Gatwickin kuljetukset Lontoon keskustaan

Gatwickin ja Lontoon välillä on useita eri vaihtoehtoja: tässä ovat parhaat niistä.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

5 minuuttia luettu

Gatwickin kuljetukset Lontoon keskustaan

Lentokoneen laskeutuminen | © Alan Wilson

London Gatwick (LGW) on Lontoon toiseksi suurin lentoasema, ja se sijaitsee noin 46 kilometriä kaupungista pohjoiseen. Vaikka Gatwickista pääsee junalla Lontooseen, kätevin ja suorin tapa päästä sinne on yksityinen tai yhteiskuljetus.

Parhaat kuljetukset Gatwickin ja Lontoon keskustan välillä

Gatwickin lentoaseman kiitotie| ©Kristina D.C. Hoeppner
Gatwickin lentoaseman kiitotie| ©Kristina D.C. Hoeppner

Jos haluat säästää aikaa ja panostaa mukavuuteen saapuessasi Lontooseen, on parasta varata kuljetus (voit valita yksityisen tai yhteiskuljetuksen), jotta matka ovelta ovelle sujuu ongelmitta.

Yhteiskuljetus Gatwickin lentoaseman ja Lontoon keskustan välillä

London Eye -laituri| ©Erin Doering
London Eye -laituri| ©Erin Doering

Tämä jaettu autokuljetuspalvelu Gatwickin ja Lontoon keskustan välillä on mukavin. Palvelu toimii 24 tuntia vuorokaudessa seitsemänä päivänä viikossa, joten se on erityisen kätevä päivän ensimmäisille ja viimeisille lennoille. Kuljettajat puhuvat englantia, espanjaa ja portugalia, joten heidän kanssaan on helppo kommunikoida.

Hinta-laatusuhde on erittäin kohtuullinen, sillä vaikka kyseessä on premium-palvelu, se, että voit jakaa ajoneuvon useamman matkustajan kanssa - enintään 15 matkustajan kanssa - tekee siitä edullisen. Hinta on noin 55 euroa matkaa ja henkilöä kohti.

Koska kyseessä on yhteiskäyttöauto, jokainen matkustaja saa ottaa mukaansa vain yhden matkalaukun ja käsilaukun. Jos matkustat useamman tai isomman matkatavaran kanssa, ilmoita siitä varauksen yhteydessä, sillä siitä voi aiheutua lisämaksuja. Ajoneuvoissa on lastenistuimet pienille lapsille, ja ne soveltuvat pyörätuoliin edellyttäen, että istuimet ovat kokoontaitettavat.

Yhteiskuljetus Lontoon keskustasta Gatwickiin

Yhteiskäyttöautopalvelu Lontoon ja Gatwickin välillä on sama sinne ja takaisin, joten se toimii samalla tavalla. Varaushetkellä sinun on valittava, mihin aikaan haluat, että sinut noudetaan, ja pääset Gatwickin lentoasemalle hotelliltasi noin 30/40 minuutissa (liikenteestä riippuen jopa 60 minuutissa) ja pysähdyt matkan varrella korkeintaan kolmessa paikassa.

Jos sen sijaan, että odottaisit autonkuljettajaa hotellilla, haluat viettää viimeiset tunnit kiertelemällä kaupunkia, kaupungin eri puolilla on myös useita noutopisteitä:

 • London Eye Pier
 • Thames Clippers
 • Westminster Bridge Rd
 • South Bank
 • Mikä tahansa Lontoon keskustassa sijaitseva hotelli

Varaa yhteiskuljetus Gatwickista Lontooseen

Yksityinen kuljetus Gatwickin lentoaseman ja Lontoon keskustan välillä

Yksityinen kuljetus| ©Luxury Train Club
Yksityinen kuljetus| ©Luxury Train Club

Jos haluat saapua hotelliisi vielä helpommin ja nopeammin, voit varata yksityisen kuljetuspalvelun Gatwickista hotelliin, jota sinun ei tarvitse jakaa muiden matkustajien kanssa, vaan se on käytettävissä vain sinulle ja ryhmällesi. Kuten yhteiskuljetuksessa, ilmoitat lentosi numeron ja saapumisajan, ja kuljettaja odottaa sinua lentoaseman uloskäynnillä.

Tämän matkan kesto on lyhyempi kuin yhteiskuljetuksen, koska sinun ei tarvitse pysähtyä välillä jättämään muita matkustajia heidän hotelleihinsa. Siitä hetkestä lähtien, kun lähdet lentokentältä, pääset suoraan hotellisi ovelle.

Jokainen matkustaja voi ottaa mukaansa yhden matkalaukun ja yhden käsilaukun tai repun. On totta, että koska ajoneuvo on täysin käytettävissänne, voitte ottaa enemmän matkatavaroita, jos matkustatte yksin. Jos kuitenkin matkustat ryhmässä ja aiot ottaa mukaan suositeltua enemmän matkatavaroita, on suositeltavaa ottaa yhteyttä sähköpostitse varauksen yhteydessä, jotta voimme tarkistaa ajoneuvon enimmäiskapasiteetin.

Yksityinen kuljetus Lontoon keskustasta Gatwickiin

Voit valita yksityisen kuljetuspalvelun myös paluumatkaa varten hotellistasi Gatwickiin, ja se toimii täsmälleen samalla tavalla. Kun olet tehnyt varauksen, sinua pyydetään ilmoittamaan nouto-osoite ja kellonaika, jolloin haluat tulla noudetuksi. Suosittelen, että suunnittelet noutoaikasi ja varaat riittävästi aikaa päästä lentokentälle, jos ruuhkaa ilmenee.

.

Varaa yhteiskuljetus hotellista Gatwickiin

Juna Lontoon ja Gatwickin lentoaseman välillä

Gatwick Expressin laituri, Gatwickin lentoasema| ©Lucy Fisher
Gatwick Expressin laituri, Gatwickin lentoasema| ©Lucy Fisher

Gatwickin ja Lontoon keskustan välillä on useita eri junavuoroja. Riippuen siitä, missä päätepysäkilläsi olet, kannattaa harkita yhtä tai toista yhtiötä. Tässä ovat tärkeimmät vaihtoehdot.

Gatwick Express. Nopein

Gatwick Express on nopein juna, joka yhdistää Gatwickin lentoaseman ja Lontoon Victorian aseman puolessa tunnissa. Junat kulkevat kello 5:00-23:45, ja ne lähtevät 15 minuutin välein. Suosittelen ostamaan lipun netistä, sillä se on hieman edullisempi kuin lipunmyynnistä: noin 20 €/henkilö ( meno-paluu) ja noin 35 €/henkilö (paluu). Kun pääset Victoria-asemalle, voit liikkua ympäri Lontoota metrolla tai kaupunkibussilla.

Eteläinen rautatie

Southern Railway on halvempi kuin Gatwick Express, koska se ei ole yhtä nopea ja kattaa enemmän pysäkkejä. Se on erityisen kiinnostava, jos olet matkalla kaupungin kaakkoisosaan, sillä se pysähtyy Lontoon keskustassa sijaitsevilla asemilla sekä useissa eri paikoissa alueella: London Victoria, London Bridge, Clapham Junction, Brighton, Southampton, Eastbourne ja Portsmouth. Matka voi kestää 30-60 minuuttia.

Varaa yhteiskuljetus Gatwickista Lontooseen

Bussi Gatwickin lentoaseman ja Lontoon välillä

Easybus kohteeseen Gatwick| ©Aubrey
Easybus kohteeseen Gatwick| ©Aubrey

Halvin vaihtoehto matkustaa Gatwickin lentoaseman ja Lontoon keskustan välillä on matkustaa jommallakummalla tarjolla olevista yksityisistä bussilinjoista, National Expressillä ja EasyBusilla, vaikka tässä on se haittapuoli, että kuljetus voi kestää pidempään pysähdysten takia.

Easybus

Easybus Gatwickin lentoasemalta Lontooseen ja päinvastoin on kaikista edullisin kuljetusvaihtoehto, ja sen hinta on 3-14 euroa riippuen saatavilla olevista tarjouksista ja siitä, kuinka ajoissa ostat lippusi. Heidän bussinsa kulkevat suoraan Earl's Courtin/West Bromptonin alueelle reilussa tunnissa, jos liikennettä ei ole liikaa, ja niillä on yhteydet metroon.

Bussit kulkevat 20 minuutin välein 24 tuntia vuorokaudessa ympäri vuoden, ja matkatavaroita saa kuljettaa vain yhden ison matkalaukun ja yhden käsilaukun per henkilö.

National Express

National Expressin tärkein etu on se, että vaikka se on hieman kalliimpi kuin Easybus, 10-14 puntaa, sillä ei ole matkatavararajoituksia. National Expressillä pääset Lontoon keskustan Victorian asemalle ja takaisin 30 minuutin välein. Niiden bussit eivät kuitenkaan tee suoria matkoja kuten Easybus, vaan pysähtyvät useaan otteeseen, mikä tekee matkasta huomattavasti pidemmän.

Varaa yhteiskuljetus hotellista Gatwickiin

Muita vaihtoehtoja: Uber tai taksi

Tyypillinen Lontoon taksi| ©Humphrey Muleba
Tyypillinen Lontoon taksi| ©Humphrey Muleba

Voit matkustaa Gatwickin lentoasemalta Lontooseen ja takaisin VTC:llä tai Uberilla noin 45 punnalla kumpaankin suuntaan. Joskus hinta voi tosin nousta jopa 75 puntaan, riippuen tarkasta määränpäästä tai lähtöpaikasta. Tämä vaihtoehto voi olla kustannustehokas, jos matkustat pienen ryhmän kanssa ja jaat Uber-hinnan useamman henkilön kesken.

Kannattaa muistaa, että Uberin hinta on sitä korkeampi, mitä suurempi ajoneuvo ja mitä suuremmat tarpeet sillä on. Se on kuitenkin aina parempi kuin taksi, joka voi maksaa 100-150 euroa ja on siten kaikista kallein vaihtoehto.

Kaikki käytettävissä olevat vaihtoehdot päästä Gatwickista Lontooseen ja päinvastoin

Tässä on vertailutaulukko, jossa voit vertailla kunkin kuljetusvälineen aikoja ja hintoja, josta näet, kuinka paljon se maksaa ja kuinka kauan matka kestää:

 • Yksityinen tai yhteiskuljetus

 • Alkaen noin 22 euroa

 • Kesto: 45 minuuttia

 • Määränpää: hotelli

 • Gatwickin pikajuna

 • Alkaen 20 euroa

 • Kesto: 45 minuuttia

 • Määränpää: Victorian asema

 • Easybus

 • Alkaen 3 euroa

 • Kesto: 2 tuntia

 • Kohde: Lontoo Victoria

 • Uber

 • Alkaen 70 euroa

 • 45 minuuttia

 • Kohde: henkilökohtainen

Varaa yhteiskuljetus Gatwickista Lontooseen

Kuljetukset muiden lentoasemien ja Lontoon keskustan välillä

Jos et ole vielä ostanut lentoasi etkä ole varma, mille lentoasemalle lennät, älä huoli, sillä kaikilta Lontoon lentoasemilta on hyvät yhteydet keskustaan. Tässä on käytännön oppaita, jotka olen kirjoittanut muista tärkeimmistä lentoasemista, jotta näet, miten pääset parhaiten kulkemaan kullakin lentoasemalla:

Varaa yhteiskuljetus hotelliltasi Gatwickiin