat nopean sisäänpääsyn joihinkin kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin ja voit säästää jopa 35 % tavallisten nähtävyyslippujen hinnasta.

London Pass

London Pass on paras passi perheen matkoille, sillä sen avulla pääset nopeasti ja paljon halvemmalla viiteen kaupungin tärkeimpään vapaa-ajan nähtävyyteen. Se tarjoaa pääsyn superhauskojen viihdykkeiden maailmaan, jossa voit vierailla, kuten London Eye, upea Madame Tussaudin vahakabinetti, Shrek's Adventure London, jännittävät interaktiiviset kierrokset London Dungeonissa ja Lontoon akvaariossa, SEA LIFE Londonissa.

Osta Lontoon kiertoajelupassi

London Eye numeroina

Yönäkymä Lontoon silmästä| ©Chengdong Deng
Yönäkymä Lontoon silmästä| ©Chengdong Deng

Lontoon silmässä vierailee vuosittain3,5 miljoonaa turistia. Jos tämä luku ei kerro sinulle mitään, ehkäpä tieto siitä, että sen keskimääräinen kävijämäärä on 10 000 päivässä ja että se on suurempi kuin Taj Mahal tai Gizan pyramidit, auttaa sinua hahmottamaan sen vetovoiman.

London Eye voi kuljettaa jopa 800 ihmistä jokaisessa pyörivässä kyydissä (25 matkustajaa per kapseli), mutta jonot ovat taattuja lähes kaikkina vuodenaikoina, varsinkin jos matkustat viikonloppuisin, yleisinä juhlapyhinä tai koulujen loma-aikoina. Ostamalla liput netistä säästät aikaa, jonka voit käyttää siihen, että saat vierailustasi kaiken irti.

Maailmanpyörässä on 32 lasikoteloitua, ilmastoitua kapselia (yksi kutakin Lontoon kaupunginosaa kohti), mutta taikauskoisista syistä ne on numeroitu 1-33. Numero 13 jätetään väliin.

Vicky's Travellerin vinkki

Aurinkoisella säällä voit nähdä 40 km:n päähän. Jos katsot tarkkaan, näet aina Windsorin linnaan asti.

Tutustu London Eye -näköalapaikan ympäristöön

Näkymät Big Beniin London Eye -näköalapaikalta
Näkymät Big Beniin London Eye -näköalapaikalta

Big Ben ja parlamenttitalo

London Eye on tehnyt alueesta, jossa se sijaitsee, South Bankin alueesta, uuden vuosituhannen keskipisteen. Sieltä löydät muitakin arkkitehtuurin ja luonnon ihmeitä, jotka tekevät nähtävyyksien katselupäivästäsi pyöreän.

Älä jätä väliin yhtä kaupungin ikonisista maamerkeistä, Big Beniä, ja vain 537 metrin päässä London Eye -näköalasta huomaat, että sen nimi on itse asiassa 14 tonnin kello, joka sijaitsee parlamenttitalojen yläpuolelle pystytetyssä Elizabeth Towerissa.

Jälkimmäinen, joka tunnetaan myös nimellä Westminsterin palatsi, on toinen ehdoton nähtävyys, sillä siellä sijaitsevat Britannian parlamentin kaksi kamaria, joissa hallitus laatii lainsäädäntöään.

Westminsterin luostari

Toinen lähistöllä sijaitseva nähtävyys on upea Westminster Abbey, joka on vain 639 metrin päässä London Eye -näköalasta ja jossa on hienoimpia esimerkkejä Lontoon keskiaikaisesta arkkitehtuurista. Voit lukea tästä artikkelista London Westminster Abbey Liput: saatavilla olevat vaihtoehdot ja kaikki mitä sinun tarvitsee tietää miten sen sisätiloissa voi vierailla.

Abbeyn ja Buckinghamin palatsin välissä voit pitää tauon St James's Parkin kauniissa luonnonympäristössä (735 metrin päässä London Eye:sta).

St James Park ja Buckinghamin palatsi

Tämä entinen kuninkaallinen metsästysmaa on Lontoon vanhin puisto, yksi Lontoon rakastetuimmista ja ihanteellinen paikka viettää aamu- tai iltapäivä perheen kanssa, sillä se on täynnä kahviloita, vesilintuja ja omaperäisiä leikkipaikkoja. Osa edesmenneen prinsessa Dianan muistoreitistä kulkee aukion läpi, ja sitä on käytetty taustana suosituissa elokuvissa, kuten Match Point, 28 päivää myöhemmin ja 101 dalmatialaista.

Trafalgar Square

Kun olet ladannut akkujasi, voit päättää päivän vierailemalla Lontoon hermokeskuksessa, Trafalgar Square -aukiolla (778 metrin päässä London Eye -näköalapaikalta), joka on valtava aukio, jossa on muiden nähtävyyksien lisäksi yksi pääkaupungin kuuluisimmista muistomerkeistä: amiraali Nelsonin pylväs.

Trafalgar Square kuhisee ihmisiä ja katutaiteilijoita joka päivä, mutta erityisesti niinä päivinä, jolloin järjestetään suuria tapahtumia, sillä lontoolaiset kokoontuvat sinne juhlimaan uudenvuodenaattoa, urheiluvoittoja ja jopa kuninkaallisia häitä.

Varaa liput Lontoon silmään

Missä syödä London Eyen lähellä

St Stephen's Tavern|©David
St Stephen's Tavern|©David

Vaikka Lontoossa ei olekaan suuria gastronomisia perinteitä, siellä on hyviä ravintoloita, vaikka useimmat niistä ovatkin yleensä hieman kalliita. Lounaspysähdykseksi suosittelen kolmea ravintolaa London Eye -näköalapaikan lähellä.

Ne vaihtelevat perinteisistä englantilaisista ruokalajeista, kuten St Stephen's Tavern (Big Benin edessä olevalla jalkakäytävällä), Michelin-tähdellä palkatun ravintolan Roux at Parliamentin, joka sijaitsee lähellä parlamenttitaloa, eksklusiiviseen ruokaan sekä laadukkaaseen ruokaan ja hyvään palveluun laivalla, London Showboatilla, johon voit nousta Westminsterin sillalta.

Varaa liput Lontoon silmään

Muita aktiviteetteja, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Thames yöllä|©Elisa G. Fernández E.
Thames yöllä|©Elisa G. Fernández E.

Thamesin risteilyt

Koska olet täällä joen varrella ja niin lähellä useita laitureita, joista Thamesin risteilyt lähtevät, olisi hyvä ajatus päättää päiväsi Lontoossa rentouttavaan risteilyyn joella, josta voit nähdä Lontoon taivaanrannan tarjoamat kontrastit ja jopa päästä veneellä Greenwichin meridiaanille. Tässä on postaus, jonka tein Thames-joen risteilyt jos olet kiinnostunut retken järjestämisestä.

Varaa Thames-joen risteily