Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Harry Potter -kierrokset ja -elämykset

Lontoo on Harry Potterin kaupunki, ja eri puolilla kaupunkia on viittauksia saagan tapahtumapaikkoihin ja Warner Bros. studioon. Tässä ovat eri Harry Potter -retket, joita löydät Lontoosta.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

7 minuuttia luettu

Harry Potter -kierrokset ja -elämykset

Tylypahkan pikajuna | © Martin Pettitt

Monille meistä Lontoo ei ole vain Big Ben, Nothing Hill tai Hyde Park; monille Lontoo on Diagon Alley, laituri 9 ja ¾, Gringotts ja vuotava kattila. Tervetuloa Tylypahkaan (tai melkein...).

Yksi nähtävyyksistä Lontoossa, jos olet Harry Potter -saagan fani, on käydä Warner Bros. kiertueella elokuvien kuvauspaikoilla. Varoitan sinua, että Harry Potter Studios Parkin liput ovat erittäin kysyttyjä, joten varaus etukäteen (suosittelen vähintään puolitoista kuukautta) on pakollinen.

Paras vaihtoehto

Harry Potter Studio -liput kuljetuksella Lontoosta

Sisäänpääsy studioihin ja kuljetus Lontoosta

Täydellinen vaihtoehto ottaa huoli pois ja nauttia Harry Potter -elokuville omistautuneista Warner Bros. studioista täysillä. Meno-paluu Lontoosta sisältyy hintaan.

Tämä on paras vaihtoehto kaikille, jotka vierailevat Harry Potter -studioilla Lontoon vierailullaan. Koska kuljetus Lontoon keskustasta sisältyy hintaan, sinun ei tarvitse huolehtia siitä, miten pääset Harry Potter -studioille Lontoosta, vaan voit keskittyä vain kokemuksesta nauttimiseen.

Kun teetvarauksen verkossa, voit valita useista eri aikaväleistä; suosittelen menemään mahdollisimman aikaisin, jotta vältät tungosta, kun saavut puistoon, ja jos voit, vältä viikonloppua. Saat sähköpostiviestin, jossa on kaikki saatavilla olevat tiedot tapaamispaikasta, josta ilmastoitu bussi vie sinut puistoon.

Siellä voit valmistautua kävelemään Diagon Alleylla, vierailemaan Ollivandersin kaupassa, Gringottsin pankissa ja tietysti oppimaan saagasta ja elokuvien tekemisestä.

 • Suositellaan, jos... haluat vierailla Warner Bros Harry Potter -studioilla Lontoon-matkallasi
Taloudellisin vaihtoehto

Harry Potter -kiertue Lontoossa

Kierros Harry Potterin tapahtumapaikoille Lontoon kaupungissa

Asiantunteva opas esittelee sinulle Lontoon kaduilla kulkiessasi paikkoja, jotka esiintyvät Harry Potter -elokuvissa tai ovat inspiroineet niitä.

Lontoon kaupunki on täynnä paikkoja, jotka liittyvät Harry Potter -elokuviin, ja tällä kiertoajelulla ne eivät jää huomaamatta. Opas näyttää sinulle laiturit 9 ja 3/4, Diagon Alleyn ja Gringotts Bankin, kun vaellat ympäri Lontoota kuin jästi.

Myös tämä kierros järjestetään pienissä (enintään) 25 hengen ryhmissä. Tämä tarkoittaa, että opas voi keskittyä pyytämiisi selityksiin henkilökohtaisemmin. Tämän kierroksen oppailla on kaksi yhteistä asiaa: he tuntevat Lontoon läpikotaisin ja he ovat Harry Potter -kirjojen ja -elokuvien faneja, joten hyödynnä tilaisuus ja nauti kierroksen jokaisesta hetkestä!

 • Suositellaan, jos... haluat nauttia Harry Potter -universumista alennettuun hintaan tai jos haluat lisää nähtyäsi Warner Bros. Studiosin

.

Tämä on Warner Bros. Studiosin Harry Potter -kierros.

Saagan puvut esillä Warner Bros. Studiosissa
Saagan puvut esillä Warner Bros. Studiosissa

Kierroksen aikana näet elokuvien lavasteet ja puvut sekä saat lisätietoja saagasta ja siitä, miten elokuvat tehtiin, erikoistehosteet mukaan lukien. Ottaen huomioon Muggle-tiedot suosittelemme varaamaan liput Warner Bros. Studios -studioille etukäteen suuren kävijämäärän vuoksi ja järjestämään kuljetuksen Warner Bros. studioille ja takaisin, sillä ne ovat kaukana keskustasta. Yksi neuvo: varo, jos sinulle tarjotaan Harry Potter -studioiden lippuja jälleenmyynnistä.

Jos haluat olla varma, kannattaako Warner Bros. studiolla käydä Harry Potter -kierroksella, annan sinulle pienen maistiaisen siitä, mitä sieltä löytyy. Ensinnäkin studiot on jaettu sisä- ja ulkotiloihin, ja molemmissa paikoissa on paitsi elokuvien alkuperäisiä esineitä myös tietoa elokuvien tekemisestä. Mutta askel askeleelta.

Lontoon Harry Potter -studiot eivät ole vain katselemista varten: monissa niistä voi tehdä taikoja heiluttamalla taikasauvaa tai nostamalla luudanvarren.

Mitä näet sisätiloissa sijaitsevissa studioissa?

 • Aloita kierros suuresta ruokasalista, jossa professoreiden hahmot tervehtivät sinua pääpöydässä, kuten he tekevät joka vuosi Harryn, Ronin ja Hermionen kanssa, tai ainakin niinä vuosina, jolloin kukaan ei törmää lentävällä autolla nyrkkeilypajuun (jonka muuten näet myös tällä kierroksella).
 • Sen jälkeen siirrytään koulun käytäville, mukaan lukien vaihtuvat portaikot, joissa on lukuisia kuvia Tylypahkan talojen entisistä johtajista, mukaan lukien Fat Lady.
 • Seuraat tyypillistä lukukauden aloitusreittiä yhteishuoneen läpi ja sitten Rohkelikon asuntolaan.
 • Professoreiden työhuoneet odottavat sinua vierailusi aikana, samoin kuin vitriinit, joista löydät kaiken haluamasi tiedon kvidditsiurheilusta.
 • Vierailet Lucious Malfoyn talossa (karmivaa), Weasleyn olohuoneessa tai erittäin hienostuneessa Kielletyssä metsässä, joka on täynnä olentoja, visuaalisia ja äänitehosteita.

Mitä näet ulkoilmastudioissa

Ulkostudiot ovat myös täynnä yllätyksiä. Näet Dursleyn talon Privet Drivella (mukaan lukien portaikko), yöbussin, laiturit 9 ja ¾, Ollivanderin kaupan ja monia muita nurkkia ja kolkkia. Kierroksen ainoa huono puoli on se, että studiolta poistuttuasi on vaikea sulautua taas jästien joukkoon.

Varaa kuljetus Lontoosta studioille

Ei ole suositeltavaa varata kuljetusta ilman, että olet varmistanut lippusi, koska saatavuutta on hyvin rajoitetusti ja vaarana on, että paikalle saapuessasi liput ovat loppuunmyytyjä. Lisäksi monet puistolippuvaihtoehdot sisältävät myös matkat Lontoosta.

Joka tapauksessa, jos olet jo ostanut lippusi ja haluat vuokrata kuljetuspalvelun puistoon ja takaisin, voit tutustua tähän postaukseen, jossa kerrotaan, miten pääset Harry Potter -studioille Lontoosta.

Varaa liput Harry Potter Parkiin

Tässä ovat kävelykierrokset Harry Potterin tapahtumapaikkoihin Lontoossa

Harry Potter -tila St. Pancrasin rautatieasemalla
Harry Potter -tila St. Pancrasin rautatieasemalla

Jos Warner Studios -vierailun jälkeen haluat vielä lisää, Lontoossa on useita paikkoja, jotka ovat inspiroineet kirjoja ja elokuvia. Vuosia sitten fanien oli etsittävä ne itse, mutta nykyään on olemassa asiantuntijaoppaita, jotka opastavat sinua Harry Potterin tapahtumapaikoilla ja kertovat samalla mielenkiintoisia yksityiskohtia saagasta.

Tämä kaksituntinen kävelykierros (saatavilla englanniksi ja espanjaksi), jonka aikana opas, joka on erikoistunut saagan lisäksi myös Lontoon historiaan, näytti meille Harry Potterin tapahtumapaikkoja Lontoossa, kuten seuraavat:

King Crossin aseman laiturit 9 ja ¾

King Crossin asemalla on nurkka, jossa kuuluisa laituri on luotu uudelleen, ja matkatavaravaunu kulkee seinän läpi. Voit ottaa siellä valokuvan ja pysähtyä Harry Potter -muistomyymälässä samalla, kun opas kertoo, miten tämä turistikohde perustettiin elokuvien menestyksen jälkeen ja miten J.K. Rowling käytti asemaa kirjojensa tapahtumapaikkana. Harmi vain, ettet pääse Tylypahkan pikajunaan...

Diagon Alley Leadenhall Marketissa

Tämä on yksi Lontoon vanhimmista markkinoista, ja se on saanut inspiraationsa kuuluisasta Diagon Alleysta, josta Harry osti kirjoja, taikajuomia ja tietenkin Ollivanderin taikasauvoja. Tämä on yksi kierroksen pisimmistä ja erikoisimmista pysähdyspaikoista; näet, miten todellisuus inspiroi fiktiota ja miten fiktio muuttaa todellisuutta. Oppaasi kertoo sinulle kaiken Knockturn Alleysta tai Leaky Cauldron Innistä ja jättää sinut sitten muutamaksi minuutiksi tutkimaan aluetta rauhassa.

Gringotts Bank ja Australian suurlähetystö

Kuuluisa Velhojen penkki, joka esiintyy useissa elokuvissa, on saanut inspiraationsa Lontoossa sijaitsevasta Australian suurlähetystöstä. Olet ehkä kävellyt sen ohi etkä ole huomannut sen silmiinpistävää yhdennäköisyyttä, mutta saadaksesi siitä selkeämmän kuvan opas näyttää sinulle elokuvista otettuja valokuvia, jotka todistavat, että Velhojen penkki on todellakin saanut inspiraationsa tästä rakennuksesta.

Ensi-illat ja Trafalgar Square

Kaikki tällä kierroksella ei pyöri elokuvien tapahtumapaikkojen ympärillä, vaan saat myös kuulla anekdootteja näyttelijöistä ja saagan merkityksestä, ja Trafalgar Square on luultavasti paikka, jonka oppaasi valitsee kertoakseen nämä asiat. Juuri täältä tuhannet fanit kokivat saagan lopun sekä muut elokuvien julkaisuun liittyvät hetket.

Varaa Harry Potter -kierros Lontoossa

Muita vaihtoehtoja nauttia Harry Potter -kierroksesta Lontoossa: yksityiset kierrokset, interaktiiviset kierrokset tai bussikierrokset

Alkuperäiset Harry Potter -puvut
Alkuperäiset Harry Potter -puvut

Jos kahden tunnin kierros on teille liian lyhyt, suosittelen, että harkitsette mahdollisuutta yksityiseen kierrokseen saagan tapahtumapaikoille, jossa opas omistautuu yksinomaan teille ja ryhmällenne. Kierros kestää kolme tuntia, se on täysin mukautettavissa mieltymyksiesi mukaan, ja se on saatavilla englanniksi, espanjaksi ja ranskaksi.

Tämä on erittäin suositeltava vaihtoehto, jos matkustat Lontooseen lasten kanssa, sillä voit pyytää opasta vaihtamaan kierroksen aikana elokuvan paikkoja muihin Lontoon maamerkkeihin. Lapsista puheen ollen, myös heille on olemassa eräänlainen kierros, joka saa heidät nauttimaan matkan jokaisesta vaiheesta: interaktiiviset kierrokset: tämä on kierrostyyppi, jossa opas ehdottaa kierroksen aikana tietokilpailuja, testejä ja pelejä, jotta he pääsevät vielä paremmin mukaan saagan taikaan.

Huomaa myös, että Harry Potterin maamerkit sijaitsevat eri puolilla Lontoota, joten kävelykierros voi olla väsyttävä - katso bussikierroksia, jos kävelykierros on sinulle liian väsyttävä. Ne ovat myös opastettuja, ja ne ovat vielä mukavampi tapa nauttia kierroksesta.

Varaa Harry Potter -kierros ja Oxfordin retki

Vinkkejä vierailua varten Warner Bros. Harry Potter -studioille

Simon Rae| ©Leadenhall Market
Simon Rae| ©Leadenhall Market

Jos olet minun laillani todellinen Harry Potter -fani, olet luultavasti odottanut tätä kiertuetta jo pitkään. Jotta saisit siitä kaiken irti, annan sinulle muutamia vinkkejä:

 • Miten sinne pääsee: Kuljetus Warner Bros. studioille on tärkeä yksityiskohta, joka on syytä pitää mielessä. Älä unohda, että se on kaukana Lontoon keskustasta, joten kannattaa varata matka etukäteen sekä meno- että paluumatkalle. Watford Junctionin juna-asemalta lähtee suoria busseja studioille.
 • Vierailun kesto: Ota aikaa jokaisessa Warner Bros. studiossa. Älä kiirehdi katsomaan kaikkea; yksityiskohdat on suunniteltu niin hyvin, että kannattaa tutustua jokaiseen nurkkaan ja nurkkaan. Jotta näet kaiken hyvin, suosittelen, että varaat vierailuun 3-5 tuntia.
 • Aikataulu: Kun ostat lippusi (aina etukäteen, sillä voit vaihtaa sen vain studiossa), voit valita vierailusi päivän ja kellonajan. Suosittelen, että valitset ensimmäisen kerran, jotta vältät väkijoukkoja. Kannattaa muistaa, että tiloihin voi tulla, mutta sieltä ei voi poistua, joten tiloissa on yhä enemmän ihmisiä.
 • Ota ääniopas: se maksaa noin viisi puntaa, mutta se on sen arvoista. Kun uppoudut taianomaiseen maailmaan, he kertovat sinulle yksityiskohtia, joita et tiennyt elokuvasta, näyttelijöistä ja saagasta.
 • Jos menet lasten kanssa, kierros kiehtoo heitä, mutta nuorempia saattaa pelottaa joidenkin lavasteiden realistisuus tai vierailu Kiellettyyn metsään. Pidä tämä mielessä, jos haluat välttää näitä huoneita.
 • Missä syödä: Älä unohda poiketa baarissa, jos haluat maistaa kuuluisaa voipalaa, tai Frog-kahvilassa, jos haluat suklaasammakon. Ympäröivällä alueella ei ole ruokapaikkoja, joten jos vierailusi osuu lounasaikaan, voit syödä vain studion omassa ravintolassa, jossa hinta ei ole kovin halpa.
 • Souvernirs: Myös lahjatavarakauppa on vierailun arvoinen, vaikka vain hampaat irvessä. Täältä löydät kaikki saagan merchandising-tuotteet. Voit ottaa valokuvia, mutta älä anna kameran pilata kokemusta; parempi elää sitä kuin tallentaa sitä.

Järjestä oma kierroksesi Harry Potterin tapahtumapaikoille Lontoossa

Simon Rae| ©Leadenhall Market
Simon Rae| ©Leadenhall Market

Jos päätät lähteä opastetulle kierrokselle Harry Potter -universumiin Lontoossa, olipa kyseessä sitten ryhmäkierros tai yksityinen kierros, on muutama asia muistettava:

 • Koska kierros on kävelykierros, on loogista, ettet käy kaikissa paikoissa, sillä Lontoo on valtava kaupunki ja monet niistä ovat melko kaukana toisistaan.
 • Tapaamispaikka on aina keskeisellä paikalla, jonne pääset helposti majapaikastasi. Jos sinulla on kysyttävää, voit kysyä oppaaltasi, kun olet varannut paikkasi, tai pyytää, että sinut haetaan hotellilta lisämaksusta.
 • Kierrokset kestävät kahdesta kolmeen tuntia, joten varaudu kävelemään. Ne kulkevat melkein viikon jokaisena päivänä, ja paras aika mennä riippuu säästä.
 • Sinulla on mahdollisuus ostaa Harry Potter -muistoesineitä monilla kierroksen pysähdyspaikoilla, sillä kuljette Harry Potter -kauppojen ohi eri puolilla Lontoota, ja opas varaa sinulle aikaa siihen.
 • Jos sinulla on Lontoo-passi, saat kierroksen, jossa näet Harry Potterin ja monien muiden Lontoossa kuvattujen tai Lontoon inspiroimien elokuvien, kuten Mary Poppinsin, Sherlock Holmesin ja James Bondin, kuvauspaikkoja. Voit lukea lisää Lontoo-passeista tästä Lontoo-passia käsittelevästä artikkelista. Lontoo-passi.
 • Tarkista teatteriluettelot, kun olet päättänyt matkastasi Lontooseen. Jos olet onnekas, saatat nähdä Harry Potter ja kirottu perintö -esityksen.

Varaa Harry Potter -kierros Lontoossa

Jos olet kiinnostunut Harry Potter Lontoon kierroksesta, saatat olla myös kiinnostunut

Simon Rae| ©Leadenhall Market
Simon Rae| ©Leadenhall Market

Jos nautit Harry Potter -kävelykierroksesta, muista käydä Lontoon kävelykierroksella Yhdistyneen kuningaskunnan pääkaupungissa vieraillessasi. Saatat ajatella, että jästimaailma ei ole yhtä viehättävä kuin taikamaailma, mutta muista, että Lontoo on myös Sherlock Holmesin tai Peter Panin kaupunki ja että se tarjoaa sinulle monia tarinoita ilman, että turvaudut fantasiaan.

Kuten sanoin, tämä oli suosikkini, mutta totuus on, että opastettujen kierrosten tarjonta Lontoossa on loputon, ja olen kirjoittanut oppaan, joka auttaa sinua selvittämään kaikki ideat, mitkä ovat parhaita kierroksia ja miksi. Voit lukea sen tästä artikkelista Lontoon kierrokset.

Jos et ole ensimmäistä kertaa Lontoossa ja päätät lähteä tutustumaan muuhun maahan, et tarvitse pitkää matkaa. Nykyään Englannissa on hyvin järjestettyjä matkoja, joiden avulla voit tutustua sekä viehättäviin kyliin että majesteettisiin kaupunkeihin, joita ei kannata jättää väliin, jos haluat tietää hieman enemmän elämästä Lontoon kaltaisen suurkaupungin ulkopuolella. Tässä on artikkeli 9 parasta päiväretkeä Lontoosta jotta näet suosikkivaihtoehtoni.

UKK

 • Käydäänkö tässä kokemuksessa todellisilla kuvauspaikoilla?

  Vierailet Millennium Bridgellä, Westminsterin metroasemalla, King's Crossin asemalla ja tosielämän paikoissa, jotka ovat inspiroineet Diagon Alleyn, Taikaministeriön tai Leaky Cauldron -pubin lavasteita.

 • Voinko ottaa valokuvan laiturilla 9 ¾?

  Harry Potter Shopin henkilökunta voi ottaa sinusta ammattilaisvalokuvan valitsemasi Tylypahkan talon huivi päällään, tai voit ottaa oman valokuvasi.

 • Sisältyykö johonkin Harry Potter -elämykseen vierailu Tylypahkassa?

  Warner Bros. -studiolla voit tutustua Tylypahkan linnan pienoismalliin, jota käytettiin monissa elokuvien ilmakuvissa.