Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Stonehengen päiväretket Lontoosta

Stonehengen taikaa voi ymmärtää vain käymällä maailman salaperäisimmässä ympyrässä. Näin pääset Stonehengeen Lontoosta.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minuuttia luettu

Stonehengen päiväretket Lontoosta

Stonehenge | ©Sung Shin

Matka Stonehengeen, joka sijaitsee noin 80 mailia Lontoosta länteen, on yksi hämmästyttävimmistä kokemuksista, joita kannattaa kokea Englannin-matkalla. Sen alkuperästä tiedetään vain vähän, että se on peräisin myöhäiseltä neoliittiselta kaudelta, mutta Euroopan kuuluisinta esihistoriallista monumenttia ympäröi maaginen aura, joka kiehtoo niitä, joilla on mahdollisuus nähdä se.

Vaikka Stonehengeen voi mennä junalla tai bussilla omin päin, kun otetaan huomioon, kuinka kaukana se on Lontoosta ja kuinka vaikeaa sinne on päästä julkisilla liikennevälineillä, suosittelen järjestettyä kiertoajelua Stonehengeen mukavassa bussissa, joka tekee asiat helpommiksi ja jossa sinulla on oppaan apu, jotta voit paremmin ymmärtää tämän arvoituksellisen megaliittisen monumentin merkityksen. Tässä ovat parhaat vaihtoehdot:

Paras vaihtoehto

Stonehengen päiväretki Lontoosta

Paras järjestetty retki Stonehengeen parhaaseen hintaan

Täydellinen, jos haluat ottaa kaiken irti vierailustasi yhteen Englannin kuuluisimmista muistomerkeistä ja hyödyntää aikaa mahdollisimman tehokkaasti ja mukavasti. Sisältää ääniopastuksen ja aikaa tutustua kohteeseen kaikessa rauhassa.

Kesto: 6 hours 30 minutes

Suosittelen 100-prosenttisesti varaamaan aikaa Britannian pääkaupunkiin suuntautuvalla matkallasi tämän kokopäiväretken tekemiseen Stonehengeen ja näkemään maailman kuuluisimman megaliitin henkilökohtaisesti. Se on uskomaton paikka, joka tekee sinuun vaikutuksen! Jotta päivästä saisi parhaan mahdollisen hyödyn, kierros alkaa aikaisin, klo 7 aamulla. Voit nousta bussiin kahdesta eri pisteestä kaupungissa (London Bridge Street ja Harrington Gardens) ja lähteä Stonehengeen.

Edessäsi on kahden tunnin ajomatka Salisbury Plainille, yksinäiselle, puuttomalle nummelle, jossa tämä tuhansia vuosia vanha muinainen monumentti sijaitsee.

Parasta tässä Stonehenge-kierroksessa on se, että se tarjoaa järjestetyn kierroksen mukavuuden ja audio-oppaan riippumattomuuden, joten voit tutustua kuuluisaan megaliittiin, museoon ja neoliittisen asuinpaikan rekonstruktioon omaan tahtiin ja kaikessa rauhassa.

Kun olet perillä, sinulla on 3 tuntia aikaa nauttia tästä maagisesta paikasta, jolle ihminen on ikimuistoisista ajoista lähtien antanut erityisen merkityksen maallisen ja yliluonnollisen välisestä yhteydestä, jota monet tutkijat jatkavat nykyäänkin tutkiakseen sen arvoituksellisen symboliikan selvittämistä.

Kierroksen päätteeksi nouset linja-autoon takaisin Lontooseen, jossa voit istua alas ja muistella kaikkea sitä, mitä olet oppinut ja kokenut Stonehengessä tämän jännittävän matkan aikana.

Miksi pidän tästä kiertomatkasta: Tämä kiertomatka tarjoaa sekä järjestettyyn kiertomatkaan osallistumisen edut (sinun ei tarvitse huolehtia aikatauluista tai kuljetuksista) että sen edut, että voit kiertää paikan omaan tahtiisi. Voit seurata äänikommentteja ja ymmärtää kaiken näkemäsi ilman, että sinun tarvitsee noudattaa ryhmän askelia ja aikatauluja, sillä sinulla on jopa 3 tuntia aikaa kiertää paikkaa omaan tahtiisi.

Suositellaan, jos... haluat ottaa kaiken irti tästä ihmiskunnan mysteeristä, mutta et halua sijoittaa liikaa aikaa tai rahaa Lontoon-matkallasi.


Täydellisin

Stonehenge ja Bath -päiväretki Lontoosta

Vieraile Stonehengessä ja kiertele Bathissa, Englannin kauneimmassa kaupungissa.

Jos haluat viettää koko päivän kaupungin ulkopuolella, ei ole mitään parempaa kuin tutustua paitsi Stonehengeen myös Bathin, Jane Austenin kaupungin kauneuteen. Voit vierailla Bath Bath -kylpylässä valinnaisena lisämaksuna.

Kesto: 11 hours 30 minutes

Jos Lontoon-matkasi aikana voit varata kokonaisen päivän matkalle kaupungin laitamille, suosittelen käyttämään tilaisuutta hyväkseni ja katsomaan mahdollisimman monta lähiseudun nähtävyyttä kerralla. Esimerkiksi Stonehenge ja Bath. Sinulla on mahdollisuus tutustua paitsi Euroopan suosituimpaan esihistorialliseen monumenttiin, myös yhteen Britannian maaseudun viehättävimmistä kaupungeista, joka sattuu sijaitsemaan hyvin lähellä Stonehengeä. Kuulostaa hyvältä, eikö vain?

Seikkailu alkaa klo 8.30, kun ryhmä kokoontuu Victoria Coach Stationilla (pysäkki W) noustakseen linja-autoon, joka vie Stonehengeen, joka on kiertomatkan ensimmäinen pysäkki.

Matka on lyhyt, sillä matkanjohtaja kertoo lyhyesti, mitä kohteessa nähdään. Vain kaksi tuntia Lontoosta lähdön jälkeen saavut Salisbury Plainille, jossa sijaitsee tämä upea, tuhansia vuosia vanha megaliittinen monumentti.

Vierailun aikana sinulla on aikaa ihailla rauhassa Stonehengeä, tutustua sen museoon ja neoliittiseen asuinpaikkaan kaikessa rauhassa ja kuunnella samalla audio-oppaan selostusta. Tämän esihistoriallisen rakennelman näkeminen omin silmin on kuin matka ajassa taaksepäin ihmiskunnan alkulähteille ja unohtumaton kokemus.

Kierroksen toinen pysäkki on Bath. Matka kestää noin tunnin yhteen suuntaan, ja matkan varrella kuulet myös lyhyen esittelyn tästä viehättävästä Somersetin kreivikunnan kaupungista. Jos Bath on kuuluisa jostakin, niin roomalaisista kylpylöistään, joissa on lääkinnällisiä vesiä, yliopistostaan, kuuluisan kirjailijan Jane Austenin kotipaikasta ja tyylikkäistä kaduistaan, joilla on kauniita 1700-luvun kartanoita.

Bathin kiertoajelulla näet kaupungin kohokohtia, kuten Pulteney Bridge, Jane Austen Centre, Assembly Rooms ja Royal Crescent, ja sinulla on vapaata aikaa tutustua kaupunkiin omaan tahtiisi tai, jos valitset tämän vaihtoehdon, käydä roomalaisissa kylpylöissä (mutta et saa kylpeä niissä, koska se ei ole sallittua).

Stonehengen ja Bathin kiertoajelun päätteeksi nouset takaisin linja-autoon ja palaat Lontooseen jännittävän ja muistoja täynnä olevan päivän jälkeen.

Miksi pidän tästä retkestä: Tällä retkellä näet kaksi Englannin ikonisinta nähtävyyttä kohtuulliseen hintaan ja vain yhden päivän aikana, joten se ei vie liikaa aikaa Lontoossa.

Suositellaan, jos... olet joku, joka haluaa nähdä mitä enemmän sitä parempi. Tällä retkellä voit nauttia Bathin kauneudesta ja Stonehengen valtavasta kokonaisuudesta.


Milloin vierailla Stonehengessä?

Näkymä Stonehengeen| ©Ankit Sood
Näkymä Stonehengeen| ©Ankit Sood

Unescon maailmanperintökohteeksi julistama muistomerkki on vierailun arvoinen kaikkina vuodenaikoina, mutta erityisen erityisiä hetkiä ovat kesä- ja talvipäivänseisaukset (jolloin aurinko saavuttaa korkeimman pisteensä taivaalla ja ylittää muistomerkin akselin tarkasti ja liukuu sen kivien välistä).

Kesäpäivänseisauksen aikaan druidiryhmät ja monenlaiset ihmiset saapuvat Stonehengeen suorittamaan maagisia rituaaleja, joilla juhlistetaan auringon ja maan välistä yhteyttä. Se on hyvin erikoinen tapahtuma!

Varaa retki Stonehengeen

Milloin varaat liput Stonehengeen?

Stonehenge tungosta| ©Dyana Wing So
Stonehenge tungosta| ©Dyana Wing So

Koska kyseessä on hyvin suosittu nähtävyys, suosittelen varaamaan liput verkossa mahdollisimman hyvissä ajoin etukäteen, jotta voit varmistaa paikkasi kiertoajelulla haluamallasi päivämäärällä.

Varaa retki Stonehengeen ja Bathiin

Kuinka kauan kestää päästä Stonehengeen Lontoosta?

Stonehenge Road| ©Raoul du Plessis
Stonehenge Road| ©Raoul du Plessis

Tämä esihistoriallinen monumentti sijaitsee lähes kahden tunnin matkan päässä Britannian pääkaupungista.

Varaa retki Stonehengeen, Bathiin ja salaiseen erillisalueeseen

Mitä pukeutua Stonehengeä katsomaan?

Stonehenge| ©Cajeo Zhang
Stonehenge| ©Cajeo Zhang

Tämä megaliittinen monumentti sijaitsee ulkona keskellä maisemaa, joka ei ole suojassa tuulelta ja sateelta. Ennen kuin lähdet retkelle, suosittelen, että tarkistat alueen sääennusteen ja yrität valita päivän, jolloin sää on vakaa.

Tämän vuoksi suosittelen ottamaan mukaan lämpimiä vaatteita, sillä kesän kuumimpia päiviä lukuun ottamatta viileä (tai jopa jäätävä!) tuuli puhaltaa lähes aina. Älä unohda pakata reppuusi mackintoshia siltä varalta, että vierailupäivänäsi on sateen vaara. On tärkeää mukauttaa vaatetus retkipäivän sään mukaan.

Toisaalta, kuten millä tahansa retkellä, Stonehengeä katsellessa on parasta pukeutua mukaviin kenkiin, sillä kävelet useita tunteja.

Varaa matka Stonehengeen, Aveburyyn ja West Kennetiin

Onko Stonehenge muistomerkki, jossa voi vierailla lasten kanssa?

Stonehenge lasten kanssa| ©Tatyana Tomsickova
Stonehenge lasten kanssa| ©Tatyana Tomsickova

Ehdottomasti. Pienimmät voivat juosta niityllä ja ihmetellä kivien kokoa, kun taas vanhemmat pääsevät lähelle historiaa hauskalla vaelluksella.

Varaa matka Stonehengeen, Bathiin, Cotswoldsiin ja Stratford-upon-Avontiin

Mutta mikä on Stonehenge? mikä Stonehenge todella on?

Stonehenge| ©K Mitch Hodge
Stonehenge| ©K Mitch Hodge

Olet luultavasti nähnyt sen kirjoissa ja dokumenttielokuvissa lukemattomia kertoja, sillä se on Euroopan kuuluisin esihistoriallinen monumentti ja yksi Britannian ikonisista maamerkeistä.

Vallihaudan ympäröimä Stonehenge on megaliittinen rakennelma, joka muodostuu kahdesta samankeskisestä kehästä, jotka koostuvat suurista pystysuorista kivilohkareista, jotka muodostavat ainutlaatuisen näkymän, joka on tunnistettavissa kilometrien päästä.

Paikasta tiedetään vain vähän, ja se on edelleen arvoitus antropologeille ja historioitsijoille kaikkialla maailmassa. Ainoastaan se, että se rakennettiin 3000-1500 eKr. (myöhäisellä neoliittisella ja varhaisella pronssikaudella) ja että se oli osa laajempaa rakennelmaa, johon kuului seremoniakäytäviä ja kivikehiä.

Kaikki muu on hypoteesia, aina siitä, kuka sen rakensi, ja sen tarkoituksesta. Joidenkin teorioiden mukaan se on saattanut olla tähtitieteellinen observatorio vuodenaikojen ennustamista varten, sillä kesäpäivänseisauksen aikaan aurinko nousi megaliitin akselin läpi.

Toiset väittävät, että Stonehenge oli uskonnollinen temppeli tai hautamuistomerkki, jota käytettiin tuon ajan merkkihenkilöiden hautausmaana, sillä lähistöltä on löydetty satoja hautauksia.

Vaikka tutkimukset jatkuvat edelleen tämän salaperäisen megaliittimuistomerkin selvittämiseksi, Stonehengestä on tullut tärkeä paikka, jossa nykyaikaiset druidit suorittavat mystisiä rituaaleja juhannusaattona.

Varaa matka Stonehengeen, Glastonburyyn ja Winchesteriin

Mitä näet Stonehengessä?

Stonehenge| ©Alec Foege
Stonehenge| ©Alec Foege

Kokemukseni vierailusta Stonehengessä

Kahden tunnin leppoisan ajomatkan jälkeen bussi jätti meidät Stonehengen vierailijakeskuksen lähelle, ja ennen kuin pääsimme sinne, jouduimme käymään läpi lentokenttätyyppisen turvatarkastuksen, jossa tavaramme tutkittiin.

Vaikka Stonehengen alueella on myös museo ja esihistoriallisen asutuksen jäljennös, meille oli selvää, että halusimme nähdä ensimmäisenä tämän legendaarisen megaliittisen monumentin. Niinpä suuntasimme alueelle, jossa on ilmainen minibussi, jotta pääsisimme sinne mahdollisimman pian, sillä siellä oli melko paljon väkeä ja jonoja oli jonkin verran.

Olin nähnyt sen kuvissa monta kertaa ja kuvitellut sen monta kertaa, mutta mikään ei vedä vertoja sille, että näkisin sen henkilökohtaisesti. Se on jännityksen ja epäuskon sekoitus. Edessäni oli yksi maailman harvoista jäljellä olevista esihistoriallisen ajan jäänteistä. Miten he saattoivat rakentaa jotain tällaista tuskin millään välineillä?

Tekee mieli päästä mahdollisimman lähelle, tunnustella kiviä ja yrittää purkaa tätä Egyptin pyramideja vanhempaa arvoitusta, mutta köysaita rajoittaa etäisyyttä muistomerkkiin ja kulkureittiä.

Sinun on tyydyttävä katselemaan sitä etäältä, mutta vierailun aikana voit kävellä Stonehengen ympäri ja ottaa valokuvia kaikista kuvakulmista ja nauttia sitä ympäröivästä kauniista vihreästä maisemasta.

Siellä saa käsityksen siitä, miksi tämä paikka oli niin tärkeä varhaisille sivilisaatioille. Siinä on jotain, mikä tekee siitä niin erityisen, että sitä on vaikea pukea sanoiksi - se on nähtävä!

Varaa matka Stonehengeen, Windsoriin ja Bathiin

Neoliittisen ajan löytäminen

Stonehenge osa neoliittista aikakautta| ©Hulki Okan Tabak
Stonehenge osa neoliittista aikakautta| ©Hulki Okan Tabak

Jos olet tarkkaavainen, näet kierroksen aikana kylttejä, joissa kerrotaan muista kiinnostavista paikoista, kuten muinaisesta nekropolista tai vuodelta 2300 eaa. peräisin olevasta kadusta, joka yhdistää megaliitin Avon-jokeen. Uskotaan, että tämä tie liittyi seremonialliseen reittiin, jolla juhlittiin vuodenaikojen kulkua auringon liikkeen mukaan.

Museon vierailijakeskuksessa voit oppia tästä paljon lisää. Stonehenge-vierailun jälkeen palaamme takaisin lähtöpisteeseen ja menemme näyttelyyn, jossa perehdytään Stonehengen historiaan ja sen merkitykseen sekä niiden ihmisten elämään, jotka pystyttivät tämän monumentin tuhansia vuosia sitten.

Täällä voit nähdä erilaisia esihistoriallisia esineitä (työkaluja, koruja, keramiikkaa...), jotka on otettu erilaisista arkeologisista kaivauksista, sekä rikosteknisen rekonstruktion miehen kasvoista, joka on saattanut olla Stonehengessä 5500 vuotta sitten.

Suosittelen myös tutustumaan alueella sijaitsevaan neoliittisen asutuksen rekonstruktioon, joka on luotu Durringtonissa tehdyistä kaivauksista, jotka ovat peräisin kyseiseltä ajanjaksolta.

Vaikka Stonehenge-kierroksella meillä on apunamme ääniopas, joka selittää, mitä näemme, mielestäni tämä museo on täydellinen lisä ymmärtämään paremmin tätä suurelle yleisölle niin tuntematonta historian vaihetta, joten suosittelen, että vietätte aikaa vierailun aikana.

Et ehkä ole suuri museoiden ystävä, mutta Stonehenge-museossa on erittäin hieno interaktiivinen osa, joka tekee kokemuksesta aina miellyttävämmän. Erityisesti jos matkustat lasten kanssa.

Varaa matka Oxfordiin, Windsoriin ja Stonehengeen

Jos pidät tästä kiertueesta, saatat olla kiinnostunut

Jos olet jo vieraillut Lontoossa muulloin ja haluat tutustua muihin Englannin helmiin, suosittelen tutustumaan artikkeliin Parhaat retket Lontoosta, josta löydät viihdyttävimpiä ja mielenkiintoisimpia asioita, joita voit tehdä lomallasi. On vaikea valita vain yhtä!

Jos Stonehenge-retken jälkeen haluat keskittyä tutkimaan Lontoota ja oppia lisää sen historiasta, älä missaa artikkeleita Tower of Londonista tai Westminster Abbeysta, samoin kuin parhaita retkiä ja kiertoajeluja Lontoossa tai parhaita turistibusseja, joiden avulla voit tutustua kaupungin upeimpiin kolkkiin.

Varaa retki Stonehengeen

UKK

  • Kuinka kauan kestää päästä Stonehengeen Lontoosta?

    Stonehenge sijaitsee noin 145 km (90 mailia) Lontoosta länteen, joten sinne pääsee noin 2 tunnissa ja 20 minuutissa joko autolla tai junalla.

  • Voinko matkustaa itsenäisesti Stonehengeen?

    Tähän voi kuitenkin liittyä joitakin varoituksia. Juna Waterloon ja 15 kilometrin päässä sijaitsevalle Salisburyn rautatieasemalle on yleensä melko kallis, ja sinun on otettava Stonehengeen kulkeva linja-auto, jolla voit kulkea aseman ja paikan välisen matkan. Tästä syystä monet matkailijat valitsevat opastetun kierroksen, koska se on helpoin ratkaisu päästä suoraan Stonehengeen.

  • Voinko koskettaa Stonehengen kiviä?

    Normaalisti ei, sillä kiviä suojaa samettinauha 364 päivää vuodessa. Yksi poikkeus on kuitenkin kesäpäivänseisauksen festivaali, jossa ihmiset leiriytyvät kesäpäivänseisauksena Stonehengen viereiselle pellolle katsomaan auringonnousua uuden vuodenajan ensimmäisenä päivänä.