Harry Potter -kierrokset ja -elämykset

Lontoo on Harry Potterin kaupunki, ja kaikkialla kaupungissa on viittauksia ja paikkoja saagasta. Tässä ovat erilaiset nuoreen velhoon liittyvät kierrokset, jotka voit tehdä Britannian pääkaupungissa.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

7 minuuttia luettu

Harry Potter -kierrokset ja -elämykset

Tylypahkan pikajuna | © Martin Pettitt

Monille meistä Lontoo ei ole vain Big Ben, Nothing Hill tai Hyde Park; monille meistä Lontoo on Diagon Alley, laituri 9 ja ¾, Gringotts ja vuotava kattila. Tervetuloa Tylypahkaan (tai melkein...).

Yksi aktiviteeteista, joita suosittelen tekemään Lontoossa, jos olet Harry Potter -saagan fani, on kiertoajelu paikoissa, joissa elokuvat on kuvattu. Erikoistuneen oppaan johdolla voit vierailla kaupungin tärkeimmissä paikoissa, jotka antoivat elämän tämän kuuluisan velhon kahdeksalle tarinalle, kuten Trafalgar Square, Covent Garden tai Soho.

Taloudellisin vaihtoehto

Harry Potter -kiertue Lontoossa

Kierros Harry Potterin tapahtumapaikoille Lontoon kaupungissa

Asiantunteva opas näyttää sinulle Lontoon kaduilla kulkiessasi paikkoja, jotka esiintyvät Harry Potter -elokuvissa tai ovat inspiroineet niitä.

Lontoon kaupunki on täynnä paikkoja, jotka liittyvät Harry Potter -elokuviin, ja tällä kierroksella ne eivät jää huomaamatta. Opas näyttää sinulle laiturit 9 ja 3/4, Diagon Alleyn ja Gringotts Bankin, kun vaellat ympäri Lontoota kuin jästi.

Tämäkin kierros järjestetään pienissä (enintään) 25 hengen ryhmissä. Tämä tarkoittaa, että opas voi keskittyä pyytämiisi selityksiin henkilökohtaisemmin. Tämäntyyppisen kierroksen oppailla on kaksi yhteistä asiaa: he tuntevat Lontoon läpikotaisin ja ovat Harry Potter -kirjojen ja -elokuvien faneja, joten käytä tilaisuus hyväksesi ja nauti kierroksen jokaisesta hetkestä!

 • Suositellaan, jos... haluat nauttia Harry Potter -universumista alennettuun hintaan tai jos Warner Bros. Studiosin katsomisen jälkeen haluat lisää.

Tässä ovat kävelykierrokset Harry Potterin Lontoon tapahtumapaikoille

Harry Potter -tilat St. Pancrasin rautatieasemalla
Harry Potter -tilat St. Pancrasin rautatieasemalla

Eri puolilla Lontoota on erilaisia paikkoja, jotka ovat inspiroineet kirjoja ja elokuvia. Vuosia sitten fanien piti etsiä ne omin päin, nyt on olemassa asiantuntevia oppaita, jotka näyttävät ne sinulle Harry Potter -paikkojen kävelykierroksella ja kertovat samalla mielenkiintoisia faktoja saagasta.

Tällä noin kaksituntisella kävelykierroksella opas, joka on erikoistunut saagan lisäksi myös Lontoon historiaan, vie sinut Harry Potter -paikkoihin Lontoossa, kuten seuraaviin:

King Crossin aseman laiturit 9 ja ¾

King's Crossin asemalla on nurkka, jossa kuuluisa laituri on luotu uudelleen siten, että seinän läpi kulkee matkatavaravaunu. Voit ottaa siellä valokuvan ja pysähtyä sitten Harry Potter -muistomyymälässä samalla, kun opas kertoo, miten tämä turistikohde perustettiin elokuvien menestyksen jälkeen ja miten J.K. Rowling käytti asemaa kirjojensa näyttämönä. Harmi vain, ettet pääse Tylypahkan pikajunaan...

Diagon Alley Leadenhall Marketissa

Tämä on yksi Lontoon vanhimmista markkinoista, ja se on saanut inspiraationsa kuuluisasta Diagon Alleysta, josta Harry osti kirjoja, taikajuomia ja tietenkin Ollivanderin taikasauvoja. Tämä on yksi kierroksen pisimmistä ja erikoisimmista pysähdyspaikoista; näet, miten todellisuus inspiroi fiktiota ja miten fiktio muuttaa todellisuutta. Oppaasi kertoo sinulle kaiken Knockturn Alleysta tai Leaky Cauldron Innistä ja jättää sinut sitten muutamaksi minuutiksi tutkimaan aluetta rauhassa.

Gringotts-pankki ja Australian suurlähetystö

Kuuluisa peikkopankki, joka esiintyy useissa elokuvissa, on saanut inspiraationsa Lontoossa sijaitsevasta Australian suurlähetystöstä. Olet ehkä kulkenut sen ohi huomaamatta silmiinpistävää yhdennäköisyyttä, mutta saadaksesi siitä selkeämmän kuvan oppaasi näyttää sinulle elokuvista otettuja valokuvia, jotka todistavat, että velhopankki on todellakin saanut inspiraationsa tästä rakennuksesta.

Ensi-illat ja Trafalgar Square

Tällä kierroksella kaikki ei pyöri elokuvien tapahtumapaikkojen ympärillä, vaan opit myös anekdootteja näyttelijöistä ja saagan merkityksestä, ja Trafalgar Square on todennäköisesti paikka, jonka oppaasi valitsee kertoakseen niistä. Juuri täältä tuhannet fanit kokivat saagan lopun sekä muita elokuvien julkaisuun liittyviä hetkiä.

Varaa Harry Potter -kierros Lontoossa

Muita vaihtoehtoja nauttia Harry Potterista Lontoossa: Thamesin risteilykierros tai yksityinen kierros

Alkuperäiset Harry Potter -puvut
Alkuperäiset Harry Potter -puvut

Jos haluat täydentää kokemuksen Harry Potterin tapahtumapaikoilla kävelemisestä Lontoossa, voit varata kiertoajelun, joka sisältää risteilyn Thamesilla. Myös oppaan saattelemana voit oppia triviaa ja anekdootteja elokuvista samalla, kun rentoudut laivamatkalla joella. Tämä aktiviteetti sisältää myös interaktiivisia pelejä, joita voit jakaa laivalla muiden saagan fanien kanssa.

Ja jos kahden tunnin kävelykierros on sinulle liian lyhyt, suosittelen harkitsemaan yksityistä ajokierrosta Harry Potterin tapahtumapaikoille, jossa opas keskittyy yksinomaan sinuun ja seurueeseesi. Tämä kierros kestää noin neljä tuntia, sitä voidaan mukauttaa täysin mieltymystesi mukaan ja se on saatavilla englanniksi, espanjaksi ja ranskaksi.

Tämä on erittäin suositeltava vaihtoehto , jos matkustat Lontooseen lasten kanssa, sillä voit pyytää opasta vaihtamaan kierroksen aikana elokuvan tapahtumapaikkoja muihin Lontoon maamerkkeihin.

Vertailemme kaikkia vaihtoehtoja

Järjestä oma kierroksesi Harry Potterin tapahtumapaikoille Lontoossa

Simon Rae| ©Leadenhall Market
Simon Rae| ©Leadenhall Market

Jos päätät lähteä opastetulle kierrokselle Harry Potter -universumiin Lontoossa, olipa kyseessä sitten ryhmäkierros tai yksityinen kierros, on muutama asia muistettava:

 • Koska kierros tehdään kävellen, on loogista, ettet käy kaikissa paikoissa, sillä Lontoo on valtava kaupunki ja monet niistä ovat melko kaukana toisistaan.
 • Tapaamispaikka on aina keskeisellä paikalla, jonne pääset helposti majapaikastasi. Jos sinulla on kysyttävää, voit kysyä oppaaltasi, kun olet varannut paikan, tai pyytää, että sinut haetaan hotelliltasi lisämaksusta.
 • Kierrokset kestävät kahdesta kolmeen tuntia, joten varaudu kävelemään. Kierroksia järjestetään melkein viikon jokaisena päivänä, ja paras ajankohta riippuu säästä.
 • Monilla kierroksen pysähdyspaikoilla sinulla on mahdollisuus ostaa Harry Potter -muistoesineitä, sillä ohitatte Harry Potter -kauppoja eri puolilla Lontoota, ja opas jättää siihen aikaa.
 • Jos sinulla on London Pass-lippu, opastukseen sisältyy kiertoajelu, jossa näet Harry Potterin ja monien muiden Lontoosta kuvattujen tai Lontoon innoittamien elokuvien, kuten Mary Poppinsin, Sherlock Holmesin ja James Bondin, kuvauspaikkoja. Voit lukea lisää London Passista tässä London Passia käsittelevässä artikkelissa. Lontoo-passi.
 • Tutustu teatterilistoihin, kun olet päättänyt matkastasi Lontooseen. Jos olet onnekas, saatat nähdä Harry Potter ja kirottu perintö -näytelmän.

Varaa Harry Potter -kierros Lontoossa

Vieraile Warner Bros. Harry Potter -studioilla

Simon Rae| ©Leadenhall Market
Simon Rae| ©Leadenhall Market

Jos olet minun laillani todellinen Harry Potter -fani, kannattaa harkita myös vierailua Harry Potter -puistossa Warner Bros Studiosissa Lontoossa. Jotta saisit siitä kaiken irti, annan sinulle muutamia vinkkejä:

 • Miten sinne pääsee: Kuljetus Warner Bros Studiosille on tärkeä yksityiskohta, joka on pidettävä mielessä. Älä unohda, että ne ovat kaukana Lontoon keskustasta, joten on parasta varata etukäteen meno- ja paluumatkat. Watford Junctionin juna-asemalta lähtee suoria busseja studioille.
 • Vierailun kesto: Käytä aikaa jokaisessa Warner Bros. studiossa. Älä kiirehdi katsomaan kaikkea; yksityiskohdat on mietitty niin hyvin, että kannattaa tutustua jokaiseen nurkkaan ja nurkkaan. Jotta näet kaiken kunnolla, suosittelen, että varaat vierailuun 3-5 tuntia.
 • Aikataulu: Kun ostat lippusi (aina etukäteen, sillä voit vaihtaa sen vain studiossa), voit valita vierailusi päivän ja kellonajan. Suosittelen, että valitset ensimmäisenä ajankohtana, jotta vältät ruuhkat. Kannattaa muistaa, että tiloihin pääsee sisään mutta ei ulos, joten tiloissa on yhä enemmän ihmisiä.
 • Ota mukaan ääniopas: se maksaa noin viisi puntaa, mutta se on sen arvoista. Samalla kun uppoudut taianomaiseen maailmaan, he kertovat sinulle yksityiskohtia, joita et tiennyt elokuvasta, näyttelijöistä ja saagasta.
 • Jos menet lasten kanssa, kierros kiehtoo heitä, mutta pienempiä saattaa pelottaa joidenkin lavasteiden realistisuus tai vierailu Kiellettyyn metsään. Pidä tämä mielessä, jos haluat välttää näitä huoneita.
 • Missä syödä: Älä unohda poiketa baarissa, jos haluat maistaa kuuluisaa voisimijää tai Frog-kahvilassa, jos haluat suklaasammakon. Ympäröivällä alueella ei ole mitään ruokapaikkaa, joten jos vierailusi osuu lounasaikaan, voit syödä vain studion omassa ravintolassa, jossa hinta ei ole kovin halpa.
 • Souvernirs: Myös lahjatavarakauppa on vierailun arvoinen, vaikka vain hampaat irvessä. Täältä löytyy kaikki saagan merchandising-tuotteet saatavilla. Voit ottaa valokuvia, mutta älä anna kameran pilata kokemusta; parempi elää se kuin tallentaa.

Varaa liput Harry Potter Parkiin

Tältä näyttää Harry Potter -kierros Warner Bros. Studiosissa

Saagan puvut Warner Bros Studiosin näyttelyssä.
Saagan puvut Warner Bros Studiosin näyttelyssä.

Kierroksen aikana voit tutustua elokuvien lavasteisiin ja pukuihin sekä oppia lisää saagasta ja elokuvien tekotavasta, myös erikoistehosteista. Muggle-tiedot mielessä pitäen suosittelemme varaamaan liput Warner Bros Studiosiin etukäteen suuren kävijämäärän vuoksi ja järjestämään kuljetuksen Warner Bros Studiosille ja takaisin, sillä ne ovat kaukana keskustasta. Yksi neuvo: ole varovainen, jos sinulle tarjotaan Harry Potter -studioiden lippuja jälleenmyynnistä.

Jos haluat olla varma, kannattaako Warner Bros -studioilla käydä Harry Potter -kierroksella, annan sinulle pienen maistiaisen siitä, mitä sieltä löytyy. Ensinnäkin studiot on jaettu sisä- ja ulkotiloihin, ja molempien paikkojen lavasteissa on paitsi alkuperäistä rekvisiittaa elokuvista, myös elokuvallista tietoa siitä, miten ne on tehty. Mutta askel kerrallaan.

Lontoon Harry Potter -studiot eivät myöskään ole vain katsomista varten - monissa niistä voit tehdä taikoja heiluttamalla taikasauvaa tai nostamalla luuta.

.

Mitä näet sisätiloissa sijaitsevissa studioissa?

 • Aloita vierailu Suuressa ruokasalissa, jossa sinua tervehtivät professoreiden hahmot pääpöydässä, kuten joka vuosi Harryn, Ronin ja Hermionen kanssa, tai ainakin niinä vuosina, jolloin kukaan ei törmää lentävällä autolla nyrkkeilypajuun (jonka muuten näet myös tällä kierroksella).
 • Sen jälkeen siirrytään koulun käytäville, myös vaihtoportaisiin, joissa on lukuisia kuvia Tylypahkan talojen entisistä johtajista, kuten Fat Lady.
 • Sen jälkeen seuraat tyypillistä lukukauden aloitusreittiä yhteishuoneen läpi Rohkelikon asuntolaan.
 • Vierailun aikana sinua odottavat myös professorien työhuoneet sekä vitriinit, joista löydät kaiken haluamasi tiedon kvidditsiurheilusta.
 • Vierailet Lucious Malfoyn talossa (karmivaa), Weasleyn olohuoneessa tai erittäin taidokkaassa Kielletyssä metsässä, joka on täynnä olentoja, visuaalisia ja äänitehosteita.

Mitä näet ulkoilmastudioissa?

Ulkostudiot ovat myös täynnä yllätyksiä. Näet Dursleyn talon Privet Drivella (mukaan lukien portaikko), yöbussin, laiturit 9 ja ¾, Ollivanderin kaupan ja monia muita nurkkia ja kolkkia. Kierroksen ainoa haittapuoli on se, että kun poistut studiolta, on vaikea sulautua taas jästien joukkoon.

Kuljetuksen vuokraaminen Lontoosta studioille

Kuljetusta ei kannata varata ilman, että olet varmistanut liput, sillä saatavuutta on hyvin rajoitetusti ja vaarana on, että paikalle saapuessasi liput ovat loppuunmyytyjä. Lisäksi moniin puistolippuvaihtoehtoihin sisältyy myös matka Lontoosta.

Jos olet kuitenkin jo hankkinut lippusi ja haluat varata kuljetuspalvelun puistoon ja takaisin, joka vie sinut portille, voit tutustua tähän postaukseen, jossa kerrotaan, miten pääset Harry Potter -studioille Lontoosta.

Varaa liput Harry Potter Parkiin

Jos olet kiinnostunut Harry Potter Lontoon kierroksesta, saatat olla myös kiinnostunut

Simon Rae| ©Leadenhall Market
Simon Rae| ©Leadenhall Market

Jos nautit Harry Potter -kävelykierroskokemuksesta, muista osallistua Lontoon kävely kierrokselle vieraillessasi Yhdistyneen kuningaskunnan pääkaupungissa. Saatat ajatella, että mukulamaailma ei ole yhtä viehättävä kuin taikamaailma, mutta muista, että Lontoo on myös Sherlock Holmesin tai Peter Panin kaupunki ja että se tarjoaa sinulle jo itsessään monia tarinoita ilman, että turvaudut fantasiaan.

Kuten sanoin, tämä oli oma suosikkini, mutta totuus on, että opastettujen kierrosten tarjonta Lontoossa on ääretön, ja olen kirjoittanut oppaan, jonka avulla voit selvitellä kaikki ideat, mitkä kierrokset ovat parhaita ja miksi. Voit lukea sen tästä artikkelista osoitteessa Lontoon kierrokset.