Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Lontoon Kansallisgallerian Parhaat Maalaukset

Lontoon kansallisgalleriassa on yli 2000 teosta, mukaan lukien joitakin maailman tunnetuimpia maalauksia - tutustu tämän vaikuttavan gallerian parhaisiin maalauksiin!

Carla Yaquer

Carla Yaquer

7 minuuttia luettu

Lontoon Kansallisgallerian Parhaat Maalaukset

Lontoon kansallisgalleria | ©George Ciobra

Etsitkö mitä nähdä ja tehdä Lontoossa ja oletko taiteen ystävä? Tizianin Bacchus ja Ariadne, Velazquezin Rokeby Venus, Van Goghin Auringonkukat, Rembrandtin Omakuva, Turnerin Uskalias taistelija sekä 2300 muuta maalausta ja freskoa ovat tällä hetkellä esillä Lontoon kansallisgalleriassa.

Vuonna 1824 perustetusta, vain 38 maalausta käsittäneestä galleriasta tuli todellinen kruununjalokivi, sillä se edustaa Englannin parhaimmistoa 1200 -luvulta 1900-luvulle. Mutta mitkä ovat sen parhaat teokset? Tässä julkaisussa jaan kanssasi huippumaalaukset, joita et voi jättää väliin asiantuntijoiden mukaan, ja ne on järjestetty niiden syntymävuoden mukaan. Ryhdytään hommiin!

1. Arnolfinin avioliitto - Jan van Eyck - 1434

Arnolfinin avioliitto| ©Fran Suárez
Arnolfinin avioliitto| ©Fran Suárez

Tämä Jan van Eyckin mestariteos on yksi taidehistorian arvoituksellisimmista teoksista. Täyspitkiä muotokuvia maalattiin harvoin 1400-luvulla, ja tässä ei kuvata yhtä vaan kahta ihmistä: "Arnolfinin avioliitto".

Tämä ei ole tavallinen muotokuva, vaan mestariteos! Se on täynnä matkoja, varkauksia ja ryöstöjä, ja Ferdinand VII sai sen takaisin ja lahjoitti sen Englannille. Tämän maalauksen symboliikasta on satoja tulkintoja. Se on yksi vakuuttavimmista kuvauksista, jotka kuvaavat aikansa ihmisiä kotinsa helmassa, ja se osoittaa Van Eyckin valon ja varjojen mestaruutta sekä hänen huolellista paneutumistaan yksityiskohtiin.

Tämä maalaus on yksi 30 maailman tunnetuimman museon jalokivistä, ja voit tutustua teokseen Lontoon National Galleryn huoneessa 28.

Varaa opastettu kierros Lontoon kansallisgalleriaan

2. San Romanon taistelu - Paolo Uccello - 1440

San Romanon taistelu| ©Lilla67
San Romanon taistelu| ©Lilla67

Paolo Uccello oli renessanssiajan taidemaalari, joka tunnettiin perspektiivin ja lyhentämisen käytöstä sekä kyvystään vangita maalauksissaan monimutkaisia yksityiskohtia. Tästä on osoituksena tämä teos: The Battle of San Romano, joka on TimeOutin mukaan yksi Lontoon sadasta parhaasta maalauksesta.

Se kuvaa firenzeläisten ja sienalaisten sotilaiden välistä taistelua. Fiorentiinalaiset voittivat taistelun, mutta Tolentinon hevonen on maalattu niin yksityiskohtaisesti, että se näyttää ryntäävän kohti katsojaa.

Taistelua kuvaavat kolme taulua olivat oletettavasti Medici-suvun tilaamia, ja he pitivät niitä hallussaan Lorenzo de' Medicin viimeisiin päiviin asti vuonna 1492.

Varaa opastettu kierros Lontoon kansallisgalleriaan

3. Dogen Leonardo Loredan - Giovanni Bellini - 1501

Dogen Leonardo Loredan| ©Noel Treacy
Dogen Leonardo Loredan| ©Noel Treacy

Giovanni Bellinin kirjoittama Doge Leonardo Loredan on yksi Italian renessanssin tärkeimmistä teoksista. Se on maalattu vuonna 1501, jolloin Venetsia oli Euroopan pääkaupunkien huipulla ja Bellinit valloittivat taiteen kenttää. Se on täydellinen esimerkki tuon ajan taiteen ja vallan välisestä liitosta.

Maalauksessa kuvataan Venetsiaa hallinneen oligarkian dogen eli "ylimmän tuomarin" henkilöä. Miehen piirteet ovat liikkumattomat, mikä kuvastaa kaikkivoipia roomalaisia piirteitä. Valo elävöittää koko pintaa, erityisesti mahtipontisia damaskoja, jotka on tehty kulta- ja hopealangasta, joka on peräisin nykyään Turkin maasta.

Lähempi tarkastelu paljastaa maalauksen reliefin muodostavat eri öljyvärikerrokset, sillä Bellinille valon ja varjon leikki oli muotoa tärkeämpää, kuten saksalainen historioitsija Robert Suckale toteaa kirjassaan "The Masters of Western Painting".

Varaa opastettu kierros Lontoon kansallisgalleriaan

4. Neitsyt neilikoiden keskellä - Rafael - 1507

Nelikulmion Madonna| ©Ramón Muñoz
Nelikulmion Madonna| ©Ramón Muñoz

Rafael Sanzion Nelikulmion neitsyt on yksi tärkeimmistä säilyneistä teoksista Italian renessanssitaiteen tästä ajanjaksosta. Sävellys on saanut inspiraationsa da Vincin teoksesta "Madonna Benois", ja lopputulos on Art & Auctions -asiantuntijoiden mukaan yksi Lontoon National Galleryn kymmenestä pakollisesta teoksesta.

Raphael Sanzio kuvaa tässä maalauksessa Neitsyt Mariaa nuorena ja kauniina, ja hänen rento ilmeensä symboloi hänen läheisyyttään ihmisiä kohtaan. Hänellä on yllään elegantti mekko, jossa on leveät hihat, ja turkisviitta hartioillaan. Neitsyen oikea käsi lepää hänen sylissään, ja hän pitää rintansa edessä neilikkaa tai ruusunnuppua, minkä vuoksi tämä maalaus tunnetaan joidenkin keskuudessa nimellä "Ruusujen neitsyt".

Varaa opastettu kierros Lontoon kansallisgalleriaan

5. Kallioneitsyt - Leonardo da Vinci - 1508

Madonna of the Rocks| ©Gigi Black
Madonna of the Rocks| ©Gigi Black

Yleisimmin "Madonna of the Rocks " -nimellä tunnettu maalaus on mystinen teoksesta itsestään ja tekijyydestään lähtien. Samannimisiä maalauksia on kaksi. Ensimmäinen on peräisin vuodelta 1486, ja se on esillä Louvren museossa. Toinen versio on maalattu vuosikymmen myöhemmin, ja se on esillä Lontoon National Galleryn huoneessa 9.

Kuraattoreiden mukaan maalauksen keskeinen kerronta pyörii kalpeaihoisen neitsyen ympärillä, joka on juuri noussut luolasta. Sen merkitys? Kaksi teoriaa on yleistynyt. Ensimmäinen viittaa siihen, että Neitsyt siunaa ihmiskunnan, kun se astuu ulos noista seinistä. Toinen lähestymistapa taas on kallistunut humanistisempaan näkemykseen.

Monet meistä ovat lukkiutuneet luoliin, koska tunnemme olevamme turvassa kaikelta siltä, mitä emme halua nähdä (tai tuntea), vähän niin kuin Platonin luolamyytissä. Mutta mikä on oikea teoria, on yksi da Vincin koodin monista arvoituksista, jotka on ratkaistava.

Ja tähän arvoitukseen lisätään mahdollisuus, että Giovanni Ambrogio de Predis, da Vincin avustaja, on saattanut olla teoksen aineellinen tekijä. Toistaiseksi tämä maalaus on päässyt Lontoossa sijaitsevan National Galleryn 20 suosituimman maalauksen joukkoon.

v

6. Bacchus ja Ariadne - Tizian Vecellio - 1523

Bacchus ja Ariadne| ©Guifré
Bacchus ja Ariadne| ©Guifré

Tizian Vecellion Bacchus ja Ariadne on upea öljyvärimaalaus, joka kuvaa roomalaista viinin jumalaa Bacchusta ja hänen hulluuttaan kadonnutta rakastettuaan Ariadnea etsiessään. Maalaus luotiin vuonna 1523 Ferraran herttuan Alfonso I d'Estelle tilauksesta, joka koski Camerino d'Alabastron freskojen ja mytologisten maalausten sarjaa.

Mielenkiintoista on, että vaikka Tizianin käyttämä väriharmonia häiritsee amatöörikatsojaa, vasemmalla puolella taitava taidemaalari luo uudelleen boreaalisen tähtikuvion mytologisen alkuperän, sillä Zeuksen häälahjaksi annettiin morsiamen kruunun muuttaminen tällaiseksi tähtijoukoksi.

Voit tutustua tähän maamerkkiteokseen yksityiskohtaisesti Lontoon National Galleryssa huoneessa 10.

7. Omakuva - Van Rijn Rembrandt -1640

Omakuva - Van Rijn Rembrandt| ©Fotero
Omakuva - Van Rijn Rembrandt| ©Fotero

Van Rijn Rembrandt oli uransa huipulla maalatessaan omakuvan 34-vuotiaana. Hän oli Hollannin tunnetuin taidemaalari, ja sellaisena hän liikkui hienoissa seurapiireissä.

Taiteilija kuvastaa korkeassa asemassa olevaa aatelismiestä, vaikuttavaa luonnetta, valtavaa varallisuutta ja valtaa, joka liittyi hänen taiteellisiin ja humanistisiin lahjoihinsa, vaikka emme voi jättää huomiotta sitä, että onni hymyili hänelle avioiduttuaan hänen serkkunsa Saskian kanssa. Itse asiassa 29 vuotta myöhemmin, Saskian kuoleman jälkeen, hänen 63-vuotiaana tekemässään omakuvassa jälki on kaukana alkuperäisestä.

Rembrandt oli asiantuntija korkean yhteiskunnan perinteiden kuvaamisessa, erityisesti ryhmämuotokuvien parissa, ja hänen panoksensa barokkitaiteeseen on kansainvälisesti arvostettu, kuten esimerkiksi kuuluisa kuvanveistäjä Auguste Rodin on vahvistanut.

8. Venus peilissä - Diego Velázquez - 1651

Venus peilissä - Diego Velázquez| ©Maria Fajardo Gil
Venus peilissä - Diego Velázquez| ©Maria Fajardo Gil

Nainen makaa selällään, hienoon silkkiin käärittynä. Hän on kalpea ja heleä, ja hänellä on tummat, kiharat hiukset. Hänen silmänsä ovat kiinni, ja Amor pitää peiliä hänen kasvojensa edessä. Kuka nainen on? Asiantuntijat eivät ole tarkkaan selvittäneet arvoitusta, mutta on varmaa, että teos kuuluu barokkimaalauksen espanjalaiselle mestarille Diego Velázquezille.

Tämä öljymaalaus näyttää seuraavan kaarillaan rakkauden ruumiillistumaa. Venus peilissä on ainoa säilynyt sevillalaisen taidemaalarin alastonkuva ja yksi mielenkiintoisimmista naisellisuudelle omistetuista maalauksista. Se on maalattu ehkä taiteilijan toisella Italian-matkalla, ja se yllättää meidät esittämällä Venuksen takaapäin. Ilkikurisen jumalan kädessä oleva peili heijastaa vain mallin ääriviivat.

Taiteilijaa eivät juurikaan kiinnostaneet tämän jumalattaren kasvot, kun hän siirsi siveltimenvedon siveltimenvedon toisensa jälkeen "Rokebyn" yli; pohjimmiltaan hän halusi kuvata naisellista kauneutta. Ihaile tätä maalausta läheltä National Galleryn huoneessa 30 Lontoossa.

.

9. Nuori nainen istuu neitsyen edessä - Johannes Vermeer - 1672

Kiertue National Galleryyn| ©Noel Treacy
Kiertue National Galleryyn| ©Noel Treacy

Tämän maalauksen käännös on melko kiistanalainen, jotkut kutsuvat sitä Nuori nainen seisoo spinetin edessä, toiset kutsuvat sitä Nuori nainen seisoo spinetin edessä, toiset Nuori nainen istuu neitsyen edessä, ja lopuksi lyhennetty versio kutsuu sitä Neitsyt neitsyen edessä istuva nainen, mutta olipa asia miten tahansa, kyseessä on Johannes Vermeerin käsialaa oleva ylevä teos.

Tämä maalaus on erinomainen esimerkki hollantilaisesta kultakauden maalaustaiteesta. Valon ja hiljaisuuden mestari tunnetaan värinkäytöstään, teostensa seesteisyydestä sekä valon ja varjon kanssa työskentelystä, kuten tässä tapauksessa, jossa hän tietoisesti pelkistää palettiaan kontrastitekstuureihin.

Johannes Vermeerin tunnetuin maalaus on "Tyttö, jolla on helmikorvakoru", jota Scarlett Johansson ja Colin Firth esittävät samannimisessä elokuvassa vuonna 2003. Tämä maalaus kuitenkin pääsee Lontoon National Galleryn 20 suosituimman teoksen joukkoon gallerian raportin mukaan.

Varaa opastettu kierros Lontoon kansallisgalleriaan

10. Heinävaunut - John Constable - 1821

Heinävaunu| ©Candy Mar
Heinävaunu| ©Candy Mar

The Hay Wagon, jota kutsutaan myös nimellä " Heinävaunu", sijoittui BBC:n tekemässä äänestyksessä toiseksi kauneimmaksi maalaukseksi Lontoon National Galleryssa, vaikka sen historia kompastui alkuaikoihinsa.

Hienolla kuvauksellaan Suffolkin ja Essexin välissä sijaitsevasta maisemasta Constable tekee selväksi, miksi häntä pidetään yhtenä impressionismin edelläkävijöistä.

Huolimatta hänen vallankumouksellisesta näkemyksestään sekä kultamitalista, jonka hän voitti Pariisissa tästä maalauksesta, kesti sata vuotta ennen kuin Constablen työtä alettiin arvostaa yksityiskohtaisesti, mutta voit nauttia siitä Lontoon National Galleryn huoneessa 34.

Varaa opastettu kierros Lontoon kansallisgalleriaan

11. Uhmaikäinen - William Turner - 1839

Uhmaikäinen - William Turner| ©Cesar Ojeda
Uhmaikäinen - William Turner| ©Cesar Ojeda

Tämä maalaus on upea esimerkki Joseph Mallord William Turnerin valon ja värien mestarillisesta käytöstä. Sen kuvaama kohtaus kertoo yhtä paljon auringonlaskusta kuin veneestäkin: se on neljä kertaa todellista suurempi auringonlasku, jonka taustalla on niin sumea taivas, että se vaikuttaa melkein illuusiolta. Parhaaseen romanttiseen tyyliin tämä asiantunteva maisemamaalari tallentaa teoksessaan purjelaivojen loistoaikoja ja muistuttaa samalla niiden kulta-ajan päättymisestä.

Thamesia ylös hinattava laiva on nimeltään "The Daredevil", ja se saapuu määränpäähänsä romutettavaksi Trafalgarin taistelun jälkeen vuonna 1805. Sitä hinaavan hinaajan siluetti on etualalla tumma, eikä taiteilija ole halunnut tehdä tarkkaa kopiota alkuperäisestä, vaan tarkoituksena oli kuvastaa nostalgiaa ja menetystä, joka liittyy siirtymiseen maatalouskaudesta teolliseen vallankumoukseen. Hän merkitsi historian virstanpylvästä kuvaamalla näkemäänsä.

Lontoossa sijaitsevan National Galleryn 200-vuotisjuhlien aattona tehtiin kyselytutkimus, jolla pyrittiin löytämään gallerian paras teos kriitikoiden ja kävijöiden keskuudessa, ja tämä maalaus voitti voittajaksi, ja siihen voi tutustua huoneessa numero 34.

Varaa opastettu kierros Lontoon kansallisgalleriaan

12. Auringonkukat - Vincent Van Gogh - 1888

Auringonkukat - Vincent Van Gogh| ©Jesús
Auringonkukat - Vincent Van Gogh| ©Jesús

Vaikka museot ovatkin vähentäneet nuorempien kävijöiden määrää, Van Goghin Auringonkukat aiheuttivat niin suuren kohun, että vierailu kyseisen gallerian huoneeseen 43 kannattaa merkitä yhdeksi Lontoon tekemistäsi asioista lasten kanssa. Ajattele, hollantilaisen taidemaalarin teosten joukossa on jopa uppoutuvia elämyksiä, jotka ilahduttavat pienimpiä, ja tämä on yksi hänen kolmesta alkuperäisestä teoksestaan, joissa on 15 auringonkukkaa.

Auringonkukkien asetelma on kummallinen maalaus, jossa erottuu maalarin keltaisen värin intensiivinen läsnäolo, samoin kuin hänen rakenteensa ja melkein lukukelvoton allekirjoituksensa herkän sinisen viivan vieressä, joka on tyypillisempi maljakon valmistaneelle käsityöläiselle kuin jälki-impressionismin kanssaperustajalle. Auringonkukkia katsoessa tajuaa, että kyse ei ole vain maljakosta ja auringonkukista. Se on Vincent.

Vincent van Gogh pyrkiessään Paul Gauguinin oppilaaksi ja loi tämän maalaussarjan tehdäkseen vaikutuksen Paul Gauguiniin, mutta historia synkkeni nopeasti, ja modernin taiteen isä jäi surun ja hulluuden syövereihin, kunnes kuoli vain 37-vuotiaana.

Varaa opastettu kierros Lontoon kansallisgalleriaan